Egy fontos kérdés, milyen szövetet érdemes rögzíteni a leszívó csőre.
Köszi!
(A jelenetéseket minden moderátor és adminisztrátor látja, így a kéréseitek hamarabb teljesítésre kerülnek)
Lp lemezmosó topik
Lp lemezmosó topik
Én is kérdeznék egyet. A tányért hogyan rögzítetted a motor tengelyére? Valamint egy tipp: úgy látom 12 V-ra van kötve a motor. Ha átkötöd 5 V-ra akkor a sebességen tudsz csökkenteni kicsit.
Lp lemezmosó topik
Csövi:
Nem kell erős motor ahhoz, hogy a szívás ellenére forgassa a tálcát?
Mivel oldottad meg?
Michell Engineering, Mellorn Audio, Soner Audio, STEALTH audio cabels, Harmonic Technology, Sonus Faber, 2012Mac mini
Lp lemezmosó topik
Csövi:
Nem kell erős motor ahhoz, hogy a szívás ellenére forgassa a tálcát?
Mivel oldottad meg?
Lp lemezmosó topik
Michell Engineering, Mellorn Audio, Soner Audio, STEALTH audio cabels, Harmonic Technology, Sonus Faber, 2012Mac mini
Lp lemezmosó topik
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 329
Lp lemezmosó topik
Igazán megmutathatnád, biztos többünket érdekelne!Már 2éve szívom a saját lemez mosómmal...:-) Egyszerű mint a faék...Mezei porszívó, ablaktörlő motor...stb. Előtte VPI volt.
Digitális: Marantz CD-10
Rádió: Philips FT-950
Erősítő: Etalon elő-végerősítő, Heed Canamp
Hangsugárzó: Martin Logan Purity, AKG Q701
Kábelek: Kimber Hero, Kimber Monocle X
Lp lemezmosó topik
Már 2éve szívom a saját lemez mosómmal...:-) Egyszerű mint a faék...Mezei porszívó, ablaktörlő motor...stb. Előtte VPI volt.
Lp lemezmosó topik
Ez kb. a lehetetlennel egyenlő.
Tudom, de annyira divatosak manapság az ilyen tesztek:)
Mondjuk ha sikerül szerezni egy megbízható lemez mocskoló embert..aki képes reprodukálni a lemezmocskolást..
Lp lemezmosó topik
Valahogy kell csinálni egy lemezmosó tesztet is, úgy látom:)
Ez kb. a lehetetlennel egyenlő.
- zoli73
- V.I.P.
Lp lemezmosó topik
Én is agyaltam sokat rajta, hogy megvegyem-e, de nem bántam meg. Jól kitalált kis eszkőz, nem csak az oldat erejében van a hatás, hanem a két kefe is rendesen megdolgozza a lemezt, fellazítva a a port és egyéb szennyeződést. Én nem törölgetem semmivel. A mosás végén lecsepegtetem, majt az állványra rakom, amin 5-10 perc alatt foltmentesen szárad.Én hiszek neked.
Mostanában sokat agyalok ezen, főleg a kislemezek miatt.
- zoli73
- V.I.P.
Lp lemezmosó topik
Ehhez, nem mellékelnek törlőt. Ami a képeken látszik azok szűrő lapok. A tölcsérbe kell helyezni, majd ezen át visszaszűrni a használt oldatot. Persze a végtelenségig nem lehet szűrögetni, me aztán lejár a szavatossága.Kérdezném még, hogy a másikhoz mellékelt törlök ehhez is megvannak ?
Vagy ez nem lényeges ?
- dominique29
- V.I.P.
- Értékelés: 232
Lp lemezmosó topik
Hmm, azért ez a megjegyzés helyre teszi az író elégedettségének a megalapozottságát:
(...) "I don't know how this system compares with real record cleaning machines, but I cannot really imagine any system doing a much better job than this" (...)
Tegnap olvastam egy kábel eladásos topikban egy frappáns aranyköpést:
(...) "Bátran összehasonlíthatjuk bármilyen több százezres kábellel. Elvérzik ugyan, de nem is kerül annyiba "(...)
