Figyelem! Az ártrollkodást, ill. az eladási ár kritizálását a hirdetési topikokban ezentúl első alkalommal 1 hét pihenővel, másodjára végleges kitiltással szankcionáljuk. További részletek itt:viewtopic.php?p=2759456#p2759456
Projektoros TV - LCD, DLP, CRT
Ezekszerint a T8 lenne a jobb, mert fényerőben is jobban jönék ki. Jah igen, ezeknek meddig tart a lámpácskájuk? Tovább mint egy plazma fényerejének csökkenése?
Amúgy a link/leírás erről a projektorosról:
http://www.samsung.com/hu/products/tv/p ... 43r1hl.asp
Ez alapján nem rendes HD képet ad nagyfelbontáson?
480p-t tud, rendes hdtv-t nem.
Akkor csak 1080i vagyis interlaced módban tudja megjeleníteni, nem (az is nagyfelbontás)?
Tényleg, ilyenkor melyik jobb 480 progresszívben, vagy 1080 interlaced-ben?
Ezekszerint a T8 lenne a jobb, mert fényerőben is jobban jönék ki. Jah igen, ezeknek meddig tart a lámpácskájuk? Tovább mint egy plazma fényerejének csökkenése?
480p-t tud, rendes hdtv-t nem.
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Nah állítólag a T8 a régebbi verzió ar R1HL pedig az újabb. Így viszont akkor érdekes, hogy a T8-nak láttad élesebbnek/jobbnak a képét még nagyobb világosság mellett is. Lehet hogy visszafelé fejlődtek? :-)
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata Samsung SP-43R1HL vagy Samsung SP-43T8HE típusokkal? Most néztem Media Marktban az SP-43R1HL ippeg 200eFt alatt van, és már HD Ready, de mivel nemigen lehet kipróbálni, csak default beállításokkal megy rajta a TV csatorna, abból nehéz eldönteni, hogy mennyire alkalmas DVD-nézésre, vagy TVcsatornákra, meg majd a jövőben konzolra (XBOX360). Nem volt olyan sötét képe, de nem tom mennyire lehet még világosítani a képét hogy ne kelljen teljesen besötétíteni hozzá a szobát.
Először is: az R1-t meg lehet venni olcsóbban is, 170.000 Ft-ért (www.elektropont.hu).
Hogy milyen a képük? Minden viszonylagos, ezért az árért szerintem egész jók. Én is nézegetem mostanában a projektoros tv-ket, bár inkább a drágább DLP projektorosakat. Mindkét általad említett készülék szerintem a maga árkategóriájában simán veri a többit (mellesleg árban is, mert ennyi pénzért nem nagyon kapsz új projit), de persze ez még nem jelent semmit.
Az R1-en láttam Eurosport teniszmeccet, kicsit sötét volt, de egyébként aránylag rendben volt a képe (esetleg kicsit be kell otthon sötétíteni). Illetve menüben is nyilván lehet növelni a fényerőt.
A T8-on láttam DVD-t, szerintem nagyon jó, éles fényben is kitűnő képe volt.
Persze jobb lenne, ha valaki olyan mondana véleményt, akinek van ilyen tv-je. Úgyhogy gyerünk fiúk!
Ja és még valami: mi az, hogy default beállításokkal megy rajta a TV csatorna? Én ehhez tök hülye vagyok, de tanulékony.
Egy 55cm-es Daewoo TV-ről váltanék át, no de ahogy elnéztem a Projektoros TV-k képet merőben más mint egy CRT, LCD, vagy Plazma, ott könnyen eldönthető melyik szebb.
"Ja és még valami: mi az, hogy default beállításokkal megy rajta a TV csatorna? Én ehhez tök hülye vagyok, de tanulékony."
Valszeg rosszul fogalmaztam, szal a Media Marktban nem törődnek a TV-k beállításaival, vagyis a gyári alap beállításokon működik. Ezen pedig egy tvadás ment, TRL klub, mellette meg DVD így, elég nehéz eldönteni hogy melyiknek van szebb képe, hisz a DVD SVHS-en ment az adás meg ugye tuner, ami mindig gyengébb.
A hd ready feliratokkal -szerintem- vigyázni kell, mert nem biztos, hogy azt jelenti, hogy hd felbontású, hanem lehet, hogy csak azt, hogy képes hd jelet fogadni és megjeleníteni a saját kisebb felbontásán.
