A Fórum 2020-09-18-án pénteken frissítésre került.
Ha problémát láttok vagy hiányzik valami, kérjük jelezzétek!
Figyelem: a szabályzat 6.8.3.1 - es pontja alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.

Stúdió látogatás, avagy ismerkedés a felvételkészítéssel

Avatar
fapaci
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12709
Csatlakozott: 2003.03.27., csüt. 22:09
Értékelés: 6495
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Stúdió látogatás, avagy ismerkedés a felvételkészítéssel

Hozzászólás Szerző: fapaci »

Köszönöm, hogy leírtátok a véleményeket, ez egy erős visszajelzés számunkra. Az említett problémák nagy részével eddig is tisztában voltunk és szerintünk is tarthatatlan némelyik. Az átfutási idő kimondottan gáz, de ez is a zenei ipar olyan része, amiről a hifisták nem tudnak. Tudom, sovány vigasz, de legalább kicsit belekóstoltok, milyen nehézségek mentén születik meg egy anyag. Nem csak abból áll a folyamat, hogy a hangmérnök misztikus arccal tekerget néhány gombot, rajta kívül a stábban további több tucatnyi ember ténykedik. A gondokról Kaeffel folyamatosan beszélünk és meg fogjuk oldani, ha úgy döntünk. Az elmúlt néhány hónapban minden összejött, ami az életben történhet. Járvány, baleset, betegség, magánéleti nyűgök, kényszerű költözés, halaszthatatlan külföldi munka... de mindez a mi bajunk és teljesen megértem, hogy ezekről nem is akartok tudni. Vállaltunk valamit és azt be kell tartanunk, ennyi.

Az elmúlt pár hónap egy tanulságos tesztüzem volt. Bár az alapötletet mindenki jónak tartja, hozzátok hasonlóan nekünk is vannak kétségeink az ügymenetet illetően, de ha úgy döntünk, hogy folytatjuk a My Reel Club programjainak sorát, magasabb szintre fogunk kapcsolni. Az eddigi rendezvényeket nem teljesen mi szerveztük, sokszor hozzátok hasonlóan csak vendégek voltunk. (Én sajnos általában még az sem, mert konkrétan nem tudtam lábra állni hónapokon át.) Rengeteg saját ötletünk van, sok művésszel és lehetséges helyszínnel beszéltünk, mert szeretnénk saját lábra állni (pláne én), hogy a jövőben ne nekünk kelljen mások hibája miatt magyarázkodnunk. Azt azonban nem tudjuk megígérni, hogy mindenkor lesz ropi és kávé, mivel minden stúdiónak megvan a házirendje és mi sem vagyunk profi vendéglátók. A rendezvényeinken elsősorban ismeretekkel és élményekkel szeretnénk szolgálni.

A kapcsolattartás nem lesz sem a Facebook-hoz, sem az AVX-hez kötve, hiszen már van saját honlapunk, ahol modern kommunikációs és regisztrációs lehetőségek is lesznek. Kérlek benneteket, legyetek kicsit megértőek és elsősorban a kezdeményezés jó oldalát, előnyeit nézzétek! Azon vagyunk, hogy a hátrányok jelentősen csökkenjenek.

Avatar
atis
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 785
Csatlakozott: 2006.09.09., szomb. 22:37
Értékelés: 283
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Stúdió látogatás, avagy ismerkedés a felvételkészítéssel

Hozzászólás Szerző: atis »

Sajnos ma nem lehettem ott. Család, illetve a holnapi nyaralás előkészületei miatt.
Pedig imádtam volna, sőt, a fiam és a párom is oda- és vissza lett volna, ha részt vehet egy ilyen eseményen.
Nem értek a digitalizálás "titkaihoz" nekem amit kértem, megkaptam. Olvastam itt és a facebook-on infókat. Nem vert le a víz, hogy nem azonnal jött meg minden információ és anyag.
Sajnálom, ha másnak ez ekkora gondot okozott.
Én úgy gondolom, hogy már önmagában az élmény, a felvételeken való jelenlét is hatalmas élmény. Nem hinném, (bár konkrét infóm nincs) hogy külföldön egy hasonló esemény, vagy esemény-sorozat tökéletesebb és főleg: olcsóbb lenne.
Ha Valaki volt már, ossza már meg legyen kedves.
Én egy átlagos hallású és átlagos élményeket kereső jóembernek tartom magam. Sajnos nem pesti vagyok.... ha valaki budapesti és ezért a "pesti"-ért megsértődik, akkor tegye.
Mi itt vidéken kissé kiszorulunk a "jóból" sok szempontból. Ráadásul tényleg van költsége az oda-, visszaútnak is. Az időt most nem említem, mert azt mindenki eldönti, hogy rá fog-e szánni plusz három-hat órát pluszban a jelenléten kívül. Én rászánnék és rá is fogok valószínűleg.
Facebook: nekem csak a szűk család a kontaktom és a hobbik miatt vagyok fent.

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3921
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 1013

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: avl2 »

én egyen sem voltam, bár érdekel (t volna)
de a facebook-hoz kötés - ahogy olvasom bizonyos mértékben - nekem (is) k.o. kriterium (én veszteségem ez esetben)


hangzásügyileg ez érdekes nekem:
kaef2 írta:
2020.07.11., szomb. 13:25
istvan01 írta:
2020.07.11., szomb. 10:43
...a felbontási változatok között annyira csekély, vagy nemleges volt az eltérés, hogy ettől ismét megállapítottam, nem a felbontási bitek száma, sebessége amitől a zene tényleg megközelíti/-heti ez eredeti valóságot.
...Nálam ezek között jól hallható különbség van, de kifejezetten erre kihegyzett közéltéri hallgatású rendszeren hallgatom.
az ezen körön belüli felveteleken kivül istvan01 megállapítása áll hozzám közelebb, 44.1/16-os felvetelek is döbbenetesen jok tudnak lenni (számomra)
Aszpirin írta:
2020.07.11., szomb. 13:50
....hogy hasonlítsak össze valamit egy 8 hónappal ezelőtti “hangemlékkel”?...
:smile32:

Online
Avatar
Aszpirin
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 3121
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 1938
Tartózkodási hely: Szár

Re: Stúdió látogatás, avagy ismerkedés a felvételkészítéssel

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Hogy ne legyen off az “Általában a hifiről” topikban, áthoztam ide, a helyére az MRC-vel kapcsolatos vitathreadet.
Itt lehet folytatni.
 • Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS | Linn Unidisk 1.1 | Mac + Core Audio Karuna + Wadia 121 → PrimaLuna ProLogue Premium → Audio Physic Classic 10
 • Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon 5.0 + Alteco C1 + BKE DoubleGem
 • BlueSound Powernode 2 → Dali Zensor 1

Online
Avatar
tonya
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 969
Csatlakozott: 2003.10.22., szer. 16:46
Értékelés: 503

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: tonya »

Off
Én kérek elnézést, hogy nem használom a facebookot, bár felvételekről itt hallottam, külön topik is lett létrehozva, azt sem tudtam, hogy a 25-30 ember által fejenként befizetett 20000 Ft tulajdonképpen egy eleve veszteségesnek indult vállalkozás veszteségeinek csökkentésére szolgált, így már érthető a számomra, hogy miért nem kaptam egy darab emailt sem arról, hogy elkészültek DSD illetve PCM verziók, remélem és őszintén kívánom, hogy a veszteségeket a minimálisra tudod szorítani.
On.
Sok régi kacat. Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük. Még a hangszóróm membránja is celofánból van, hangváltó meg nincsen is benne, szólni szól így is.

