A Fórum 2020-09-18-án pénteken frissítésre került.
Ha problémát láttok vagy hiányzik valami, kérjük jelezzétek!
Figyelem: a szabályzat 6.8.3.1 - es pontja alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.

Hírek, újdonságok

Moderátor: LIMAR

Avatar
LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1097
Csatlakozott: 2017.04.27., csüt. 18:06
Értékelés: 2142
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Paradigm Monitor SE 3000F teszt

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Paradigm Monitor SE 3000F hangsugárzó

A kanadai gyártó több mint harmincévnyi tapasztalatát és a legmodernebb innovációkat felhasználva alkotta meg a Monitor SE névre hallgató, minden eddigi hangsugárzójánál kedvezőbben árazott új belépő sorozatát, melynek a 3000F jelű álló doboz a második legnagyobb tagja.

Egy bő egy méter magas, négy hangszórós, minőségi alkatelemekből álló és ízlésesen kinéző állódoboz, amely ráadásként nem is a Távol-Keleten, hanem a legeslegutolsó porcikájáig bezárólag Kanadában készült, kevesebb, mint 250 ezer forintért, egy olyan kvalitású gyártótól, aki a Paradigm mellett a high-end Anthem erősítőket is jegyzi - ez tényleg nagyon jól hangzik. Nem véletlen tehát a Monitor SE család „Fedezze fel a szuper audio minőséget költségek nélkül” szlogenje, mivel ezekkel a dobozokkal tényleg nagyon kedvező áron válthatunk jegyet a minőségi zenehallgatás világába, a 3000F-el pedig táadásként még a mennyiségibe is. Utóbbi paraméterének köszönhetően ez a hangsugárzó a nagy hangerő igények vagy a nagyobb terek mellett bizonyára házi-mozi front sugárzóként is megállja a helyét, sok esetben akár még aktív szub-woofer nélkül is.

A Monitor SE sorozat belépő álló típusaként a 3000F egy impozáns megjelenésű, divatosan keskeny és nyúlánk formájú négy hangszórós, három-utas bassz-reflex rendszerű hangsugárzó. Előlapján egymástól kissé elkülönülve, ezáltal kisdoboz+mélysugárzó kiosztás érzetet nyújtva helyezkedik el a tweeter és a középsugárzó kettőse, majd kissé lejjebb a kettő woofer. A csipogó a korábbról már jól ismert 25 mm-es, ferrofluid hűtésű X-PAL tweeter, amely kiegészítésként megkapta az Exclusive Perforated Phase-Aligning (PPA) technológiát is. A jól hangzó nevű megoldás a gyakorlatban egy speciális fókuszáló lencsét jelent, ami egyrészt segíti a hangok színezetlen és sima megszólaltatását, másrészt a membránokat is megvédi az esetleges mechanikai sérülésektől. Az alatta elhelyezkedő mély/közép hangszóró egy 140 mm-es ásványi anyagokkal feltöltött polipropilén membrános típus inverz porvédő kúppal, és a gyártói leírás szerint gyors, erőteljes és tiszta megszólalással. Tőlük valamennyivel távolabbra találhatók az ugyancsak 140 mm-es, a mély/középpel teljesen megegyező felépítésű mélysugárzók, az általuk megmozgatott levegőmennyiség pedig a hátsó reflex kijáraton távozik, amit mindenképpen érdemes figyelembe venni a doboz elhelyezésekor.

