na, azé' az a mixer legalábbis gyanús ott a sarokban...

Sajnos igen. A régiekhez a gyári szettek megszűntek vagy meg fognak szűnni, és tudomásom szerint az Alnico mágnesek is folyamatosan veszítenek értékükből, gyengülnek. Léteznek nagyon profi utángyártott membránok pl. De az már sajnos mégse ugyanaz.....Így műlik el a világ dicsősége.wittao írta: ↑2021.01.09., szomb. 17:05Alapvetoen en is a regit valasztanam, de mindig jon egy DE (es mint tudjuk ez utan a szo utan jon a lenyeg :) ) :
Amikor az L86-ok hozzam kerultek, mar benne voltak a korban 2-3 evvel ezelott. Hangvalto alkatreszei, driverek magnesei bemerve mar nem azt hoztak amit kellett. Termeszetesen ra lehetett gyurni, es egy szuper dobozt sikerult osszehozni belole. Minap gondolkodtam, hogy ha lehetne meg az is lehet visszavasarolnam.
De ki tudja meddig tartana ki. 5 evig? Es utana mit csinalok vele? Felujito szett sem biztos, hogy lesz.
Ez a mostani L100 pedig ugyan a hasznalt aranak tobbszoroseert, de 30 evig also hangon ha vigyazok ra husegesen szolgalhat.
Meglatjuk, egyelore a nagy Spendorok megadjak amire vagyom, de ettol fuggetlenul a bogar ott mozog a hatterben :)
Nehéz kérdés. Hallottam én is mindkettőt, de elég nagy idő eltéréssel, és nagyon más rendszerben, és környezetben. Szóval nem tudom.
megtépném azt az icikepicike kék lelkecskéjét vlmi ilyesmivel,szivesen (az a Waltz for Debby boritó,leszédülne ):
JBL - márkaszerviz
Beszerelesre kerult az LE25-2 ( ugy kaptam hogy egy monacor dt-300 a masikban egy dt-280 volt ) es - beraktam az ujdonsult egyik kedvencemet Maceo Parker - Children's World - ott kihallottam, hogy valami nem stimmel igy kiszereles utan derult ki hogy a magasok az emlitett monacor, tobb vintage JBL magasat megprobaltam beleszereleni, de az LE-t beletudtam faragni. osszeszereltem es ujra elinditottam az emlitett szamot... Haaaaaat....... Ezt akartam legeloszor is hallani! :) Nem biztos, hogy ezek maradnak de egyenlore meg nagyon elvezem! :)Tctronic írta: ↑2020.10.17., szomb. 17:26A gyári magasa jbl 331940-001 volt , sajnos ilyet már szerintem nem találsz. Ha lehet hinni az interneten írtaknak akkor a csere (helyettesítője) Audax TW034X0
https://www.madisoundspeakerstore.com/a ... er-by-aac/
A Te hangfaladnak a magas vágása 1200Hz-nél van és 93 db érzékenységű volt gyárilag.
A JBL LE 25-2 (hasonlít az LE25-höz) még az is lehet magasabb az érzékenysége 95 db , elvileg még jó is lehet, bár ezek lényegesen kisebb teljesítményű hangfalakban voltak anno. Ha nem akarod nagy hangerőn hajtani őket -mert azt szerintem nem bírnák, vagy torzítanának nagyon- ,és nem túl bonyolult beépíteni én kipróbálnám, meghallgatnám. Ha viszont előtte meg kell venni őket (mert épp nincs a fiókban egy ilyen pár) akkor inkább az ajánlott Audax-ot választanám.
A gyári magasa jbl 331940-001 volt , sajnos ilyet már szerintem nem találsz. Ha lehet hinni az interneten írtaknak akkor a csere (helyettesítője) Audax TW034X0
nem is mondanám, hogy az a fö csapásirány (no meg a meglevö hangfal marad !). önmagában talán a legtöbb ezen felbontásban, de a többi együtt simán/érzékelhetöen több: