Figyelem: a szabályzat 6.8.3.1 - es pontja alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.
DAC-olás
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1010
Re: DAC-olás
A mennyiséggel most sincs problémám, csak a preferenciák változtak :)
Valami tipped, ha már :)
Valami tipped, ha már :)
AudioPc-Roon-HQPlayer---CHORD HUGO---JBL 6260----ATL HD 311—-Füles :HD 600
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 473
- Kapcsolat:
suminator968 írta: ↑2020.12.11., pén. 17:14Srácok!
Kicsit kiestem a hifi forgatagból, milyen Roon képes usb dac-ot ajánlanátok manapság belépő szinten . Ifi nano van, azt cserélném le, mert kezd rosszalkodni. :)

DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL - SME3009 - VdH Frog - Pointe Pure Power Supply - PS Audio GCPH, Dual Audio PC - Linear Power Supply - M2Tech Young - Palmer Power Station, Denon TU-QS10, Harmonic Technology, Transparent, AudioQuest, HydraSound, ValhallA,
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1010
Srácok!
Kicsit kiestem a hifi forgatagból, milyen Roon képes usb dac-ot ajánlanátok manapság belépő szinten . Ifi nano van, azt cserélném le, mert kezd rosszalkodni. :)
AudioPc-Roon-HQPlayer---CHORD HUGO---JBL 6260----ATL HD 311—-Füles :HD 600
A kor miatt nem aggodnék, több mint egy évtizede van nálam egy Audio Alchemy DDE 3.0+DTI Pro 32 páros de szembe jött egy Marantz HD DAC1, amit össze tudtam vele vetni. Az utóbbinak is elég jó híre van, és 6 éves konstrukció.
Elsőre sőt másodikra is simán azt mondom, hogy egy kaliber az en rendszeremen, sőt nagyon hasonló karakterek.
Az erősítő egy MF X A1, a hangfalak Triangle Altea EX-szek. Nyilván ez is lehet szűk keresztmetszet (szerintem nem :), de ha így is van, akkor is jelzi, hogy a régi dacokban is van potenciál. Ott inkább az a probléma hogy haklisabbak a forrásra, a zavarokra, de a DTI Pro 32 speciel ebbe pont erős.
Elsőre sőt másodikra is simán azt mondom, hogy egy kaliber az en rendszeremen, sőt nagyon hasonló karakterek.
Az erősítő egy MF X A1, a hangfalak Triangle Altea EX-szek. Nyilván ez is lehet szűk keresztmetszet (szerintem nem :), de ha így is van, akkor is jelzi, hogy a régi dacokban is van potenciál. Ott inkább az a probléma hogy haklisabbak a forrásra, a zavarokra, de a DTI Pro 32 speciel ebbe pont erős.
kovacs10s írta: ↑2020.11.19., csüt. 12:40A gond az h a számítógépes lejátszás az elsődleges, csak nem fülesen, hanem sztereo erősítőn keresztül. Ráadásul videki is vok igy a meghallgatás elég nehézkes.Robici írta: ↑2020.11.19., csüt. 12:31A legnehezebb nem azt eldönteni, hogy mit vegyél hanem hogy elfogdaja az ember hogy az is jó ami van és nem kell fölöslegesen pénzt költeni. :-)
Én próbáltam egy Topping E30-at, az szerintem egész jó volt, hangminőségre és megépítettségre is. Ha lehet abból tippelni akkor talán a nagyobb Toppingokkal sem lehet baj. De ha neked a számítógépes lejátszás az elsődleges meg a fejhallgató akkor talán még azt is meg tudnád csinálni, hogy elmész meghallgatni DAC-okat, feltéve hogy a jelenlegi időkben van még kereskedő aki egyáltalán nyitva tart.
Vajon az e30 az már hallhatóan jobb lenne az udsd-nel? A nuprimeudsd megiscsak egy 5eves konstrukció, ami a dacok fejlődését nézve már öregnek számít.
Az egyik dac árának lenne jobb helye is. Inkább csak elmélkedem az 503-an. 501-et elengedtem, nuprime 9 lett helyette, de annyira szörnyű a kijelzője, hogy lehet lecserélném másra, ha hasonló tudása lenne hasonló árban.asebestyen írta: ↑2020.12.05., szomb. 17:54
Én csak arra szerettem volna utalni, hogy a 2 készülék árán már tudnál egy olyan dacot venni, aminek kapcsán fel sem merül ez a kérdés. Hiába jobb az 503 az 501-nél, a különbség nem jelentős, ugyanazon gyártó egymást váltó modelljei, nem is elvárható. Hogy a dac9-hez hogy viszonyulnak, azt nem tudom.
Hogy mi lenne jobb mindkettőnél, az sok kérés függvénye, pl hogy milyen környezetbe kerülne és milyen funkcióinak kéne lennie. Pl kell-e fajhallgató erősítő bele, kell-e rá valódi szimmetrikus kijárat, kell-e tudnia meghajtani közvetlenül egy végfokot és ha igen, milyet? Milyen bemenetekre van szükséged, milyen forrásokat használsz, azok közt mik a prioritások? Ezek megválaszolása leszűkíti a kört, utána kellesz hozzá Te, hogy meghallgasd a versenyben maradtakat, hogy az ízlésednek melyik felel meg leginkább.
Ami fontos az az előfok funkció, egy analóg bemenet, dsd és asszimetrikus kimenet. Bár utábbi nélkül is tudok élni :)
Hogy mi lenne jobb mindkettőnél, az sok kérés függvénye, pl hogy milyen környezetbe kerülne és milyen funkcióinak kéne lennie. Pl kell-e fajhallgató erősítő bele, kell-e rá valódi szimmetrikus kijárat, kell-e tudnia meghajtani közvetlenül egy végfokot és ha igen, milyet? Milyen bemenetekre van szükséged, milyen forrásokat használsz, azok közt mik a prioritások? Ezek megválaszolása leszűkíti a kört, utána kellesz hozzá Te, hogy meghallgasd a versenyben maradtakat, hogy az ízlésednek melyik felel meg leginkább.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 3127
Én csak arra szerettem volna utalni, hogy a 2 készülék árán már tudnál egy olyan dacot venni, aminek kapcsán fel sem merül ez a kérdés. Hiába jobb az 503 az 501-nél, a különbség nem jelentős, ugyanazon gyártó egymást váltó modelljei, nem is elvárható. Hogy a dac9-hez hogy viszonyulnak, azt nem tudom.
Alces 6 | Audio-PC - Elementary OS - DeaDBeef - Roon | Core Audio Karuna Reference MK1 USB-SPdif konverter | Audio-gd Reference 10.32 dac/előfok | APS Aeon aktív monitorok | Supra kábelezés
- alto
- Beköltözött
- Értékelés: 846
- Kapcsolat:
Hát pl. az UD-505 vagy Nuprime DAC10Hszj4 írta: ↑2020.12.05., szomb. 17:29Az 501 eladó, de a kérdés nem ez volt :-)asebestyen írta: ↑2020.12.05., szomb. 17:19Vagy add el a Nuprime dac9-et is meg az UD-501-et is és vegyél egy mindkettőnél jobbat. :)szj4 írta: ↑2020.12.05., szomb. 16:59Sziasztok!
Nuprime dac 9-et valaki vetett már össze Teac UD-503-al?
Nekem előbbi van jelenleg, illetve egy UD-501-em de kiváncsiságból lehet meghallgatnék alkalom adtán egy 503-ast.
Azt mondják az 503 már sokkal jobb az 501-nél, de vajon a Nuprime 9-hez hogy viszonyul?
Köszi!
