A fórumon megszaporodott bot-ok miatt, teszt jelleggel bevezettünk egy "biztonsági kód" rendszert.
Amikor új posztot hoztok létre, be kell írni a téma alá az alatta lévő biztonsági kódot

Audio PC

Moderátor: Bodoraudio

Avatar
Bodoraudio
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2242
Csatlakozott: 2007.03.25., vas. 14:24
Értékelés: 632

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio » 2019.06.20., csüt. 10:23

Lassan elkészül Karcsi audio pc-je is.
Hét körös analóg tápegység,alaplapi órajel generátor.
Még egy kis finomítás,vinyó beépítés,és vihető. :smile53:
Csatolmányok
pc.jpg
pc.jpg (2.4 MiB) Megtekintve 4046 alkalommal

Avatar
borbolya1973
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2018.03.15., csüt. 11:15
Értékelés: 5

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: borbolya1973 » 2019.05.17., pén. 11:50

Sziasztok!

A múlt hét folyamán jártam Ferinél, aki egy órajel generátort cserélt ki és egy új USB kártyát tett bele a kb öt éves számítógépembe.

Előzményként leírnám, hogy már elég régóta hifizek (20 éve) és sokfajta hangot hallottam értsd ezt, analógra illetve digitálisra. Volt együtemű 30 kg-os csöves erősítőm csöves dac-cal párba állítva, amit cd-ről és bakelitről ( Systemdek, Linn, Goldring Eroica Lx megfelelő csöves MC előfokkal) hallgattam, akkor nagy megelégedéssel.

Ezt követően gyermekem születése után megváltam az erősítőtől és a lemezjátszótól. Maradt a számítógépes zenejátszás, amelyhez időközben összerakosgattam egy már komolyabb összegbe kerülő rendszert. Minden egyes komponens esetén hallatszódott a javulás, amelyekbe hamarosan beleszoktam és mindig megmaradt egyfajta hiányérzet. Úgy gondoltam, hogy ennek a rendszernek sokkal jobban kellene szólnia. Valami mégis hiányzott.

Azt mondják az embernek rövid a hang memóriája. Nálam ez valahogy másképp működik, mert még tisztán emlékszem azokra a zenei élményekre, amikor full analóg rendszert hallgattam. Igazából a mai napig azt próbálom visszahozni.
A saját htpc-met éreztem még a leggyengébb láncszemnek, de amit a neten pár éve megtalált az ember információt, azok vagy rendkívül hiányosak voltak, vagy csak egyszerű találgatások, hogy mi, miért jobb egy pc tuningnál. Készen is árusítanak már azóta ilyen szerkezeteket, de csillagászati összegekért.

A keresgélések során találtam rá itt az AVX-en Bodor Feri Audió PC fórumára, aminek persze hihetetlenül örültem, mert megcsillant a remény, hogy talán tudunk a silány pc-s hangon valamit javítani.
Az első telefonbeszélgetés során Feri korrekten elmesélte, milyen lépcsők alapján képzeli el az általam áhított hangot elővarázsolni. Így pár nap múlva a reggeli órákban meg is jelentem egy alaplapi órajel generátor cserére. A gépet egy órás beavatkozás után hazavihettem. Természetesen otthon azonnal rákötöttem a rendszerre és azonnal érzékelhető volt, hogy a zenei prezentáció javult minden szinten. Már ekkor konkretizálódott, hogy ezt kell a rendszerben tovább erősíteni, azaz plusz usb kártya és nagyobb ház analóg tápellátással.

Az usb kártya cserére pár nappal később került sor és persze a szerelés során áradoztam, hogy micsoda javulást tett az alaplapi órajel rendberakása . Meg is kérdeztem, hogy az usb is ekkora javulást okoz és ha igen, akkor mire érdemes figyelni. Feri erre szerényen azt válaszolta, hogy már nem lesz akkora változás, mint az alaplapnál, de azért hallható lesz. Az otthoni beindítás során – rendszer teljesen hideg állapotban – már gyökeres változás volt hallható. Hatalmas lett a tér, teljesen különváltak a hangszerek. A magasak és mélyebb hangok tovább finomodtak. A középtartomány megtelt jelenérzettel. Megszűnt az érdes, darabos digitális hang. Egy természeteshez sokkal közelebb álló nyugodt, puha hangzás jött létre. A szokásos – lehet mindent előröl hallgatni  - indult be. Már úgy gondolom, hogy az akkori analóg rendszeremet sok szempontból lekörözi, csak a fent említett beavatkozások a pc-n. Az analóg táppal pedig majd tökéletesen megnyugszik a zene.

