Figyelem: a szabályzat 6.8.3.1 - es pontja alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Tisztelt Fórumtársak!
Segítséget szeretnék kérni tápkábel témában. Tapasztalatszerzés céljából szívesen meghallgatnék alap kategóriájú tápkábelt (pl Pointe Power Cord) a saját rendszeremben ( jelenleg a gyári van az erősítőhöz).Ha van valakinek Bp-en elfekvőben kérem privátban írjon. Csak alapkategóriás érdekel, mivel a rendszerem is az, így több 10e ft-ot nem szánnék rá.
Mi lett, maradt az erősítő és megcsináltattad az aljzatot, vagy végül cseréltél?
Kábelezzünk
Tisztelt Fórumtársak!
Segítséget szeretnék kérni tápkábel témában. Tapasztalatszerzés céljából szívesen meghallgatnék alap kategóriájú tápkábelt (pl Pointe Power Cord) a saját rendszeremben ( jelenleg a gyári van az erősítőhöz).Ha van valakinek Bp-en elfekvőben kérem privátban írjon. Csak alapkategóriás érdekel, mivel a rendszerem is az, így több 10e ft-ot nem szánnék rá.
Kábelezzünk
..... vagy ezeken belül nagyobb különbseg van, es nem lehet/erdemes erre igy valaszolni
Meg is válaszoltad magadnak a kérdésed. Nincs erre "ökölszabály" és helyetted senki sem tud dönteni.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Kábelezzünk
többeres ("sodrott", "többvezetöjü") illetve egyeres ("tömör", "egyvezetöjü", solid core) hangfalkabelek között hallasra mi a fö különbseg ? vagy ezeken belül nagyobb különbseg van, es nem lehet/erdemes erre igy valaszolni
Kábelezzünk
...Tippem szerint hatalmas hangminőség-különbségek USB kábelek közt nincsenek, feltételezve, hogy a DAC az áramot nem USB-n kapja.
Ez a kérdés hasonlatos a "Ki vagyok én?", "Van-e Isten?"-stb.-szerű kérdésekhez, felderítésükhöz jó adag tapasztalás és elmélyülés fontos, mert pont elméletet szeretnénk alkotni.
Nemsokára nekem is lesznek tapasztalataim, LASSAN készül egy DIY USB-kábel, ha meglesz, referálok.
Kábelezzünk
Igen, ezt "kell" hallanod.
Na, örülök a visszaigazolásnak
Kicsit tartottam tőle, hogy 2 hét kihagyás után nem tudom majd mihez viszonyítani az új hangját, de a tisztább, szebb magasak egyértelműek.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- fapaci
- Tizezresek klubja
- Értékelés: 6711
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Most észrevehetően tisztábbak a magasak (köszi, Fapaci), de ezt szinte biztosan inkább az új kondik "rovására" írom.
Igen, ezt "kell" hallanod.
Kábelezzünk
Akkor, kérem, szakkolléga, azonnal referáljon, mit hall a korábbihoz képest. Surranópályán én is Belkinre gondoltam, de az azonnali beszerzés kérdésében útközben kissé demotiválódtam. Egyelőre nyitva tartom a fülemet, de kérem, árasszon el a tapasztalataival! Előre is köszi!
Sajnos fogalmam sincs különbségekről, mert 2 hete hallottam utoljára a rendszerem (nyaralás) és közben a DAC is kondicseréken esett át, + az USB kábel váltás.
Most észrevehetően tisztábbak a magasak (köszi, Fapaci), de ezt szinte biztosan inkább az új kondik "rovására" írom. Tippem szerint hatalmas hangminőség-különbségek USB kábelek közt nincsenek, feltételezve, hogy a DAC az áramot nem USB-n kapja.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Kábelezzünk
Én meg épp tegnap cseréltem le az eddig használt USB kábelt Belkinre (ez a szürke-narancs, vastagabb is mint egy normál AB kábel) Korábban nálam is volt néhányszor, hogy megszakadt a kapcsolat, reméljük most ez már elmarad.
Akkor, kérem, szakkolléga, azonnal referáljon, mit hall a korábbihoz képest. Surranópályán én is Belkinre gondoltam, de az azonnali beszerzés kérdésében útközben kissé demotiválódtam. Egyelőre nyitva tartom a fülemet, de kérem, árasszon el a tapasztalataival! Előre is köszi!
Kábelezzünk
Én meg épp tegnap cseréltem le az eddig használt USB kábelt Belkinre (ez a szürke-narancs, vastagabb is mint egy normál AB kábel) Korábban nálam is volt néhányszor, hogy megszakadt a kapcsolat, reméljük most ez már elmarad.
Kábelezzünk
...
Lehonak:
A Belkin usb kihagyása egyértelműen adattovábbítási hibából fakadt, más kábel ugyanakkor, ugyanott nem hibázott egyszer sem.
Érdekes dolog ez az usb kábel probléma, sőt egyáltalán, a kábeles adattovábbítás hangminőségre gyakorolt hatása, megérne egy külön misét...
Köszönöm! A misékben nem nagyon bízom, mert a végén mindig megmondják, hogy kire kell szavazni, de a kábeles adattovábbítás hangminőségre gyakorolt hatása kifejezetten érdekes téma, szerintem mindenki szenved ebben a kábelezéses szindrómában, persze, tisztelet azoknak a kivételeknek, ahol a hallgató nem tulajdonít különösen nagy jelentőséget ennek a számára nem hallható faktornak.
