A Fórum 2020-09-18-án pénteken a fórum frissítésre került.
Ha problémát láttok vagy hiányzik valami, kérjük jelezzétek!
Figyelem: a szabályzat 6.8.3.1 - es pontja alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.

iMac szervíz?

Elsősorban a nem hifivel kapcsolatos kérdések / dolgok helye
Avatar
gyszabolcs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 50
Csatlakozott: 2014.05.22., csüt. 23:47
Értékelés: 21

Re: iMac szervíz?

Hozzászólás Szerző: gyszabolcs »

Valószínűleg a videokártya okozza a problémát, ami tipikus hiba az AMD kártyával szerelt, 2009-2010 körül gyártott iMac-ek esetében. A nem megfelelő belső hőelvezetés következtében a grafikai kártyára integrált GPU chip lábai elengedik a forrasztást. A javítását kétféleképpen szokták megoldani, reballing-al (újragolyózás) vagy a komplett videokártya cseréjével. A reballing-ot nagyjából 20 ezer forint + munkadíj környékén szokták vállalni a szervizek. A komplett GPU csere húzósabb történet, az a kártya típusától függően úgy 40 ezer + munkadíj környékén indul. Nem volt még ilyen problémám, ezért konkrét szerviz tippem nincs. A gugli szerint ezek a szervizek vállalnak iMac javítást és GPU reballing-ot:

https://macxpert.hu/szerviz-arak/

https://www.reballing.hu

Ez a hiba egyébként általában már az iMac 4-5 éves korában elő szokott fordulni, a tiéd egész jól bírta. Azt javaslom, hogy a szervizben kérj egy komplett belső takarítást és CPU újrapasztázást (10 év alatt elöregedhetett rajta a hővezető paszta) is, hogy a GPU javítása vagy cseréje után, a megfelelő szellőzés hiánya miatt ne forduljon elő ismét a probléma.

Avatar
szigony
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1970
Csatlakozott: 2009.11.11., szer. 20:39
Értékelés: 1253

iMac szervíz?

Hozzászólás Szerző: szigony »

Megbizhato szervizt keresek ahol iMac-et megbizhatoan tudnak javitani. kb 10 ev utan a gepemen a kijelzo rovid 10-20 perces hasznalat utan elsotetul. A gep nem kapcsol le csak a kijelzo.
Talalkozott mar valaki ilyennel? Milyen problemara utalhat a hibajelenseg? Ennek kb mennyi lehet a varhato szervizkoltsege?
Elore is koszonom a segitsegeteket.

Válasz küldése

Vissza: “Gyors kérdések helye, minden, amit máshol nem tudsz megkérdezni”