Itt tartok most. A Siverstone ház már csőre van töltve és várja, hogy Feri elvégezze az analóg táppal a végső beavatkozást.

Minden olyan olvasót, aki azon agyal, hogy mi hiányzik a digitális rendszeréből bátorítom, hogy vegye fel a kapcsolatot Ferivel és végeztesse el ezeket a műveleteket, mert kisebb fajta csodát fog átélni.

Köszönöm, hogy elolvastad!

Avatar
Bodoraudio
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2242
Csatlakozott: 2007.03.25., vas. 14:24
Értékelés: 632

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio » 2019.05.06., hétf. 16:01

Kedves Tibor!
Szívesen látom,egy baráti beszélgetéssel egybekötött zenehallgatásra.
Meg tudja hallgatni a nagy pc-s rendszeremet.
Telefonon egyeztessünk.

Üdv:
B.F

LancerMT
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2019.05.06., hétf. 13:36
Értékelés: 1

Re: Bodor Audio PC

Hozzászólás Szerző: LancerMT » 2019.05.06., hétf. 13:44

Kedves Ferenc!
Ma reggel beszéltünk telefonon, és mindenképpen szeretnék jelentkezni egy meghallgatásra.
Két dolog érdekel, a PC tápegység és az USB kártya hatása, amire akár külön táppal is, de vágyom :)
A meghallgatás időpontja legyen inkább a jövő héten a délutáni órákban.
Köszönettel:
M.Tibor

Avatar
mjanosrobert
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 274
Csatlakozott: 2016.01.26., kedd 14:27
Értékelés: 18

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: mjanosrobert » 2019.05.01., szer. 23:39

A heten Ferinel jartam, honom alatt a gepemmel, egy kis alaplapi orajel csere ugyeben. Az analog tapolas ota egyhelyben topogtam. Reszelgettem a biost meg gyepaltam a windowst, sokszor ugy ereztem jobb lett a hang...
No de az orajel csere utan nem olyan mint ha jobb lenne, hanem egyertelmu a valtozas. A ter 3d lett, a rosszabbul szolo lemezek is megtaltosodtak, a hangszerhangoknak teste van... A tidal meg nem egyertelmuen rosszabb mint a file alapu lejatszas, hanem csak kicsit mas.
En egy hidra z transportot hasznalok meg, amit eddig jriver+jplay komboval etettem, hol win 10 hol win server16 kornyezetben. Harom napja tesztelgetem. Jobbnak kene lennie a lecsupaszitott win servernek ( eddig egyertelmuen jobb volt) de jelenleg nem mennek bele AB tesztbe. Pici kulonbsegeket erzek neha, de nem egyertelmu. Minden szoftveres mahinalas nelkul a tidal jobban szol mint korabban a nyakatekert rendszeren a legjobb felvetel.
Szoval ha valaki tenyleges javulast szeretne keresse Ferit, megeri.
Ha meg valaki nem erez vagyat a kutyuzesre, akkor hallgassa meg a rendszert nala, es ha teheti ruhazzon be egy Bodor pcre majd doljon hatra elegedetten.
En a nehezebb utat valasztottam :) ugyhogy kedves Feri, ha nem gond parszor meg honom ala kapnam a gepet, hatha talalunk rajta meg szogelni valot (nem minta nem lennek elegedett a jelenlegi hanggal, de kutyuzni jo.)
Udv

Avatar
Bodoraudio
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2242
Csatlakozott: 2007.03.25., vas. 14:24
Értékelés: 632

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio » 2019.03.18., hétf. 14:56

Tegnap teszteltünk kicsit a feleségemmel. Igen, mindig hívom, mert jó füle van és kíméletlenül megmondja a véleményét.

1. Bodor pc-ben a HDD és az alaplap közötti sata kábelt cseréltem ki egy másikra (mindkét kábel forinthuszas, mielőtt valaki azzal vádolna, hogy csak a drága kábel a jó). A “másik kábel” a Bodor Feri által itt ajánlott “lila” sata kábel volt, amit kb. 3 eFt-ért vettem (az eredeti sata kábel meg benne volt a pc-ben, avval vettem). Többször cserélgettem, és mindig hallottuk közötte a különbséget (a feleségem nem tudta, melyik van éppen bent, csak azt mondta, ez jobb, ez rosszabb). Végül a “lila” kábel maradt benne, mindketten azt hallottuk jobbnak.