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata Samsung SP-43R1HL vagy Samsung SP-43T8HE típusokkal? Most néztem Media Marktban az SP-43R1HL ippeg 200eFt alatt van, és már HD Ready, de mivel nemigen lehet kipróbálni, csak default beállításokkal megy rajta a TV csatorna, abból nehéz eldönteni, hogy mennyire alkalmas DVD-nézésre, vagy TVcsatornákra, meg majd a jövőben konzolra (XBOX360). Nem volt olyan sötét képe, de nem tom mennyire lehet még világosítani a képét hogy ne kelljen teljesen besötétíteni hozzá a szobát.
Először is: az R1-t meg lehet venni olcsóbban is, 170.000 Ft-ért (www.elektropont.hu).
Hogy milyen a képük? Minden viszonylagos, ezért az árért szerintem egész jók. Én is nézegetem mostanában a projektoros tv-ket, bár inkább a drágább DLP projektorosakat. Mindkét általad említett készülék szerintem a maga árkategóriájában simán veri a többit (mellesleg árban is, mert ennyi pénzért nem nagyon kapsz új projit), de persze ez még nem jelent semmit.
Az R1-en láttam Eurosport teniszmeccet, kicsit sötét volt, de egyébként aránylag rendben volt a képe (esetleg kicsit be kell otthon sötétíteni). Illetve menüben is nyilván lehet növelni a fényerőt.
A T8-on láttam DVD-t, szerintem nagyon jó, éles fényben is kitűnő képe volt.
Persze jobb lenne, ha valaki olyan mondana véleményt, akinek van ilyen tv-je. Úgyhogy gyerünk fiúk!
Ja és még valami: mi az, hogy default beállításokkal megy rajta a TV csatorna? Én ehhez tök hülye vagyok, de tanulékony.
Sziasztok,
Segítségetek kérem, hogy jól látom-e a helyzetet. Amit akarok: kizárólag kábel tv nézésre (semmi dvd, házimozi, tuner...) kb. 5 m távolságból egy nagyobb tv-t; semmiféle előképzettség ill. milliós-tv-ken való felnövés. Amennyit rászánnék, az épp az olcsóbb kategóriás (ebben a topikban már leszólt) projektoros tv-k árkategóriája (pl Samsung SP-43T8HE 218 eFt, vagy Thomson 42 KH412 224 eFt). Kérdés: ezeknek az igényeknek megfelel-e, avagy várjak amíg leesik a DLP projektoros/LCD-s/plazmás tévék ára? Kell-e számolnom valami negatívummal (egy hagyományos katódsugaras kis tv-hez viszonyítva) leszámítva, hogy vertikálisan csak egy szűk tartományban ideális a nézése?
A hagyományos katódsugaras TV-khez képest minden technológia hátrányokkal szolgál. Ha hátsó vetítésű LCD TV-t szeretnél akkor a kis látószögen kívül fel kell készülnöd a gyenge kontrasztra (a hagyományos TV-k egytizedére), a nagyon rossz színekre és úgy alapvetően a gyenge képre.
Sajnos nagyon úgy néz ki a dolog, hogy ez teljesen igaz.
Másfél napot szántam arra, hogy eldöntsem, mire cseréljem le az 5 éves 32" Thomson-om. Otthoni és tisztességes teszt körülmények között azonos dvd jelenettel (Gladiátor, 19 fejezet, ahol a Gall kollégával küzd) próbáltam ki: Epson 8910 (belefájdult a fejem, olyan gyenge a felbontása) , SAGEM 56" dlp (komponensről nem volt színe), Infocus X1 (katasztrófa), Toshiba 200 (gyenge)és 500 (itt kezdődne valami 600 eFt-nál). Aztán otthon ismét a Scenium 100 Hz-est. Felüdülés volt a sok, agyondícsér, vagy drága, de gagyi kép után.
Talán a Pana új AE900-a megváltoztatná a véleményem. Tudja valaki,hogy hol nézhetném meg?
Nekem Sagem -em van (ld lent). Annak idején én végignéztem az összes elérhető árú DLP-s TV-t DVI/HDMI bemenettel ugyanazzal a filmmel és ez tűnt a legjobbnak. Ennek már csak az utódja kapható (AXIUM-45), ami jobb is, mert az enyémen - sajnos- a DVI benenet nem HDCP kompatibilis, így csak feltörhető játékossal tudom használni, míg a jelenleg kapható már tudja ezt. Jó minőségű TV adással (földi RTL-KLUB) kiváló, a kábeltévét hagyjuk... A full-fekete területeken valóban van némi hiba, de nem vészes, különben egy DVD-film DVI-n tökéletes.
Mióta üzemel a TV, és hol, mennyiért vetted?