És mi az a mindkettőnél jobb?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Az 501 eladó, de a kérdés nem ez volt :-)asebestyen írta: ↑2020.12.05., szomb. 17:19Vagy add el a Nuprime dac9-et is meg az UD-501-et is és vegyél egy mindkettőnél jobbat. :)szj4 írta: ↑2020.12.05., szomb. 16:59Sziasztok!
Nekem előbbi van jelenleg, illetve egy UD-501-em de kiváncsiságból lehet meghallgatnék alkalom adtán egy 503-ast.
Azt mondják az 503 már sokkal jobb az 501-nél, de vajon a Nuprime 9-hez hogy viszonyul?
Köszi!
És mi az a mindkettőnél jobb?
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 3127
Vagy add el a Nuprime dac9-et is meg az UD-501-et is és vegyél egy mindkettőnél jobbat. :)szj4 írta: ↑2020.12.05., szomb. 16:59Sziasztok!
Köszi!
Alces 6 | Audio-PC - Elementary OS - DeaDBeef - Roon | Core Audio Karuna Reference MK1 USB-SPdif konverter | Audio-gd Reference 10.32 dac/előfok | APS Aeon aktív monitorok | Supra kábelezés
Sziasztok!
Köszi!
Köszi!
Ok. Maximum 100k, lehet használt is, füles kimenet jó ha van, de nem feltétel. Egy Musical fidelity m2si erősítő mellé kellene, mely Psb imagine b hangfalakat hajt. Filmek, zenék (jazz, klasszikus).robi20064 írta: ↑2020.11.19., csüt. 15:02Esetleg ha megosztanad velunk hogy milyen ertekhatarban gondolkodsz (es hogy csak uj vagy lehet hasznalt is) akkor tudnank konkretabb ajanlasokat tenni.
Elso olvasatra ha szempont a fejhallgato kimenet is akkor RME ADI-2 DAC FS (nem feltetlenul kell a Pro). Van elfogadhato fules kimenet, AK4493-as chip, minosegi tervezes es megepitettseg.
Érzésem szerint forrásoldalon kellene most fejlesztenem, ezért szeretném cserélni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.11.19., csüt. 15:57-kor.
Ok: elrontott idézetszint javítása
Ok: elrontott idézetszint javítása
Esetleg ha megosztanad velunk hogy milyen ertekhatarban gondolkodsz (es hogy csak uj vagy lehet hasznalt is) akkor tudnank konkretabb ajanlasokat tenni.kovacs10s írta: ↑2020.11.19., csüt. 12:40A gond az h a számítógépes lejátszás az elsődleges, csak nem fülesen, hanem sztereo erősítőn keresztül. Ráadásul videki is vok igy a meghallgatás elég nehézkes.Robici írta: ↑2020.11.19., csüt. 12:31A legnehezebb nem azt eldönteni, hogy mit vegyél hanem hogy elfogdaja az ember hogy az is jó ami van és nem kell fölöslegesen pénzt költeni. :-)
Én próbáltam egy Topping E30-at, az szerintem egész jó volt, hangminőségre és megépítettségre is. Ha lehet abból tippelni akkor talán a nagyobb Toppingokkal sem lehet baj. De ha neked a számítógépes lejátszás az elsődleges meg a fejhallgató akkor talán még azt is meg tudnád csinálni, hogy elmész meghallgatni DAC-okat, feltéve hogy a jelenlegi időkben van még kereskedő aki egyáltalán nyitva tart.
Vajon az e30 az már hallhatóan jobb lenne az udsd-nel? A nuprimeudsd megiscsak egy 5eves konstrukció, ami a dacok fejlődését nézve már öregnek számít.
Elso olvasatra ha szempont a fejhallgato kimenet is akkor RME ADI-2 DAC FS (nem feltetlenul kell a Pro). Van elfogadhato fules kimenet, AK4493-as chip, minosegi tervezes es megepitettseg.
