Nem kicsit, úgyhogy átraktam a helyére.
Figyelem: a szabályzat 6.8.3.1 - es pontja alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.
Sztereó erősitők
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 3826
Re: Burson V6 Vivid Single diszkrét op-amp párban, dual adapterrel
Jó zenék --> Philips CD600 --> Kenwood KR4200 --> Braun L730
Jó zenék --> Marantz CD16 + Marantz ST72 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus
Jó zenék --> Panasonic SC-PMX70BEB, Panasonic SA-PM25
Mindezek különféle madzagokkal összekötve állványokon
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Jó zenék --> Marantz CD16 + Marantz ST72 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus
Jó zenék --> Panasonic SC-PMX70BEB, Panasonic SA-PM25
Mindezek különféle madzagokkal összekötve állványokon
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Re: Burson V6 Vivid Single diszkrét op-amp párban, dual adapterrel
Kicsit off, de itthon kihez érdemes/szabad elvinni egy Marantz PM7001KI-t OP amp cserére?
Az sem baj ha Budapest/Pest megye. :)
Az sem baj ha Budapest/Pest megye. :)
Re: Sztereó erősitők
Mivel nálam is ippen ilyen adja a kakanyót, nem mertem előre beleszólni (elfogultság okán), de hidd el, ha nem kap el a gépszíj sokáig és sok örömet is tud okozni 

Remélem, sok szép zenével eltöltött órád lesz vele!
Nagyon örülök, hogy hasznosnak bizonyult a tanácsom!macdroog írta: ↑2020.11.15., vas. 16:52Koszonom a tippet, meghallgattam elhoztam aranylag egyben van, egy atnezesre azert elviszem egy muszereszhez. Kivulrol sincs komolyabb problema, nem recseg-ropog egyik potmetere sem. A helyszinen jobb minosegu hangfalakon hallgattam, mint ami nekem jelenleg van, de ugy tunik nalam sem kell szegyenkeznie, jonnek a melyek rendesen.

