Nem voltam híve sosem annak, hogy összegyűjtsek jó sok készüléket és csereberéljem aszerint, hogy mire vágyom.
Igyekeztem mindig apró (hahaha

), meggondolt, tudatos előrelépéseket eszközölni és a szignifikáns vagy annak hitt javulás(ok)nak örülni, ízlelgetni, együtt élni vele; értékelve a bekövetkezett változásokat.
Ugye a hobbink alapvetően két részre osztható: van a hifizés mikor készülékeket hallgatsz (legtöbbjük tesztlemezekkel [pfej!]), meg van a zenehallgatás szeretete miatti rendszerépítés. És ezeknek különféle variációi halmazon belül.
Természetesen elfogadom azt is, mikor valakinek a hifizés azt jelenti, hogy legyen tele fullig a pince mindenféle kütyüvel és minden helyiségben legyen legalább egy rendszer, de ez mégiscsak nagyon távol esik attól, amit nyugodt, önfeledt zenehallgatásnak hívunk.
Mikor az ember érzi, hogy megcsömörlött a sok kütyütől, akkor vagy el kell adni mindent és a legjobbat megtartani vagy elindulni egy teljesen más irányba. Nekem a sztatikus, dipól lesugárzási elv hozta meg az áhított hangot. Emelett tudom, hogy ez sem tökéletes, sőt évek után hallom a hibáit is, de elfogadom, együtt tudok vele élni. Amíg hozza a libabőr effektust, míg tudom azt mondani sok felvételre, hogy úba**zeg ez mennyire jól szól már, míg képes mosolyt csalni az arcomra a hallott hang, addig nagy gond nincsen. Tudom el fog múlni
Lehet rám a köveket dobálni, de mai napig vallom, hogy a hifisták úgy kb. a fele egyáltalán nem hall jól, fogalma sincs mit akar, milyen irányba induljon el. Nincs koncepció vagy van egy torz kép a fejében ami szerinte 'lemos mindent', de távol áll attól amit 'jó hangnak' nevezünk. Nincs egy benne kialakult belső kép (hangkép ideál) hogy mit akar a rendszerétől, mit vár el tőle. Vagy hogy mennyit akar rákölteni, mi az a tartható és pl. önmagát és a családot sem érintő budget, ameddig el lehet, el tud rugaszkodni. Először ezeket kellene tisztáznia magában az őrlődő zene/hifiszerető hobbitársnak.