Figyelem: a szabályzat 6.8.3.1 - es pontja alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.

Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.

TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.

HIRDETÉST FELADNI EBBEN AZ AL-FÓRUMBAN TILOS!
Avatar
tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 8522
Csatlakozott: 2008.12.12., pén. 11:49
Értékelés: 3848
Tartózkodási hely: SO15 0SB

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

A felesleg az off-ban.
Jó zenék --> Philips CD600 --> Kenwood KR4200 --> Braun L730
Jó zenék --> Marantz CD16 + Marantz ST72 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus
Jó zenék --> Panasonic SC-PMX70BEB,  Panasonic SA-PM25
Mindezek különféle madzagokkal összekötve állványokon

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Online
Avatar
zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1677
Csatlakozott: 2010.01.16., szomb. 22:11
Értékelés: 708
Tartózkodási hely: 2465

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

D-O-M-I írta:
2021.01.11., hétf. 17:34
zoli73 írta:
2021.01.11., hétf. 12:59
Mi tagadás, az általam felvázolt folyamatban van kockázat, de ez minden használt készülék adás-vételében, valamilyen formában benne van. Többször adtam, és vettem is ilyen konstrukcióval készüléket, de csak pozitív tapasztalataim voltak. Persze ez nem reprezentatív, meg is égethettem volna magam, akkor lehet máshogy nyilatkoznék.
Ami biztos, egy jó adag bizalom, és szerencse azért szükségeltetik, egy korrekt adás- vételhez.
Nemrég árultam egy Onkyo RZ3100-at. Jelentkezett érte egy vevőjelölt, és mondta, hogy szeretné kipróbálni, hogy jobb-e, mint az ő jelenlegi RZ830-asa. Ha jobb, akkor viszi. Ha nem, akkor nem. De én Bp-en lakom, ő Békéscsabán. Le tudom-e vinni neki, vagy ha ez nekem nem fér bele, akkor futár. Namost egy 20kg-os készüléket nem fogok kikötni, bedobozolni, lecipelni a harmadikról, elautózni ingyen Békéscsabára, ott felcipelni a negyedikre, ott megvárni, amíg valaki tesztelget, majd esetleg azt mondja, hogy nem ezt várta, és akkor cipelés, autózás, cipelés, visszakötés. Fizetés nélkül meg elküldeni a ország másik felére, hogy ott nézegesse valaki, hát azt sem.
Égettem meg már magam 3x is. Először még valamikor 2008-2009 körül, amikor itt a fórumon adtam el, egy akkor nagyon ismert fórumosnak az akkori házimozi erősítőmet (Denon 2802). Kérte, hogy küldjem neki Tatabányára, de ő csak 2 hónap múlva tud fizetni. Ismert törzstag volt, nekem nem kenyérre kellett, belementem. Ő fél év után sem fizette ki, majd hosszas levelezések után, majd ' egy év után (még mindig ki nem fizetve) kijelentette, hogy ő eddig csak sztereo-ban tudta hallgatni, most kipróbálta 5.1-ben is, és valami nem működik rajta, így akkor ő visszaküldi, és valóban, másnap ott is volt a futár nálam az egy éve "eladott" erősítőmmel, csak akkor már hibásan. Nem nagyon tudtam mit tenni. A fórum akkor erkölcsileg elmarasztalta a másik felet miután nyilvánosságra került a dolog, de pénzem nem lett belőle. Végül én javíttattam meg.
Másszor egy hangfalat küldtem másnak ugyanígy, azt két hét múlva kaptam vissza, kisütött magasakkal. Állítólag akkor próbálta ki, mert korábban nem tudta, és már ilyen volt. Utána jöttek a fenyegető levelek, hogy én átvertem, mert rosszat küldtem. És mivel jelenleg nálam van a pénz, és a hangfal is, így meg is loptam, úgyhogy feljelent, stb. Hosszas huzavona után csak egy kicsit buktam.
Tavaly egy Marantz 7012 erősítő eladásánál volt az, hogy az ember eljött, meg se hallgatta, neki ez kell az 5010 helyett, bedobozoltuk, kifizette, elment. Én megvettem az újat, amit akartam. Erre ő 3 hét múlva este 6-kor csenget a kaputelefonon. Felveszem, bemutatkozik, és mondja, hogy ő most visszahozta, és kéri vissza a pénzét, mert eddig próbálgatta, állítgatta, de nála csak nem akar annyival jobb lenni 7012, mint az 5010, úgyhogy neki mégse kell. Rendelt egy Pioneer erősítőt, amihez kell az ebben levő pénz, így most adjam neki vissza. Mondtam nem. Ott tombolt a ház előtt még órákig, és folyamatosan dudált, meg kaputelefonált. Aztán megunta, és hazament.

