A fórum általános részén és az adás vételi topikokban is elszaporodott off-ok és trollkodás okán innentől warning-al jutalmazzuk az elkövetőket, ismételt viselkedés esetén ideiglenes vagy végleges kitiltás is járhat.Kérünk mindenkit, hogy normális mederben folytassa a diskurzust !
A szabályzat adás-vételi részre vonatkozó követelményei 2020. Január 06. 00:00 kezdeti hatállyal megváltoznak!Kérünk mindenkit, hogy olvassa át és annak megfelelően adja fel hirdetését.Köszönjük!

20. Házimozi & Hifi Show

Avatar
huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1343
Csatlakozott: 2010.12.11., szomb. 18:09
Értékelés: 2277

Re: 20. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt » 2019.11.19., kedd 18:40

-KP- írta:
2019.11.19., kedd 17:28
Ezért a hozzászólásért kár volt beregisztrálni.
Hozzászólásom végéről (elejéről) valóban lemaradt, hogy csak és kizárólag a technikai kivitelezést illettem "kritikával", a produkciót és kezdeményezést (My Reel Club, Hunnia Records, és természetesen a zenészek!) csak elismerés illetheti, elnézést ha bárki arra vonatkoztatta volna soraimat. Az pedig, hogy a hangosítás (élő zene) és szobai hifi két teljesen más műfaj, teljesen más technikai igénnyel nem én találtam ki és nem szubjektív. Mindkettő alkalmatlan a másik térfélen történő alkalmazásra, jószándéktól, hozzáállástól vagy ártól függetlenül. (Ha már, akkor bizonyos PA berendezések még inkább alkalmasak a reprodukcióra, mint fordítva.) (Ez természetesen már nem -KP-nek szól!)
Sajnálom, hogy vagyunk itt néhányan még, akik úgy gondoljuk, hogy ez is egy szakma, annak ismeretanyagával és tudásával. Félek, nem maradunk sokáig. sad.gif

Avatar
kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5850
Csatlakozott: 2008.01.07., hétf. 20:53
Értékelés: 2230

Re: 20. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: kaef2 » 2019.11.19., kedd 18:37

Bhator írta:
2019.11.19., kedd 00:35
Tisztelt urak!
Olvasgattam a topikokat és eddig nem csatlakoztam. De most csak azért regisztráltam mert felháborított amit itt egy olyan cégről írtak akikről inkább példát kellene venni nem leszólni.
Nem kívánok vitába bonyolódni De!
Csak apró szösszenet. A rendszer 10%-on sem szólt de hát abban a helyiségben nem is lehetett volna "nagyobb levegőmennyiséget" megmozgatni és erre nem az Aidák nem voltak képesek, hanem értesülésem szerint annál nagyobb hangnyomást a többi kiállító miatt nem volt szabad és nem is lett volna etikus használni. Az a megjegyzés mely szerint nem volt elég energia és nem bírták a hangfalak az igen csak rosszmájú szakmaiságot mellőző megjegyzés. Tudom valahogy le kell húzni. Nem is tudom miért van ez Magyarországon?

Úgy tudom, hogy annyira nem sikerült, hogy több nemzetközi show-ra is felkérték az Audiofil Szalont ennek megismétlésére. Jujj!! - akkor azok a szakemberek akik itt jártak és tetszett nekik azok nem értettek hozzá? Pedig jó néhányan voltak mint azt hallottam vagy netán ők valami mást hallgattak?
Pont emiatt felháborít az intrika amit valóságot mellőzően írtak meg uraim.
Huszti Úr. Régen tiszteltem Önt! Lehet, hogy régen jó szakembernek számított de a megjegyzése mely szerint nem értenek hozzá inkább most már Önre vonatkozik, mert Ön úgy mond vélemény valamiről, hogy nem is mérte és nem is hallotta. Ez Intrika!!!!
De nem ez a lényeg.
Megismertem azokat a fiúkat és tiszteletet ébreszt bennem és hál istennek sokan másokban is amit csinálnak és ezzel napról napra egyre többen leszünk.
Az Audiofil Szalon csinált valamit ami Nekik sikerült másoknak pedig eddig nem!
Mint jeleztem tudomásom szerint ennek megismétlésére többen felkérték őket!
Én csak tapsolni tudok és a lehúzás helyett inkább tisztelni kellene.
Azt is értem - konkurencia és arról nem mondhatunk jót. Szerintem ez nem hiteles Huszti úr.
Sajnálom ha valakit esetleg megbántottam de szükségét éreztem annak, hogy a magukat Guruknak tartó megmondó embereknek jelezzem nem csak nekik lehet igazuk s főleg azért mert sokszor csak a rossz indulatot és irigységet véljük felfedezni vélemény nyilvánításukban.
Gratulálok mindenkinek aki ennek a 2019 shownak a kiállítója volt. Csak így tovább. Ne törődjenek vele ha nem sikerült úgy ahogyan szerették volna. Kritikát fogadják jó szívvel de az intrikákat hagyják figyelmen kívül Tanuljanak a hibákból és jövőre csinálják meg jobban.
Tisztelettel Andras Bathory

huszti-zsolt írta:
2019.10.28., hétf. 11:31
kaef2 írta:
2019.10.28., hétf. 10:31


Anno 2007-ben a Pennában elindítottunk egy High-End Pro vonalat, ami high-end szempontokból igényesnek mondható pro eszközök forgalmazását (és használatát) jelentette saját felvételkészítéshez is, hangosításhoz is, illetve a Danley Soundlabs hangfalak, Mc2 Audio erősítők, APB-Dynasonic analóg hangkeverők, Royer ribbon és Telefunken amorf magos trafós dinamikus mikrofonok eladását és használatát jelentette, Audience tápszűrőkkel, Gotham, Evidence és Audience kábelekkel és később az Isoacoustics alátétek forgalmazását is.