Online
Avatar
Aszpirin
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 3121
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 1938
Tartózkodási hely: Szár

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

kaef2 írta:
Anélkül, hogy ne emelnénk a részvételi díjat 4-5-szörösére vagy ne lennének szponzorok, nem lehet látványos javulást elérni, én nem tudok sem több időt, sem több pénzt beletenni. Számomra a legfontosabb, hogy minél többen megélhessenek életükben legalább egyszer egy ilyen eseményt, ezért igyekszem nem növelni a 20e ft-os részvételi díjat, mint az, hogy volt-e ropi, vagy kellett-e esetleg 4-5 hónapot várni arra, hogy minden verzióban rendelkezésre álljon a felvétel. Ha valakinek jól esik akkor nyugodtan b@szt@sson emiatt vagy kvázi sértődöttségből ne jöjjön el. Sajnálom, ha ezt valaki személyes sértésként vagy úgy éli meg, hogy magasról teszünk rá. Aki emiatt nem jön el, nem velem vagy az alkotókkal tol ki. Magával sokkal inkább.

A mai nagy zenekari felvétel lesz hifis szempontból a legérdekesebb, valós külső helyszinen, nem agyoncsillapított stúdióban, nagyon dinamikus, ritmusos zenékkel, nagy fizikai méretben és térben megszólalva kiváló karmesterrel és zenekarral. Sajnálhatja, aki nem lesz ott bármilyen okból kifolyólag is.
Kedves kaef2!

Látom, a magas lóról nem sikerült leszállnod. Lelked rajta. De tudod mit, akkor én sem hagyom annyiban, és még kiírok magamból ezt-azt. Nehogy már szarul kelljen érezzem magam, amiért én másként látom, és még szép finoman le is hülyéznek ahelyett, hogy esetleg privátban egy “elnézést kérünk”-et kapjak.

Az anyagi háttér magyarázata világos, de őszintén, ez engem nem igazán érdekel, a Ti dolgotok. Sehol sem vitattam, se nem drágállottam, arról sem írtam soha semmit, hogy mennyire tartom hihetőnek, hogy puszta jőtékonykodásból csinálod. Még csak nem is utaltam rá. Igazából nincs is ezügyben véleményem, ez a TE dolgod.

DE. Meghirdettek valamit valamilyen áron, és adott ígéretekkel. A facebook-on és az AVX-en kívül van e-mail is, és érdekes módon a meghirdetés eljut hozzám e-mailben, egyéb már valahogy nem. A februári esemény másfél órás csúszását velem (sem) közölted. No problem, tévedni lehet, de akkor is inkább én voltam a hibás (“Miért nem csinálsz egy facebook-accountot?” Elmondtam, miért nem. De nem volt probléma, mert ha jól emlékszem, hétvége volt, és nem okozott gondot, csak kicsit hülyén éreztem magam, hogy odamegyek egy rendezvényhelyszínre az adott időpontra, és sehol semmi). A hirdetésben nem az állt benne, hogy csak facebook-fiókkal rendelkezőknek.

Az egésznek volt egy célja (a többiek között), amit te is hangoztattál: hogy a helyszínen megélt élményt össze tudjuk hasonlítani a felvétellel, amibe nincs “belenyúlás”. Saját rendszeren. Na most, őszintén: hogy hasonlítsak össze valamit egy 8 hónappal ezelőtti “hangemlékkel”?

Pandémia: novemberől február vévéig (azaz három hónapig) nem volt semmiféle korlátozás, akárcsak már több mint egy hónapja. Lehet magyarázkodni hosszasan (már nem is olvastam el), de egy tény: én még a mai napig nem kaptam meg Tőled a hirdetett PCM-konverziókat a VGQ-felvételből sem, pedig a mostani hirdetésedben is benne van a “lekonvertált” verziók ígérete. Mert külön kérnem kell(ene). 8 hónap elteltével, amiből kb 3 hónapig volt pandémia miatti mozgáskorlátozás. Viktor kérte a napokban a PCM-verziót, ő végre meg is kapta. Én bár rákérdeztem, de nem kértem külön, ezért nekem már nem járt. Majd HA kérem. Vagytakán ha lesz facebook-accountom.

A januári-februári események felvételeire már a pandémia után kérdeztem rá. Természetesen addig vártam türelemmel. A válasz “a művészek jóváhagyására várunk”. Oké. Eltelt egy hónap, múlt héten megint rákérdeztem, a válasz ugyanaz. Akkor már felmerült bennem a kérdés, hogy egyáltalán a művészek emlékeztetve voltak-e arra, hogy a jóváhagyásukra várunk... horribile dictu, egyáltalán tudnak-e arról, hogy nem csak ők fizettek azokért a felvételekért? És esetleg mehetne egy körmail, hogy elnézést, de előreláthatóan ekkor és ekkor tudjuk elküldeni az ígért anyagot?

Hogy sértődésből fosztom meg magam az újabb jótékony cselekedeteidtől? Igen, természetesen. Mert ahogy Neked jogod volt a teljes AVX-csapatra megsértődni és behisztizni egyetlen ember beszólása miatt, úgy talán nekem is lehet jogom sérelmezni azt, ahogy bánsz velem és ahogy leszóltad az AVX teljes tagságát (egy kivétellel). De sebaj, mert legalább eggyel kevesebb emberrel kell jótékonykodnod alkalmanként 20ezer forintért. Megfosztom-e magam a jövőbeli élménytől? Nos igen. Sírok is, de valahogy túlélem.

Szívből kívánom, hogy csupa kevésbé sertődékeny jótékonysági alanyod legyen ezután, akik még hálásak is. Engem meg nyugodtan skatulyázz be, mint mindenkit, aki nem megy el (többé) a rendezvényeidre.

