Köszönöm szépen a tanácsot, ez is egy járható, és bizony csábító út.juliush írta: ↑2020.08.09., vas. 09:39Ha tényleg kizárólag fizikai CD médium lejátszásában gondolkodsz, akkor javasolnék egy másik megközelítést, amivel rögtön OFF irányba megyek el, mert inkább a "CD játszók" topikba illik.zoli73 írta: ↑2020.08.08., szomb. 22:35Jó estét Úrak!
Tanácsot szeretnék kérni.
Dac beszerzését tervezem a közeljövőben, de nem tudom milyen irányba induljak.
Elsősorban használt készüléket szeretnék, az ár/minőség mutató miatt.
Óriási a kínálat dac-okból a használt piacon, de igen kevés az olyan amilyenre nekem szükségem van(lesz).
A jelenlegi cd- játszóm (Marantz CD 10) hangminőségét szeretném tovább javítani vele, csak erre kell, semmi másra.
Nincs szükségem nagy felbontású fájlok kezelésére, a sokrétű csatlakoztathatóság sem szempont, úgy sincs(valószínűleg nem kis lesz) mit rákötni.
Legyen coax digitális bemenet, és audio kimenet ez minden igények.
Lehet csöves vagy félvezetős is, legfőbb szempont a hangminőség.
Diy-t nem szeretnék.
A keret amit erre szánok, 200-250e Ft.
Úgy gondolom ez már az a kategória, amivel garantáltan előrébb léphetek, a cd-játszóm dac-járól.
Nem vagyok túl tájékozott a témában, így nem tudom mely típusok jöhetnek szóba.
Előre is köszönöm a segítséget!
Esetleg a jelenlegi CD10-est értékesítve és a tervezett keretet hozzácsapva már félmillás kategóriában gondolkodhatsz CD-játszók terén is. Anélkül hogy alábecsülném a magasabb kategóriájú Marantz-ok kvalitásait, egyéni izléstől függően található eltérő, talán kevésbé objektív, ugyanakkor szubjektíve izgalmasabb produkciót nyújtó CD-játszó. Jómagam egy SACD-re is alkalmas Marantz SA KI Pearl-t és egy tiszta CD-játékos Densen Beat B-400 Plust hallgatok otthon és CD-k esetén bizony gyakrabban kerül a lemez az utóbbiba. Valahogy izgalmasabb, dinamikusabb előadást produkál CD-ről. Mindezek alapján személy szerint valami ilyesmiben gondolkodnék:
https://audiocounsel.co.uk/product/dens ... cd-player/
Vagy itthon maradva ebben:
viewtopic.php?f=31&t=134880&p=2499716&h ... m#p2499716
De használt félmilliós kategóriában nyilván számos egyéb opció is mérlegelhető. Sok sikert kívánok, bármelyik utat is válaszd!
De szerintem a dac-ra szánt(max 250e)+ a CD 10 eladási ára, még messze van a az általad említett fél millától. A CD 10 piaci ára jóesetben 150e Ft, így még jócskán kellene hozzátennem, de majd meglátjuk...
Amúgy igen, csak cd lejátszásban gondolkodom.