Sok tucat hangosításon vehettem részt, amikor akusztikus hangszereket kellett hangosítani, de természetesen olyanokon is amikor elektronikusan gerjesztett hangszerek is keveredtek akusztikusasal vagy teljesen elektronikusan generált zenék is mint az ifjú Kurtág György és a fél Kft zenekar közös elektronikus kisérleti zenéje az Sc.Art volt.

Mi is onnan indultunk, hogy majd jól megmutatjuk, hogyan is kell audiofil módon hangosítani. Aztán persze tudatosult bennünk már rövid idő után, hogy ez miért is lehetetlen.

Az élő zenének, ha az nagyobb közönség előtt kerül előadásra, van egy valamije, amit odahaza megfelelő tér és megfelelő hangszóró felület és kiterjedés hiányában gyakorlatilag lehetetlen reprodukálni: a mozgatott levegő mennyisége és energiája. Az élőben átélt zenehallgatási élmény során megváltozik az érzékelésünk, mig otthon 99%-ban a fülünkön keresztül hallunk és dolgozzuk fel a zenei élményt, élőben a testünk mechanikus rezgésérzékelése válik hangsúlyosabbá, mondjuk akár 50-60%-ban is felelőssé válva a zene befogadásában. A test érzékelésünk a régi vadállati ösztöneinknek köszönhetően sokkal hamarabb, kevesebb szűrőn vagy értelmező átmeneten keresztül jut el az agyunkba, közvetlenebb élményt ad, mint a hallás.

Ez volt az a pont, ahol az amúgy tényleg nagyon jó Djabe élő koncert (és maximális elismerésem és tiszteletem mind az ötletért, mint a megvalósításért) kicsit félresikerült. Ezek a nagy Sonus dobozok nem voltak képesek előidézni az említett közvetlenebb, testérzékeléses élményt, egyszerűen nem mozgattak hozzá elég levegőt, hiányzott a vibrálás és a "punch". Ezért csak hangosak voltak, némileg erőlködtek (valószínűleg erősítő oldalon is, nemcsak a kicsi hangszóró felület miatt), de még sem hozták azt a hatást, amit (én) ilyenkor saját hangosítási élményeim alapján elvárnék. Nem "harapott" a billentyús, és basszus gitár, nem jött át az az energia, pedig a dobos igyekezett nagyon visszafogottan, halkan játszani, ami egy ilyen kis helyen egy jól megcsinált hangosítás során, hangosító hangfalakkal, jól megválasztott szubbal meg lett volna, miközben a hifis "simasága" sem ment volna el az előadásnak. Bármilyen hihetetlen is a sok túl hangosított torz koncerthangosítás után, de lehet hangosító eszközökkel szerintem ettől még élményt adóbb módon ezt a zenét hangosítani.

Mindazonáltal csak a legnagyobb elismerés hangján tudok gratulálni a kiállítóknak és a zenekar tagjainak, mert egészen fantasztikus mennyiségű munkát és energiát tettek a megjelenésbe és biztosan sok embernek adtak elgondolkoztató és életreszóló élményt.
OFF
A szobai hangsugárzók teljesen alkalmatlanok élő zenei hangosításra. Teljesen más fizikai paraméterekkel rendelkeznek mint a PA technika. És ennek nagyon egyszerű oka van.
Míg szobai hangsugárzás esetén a dinamika erősen korlátolt, addig az élő hangszerek hangosítása esetén gyakorlatilag "végtelen". Ahogy az inpulzusok felfutása is.
Egy PA hangszóró felépítése teljesen más. A hatásfoka magas, mégsem üzemeltethető kis teljesítménnyel, gyakorlatilag néhány Wattal meg sem szólal.
Szóval sokszor próbálkoztak már ezzel a "high end hangfallal hangosítunk" játékkal, sajnos csak egyet bizonyít, hogy aki ilyet csinál, az nagyon nem ért ahhoz, amit csinál. :/
ON
(Bocs a belevauért... )
Kedves András,

Kicsit túl lett reagálva Huszti Zsolt hozzászólásáa, nem kellene belőle "intrikát" kiolvasni, szerintem legalábbis, abszolúte biztos vagyok benne, hogy sem Zsoltnak, sem másnak, aki kritikával élt nem volt ilyen szándéka és magam is elsimerően szóltam a próbálkozásról.

Másodsorban, engedje, meg hogy én, aki (tőlem sokkal képzettebb hazai szakemberek mellett) hangosíthattam Wynton Marsalist és Patricia Barbert is idehaza, az ő megelégedésükre és hitem szerint legjobb tudásunk alapján, fenntartsam mindazt amit írtam. Nem véletlen, hogy általában nem csinálnak ilyen jellegű bemutatókat high-end audio kiállításokon, leszámítva a gitáros/énekes lány vagy gitáros fiú - énekes lány kombinációkat.

A jó hangosításhoz sok levegőt kell mozgatni. Ezt ekkora hangszóró felületekkel egyszerűen nem lehetséges tökéletesen megcsinálni, főképpen nem olyan típusú zenénél, mint amit hallhattunk.

A jó hangosítás nem a hangerőről szól, hanem az energiák átadásáról és a szinpad közeli hangzás kiterjesztéséről a koncertterem egészére. A megjegyzéseim sem a hangerőről szóltak.

