Figyelem: a szabályzat 6.8.3.1 - es pontja alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.

Audio PC

Moderátor: Bodoraudio

Avatar
Fera_27
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: 2011.07.15., pén. 20:02
Értékelés: 1

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Fera_27 »

Sziasztok!

Nem tudom jó helyre írok-e a kérdésemmel kapcsolatban, de én nem PC alapon, hanem alacsonyabb fogyasztású Amlogic alapon építenék médialejátszót, sőt, lényegében a meglévő komponenseimet dobozolnám be egy szép házba, és főleg a hangminőségre terelődött a hangsúly :)
Ekkor jött az ötlet, hogy ahelyett, hogy vagy 5 tápkábel lógjon a dobozka fenekéből a zajos kapcsolóüzemű tápuk felé, bele szeretnék tenni egy lineáris toroid trafó alapú tápot.

A konfig a következő lenne, melléírtam a kütyük adapteriről leolvasott névleges értékeket:
Western Digital 3TB HDD - 12V 1.5A
X96 Air P2- 5V 2A, később valami Khadas SBC, ha jól látom ezekhez is elég 5,2V 2A
Pi1 - 5V 1.2A (csak státusztdisplay OLED hajtásához van a pi)
Házventi mezei 12 centis 12 Voltos, de jelenleg 5 Voltról hajtva, gyorsulna 12 volton? Fontos lenne, hogy jelenlegi formájában lényegében hangtalan
SPDIF/Toslink konverter - 5V 600mA
Khadas Tone Board, X96-ról hajtva vagy a tápról

Ha jól számolgatom, ez olyan 37W + 2 vagy 3 W lenne a Tone Board

Sajnos ezen a területen nagyon járatlan vagyok (még), de gondolom mivel a túlméretezés elengedhetetlen, ehhez mekkora teljesítményű toroidra lenne szükségem? 60 VA? vagy még több?
Illetve tudnátok-e segíteni a regulátor és egyenirányító (vagy az egyben van?) kiválasztásában? :))
Nagyon drága történet lenne ez a tápmegoldás? vagy 10-20 ezerből kijönne?
Előre is köszönöm a válaszokat!

Avatar
tsilver2
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 30
Csatlakozott: 2018.04.13., pén. 17:24
Értékelés: 14

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: tsilver2 »

