92-ben írtam a diplomamunkámat, akkor egy Amigám volt. Az egyik Amigás évfolyamtársam akkor adta el a gépét és vett egy PC-t, hogy meg tudja írni a szakdolgozatát. Bizony, az Amiga 500 nem igazán volt alkalmas erre, csak kényszermegoldás volt már akkor is. Az eladott gép a sógoromé lett (akkor még csak leendő sógor), így még évekig játszottunk közösen.
Én 92-ben vettem az Amiga 1200asom,majd később az A4000em.Nem az volt a gond,hogy nem lehetett vele szöveget szerkeszteni,vagy alap dolgokat megoldani.(Akár bővítetlen géppel is.Hiszen általában mindenkinek alapgépe volt.)
A problémát a saját fájlrendszer okozta,illetve a 880k floppy drive.Bár bizonyos programok tudtak windows fájlrendszerekkel dolgozni.Egyes PC-s programok is ismerték az Amiga saját formátumait.
Az,hogy nem érte meg Amígával bíbelődni egy szakdolgozat írásánál,amit még utána konvertálni kellett másik formátumra,nem azt jelenti,hogy képtelenség lett volna megírni a gépen.
Persze lusta ember lévén magam sem az Amigát választottam volna,azonban nem lehetetlen,hanem kényelmetlen.(A két dolog nem teljesen ugyan az.)
Én arra emlékszem,hogy egy bővítetlen Amiga 1200al hihetetlen grafikus dolgokat véghez vittem a kevés 2mega chip rammal,amit manapság a vicc kategóriába sorolhatnánk,ám akkor sem számított soknak.