Pontosan azt gondoltam és az gondolom most is, amit a kiállítás után itt írtam, de szivesen elolvasom, ha más másképpen.
Az élő zenének, ha az nagyobb közönség előtt kerül előadásra, van egy valamije, amit odahaza megfelelő tér és megfelelő hangszóró felület és kiterjedés hiányában gyakorlatilag lehetetlen reprodukálni: a mozgatott levegő mennyisége és energiája. Az élőben átélt zenehallgatási élmény során megváltozik az érzékelésünk, mig otthon 99%-ban a fülünkön keresztül hallunk és dolgozzuk fel a zenei élményt, élőben a testünk mechanikus rezgésérzékelése válik hangsúlyosabbá, mondjuk akár 50-60%-ban is felelőssé válva a zene befogadásában. A test érzékelésünk a régi vadállati ösztöneinknek köszönhetően sokkal hamarabb, kevesebb szűrőn vagy értelmező átmeneten keresztül jut el az agyunkba, közvetlenebb élményt ad, mint a hallás.

Ez volt az a pont, ahol az amúgy tényleg nagyon jó Djabe élő koncert (és maximális elismerésem és tiszteletem mind az ötletért, mint a megvalósításért) kicsit félresikerült. Ezek a nagy Sonus dobozok nem voltak képesek előidézni az említett közvetlenebb, testérzékeléses élményt, egyszerűen nem mozgattak hozzá elég levegőt, hiányzott a vibrálás és a "punch". Ezért csak hangosak voltak, némileg erőlködtek (valószínűleg erősítő oldalon is, nemcsak a kicsi hangszóró felület miatt), de még sem hozták azt a hatást, amit (én) ilyenkor saját hangosítási élményeim alapján elvárnék. Nem "harapott" a billentyús, és basszus gitár, nem jött át az az energia, pedig a dobos igyekezett nagyon visszafogottan, halkan játszani, ami egy ilyen kis helyen egy jól megcsinált hangosítás során, hangosító hangfalakkal, jól megválasztott szubbal meg lett volna, miközben a hifis "simasága" sem ment volna el az előadásnak. Bármilyen hihetetlen is a sok túl hangosított torz koncerthangosítás után, de lehet hangosító eszközökkel szerintem ettől még élményt adóbb módon ezt a zenét hangosítani.

Mindazonáltal csak a legnagyobb elismerés hangján tudok gratulálni a kiállítóknak és a zenekar tagjainak, mert egészen fantasztikus mennyiségű munkát és energiát tettek a megjelenésbe és biztosan sok embernek adtak elgondolkoztató és életreszóló élményt.

Online
Avatar
-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5240
Csatlakozott: 2003.06.02., hétf. 23:53
Értékelés: 1124
Tartózkodási hely: Bonyhád

Re: 20. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: -KP- » 2019.11.19., kedd 17:28

Ezért a hozzászólásért kár volt beregisztrálni.
Sztereó: Linn Majik DS-I ; Martin Logan Electromotion ESL
Mozi: Anthem Statement D2V3D - Emotiva XPA5 Gen1 - Audiolab 8000x7
Martin Logan Stage - Behringer NX6000D + KCS C118A - 4 x KCS SR10A

Bhator
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2019.11.18., hétf. 23:10
Értékelés: 1

Re: 20. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: Bhator » 2019.11.19., kedd 00:35

Tisztelt urak!
Olvasgattam a topikokat és eddig nem csatlakoztam. De most csak azért regisztráltam mert felháborított amit itt egy olyan cégről írtak akikről inkább példát kellene venni nem leszólni.
Nem kívánok vitába bonyolódni De!
Csak apró szösszenet. A rendszer 10%-on sem szólt de hát abban a helyiségben nem is lehetett volna "nagyobb levegőmennyiséget" megmozgatni és erre nem az Aidák nem voltak képesek, hanem értesülésem szerint annál nagyobb hangnyomást a többi kiállító miatt nem volt szabad és nem is lett volna etikus használni. Az a megjegyzés mely szerint nem volt elég energia és nem bírták a hangfalak az igen csak rosszmájú szakmaiságot mellőző megjegyzés. Tudom valahogy le kell húzni. Nem is tudom miért van ez Magyarországon?

Úgy tudom, hogy annyira nem sikerült, hogy több nemzetközi show-ra is felkérték az Audiofil Szalont ennek megismétlésére. Jujj!! - akkor azok a szakemberek akik itt jártak és tetszett nekik azok nem értettek hozzá? Pedig jó néhányan voltak mint azt hallottam vagy netán ők valami mást hallgattak?
Pont emiatt felháborít az intrika amit valóságot mellőzően írtak meg uraim.
Huszti Úr. Régen tiszteltem Önt! Lehet, hogy régen jó szakembernek számított de a megjegyzése mely szerint nem értenek hozzá inkább most már Önre vonatkozik, mert Ön úgy mond vélemény valamiről, hogy nem is mérte és nem is hallotta. Ez Intrika!!!!
De nem ez a lényeg.
Megismertem azokat a fiúkat és tiszteletet ébreszt bennem és hál istennek sokan másokban is amit csinálnak és ezzel napról napra egyre többen leszünk.
Az Audiofil Szalon csinált valamit ami Nekik sikerült másoknak pedig eddig nem!
Mint jeleztem tudomásom szerint ennek megismétlésére többen felkérték őket!
Én csak tapsolni tudok és a lehúzás helyett inkább tisztelni kellene.
Azt is értem - konkurencia és arról nem mondhatunk jót. Szerintem ez nem hiteles Huszti úr.
Sajnálom ha valakit esetleg megbántottam de szükségét éreztem annak, hogy a magukat Guruknak tartó megmondó embereknek jelezzem nem csak nekik lehet igazuk s főleg azért mert sokszor csak a rossz indulatot és irigységet véljük felfedezni vélemény nyilvánításukban.
Gratulálok mindenkinek aki ennek a 2019 shownak a kiállítója volt. Csak így tovább. Ne törődjenek vele ha nem sikerült úgy ahogyan szerették volna. Kritikát fogadják jó szívvel de az intrikákat hagyják figyelmen kívül Tanuljanak a hibákból és jövőre csinálják meg jobban.
Tisztelettel Andras Bathory

huszti-zsolt írta:
2019.10.28., hétf. 11:31
kaef2 írta:
2019.10.28., hétf. 10:31
tunerman írta:
2019.10.28., hétf. 05:08
Djabe & High End 2019.
A Djabe bemutató(k)ról írnék - előre biztosítva mindenkit, hogy nagyon jónak tartom az alapötletet, és nagyra értékelem azt a rengeteg munkát, amit belefektettek ebbe a világszínvonalú produkcióba :smile53:
Észrevételeim:

+ a terem tükörszimmetrikus lehallgatási kialakitása
+ a profi hangosítástechnika jelenléte
+ az élőzenei bemutatón High End komponensek használata
+ a visszahallgatási oldalon részletes és hasznos információk (vizuális)
+ nagyon közvetlen és jó hangulat kialakítása az érdeklődőkkel

De....a High End világában minden számít:

- az "koncert" és a visszahallgatott zenét hasonló körülmények (berendezések) között kellett volna demonstrálni - az hitelesebben hangzott volna
- az élő zenei előadásokon "túl volt tolva" a hangerő (így hangosítás lett belőle) , véleményem szerint a tisztább és szebb hangzás írányultsága jobban bejőtt volna mindenkinek
- a lejátszási oldalon én márkásabb magnót raktam volna a mesterszalagos bemutatóra, ezen a szinten minden momentum számít
Remélem, hogy ez az építő jellegű hozzászólásom legközelebb már valóban a hazai zenehallgatás audio nirvánáját hozza el az odalátogatóknak.
TJ.
Anno 2007-ben a Pennában elindítottunk egy High-End Pro vonalat, ami high-end szempontokból igényesnek mondható pro eszközök forgalmazását (és használatát) jelentette saját felvételkészítéshez is, hangosításhoz is, illetve a Danley Soundlabs hangfalak, Mc2 Audio erősítők, APB-Dynasonic analóg hangkeverők, Royer ribbon és Telefunken amorf magos trafós dinamikus mikrofonok eladását és használatát jelentette, Audience tápszűrőkkel, Gotham, Evidence és Audience kábelekkel és később az Isoacoustics alátétek forgalmazását is.

Sok tucat hangosításon vehettem részt, amikor akusztikus hangszereket kellett hangosítani, de természetesen olyanokon is amikor elektronikusan gerjesztett hangszerek is keveredtek akusztikusasal vagy teljesen elektronikusan generált zenék is mint az ifjú Kurtág György és a fél Kft zenekar közös elektronikus kisérleti zenéje az Sc.Art volt.

Mi is onnan indultunk, hogy majd jól megmutatjuk, hogyan is kell audiofil módon hangosítani. Aztán persze tudatosult bennünk már rövid idő után, hogy ez miért is lehetetlen.

Az élő zenének, ha az nagyobb közönség előtt kerül előadásra, van egy valamije, amit odahaza megfelelő tér és megfelelő hangszóró felület és kiterjedés hiányában gyakorlatilag lehetetlen reprodukálni: a mozgatott levegő mennyisége és energiája. Az élőben átélt zenehallgatási élmény során megváltozik az érzékelésünk, mig otthon 99%-ban a fülünkön keresztül hallunk és dolgozzuk fel a zenei élményt, élőben a testünk mechanikus rezgésérzékelése válik hangsúlyosabbá, mondjuk akár 50-60%-ban is felelőssé válva a zene befogadásában. A test érzékelésünk a régi vadállati ösztöneinknek köszönhetően sokkal hamarabb, kevesebb szűrőn vagy értelmező átmeneten keresztül jut el az agyunkba, közvetlenebb élményt ad, mint a hallás.

Ez volt az a pont, ahol az amúgy tényleg nagyon jó Djabe élő koncert (és maximális elismerésem és tiszteletem mind az ötletért, mint a megvalósításért) kicsit félresikerült. Ezek a nagy Sonus dobozok nem voltak képesek előidézni az említett közvetlenebb, testérzékeléses élményt, egyszerűen nem mozgattak hozzá elég levegőt, hiányzott a vibrálás és a "punch". Ezért csak hangosak voltak, némileg erőlködtek (valószínűleg erősítő oldalon is, nemcsak a kicsi hangszóró felület miatt), de még sem hozták azt a hatást, amit (én) ilyenkor saját hangosítási élményeim alapján elvárnék. Nem "harapott" a billentyús, és basszus gitár, nem jött át az az energia, pedig a dobos igyekezett nagyon visszafogottan, halkan játszani, ami egy ilyen kis helyen egy jól megcsinált hangosítás során, hangosító hangfalakkal, jól megválasztott szubbal meg lett volna, miközben a hifis "simasága" sem ment volna el az előadásnak. Bármilyen hihetetlen is a sok túl hangosított torz koncerthangosítás után, de lehet hangosító eszközökkel szerintem ettől még élményt adóbb módon ezt a zenét hangosítani.