Szóval bele lehet futni érdekes helyzetekbe, emberekbe, nem csak úgy általában "az interneten", hanem itt is. Én azóta mindig mindenkinek elmondom, hogy eljöhet, itt nálam tesztelheti ameddig akarja, próbálgassa, nézegesse, de én nem viszem sehová (hacsak nem megyek valahová, és ő épp útba esik), nem veszem vissza, stb. Ki tudja, hogy ha ott hagyom, akkor mi történik a készülékkel abban az 1-2-3 napban? Jön egy villám, egy véletlen túláram, visszadobozolás közben leejtik, a hangfalat a kellenénél jobban megterhelik, az erősítőbe véletlenül beleborul egy kis gintonic az épp akkor rendezett házibuliban, az oda-vissza futárnál megsérül valami, stb. Persze tudom, hogy ezeknek kicsi az esélye, de láttunk már csodát...
Az ilyen kellemetlen esetek, szerencsére elkerültek.
Pofátlanúl alkudozni próbalók, persze mindíg feltünnek. Az ilyeneket vagy lepattintom, vagy nem is válaszolok nekik.
Olyan is volt, aki erősködött, hogy igenis számoljam be az általa felkínált készüléket, mert úgy mindketten jobban járunk, pedig kikötöttem a hírdetésben, csere, beszámítas nem érdekel.
De a legjobban azokat szeretem, akik szinte azonnal rácsapnak a hírdetésemre, hogy " végre, már milyen régóta keres ilyet, végre megtalálta"! Megveszi, majd néhány hét elteltével, a hőn ahított, régóta keresett készülek, kabel, stb. újra az apróban landol, és mit ad isten, jóval drágábban, mint amennyiert tölem vette. Megjegyzem, most is van egy ilyen eszköz hírdetve, de mivel csak pár ezer Ft-ról van szó, nem érdekel.
Analóg: Alphason solo, Linn Akito, Benz-Micro ACE L, Silver Cord Plus, Hiraga headamp, ARC"By fpalotás", Heed Orbit 2
Digitális: Audiomeca Mephisto, Benchmark dac 1
Rádió: Philips FT-950
Erősítő: Etalon + Conrad Johnson MF 2250
Hangsugárzó: JBL Ti 5000,
Kábelek: Kimber Hero, DIY

Avatar
trane
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 6054
Csatlakozott: 2008.11.21., pén. 12:54
Értékelés: 1903

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: trane »

hát igen, vannak helyzetek... :rolleyes: egy általam a fórumról jól-ismert srácot érdekelte az eladó erősítőm, meg szerette volna hallgatni. odaadtam neki, s mivel nekem nem volt sürgős a dolog, ott maradt nála bő 1 hónapig. végül úgy döntött, mást vásárol meg, így aztán visszakerült az erősítő. hogy 1-2 apró karc rákerült a házára, Istenem :noproblemo: - azonban dohányszagú lett :sleeping: , bár a lakásban (állítólag) sosem dohányoznak, mégis. én pedig sajna (?) gyerekkorom óta utálom a cigiszagot broaf.gif , s mivel az orrom még igen jó, azonnal meg is érzem. azóta eltelt 5 hónap, de az erősítőn érezni, főleg, ha kicsit meghajtom és melegszik, a dohányt - én meg, nincs mit tenni, szagolom sad.gif . hiába, hogy konkrétan kár nem keletkezett a készülékben, mégis más lett és maradt. kérjek kompenzálást miatta? mi alapon, mennyit? hogy mennyire büdös? bocs.gif úgyhogy hagytam hát a csodába, nehogy azt higgye az emberem, lenyúlni akarom :ohnoohnoohno: . szóval ilyen is van :yingyang:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

Online
Avatar
KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1081
Csatlakozott: 2005.01.24., hétf. 22:02
Értékelés: 272

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Nekem is volt már olyan vásárlóm, aki "azonnal" el akarta vinni a terméket és érte is jött 30 percen belül. Ismerve az ilyen "embertípust" próbáltam lassítani a hirtelen jött ötletet. Inkább beszélgettem vele a cuccairól, majd elkezdtem lebeszélni a vásárlásról, mert biztos voltam benne, hogy nem lesz jó a rendszerébe.
Csak elvitte, egy óra múlva eltörte a csatlakozókat idegességében, végül visszahozta sajnálkozva. (Tisztességesen kifizette a javítást, becsületes ember volt, nem ezzel volt a probléma.)

Arra akarok rávilágítani, hogy az "impulzív", azonnal vásárlókat le kell lassítani, inkább jegelni, félretenni 1-2 napra. Gondolják csak végig, hogy mit is akarnak igazából, mint hogy kárt és vesződséget okozzanak.

Nekem alapból szimpatikusabb az, ha felhívnak vagy írnak, kommunikálunk a termékről, a rendszerről, majd elköszönünk, hogy egy kis gondolkodási idő legyen a kifizetés előtt.

Online
Avatar
D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1368
Csatlakozott: 2004.10.01., pén. 21:33
Értékelés: 136
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: D-O-M-I »