Ígértem a bejártás után egy hosszabb beszámolót.
…. az úgy kezdődött, hogy a tavaszi Covid szünet alatt volt időm sok-sok zenét hallgatni és el is határoztam, hogy fejleszteni fogom a jelenlegit ( ASUS mini PC-Volumio, AudioNirvana széles-sávú hangfal, TDA1543 DAC és egy picike 15W-os erősítő, persze amennyire lehet pluszban, virtuális föld, zajszűrt tuningolt de nem lineáris táp, kábelek, stb.).
Már nagyon sok éve szemezgetek egy HTPC/APC vagy valami hasonló berendezéssel, de mindig megakadtam a tápellátásnál meg más egyébbel.
Ebben az időszakban hosszú hónapokig olvastam minden tesztet, ismeretségi körben ahol lehetett meghallgattam különféle futóműveket (no persze korábban kiállításokon mindenfélét)
A cél millió Ft köröli (+-500e) árfekvés volt, de egyszerűen nem találtam olyat, ami nekem minden igényemre választ adott volna. Az az érdekes, hogy -nem tudom megmagyarázni miért, de – a Bodor Audio valahogy mindig kiesett korábban a látóteremből, tudtam róluk régről, de valahogy soha nem volt kapcsolatom velük.
A végén mindig egy számítógép alapú gép felé húztam. Ez nyitott rendszer, lehet cserélgetni a hardvert és szoftvert és sorolhatnám (és nem járok úgy mint pl. Oppo-nál , hogy egyszer csak hirtelen megszűnik).
Ok akkor most már tiszta a cél.
Időközben az egyik magyar gyártó „visszavonulása” a többiek meg nagyon húzós ára kiejtette ezeket a rendszereket. Néztem rengeteg külföldit, nevesebb és kevésbé nevesebb vagy sima PC alapú megoldásokat, de még mindig nem találtam ár/értékben megfelelőt. És akkor beugrott ... vettem egy nagy levegőt és felhívtam Ferit. Hamar találkoztunk, sokat beszéltünk többször is és sok zenét hallgattunk, nagyon kedves türelmes és segítőkész volt. Nem cizellálta túl a dolgokat a hang meg a zene volt a fontos, de nem volt rózsaszín köd. Egy hétre rá megrendeltem tőle egy nagy gépet. Picit elhúzódott a gyártás, de folyamatosan kommunikált velem, ha jót tapasztalt arról is és ha probléma volt arról is, képeket küldött a folyamatokról, szóval igen korrekt a kiszolgálás kaptam:)
Na és a hangja: Az egész olyan mintha korábban a hangfalak és közém valami függöny vagy fátyol lett volna, ez most eltűnt, a mélyek közepek és magasak finoman tisztultak. Az egész rendszerben érzem a hatalmas légiességet!!!! (első benyomás is ez volt), olyan mintha egy Ferrárival mennék z autópályán 130-al de tudom, hogy mindennemű erőlködés nélkül ha akarom pillanatok alatt 200 fölött vagyok. A volt rendszer meg olyan volt mintha egy középkategóriás autóval valahogy el kellene érnem a 180-a, megy -megy de nem úgy.
Hozzáteszem, hogy teljesen lecsupaszított vas-vas ellen hallgattam, nem volt fidelizer, meg szoftver tuningok, mezei 220 kábel, stb. Ezekkel még jobb eredményt lehet elérni.
Még persze nem szól annyira 3D-ben mint a Feri teljes rendszere, ott tökéletesen körbe tudom rajzolni a hangszereket és el is helyezni a térben, nálam a széle nagyon jó, mélységeben azért kevesebb, érzem a nagybőgőt, de sem a terét sem az elhelyezkedése nem olyan pontos. Van még fejleszteni ez volt az első lépés:).
Zárójelben megjegyzem, hogy nemrég volt szerencsém meghallgatni viszonylag hosszasan egy 3milliós, nagyon komoly APC -t a megfelelő körítéssel. Az igazság az, hogy ezután is ezt a döntést hoznám.:)
Összefoglalva. Vásárlás után -hogy megnyugtassuk magunkat az érzelmi döntésünket racionálisan „tudjuk” megmagyarázni, - szokott némi lelkiismeret-furdalást érezni az ember, hogy ez tényleg kellett nekem, megérte-e. Hát itt erről szó sincs!!! Minden percét élvezem. Azt sajnálom csak, hogy ezt nem korábban léptem meg és nem itt kezdtem a hallgatást – persze rengeteg tapasztalatot szeretem- de sokkal egyszerűbb lett volna a dolgom. Köszi Feri

Avatar
Bodoraudio
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2357
Csatlakozott: 2007.03.25., vas. 14:24
Értékelés: 701
Kapcsolat:

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Machek Balázs
📷Igértem egy beszámolót a Bodor pc-vel kapcsolatban. Megvolt a bejáratás, mind a rendszeremnél, mind a pc-nél. Több héten keresztül ment éjjel nappal. Az eredmény...amit ez a pc tud, az zseniális. Nem csak szimplán az, hanem hifisen az. Ami elsőnek szembeötlik, az a megfogottság. Nincs mindenáron visszhangos tér, ezáltal letisztul minden. Jól hallhatóan érnek véget egyes hangok, viszont a jazz zongorista lenyomott billenytűvel a lelkemen nyújtja át a kitartott hangot. Hallani a zongorahúr vibrálását. Olyan természetes hangszerhangot nyújt, ami miatt teljesen ismeretlen albumokat hallgattam meg, mind a komolyzenei repertoárból, mind a jazz világából, s nem volt elkapcsolgatás, csak hallgattam. Egy másik világot kaptam. Van tér. Van szinpadkép. Van valami más is: Őszinte, életszerű hangok tömkelege. Megnyilt a zene. Kipróbáltam a hp elitebook laptopomat, foobarral, usb kimeneten: a hang össze esett, a hang mélysége eltűnt, melegsége semmivé lett. Az LGV40 mind daccal, mind futómnek használva alulmaradt. KöszönömFerenc Bodor

Avatar
tsilver2
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 30
Csatlakozott: 2018.04.13., pén. 17:24
Értékelés: 14

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: tsilver2 »

Tegnap átvettem a gépet. :) Első bekapcsolás, sajnos csak 2 számra volt időm:(
Minden várakozást felülmúlt!! Olyan könnyed lett tőle a hang....... jóó!! bravo.gif leborulok.gif
bejáratás után részletesebben, folyt köv....