Mindazonáltal csak a legnagyobb elismerés hangján tudok gratulálni a kiállítóknak és a zenekar tagjainak, mert egészen fantasztikus mennyiségű munkát és energiát tettek a megjelenésbe és biztosan sok embernek adtak elgondolkoztató és életreszóló élményt.
OFF
A szobai hangsugárzók teljesen alkalmatlanok élő zenei hangosításra. Teljesen más fizikai paraméterekkel rendelkeznek mint a PA technika. És ennek nagyon egyszerű oka van.
Míg szobai hangsugárzás esetén a dinamika erősen korlátolt, addig az élő hangszerek hangosítása esetén gyakorlatilag "végtelen". Ahogy az inpulzusok felfutása is.
Egy PA hangszóró felépítése teljesen más. A hatásfoka magas, mégsem üzemeltethető kis teljesítménnyel, gyakorlatilag néhány Wattal meg sem szólal.
Szóval sokszor próbálkoztak már ezzel a "high end hangfallal hangosítunk" játékkal, sajnos csak egyet bizonyít, hogy aki ilyet csinál, az nagyon nem ért ahhoz, amit csinál. :/
ON
(Bocs a belevauért... )

Bhator
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2019.11.18., hétf. 23:10
Értékelés: 1

Re: 20. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: Bhator » 2019.11.18., hétf. 23:27

huszti-zsolt írta:
2019.10.28., hétf. 11:31
kaef2 írta:
2019.10.28., hétf. 10:31
tunerman írta:
2019.10.28., hétf. 05:08
Djabe & High End 2019.
A Djabe bemutató(k)ról írnék - előre biztosítva mindenkit, hogy nagyon jónak tartom az alapötletet, és nagyra értékelem azt a rengeteg munkát, amit belefektettek ebbe a világszínvonalú produkcióba :smile53:
Észrevételeim:

+ a terem tükörszimmetrikus lehallgatási kialakitása
+ a profi hangosítástechnika jelenléte
+ az élőzenei bemutatón High End komponensek használata
+ a visszahallgatási oldalon részletes és hasznos információk (vizuális)
+ nagyon közvetlen és jó hangulat kialakítása az érdeklődőkkel

De....a High End világában minden számít:

- az "koncert" és a visszahallgatott zenét hasonló körülmények (berendezések) között kellett volna demonstrálni - az hitelesebben hangzott volna
- az élő zenei előadásokon "túl volt tolva" a hangerő (így hangosítás lett belőle) , véleményem szerint a tisztább és szebb hangzás írányultsága jobban bejőtt volna mindenkinek
- a lejátszási oldalon én márkásabb magnót raktam volna a mesterszalagos bemutatóra, ezen a szinten minden momentum számít
Remélem, hogy ez az építő jellegű hozzászólásom legközelebb már valóban a hazai zenehallgatás audio nirvánáját hozza el az odalátogatóknak.
TJ.
Anno 2007-ben a Pennában elindítottunk egy High-End Pro vonalat, ami high-end szempontokból igényesnek mondható pro eszközök forgalmazását (és használatát) jelentette saját felvételkészítéshez is, hangosításhoz is, illetve a Danley Soundlabs hangfalak, Mc2 Audio erősítők, APB-Dynasonic analóg hangkeverők, Royer ribbon és Telefunken amorf magos trafós dinamikus mikrofonok eladását és használatát jelentette, Audience tápszűrőkkel, Gotham, Evidence és Audience kábelekkel és később az Isoacoustics alátétek forgalmazását is.

Sok tucat hangosításon vehettem részt, amikor akusztikus hangszereket kellett hangosítani, de természetesen olyanokon is amikor elektronikusan gerjesztett hangszerek is keveredtek akusztikusasal vagy teljesen elektronikusan generált zenék is mint az ifjú Kurtág György és a fél Kft zenekar közös elektronikus kisérleti zenéje az Sc.Art volt.

Mi is onnan indultunk, hogy majd jól megmutatjuk, hogyan is kell audiofil módon hangosítani. Aztán persze tudatosult bennünk már rövid idő után, hogy ez miért is lehetetlen.

Az élő zenének, ha az nagyobb közönség előtt kerül előadásra, van egy valamije, amit odahaza megfelelő tér és megfelelő hangszóró felület és kiterjedés hiányában gyakorlatilag lehetetlen reprodukálni: a mozgatott levegő mennyisége és energiája. Az élőben átélt zenehallgatási élmény során megváltozik az érzékelésünk, mig otthon 99%-ban a fülünkön keresztül hallunk és dolgozzuk fel a zenei élményt, élőben a testünk mechanikus rezgésérzékelése válik hangsúlyosabbá, mondjuk akár 50-60%-ban is felelőssé válva a zene befogadásában. A test érzékelésünk a régi vadállati ösztöneinknek köszönhetően sokkal hamarabb, kevesebb szűrőn vagy értelmező átmeneten keresztül jut el az agyunkba, közvetlenebb élményt ad, mint a hallás.

Ez volt az a pont, ahol az amúgy tényleg nagyon jó Djabe élő koncert (és maximális elismerésem és tiszteletem mind az ötletért, mint a megvalósításért) kicsit félresikerült. Ezek a nagy Sonus dobozok nem voltak képesek előidézni az említett közvetlenebb, testérzékeléses élményt, egyszerűen nem mozgattak hozzá elég levegőt, hiányzott a vibrálás és a "punch". Ezért csak hangosak voltak, némileg erőlködtek (valószínűleg erősítő oldalon is, nemcsak a kicsi hangszóró felület miatt), de még sem hozták azt a hatást, amit (én) ilyenkor saját hangosítási élményeim alapján elvárnék. Nem "harapott" a billentyús, és basszus gitár, nem jött át az az energia, pedig a dobos igyekezett nagyon visszafogottan, halkan játszani, ami egy ilyen kis helyen egy jól megcsinált hangosítás során, hangosító hangfalakkal, jól megválasztott szubbal meg lett volna, miközben a hifis "simasága" sem ment volna el az előadásnak. Bármilyen hihetetlen is a sok túl hangosított torz koncerthangosítás után, de lehet hangosító eszközökkel szerintem ettől még élményt adóbb módon ezt a zenét hangosítani.