zoli73 írta:
2021.01.11., hétf. 12:59
Mi tagadás, az általam felvázolt folyamatban van kockázat, de ez minden használt készülék adás-vételében, valamilyen formában benne van. Többször adtam, és vettem is ilyen konstrukcióval készüléket, de csak pozitív tapasztalataim voltak. Persze ez nem reprezentatív, meg is égethettem volna magam, akkor lehet máshogy nyilatkoznék.
Ami biztos, egy jó adag bizalom, és szerencse azért szükségeltetik, egy korrekt adás- vételhez.
Nemrég árultam egy Onkyo RZ3100-at. Jelentkezett érte egy vevőjelölt, és mondta, hogy szeretné kipróbálni, hogy jobb-e, mint az ő jelenlegi RZ830-asa. Ha jobb, akkor viszi. Ha nem, akkor nem. De én Bp-en lakom, ő Békéscsabán. Le tudom-e vinni neki, vagy ha ez nekem nem fér bele, akkor futár. Namost egy 20kg-os készüléket nem fogok kikötni, bedobozolni, lecipelni a harmadikról, elautózni ingyen Békéscsabára, ott felcipelni a negyedikre, ott megvárni, amíg valaki tesztelget, majd esetleg azt mondja, hogy nem ezt várta, és akkor cipelés, autózás, cipelés, visszakötés. Fizetés nélkül meg elküldeni a ország másik felére, hogy ott nézegesse valaki, hát azt sem.
Égettem meg már magam 3x is. Először még valamikor 2008-2009 körül, amikor itt a fórumon adtam el, egy akkor nagyon ismert fórumosnak az akkori házimozi erősítőmet (Denon 2802). Kérte, hogy küldjem neki Tatabányára, de ő csak 2 hónap múlva tud fizetni. Ismert törzstag volt, nekem nem kenyérre kellett, belementem. Ő fél év után sem fizette ki, majd hosszas levelezések után, majd ' egy év után (még mindig ki nem fizetve) kijelentette, hogy ő eddig csak sztereo-ban tudta hallgatni, most kipróbálta 5.1-ben is, és valami nem működik rajta, így akkor ő visszaküldi, és valóban, másnap ott is volt a futár nálam az egy éve "eladott" erősítőmmel, csak akkor már hibásan. Nem nagyon tudtam mit tenni. A fórum akkor erkölcsileg elmarasztalta a másik felet miután nyilvánosságra került a dolog, de pénzem nem lett belőle. Végül én javíttattam meg.
Másszor egy hangfalat küldtem másnak ugyanígy, azt két hét múlva kaptam vissza, kisütött magasakkal. Állítólag akkor próbálta ki, mert korábban nem tudta, és már ilyen volt. Utána jöttek a fenyegető levelek, hogy én átvertem, mert rosszat küldtem. És mivel jelenleg nálam van a pénz, és a hangfal is, így meg is loptam, úgyhogy feljelent, stb. Hosszas huzavona után csak egy kicsit buktam.
Tavaly egy Marantz 7012 erősítő eladásánál volt az, hogy az ember eljött, meg se hallgatta, neki ez kell az 5010 helyett, bedobozoltuk, kifizette, elment. Én megvettem az újat, amit akartam. Erre ő 3 hét múlva este 6-kor csenget a kaputelefonon. Felveszem, bemutatkozik, és mondja, hogy ő most visszahozta, és kéri vissza a pénzét, mert eddig próbálgatta, állítgatta, de nála csak nem akar annyival jobb lenni 7012, mint az 5010, úgyhogy neki mégse kell. Rendelt egy Pioneer erősítőt, amihez kell az ebben levő pénz, így most adjam neki vissza. Mondtam nem. Ott tombolt a ház előtt még órákig, és folyamatosan dudált, meg kaputelefonált. Aztán megunta, és hazament.

Szóval bele lehet futni érdekes helyzetekbe, emberekbe, nem csak úgy általában "az interneten", hanem itt is. Én azóta mindig mindenkinek elmondom, hogy eljöhet, itt nálam tesztelheti ameddig akarja, próbálgassa, nézegesse, de én nem viszem sehová (hacsak nem megyek valahová, és ő épp útba esik), nem veszem vissza, stb. Ki tudja, hogy ha ott hagyom, akkor mi történik a készülékkel abban az 1-2-3 napban? Jön egy villám, egy véletlen túláram, visszadobozolás közben leejtik, a hangfalat a kellenénél jobban megterhelik, az erősítőbe véletlenül beleborul egy kis gintonic az épp akkor rendezett házibuliban, az oda-vissza futárnál megsérül valami, stb. Persze tudom, hogy ezeknek kicsi az esélye, de láttunk már csodát...
AV: Denon X7200WA / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Hangfal: B&W 604 S3 / Rocket33; B&W LCR600 S3 / AQ Rocket88; B&W 601 S3; Sub: Velodyne CHT-12Q / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon

Online
Avatar
zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1677
Csatlakozott: 2010.01.16., szomb. 22:11
Értékelés: 708
Tartózkodási hely: 2465

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Mi tagadás, az általam felvázolt folyamatban van kockázat, de ez minden használt készülék adás-vételében, valamilyen formában benne van. Többször adtam, és vettem is ilyen konstrukcióval készüléket, de csak pozitív tapasztalataim voltak. Persze ez nem reprezentatív, meg is égethettem volna magam, akkor lehet máshogy nyilatkoznék.
Ami biztos, egy jó adag bizalom, és szerencse azért szükségeltetik, egy korrekt adás- vételhez.
Analóg: Alphason solo, Linn Akito, Benz-Micro ACE L, Silver Cord Plus, Hiraga headamp, ARC"By fpalotás", Heed Orbit 2
Digitális: Audiomeca Mephisto, Benchmark dac 1
Rádió: Philips FT-950
Erősítő: Etalon + Conrad Johnson MF 2250
Hangsugárzó: JBL Ti 5000,
Kábelek: Kimber Hero, DIY

Online
Avatar
pali923
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 838
Csatlakozott: 2008.11.08., szomb. 13:42
Értékelés: 256

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: pali923 »