(csak az árcsökkenést próbálom extrapolálni)
Tavaly decemberben vettem közvetlenül a SAGEM Mo.-tól kerek 600.000 pénzért.
Azt, hogy hány órája megy, nem tudom, mert nincs hozzá szervizkódom (ha valaki tudja, dobjon meg vele!). Akkor a lentebb említett THOMSON és SAMSUNG tévék is ilyen árban voltak.
Sajnos már csak a MM-ban lehet hozzájutni a 45" 680e.-, az 56"(ez érdekel igazán) 800e.-. Interneten nyista.
Nekem Sagem -em van (ld lent). Annak idején én végignéztem az összes elérhető árú DLP-s TV-t DVI/HDMI bemenettel ugyanazzal a filmmel és ez tűnt a legjobbnak. Ennek már csak az utódja kapható (AXIUM-45), ami jobb is, mert az enyémen - sajnos- a DVI benenet nem HDCP kompatibilis, így csak feltörhető játékossal tudom használni, míg a jelenleg kapható már tudja ezt. Jó minőségű TV adással (földi RTL-KLUB) kiváló, a kábeltévét hagyjuk... A full-fekete területeken valóban van némi hiba, de nem vészes, különben egy DVD-film DVI-n tökéletes.
Tavaly decemberben vettem közvetlenül a SAGEM Mo.-tól kerek 600.000 pénzért.
Azt, hogy hány órája megy, nem tudom, mert nincs hozzá szervizkódom (ha valaki tudja, dobjon meg vele!). Akkor a lentebb említett THOMSON és SAMSUNG tévék is ilyen árban voltak.
Erősítő: Onkyo TX-SR806, CD/SACD/DVD-A: Pioneer DV575, DVD-V: SigmaTEK 600 PRO, DVDR: Thomson DTH8555x, TV: LG 42PC51 plazma, Front: Infinity Alpha 50, Center: Jamo E6CEN, Surround: Jamo Classic-2, Sub: Yamaha YST SW-205
Szintén DLP-projektoros TV vásárlásán töröm a fejem. Minden ezzel kapcsolatos infót szívesen veszek. Kb. 45"-os HD felbontású érdekel, DVI és HDMI bemenettel. Budaörsön a MM-ban nézegettem Samsungot, Thomsont és Sagem-et.
Sziasztok.Én is most állok TV vásárlás előtt és úgy gondoltam hogy talán egy DLP projektoros TV lenne a legjobb választás. Bruttó 500ezer tájékán tudtok vmit ajánlani ami nem Thomson?!
Kb 3-3,5 m távolságból nézném így nem kell feltétlenül a legnagyobb, egy 100-110cm is bőven megtenné.
Már olvasgattam sok helyen és a Samsung SP-46L6HX és SP-50L6HX termékei nagyon megtettszetek. Van vkinkek róluk infója?! Esetleg hogy tudnám ÉLŐBEN menézni?! A neten sok helyen találtam eléggé jó áron de mind internet áruház.
Köszi előre is segítséget.
Sziasztok!
Ezen a fórumon gondolom teljesen váratlan, de én is most akarok venni projektoros TV-t. Már egy ideje nézegetem az üzleteket, és nekem egyértelműen a Samsung SP46L6HX tetszik a legjobban (ugyanezt 50"-ban még nem láttam élőben). Messze ennek a legfényesebb a képernyője és a legkevésbé érzékeny a nézőpozicióra. Nagyon jó még a Thomson 44-50DLY644-is, de azt már nem mindegy, honnan nézed, ráadásul nem is olcsóbb a Samsungnál. Budaőrsön a MM-ban mindkettőt átkapcsoltattam TV-re, pont Forma1 ment az RTL- Klubon, és szerintem így is nagyon jó képük volt, különösen a Samsungnak.
Persze én műszakilag tök hülye vagyok, de szemem van, és szerintem is van olyan képe ezeknek a projektoroknak, mint egy hasonló árú plazmának (nem beszélve arról, hogy ezek nagyobbak is).
Abban tud-e esetleg valaki segíteni, hogy hol lehet ezeket a legolcsóbban megvenni, mert én is nézegettem a neten, de az SP46L6HX-et még nem láttam 470.000 Ft alatt.
És azt esetleg tudja-e valaki, hogy mi a különbség a 46L6 és a 46L6HX között?
