Halad a HiVi M12 kit készítése, a magasat kicseréltem Seas 27TBC/G-re, ezzel lett igazán jó.
júli 28-án meghallgattuk Szegeden, Fapaci képén látható:
Moderátor: csandaz
Tatabányán csak a Sound & Vision részlegünk termékei lesznek.
Tatabányáról el is lehet majd vinni atc termékeket, ha az ember megrendeli?
Sőt, ha van raktáron, azonnal is. Telefonálj előtte, telefonszámok a weblapunkon:
Budapesten a legnagyobb választék a Double Reednél található.
Az nem a mi kirendeltségünk,tehát a fórumos kedvezményeket ott nem tudom garantálni,de Tatabányán és Szegeden ezek a kedvezmények igénybe vehetők.
Azt ajánlom,hogy a nagyobb értékűeket érdemes szegedről szállítani,mert akkor gyorsabban odaér.A dunántúliaknak érdemes Pagrus bemutató termét megtekinteni és persze meghallgatni.
Tatabányán ugyan azok az árak és kedvezmények illetnek meg mindenkit,mint szegeden,ugyanis Pagrus a kirendeltségünk vezetője.A számlán is az ATC szerepel.
A szállítás tőlünk is mehet direktben,de Pagrustól is.100000 ft felett a szállítási költséget mi fizetjük.Tatabányán lesz a második legnagyobb választék mo-on.Most küldjük az uj CAV szállítmány hiányzó termékeit is a héten.
Mozi: TV:Samsung LE26R32B, Projektor:Infocus IN78, Screen:Projecta ProCinema (117x200), Receiver:Yamaha RX-V1200, Power amplifier(Front) HEED Taurus, Players: HTPC, Pioneer DVDR-545H-S Speakers: CAV DP870,DC88,DS88, SUB:Yamaha YST-SW320
Zene: DAC/Headphone Amplifier:T.C. Konnekt 8, Headphone:AKG K-601
Megnézve az oldalt, az ott látható " 15 literes Seas monitor " pl. nagyon szép elrendezésű. A lap tetején emlitett Carlson dobozról jut eszembe, hogy ez a dobozkonstrukció mintha méltatlanul el lenne felejtve. Persze a relativ nagy dobozméret miatt nem éppen kis-közepes szobákba való.
Jól is szól.
Itt van most nálunk.Hétvégén mindenki meghallgathatja.
....Szerintem egy doboznak úgy kell kinéznie mint egy Sonus Fabernek vagy Chario-nak. Mondjuk az sem árt, ha úgy is szól.
Van benne valami, hiszen a "feleségtűrési faktor" sem elhanygolható tényező, nem véletlen a poén az autókról, férfiaknak jobbra: BMW, balra: Mercedes; nőknek jobbra: kék autók, balra: piros autók...
Még valami eszembe jutott ami az akusztika és a külső esetleges össze nem passzolását illeti: sexuálisan valószinű, hogy egy ötmellű nő jobb lenne, mint az unalmas két mellű, de az is hülyén nézne ki. Mivel a jó hang mellett a hangdoboz a szoba disze is -a hozzánk hasonló megszállottaknak- ezért nem csak jónak, hanem szépnek is kell lennie. Szerintem egy doboznak úgy kell kinéznie mint egy Sonus Fabernek vagy Chario-nak. Mondjuk az sem árt, ha úgy is szól.
Megnézve az oldalt, az ott látható " 15 literes Seas monitor " pl. nagyon szép elrendezésű. A lap tetején emlitett Carlson dobozról jut eszembe, hogy ez a dobozkonstrukció mintha méltatlanul el lenne felejtve. Persze a relativ nagy dobozméret miatt nem éppen kis-közepes szobákba való.
....Mielőtt még valami félreértés lenne: az, hogy hülyén néz ki, azt nem úgy értettem, hogy hülyén kinéző dobozt tervezel, hanem úgy, hogy szerintem a doboz és a hangszórók mérete vizuálisan nem kedvező. Sosem használtam még ribbont, de jókat irnak róluk és baromijól néznek ki, a váltásuk eszembe sem jutott.