HSRT8 írta:
2021.01.11., hétf. 10:34
Nem esem kétségbe ha egyszer belefutok olyanba véletlenül, hogy nagyon nem tetszik. Egyszerűen tovább adom majd....
Szerintem is ez a jó hozzáállás. Eleve kockázatos minden nagyobb tételű vásárlás. Mi a biztosíték, hogy egy vadonatúj sokmilliós készülékben nem fogsz csalódni? Lehet ez akár egy autó is, mégsem viszed vissza a Mercit, hogy mégis inkább azt a BMW-t kellett volna megvennem. :D
Nem minden kereskedő adja oda pár napra a nagy értékű készülékeket, akár letét ellenében sem. Akkor meg vagy a boltban, vagy a hifisón :smile29: tudod kipróbálni.
Ha meg használt készüléket vesz valaki, biztosan tisztában van a kockázattal, hogy amit nyer az áron, azt bukni lehet akár a minőségen, akár azon, hogy nem válik be. Mindig vannak bukták, nem lehet elkerülni, akármennyire is óvatos vagy. Használt gép esetén valószínűleg kicsit több, de ezt jó esetben kompenzálja az ár.
erősítő: Creek Destiny + Arcam AVR300, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábelezés+Roksan Corus Black+Orbit2, hangfal: Triangle Antal EX, hangfalkábel: DNM, IC: Valhalla CuAgSS, tápkábel: Valhalla CuIV

Online
Avatar
HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1603
Csatlakozott: 2008.02.20., szer. 20:44
Értékelés: 522

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Amikor vásárolok valakitől vmit akkor csak a készülék működését és esztétikai állapotát nézem meg. Nem demózgatok senkinél, nincs értelme számomra. Mindig utána járok mit akarok venni és esetlegesen kikérem más tanácsát is (nagyon ritkán fordul elő). Akiket ismerek vagy ismeretségi körömben megbízhatónak tartanak azoktól akár kipróbálás nélkül is vásároltam már nem egyszer. Ahogy előttem már írták, kicsi a piac itthon, mindenki tud mindent, mindenkiről... :napsut: . Legalább is a magasabb árfekvésben lévő termékeknél én ezt tapasztaltam. Nem szoktam lukra futni, pedig csak itt az AVX-en is volt 15-20 vásárlásom legalább. De igazad van, mindenki úgy vásárol ahogyan akar, semmi sem kötelező.
Nem esem kétségbe ha egyszer belefutok olyanba véletlenül, hogy nagyon nem tetszik. Egyszerűen tovább adom majd....

Avatar
jabba306
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 248
Csatlakozott: 2009.06.16., kedd 19:42
Értékelés: 51
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: jabba306 »

zoli73 írta:
2021.01.11., hétf. 05:53
HSRT8 írta:
2021.01.09., szomb. 19:29
3. Csak úgy veszek meg bármit is, ha van lehetőség saját rendszerben kipróbálni, meghallgatni. Egy bizonyos szint felett ez az "eljárás" szinte kötelező. Volt több olyan esetem is, hogy ennek a megállapodásnak köszönhetően visszavihettem a készüléket, kábelt, stb., mert nem vált be.
De volt olyan esetem is, hogy ezen lehetőség hianya miatt nem tudtam megvenni egy készüléket, de nagyon rá voltam kattanva. Inkább nem kockáztattam.Ezzel azért nem értek egyet. Főleg nem hogy "szinte kötelező". Egy kábelnél ez elmegy. Én nem adok oda senkinek még letét ellenében sem pl. hangsugárzót, lp játszót, de más forráskészüléket vagy erősítőt is csak olyanoknak akiket ismerek. Pl. a mostani hangsugárzómat (Thiel CS3.7) sem adnám oda, hogy vki otthon tesztelgesse saját rendszerében vagy a legutóbbi SME lemezjátszómat....
Viszont korrekt meghallgatást mindig biztosítok. Hozott elektronikát is beillesztek a rendszeremben ha az azt a szintet képviseli ami alkalmas a bemutatásra.
Semmi gond, ha nem értünk egyet, hiszen nem vagyunk egyformák.
Annyit azért megkérdeznék, ha megfordítjuk a helyzetet, és Te szeretnél vásárolni egy készüléket, több százezres, vagy akár milliós kategóriából, és csak az eladó idegen rendszerében, idegen akusztikai környezetben hallottak alapján kellene megítélni, a készülék kvalitásait, akkor is biztos volnál benne, hogy ez az a hang amit keresel, és tökéletesen illeszkedni fog a rendszeredbe, garantált feljebb lépést jelentene, az elődhöz képest?
Nekem egy ilyen meghallgatás alapján nem menne a döntés, talán csak akkor, ha a megvásárolni tervezett készülék, többszörös árú, és jóval magasabb kategóriajú, mint az előd, de még így is lennének kétségeim.
Ahogy lentebb is írtam, az ilyen idegen rendszerben való meghallgatás, nagyon tájekoztató jellegű, talán egy hangsugárzó hangkarakterét meg tudnám ítélni, de a rendszer egyik készülékét, biztos nem.
Én így látom, de ezen nem érdemes vitázni, mert tényleg nincs két egyforma ember.
Nehéz ügy ez. Ugyanis akár otthon, akár az eladónál hallgatod meg az se jelent sokszor semmit, ugyanis a készüléknek, kiegészítőnek járódnia kell a saját rendszerben is. Nekem, itt a fórumon vásárolt AZ Krakatoa (ami korábban be volt járatva) eleinte borzasztóan szólt. Minden nap másképpen, és minden nap máshogy. A 10. nap után kezdte elérni a végleges hangját úgy, hogy a készülék 8/24-ben megy. Vagyis elkérjük a motyót, jobb esetben ki is lehet próbálni, hallgatjuk 1-2 órát és meghozzuk a hibás következtetést: pl. az én esetemben lassú az AZ Krakatoa, nem kell. Pedig nem az, csak tovább kellett volna járódnia.
Vagy a másik példa: két alkalommal is jártam úgy, hogy a megvásárolt IC kábelt fordítva járatták be. Mondanom se kell, ha egy fordítva bekötött kábelt helyesen bekötsz, az minden lesz, csak jó nem. (Egyébként tapasztalatom szerint ilyen esetben 1-2 alkalommal meg kell cserélni az irányt rövid időre, sokat gyorsít a helyes bejáródáson). Ugyanakkor olyan is volt, hogy a megvásárolt kábel azonnal jó volt, nem kellett járatni.