Üdv: tibor.sz
Segítségetek kérem, hogy jól látom-e a helyzetet. Amit akarok: kizárólag kábel tv nézésre (semmi dvd, házimozi, tuner...) kb. 5 m távolságból egy nagyobb tv-t; semmiféle előképzettség ill. milliós-tv-ken való felnövés. Amennyit rászánnék, az épp az olcsóbb kategóriás (ebben a topikban már leszólt) projektoros tv-k árkategóriája (pl Samsung SP-43T8HE 218 eFt, vagy Thomson 42 KH412 224 eFt). Kérdés: ezeknek az igényeknek megfelel-e, avagy várjak amíg leesik a DLP projektoros/LCD-s/plazmás tévék ára? Kell-e számolnom valami negatívummal (egy hagyományos katódsugaras kis tv-hez viszonyítva) leszámítva, hogy vertikálisan csak egy szűk tartományban ideális a nézése?
A hagyományos katódsugaras TV-khez képest minden technológia hátrányokkal szolgál. Ha hátsó vetítésű LCD TV-t szeretnél akkor a kis látószögen kívül fel kell készülnöd a gyenge kontrasztra (a hagyományos TV-k egytizedére), a nagyon rossz színekre és úgy alapvetően a gyenge képre.
Szintén DLP-projektoros TV vásárlásán töröm a fejem. Minden ezzel kapcsolatos infót szívesen veszek. Kb. 45"-os HD felbontású érdekel, DVI és HDMI bemenettel. Budaörsön a MM-ban nézegettem Samsungot, Thomsont és Sagem-et.
Erősítő: Onkyo TX-SR806, CD/SACD/DVD-A: Pioneer DV575, DVD-V: SigmaTEK 600 PRO, DVDR: Thomson DTH8555x, TV: LG 42PC51 plazma, Front: Infinity Alpha 50, Center: Jamo E6CEN, Surround: Jamo Classic-2, Sub: Yamaha YST SW-205
Ez a zajosság egy kicsit zavar. Mintha ugyanezt írták volna le a Samsung tavalyi díjnyertes projektoros TV-jéről digitális bemenetről hajtva (bezzeg komponens bemenetről milyen szuper...). Ez hogy lehet? Pedig a DVD dig. kimenete közvetlenül csatlakozik a TV dig. bemenetéhez, megspórolva oda-vissza dig-analóg konverziót- és mégis zajos a kép?
Több DLP-projival kapcsolatban megfigyeltek egyfajta zöldes képzajt, ha HDMI-n hajtották meg... m Talán még nem elég kiforrott ez a technológia??
Sony KD-65ZD9 4K HDR/3D smart tv, Sony UBP-X800M2 4K HDR/3D BD-játszó, Sony STR-DA 3400ES HD erősítő, Sony SCD-XB790QS SACD-játszó. Frontok: JBL TLX-8, center és hátterek: JBL TLX-2, a sub. pedig JBL DIGITAL 10.
Ha valamid nincs meg az életben, az csak azt jelenti, hogy nem vágytál rá elég erősen.
Ha valamid nincs meg az életben, az csak azt jelenti, hogy nem vágytál rá elég erősen.
Ez a zajosság egy kicsit zavar. Mintha ugyanezt írták volna le a Samsung tavalyi díjnyertes projektoros TV-jéről digitális bemenetről hajtva (bezzeg komponens bemenetről milyen szuper...). Ez hogy lehet? Pedig a DVD dig. kimenete közvetlenül csatlakozik a TV dig. bemenetéhez, megspórolva oda-vissza dig-analóg konverziót- és mégis zajos a kép?
Nekem az a tapasztalatom (Thomson 61DLY) hogy a dvi bemenet jó , de nem igazán látok egetverő különbséget a többihez képest, pedig pio 868 -as van rákötve hdmi-dvi átalakítóval, a kép tűéles,nincsenek színhibák(zöldes,sárgás kép) de a fekete részeken zajos a kép ez főleg full fekete képernyőnél látszik igazán. Ami meglepő, hogy a beépített tuner képminősége nagyon jó megfelelő antennajellel, scart bemenet is tökéletes még gagyi kábellel is nem sok különbséget látok a komponenshez képest (Sony HX710 ), mindenesetre a komponensnél nem lehet képarányt változtatni ezért nem nagyon használom .
A kiállított tv-ken nem feltétlenül számít milyen bemeneten kapják a jelet, meg kell próbálni egyféle pl a tuner képe alapján eldönteni hogy melyik a jobb, úgyis legtöbbször tv-t néz az ember rajta.