És mégegyszer: a kezdeményezés nagyszerű. Komolyan gondolom, ebben nem változott egy fikarcnyit sem a véleményem. Mint ahogyan az sem, hogy ezentúl is tisztelettel fogok veled (itt a fórumon, vagy bármilyen más csatornán) kommunikálni.
 • Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS | Linn Unidisk 1.1 | Mac + Core Audio Karuna + Wadia 121 → PrimaLuna ProLogue Premium → Audio Physic Classic 10
 • Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon 5.0 + Alteco C1 + BKE DoubleGem
 • BlueSound Powernode 2 → Dali Zensor 1

Avatar
kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5894
Csatlakozott: 2008.01.07., hétf. 20:53
Értékelés: 2369

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

istvan01 írta:
2020.07.11., szomb. 10:43
kaef2 írta:
2020.07.11., szomb. 09:50

A lelkes rajongók ott lesznek.
Feri, Sértődés ne essék, ami minta zenéket eddig közre adtál és végig próbáltam itthon, azoktól egyikétől sem jött nekem a hangzásra azt mondani, ez igen, de jó lenne végig. Az ennél nagyobb bajom, hogy a felbontási változatok között annyira csekély, vagy nemleges volt az eltérés, hogy ettől ismét megállapítottam, nem a felbontási bitek száma, sebessége amitől a zene tényleg megközelíti/-heti ez eredeti valóságot.
A felvételeink elsődleges célja, hogy a résztvevők számára a lehető leghűebben visszadják az ottlét élményét. Ezért semmilyen szokásos manipulciót, vagy dinamika processzálást nem végzünk.
Ahhoz hogy kiderüljön mennyire voltunk ezzel sikeresek, el kellene egyszer jönnöd.

A végleges és a Hqplayer Pro szoftverrel a szoftver fejlesztője által konvertált DSD és PCM változatok között valószínűleg még kisebb a különbség mint a minták esetében, amiket csak egy ingyenes szoftverrel konvertálunk. Nálam ezek között jól hallható különbség van, de kifejezetten erre kihegyzett közéltéri hallgatású rendszeren hallgatom.

Avatar
kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5894
Csatlakozott: 2008.01.07., hétf. 20:53
Értékelés: 2369

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Aszpirin írta:
2020.07.11., szomb. 10:31
kaef2 írta:
2020.07.11., szomb. 10:04
Aszpirin írta:
2020.07.11., szomb. 09:54


Értem :noproblemo:
Ha bárki, aki sértve érzi magát azért mert egy pandémiás helyzet közepén, utazási mozgási korlátozások, gyülekezési tiltások közepette lassabban kapja meg a végleges felvételeket, szóljon és visszaadom a pénzét. Neked is, ha erre célozgatsz.
Én konkrétan a (proaktív) kommunikáció (hiánya) miatt érzem sértve magam, ha már rákérdeztél, hogy mire célozgatok. Ja, persze nem az esemény-beharangozó kommunikációé, mert az csodálatos módon eljutott hozzám, míg bármi egyéb státusz-infót dugóhúzóval kellett és kell kiszedni — és hidd el, ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül, illetve sokkal kevésbé diplomatikus véleményt is hallottam már. A hozzáállást pedig jól tükrözi, hogy nem elégedettség-felméréssel próbáljátok kideríteni az AVX-esek zömének távollétét (emlékeim szerint az elsőn még többségben voltak az AVX-esek, ez valahogy “elfelejtődött”), hanem ehelyett magas lóról ítéletet mondasz felettük “Egy ilyen nagyszerű rendezvényre nem jöttök, ezen érdemes elgondolkodni” stílusban. És non-plusz-ultra: Az, aki az összes eddigi (múltbéli) rendezvényeitekre befizetett, és csak szuperlatívuszokban nyilatkozott róluk publikusan is, az nem számít lelkes rajongónak Nálad. Nos, végülis igazad van, most már tényleg nem vagyok az.

Emellett én kérek elnézést: tényleg nem akartam ezzel nyilvánosan előjönni, de az “érdemes elgondolkodni”-val ezt itt és most kiprovokáltad publikusan. Az éremnek van egy másik oldala is, amire úgy tűnik magasról tesztek.

A kezdeményezést még mindig nagyszerűnek tartom, ezért őszintén kívánok Nektek sok sikert! :smile53:

off:
A rendszeres kommunikáció helye a Facebook My Reel Club csoport, mivel itt teljesen minimumra van szorítva a kommunikációm és abból az okból kifolyólag is mert, hogy az érdeklődők túlnyomó része facebookozik (is) és ott magam is aktívabb vagyok, és azért sem mert ott külföldiekkel is lehet társalogni, ami itt nem megy.

A befolyó bevétel (20e ft fejenként és max 25-30 hely eseményenként) a költségek töredékét sem fedezi, milliós összegeket toltam eddig bele, tudván hogy soha nem fog megtérülni (nem panaszkodom, tudatosan vállaltam), de abban a reményben, hogy valamit meg lehet értetni abból, hogy miképpen készülnek a felvételek és mit hallunk ezekből otthon. Egyszerűen nem tudok kommunikációs alkalmazottakat foglalkoztatni, mivel jómagam nem a hifi gyártásból vagy értékesítésből élek, amennyi időm van kommunikációra az annyi, amennyi (ha valakinek ez kevés attól elnézést kérek ezúton is).

A pandémia és a korlátozások miatt a stúdió munkája is teljesen átszerveződött és sokkal nehezebben tervezhetővé vált, mivel feltorlódtak a már leszereződött, korlátozások idejére eső stúdió munkák is. Bárki megkérdezte tőlem telefonon, emailben, itt PÜ-ben vagy a facebookon, hogy hogyan állunk minden felvilágosítást megkapott. Ha valakinek ez a "magasról teszünk" kategória, akkor sajnálom és elnézést kérek tőle, de nem tudok látványos javulást igérni. Nem lehetséges azt megoldani sajnos, hogy azt igérjük, hogy a felvétel után 1-2-3-4 héttel el fog készülni minden. A Goldberg felvétel augusztusban volt és október 17-én ment ki az összes változat a konvertáltak is. Pedig ott csak két mikrofon volt, nem kellett keverni és csak egy művésznek kellett jóváhagyni. A CD télen lett kész, az LP pedig a héten.

Magyarországon soha nem készült kiadásra kerülő DSD256-os felvétel, senkinek nincs benne gyakorlata a stúdiók közül, furcsa módon meg kellett tanulni, hogy hogyan készüljön úgy keverés és felvétel, hogy nem lesz a menekülő útvonalnak is jó utómunka utána, mert meg akarjuk tartani natívnak a kiadványt.

Eddig készült egy (masztering nélküli) Goldberg felvétel (ropival, üdítővel, kávéval), amin ott lehetett az érdeklődő és lett belőle a cd és az LP belőle (az LP most), készült egy (masztering nélküli) Varga Gábor Quartet felvétel (ropi és üdítő nélkül, de kávéval), aminek még a keverésén (szintén ropi nélkül de kávéval) is ott lehetett lenni és abból is kész a cd és lesz LP is hamarosan. Már elkészült és csak a zenészek jóváhagyására vár (a booklet és a borító is) a két idei (masztering nélküli) free jazz felvétel is, és azokból is lesz cd és lp is. Elemi érdekünk, hogy mihamarabb elkészüljünk, hiszen a nativdedsd.com-on meg lehet venni a felvételeket és abból ha több hónapos késessel is de van valamennyi bevétel. Az eddig kiadott felvételeink hamarabb lettek a résztvevőknek kiküldve, mint ahogy a nativedsd.-com-on megjelentek é ez a jövőben is így lesz. A "felháborodás" akkor jogosabb lenne, ha hamarabb jelent volna meg a nativedsd-n mint ahogy kiküldtük a résztvevőknek, de nem ez történt.