2. Bodor (eredeti) usb kártya vs. Matrix usb kártya
A Matrix Usb kártyát utólag vettem a gépbe, az eredeti Bodor féle kártya mellé lett bekötve (mindkettő lineáris tápolást kapott) így egyszerűen az usb kábel áthelyezésével lehetett a kettőt összehasonlítani. Nem volt olcsó a Matrix usb kártya, így “jónak kellett volna hallani” :rolleyes: , de nem ez történt. Hosszas tesztelés után a Bodor féle eredeti Usb kártya mellett döntöttünk, azt hallottuk egyértelműen jobbnak (pontosabban a mi ízlésünknek, és a rendszerhez jobban passzolónak). A Matrix usb kártya sem rossz, elsőre nagyon meggyőző volt, amolyan demózós hangja van, de összeségében mégis a Bodor féle usb maradt.

Tudom nem hallhattunk volna különbséget, de ez van, mégis hallottunk.

Avatar
nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1316
Csatlakozott: 2016.08.31., szer. 01:25
Értékelés: 360

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: nadtom » 2019.03.12., kedd 01:18

Bodoraudio írta:
2019.02.21., csüt. 16:22
Sziasztok!
Némileg frissült az audio pc vonal.
Főleg a tápegységen finomítottam.
Érdemes meghallgatni!
Nagyon jó lett az új fejlesztés, nem tudom mit csinál az a bigyó/kondika, de sokkal kellemesebb lett a hang, piszok jól szól a pc. :tutiok:
Sztereo: Bodor Audio PC-Bordor, Asus Xonar STX II - HiDiamond D5 IC - NAD M25 végfok - HiDiamond D7 hsz kábel - Elac 249.3 front
Füles: Acoustic Research AR-H1

Avatar
GGy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 72
Csatlakozott: 2009.02.10., kedd 11:36
Értékelés: 12

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: GGy » 2019.03.11., hétf. 17:21

Sziasztok!
Immár két hónapja vagyunk tulajdonosai egy Bodor audio PC-nek.
Eddig is analógtápos PC-ről hallgattuk a zenét, de ez a "Bodor-PC" teljesen más világ.
Kértünk bele egy extra hálózati kártyát órajel tuninggal, amitől még nagyobb megelégedéssel hallgatjuk.
Ezzel együtt kaptunk egy kis extra táp-tuningot, ami szintén nem kicsit hallható.
Köszönjük Ferinek a gyors és kitűnő munkát, valamint a türelmét hozzánk. 31_1_21.gif
A hangjáról külön nem írok, mindenkinek ajánlom, hogy menjen el hozzá, hallgassa meg, na pont olyan lett.
Még egyszer köszönet Ferinek!!!

Avatar
Bodoraudio
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2242
Csatlakozott: 2007.03.25., vas. 14:24
Értékelés: 632

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio » 2019.02.21., csüt. 16:22

Sziasztok!
Némileg frissült az audio pc vonal.
Főleg a tápegységen finomítottam.
Érdemes meghallgatni!

Avatar
nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1316
Csatlakozott: 2016.08.31., szer. 01:25
Értékelés: 360

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: nadtom » 2019.01.06., vas. 00:28

supravox írta:
2019.01.06., vas. 00:15
nadtom írta:
2019.01.06., vas. 00:09
supravox írta:
2019.01.05., szomb. 22:01
Sziasztok
Pár napja elvittem a gépet Ferihez némi belgyógyászati beavatkozásra.
Nem mintha betegeskedne a szerkezet.
Ellenkezőleg:)Mióta használom makulátlanul működik.Atom stabil.
Szóval a hallgattam Feri hivó szavaira,hogy akad a tarsolyában 1-2 eljárás amivel még rejtőző tartalékokat tud előcsalogatni a masinából.
Reggel 7:00-kor már a műtőasztalon is volt a ketyere.Nem volt várakozási idő:)
Egy nagyon picike bigyó az alaplapi clockra,még kisebb egyéb fityfenék a tápokra és alig 50 perc múlva kész.
Eredmény?Hát azt javaslom minden Bodor PC tulajdonosnak,hogy azonnal hivja Ferit időpontért :kapdelm:
Nem akarok elcsépelt hifisztikai jelzőket használni ezért csak annyi,hogy jéghideg állapotában is már úgy szól amit csak több órás "hajtás" mellett produkált.
A többit szivesen elmesélem szóban :tutiok:
Az alaplapi clock-okra nekem is felkerültek már a bigyók, de a tápokra mi az a fityfene? gondolkodik.gif :rolleyes:
Kondikákok ;peace;
Na akkor majd megkérdezem a Ferit, hogy mikezek a kondikákok, nekem nem is mondta. :) Úgyis megy a pc hamarosan Ferihez, mert megjött a MA usb kártya.
Sztereo: Bodor Audio PC-Bordor, Asus Xonar STX II - HiDiamond D5 IC - NAD M25 végfok - HiDiamond D7 hsz kábel - Elac 249.3 front
Füles: Acoustic Research AR-H1