Ezt csak azért írtam le, mert egy gyors próba se jelent semmit, de hát ezért szép ez a hobbi...

Online
Avatar
zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1677
Csatlakozott: 2010.01.16., szomb. 22:11
Értékelés: 708
Tartózkodási hely: 2465

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

HSRT8 írta:
2021.01.09., szomb. 19:29
3. Csak úgy veszek meg bármit is, ha van lehetőség saját rendszerben kipróbálni, meghallgatni. Egy bizonyos szint felett ez az "eljárás" szinte kötelező. Volt több olyan esetem is, hogy ennek a megállapodásnak köszönhetően visszavihettem a készüléket, kábelt, stb., mert nem vált be.
De volt olyan esetem is, hogy ezen lehetőség hianya miatt nem tudtam megvenni egy készüléket, de nagyon rá voltam kattanva. Inkább nem kockáztattam.Ezzel azért nem értek egyet. Főleg nem hogy "szinte kötelező". Egy kábelnél ez elmegy. Én nem adok oda senkinek még letét ellenében sem pl. hangsugárzót, lp játszót, de más forráskészüléket vagy erősítőt is csak olyanoknak akiket ismerek. Pl. a mostani hangsugárzómat (Thiel CS3.7) sem adnám oda, hogy vki otthon tesztelgesse saját rendszerében vagy a legutóbbi SME lemezjátszómat....
Viszont korrekt meghallgatást mindig biztosítok. Hozott elektronikát is beillesztek a rendszeremben ha az azt a szintet képviseli ami alkalmas a bemutatásra.
Semmi gond, ha nem értünk egyet, hiszen nem vagyunk egyformák.
Annyit azért megkérdeznék, ha megfordítjuk a helyzetet, és Te szeretnél vásárolni egy készüléket, több százezres, vagy akár milliós kategóriából, és csak az eladó idegen rendszerében, idegen akusztikai környezetben hallottak alapján kellene megítélni, a készülék kvalitásait, akkor is biztos volnál benne, hogy ez az a hang amit keresel, és tökéletesen illeszkedni fog a rendszeredbe, garantált feljebb lépést jelentene, az elődhöz képest?
Nekem egy ilyen meghallgatás alapján nem menne a döntés, talán csak akkor, ha a megvásárolni tervezett készülék, többszörös árú, és jóval magasabb kategóriajú, mint az előd, de még így is lennének kétségeim.
Ahogy lentebb is írtam, az ilyen idegen rendszerben való meghallgatás, nagyon tájekoztató jellegű, talán egy hangsugárzó hangkarakterét meg tudnám ítélni, de a rendszer egyik készülékét, biztos nem.
Én így látom, de ezen nem érdemes vitázni, mert tényleg nincs két egyforma ember.
Analóg: Alphason solo, Linn Akito, Benz-Micro ACE L, Silver Cord Plus, Hiraga headamp, ARC"By fpalotás", Heed Orbit 2
Digitális: Audiomeca Mephisto, Benchmark dac 1
Rádió: Philips FT-950
Erősítő: Etalon + Conrad Johnson MF 2250
Hangsugárzó: JBL Ti 5000,
Kábelek: Kimber Hero, DIY

bestandso
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2020.11.07., szomb. 12:56
Értékelés: 0

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: bestandso »

akvapark írta: ↑2021.01.03., vas. 17:16
Mindannyian tudjuk ki "Linto" :smile32:
Én nem. Felvilágosítanál? Jöhet PÜ-ben is. :smile53:

alföldi pók -ja? :smile29:

Online
Avatar
HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1603
Csatlakozott: 2008.02.20., szer. 20:44
Értékelés: 522

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

3. Csak úgy veszek meg bármit is, ha van lehetőség saját rendszerben kipróbálni, meghallgatni. Egy bizonyos szint felett ez az "eljárás" szinte kötelező. Volt több olyan esetem is, hogy ennek a megállapodásnak köszönhetően visszavihettem a készüléket, kábelt, stb., mert nem vált be.
De volt olyan esetem is, hogy ezen lehetőség hianya miatt nem tudtam megvenni egy készüléket, de nagyon rá voltam kattanva. Inkább nem kockáztattam.Ezzel azért nem értek egyet. Főleg nem hogy "szinte kötelező". Egy kábelnél ez elmegy. Én nem adok oda senkinek még letét ellenében sem pl. hangsugárzót, lp játszót, de más forráskészüléket vagy erősítőt is csak olyanoknak akiket ismerek. Pl. a mostani hangsugárzómat (Thiel CS3.7) sem adnám oda, hogy vki otthon tesztelgesse saját rendszerében vagy a legutóbbi SME lemezjátszómat....
Viszont korrekt meghallgatást mindig biztosítok. Hozott elektronikát is beillesztek a rendszeremben ha az azt a szintet képviseli ami alkalmas a bemutatásra.