Fél éve agyalunk rajta (már a pandlmia előtt is) többekkel hogyan lehetne a várakozás időket lerövidíteni és egyszerűen nem megy, különösen akkor, ha nem szóló a mű és egy zenekar minden tagjának, neadjisten a menedzserének is jóvá kell hagynia mindent. A Varga Gábor felvétel szalagos verziója még mindig nincs kész, mert a művészek még mindig nem hagyták jóvá, pedig megkapták kb 8 hete a digitális másolatát és másodpercre megegyezik a track hossz. A stúdió maradék idejével tudunk gazdálkodni a jól fizető hónapokkal korábban ütemezett normál felvételek között és igy sem teszi ki a teljes bevétel sem még csak a stúdió és a keverés díját sem...

Anélkül, hogy ne emelnénk a részvételi díjat 4-5-szörösére vagy ne lennének szponzorok, nem lehet látványos javulást elérni, én nem tudok sem több időt, sem több pénzt beletenni. Számomra a legfontosabb, hogy minél többen megélhessenek életükben legalább egyszer egy ilyen eseményt, ezért igyekszem nem növelni a 20e ft-os részvételi díjat, mint az, hogy volt-e ropi, vagy kellett-e esetleg 4-5 hónapot várni arra, hogy minden verzióban rendelkezésre álljon a felvétel. Ha valakinek jól esik akkor nyugodtan b@szt@sson emiatt vagy kvázi sértődöttségből ne jöjjön el. Sajnálom, ha ezt valaki személyes sértésként vagy úgy éli meg, hogy magasról teszünk rá. Aki emiatt nem jön el, nem velem vagy az alkotókkal tol ki. Magával sokkal inkább.

A mai nagy zenekari felvétel lesz hifis szempontból a legérdekesebb, valós külső helyszinen, nem agyoncsillapított stúdióban, nagyon dinamikus, ritmusos zenékkel, nagy fizikai méretben és térben megszólalva kiváló karmesterrel és zenekarral. Sajnálhatja, aki nem lesz ott bármilyen okból kifolyólag is.

on.

Online
Avatar
wittao
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4330
Csatlakozott: 2017.01.29., vas. 12:19
Értékelés: 2573
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: wittao »

Aszpirin írta:
2020.07.11., szomb. 10:31
kaef2 írta:
2020.07.11., szomb. 10:04
Aszpirin írta:
2020.07.11., szomb. 09:54


Értem :noproblemo:
Ha bárki, aki sértve érzi magát azért mert egy pandémiás helyzet közepén, utazási mozgási korlátozások, gyülekezési tiltások közepette lassabban kapja meg a végleges felvételeket, szóljon és visszaadom a pénzét. Neked is, ha erre célozgatsz.
Én konkrétan a (proaktív) kommunikáció (hiánya) miatt érzem sértve magam, ha már rákérdeztél, hogy mire célozgatok. Ja, persze nem az esemény-beharangozó kommunikációé, mert az csodálatos módon eljutott hozzám, míg bármi egyéb státusz-infót dugóhúzóval kellett és kell kiszedni — és hidd el, ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül, illetve sokkal kevésbé diplomatikus véleményt is hallottam már. A hozzáállást pedig jól tükrözi, hogy nem elégedettség-felméréssel próbáljátok kideríteni az AVX-esek zömének távollétét (emlékeim szerint az elsőn még többségben voltak az AVX-esek, ez valahogy “elfelejtődött”), hanem ehelyett magas lóról ítéletet mondasz felettük “Egy ilyen nagyszerű rendezvényre nem jöttök, ezen érdemes elgondolkodni” stílusban. És non-plusz-ultra: Az, aki az összes eddigi (múltbéli) rendezvényeitekre befizetett, és csak szuperlatívuszokban nyilatkozott róluk publikusan is, az nem számít lelkes rajongónak Nálad. Nos, végülis igazad van, most már tényleg nem vagyok az.

Emellett én kérek elnézést: tényleg nem akartam ezzel nyilvánosan előjönni, de az “érdemes elgondolkodni”-val ezt itt és most kiprovokáltad publikusan. Az éremnek van egy másik oldala is, amire úgy tűnik magasról tesztek.

A kezdeményezést még mindig nagyszerűnek tartom, ezért őszintén kívánok Nektek sok sikert! :smile53:
Egyet kell értenem Aszprinnel. Ennél jobb kezdeményezéssel nem találkoztam az utóbbi években és lelkesen mentem az elején és be volt tervezve nálam az összes, hogy ha lehetőségem lesz rá és hely is lesz, akkor szeretnék ott lenni mindegyiken.
Csillagos 5-ös a beharangozó, marketing, ottani szakmai tájékoztatás, munkatársak stb.
Amivel gondom van, és ennek több részletét meg is beszéltük:
- van akinek nincsen FB-ja és ha AVX-en jelentkezik, akkor a legfrisebb infókról lemarad (mondjuk ha csúszás van és nem 3 hanem 4:30-kor kezdődik
- 20.000 Ft egy ilyen alkalommal számomra maximálisan megérte, mert rengeteg infóval gazdagodtam ... viszont ezért az összegért ugyan nem elvárható lenne (sőt), de érdemes odafigyelni ha odamegy 20 ember, akkor 20db műanyag pohár legyen (ne egymás után kelljen elmosogatni 6db bögrét), valami TG ropi és egy zacskó keksz. Nem terülj-terülj asztalkám, de azért több órát ott tölt kellemes hangulatban az ember, akarva-akaratlanul is megszomjazik, elnyomna 3 szál ropit. Persze azzal sincs gond, ha úgy van meghirdetve gyerekek ez egy stúdió, nem vagyunk berendezkedve 20 ember ellátására (amit egyébként Robiék nagyon aranyosan próbáltak áthidalni, csak éppen úgy érzem ez nem az ő dolguk lett volna!), mindenki hozzon magával, ezzel nekem semmi gondom nem lenne.
- az utógondozása az eseménynek, szerintem ez a leginkább sarkallatos pont
Ha úgy van beharangozva, DSD + 2-3 kisebb felbontás, akkor az legyen meg addig, amíg az utolsó delikvens is meg nem kapta. Lehet volt itt egy 3 hónapos vírushelyzet, de ha a grafikusok a legújabb borítókkal, és egyéb tevékenységgel tudtok foglalkozni, akkor valószínű a konverziós folyamatok is elindítva a gépen a szoftvert szépen megcsinálják a dolgukat, majd egy online felületre feltöltve előrhetők is. 8 hónap telt el az utóbbi óta
- FB és AVX teljesen más platform, ezeket összehasonlítani szerintem nem biztos, hogy kell. Más a merítés, más az érintett kör. Sok AVX-essel találkoztam ott az elején, ez szerintem Feri számotokra is elgondolkodtató miért maradtak/tunk távol az új rendezéstől
(hozzáteszem, a most hétvégire menni szerettem volna, csak nem jött össze családi dolgok miatt, mivel kiváló dolognak tartom az egészet, csak 5% hiányzik szerintem a 100%-hoz! Légyszi konstruktívnak vedd az általam leírtakat és ne kötekedésnek.)
Core Audio, TARALABS, PrimaLuna, STAX, Entreq
Elektroncsovek: PSVANE, GoldLion, TAD, JJ, EH, Sovtek, Shuguang

Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166
www.coreaudio.eu

Avatar
istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3960
Csatlakozott: 2007.10.21., vas. 17:39
Értékelés: 2363

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

kaef2 írta:
2020.07.11., szomb. 09:50

A lelkes rajongók ott lesznek.
Off
Egy példa az ellenkező oldalról, nem zene, ezért off.
Élelmiszer hogyan és miből készül, amit a fogyasztók annyira szeretnek. Kettő példa. Jó pár évvel ezelőtt vittünk gépeket az akkor még működő Szegedi konzervgyárba, annak is a májkrém jellegű termék üzemébe. Amit ott láttam, milyen körülmények között és főleg miből, milyen alapanyagokból készül a pépesített végtermék, amit tejsűrűségű löttyként csurgatnak a picike konzervdobozokba ... máj jellegű valami az ami végképp nincs a pép anyagban. Azóta semmilyen ehhez hasonló terméket nem veszünk, legyen akárki is a gyártója.

Másik eklatáns példa, rákospalotai margarin üzem, ami UNILEVER tulajdonban működött már akkor. Amikor megjelent az új tulaj, akkor azonnal követelmény lett, a margarin olaj és egyéb összetevők rontása, olcsósítása. A technológusok mutatták, miből lesz a szép ízes, többnyire vizes-sós massza (vágóhídi és egyéb ipari maszatos olajok-zsírokból, amiket a hidrogénezés széppé varázsolt), melegen javasolták, ne akarjunk ilyet vásárolni. Volt egy erős változás is az UNILVER idő elején. A RÁMA márkaként korábban gyártott margarint le kellett rontani a RÁMA eredeti német tulajdonosa gyártmány minőségre, ami természetesen szintén UNILEVER tulajdonban volt már akkor. Ez utóbbit a főtechnológustól tudtuk meg, aki több később kitalált margarin fajta receptjeit kidolgozta,
Nem, étkezési margarint azóta egyáltalán nem veszünk itthonra, azért sem, mert azok képesek hűtőben is hamar penészedni, főzéshez a RÁMA olykor előfordul.
Mindkét "hogyan-miből készül" példa gyára azóta megszűnt Magyarországon. A Szegedi konzervgyár jogutód nélkül. a Rákospalotai Margarin üzemet az UNILEVER más országba telepítette. Nem voltak elég gazdaságosak, az ócska-olcsó alapanyagok ellenére sem az itt készült élelmiszerek.

Hogy legyek, ON is.
Az élő zene felvételeinél éppen hogy fordítva van a termék pálya. Az alapanyag, főleg akusztikus zeneállománynál fenomenális hangzású, ha előadás prezentáció is jó, akkor ámulatba ejtő általában.
Felvételek soha, eddig még nem voltak képesek ezt visszahozni, még a száz féle szuper maszterező technikával sem, hiába a szépen fűszerezés. Fűszerezés nélkül? Arról meg már le van szoktatva a high-end zenére vágyók tábora.

Feri, Sértődés ne essék, ami minta zenéket eddig közre adtál és végig próbáltam itthon, azoktól egyikétől sem jött nekem a hangzásra azt mondani, ez igen, de jó lenne végig. Az ennél nagyobb bajom, hogy a felbontási változatok között annyira csekély, vagy nemleges volt az eltérés, hogy ettől ismét megállapítottam, nem a felbontási bitek száma, sebessége amitől a zene tényleg megközelíti/-heti ez eredeti valóságot.

Online
Avatar
Aszpirin
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 3121
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 1938
Tartózkodási hely: Szár

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

kaef2 írta:
2020.07.11., szomb. 10:04
Aszpirin írta:
2020.07.11., szomb. 09:54
kaef2 írta:
2020.07.11., szomb. 09:50
A lelkes rajongók ott lesznek.
Értem :noproblemo:
Ha bárki, aki sértve érzi magát azért mert egy pandémiás helyzet közepén, utazási mozgási korlátozások, gyülekezési tiltások közepette lassabban kapja meg a végleges felvételeket, szóljon és visszaadom a pénzét. Neked is, ha erre célozgatsz.
Én konkrétan a (proaktív) kommunikáció (hiánya) miatt érzem sértve magam, ha már rákérdeztél, hogy mire célozgatok. Ja, persze nem az esemény-beharangozó kommunikációé, mert az csodálatos módon eljutott hozzám, míg bármi egyéb státusz-infót dugóhúzóval kellett és kell kiszedni — és hidd el, ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül, illetve sokkal kevésbé diplomatikus véleményt is hallottam már. A hozzáállást pedig jól tükrözi, hogy nem elégedettség-felméréssel próbáljátok kideríteni az AVX-esek zömének távollétét (emlékeim szerint az elsőn még többségben voltak az AVX-esek, ez valahogy “elfelejtődött”), hanem ehelyett magas lóról ítéletet mondasz felettük “Egy ilyen nagyszerű rendezvényre nem jöttök, ezen érdemes elgondolkodni” stílusban. És non-plusz-ultra: Az, aki az összes eddigi (múltbéli) rendezvényeitekre befizetett, és csak szuperlatívuszokban nyilatkozott róluk publikusan is, az nem számít lelkes rajongónak Nálad. Nos, végülis igazad van, most már tényleg nem vagyok az.

Emellett én kérek elnézést: tényleg nem akartam ezzel nyilvánosan előjönni, de az “érdemes elgondolkodni”-val ezt itt és most kiprovokáltad publikusan. Az éremnek van egy másik oldala is, amire úgy tűnik magasról tesztek.