Avatar
Batya
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: 2018.06.03., vas. 14:37
Értékelés: 5

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Batya »

Legutóbbi bejegyzésem óta már én is boldog tulajdonosa vagyok egy Feri által készített Audio PC-nek. Már az első bekapcsolást követően is jó volt a hang, de a kb. 200 órás működés után még tovább javult, finomodott, a megszólalás. Még mindig kellemesen meg tudok lepődni egy-egy már jól ismert zeneszám meghallgatása során, hogy mintha még tovább javult volna a színpadkép, felbontás és ezzel együtt a zene élvezete.
A hang jellegét már többen ecsetelték a korábbi beszámolókban, én nem szeretném megismételni, viszont alátámaszthatom ezek hitelességét. Amiben nagy változást érzékeltem az a fantasztikus 3 dimenziós hangszínpad ahol minden egyes hangszernek megvan a pontos helye, könnyen elkülönülnek egymástól a hangok mégis egy egységes produkcióba állnak össze. Hallgatás közben úgy érzem, hogy minden hang- hangszer a megfelelő helyen, a megfelelő időben, tisztán jó dinamikával és részletezettséggel szólal meg, de nem öncélúan önmagáért hanem a zenei összkép tökéleteshez közeli bemutatását támogatva.
Mert ugye zenét hallgatunk és nem hangokat!? Még akkor is ha a zene sok apró hangból áll össze. Bevallom ezen a csalóka úton én is majdnem eltévedtem. Aki már megtapasztalta ezt az érzést az tudja mire gondolok. Arról nem is beszélek, hogy a zenei ízlés mennyire szubjektív és a hallásunk mennyire különbözik. Próbáljátok csak ki zenehallgatás közben a tenyereteket a fületekhez közelíteni, különböző szögben dönteni és megfigyelni közben mennyit változik a hang. A változás óriási! És még nem is beszéltünk a szobaakusztikáról, meg az Unikumos üvegről és társairól…
Ezzel a kis kitérővel meglehetősen eltértem a témától, de fontosnak tartottam megemlíteni.
A lényeg az, hogy aki számítógépes zenehallgatásban gondolkodik mindenképpen vegye fontolóra ezt a lehetőséget és kérjen egy időpontot Bodor Feritől aki készségesen bemutatja a lehetőségeket amelyek egyéni kérésre módosíthatóak, és a lényeg az hogy élőben meg is hallgatható a készülék ami nagyon fontos tényező. Ami az én döntésemnél még fontos tényező volt az hogy , Bodor Auduo PC használható passzív hűtéssel is de ventilátorral is, ugyanis egy tetőtéri lakásban klíma nélkül a nyári 30 fokban nem biztos, hogy a passzív hűtésű alig 8 cm magasságú házban az alkatrészek túlélik a nyarat. A másik fontos dolog számomra , hogy esetenként filmnézésre is használhatom a készüléket mivel a nappali központi részében van telepítve a TV-t használva monitorként. Tudom, hogy ez sok audiofil társamnál szentségtörésnek számít, de az én koromban ez a praktikum már megbocsátható, nekem pedig mindenképpen kényelmesebb a vezeték nélküli egér és billentyűzet mint egy mobil, vagy akár egy tablet kezelése és elhelyezése a számtalan távirányító mellett.
A beüzemelésnél itt is át kell esni azokon a kezdeti esetleges nehézségeken ami minden új számítógépnél elkerülhetetlen. Ebben Feri nagyon korrekt segítséget ad és a szükséges beállításokat távkapcsolaton keresztül el is végzi.
A legfontosabb az a nyugtató-pihentető-feltöltő érzés mikor egy stresszes nehéz nap után leülök zenét hallgatni a kanapéra és a megelégedettség mosolya ül az arcomra, és közben azt gondolom ez igen ez most úgy szól ahogy szeretem és nem azon gondolkodom, hogy melyik hang sok vagy kevés vagy miért így szól és nem úgy.