Mindazonáltal csak a legnagyobb elismerés hangján tudok gratulálni a kiállítóknak és a zenekar tagjainak, mert egészen fantasztikus mennyiségű munkát és energiát tettek a megjelenésbe és biztosan sok embernek adtak elgondolkoztató és életreszóló élményt.
OFF
A szobai hangsugárzók teljesen alkalmatlanok élő zenei hangosításra. Teljesen más fizikai paraméterekkel rendelkeznek mint a PA technika. És ennek nagyon egyszerű oka van.
Míg szobai hangsugárzás esetén a dinamika erősen korlátolt, addig az élő hangszerek hangosítása esetén gyakorlatilag "végtelen". Ahogy az inpulzusok felfutása is.
Egy PA hangszóró felépítése teljesen más. A hatásfoka magas, mégsem üzemeltethető kis teljesítménnyel, gyakorlatilag néhány Wattal meg sem szólal.
Szóval sokszor próbálkoztak már ezzel a "high end hangfallal hangosítunk" játékkal, sajnos csak egyet bizonyít, hogy aki ilyet csinál, az nagyon nem ért ahhoz, amit csinál. :/
ON
(Bocs a belevauért... )

Avatar
tonee73
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 8334
Csatlakozott: 2008.12.12., pén. 11:49
Értékelés: 3194
Tartózkodási hely: SO15 3FA

Re: 20. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: tonee73 » 2019.11.08., pén. 07:46

kutyababa írta:
2019.11.07., csüt. 23:54

Öreg, nagyon rosszul tudod, a gond, hogy nemcsak tudatlan, de rosszindulatú is vagy. :ohnoohnoohno:
Ezt lehetett volna személyeskedés nélkül is-pláne így első hozzászólásként. gondolkodik.gif
Jó zenék --> Philips CD600 --> Kenwood KR4200 --> Braun L730
Jó zenék --> Marantz CD16 + Marantz ST72 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus
Jó zenék --> Panasonic SC-PMX70BEB,  Panasonic SA-PM25
Mindezek különféle madzagokkal összekötve állványokon

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Avatar
kutyababa
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2010.08.19., csüt. 09:33
Értékelés: 0

Re: 20. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: kutyababa » 2019.11.07., csüt. 23:54

-KP- írta:
2019.10.16., szer. 16:07
tamagaba írta:
2019.10.16., szer. 13:17
BAYZ Audio lesz?
Vagy kinőtte Magyarországot a mester?
Én úgy tudom, hogy totális felsülés lett a dologból :(
Öreg, nagyon rosszul tudod, a gond, hogy nemcsak tudatlan, de rosszindulatú is vagy. :ohnoohnoohno:
Többet itt találsz: www.bayz-audio.eu

Avatar
Big
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1864
Csatlakozott: 2009.09.20., vas. 18:57
Értékelés: 420

Re: 20. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: Big » 2019.11.05., kedd 21:33

IMG_20191026_135125.jpg
IMG_20191026_135125.jpg (8.91 MiB) Megtekintve 1309 alkalommal
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL - SME3009 - VdH Frog - Pointe Pure Power Supply - PS Audio GCPH, Dual Audio PC - Linear Power Supply - M2Tech Young - Palmer Power Station, Denon TU-QS10, Harmonic Technology, Transparent, AudioQuest, HydraSound, ValhallA,

Avatar
Big
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1864
Csatlakozott: 2009.09.20., vas. 18:57
Értékelés: 420

Re: 20. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: Big » 2019.11.05., kedd 21:31

IMG_20191026_113447.jpg
IMG_20191026_113447.jpg (7.4 MiB) Megtekintve 1311 alkalommal
IMG_20191026_113502.jpg
IMG_20191026_113502.jpg (7.37 MiB) Megtekintve 1311 alkalommal
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL - SME3009 - VdH Frog - Pointe Pure Power Supply - PS Audio GCPH, Dual Audio PC - Linear Power Supply - M2Tech Young - Palmer Power Station, Denon TU-QS10, Harmonic Technology, Transparent, AudioQuest, HydraSound, ValhallA,

Avatar
Big
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1864
Csatlakozott: 2009.09.20., vas. 18:57
Értékelés: 420

Re: 20. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: Big » 2019.11.05., kedd 21:29

IMG_20191026_105023.jpg
IMG_20191026_105023.jpg (8.57 MiB) Megtekintve 1314 alkalommal
IMG_20191026_105126.jpg
IMG_20191026_105126.jpg (7.63 MiB) Megtekintve 1314 alkalommal
IMG_20191026_105215.jpg
IMG_20191026_105215.jpg (6.79 MiB) Megtekintve 1314 alkalommal
IMG_20191026_112439.jpg
IMG_20191026_112439.jpg (8.99 MiB) Megtekintve 1314 alkalommal
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL - SME3009 - VdH Frog - Pointe Pure Power Supply - PS Audio GCPH, Dual Audio PC - Linear Power Supply - M2Tech Young - Palmer Power Station, Denon TU-QS10, Harmonic Technology, Transparent, AudioQuest, HydraSound, ValhallA,

Avatar
Big
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1864
Csatlakozott: 2009.09.20., vas. 18:57
Értékelés: 420