Remélem, sok szép zenével eltöltött órád lesz vele!
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 1
Koszonom a tippet, meghallgattam elhoztam aranylag egyben van, egy atnezesre azert elviszem egy muszereszhez. Kivulrol sincs komolyabb problema, nem recseg-ropog egyik potmetere sem. A helyszinen jobb minosegu hangfalakon hallgattam, mint ami nekem jelenleg van, de ugy tunik nalam sem kell szegyenkeznie, jonnek a melyek rendesen.juliush írta: ↑2020.11.05., csüt. 15:16Amennyire fel tudom idézni, életem egyik legkellemesebb zenei emlékeivel teli időszaka az alábbi erősítő kortárs rokondarabjával eltöltött idő volt (nyilván a jelent leszámítva), egy pár Mission 753-at hajtva. Ha most kellene limitált büdzséből összeraknom magamnak egy rendszert, jó eséllyel ilyesmi köré építeném! Az ára a kereteden belül bőven, még arra is marad, hogy átnézesd, ha szükséges, a kondicserét is megejtheted, sőt a forrás oldalon is picit mélyebben a zsebedbe nyúlhatsz.
https://www.jofogas.hu/pest/Harman_kard ... 069075.htm
Sok sikert a vadászathoz!
- sutemenyx
- Beköltözött
- Értékelés: 447
Ha kifolyt de megszaradt es szaraz helyen van, akkor mindegy. De ha valamelyik nem, akkor nem erdemes halogatni. Kitudja mit muvel a forrasztasokkal/foliaval/alkatreszekkel a kifolyt elektrolit.
ugy érted minel hamarabb megjavíttatni érdemes ? nehany éve már el van téve
- sutemenyx
- Beköltözött
Igen, azt erdemes mindenkepp.avl2 írta: ↑2020.11.12., csüt. 18:48köszi.sutemenyx írta: ↑2020.11.12., csüt. 18:06Marantz PM62. Gyárilag ugy jo, amennyire egy ilyen lehet. Távos is.avl2 írta: ↑2020.11.12., csüt. 16:47van 3.5 erösitöm (Dunaudio Evergreen A30, Ethosz UNI-PAK, Quad Elite Int; es egy beteg Rotel RA960BX), érdekelne ajánlás távos jó hangú erösítöre.
max. 100e Ft, megbízható típus, müszaki problémák nélkül
kisebb szobába, Kolibrihez, esetleg Jungson LS3/5A-hoz.
nem gondolom, hogy sok ilyen hemzseg, de hátha valamit elfelejtettem, nem jut eszembe
korabban volt: AA X-i60-am, Jungson JA-66R-em, Kenwood KA-3020SE-m, Rotel RA-935BX-em, Creek Evo-m
A Rotelnel pl biztosan jobb.
Amugy mi baja a Rotelnek?
nem tudom mi baja, volt hogy mindket csatorna szolt, volt hogy csak az egyik, latok benne pupos kondi(ka)t. de amig van 3 müködö jo erösitöm, nincs nagy kesztetes megjavittatni. illetve: pupos kondi miatt erdemes (pl. mert kifolyhat, es nagyobb bajt tehet) ?
köszi.sutemenyx írta: ↑2020.11.12., csüt. 18:06Marantz PM62. Gyárilag ugy jo, amennyire egy ilyen lehet. Távos is.avl2 írta: ↑2020.11.12., csüt. 16:47van 3.5 erösitöm (Dunaudio Evergreen A30, Ethosz UNI-PAK, Quad Elite Int; es egy beteg Rotel RA960BX), érdekelne ajánlás távos jó hangú erösítöre.
nem gondolom, hogy sok ilyen hemzseg, de hátha valamit elfelejtettem, nem jut eszembe
korabban volt: AA X-i60-am, Jungson JA-66R-em, Kenwood KA-3020SE-m, Rotel RA-935BX-em, Creek Evo-m
nem tudom mi baja, volt hogy mindket csatorna szolt, volt hogy csak az egyik, latok benne pupos kondi(ka)t. de amig van 3 müködö jo erösitöm, nincs nagy kesztetes megjavittatni. illetve: pupos kondi miatt erdemes (pl. mert kifolyhat, es nagyobb bajt tehet) ?
- sutemenyx
- Beköltözött
Marantz PM62. Gyárilag ugy jo, amennyire egy ilyen lehet. Távos is.avl2 írta: ↑2020.11.12., csüt. 16:47van 3.5 erösitöm (Dunaudio Evergreen A30, Ethosz UNI-PAK, Quad Elite Int; es egy beteg Rotel RA960BX), érdekelne ajánlás távos jó hangú erösítöre.
van 3.5 erösitöm (Dunaudio Evergreen A30, Ethosz UNI-PAK, Quad Elite Int; es egy beteg Rotel RA960BX), érdekelne ajánlás távos jó hangú erösítöre.
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1046
A legegyszerűbb megoldás:pali923 írta: ↑2020.11.10., kedd 19:53Azt gondoltam, ez egyértelmű. Van 5 forrás, amiből rca-csatlakozós kábel jön ki, de csak 2 megy bele simán az erősítőbe az rca-s csatlakozókba. A maradék 3-nak xlr-csatlakozót kellene fogadnia. Mivel lehetne átalakítani a drót másik végét? Illetve van-e erre egyáltalán megoldás, és ha igen, mi a legjobb?
Lehet, hogy neked könnyű erre a válasz, nekem nem. Bocsi.
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/xlr-adapter-3
Én ATC rendszerben használtam, és nem rontott a hangon. Ne is keress kicsit drágább, kicsit jobb átalakítót, mert nem tudom miért, de nem kapható, a következő lépcső a Cardas rca-xlr átalakító 50eft. A belinkelt kácsást el is tudod hozni próbára, nem fogsz csalódni szerintem,és még van oldva a problémád.
Audio PC(PPV4)-Lab12DAC1SE-Convergent Audio Technology SL1 sign.előfok-PS Audio Delta 250 monoblokkok-Martin Logan CLS ll.-2db Rythmic Audio F15 sub-sub ic:AQ Husky-Tápok:AN L-ic-k:VdH 3T The Mountain rca-hf kábel:VdH Inspiration-usb:VdH Ultimate-Állvány:Solid Tech Radius Duo-Roy féle ösvény
erősítő: Creek Destiny + Arcam AVR300, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábelezés+Roksan Corus Black+Orbit2, hangfal: Triangle Antal EX, hangfalkábel: DNM, IC: Valhalla CuAgSS, tápkábel: Valhalla CuIV
csak hülyültem, Palipali923 írta: ↑2020.11.10., kedd 19:53Azt gondoltam, ez egyértelmű. Van 5 forrás, amiből rca-csatlakozós kábel jön ki, de csak 2 megy bele simán az erősítőbe az rca-s csatlakozókba. A maradék 3-nak xlr-csatlakozót kellene fogadnia. Mivel lehetne átalakítani a drót másik végét? Illetve van-e erre egyáltalán megoldás, és ha igen, mi a legjobb?

komolyra fordítva, a legegyszerűbb és szvsz legjobb megoldás az RCA-kat levéve a vezetékek XLR-csatikra forrasztása - az RCA/XLR átalakítók vagy a kapcsolódobozok ehhez képest csak rontanak a hangon

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
Azt gondoltam, ez egyértelmű. Van 5 forrás, amiből rca-csatlakozós kábel jön ki, de csak 2 megy bele simán az erősítőbe az rca-s csatlakozókba. A maradék 3-nak xlr-csatlakozót kellene fogadnia. Mivel lehetne átalakítani a drót másik végét? Illetve van-e erre egyáltalán megoldás, és ha igen, mi a legjobb?
erősítő: Creek Destiny + Arcam AVR300, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábelezés+Roksan Corus Black+Orbit2, hangfal: Triangle Antal EX, hangfalkábel: DNM, IC: Valhalla CuAgSS, tápkábel: Valhalla CuIV
Haha.