Avatar
Bodoraudio
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2357
Csatlakozott: 2007.03.25., vas. 14:24
Értékelés: 701
Kapcsolat:

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Machek Balázs
10 órája
Pár órai hallgatódzás a Bodor Audio pc-n. Előljáróban annyit, hogy 3.5 hónapja nem volt használva a rendszer, el is ment a hang, kellett a rendszernek a bejáratás. Bodor Ferenc egyszer távelérésben ránézett a gépre, beállitotta a Nuprime DAC-omhoz, ezután volt igazán előre lépés a hang terén. A lényeg: teljes részletesség, olyan szint, amit pl a Linndemann 1.5 milliós forrástól hallottam.Nem szétrészletezett, hanem kellemesen, valódi hatással birva részletes. A szinpadkép, a térben elhelyezkedés is valódi. Nincs semmi sok, nincs olyan, hogy valami nem jó, műhang, nincs "márványos" felhang, azaz nem torzita középmagas tartomány. Sokminden nincs, ami addig zavart. A rendszerem nagyon le van tisztitva, nem használok biztositékokat, kapcsolókat kikötöm, ahol lehet, hangváltó nyomtatott áramkörét elhagytam, hogy ne szóljon a hangba, stb...és sok zavaró hangot véltem még a rendszerem maradék hibájának tulajdonitani...ezekből sok eltűnt, tehát a mrantz NA 6005, meg a laptom (hp elitebook) tették oda azokat a hangokat. Valósághű hangok lettek, részletesek, nem csilingelni akarók, nem nagy, hosszú lecsengéssel tupirozós, de ha van a felvételen lecsengős visszhang, azt kitartva, kellemesen megmutatja, tisztán, odaillően. És a részletessége a klasszikusnál...hallgatni kell. A rendszerem nem állt fel még, az előfokom sajnos nagyon érzékeny, ha nincs használva, akkor megsértődik, és hosszú napokig kell hallgatni, hogy ismét kiengesztelődve megmutassa a hangját...de ennek ellenére akartam hallgatni. A teendőim nem engedték, hogy hosszasan hifizzek, annyi tapasztalatot szereztem a Bodor pc-vel kapcsolatban, hogy ki tudjam jelenteni: minden fillért megért, hosszú házasság lesz, törzstag a rendszeremben :) Köszönöm Bodor Ferenc

Avatar
Bodoraudio
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2357
Csatlakozott: 2007.03.25., vas. 14:24
Értékelés: 701
Kapcsolat:

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Bodor audio +
2 ó. ·
Erik Torhány Meghallgattam Bodor Ferinél a rendszert. Volt WTF érzés :) Annyira egyben van az a rendszer. Nagyon természetesnek ható, élvezetes a zene. Én a másik oldalról kezdtem el építkezni. Vettem a Bodor audio végfokot. Bekötve a jelenlegi rendszeremben, óriási minőség ugrást produkált. Már kis hangerőn is baromi jó a dinamika. Már így is benne van a Bodor hang. Sajnos megmutatta azt is, hogy kell egy rendes forrás, de nagyon bíztató, látom az utat :) Ferenc Bodor köszönöm szépen! Bodor audio DAC-ban gondolkozom.

Avatar
kukori
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 365
Csatlakozott: 2011.02.01., kedd 21:54
Értékelés: 193

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: kukori »

Ma voltam bent Bodor Úr műhelyében a telefonos egyeztetést követően, aki nagyon önzetlenül és mondhatom, barátian fogadott.

Átnézte az USB kártyát és további hasznos tanácsokkal látott el az audio pc-zés további lehetőségeivel kapcsolatban.

Köszönöm ezúton is a segítséget!
Teljes lelki élet zene nélkül nincs. Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

Avatar
Bodoraudio
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2357
Csatlakozott: 2007.03.25., vas. 14:24
Értékelés: 701
Kapcsolat:

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Szia.
06702238929
Hívj fel.

Avatar
kukori
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 365
Csatlakozott: 2011.02.01., kedd 21:54
Értékelés: 193

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: kukori »

Sziasztok!

Nemrégiben vásároltam használtan egy audio PC-t, amiben egy Bodor Audio USB kártya kapott helyet.
Az előző tulaj sajnos nem tudta megmondani, hogy melyik verziójú Bodor-kártya van benne, ezért lefotóztam és kérném a segítségeteket a beazonosításában, képek mellékelve.

A másik érdekesség az volt, hogy a kártya csak a PCI-os slot-ba volt bedugva, azonban az 5V-os csatlakozója nem, pedig a Bodor-féle plusz áramkör rá van arra kötve, ezzel együtt az USB-kártyából jött hang... nem tudom mire vélni a dolgot. Ti hogy látjátok, rosszul van a kártya használva és kellene rá az 5V-os betáp, vagy ez épp így van jól? Az alaplap egyébként AsRock J3160DC-ITX. Mellékelek erről is képet.

Köszönöm előre is a segítő válaszokat!
Csatolmányok
IMG_20200709_220841-small.jpg
IMG_20200709_220841-small.jpg (150.65 KiB) Megtekintve 1969 alkalommal
IMG_20200709_220415-small.jpg
IMG_20200709_220415-small.jpg (132.11 KiB) Megtekintve 1969 alkalommal
IMG_20200709_220355-small.jpg
IMG_20200709_220355-small.jpg (254.56 KiB) Megtekintve 1969 alkalommal
Teljes lelki élet zene nélkül nincs. Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

Avatar
Batya
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: 2018.06.03., vas. 14:37
Értékelés: 5

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Batya »

Sziasztok, mivel főképp számítógépről hallgatok zenét, úgy döntöttem a forráseszköznél folytatom a rendszerem hangjának fejlesztését. Megbeszéltem Ferivel egy időpontot és felkerestem a "műhelyében". Szerencsére éppen a napokban készült el egy Audio PC így módomban állt meghallgatni egy ugyanolyan konfigurációt amit előzetesen egyeztettünk.
A hang amit a bemutató szobában hallottam valóban olyan volt mint amit már többen is leírtak. Olyan volt amit otthon is szeretnék hallani a saját rendszeremen, vagy legalább is valami nagyon hasonlót. Fantasztikus volt a színpadkép amit az ember méretű hangfalak létrehoztak szinte holografikus pontossággal elhelyezve a hangszereket. Tették mindezt nagyon lágyan, erőlködés nélkül, testes és pince mély basszusokkal egyik hangtartományt sem kiemelve. Vittem saját felvételt is amit már vagy ezerszer hallottam most mégis teljesen más volt a hangképe. Sokkal több és testesebb mélyek, a közép és felső spektrum teljesen egyensúlyban. Nem volt hallható karcosság vagy bántó ércesség a fúvós hangszerek hangjában ami nekem nagyon tetszett. Megjegyzem számomra már egy kicsit kevésnek tűnt a magas hang, hiszen már hozzá vagyok szokva az otthoni rendszeremen. Érdekes módon Feri által demonstrált Jazz felvételeken fel sem merült ez a hiányérzetem.
Lebilincselő volt még számomra a megjelenített hangok tisztasága és természetessége (nagybőgő, zongora, fuvola,énekhangok stb.)
Élveztem azt, hogy a három dimenziós tér nem csak a hangfalak között és mögötte jött létre hanem azok előtt is, szinte karnyújtásnyira előttem. Azt hiszem ez az a pont ahol a jelenség már a High End kategóriába lép.
Nem akarom ismételni az előttem megszólalókat a lényeg: Aki PC-s zenelejátszásban gondolkodik mindenképpen jelentkezzen be egy meghallgatásra, nem veszíthet semmit az idején kívül.
Egyet azért nem szabad elfelejteni, mégpedig: ahhoz hogy ez a varázslat létrejöjjön az összes komponensnek a megfelelő szinten kell állnia az összekötő "drótokkal" együtt. Köszönöm Ferinek a türelmét és bízom benne, hogy már dolgozik az én "kis" fekete dobozomon.

Avatar
Bodoraudio
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2357
Csatlakozott: 2007.03.25., vas. 14:24
Értékelés: 701
Kapcsolat:

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Készülékeim stabilan teszik a dolgukat, de a fejlesztés sosem áll le. Nem hatalmas dolgokról beszélek, csak apró, jól hallható változásokról. Még stabilabb tápegység, javított USB kártya, és hardver részegységek.

Avatar
Bodoraudio
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2357
Csatlakozott: 2007.03.25., vas. 14:24
Értékelés: 701
Kapcsolat:

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Sziasztok!
Nálam nincs leállás a vírus miatt.
Telefonon megrendeled, legyártom, elviszed.
A lanyha piac miatt, picit hamarabb átadással tudok vállalni.
Több jelentős módosítás történt az utóbbi időben

Avatar
NiteLite
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 194
Csatlakozott: 2014.06.19., csüt. 13:33
Értékelés: 6

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: NiteLite »

Bodoraudio írta:
2020.02.21., pén. 13:32
Szia!
Én külső tápost vennék, az Asus amiről itt is olvashattál, erősen ajánlott.
Olyan nincs, hogy csak rögzitésre.
Minden komponens egyformán fontos.
Hangkártyát nem veszek, ez a kettő adott. A kérdés tényleg a pc részre vonatkozik, hogy mi lenne elég elvégezni a jelfolyam feldolgozását, hdd-re mentést, flac konverziót.
Ez a setup csak rögzítene! A lejátszás másik rendszer.