Az E30-ban nincs fejhallgató kimenet, az csak DAC és semmi más tehát neked nem lenne megfelelő. A nuprime-ot én nem hallottam, az ASR-en tesztelték és hát nem egy jó konstrukció:kovacs10s írta: ↑2020.11.19., csüt. 12:40A gond az h a számítógépes lejátszás az elsődleges, csak nem fülesen, hanem sztereo erősítőn keresztül. Ráadásul videki is vok igy a meghallgatás elég nehézkes.
https://www.audiosciencereview.com/foru ... -amp.6277/
Ehhez képest a Topping közkeletű modelljei sokkal profibbak. De hogy aztán tetszene-e neked, azt nem lehet megmondani így a billentyűzet mellől írogatva.
Az hogy hány éves konstrukció egy DAC, ne foglalkoztasson (kivéve ha valami olyan funkcionalitás kell ami régebbiben nincs), normálisan kivitelezett DAC-ok között szerintem nüansznyi különbségeket fogsz maximum hallani. Vagy annyit se. A nuprime viszont a jelek szerint gyengébb, ott simán lehet különbség.
Nem, nem igaz ami írsz.
Azt írtam, hogy "hallgasson meg újabb AKM-es DAC-okat"
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
A gond az h a számítógépes lejátszás az elsődleges, csak nem fülesen, hanem sztereo erősítőn keresztül. Ráadásul videki is vok igy a meghallgatás elég nehézkes.Robici írta: ↑2020.11.19., csüt. 12:31A legnehezebb nem azt eldönteni, hogy mit vegyél hanem hogy elfogdaja az ember hogy az is jó ami van és nem kell fölöslegesen pénzt költeni. :-)
A legnehezebb nem azt eldönteni, hogy mit vegyél hanem hogy elfogdaja az ember hogy az is jó ami van és nem kell fölöslegesen pénzt költeni. :-)
No pont ezért olyan nehéz eldönteni h mit is vegyen az ember. Csábitó a kinaiak olcsósága, szolgáltatásai, ára, ráadásul ott is vannak feltörekvő gyártók (topping, loxjie).alto írta: ↑2020.11.18., szer. 20:24Hát igen, sokan így rendelnek kínai noname DAC-ot, mert "a csúcs Sabre DAC" van benne. Aztán valahogy mégse úgy szól(se hangminőségben, se hangkarakterben, se semmiben) mint pl. a Lumin X1, pedig abban is az van.
- alto
- Beköltözött
- Kapcsolat:
Hidd el, nekem édesmindegy, hogy te milyen DAC-ot használsz, és nyilván nem az X1-et próbáltam ajánlani belépő szintről váltásra. Ha azt írod, hogy figyu, én ezt és ezt a típusú DAC-ot hallgatom, szerintem egész jó, így jó szivvel tudom ajánlani, azzal nem volna semmi problémám. De te azt tanácsoltad, hogy BÁRMILYEN legfrissebb AKM chipes DAC-ot vegyen. Ez szerintem nem jó tanács, és engedd meg nekem, hogy ilyenkor kifejtsem az ellenvéleményem.Dorian írta: ↑2020.11.19., csüt. 09:06És? Azt gondolom, hogy az elméleti vita kedvéért elfeledkeztél a kérdező céljáról. Itt arról van szó, hogy egy használtan 25.000-be kerülő DAC-ról mire érdemes váltania. Az, hogy egy Lumin X1 és hasonló kategória mit képes kihozni az adott DAC chipből, az itt teljesen irreleváns.