Online
Avatar
supravox
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1153
Csatlakozott: 2013.09.01., vas. 07:28
Értékelés: 399

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: supravox » 2019.01.06., vas. 00:15

nadtom írta:
2019.01.06., vas. 00:09
supravox írta:
2019.01.05., szomb. 22:01
Sziasztok
Pár napja elvittem a gépet Ferihez némi belgyógyászati beavatkozásra.
Nem mintha betegeskedne a szerkezet.
Ellenkezőleg:)Mióta használom makulátlanul működik.Atom stabil.
Szóval a hallgattam Feri hivó szavaira,hogy akad a tarsolyában 1-2 eljárás amivel még rejtőző tartalékokat tud előcsalogatni a masinából.
Reggel 7:00-kor már a műtőasztalon is volt a ketyere.Nem volt várakozási idő:)
Egy nagyon picike bigyó az alaplapi clockra,még kisebb egyéb fityfenék a tápokra és alig 50 perc múlva kész.
Eredmény?Hát azt javaslom minden Bodor PC tulajdonosnak,hogy azonnal hivja Ferit időpontért :kapdelm:
Nem akarok elcsépelt hifisztikai jelzőket használni ezért csak annyi,hogy jéghideg állapotában is már úgy szól amit csak több órás "hajtás" mellett produkált.
A többit szivesen elmesélem szóban :tutiok:
Az alaplapi clock-okra nekem is felkerültek már a bigyók, de a tápokra mi az a fityfene? gondolkodik.gif :rolleyes:
Kondikákok ;peace;
Bodor Pc,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna usb/spdif konverter, Mark Levinson 380S előfok,ATC scm100asl hangfal
Technics 1200G ,Clearaudio Charisma v2,,shure se 20.Wireworld silver eclipse 8 tyúkbelek,ww platinum starlight aes/ebu, Ifi mercury 3.0 usb, Vertere LAN, Faló tápok,

Avatar
nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1316
Csatlakozott: 2016.08.31., szer. 01:25
Értékelés: 360

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: nadtom » 2019.01.06., vas. 00:09

supravox írta:
2019.01.05., szomb. 22:01
Sziasztok
Pár napja elvittem a gépet Ferihez némi belgyógyászati beavatkozásra.
Nem mintha betegeskedne a szerkezet.
Ellenkezőleg:)Mióta használom makulátlanul működik.Atom stabil.
Szóval a hallgattam Feri hivó szavaira,hogy akad a tarsolyában 1-2 eljárás amivel még rejtőző tartalékokat tud előcsalogatni a masinából.
Reggel 7:00-kor már a műtőasztalon is volt a ketyere.Nem volt várakozási idő:)
Egy nagyon picike bigyó az alaplapi clockra,még kisebb egyéb fityfenék a tápokra és alig 50 perc múlva kész.
Eredmény?Hát azt javaslom minden Bodor PC tulajdonosnak,hogy azonnal hivja Ferit időpontért :kapdelm:
Nem akarok elcsépelt hifisztikai jelzőket használni ezért csak annyi,hogy jéghideg állapotában is már úgy szól amit csak több órás "hajtás" mellett produkált.
A többit szivesen elmesélem szóban :tutiok:
Az alaplapi clock-okra nekem is felkerültek már a bigyók, de a tápokra mi az a fityfene? gondolkodik.gif :rolleyes:
Sztereo: Bodor Audio PC-Bordor, Asus Xonar STX II - HiDiamond D5 IC - NAD M25 végfok - HiDiamond D7 hsz kábel - Elac 249.3 front
Füles: Acoustic Research AR-H1