Avatar
Bodoraudio
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2357
Csatlakozott: 2007.03.25., vas. 14:24
Értékelés: 701
Kapcsolat:

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Szia!
Én külső tápost vennék, az Asus amiről itt is olvashattál, erősen ajánlott.
Olyan nincs, hogy csak rögzitésre.
Minden komponens egyformán fontos.

Avatar
NiteLite
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 194
Csatlakozott: 2014.06.19., csüt. 13:33
Értékelés: 6

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: NiteLite »

Bodoraudio írta:
2020.02.14., pén. 12:17
Szia!
Lehet,de a minőség itt is számít!
Egy jó laptop megfelel a célra,de egy minőségi pc is.
Hangkártya tekintetében melyik a nyerő? Az egyik saját tápos, a másikat a gép táplálja usb porton.
Illetve a mostani procik közül mi az elegendő, csak rögzítésre és utána flac konverzióra? Celeron, Pentium, i3?

Avatar
Bodoraudio
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2357
Csatlakozott: 2007.03.25., vas. 14:24
Értékelés: 701
Kapcsolat:

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Szia!
Lehet,de a minőség itt is számít!
Egy jó laptop megfelel a célra,de egy minőségi pc is.

Avatar
NiteLite
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 194
Csatlakozott: 2014.06.19., csüt. 13:33
Értékelés: 6

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: NiteLite »

Sziasztok!

Bakelit-gyűjteményem digitalizálásához kezdenék. Adott egy Clearaudio Smart Phono v2 előfok, amiből az analóg jelet egy ADL GT40 DAC vagy egy Motu Microbook 2 fogadná és alakítaná digitálissá. 96 kHz/24 bit a cél.
Kérdésem, hogy a fenti eszközöket milyen pc-re/laptopra kössem, ami rögzíti a felvételt?
Elég lehet egy pici barebone pc is? Ezt csak erre használnám, semmi másra.
Köszönöm!

Avatar
Bodoraudio
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2357
Csatlakozott: 2007.03.25., vas. 14:24
Értékelés: 701
Kapcsolat:

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Üdv!
Nincs a kínálatban, de tudok készíteni.
Hívj fel, megbeszéljük.
702238929.

Tasunko
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2020.01.19., vas. 13:08
Értékelés: 1

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Tasunko »

Üdv!

Érdeklődnék, hogy a Bodor Audiónál kapható-e USB/SPDIF konverter?

Avatar
Bodoraudio
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2357
Csatlakozott: 2007.03.25., vas. 14:24
Értékelés: 701
Kapcsolat:

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Sziasztok!
Jövő héttől, meghallgatható a bodoraudio audio pc 2020 as verziója.
Megújult az Alaplap, clock, tápegység.

Avatar
KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1213
Csatlakozott: 2015.02.18., szer. 13:49
Értékelés: 107

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

[*]
nadtom írta:
2019.09.29., vas. 08:14
KopaszKutya írta:
2019.09.29., vas. 07:59

Igen, ismerem, köszi, de a Hydra a hozzá való táppal használtan is 200eFt, annyit meg sehogyan se ér (nekem), a belső hangkártya meg a TV és külső DAC megléte miatt nem opció. Bár már eljátszottam a gondolattal, hogy lesz egy belső hangkártya + egy Fiio DAC a TV-hez, csak a mostani DAC-omat annyira szeretem, hogy nem szeretném eladni, ezért lenne jó egy konverter, lehetőleg nem sok 100eFt-ért.
Én mindenképpen tennék egy próbát a helyedben egy Asus STX hangkártyával. Én is nagyon szerettem a Hegel HD 12-es DAC-om, de mégis gondolkodás nélkül eladtam. Azt pontosan nem értem, hogy a tévéhez miért kell a dac.
Szerintem ne offoljuk szét az oldalt, ez már nem ide való.

Ezt még leírom: a régi sztereó Luxman erősítőn nincs optikai csatlakozó (bár szerintem az újakon sincs), ezért kell a DAC a TV-hez.

Egyébként köszi a segítséget, megfontolom ezt a lehetőséget is!
* Bodor Audio PC - TMP Ant LE DAC - Fidelity Achat - 2 x Fidelity Pyrit Monoblock - Vandersteen 2CI - Schmidt Ferenc kábelezés *

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi." 

Avatar
nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1467
Csatlakozott: 2016.08.31., szer. 01:25
Értékelés: 401

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: nadtom »

KopaszKutya írta:
2019.09.29., vas. 07:59

Igen, ismerem, köszi, de a Hydra a hozzá való táppal használtan is 200eFt, annyit meg sehogyan se ér (nekem), a belső hangkártya meg a TV és külső DAC megléte miatt nem opció. Bár már eljátszottam a gondolattal, hogy lesz egy belső hangkártya + egy Fiio DAC a TV-hez, csak a mostani DAC-omat annyira szeretem, hogy nem szeretném eladni, ezért lenne jó egy konverter, lehetőleg nem sok 100eFt-ért.
Én mindenképpen tennék egy próbát a helyedben egy Asus STX hangkártyával. Én is nagyon szerettem a Hegel HD 12-es DAC-om, de mégis gondolkodás nélkül eladtam. Azt pontosan nem értem, hogy a tévéhez miért kell a dac.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Yamaha CX-A5100, Elac 241.3, 2 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Avatar
KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1213
Csatlakozott: 2015.02.18., szer. 13:49
Értékelés: 107

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

nadtom írta:
2019.09.28., szomb. 23:01
KopaszKutya írta:
2019.09.27., pén. 18:18
Gondoltam bedobom ide a kérdést, hátha mást is érdekel.

Van vagy várható a Bodor Audio kínálatában valamiféle spéci USB->koax átalakító, ha egy DAC-on nincs USB, vagy amivel fel lehet dobni egy DAC hangját?
Mint pl. a Core Audio-nak is ami van, csak nyilván kisebb értékűre gondolok, mert az már nekem túl Hi-End.

Itthon nem túl nagy a választék, maradnak az ebay-es kínai verziók.

Köszönöm! :smile53:
Az Audiobyte Hydra Z is egy lehetőség, bár sokkal nem olcsóbb, mint a Core Audio-s verzió. Én ezt használtam a Bodor PC-mhez, míg rá nem találtam az Asus STX hangkártyára.
Igen, ismerem, köszi, de a Hydra a hozzá való táppal használtan is 200eFt, annyit meg sehogyan se ér (nekem), a belső hangkártya meg a TV és külső DAC megléte miatt nem opció. Bár már eljátszottam a gondolattal, hogy lesz egy belső hangkártya + egy Fiio DAC a TV-hez, csak a mostani DAC-omat annyira szeretem, hogy nem szeretném eladni, ezért lenne jó egy konverter, lehetőleg nem sok 100eFt-ért.
* Bodor Audio PC - TMP Ant LE DAC - Fidelity Achat - 2 x Fidelity Pyrit Monoblock - Vandersteen 2CI - Schmidt Ferenc kábelezés *

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi." 

Avatar
nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1467
Csatlakozott: 2016.08.31., szer. 01:25
Értékelés: 401

Re: Audio PC

Hozzászólás Szerző: nadtom »

KopaszKutya írta:
2019.09.27., pén. 18:18
Gondoltam bedobom ide a kérdést, hátha mást is érdekel.

Van vagy várható a Bodor Audio kínálatában valamiféle spéci USB->koax átalakító, ha egy DAC-on nincs USB, vagy amivel fel lehet dobni egy DAC hangját?
Mint pl. a Core Audio-nak is ami van, csak nyilván kisebb értékűre gondolok, mert az már nekem túl Hi-End.

Itthon nem túl nagy a választék, maradnak az ebay-es kínai verziók.

Köszönöm! :smile53:
Az Audiobyte Hydra Z is egy lehetőség, bár sokkal nem olcsóbb, mint a Core Audio-s verzió. Én ezt használtam a Bodor PC-mhez, míg rá nem találtam az Asus STX hangkártyára.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Yamaha CX-A5100, Elac 241.3, 2 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Válasz küldése

Vissza: “Bodor Audio”