A kezdeményezést még mindig nagyszerűnek tartom, ezért őszintén kívánok Nektek sok sikert! :smile53:
 • Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS | Linn Unidisk 1.1 | Mac + Core Audio Karuna + Wadia 121 → PrimaLuna ProLogue Premium → Audio Physic Classic 10
 • Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon 5.0 + Alteco C1 + BKE DoubleGem
 • BlueSound Powernode 2 → Dali Zensor 1

Avatar
kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5894
Csatlakozott: 2008.01.07., hétf. 20:53
Értékelés: 2369

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Aszpirin írta:
2020.07.11., szomb. 09:54
kaef2 írta:
2020.07.11., szomb. 09:50
A lelkes rajongók ott lesznek.
Értem :noproblemo:
Ha bárki, aki sértve érzi magát azért mert egy pandémiás helyzet közepén, utazási mozgási korlátozások, gyülekezési tiltások közepette lassabban kapja meg a végleges felvételeket, szóljon és visszaadom a pénzét. Neked is, ha erre célozgatsz.

Online
Avatar
Aszpirin
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 3121
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 1938
Tartózkodási hely: Szár

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

kaef2 írta:
2020.07.11., szomb. 09:50
A lelkes rajongók ott lesznek.
Értem :noproblemo:
 • Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS | Linn Unidisk 1.1 | Mac + Core Audio Karuna + Wadia 121 → PrimaLuna ProLogue Premium → Audio Physic Classic 10
 • Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon 5.0 + Alteco C1 + BKE DoubleGem
 • BlueSound Powernode 2 → Dali Zensor 1

Avatar
kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5894
Csatlakozott: 2008.01.07., hétf. 20:53
Értékelés: 2369

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Aszpirin írta:
2020.07.11., szomb. 09:48
kaef2 írta:
2020.07.11., szomb. 09:00
Az egész AVX fórumról összesen 1 db jelentkező akadt, akit ez érdekel.
Ezen azért érdemes elgondolkodni.
Szerintem Neked is érdemes elgondolkodni azon, hogy hol csúszhatott el a dolog. Hová lettek a korábbi lelkes rajongóid...

“Just my two pence.”
A lelkes rajongók ott lesznek.

Online
Avatar
Aszpirin
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 3121
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 1938
Tartózkodási hely: Szár

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

kaef2 írta:
2020.07.11., szomb. 09:00
Az egész AVX fórumról összesen 1 db jelentkező akadt, akit ez érdekel.
Ezen azért érdemes elgondolkodni.
Minden tiszteletem mellett, és no offence: szerintem elsősorban Neked lenne érdemes elgondolkodni azon, hogy hol csúszhatott el a dolog. Hová lettek a korábbi lelkes AVX-es rajongóid, akik decemberben még azt mondták “bérletet vennék az MRC-rendezvényeire”...

“Just my two pence.”
 • Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS | Linn Unidisk 1.1 | Mac + Core Audio Karuna + Wadia 121 → PrimaLuna ProLogue Premium → Audio Physic Classic 10
 • Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon 5.0 + Alteco C1 + BKE DoubleGem
 • BlueSound Powernode 2 → Dali Zensor 1

Avatar
trane
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5451
Csatlakozott: 2008.11.21., pén. 12:54
Értékelés: 1608

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: trane »

kaef2 írta:
2020.07.11., szomb. 09:00
...
Az egész AVX fórumról összesen 1 db jelentkező akadt, akit ez érdekel.
Ezen azért érdemes elgondolkodni.
Feri, egyrészt nagyon klassz, amit csináltok, tényleg példaértékű :smile32: :smile53:
másrészt viszont nem biztos, hogy (az én esetemben) oda-vissza 360km-t leutazni 'megéri' mindenkinek, és pont alkalmas is :yingyang: - ezt csak az 1db okán írom leborulok.gif

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

Avatar
kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5894
Csatlakozott: 2008.01.07., hétf. 20:53
Értékelés: 2369

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

LIMAR írta:
2020.07.11., szomb. 08:34
tunerman írta:
2020.07.11., szomb. 05:59
Akárhogyan is akarják :D a digi kütyüknek sohasem lesz analóg hangja...
TJ.
Mi az, hogy "analóg hang"?
A hang vagy jó vagy nem jó. Digitális forrás is tud jó lenni és analóg forrás is tud rossz lenni. Sajnálatosan a jó forrás a lényegesen kevesebb.
Pont annyira kevés a jó digitális forrás, mint a jó analóg forrás és pont olyan drága mindkettő.
A "kütyük" nem képviselik se az analóg, se a digitális források képességeinek a határát.

Ma a digitális technika már ott tart, hogy tökéletesen transzparens az analóg bemeneti jellel szemben. Ami miatt sokan nem kedvelik hallgatni a digitális készülékeket, az nem a technológia hibája, hanem a stúdiók hibája, ahol ízekre szedik a zenét, időben és térben nem egyszerre szólalnak meg a hangszerek, énekesek, nincs meg az együtt zenélés varázsa a felvételeken. A mérhetetlen mennyiségű utómunka tovább növeli a távolságot az élő zene és a rögzített között. Így aztán megszületnek a csodás és tökéletes hangokat tartalmazó felvételek, amikből komoly munkával sikerült az élet nyomait is kiűzni a stúdiókban. A hifisták persze ezeknek rettenetesen örülnek, mert nekik a "zene" csak arra jó, hogy a készülékeiket hallgassák, teszteljék. Nem zenét, hanem csodás hangokat hallgatnak. Nem baj ez, hiszen a hifi is egy kellemes időtöltés. Kütyüzni, csereberélni a kábeleket, alátéteket, készülékeket és megélni a köztük lévő különbségeket, amihez a zene csupán eszköz. Zömmel egy-két lemez néhány másodperces anyaga forog, ami jól ismert számukra, hogy detektálhassák egy új komponens okozta változást. Aztán jön a hifibogár és ez így megy vég nélkül.
Itt is, a megfelelő topikban meg lett hirdetve, hogy (igaz a szokásos díjért) de részt lehet venni ma délután egy nagyzenekari felvételen, ami nem egy koncert, hanem felvételkészítés (népszerű filmzenék)lesz a képen látható elrendezésben.
IMG_2597.jpeg
IMG_2597.jpeg (2.11 MiB) Megtekintve 1105 alkalommal
Odaül az ember ahová akar és azzal a zenésszel, producerrel, karmesterrel, mérnökkel beszél akivel csak akar. Ha nem is egy sztereó, de kevés mikrofonos ( 8 db összesen) lesz a felvétel, a szó szoros értelmében vett masztering és utómunka nélkül, csak egy analóg hangkeverőn elvégzett keveréssel és a takek kiválasztásával, majd egymás után tételével. A ma ismert legnagyobb felbontású digitális formátumban készítve és megkapva a kész anyagot. Nem nagyon lehetséges az én ismereteim szerint egy ilyen méretű zenekart ettől valósághűbben felvenni, különösen ha az ottlét lehetőségét is hozzáadom.

Az egész AVX fórumról összesen 1 db jelentkező akadt, akit ez érdekel.
Ezen azért érdemes elgondolkodni.