Online
Avatar
supravox
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1153
Csatlakozott: 2013.09.01., vas. 07:28
Értékelés: 399

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: supravox » 2019.01.05., szomb. 22:01

Sziasztok
Pár napja elvittem a gépet Ferihez némi belgyógyászati beavatkozásra.
Nem mintha betegeskedne a szerkezet.
Ellenkezőleg:)Mióta használom makulátlanul működik.Atom stabil.
Szóval a hallgattam Feri hivó szavaira,hogy akad a tarsolyában 1-2 eljárás amivel még rejtőző tartalékokat tud előcsalogatni a masinából.
Reggel 7:00-kor már a műtőasztalon is volt a ketyere.Nem volt várakozási idő:)
Egy nagyon picike bigyó az alaplapi clockra,még kisebb egyéb fityfenék a tápokra és alig 50 perc múlva kész.
Eredmény?Hát azt javaslom minden Bodor PC tulajdonosnak,hogy azonnal hivja Ferit időpontért :kapdelm:
Nem akarok elcsépelt hifisztikai jelzőket használni ezért csak annyi,hogy jéghideg állapotában is már úgy szól amit csak több órás "hajtás" mellett produkált.
A többit szivesen elmesélem szóban :tutiok:
Bodor Pc,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna usb/spdif konverter, Mark Levinson 380S előfok,ATC scm100asl hangfal
Technics 1200G ,Clearaudio Charisma v2,,shure se 20.Wireworld silver eclipse 8 tyúkbelek,ww platinum starlight aes/ebu, Ifi mercury 3.0 usb, Vertere LAN, Faló tápok,

Avatar
Bodoraudio
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2242
Csatlakozott: 2007.03.25., vas. 14:24
Értékelés: 632

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio » 2019.01.05., szomb. 12:40

Sziasztok!
2019-ben is több ujdonsággal várlak benneteket.
Megújult audio pc,éc upgrade lehetőségek.

Avatar
Bodoraudio
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2242
Csatlakozott: 2007.03.25., vas. 14:24
Értékelés: 632

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio » 2018.12.25., kedd 09:46

171224-1000x750.jpg
171224-1000x750.jpg (153.05 KiB) Megtekintve 29516 alkalommal

Avatar
Bodoraudio
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2242
Csatlakozott: 2007.03.25., vas. 14:24
Értékelés: 632

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio » 2018.12.13., csüt. 11:17

Kedves Tibor!
Beszéljük meg.
Hetven 2238929.
B.F

Avatar
aladin66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 81
Csatlakozott: 2018.10.24., szer. 16:39
Értékelés: 3
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: aladin66 » 2018.12.13., csüt. 10:51

Kedves Bodor Feri!
Mikor tudnék meghallgatni/megnézni egy audio pc-t? Felkeltette az érdeklődésemet, személyesen elmondanám mit szeretnék, mi az a mi már megvan.
Üdv: Tibor

Avatar
V_Karesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 108
Csatlakozott: 2006.12.02., szomb. 18:51
Értékelés: 4

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: V_Karesz » 2018.12.07., pén. 09:46

Sziasztok!
Tegnap jártam a Bodor Audionál egy, a gépemben működni nem akaró, használt, már nem garanciális V2-es USB kártya miatt.
Feri nagyon segítőkészen állt hozzám és mindenben támogatott telefonon, Messengeren, majd végül személyesen is, hogy elhárítsuk a hibát. A helyszínen volt lehetőségem meghallgatni a most éppen átmeneti hangsugárzókkal üzemelő rendszerét. Nekem ez volt az első komolyabb, jó élményekkel záródó randevúm "D" osztályú HiFi végfokokkal. Mindeközben eszmét is úgy cseréltünk, mintha már régi ismerősök lennénk.
Az eredeti problémát végül szoftveresen nem sikerült elhárítani, mert valamiért nem kedvelte egymást a gépem és a kártya, de rengeteg pozitív tapasztalattal lettem gazdagabb. Szerencsére az eladó is nagyon korrekten állt a helyzethez: Feri neki is vázolta a problémát, így visszaveszi tőlem a kártyát. :smile53:

Mindenkinek őszinte szívvel ajánlom Ferit. Ritka az ilyen jószándékú, felkészült és mindemellett mégis szerény ember, mint ő.
Köszönöm, és még biztos találkozunk egy leendő audio PC kapcsán!
:smile32:
Source: foobar2000, Sony CDP XA20ES
DAC: Singxer SDA-1
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Power amp: Electrocompaniet Ampliwire 100, Dual Mono Class A
Speakers: ProAc Response 2.5
HP: Beyerdynamic Amiron Home

Online
Avatar
Tul
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1935
Csatlakozott: 2006.02.25., szomb. 01:39
Értékelés: 678

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Tul » 2018.12.05., szer. 14:18

Cs/s írta:
2018.11.30., pén. 14:37
Ha előbb tudom meg, hogy audio PC-vel foglalkozik, akkor ennyi pénzből, amit az enyémre beleöltem, vehettem volna nála egy jobbat!
Mert ezt nem érdemes tovább fejlesztgetni. Pedig a tápegység csere még biztosan javítana rajta.

Üdv Mindenkinek: Cs/s
Én azért egy DAC-ot ajánlanék még meghallgatásra :smile29: Hátha van még hová javítani ;)

Cs/s
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2018.11.23., pén. 08:41
Értékelés: 1

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Cs/s » 2018.11.30., pén. 14:37

Köszönöm Bodor Ferinek!!!, hogy nem kis küzdés árán, de meg tudta tuningolni az alaplapom órajelgenerátorát!
Na meg persze a tuningolt USB-kártyát is!
Azt mondta szerényen: -Hát így egy kicst jobb lesz.
Hát nem kicsit!
Precízebb tér, sziszegésmentes magashangok.
Ha előbb tudom meg, hogy audio PC-vel foglalkozik, akkor ennyi pénzből, amit az enyémre beleöltem, vehettem volna nála egy jobbat!
Mert ezt nem érdemes tovább fejlesztgetni. Pedig a tápegység csere még biztosan javítana rajta.

Üdv Mindenkinek: Cs/s

Avatar
Bodoraudio
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2242
Csatlakozott: 2007.03.25., vas. 14:24
Értékelés: 632

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio » 2018.11.06., kedd 19:57

A kábelről beszéltünk,dugd be amid van otthon,hallani fogod melyiket szereti az adott rendszerben.Sokat ne költs rá/parasztvakítás/.

Online
Avatar
Tul
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1935
Csatlakozott: 2006.02.25., szomb. 01:39
Értékelés: 678

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Tul » 2018.11.06., kedd 19:22

Feri, PC-nél mennyire számít a tápkábel milyensége? Illetve mit ajánlasz hozzá? A kábel, amit adtál, a DAC-hoz van bekötve, gondoltam ott jobban kijön a hatása, mint a számítógépnél. Vagy nem? :)
A PC jelenleg 2,5-es tömör rézzel van bekötve.

Online
Avatar
Tul
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1935
Csatlakozott: 2006.02.25., szomb. 01:39
Értékelés: 678

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Tul » 2018.11.06., kedd 19:19

nadtom írta:
2018.11.06., kedd 16:32
És miben más, mint az Elac volt?
Szerintem ezt inkább privátban, vagy Dragonweed topicjában tárgyaljuk ki, mert ez nem Bodor téma :)

Avatar
nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1316
Csatlakozott: 2016.08.31., szer. 01:25
Értékelés: 360

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: nadtom » 2018.11.06., kedd 16:32

Tul írta:
2018.11.06., kedd 16:16
nadtom írta:
2018.11.06., kedd 14:01
Gratulálok, jó kis rendszer. Ez már az új hangszóró?
Igen, ez az új hangsugárzó. Becsületes munka ;)
És miben más, mint az Elac volt?
Sztereo: Bodor Audio PC-Bordor, Asus Xonar STX II - HiDiamond D5 IC - NAD M25 végfok - HiDiamond D7 hsz kábel - Elac 249.3 front
Füles: Acoustic Research AR-H1

Online
Avatar
Tul
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1935
Csatlakozott: 2006.02.25., szomb. 01:39
Értékelés: 678

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Tul » 2018.11.06., kedd 16:16

nadtom írta:
2018.11.06., kedd 14:01
Gratulálok, jó kis rendszer. Ez már az új hangszóró?
Igen, ez az új hangsugárzó. Becsületes munka ;)

Válasz küldése

Vissza: “Bodor Audio”