A hangon nem vettem észre változást, viszont szerintem szép és jó ránézni

Gratulálok ! Boldog ember vagy
én is. :)vidor2009 írta: ↑2019.04.05., pén. 11:14A korlátokon belül simán lehet tökéletest csinálni.
Van benne ellentmondás,de én egyetértek !
30 egynéhány év rendszerépítés után úgy érzem,én pont ezen a szinten állok!
A zenehallgató szokásom és ízlésem alapján alapjában tökéletesnek érzem a rendszeremet!!!![]()
Nincs technika,csak ZENE!
![]()
![]()
![]()
Mikor érezhetjük tökéletesnek a rendszerünket? Én mindig találok hibákat, ez egyik hiba megszűnik jön helyette más.
A Furutech elosztóház aljába felvitt GC303 kristály-zúzalak hatásáról pár oldallal lejebb már írtam. Évek óta nem használom már ezt az elosztót. Shakti köveket használtam, a "talán" kategóriát képviselik nálam. Az egzotikus kristályok előtt kísérleteztem a képen látható ferrit gyűrűkkel, amik nagyfrekvenciás permeabilitás hatása ismert, katalógusokból méretezhető, de ebben a pozícióban és darabszámban nem sok hasznát hallottam. Ezután következtek a kristályok, de azok legalább szépek.
A CD-játszóm, annak tápegysége és különálló pufferkondenzátorsora fel van töltve hegyikristállyal ("töltőkő"), valamint kék gyönggyel. Ezenkívül néhány rózsakvarc, hegyikristály és turmalin darab van még elhelyezve a rendszerben.
A készülékbe kellet volna helyezni őket, belül jobban érvényesülnek a kristályok pl, furutech elosztónál is benne vannak, vagy a kábelek közelébe kell telepíteni őket.istvan01 írta: ↑2019.04.05., pén. 08:09Nekem régóta körbe/rajta vannak a kövek az erősítő/DAC/média játszón, ahol lehet készüléken belül is, de ez utóbbi kevesebb. Összesen lehet vagy 30db, 2-4cm nagyságúak. Mindnek nem tudom a szakszerű nevét, de többsége hegyikristály, rózsakvarc, tigrisszem. Hatás? Semmi, vak és nyílt teszttel, látva és nem látva, több alkalommal, hifis és nem hifis személyekkel is kipróbálva. De, szép és nyugtató a látványa, de miután évek alatt megszoktad, a megnyugtató érzés eltűnik. De zenéi minőségre semmi hatása nálam.
lesz olyan valaha is
Nekem régóta körbe/rajta vannak a kövek az erősítő/DAC/média játszón, ahol lehet készüléken belül is, de ez utóbbi kevesebb. Összesen lehet vagy 30db, 2-4cm nagyságúak. Mindnek nem tudom a szakszerű nevét, de többsége hegyikristály, rózsakvarc, tigrisszem. Hatás? Semmi, vak és nyílt teszttel, látva és nem látva, több alkalommal, hifis és nem hifis személyekkel is kipróbálva. De, szép és nyugtató a látványa, de miután évek alatt megszoktad, a megnyugtató érzés eltűnik. De zenéi minőségre semmi hatása nálam.
Privátban elmondom a tapasztalataimat
A részlet - és felbontásvadász koromban én is probálkoztam sokfélével. Ma már csak a Shakti maradt :)
Természetesen egyetértek mindezzel. Egyébként ránk is hatással vannak a "kövek". Kire jobban, kire kevésbé. De ez hosszú... A készülékek(en)ben is használják sokan. És az ezzel kapcsolatos tapasztalatok érdekelnek.
Csak akkor érdemes próbálkozni ha már tökéeltesnek gondolja az ember a rendszerét. Finom hangolásként. Hátha hat ránk. Akár.
Igen, egy gyémántot!
Amig volt nagy hifi rendszerem, használtam természetesen. Összesen vagy 12 éven keresztül. Ahol most lakom ott csak egy desktop rendszer van a szoba közepére húzott íróasztalon, ott nem is tudom hová tenni meg nem is nagyon van értelme, mert kb 120 cm-ről hallgatom a hangfalakat és se köze se távol fal sem mögöttük sem az én hátam mögött. Így igen kevés akusztikai problémával kell szerencsére megküzdenem, az asztallap közelségét is sikerült amennyire lehet a dupla Isoacoustics alátéttel kompenzálni.DHT1 írta: ↑2019.02.12., kedd 08:53Te egyébbként használsz ilyeneket?kaef2 írta: ↑2019.02.09., szomb. 10:17Anno a Penna, amig ott voltam kifejezetten sokat adott el belőle, akkor még olyan 300e Ft körül volt talán a pár ára. Mindkét bemutató termében volt és biztosan van is most is. Ha valaki tényleg kiváncsi hogy mi az értelme ennek a szerkezetnek, kéredzkedjen be és próbálja ki, vagy adjon letétet és hozza el. Majd esetleg akár írja is meg a tapasztalatát itt is.
Nagyon kevés eladót hirdetnek belőle, miközben nem kevés van belóle idehaza.
Te egyébbként használsz ilyeneket?kaef2 írta: ↑2019.02.09., szomb. 10:17Anno a Penna, amig ott voltam kifejezetten sokat adott el belőle, akkor még olyan 300e Ft körül volt talán a pár ára. Mindkét bemutató termében volt és biztosan van is most is. Ha valaki tényleg kiváncsi hogy mi az értelme ennek a szerkezetnek, kéredzkedjen be és próbálja ki, vagy adjon letétet és hozza el. Majd esetleg akár írja is meg a tapasztalatát itt is.
Nagyon kevés eladót hirdetnek belőle, miközben nem kevés van belóle idehaza.
Elég drága kottatartó.
Anno a Penna, amig ott voltam kifejezetten sokat adott el belőle, akkor még olyan 300e Ft körül volt talán a pár ára. Mindkét bemutató termében volt és biztosan van is most is. Ha valaki tényleg kiváncsi hogy mi az értelme ennek a szerkezetnek, kéredzkedjen be és próbálja ki, vagy adjon letétet és hozza el. Majd esetleg akár írja is meg a tapasztalatát itt is.