Sony VPL-HW65 , Pioneer VSX-AX5-i, Pioneer Dv-868i, B&W 604, 602, Lcr600, Asw675, Projecta Elpro 300x228, Samsung UE65F8000
Az korrekt összehasonlításnál már a gondok ott elkezdődnek, hogy véletlenül sem azonos forrást használnak azonos bemenettel. S-video, komponens és DVI bemenetről ment a három proji és más forrásról. Valaki érti ezt? Hacsak nem egy preferált márka eladása a cél.
Tényleg okozhat problémát a digitális bemenetről történő meghajtás? (Denon 3910 DVD lejátszó)
Kábel TV-nél tényleg kell "hangolni " (80 db-re) valami?
Előre is kösz a válaszokat.
Az enyémbe (thomson) már 2130 óra van és idáig hibátlan szenrintem a képe is jó
Szerintem ezeket a dlp projis tv.-ket nyugodtan meg lehet venni a legjobb ár képátló,képminőség aránnyal rendelkeznek.
Én nem bántam meg pedig én is utálom a thomsont.
Sony VPL-HW65 , Pioneer VSX-AX5-i, Pioneer Dv-868i, B&W 604, 602, Lcr600, Asw675, Projecta Elpro 300x228, Samsung UE65F8000
Voltam az MM-ben és kicsit csalódottan távoztam! Láttam Samsung SP-46L6 és hát nem estem hanyat a képétől. Sokkal jobbat vártam, bár lehet hogy csak rosszul volt beállítva. A Gyűrűk Úra ment rájat és hát fakó, pöttyös volt a kép, pedig biztos dvdről ment a cucc. Akkor mit várjak majd tőle sima mezei TV adás alkalmával?! Viszon láttam egy két meglepő THOMSON modellt hasonló áron, s a képük is szebbenk tűnt mint laikusnak. Lehetséges ez?! ( Bár az MM elmehetne lassan Thomson márkaboltnak, 2 db samsung és vagy 10 db Thomson DLP projis TV, más márka nincs is. )
Segítsen vki aki ért hozzá légyszi, mert már nagyon unom az 55 cm kocka TVt, s már nagyon vennék vmit. Eddig azt hittem a samsung JÓBB márka a thomsonnál de a "valóság" másnak tűnik. ( Tényleg a Samsung SP-46L6 és a SP-46L6HX az két kölünböző modell és mégis nagyon sok helyen keverik őket, mind specifikáció mind ár szempontjából, ennyit a magyar boltokról és webáruházakról. )
..Én is most állok TV vásárlás előtt és úgy gondoltam hogy talán egy DLP projektoros TV lenne a legjobb választás. Bruttó 500ezer tájékán tudtok vmit ajánlani ami nem Thomson?!
- ennyit vetek kiadni egy hatso projis tv-re..
- ha megis ilyet vennel, akkor azt nezd meg, hogy 720-as DMD legyen benne, es ha jol remlik egyik gyarto epp az Infocus cuccat rakja bele.. ezt tudnam ajanlani.
Köszi a segítséget mindenkinek.
Látom vágod a témát Tami, mit értesz az alatt hogy vétek hátsó projis tv venni?!
Sziasztok.Én is most állok TV vásárlás előtt és úgy gondoltam hogy talán egy DLP projektoros TV lenne a legjobb választás. Bruttó 500ezer tájékán tudtok vmit ajánlani ami nem Thomson?!
Kb 3-3,5 m távolságból nézném így nem kell feltétlenül a legnagyobb, egy 100-110cm is bőven megtenné.
Már olvasgattam sok helyen és a Samsung SP-46L6HX és SP-50L6HX termékei nagyon megtettszetek. Van vkinkek róluk infója?! Esetleg hogy tudnám ÉLŐBEN menézni?! A neten sok helyen találtam eléggé jó áron de mind internet áruház.
Kitűnő TV mind a kettő, leginkább MediaMarkt-okban lehet őket élőben látni.
..Én is most állok TV vásárlás előtt és úgy gondoltam hogy talán egy DLP projektoros TV lenne a legjobb választás. Bruttó 500ezer tájékán tudtok vmit ajánlani ami nem Thomson?!
- ennyit vetek kiadni egy hatso projis tv-re..
- ha megis ilyet vennel, akkor azt nezd meg, hogy 720-as DMD legyen benne, es ha jol remlik egyik gyarto epp az Infocus cuccat rakja bele.. ezt tudnam ajanlani.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Sziasztok.
Én is most állok TV vásárlás előtt és úgy gondoltam hogy talán egy DLP projektoros TV lenne a legjobb választás. Bruttó 500ezer tájékán tudtok vmit ajánlani ami nem Thomson?!