Újdonságok


1. A felső menüsor már nem csak sorminta, legördülő menüvé változott az al-Fórumok legolvasottabb témáihoz vezető linkekkel.
2. "Szakértők" al-Fórum: Nemsokára feltöltjük mesterekkel, tuning műhelyek, szakemberekkel, akik bár nem Kereskedők, de tevékenységük mégis megérdemelheti a kiemelést egy önállló Téma formájában.
3. "GDPR al-Fórum": Közérthető fórum az Adatvédelemről, teendőkről, tudnivalókról. Hírek, elemzések, veszélyek, tippek és trükkök az egyszerűbb élethez.

További jó Fórumozást!

iMac szervíz?

Avatar
gyszabolcs
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 48
Csatlakozott: 2014.05.22., csüt. 23:47
Értékelés: 19

Re: iMac szervíz?

Hozzászólás Szerző: gyszabolcs » 2019.12.14., szomb. 11:58

Valószínűleg a videokártya okozza a problémát, ami tipikus hiba az AMD kártyával szerelt, 2009-2010 körül gyártott iMac-ek esetében. A nem megfelelő belső hőelvezetés következtében a grafikai kártyára integrált GPU chip lábai elengedik a forrasztást. A javítását kétféleképpen szokták megoldani, reballing-al (újragolyózás) vagy a komplett videokártya cseréjével. A reballing-ot nagyjából 20 ezer forint + munkadíj környékén szokták vállalni a szervizek. A komplett GPU csere húzósabb történet, az a kártya típusától függően úgy 40 ezer + munkadíj környékén indul. Nem volt még ilyen problémám, ezért konkrét szerviz tippem nincs. A gugli szerint ezek a szervizek vállalnak iMac javítást és GPU reballing-ot:

https://macxpert.hu/szerviz-arak/

https://www.reballing.hu

Ez a hiba egyébként általában már az iMac 4-5 éves korában elő szokott fordulni, a tiéd egész jól bírta. Azt javaslom, hogy a szervizben kérj egy komplett belső takarítást és CPU újrapasztázást (10 év alatt elöregedhetett rajta a hővezető paszta) is, hogy a GPU javítása vagy cseréje után, a megfelelő szellőzés hiánya miatt ne forduljon elő ismét a probléma.

Avatar
szigony
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1932
Csatlakozott: 2009.11.11., szer. 20:39
Értékelés: 1236

iMac szervíz?

Hozzászólás Szerző: szigony » 2019.12.12., csüt. 20:37

Megbizhato szervizt keresek ahol iMac-et megbizhatoan tudnak javitani. kb 10 ev utan a gepemen a kijelzo rovid 10-20 perces hasznalat utan elsotetul. A gep nem kapcsol le csak a kijelzo.
Talalkozott mar valaki ilyennel? Milyen problemara utalhat a hibajelenseg? Ennek kb mennyi lehet a varhato szervizkoltsege?
Elore is koszonom a segitsegeteket.

Válasz küldése

Vissza: “Gyors kérdések helye-olyan kérdések melyeknek nincs helye a fórum általános részén, vagy nem a hifivel / zenehallgatással kapcsolatosak”