Re: 20. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: Big » 2019.11.05., kedd 21:25

IMG_20191026_112910.jpg
IMG_20191026_112910.jpg (7.77 MiB) Megtekintve 1321 alkalommal
IMG_20191026_112932.jpg
IMG_20191026_112932.jpg (9.8 MiB) Megtekintve 1321 alkalommal
IMG_20191026_113016.jpg
IMG_20191026_113016.jpg (9.11 MiB) Megtekintve 1321 alkalommal
IMG_20191026_113033.jpg
IMG_20191026_113033.jpg (10.14 MiB) Megtekintve 1321 alkalommal
IMG_20191026_113038.jpg
IMG_20191026_113038.jpg (10.17 MiB) Megtekintve 1321 alkalommal
IMG_20191026_113055.jpg
IMG_20191026_113055.jpg (7.42 MiB) Megtekintve 1321 alkalommal
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL - SME3009 - VdH Frog - Pointe Pure Power Supply - PS Audio GCPH, Dual Audio PC - Linear Power Supply - M2Tech Young - Palmer Power Station, Denon TU-QS10, Harmonic Technology, Transparent, AudioQuest, HydraSound, ValhallA,

Avatar
Big
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1864
Csatlakozott: 2009.09.20., vas. 18:57
Értékelés: 420

Re: 20. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: Big » 2019.11.05., kedd 21:20

IMG_20191026_114922.jpg
IMG_20191026_114922.jpg (7.58 MiB) Megtekintve 1326 alkalommal
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL - SME3009 - VdH Frog - Pointe Pure Power Supply - PS Audio GCPH, Dual Audio PC - Linear Power Supply - M2Tech Young - Palmer Power Station, Denon TU-QS10, Harmonic Technology, Transparent, AudioQuest, HydraSound, ValhallA,

Avatar
Big
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1864
Csatlakozott: 2009.09.20., vas. 18:57
Értékelés: 420

Re: 20. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: Big » 2019.11.05., kedd 21:18

IMG_20191026_114836.jpg
IMG_20191026_114836.jpg (7.58 MiB) Megtekintve 1328 alkalommal
erica írta:
2019.11.03., vas. 18:46
Ernie írta:
2019.11.03., vas. 16:38
Hagyd... lyukas pohárba nem lehet vizet tölteni :D
dbrnsk írta:
2019.11.03., vas. 14:01


Meg kell próbálni normális zenét is hallgatni, nem csak klittyklattypingpong és társait, meg gitárbazárt jányokat. :D Akkor hamar rájön az ember, hogy hol is jár.
Szívesebben látnék még képeket a sow ról ,ha valakinek lene még!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL - SME3009 - VdH Frog - Pointe Pure Power Supply - PS Audio GCPH, Dual Audio PC - Linear Power Supply - M2Tech Young - Palmer Power Station, Denon TU-QS10, Harmonic Technology, Transparent, AudioQuest, HydraSound, ValhallA,

Avatar
asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2052
Csatlakozott: 2017.11.26., vas. 10:59
Értékelés: 1913
Tartózkodási hely: Bokod

Re: 20. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: asebestyen » 2019.11.05., kedd 14:32

violin írta:
2019.11.05., kedd 14:24
Robici írta:
2019.11.05., kedd 12:14
A képeket elnézve a cikkíró nem tudta, hogy a show-nak van egy második emelete is. :-)
gondolkodik.gif .....úgy néz ki, hogy mással sem volt teljesen képben....: ..."egy úgynevezett nyitott hangfal a Sennheisertől (HD800)"...... :rolleyes:
De nagyon szereti a masina szót is, mindenre is használja.
Furutech e-TP60E | Auralic Aries LE + Sbooster PSU | LuXor PC V1 | Heed Obelisk DT | Heed Obelisk DA | Heed Obelisk Si3 + X2 | Heed Enigma 5 | SOL Kolibri Tribalstorm állványokon | Supra kábelezés 

Avatar
violin
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3514
Csatlakozott: 2008.10.10., pén. 19:03
Értékelés: 504

Re: 20. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: violin » 2019.11.05., kedd 14:24

Robici írta:
2019.11.05., kedd 12:14
A képeket elnézve a cikkíró nem tudta, hogy a show-nak van egy második emelete is. :-)
gondolkodik.gif .....úgy néz ki, hogy mással sem volt teljesen képben....: ..."egy úgynevezett nyitott hangfal a Sennheisertől (HD800)"...... :rolleyes:
Angol egybehifi+osztrák Tesla+svájci lemezvakaró+angol fonó+belga drótok+háelté 3.....zene és bona.
Gyerekszoba: Cambridge Audio One+System Audio Saxo 1 active
Mozi:LG PH450UG+Bydium
KV: Hario+Dedica

Avatar
Robici
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 686
Csatlakozott: 2007.07.24., kedd 08:16
Értékelés: 223
Kapcsolat:

Re: 20. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: Robici » 2019.11.05., kedd 12:14

A képeket elnézve a cikkíró nem tudta, hogy a show-nak van egy második emelete is. :-)

Avatar
Rotox
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 964
Csatlakozott: 2017.04.21., pén. 19:59
Értékelés: 286
Tartózkodási hely: Pécs

Re: 20. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: Rotox » 2019.11.04., hétf. 22:05

Forrás: SzLali Lenco PTP6 (L75 kar, Nagaoka MP-110) - Palotás F. csöves phono // PC / iEAST Soundstream M20 - TEAC UD-503 // Rega Radio3 Erősítő: Onkyo Integra A-8670 / Zozoweb EL84 SE Hangsugárzó: Rega RS3
Munkahely: PC - Bladelius USB DAC - JBL LSR305P MkII

Avatar
Robici
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 686
Csatlakozott: 2007.07.24., kedd 08:16
Értékelés: 223
Kapcsolat:

Re: 20. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: Robici » 2019.11.03., vas. 22:01

KisMarci írta:
2019.11.03., vas. 19:10
Volt egy fehér KEF reference is, bár szerintem nem volt a csúcson. jaj.gif
Ezt én is így hallottam.