Maradjunk annyiban, hogy neked így nem tetszik Még az is előfordul, hogy hülyén kinéző dobozt tervezek, ha akusztikusan az tűnik jónak, volt már példa rá:
Akkor ezt írtam róla:
"Így néz ki pont szemből. A Tolvan Data "The Edge" nevű baffle step szimulátorát használtuk a tervezéshez, betartottuk a program által javasolt elrendezést, nem helyeztük előtérbe az esztétikai szempontokat, mert akkor sosem tudtuk volna meg, hogy szól így."
(Bővebben http://diyaudio.barjak.net )
A HiVi legmélyebbről induló izodinamikus ribbonja az RT8II (19.900,- Ft-ért):
1700 Hz-től lehet használni, ehhez a mélyhez tehát csak háromutasban lenne jó, akkor meg borulna az egész koncepció.
Az elképzeléseteket lehet, hogy felhasználom egy olyan kitben, aminek szélesebb lesz a doboza, háromutas lesz ribbonnal és sárga lesz a reflexcsöve
A hangját hagyjuk, azt biztos jól beállitják és valószinűleg jó lesz az ár/érték aránya is. Viszont -szerintem- egy hangdoboznak nem csak jónak, hanem szépnek kell lennie. Ezért a szerény, laikus véleményem szerint valamilyen pofás előlap kellene. Sokat dobna a külsőn, ha nem egy ralativ kisméretű magas lenne - a dobozhoz képest kisméretű - hanem pl. egy ribbon, az olcsóbbak 8-10 körül vannak. Talán két kisebb reflexcső is jobban mutatna az egy nagyobbnál. Amúgy a doboz formája a régebbi Spendorokra emlékeztet. A döntött előlap is nagyon jó formát nyujt, amellet, hogy igen hasznos is.A doboz nem jár a kithez, csak a rajz. Mindenki olyan szépre csinálja, amilyenre tudja.
A ribbonos-két reflexcsöves változat meg az általad fejlesztett kit lesz, majd tedd fel a netre, kiváncsi vagyok rá
Jelenleg nem ismerek olyan ribbont, amivel ennyire alacsonyan lehet váltani, ne feledd, ez egy Fs=600 Hz-es magas!
A hangját én állítottam be, azzal már most sincs gond, az iménti fázismenet egy studió monitornak is becsületére válna.
Mielőtt még valami félreértés lenne: az, hogy hülyén néz ki, azt nem úgy értettem, hogy hülyén kinéző dobozt tervezel, hanem úgy, hogy szerintem a doboz és a hangszórók mérete vizuálisan nem kedvező. Sosem használtam még ribbont, de jókat irnak róluk és baromijól néznek ki, a váltásuk eszembe sem jutott.
A hangját hagyjuk, azt biztos jól beállitják és valószinűleg jó lesz az ár/érték aránya is. Viszont -szerintem- egy hangdoboznak nem csak jónak, hanem szépnek kell lennie. Ezért a szerény, laikus véleményem szerint valamilyen pofás előlap kellene. Sokat dobna a külsőn, ha nem egy ralativ kisméretű magas lenne - a dobozhoz képest kisméretű - hanem pl. egy ribbon, az olcsóbbak 8-10 körül vannak. Talán két kisebb reflexcső is jobban mutatna az egy nagyobbnál. Amúgy a doboz formája a régebbi Spendorokra emlékeztet. A döntött előlap is nagyon jó formát nyujt, amellet, hogy igen hasznos is.
A doboz nem jár a kithez, csak a rajza. Mindenki olyan szépre csinálja, amilyenre tudja.
A ribbonos-két reflexcsöves változat meg egy általad fejlesztett kit lehet, ha megcsinálod, majd tedd fel a netre, kiváncsi vagyok rá Jelenleg nem ismerek olyan ribbont, amivel ennyire alacsonyan lehet váltani, ne feledd, ez egy Fs=600 Hz-es magas!
A hangját én állítottam be, azzal már most sincs gond, az iménti fázismenet egy studió monitornak is becsületére válna.
Oldalára fordítva viszont jól néz ki, hát még ha a magas és a reflex cső is sárga lenne.