A magas és keskeny kabinet talajtól való elcsatolásáról és a megfelelően stabil megtámasztásáról a szimpla becsavarható tüskéken jócskán túlmutató tüskés talpak gondoskodnak, amelyek megalkotására a tervezők a kedvező ár dacára láthatóan szintén elegendő időt és energiát áldoztak. A matt fekete és fényes fehér változatokban kapható hangsugárzó előlapján sajnos némileg disszonáns látvány elemek a selymet rögzítő lyukak (főleg a fehéren), de ne legyünk telhetetlenek, ennyi jó mellé ilyen áron ne panaszkodjunk, hogy a modern mágneses selyem már nem fért bele a keretbe.Az általam eddig hallgatott Paradigm hangsugárzók egyik legfőbb közös vonása mérettől és kategóriáról függetlenül a karakánság és a határozott kiállás volt, ami azt jelzi, hogy a kanadaiak szeretik a helyükre tenni a dolgokat és a látásmódjuk szerint ezek a paraméterek a valósághű ábrázolás sarkalatos pontjainak számítanak. A karcsú Monitor SE 3000F a Prestige 85F állódobozhoz hasonlóan konkrét, energikus és határozott karakterben muzsikál, a hangjainak pedig valódi teste és súlya van; ahogy mostanában mondani szokták, a doboz rendesen odateszi magát. A jazz muzsika izmos és energikus dobszólóval kezdődik, amit a hangsugárzók különösebb erőlködés nélkül prezentálnak, és a basszus jelenléte a felvétel egészében hangsúlyos. A pontosan kottázható bőgő stabil alapokat biztosít a nyílt és konkrét megszólalású bandának, melynek játéka egységes és arányos. A mélyek folyamatos jelenlétének köszönhetően a hangzás megfogott, ezért talán egy kis bohém pezsgés jót tenne az élőzene hangulat hangsúlyosabb kialakulásának. A frekvenciasáv másik végét jelentő magasak könnyedek, levegősek, sem különösebb ellágyulás, sem keménység nem tapasztalható bennük, egyszóval természetesnek mondhatók. A vibrafon játéka kifinomult és bensőséges hangulatú, sziporkázó hangszínek nélkül is nagyon kellemes élményt nyújtva. A hangsugárzó a karakterét a halk és hangos hangerőszintek között jól megőrzi; felhangosítva sem válik harsánnyá és lehalkítva sem laposodik el.

Klasszikus műveken a védjegyének mondható biztos basszus alapokra építkezve könnyed, fesztelen és gyakran egészen monitoros hatású hangszerhangokat épít fel, ha pedig olyan erőteljes és dinamikus részletek jönnek, mint például a Verdi opera tutijai, cseppet sem zavartatva magát felveszi a kesztyűt és mind az árához, mind a méretéhez képest egészen lenyűgöző teljesítményt nyújt. Márkatársaihoz hasonlóan a koncepciója a részletekre való alapos koncentrálás és a komplett atmoszféra megteremtésének kombinációja, így egyszerre kellően részletező és komplex „rálátást” nyújtó hangzásban lehet részünk. A megszólalása a többi műfajhoz hasonlóan az extrovertált fajtához tartozik, semmit sem takargat, ennek ellenére egy cseppet sem tolakodó és hosszabb távon sem válik fárasztóvá.

A zongora-szaxofon felvételen egy kb. gyöngyhalász tüdővel fújt erőteljes, de azért a finomságokat sem elhanyagoló szaxofon és egy naturális színezetű, valósághű zongora rutinos összjátékát szólaltatja meg, utóbbinál a kis kalapácsok és a fémhúrok találkozása életszerűen plasztikus, a leütések intenzitása pedig nagyon széles skálát ölel fel. Shirley Horn felvételében a mélyszólam erőteljes és testes, zavaró mellékzöngék még nagyobb hangerőn sincsenek, az énekesnő érzelmes, lágy és levegős hangon önti dalba a bánatát kifinomult és gazdag háttérkörnyezettel körítve. A magasak kidolgozottak és oldott hangulatúak, a szellős tér monitorsugárzósan széles és mély.

Testes és a határozott stílusának köszönhetően a 3000F-et még az Isten is ideális pop-rock zenei hangsugárzónak teremtette, így mind a dance floor, mind a rock mondhatni a kisujjában van, a terhelést pedig tág határok között nagyon jól bírja. Ugyanezen okok folytán a filmek is nagyon fekszenek neki, így könnyen megelőlegezhető, hogy a Monitor SE sorozat tagjaiból akár még aktív mélysugárzó nélkül is egy igazán ütős mozi szett építhető fel.

Ajánlás

A Monitor SE 3000F modell a gyártó legolcsóbb, mondhatni szezonálisan árazott sorozatának tagjaként is határozott kiállással, széles frekvencia átvitellel, illetve dinamikus, nyílt és realista hangzással rendelkezik. Karaktere a felépítésében is szemmel látható kisdoboz+ mélysugárzó együttesekére emlékeztet, lényegében műfaj független megszólalással, egyenletesen magas teljesítménnyel, ezen belül kiugró minőségű könnyűzenei/mozis hangzással, és mindezt több mint kellemesnek mondható áron kínálva.