Online
Avatar
earforce
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5699
Csatlakozott: 2009.01.21., szer. 00:18
Értékelés: 2058

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: earforce »

akvapark írta:
2021.01.03., vas. 17:16
Mindannyian tudjuk ki "Linto" :smile32:
Én nem. Felvilágosítanál? Jöhet PÜ-ben is. :smile53:
SYNOLOGY|ZIDOO|METRUM|MUSICAL FIDELITY|MAGNEPAN|REL

Online
Avatar
zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1677
Csatlakozott: 2010.01.16., szomb. 22:11
Értékelés: 708
Tartózkodási hely: 2465

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Bocsánat, valamiért kétszer ment át.
Több mint egy perc várakozás után, nem ment at a hozzaszólás, majd új biztonsagi kódot kért.
Ebből lett a dupla poszt. gondolkodik.gif
Analóg: Alphason solo, Linn Akito, Benz-Micro ACE L, Silver Cord Plus, Hiraga headamp, ARC"By fpalotás", Heed Orbit 2
Digitális: Audiomeca Mephisto, Benchmark dac 1
Rádió: Philips FT-950
Erősítő: Etalon + Conrad Johnson MF 2250
Hangsugárzó: JBL Ti 5000,
Kábelek: Kimber Hero, DIY

Online
Avatar
zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1677
Csatlakozott: 2010.01.16., szomb. 22:11
Értékelés: 708
Tartózkodási hely: 2465

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

R.G. írta:
2021.01.03., vas. 16:45
Titan írta:
2021.01.03., vas. 16:12
ne legyen igazam de ez is ott van
viewtopic.php?f=32&t=146794&p=2546795&h ... E#p2546795
Kb ha jol ertem akkor ezen a forumon kivul nem szabad semmit venni,meet a kockazat igen nagy, higy at fognak verni? Itt is elofirdul neha ahogy latjuk, de itt azertszokott lenni legalabb szembesites vagy kizaras. Akkor sem egy masik apros forum, sem a facebookos csoportok nem hasznalhatok komolyabb portekakra? Ez a helyzet?
Nem, azért az AVX-en túl is van élet! Én személy szerint már többször is vásároltam más oldalakról(pl. Hifi piac, Jófogás), és minden rendben volt.
Van néhány dolog, kritérium amit be kell tartani, hogy minél alacsonyabbra szorítsuk a kockázatot.
1. Tudd, hogy mi az amit készülsz megvenni. Ismerd meg, olvass róla, legyél tisztában, mik lehetnek a buktatói, magyarúl legyél felkészült a konkrét készülékből, mikor elmész meghallgatni/szemrevételezni. Ehhez az is hozzátartozik, hogy a konkrét készülek átlagárával is tisztában legyél, nehogy belefuss egy ilyen irreális ajánlatba, mert utána már verheted a fejed a falba.
2. Törekedj a személyes átvételre. Én, ha csak tehetem így veszek mindent. Inkább autózom egy készülékért akár több száz kilómétert, rászánva azt a 10-15e-res üzemanyag költséget, de akkor sem veszek zsákbamacskát. Jártam már úgy, hogy hasonló út után, nem azt láttam, amit a készülékről kapott képeken láttam. Szándékosan úgy fotózták, hogy a hiba, sérülés ne látszódjon. Persze magyarázkodás volt, de nem hoztam el a készüléket. Meg is lepődött az eladó, abban reménykedett, hogy ha már ilyen sokat utaztam miatta, akkor tuti nem akarok üres kézzel hazamenni. Tévedett.
Igen, kidobott pénz volt az út, de a szerzett tapasztalat majdnem, hogy megérte.
3. Csak úgy veszek meg bármit is, ha van lehetőség saját rendszerben kipróbálni, meghallgatni. Egy bizonyos szint felett ez az "eljárás" szinte kötelező. Volt több olyan esetem is, hogy ennek a megállapodásnak köszönhetően visszavihettem a készüléket, kábelt, stb., mert nem vált be.
De volt olyan esetem is, hogy ezen lehetőség hianya miatt nem tudtam megvenni egy készüléket, de nagyon rá voltam kattanva. Inkább nem kockáztattam.
Végül a 4. Az eladó személye. Ha nem ismerős, vagy ismert(pl. innen a fórumról), az eladó, akkor nem árt picit imformálódni, pl. itt ebben a topic-ban.
Előre utalni én, csak tényleg általam ismert megbízható eladónak utalnék, azért a feltételes mód, mert én így nem szoktam fizetni, mert nem, vagy csak nagyon körülményesen tudom megoldani.
Én mindíg törekszem a személyesen lefolytatott adás-vételre, ha ez nem kivitelezhető, vagy nem éri meg(pl. egy 20e-res kábel-300km-re), akkor kihagyom, nem küzdök feleslegesen, majd jön másik.
Különben is, ez csak egy hobby, nem szabad görcsölni rajta.
A fent említett "szabályokat" betartva, viszonylag alacsony szintre redukálhatjuk a csalódást.
Köszönöm, hogy elolvastad!
Analóg: Alphason solo, Linn Akito, Benz-Micro ACE L, Silver Cord Plus, Hiraga headamp, ARC"By fpalotás", Heed Orbit 2
Digitális: Audiomeca Mephisto, Benchmark dac 1
Rádió: Philips FT-950
Erősítő: Etalon + Conrad Johnson MF 2250
Hangsugárzó: JBL Ti 5000,
Kábelek: Kimber Hero, DIY