Ez a jó a kitben, mindenki festheti magának
A hangját hagyjuk, azt biztos jól beállitják és valószinűleg jó lesz az ár/érték aránya is. Viszont -szerintem- egy hangdoboznak nem csak jónak, hanem szépnek kell lennie. Ezért a szerény, laikus véleményem szerint valamilyen pofás előlap kellene. Sokat dobna a külsőn, ha nem egy ralativ kisméretű magas lenne - a dobozhoz képest kisméretű - hanem pl. egy ribbon, az olcsóbbak 8-10 körül vannak. Talán két kisebb reflexcső is jobban mutatna az egy nagyobbnál. Amúgy a doboz formája a régebbi Spendorokra emlékeztet. A döntött előlap is nagyon jó formát nyujt, amellet, hogy igen hasznos is.
Nem kellene eltolni oldalra a magasat?Talán a dobozt meg szélesiteni kéne, mert ezzel a méretű mélyközéppel -bár biztos jó-, de hülyén néz ki.
Ez az egyik mérődobozom, nem ez lesz a végleges. A "hülyén néz ki" meg ízlés dolga, keresztbe fordíthatod a dobozt, úgy 41 cm (így 35 cm).
A hangszóró eltolása egyenletesebbé teheti a frekvencia menetet és javíthatja a térleképzést, de ezt a váltóban is meg lehet oldani, kb. annyi a hatása mintha besüllyesztem a hangszórót vagy nem, bár ez is eltérő, mert a 29TAF/W-nek 6 mm vastag az előlapja, a 27TBC/G-nek meg csak 3 mm.
Most inkább a váltóval dolgoztam, legközelebb jövő héten lesz időm hozzányúlni, most a fázismenetet egyengettem, ennél jobb már nem is kell (100 Hz alatt nem érvényes, oda közeltéri mérés kell):
Oldalára fordítva viszont jól néz ki, hát még ha a magas és a reflex cső is sárga lenne.
Üdvözlettel: Lex
Nem kellene eltolni oldalra a magasat?
Talán a dobozt meg szélesiteni kéne, mert ezzel a méretű mélyközéppel -bár biztos jó-, de hülyén néz ki.
Hol van Tbányán az üzlet? Mivel itt lakom még lehet, hogy jól jöhet, ha tudja az ember, hogy merre keresse.
Ez meg a weboldal:
Hol van Tbányán az üzlet? Mivel itt lakom még lehet, hogy jól jöhet, ha tudja az ember, hogy merre keresse.
20/430-1599 (20/934-7499)
soundos@gmail.com
Elkúrtuk
HiVi D6.8 hangszóró mérése:
Ez a mérés hozzájárul annak eldöntéséhez, jó-e kétutas hangfalba ez a hangszóró vagy inkább csak háromutasba való?
Szerintem bármelyik HiVi dómmal jó kétutas lehet belőle, főleg a K1-et és az X1-A-t ajánlom hozzá egyelőre, a Q1R-t én is várom, mivel, még nem láttam.
Ilyenkor a mérődobozban meg is hallgatjuk, persze egy tíz literes zárt dobozban nem a mélyekre vagyunk kíváncsiak, hanem a középtartományra, ami ennél a hangszórónál rendben volt. Nem tartozik az érzékeny hangszórók közé mint általában a "dínók".
Ez a rész az uj hangfal fejlesztésekről,hangszóró mérésekről szól.
Most látom, hogy ilyen topikot is nyitottál, köszi!
Akkor ide is beteszem:
Készül az új HiVi kit, de nem tiszta HiVi, mert a magas Seas. A koncepció az, hogy egy háromutas hangfal + sub négy hangszórójából kivettem a mélyet és a közepet, és a sub + magas hangszórókból kétutast terveztem.
Ehhez persze speciális képességű hangszórók kellenek, nagy szerencse, hogy a HiVi gyárt ilyen mélyet, magast kicsit könnyebb találni ide.
Ezt a bemutatótermünk oldalára teszem fel kb. egy hét múlva, addig kicserélem az ideiglenes weblapunkat is:
Így néz ki, neve az első meghallgatások után "A kis pusztító"
(Komolyzenén és pl. Kraftwerken is egyformán jól fog szólni...)