Paradigm Monitor SE 3000F
Frekvencia átvitel: 42 Hz- 21 kHz (±3dB)
Maximális bemeneti teljesítmény: 100 W
Névleges impedancia: 8 Ohm
Váltási frekvenciák: 800 Hz, 3000 Hz
Érzékenység: 91 dB
Méretek: 1004×230×280 mm
Tömeg: 15,8 kg
Ár: 246.000,- Ft

Limar Audio
Tel: 1/329-2980
www.limar.hu

A teljes teszt itt olvasható: https://www.hifipiac.hu/hifi/hangsugarz ... garzo.html

Avatar
supravox
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1439
Csatlakozott: 2013.09.01., vas. 07:28
Értékelés: 684

Re: Lemezjátszó csoport teszt a Hi-Fi Chice-ban

Hozzászólás Szerző: supravox »

HSRT8 írta:
2020.09.06., vas. 17:35
Köszi, ez világos volt, ezért írtam, hogy ez is hasznos összehasonlítás. Azért azt gondoltam, hogy ezen az árszinten a pu próbálgatás - ami egy idő után úgyis kell, ha sok zenét hallgat az ember - azért már nem ritka, de lehet, hogy ebben is tévedek, vagy csak kis hazánkban van így.
A sok cserélgetés azért is lehet, mert nem mindig találja meg az ember az adott hangkarhoz a hozzá illő hangszedőt. Másodsorban meg a zenei stílus is lehet oka stb...
A Mofiban az egyik legjobb, hogy nem kell bele más gyártó hangszedője, a sajáthoz lett kitalálva, és valljuk be ez így sokkal könnyebb is a legtöbb felhasználónak. Leveszi a gondot a vállunkról és nem kell aggódnunk, hogy mellé nyúlunk a választásban. Na ez egy kicsit marketinges duma lett...(nincs Mofi lemezjátszóm) még.....
[/quote]


Engem mint Technics fanatikust teljesen lenyűgözött a Mofi lemezjátszó mikor a Gáboréknál hallgattam.
Sokáig teljes megelégedéssel használtam a.Mofi Mastertracker hangszedőt.
Aztán úgy alakult,hogy mégis elkezdtem MC-t hallgatni
DE!Az egy Dynavector XV1s hangszedő kb. 8x-os áron és még a phono-t nem is számoltam
Na de visszatérve a Mofi kombóra.
Elképesztően vidám, "mindenevő" ritmikus,zenei hang.
Ülsz,vigyorogsz és jár a lábad..
Egyszerűen minden baromi jól szól rajta nem válogat.
Persze mindennél van jobb.
De ezt a harmóniát csak vért izzadva lehet előállítani.
Igazándiból k...a megéri.
Sőt ki merem mondani,hogy ennyi pénzért nincs alternatíva.
Bodor Pc,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, ATC SCA2 előfok,ATC SCM100asl hangfal
Technics 1200G ,ASR Basis Exclusive phono,Dynavector XV1S pickup.WW Microplatinum8 phono,WW Gold Eclipse 8,WW Platinum8 aes/ebu, Stealth T-selected v2 usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Stax SR007-SRM353X

Avatar
LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1097
Csatlakozott: 2017.04.27., csüt. 18:06
Értékelés: 2142
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Advance Paris tesztek

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Újabb tesztek jelentek meg az Advance Paris Xi-1100 integrált erősítőről és a Playstream A5 hálózatos integrált erősítőről.
Ár/minőség szerint mindegyik erősítő kimagasló eredményt ért el.
Az Xi-1100 egy igazi erőgép nagyon szerethető hanggal.
A Playstream A5 egy nagyon megbízható streamerrel egybeépített integrált erősítő, aminek saját kezelő felülete is nagyon jól használható.
Csatolmányok
X-i1100_Stereo_10_2020-LV.pdf
(650.3 KiB) Letöltve 20 alkalommal.
Xi-1100 Haute Fideěliteě 09 2020.pdf
(1.66 MiB) Letöltve 10 alkalommal.
10-12_Advance_Paris_Playstream_A5.pdf
(1.72 MiB) Letöltve 31 alkalommal.

Avatar
HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1570
Csatlakozott: 2008.02.20., szer. 20:44
Értékelés: 479

Re: Lemezjátszó csoport teszt a Hi-Fi Chice-ban

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Köszi, ez világos volt, ezért írtam, hogy ez is hasznos összehasonlítás. Azért azt gondoltam, hogy ezen az árszinten a pu próbálgatás - ami egy idő után úgyis kell, ha sok zenét hallgat az ember - azért már nem ritka, de lehet, hogy ebben is tévedek, vagy csak kis hazánkban van így.
[/quote]

A sok cserélgetés azért is lehet, mert nem mindig találja meg az ember az adott hangkarhoz a hozzá illő hangszedőt. Másodsorban meg a zenei stílus is lehet oka stb...
A Mofiban az egyik legjobb, hogy nem kell bele más gyártó hangszedője, a sajáthoz lett kitalálva, és valljuk be ez így sokkal könnyebb is a legtöbb felhasználónak. Leveszi a gondot a vállunkról és nem kell aggódnunk, hogy mellé nyúlunk a választásban. Na ez egy kicsit marketinges duma lett...(nincs Mofi lemezjátszóm) még.....

