Igen, valószínűleg az állítás kevésbé volt hatással a problémás sávra.dukefilesmoker írta: ↑2020.09.27., vas. 22:56Köszönöm!
Azt nem írtam, de eddig annyit tettem, az ügy érdekében, hogy levettem 5-5 dB-t a mélyekből.
ettől még egy kis huppogás megmaradt, (nyilván a korrekció pont arra a frekire nem volt hatással.) cserében eltűnt a teste a zenének.
most azzal játszom, hogy szivaccsal ledugózom a reflexnyílásokat. (nem tudom ez mennyit árt amúgy a hangkarakternek)
és a potik alapon vannak.
egy dolgot még észrevettem: van hátul egy sensitivity kapcsoló ami még 6dB-el megtolja az érzékenységét a dobozoknak, nyilván jóval hangosabb lesz, de mintha halkan is dinamikusabban szólna. Lehet ebben valami, vagy csak placebo?
Kicsit jobb de azért nem vagyok elégedett. kicsit úgy érzem magam most, hogy kezdhetem elölről az egészet, és az a (tényleg) kevés ismeretem amit tudni véltem, mehet a kukába....![]()
(a mérésnek utánajárok köszönöm)
Ha fülre jobb a zárt reflexnyílás, akkor érdemes lehet úgy használni.
Az érzékenységnövelés lehet, hogy tényleg csak placebó, de szintén használd úgy ahogy fülre jobb.
Ha a szobának komolyabb gondjai vannak abban a hangsugárzó pozícióban, akkor valószínűleg más dobozokkal is hasonló lenne a helyzet. Magyarán esélyes, hogy egy akusztikus kezelés vagy elektronikus beavatkozás szükséges lehet.