Online
Avatar
frenki485
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1086
Csatlakozott: 2014.07.21., hétf. 14:28
Értékelés: 179
Tartózkodási hely: Veszprém

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

R.G. írta:
2021.01.03., vas. 16:45
Titan írta:
2021.01.03., vas. 16:12
ne legyen igazam de ez is ott van
viewtopic.php?f=32&t=146794&p=2546795&h ... E#p2546795
Kb ha jol ertem akkor ezen a forumon kivul nem szabad semmit venni,meet a kockazat igen nagy, higy at fognak verni? Itt is elofirdul neha ahogy latjuk, de itt azertszokott lenni legalabb szembesites vagy kizaras. Akkor sem egy masik apros forum, sem a facebookos csoportok nem hasznalhatok komolyabb portekakra? Ez a helyzet?
Szerintem azért ennyire nem sötét a kép...
Törekedni kell a személyes átvételre, kipróbálásra, nyilván, ha nem kell sok száz km-t autózni érte.
Én mindig kérek többféle elérhetőséget, nem csak email-ben kommunikálok, telefonon is átbeszélem a dolgokat.
Azért nagy összegek esetében nem biztos, hogy előre utalnék.
Viszont kis ország vagyunk, kis piac, viszonylag kevés hirdetési felület (Vatera, Jófogás, Hifi Piac, Hardwer apró, AVX...), a simliseknek előbb/utóbb híre megy, lehet a vétel előtt tájékozódni.
Meg ugye a gyanús hirdetések: pl 4-500,000Ft-os Studer/ReVox cuccot 50,000-ért árulják...
Persze rizikó, az lesz, de ilyen az egész életünk.
Ethosz CDM Transport,  Ethosz csöves DAC,  
Ethosz csöves előfok,  Ethosz végfok, Ethosz EAL-04 hangfalak,
Vincent MM/MC phono, Technics SL 1210 GR, Shure M44-7,
Kábelek: Ethosz,  Van Den Hul,  Einstein Audio,  VanDamme   

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4865
Csatlakozott: 2007.01.12., pén. 13:38
Értékelés: 788

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Mindannyian tudjuk ki "Linto" :smile32:
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Online
Avatar
R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1116
Csatlakozott: 2012.04.12., csüt. 10:45
Értékelés: 229
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Titan írta:
2021.01.03., vas. 16:12
ne legyen igazam de ez is ott van
viewtopic.php?f=32&t=146794&p=2546795&h ... E#p2546795
Kb ha jol ertem akkor ezen a forumon kivul nem szabad semmit venni,meet a kockazat igen nagy, higy at fognak verni? Itt is elofirdul neha ahogy latjuk, de itt azertszokott lenni legalabb szembesites vagy kizaras. Akkor sem egy masik apros forum, sem a facebookos csoportok nem hasznalhatok komolyabb portekakra? Ez a helyzet?
Emotiva T2, C2, B1, XMC-1 GEN2, DIY Ultimax 15", Crown XTi 2002, Lexicon LX-5, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100",Zidoo X9S, Synology DS218play, Supra, Furukawa, Van Damme, Klotz

Avatar
Titan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 333
Csatlakozott: 2015.09.27., vas. 17:21
Értékelés: 60

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: Titan »

MagnePlanar mg12 - preamp - siltech G6 signature - Analysis Plus Solo Crystal Oval - Valhalla
 

Online
Avatar
zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1677
Csatlakozott: 2010.01.16., szomb. 22:11
Értékelés: 708
Tartózkodási hely: 2465

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

hukkle írta:
2020.12.30., szer. 15:22
Picit offtopic érdeklődés

A HFP Apron látok egy avx-en egy-egy nemrég hirdetett és elkelt portákát a HFP aprón akár százezres nagyságrenddel drágábban áruló személyt "Linto" név alatt.
Abban bízok, h. az avx-es ár közelébe vissza tudnám "alkudni" az egyik portékát.
Nem tudom, h. lehet-e bízni benne. Jöhet PM-ben is a válasz, köszi, buék
Azért mégsem annyira off, nézd csak mit találtam: https://www.avx.hu/forum/memberlist.php ... le&u=16628
Arra azért ügyel, hogy ne itt adja tovább, jelentős áremeléssel, ami korábban itt vett.
Analóg: Alphason solo, Linn Akito, Benz-Micro ACE L, Silver Cord Plus, Hiraga headamp, ARC"By fpalotás", Heed Orbit 2
Digitális: Audiomeca Mephisto, Benchmark dac 1
Rádió: Philips FT-950
Erősítő: Etalon + Conrad Johnson MF 2250
Hangsugárzó: JBL Ti 5000,
Kábelek: Kimber Hero, DIY

Avatar
arsenlupin
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 534
Csatlakozott: 2004.10.14., csüt. 18:33
Értékelés: 51
Tartózkodási hely: Vác környéke

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: arsenlupin »

Az, hogy nem szívesen küldenek kis hazánkba az eladók, az sajnos a királyi posta "lelkiismeretes" dolgozóinak is köszönhető! Szerény "ebay-es" pályafutásom alatt, két nyomkövetős cuccom is eltűnt! Mindkètszer beérkezett az országba, de itt köddé vált..... Az eladók ezek után nem igazán szerettek.....