Asszem ezt a TNT cikkre is mondhatjuk
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)
Lp lemezmosó topik
Próbáljátok ki amit belinkeltem. Dupla Disco-antistat. Az elsőben a lemezmosó folyadék, a másodikban a deszt víz. A vízbe lehet cseppenteni 3-4 csepp Triton-X folyadékot, ami detergensként viselkedik (mivel az is) és segít a folyadék elterülésében és egyenletes száradásában.
- elektrorudi
- V.I.P.
- Értékelés: 149
Lp lemezmosó topik
Ez baromira nem éri meg. Mire ideér lesz 60-70.
A tekergetése durván instabíl.
Akkor máe tényleg nem sok kell az okki nokkihoz..érdemes inkább azt venni.
Ránézésre, nem valami bizalomgerjesztő készülék... Az zsíros újjával a lemezt és a kefét végigsimítva... hát...
Lp lemezmosó topik
Ez baromira nem éri meg. Mire ideér lesz 60-70.Nekem a linken szereplő félautomata lemezmosó gép nagyon szimpatikus. Az tetszik benne, hogy a lemez forgatására nem építettek bele motort, ami jelentősen drágítaná. Kézzel kell forgatni, viszont leszívás rendszer van benne. Gondolkozom rajta hogy lehetne ilyet beújítani, mert ez a 200 dollár már megfizethető szerintem, inkább a szállítás lesz a problémásabb....
http://www.vinylnirvana.hu/?p=409
A tekergetése durván instabíl.
Akkor máe tényleg nem sok kell az okki nokkihoz..érdemes inkább azt venni.
Lp lemezmosó topik
Nekem ez a kézi hajtányos cucc csak amiatt ijesztő, hogy utána marad cucc a lemezen.
Nem szárad ez foltosra utána?
Ha tőlem kérdezed, akkor nem! Van hozzá két szett törlőkendő is, de újabban lemezszárító állványon szárítom meg őket.
Lp lemezmosó topik
Nekem ez a kézi hajtányos cucc csak amiatt ijesztő, hogy utána marad cucc a lemezen.
Nem szárad ez foltosra utána?
Lp lemezmosó topik
Utána szűröd, - pl. aktív szénnel - vagy kiöntöd ?
Kiöntöm.
Lp lemezmosó topik
De igen, tud kislemezt is mosni, van hozzá központosító elem, akár a lemezjátszókhoz.
Plusz még annyi a különbség, hogy ennél 1 Liter bekevert oldat van a készletben, ami külön is kapható.
Míg a másikhoz 118ml tömény oldat jár, amit még desztilált vízzel keverni kell.
Nekem is ez a Disco Antistat nevű van, ami Made in Germany.
Szerintem a mai világban ez utóbbi már nagy szó.
Kérdezném még, hogy a másikhoz mellékelt törlök ehhez is megvannak ?
Vagy ez nem lényeges ?
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lp lemezmosó topik
Kísérletezgettem elég sokféle aránnyal. 7 dl vízhez keverek 1 dl alkoholt. Ezzel ~30-50 lemezt mosok egyszerre.
Utána szűröd, - pl. aktív szénnel - vagy kiöntöd ?
Lp lemezmosó topik
Csak hogy hihetőbb legyen.
Én hiszek neked.
Mostanában sokat agyalok ezen, főleg a kislemezek miatt.
- zoli73
- V.I.P.
Lp lemezmosó topik
- Smart845
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Lp lemezmosó topik
Pedig a kislemez mosatás nagyon fontos, - lenne nekem - mert a profik a macera miatt nem vállalják.
zoli73 ezt írta:
"De igen, tud kislemezt is mosni, van hozzá központosító elem, akár a lemezjátszókhoz.
Plusz még annyi a különbség, hogy ennél 1 Liter bekevert oldat van a készletben, ami külön is kapható.
Míg a másikhoz 118ml tömény oldat jár, amit még desztilált vízzel keverni kell.
Nekem is ez a Disco Antistat nevű van, ami Made in Germany.
Szerintem a mai világban ez utóbbi már nagy szó."