Avatar
kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5894
Csatlakozott: 2008.01.07., hétf. 20:53
Értékelés: 2369

Re: Stúdió látogatás, avagy ismerkedés a felvételkészítéssel

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Mai próbáról kép, a holnap délutáni felvétel előtt. A kis hangosító hangfalak csak ott vannak a falon, de természetesen nem lesznek használva.
IMG_2597.jpeg
IMG_2597.jpeg (2.11 MiB) Megtekintve 754 alkalommal
kaef2 írta:
2020.07.02., csüt. 23:19
Nyilvános My Reel Club felvétel és ismertető: 11-én szombaton,15:00-18.00

• Klauzál Gábor Budafok-Tétény Művelődési központ
• Budapest 1222, Nagytétényi út 31-33.

Dohnányi Zenekar, Nyíregyházi Cantemus kórus

Meghívó hamarosan megy azoknak akik már jártak, vagy jelentkeztek korábban bármelyik hasonló felvételünkre. Ez külsö helyszin lesz, nem az eddigi stúdió, a részvételi díj a szokásos, amely tartalmazza a DSD256 felvétel és az abból konvertált más felbontású változatok letöltését is.

Ennio Morricone (arr.: Werner Gábor) Cinema Paradiso
John Williams: Harry Potter – Waltz & Knight bus
John Williams (arr.: Werner Gábor) – Star Wars – X-wings
Hans Zimmer (arr.: Werner Gábor) – Eredet
Max Steiner (arr.: Werner Gábor) - Casablanca
Korngold - Robin Hood
John Williams – Amistad – Dry your tears Africa (KÓRUS)
Ennio Moriccone - Volt egyszer egy vadnyugat (KÓRUS)
James Horner (arr.: Werner Gábor) – Avatar (KÓRUS)
Nino Rota - La Strada
Trevor Jones (arr.: Werner Gábor) - Utolsó Mohikán (KÓRUS)
Elmer Bernstein- A hét mesterlövész
John Williams – Az eastwicki boszorkányok
Bernard Hermann (arr.: Werner Gábor) Citizen Kane
Ennio Morricone Misszió (KÓRUS)
Korngold – Kings Row
Nino Rota – Keresztapa
Hans Zimmer - arr. Werner Gábor - A nap könnyei – Kopano (KÓRUS)

Online
Avatar
wittao
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4330
Csatlakozott: 2017.01.29., vas. 12:19
Értékelés: 2573
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

Re: Stúdió látogatás, avagy ismerkedés a felvételkészítéssel

Hozzászólás Szerző: wittao »

kaef2 írta:
2020.07.09., csüt. 22:21
wittao írta:
2020.07.09., csüt. 22:18
Szia,

akkor nagyon megköszönöm ha kiküldöd mégegyszer a Goldberg Variációk és a Varga Gábor felvételek nem DSD felbontású felvételeinek letöltő linkjét.

Köszi,
W
A VGQ -t már elküldtem Neked kb egy fél órája ismét.

A Goldberg-et még fel kell tölteni, az ma nem lesz meg biztosan.
VGQ megjött köszi szépen, már jön is lefelé szépen :)
Core Audio, TARALABS, PrimaLuna, STAX, Entreq
Elektroncsovek: PSVANE, GoldLion, TAD, JJ, EH, Sovtek, Shuguang

Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166
www.coreaudio.eu

Avatar
kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5894
Csatlakozott: 2008.01.07., hétf. 20:53
Értékelés: 2369

Re: Stúdió látogatás, avagy ismerkedés a felvételkészítéssel

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

wittao írta:
2020.07.09., csüt. 22:18
Szia,

akkor nagyon megköszönöm ha kiküldöd mégegyszer a Goldberg Variációk és a Varga Gábor felvételek nem DSD felbontású felvételeinek letöltő linkjét.

Köszi,
W
A VGQ -t már elküldtem Neked kb egy fél órája ismét.

A Goldberg-et még fel kell tölteni, az ma nem lesz meg biztosan.

Online
Avatar
wittao
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4330
Csatlakozott: 2017.01.29., vas. 12:19
Értékelés: 2573
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

Re: Stúdió látogatás, avagy ismerkedés a felvételkészítéssel

Hozzászólás Szerző: wittao »

Szia,

akkor nagyon megköszönöm ha kiküldöd mégegyszer a Goldberg Variációk és a Varga Gábor felvételek nem DSD felbontású felvételeinek letöltő linkjét.

Köszi,
W
Core Audio, TARALABS, PrimaLuna, STAX, Entreq
Elektroncsovek: PSVANE, GoldLion, TAD, JJ, EH, Sovtek, Shuguang

Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166
www.coreaudio.eu

Avatar
kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5894
Csatlakozott: 2008.01.07., hétf. 20:53
Értékelés: 2369

Re: Stúdió látogatás, avagy ismerkedés a felvételkészítéssel

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

wittao írta:
2020.07.09., csüt. 21:19
kaef2 írta:
2020.07.09., csüt. 20:38
wittao írta:
2020.07.09., csüt. 16:24
a Varga Gábor-féle felvételből a DSD anyagot megkaptam online letölthető változatban. Tovább tudnám én is konvertálni 24/96-ba és 16/44.1-be, de jobban örülnék, ha Tőletek kapnám meg inkább, mert az úgy készül el azon a rendszeren ahol a többi és így sokkal inkább releváns az összehasonlítás.
Lehet a jövőben a letölthető anyagokat így lenne jó tematizálni:
- DSD256
- PCM 24/96
- PCM 16/44.1

(ugyanígy a legelső rendezvény esetén ha jól emlékszem - elnézést ha rosszul - a nagy DSD-ből jött több változat, a ribbonos és volt egy Nagrás)

Köszönöm!
W
Készült a Varga Gáborból HQP Pro konverzióval:

DSD64
192k/24 bit
96k/24bit
44.1k/16 bit

változat.

A Goldberg Variációkból nem volt nagrás felvétel egyáltalán, nem készült használható szalagos felvétel sajnos és ugye nem a ribbon mikrofon volt használva, hanem 2 db DPA kondenzátor stúdió mikrofon.

IMG_0605.jpeg
Jah, igen elírtam a Varga Gábor felvételből kaptam ribbonos felvételt 11.2M változatban.
Úgy értettem a szalagost, hogy ott volt a szalagos rész a Goldberg Variációknál, vissza is hallgattuk, csak nem sikerült túl jól. Robi még azt mondta akkor hátha lehet vele kezdeni valamit. Ezek szerint nem lehetett... utána már a Varga Gábor felvételnek egy részéből kaptunk egy összehasonlítási lehetőséget (ribbon vs ... ).

Ettől függetlenül nem tudtam letölteni a kisebb HQP konverziós változatokat, ugyanúgy a Goldberg Variációkból sem. Nagyon örülnék (lehet nem vagyok ezzel egyedül), ha körbe tudnál küldeni egy letöltő linket azok között akik ott voltak. A felsorolt 4 változat már izgalmas összehasonlítási alap lenne a felbontások között.

Köszi!
W
A Goldberg Variációkból is biztosan kiment a konvertált verzió, is sőt abban még volt DSD128, DSD512 és pár track DSD1024 is és 44,1k/24 bit is:

2019 október 14-én ezzel a szöveggel ment ki az email, közvetlenül tőlem és nem a Mailchimp vagy az Eventbrite levelező rendszerét használva, mint a későbbiek esetén:

"Tisztelt Mindenki,
Nagy örömmel jelentjük, hogy elkészültünk!
Az alábbi linkről letölthetőek a Hqplayer Pro-val konvertált és meta adatokat, kis könyvecskéket is tartalmazó PCM FLAC file-ok.
Rendelkezésre állnak 44,1k/16 bit/24 bit, 96k/24 bit, 192k/24 bit formátumban.
A DSD verziók is elkészültek, DSD64,128 és DSD256 .dsf file formátumban, szintén ellátva meta adatokkal.
Készítettünk továbbá egy DSD512 változatot is, a DSD256 eredetiből az igazán kisérletező kedvű zenehallgatóknak, szintén Hqplayer Pro szoftverrel “re-modulálva”. A “re-modulálás" jelentéséről és a DSD512 konverziós technológia értelméről az alábbiakat lehet olvasni a Native DSD honlapján.

A DSD letöltések linkjeit külön emailben küldjük majd a nap folyamán.
Nagy izgalommal várjuk a véleményeket, tapasztalatokat.
Jó szórakozást kívánunk!"


Senkiről nem tudok aki ne kapta volna meg és igy az már nincs fent a felhőben, de ha van még valaki, aki nem kapta meg küldjön nekem emailt és feltöltöm még egyszer. Most megnéztem még egyszer és Te is a címzettek között voltál, és Menyus is, ettől persze még lehet hogy egy spam szűrő áldozatául esett a levél, ezért is álltam át a későbbiekben a Mailchimp illetve az Eventbrite szolgáltatások használatára, az ő leveleiket nem szokta a spam szűrő kiszedni. A mostani szombati koncertre is Mailchimppel ment a meghívó, ha azt sem kaptad meg, akkor nincs több ötletem milyen formában tudnám kiküldeni, úgy hogy oda is érjen.

A Goldberg koncert szünet utáni részéről már nem készül szalagos felvétel egyáltalán egy technikai hiba miatt.Ezt követően álltunk át a Studer A80-ról a Nagra IVS-re.

Online
Avatar
wittao
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4330
Csatlakozott: 2017.01.29., vas. 12:19
Értékelés: 2573
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

Re: Stúdió látogatás, avagy ismerkedés a felvételkészítéssel

Hozzászólás Szerző: wittao »

kaef2 írta:
2020.07.09., csüt. 20:38
wittao írta:
2020.07.09., csüt. 16:24
a Varga Gábor-féle felvételből a DSD anyagot megkaptam online letölthető változatban. Tovább tudnám én is konvertálni 24/96-ba és 16/44.1-be, de jobban örülnék, ha Tőletek kapnám meg inkább, mert az úgy készül el azon a rendszeren ahol a többi és így sokkal inkább releváns az összehasonlítás.
Lehet a jövőben a letölthető anyagokat így lenne jó tematizálni:
- DSD256
- PCM 24/96
- PCM 16/44.1

(ugyanígy a legelső rendezvény esetén ha jól emlékszem - elnézést ha rosszul - a nagy DSD-ből jött több változat, a ribbonos és volt egy Nagrás)

Köszönöm!
W
Készült a Varga Gáborból HQP Pro konverzióval:

DSD64
192k/24 bit
96k/24bit
44.1k/16 bit

változat.

A Goldberg Variációkból nem volt nagrás felvétel egyáltalán, nem készült használható szalagos felvétel sajnos és ugye nem a ribbon mikrofon volt használva, hanem 2 db DPA kondenzátor stúdió mikrofon.

IMG_0605.jpeg
Jah, igen elírtam a Varga Gábor felvételből kaptam ribbonos felvételt 11.2M változatban.
Úgy értettem a szalagost, hogy ott volt a szalagos rész a Goldberg Variációknál, vissza is hallgattuk, csak nem sikerült túl jól. Robi még azt mondta akkor hátha lehet vele kezdeni valamit. Ezek szerint nem lehetett... utána már a Varga Gábor felvételnek egy részéből kaptunk egy összehasonlítási lehetőséget (ribbon vs ... ).

Ettől függetlenül nem tudtam letölteni a kisebb HQP konverziós változatokat, ugyanúgy a Goldberg Variációkból sem. Nagyon örülnék (lehet nem vagyok ezzel egyedül), ha körbe tudnál küldeni egy letöltő linket azok között akik ott voltak. A felsorolt 4 változat már izgalmas összehasonlítási alap lenne a felbontások között.

Köszi!
W
Core Audio, TARALABS, PrimaLuna, STAX, Entreq
Elektroncsovek: PSVANE, GoldLion, TAD, JJ, EH, Sovtek, Shuguang

Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166
www.coreaudio.eu

Avatar
kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5894
Csatlakozott: 2008.01.07., hétf. 20:53
Értékelés: 2369

Re: Stúdió látogatás, avagy ismerkedés a felvételkészítéssel

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Elkészült a Goldberg Variációkból a dupla 180 gr LP is, a szombati koncerten meg lehet majd vásárolni.
Képernyőfotó 2020-07-09 - 20.14.46.png
Képernyőfotó 2020-07-09 - 20.14.46.png (1.39 MiB) Megtekintve 843 alkalommal

Avatar
kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5894
Csatlakozott: 2008.01.07., hétf. 20:53
Értékelés: 2369

Re: Stúdió látogatás, avagy ismerkedés a felvételkészítéssel

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

wittao írta:
2020.07.09., csüt. 16:24
a Varga Gábor-féle felvételből a DSD anyagot megkaptam online letölthető változatban. Tovább tudnám én is konvertálni 24/96-ba és 16/44.1-be, de jobban örülnék, ha Tőletek kapnám meg inkább, mert az úgy készül el azon a rendszeren ahol a többi és így sokkal inkább releváns az összehasonlítás.
Lehet a jövőben a letölthető anyagokat így lenne jó tematizálni:
- DSD256
- PCM 24/96
- PCM 16/44.1

(ugyanígy a legelső rendezvény esetén ha jól emlékszem - elnézést ha rosszul - a nagy DSD-ből jött több változat, a ribbonos és volt egy Nagrás)

Köszönöm!
W
Készült a Varga Gáborból HQP Pro konverzióval:

DSD64
192k/24 bit
96k/24bit
44.1k/16 bit

változat.

A Goldberg Variációkból nem volt nagrás felvétel egyáltalán, nem készült használható szalagos felvétel sajnos és ugye nem a ribbon mikrofon volt használva, hanem 2 db DPA kondenzátor stúdió mikrofon.
IMG_0605.jpeg
IMG_0605.jpeg (6.62 MiB) Megtekintve 836 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Készülék tesztek, találkozók”