Üdv,
arsenlupin

Online
Avatar
R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1116
Csatlakozott: 2012.04.12., csüt. 10:45
Értékelés: 229
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Titan írta:
2021.01.02., szomb. 17:08
van egy budapesti felvásárló aki min. 3 néven hirdet jelenleg is ..
Akkor jelezd kerlek egy modinak

Koszi
Emotiva T2, C2, B1, XMC-1 GEN2, DIY Ultimax 15", Crown XTi 2002, Lexicon LX-5, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100",Zidoo X9S, Synology DS218play, Supra, Furukawa, Van Damme, Klotz

Avatar
Titan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 333
Csatlakozott: 2015.09.27., vas. 17:21
Értékelés: 60

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: Titan »

van egy budapesti felvásárló aki min. 3 néven hirdet jelenleg is ..
MagnePlanar mg12 - preamp - siltech G6 signature - Analysis Plus Solo Crystal Oval - Valhalla
 

Online
Avatar
frenki485
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1086
Csatlakozott: 2014.07.21., hétf. 14:28
Értékelés: 179
Tartózkodási hely: Veszprém

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

lacy írta:
2021.01.01., pén. 12:44
tonee73 írta:
2021.01.01., pén. 11:07
Vannak még érdekes péksütemények...
Még egyszer elnézésedet kérem, hogy (akaratlanul) ily bonyodalmat okoztam a tévesen belinkelt telefonszámmal. :smile53:
Semmi gond, igazából én is írtam neki telefonszámot, akkorra már, csak mondom az az érdekes, hogy így alakult.
Nekem az sem lett volna gond, ha estére azt mondja, meggondoltam, mégsem kell.
Vagy eljön megnézi, és akkor mondja, hogy izé nem fér el vagy drága vagy ... mindegy.
Csak 9 PÜ után azzal lemondani a dolgot, hogy ő fáradt... az vicces
Ha nekem életem üzlete jön szembe, akkor bedobok két kávét és robogok... :car-motor:
Hát... nem vagyunk egyformák, nagyon nem, talán ez jobb is így.
Árultam pár hete egy régi Phips Cd-t-olcsón. Közben eltörött a tálca nyitó szíjtárcsa, fogaskerék.
Na mi legyen, sikerült kicserélni újra, a szíjat is persze.
Rám írt PÜ-ben egy fórumtárs, hogy hibásan mennyi lenne az ára? Írtam neki, hogy sikerült kicserélni az alkatrészeket újra, de még így javítva is olcsóbban árultam 2000Ft-tal. Gyakorlatilag 6 doboz cigi áráért, gombokért na. De mondom (írom) neki, beszéljük meg mi lenne az ő elképzelése?
Szerinted válaszolt azóta is??
Jó, annyira nem zavart, megvette más, elvittem neki Bpestre (örült neki baromira, tetszett a hangja, stb). Nem is ez a lényeg. Én kérek elnézést.. nem?
Ethosz CDM Transport,  Ethosz csöves DAC,  
Ethosz csöves előfok,  Ethosz végfok, Ethosz EAL-04 hangfalak,
Vincent MM/MC phono, Technics SL 1210 GR, Shure M44-7,
Kábelek: Ethosz,  Van Den Hul,  Einstein Audio,  VanDamme   

Online
Avatar
frenki485
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1086
Csatlakozott: 2014.07.21., hétf. 14:28
Értékelés: 179
Tartózkodási hely: Veszprém

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

lacy írta:
2021.01.01., pén. 12:44
tonee73 írta:
2021.01.01., pén. 11:07
Vannak még érdekes péksütemények...
Még egyszer elnézésedet kérem, hogy (akaratlanul) ily bonyodalmat okoztam a tévesen belinkelt telefonszámmal. :smile53:
Semmi gond, igazából én is írtam neki telefonszámot, akkorra már, csak mondom az az érdekes, hogy így alakult.
Nekem az sem lett volna gond, ha estére azt mondja, meggondoltam, mégsem kell.
Vagy eljön megnézi, és akkor mondja, hogy izé nem fér el vagy drága vagy ... mindegy.
Csak 9 PÜ után azzal lemondani a dolgot, hogy ő fáradt... az vicces
Ha nekem életem üzlete jön szembe, akkor bedobok két kávét és robogok... :car-motor:
Más pedig felcsapja az "1000 kifogás Nagy Könyve" c. művet és idéz belőle egy kevésbé hihetőt...
Ethosz CDM Transport,  Ethosz csöves DAC,  
Ethosz csöves előfok,  Ethosz végfok, Ethosz EAL-04 hangfalak,
Vincent MM/MC phono, Technics SL 1210 GR, Shure M44-7,
Kábelek: Ethosz,  Van Den Hul,  Einstein Audio,  VanDamme   

Válasz küldése

Vissza: “Árazás, jó eladók, rossz eladók, minden, amire kíváncsi vagy, DE NEM hirdetés!”