Ha esetleg csak kulcsszavakban utalnál, légyszi, a fontosabb májlsztónokra, már részben orientálva lennénk... Előre is köszi, ha írsz erre valamit .
Kábelezzünk
A Szeged - Budapest viszonylatban határozottan kifeszített légkábelezettség iránya milyen tendenciát mutogat?
Középben erős, egyébként, ha bemelegszik, hajtós, pörgős, "boogie-faktora" átütő. IC-sekhez való Csak vigyázni kell, nehogy tényleg elvétsd az irányt, mert ha véletlenül elvéted és hátradőlsz, akkor Zugló után nem Kőbánya alsó jön, hanem nagyon hamar kint vagy a Körúton, keresztbe a forgalomnak...
Így tesz keresztbe az eltévesztett kábelirány...
Kábelezzünk
A Hivox szén vezetőjű kábelei egyáltalán nem irányérzékenyek. Viszont a dugók a végein meg igen. Tehát ahogy el kezdjük használni a kábelt, azt az irányt kell folytatni. Ha használtan kerül valakihez egy ilyen kábel, és a tulajnak fogalma sincs az egész kábelirány mizériáról, akkor nem marad más hátra, mint meghallgatni, dönteni, és úgy hagyni, be fog járódni a kábel (vagy a fülünk )
Lehonak:
A Belkin usb kihagyása egyértelműen adattovábbítási hibából fakadt, más kábel ugyanakkor, ugyanott nem hibázott egyszer sem.
Érdekes dolog ez az usb kábel probléma, sőt egyáltalán, a kábeles adattovábbítás hangminőségre gyakorolt hatása, megérne egy külön misét...
Köszönöm.
- fülelek
- Törzsgárda
- Értékelés: 3138
Kábelezzünk
Biztos volt már, de nem találom: hogy lehet eldönteni egy HiVox IC-ről, hogy melyik a jó irány? Persze, füllel. Na de úgy, hogy nem tudom bekötni és meghallgatni?
A Hivox szén vezetőjű kábelei egyáltalán nem irányérzékenyek. Viszont a dugók a végein meg igen. Tehát ahogy el kezdjük használni a kábelt, azt az irányt kell folytatni. Ha használtan kerül valakihez egy ilyen kábel, és a tulajnak fogalma sincs az egész kábelirány mizériáról, akkor nem marad más hátra, mint meghallgatni, dönteni, és úgy hagyni, be fog járódni a kábel (vagy a fülünk )
Lehonak:
- fapaci
- Tizezresek klubja
- Értékelés: 6711
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Hát, ha valakinek ő ingázza ki az idomított Szilijével, akkor egészen nemsokára már mindegy is lesz a kábelirány is...
A Szeged - Budapest viszonylatban határozottan kifeszített légkábelezettség iránya milyen tendenciát mutogat?
Kábelezzünk
USB-kábelekről mééééég:
(természetesen szubjektíven elfogult :-) tollakból:)
http://db.audioasylum.com/cgi/m.mpl?for ... =&session=
Kábelezzünk
Tudomásom szerint suminator968 rengeteget ingázik!
Hát, ha valakinek ő ingázza ki az idomított Szilijével, akkor egészen nemsokára már mindegy is lesz a kábelirány is...
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
- Értékelés: 211
Kábelezzünk
Tudomásom szerint suminator968 rengeteget ingázik!
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
Kábelezzünk
Én egyszer ráfaragtam egy Belkin usb kábelre, ami 4,5m hosszú volt és nem gold volt a neve (a MM-ban vettem), de bizalomgerjesztő volt a kinézete, dugói, stb. Aztán a gyakorlatban meg nagyon rossz volt, ráadásul a fene tudja, miért, időnként még hibázott is, (a noname 5 méteresem nem), úgyhogy megfogtam a nagyméretű Fiskars ollómat, és 10cm-enként a papírkosárba vagdostam az egész kábelt.
Kegyelemteljes vagy, hogy először nem blankoltad le ugyanazzal az ollóval, és csak UTÁNA szecskáztad a kukába...
A "hibázás", amit említesz, pörcögés volt vagy gerjedés vagy torzítás, vagy csak simán melléütött néha Jandó Jenő... Vagy leesett róla az eszköz és lejátszás közben kezdte újra keresgélni?
Köszönöm a válaszodat!
Kábelezzünk
Köszi, srácok, akkor marad a mérés.
Biztos volt már, de nem találom: hogy lehet eldönteni egy HiVox IC-ről, hogy melyik a jó irány? Persze, füllel. Na de úgy, hogy nem tudom bekötni és meghallgatni?
Attól tartok, marad neked az ingázás.
Kábelezzünk
Arzachel szakkolléga kiingázza. Nem vicc.
Kábelezzünk
Régebben keringett egy írás a neten, hogy hogyan lehet kideríteni, hogy nincs-e fordítva bedugva egy (földeletlen) erősítő tápkábelje. Nem találom. Valakinek megvan esetleg?
itt a link http://www.freeweb.hu/gordon314/dugo_forgatas.html
Kábelezzünk