Avatar
dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2775
Csatlakozott: 2007.03.16., pén. 20:56
Értékelés: 920

Re: 20. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken » 2019.11.03., vas. 20:02

nudista Xerxes,saját,gyári "háromlábasán",TabriZi(TabriZii?) AT 150 (?)..Nirvana széléssávú hangszoró
Csatolmányok
IMG_3717.JPG
IMG_3717.JPG (2.14 MiB) Megtekintve 1794 alkalommal
IMG_3716.JPG
IMG_3716.JPG (2.48 MiB) Megtekintve 1794 alkalommal
IMG_3715.JPG
IMG_3715.JPG (2.32 MiB) Megtekintve 1794 alkalommal
IMG_3714.JPG
IMG_3714.JPG (2.44 MiB) Megtekintve 1794 alkalommal
Thorens 126/3,Grace G707/II,Shure M95ED+JICO+Ed Saunders,Lenco L-75/Shure 44-7,Marantz CD17 KIS/Marantz PM6a/Tannoy D700S2,laptop/AQ Dragonfly Red....2.0 roulez..

 

Avatar
dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2775
Csatlakozott: 2007.03.16., pén. 20:56
Értékelés: 920

Re: 20. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken » 2019.11.03., vas. 19:55

ARC+SF..csöves ide,vagy oda,itt egy felvételnél az SF mélynyomója igen-igen kóválygott,bizonytalan volt,milyen irányba is kéne menni...
Csatolmányok
IMG_3752.JPG
IMG_3752.JPG (2.37 MiB) Megtekintve 1807 alkalommal
Thorens 126/3,Grace G707/II,Shure M95ED+JICO+Ed Saunders,Lenco L-75/Shure 44-7,Marantz CD17 KIS/Marantz PM6a/Tannoy D700S2,laptop/AQ Dragonfly Red....2.0 roulez..

 

Avatar
dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2775
Csatlakozott: 2007.03.16., pén. 20:56
Értékelés: 920

Re: 20. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken » 2019.11.03., vas. 19:51

MAC
Csatolmányok
IMG_3746.JPG
IMG_3746.JPG (141.1 KiB) Megtekintve 1808 alkalommal
Thorens 126/3,Grace G707/II,Shure M95ED+JICO+Ed Saunders,Lenco L-75/Shure 44-7,Marantz CD17 KIS/Marantz PM6a/Tannoy D700S2,laptop/AQ Dragonfly Red....2.0 roulez..

 

Avatar
dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2775
Csatlakozott: 2007.03.16., pén. 20:56
Értékelés: 920

Re: 20. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken » 2019.11.03., vas. 19:49

koncentrálunk....ha minden igaz látható volt a terem frekimenete is a keverőnél..ha az volt,lefele kanyarodott a felső tartomány...
Csatolmányok
IMG_3744.JPG
IMG_3744.JPG (236.29 KiB) Megtekintve 1810 alkalommal
Thorens 126/3,Grace G707/II,Shure M95ED+JICO+Ed Saunders,Lenco L-75/Shure 44-7,Marantz CD17 KIS/Marantz PM6a/Tannoy D700S2,laptop/AQ Dragonfly Red....2.0 roulez..

 

Avatar
dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2775
Csatlakozott: 2007.03.16., pén. 20:56
Értékelés: 920

Re: 20. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken » 2019.11.03., vas. 19:44

ARC+SF
Csatolmányok
IMG_3736.JPG
IMG_3736.JPG (194.47 KiB) Megtekintve 1814 alkalommal
IMG_3735.JPG
IMG_3735.JPG (202.39 KiB) Megtekintve 1814 alkalommal
Thorens 126/3,Grace G707/II,Shure M95ED+JICO+Ed Saunders,Lenco L-75/Shure 44-7,Marantz CD17 KIS/Marantz PM6a/Tannoy D700S2,laptop/AQ Dragonfly Red....2.0 roulez..

 

Avatar
dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2775
Csatlakozott: 2007.03.16., pén. 20:56
Értékelés: 920

Re: 20. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken » 2019.11.03., vas. 19:36

Soltanus
Csatolmányok
IMG_3719.JPG
IMG_3719.JPG (171.88 KiB) Megtekintve 1820 alkalommal
Thorens 126/3,Grace G707/II,Shure M95ED+JICO+Ed Saunders,Lenco L-75/Shure 44-7,Marantz CD17 KIS/Marantz PM6a/Tannoy D700S2,laptop/AQ Dragonfly Red....2.0 roulez..

 

Avatar
dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2775
Csatlakozott: 2007.03.16., pén. 20:56
Értékelés: 920

Re: 20. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken » 2019.11.03., vas. 19:32

NAT
Csatolmányok
IMG_3733.JPG
IMG_3733.JPG (156.09 KiB) Megtekintve 1826 alkalommal
Thorens 126/3,Grace G707/II,Shure M95ED+JICO+Ed Saunders,Lenco L-75/Shure 44-7,Marantz CD17 KIS/Marantz PM6a/Tannoy D700S2,laptop/AQ Dragonfly Red....2.0 roulez..

 

Válasz küldése

Vissza: “Készülék tesztek, találkozók”