BARTIMEX AUDIO Honlap
És? Azt gondolom, hogy az elméleti vita kedvéért elfeledkeztél a kérdező céljáról. Itt arról van szó, hogy egy használtan 25.000-be kerülő DAC-ról mire érdemes váltania. Az, hogy egy Lumin X1 és hasonló kategória mit képes kihozni az adott DAC chipből, az itt teljesen irreleváns.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- alto
- Beköltözött
- Kapcsolat:
Hát igen, sokan így rendelnek kínai noname DAC-ot, mert "a csúcs Sabre DAC" van benne. Aztán valahogy mégse úgy szól(se hangminőségben, se hangkarakterben, se semmiben) mint pl. a Lumin X1, pedig abban is az van.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Hangminősègre nem, de hangkarakterre bizony igen. Ami nem jelenti azt, h ne lennènek kivètelek. De azok bizony a kivètelek.
A beépített DAC chip tipusából NEM LEHET egy adott DAC hangminőségére vonatkozóan semmiféle következtetést levonni. Ez nem azt jelenti persze, ne lehetne jó DAC-ot építeni AKM chippel. Erre van számos példa, és az ellenkezőjére is.
Szerintem dőreség egy komplett audió készüléket egyetlenegy alkatrésze alapján megítélni.
Egyébként az AKM gyára 2 hete porig égett Japánban, várhatóan hiány lesz belőle a piacon.
- alto
- Beköltözött
- Kapcsolat:
Ezt már annyiszor leírtam, de akkor mégegyszer:Dorian írta: ↑2020.11.18., szer. 08:57A kis Nupirme elég jó ár/értékkel bír, úgyh viszonylag sokat kell hozzá tenned, hogy valóban 1-2 lépcsőfokkal jobb hangot kapj. Javaslom, hogy hallgass meg viszonylag újabb AKM chipel szerelt DAC-ot, én pl. Aune S6-ra váltottam róla.kovacs10s írta: ↑2020.11.17., kedd 22:21Nuprimeudsd dacot használok, erről szeretnék egy, két lépcsőfokkal feljebb lépni.
Érzésem szerint jelenleg ő a leggyengébb láncszem a rendszerben. Laptopról zenélek, foobar (flac,dsd), spotify.
Használt, új igazaból mindegy.
Ha valakinek van valami ötlete ne tartsa magában![]()
A beépített DAC chip tipusából NEM LEHET egy adott DAC hangminőségére vonatkozóan semmiféle következtetést levonni. Ez nem azt jelenti persze, ne lehetne jó DAC-ot építeni AKM chippel. Erre van számos példa, és az ellenkezőjére is.
Szerintem dőreség egy komplett audió készüléket egyetlenegy alkatrésze alapján megítélni.
Egyébként az AKM gyára 2 hete porig égett Japánban, várhatóan hiány lesz belőle a piacon.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Köszönöm! Eddig a fioo k5proval szemeztem, de most már látom, h nagyobbat kell ugranom.
itt pl nézelődhetsz, de ha lehet meg kell hallgatni
táblázat
https://www.audiosciencereview.com/foru ... nce_Index/
a review-et is nézd át az újabbak nem szerepelnek a táblázatban
esetleg itt még
https://soundnews.net/sources/
nekem most jön a Gustard A18
táblázat
https://www.audiosciencereview.com/foru ... nce_Index/
a review-et is nézd át az újabbak nem szerepelnek a táblázatban
esetleg itt még
https://soundnews.net/sources/
nekem most jön a Gustard A18
A kis Nupirme elég jó ár/értékkel bír, úgyh viszonylag sokat kell hozzá tenned, hogy valóban 1-2 lépcsőfokkal jobb hangot kapj. Javaslom, hogy hallgass meg viszonylag újabb AKM chipel szerelt DAC-ot, én pl. Aune S6-ra váltottam róla.kovacs10s írta: ↑2020.11.17., kedd 22:21Nuprimeudsd dacot használok, erről szeretnék egy, két lépcsőfokkal feljebb lépni.
Érzésem szerint jelenleg ő a leggyengébb láncszem a rendszerben. Laptopról zenélek, foobar (flac,dsd), spotify.
Használt, új igazaból mindegy.
Ha valakinek van valami ötlete ne tartsa magában![]()