mivel a leírtak szerint egyszerre úgyis csak 3 forrást tudsz bedugni az erősítődbe, ugyanakkor azokból egyszerre lehetetlen 1-nél többet hallgatni, ezért minden nem fog semmiképp' szólnipali923 írta: ↑2020.11.10., kedd 18:41Tegyük fel, hogy veszek egy erősítőt, aminek 2 db rca-bemenete van, a többi xlr. Nekem meg van 4-5 forráskészülékem lemezjátszótól tunerig, amik természetesen mind rca-sak. Meg lehet-e oldani az összekötést gond nélkül (átalakítók, spéci kábelek, egyebek), úgy, hogy szóljon minden, sőt jól is szóljon?
Ha hülyeséget kérdeztem, nevessetek ki nyugodtan.![]()

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
Tegyük fel, hogy veszek egy erősítőt, aminek 2 db rca-bemenete van, a többi xlr. Nekem meg van 4-5 forráskészülékem lemezjátszótól tunerig, amik természetesen mind rca-sak. Meg lehet-e oldani az összekötést gond nélkül (átalakítók, spéci kábelek, egyebek), úgy, hogy szóljon minden, sőt jól is szóljon?
Ha hülyeséget kérdeztem, nevessetek ki nyugodtan.
Ha hülyeséget kérdeztem, nevessetek ki nyugodtan.

Úgy, hogy már legalább 25 éve nem gyártják.

- sutemenyx
- Beköltözött
Akkor ennek a Marantz PM80-as erositonek az mk2-es verzioja kb mindent is ver:
https://www.hifiengine.com/manual_libra ... m-80.shtml
A 0.006% THD teljes teljesitmenyen elegjo ertek, ez -85dB. Ha nem is ez a vilagcsucs, de elokelo helyen szerepelhet.
Hogy van az, hogy nem mindenkinél ilyen van otthon?
(Különben a kategoriajaban nem egy rossz erősítő, sőt! De azért messze nem olyan fantasztikus)
https://www.hifiengine.com/manual_libra ... m-80.shtml
A 0.006% THD teljes teljesitmenyen elegjo ertek, ez -85dB. Ha nem is ez a vilagcsucs, de elokelo helyen szerepelhet.
Hogy van az, hogy nem mindenkinél ilyen van otthon?
(Különben a kategoriajaban nem egy rossz erősítő, sőt! De azért messze nem olyan fantasztikus)
Még jó hogy nem a hőfoktűrésböl..
- sutemenyx
- Beköltözött
Ja igen, ez valoban zaj. Nade akkor annál inkább... most komolyan a zajbol akarjuk megallapitani a hangminoseget? Vicceltek csak ugye?fülelek írta: ↑2020.11.09., hétf. 17:16Honnan veszed, hogy torzításmérés![]()
Különböző anyagú és technológiájú, felületszerelt ellenállások zaját hasonlítják össze.
Másrészt pedig a szinuszos jellel történő torzítás spektrális jellege, frekvencia és terhelés függése igenis sokat mondó információ, persze ezt részletesen a gyártó sose adja meg, mert nem kötelező, és a mezei felhasználó úgysem érti, csak összezavarodik.
Természetesen más mérések is fontosak, ebből elég sokféle létezik és nagyon keveset mérnek illetve specifikálnak. A mérések összessége megfelelően kiértékelve igenis legalább 90%-ban korrelál a hangminőséggel, a maradék 10% még kutatás tárgya illetve gyártási titok. Az egyéni ízlés persze mindent felülírhat...
Még jó hogy nem a hőfoktűrésböl..
- fülelek
- Törzsgárda
- Értékelés: 3149
fülelek írta: ↑2020.11.09., hétf. 17:16Honnan veszed, hogy torzításmérés![]()
Különböző anyagú és technológiájú, felületszerelt ellenállások zaját hasonlítják össze.
Másrészt pedig a szinuszos jellel történő torzítás spektrális jellege, frekvencia és terhelés függése igenis sokat mondó információ, persze ezt részletesen a gyártó sose adja meg, mert nem kötelező, és a mezei felhasználó úgysem érti, csak összezavarodik.
Természetesen más mérések is fontosak, elég sokféle létezik és nagyon keveset mérnek illetve specifikálnak. A mérések összessége megfelelően kiértékelve igenis legalább 90%-ban korrelál a hangminőséggel, a maradék 10% még kutatás tárgya illetve gyártási titok. Az egyéni ízlés persze mindent felülírhat...
- fülelek
- Törzsgárda
- Értékelés: 3149
Honnan veszed, hogy torzításmérés

Természetesen más mérések is fontosak, ebből elég sokféle létezik és nagyon keveset mérnek illetve specifikálnak. A mérések összessége megfelelően kiértékelve igenis legalább 90%-ban korrelál a hangminőséggel, a maradék 10% még kutatás tárgya illetve gyártási titok. Az egyéni ízlés persze mindent felülírhat...
- sutemenyx
- Beköltözött
Jok ezek a szinuszos torzitas meresek, csak semi közük a kapott hanghoz. Ahogy komplett erősítőknél sincs.
Másrészről hianyolom az ábráról a szénréteg/szénkompozit és grafit ellenállások torzításait.
Másrészről hianyolom az ábráról a szénréteg/szénkompozit és grafit ellenállások torzításait.