Avatar
Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1005
Csatlakozott: 2009.05.13., szer. 20:51
Értékelés: 470

Re: Lemezjátszó csoport teszt a Hi-Fi Chice-ban

Hozzászólás Szerző: Klaca »

LIMAR írta:
2020.09.06., vas. 13:09
Klaca írta:
2020.09.06., vas. 12:08
Köszi, asszem félreértettem, azt hittem, minden készülék külön is kapott egy olyan kis tesztet, mint a mofi. Gondolom akkor ez csak a győztesnek jár. Biztos az ilyen összehasonlítás is hasznos, de engem jobban érdekelt volna, ha pl. ugyanazzal a pu-val tesztelik a lejátszókat, mert pl. a rega pu-k régen legendásan szarok voltak, a mofi meg itt nagyon erős.
A teszt célja az volt, ha valaki rászán 1500 USD-t egy komplett lemezjátszóra, kifizeti, hazaviszi, bekapcsolja, azok közül melyik fog a legjobban szólni. Az emberek többsége nem hifista, aki tesztelget, cserélgeti a hangszedőket, belső kábeleket, alátéteket, tápkábeleket... Megveszi, hazaviszi, hallgatja.
Nekik a legjobb választás ebben az ársávban a tesztelt készülékek közül a MoFi Studiodeck+ komplett lemezjátszó lenne.
Köszi, ez világos volt, ezért írtam, hogy ez is hasznos összehasonlítás. Azért azt gondoltam, hogy ezen az árszinten a pu próbálgatás - ami egy idő után úgyis kell, ha sok zenét hallgat az ember - azért már nem ritka, de lehet, hogy ebben is tévedek, vagy csak kis hazánkban van így.

Avatar
LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1097
Csatlakozott: 2017.04.27., csüt. 18:06
Értékelés: 2142
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Lemezjátszó csoport teszt a Hi-Fi Chice-ban

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Klaca írta:
2020.09.06., vas. 12:08
Köszi, asszem félreértettem, azt hittem, minden készülék külön is kapott egy olyan kis tesztet, mint a mofi. Gondolom akkor ez csak a győztesnek jár. Biztos az ilyen összehasonlítás is hasznos, de engem jobban érdekelt volna, ha pl. ugyanazzal a pu-val tesztelik a lejátszókat, mert pl. a rega pu-k régen legendásan szarok voltak, a mofi meg itt nagyon erős.
A teszt célja az volt, ha valaki rászán 1500 USD-t egy komplett lemezjátszóra, kifizeti, hazaviszi, bekapcsolja, azok közül melyik fog a legjobban szólni. Az emberek többsége nem hifista, aki tesztelget, cserélgeti a hangszedőket, belső kábeleket, alátéteket, tápkábeleket... Megveszi, hazaviszi, hallgatja.
Nekik a legjobb választás ebben az ársávban a tesztelt készülékek közül a MoFi Studiodeck+ komplett lemezjátszó lenne.
Amúgy a MoFinak van magasabb minőségű komplett lemezjátszója is, az Ultradeck+. Benne még jobb a hangszedő és a futóműve is masszívabb. Az ára ennek sem megfizethetetlen egy átlag lemezhallgatónak. És ezért a pénzért egy valóban felső kategóriás lemezjátszót kap már a megvásárlója.
Persze lehet cserélgetni a hangszedőket, alátéteket, kábeleket, de minek, ha ez így nagyon jól szól már. Én biztosan nem tenném. Csak leülnék és pakolnám fel egymás után a lemezeket. Élvezném a zenét.

Avatar
Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1005
Csatlakozott: 2009.05.13., szer. 20:51
Értékelés: 470

Re: Lemezjátszó csoport teszt a Hi-Fi Chice-ban

Hozzászólás Szerző: Klaca »

LIMAR írta:
2020.09.05., szomb. 23:33
Klaca írta:
2020.09.05., szomb. 21:01
Fel tudnád esetleg tenni még a Rega tesztjét is? Nagyon köszi!
Ez egy összehasonlító teszt volt közel azonos árú komplett lemezjátszók között. A teljes teszt a mellékelt pdf-ben olvasható. A végén jól leírják a két finalista között hallható különbségeket. Önálló tesztem nincs róla. A neten biztosan sok teszt található róluk.
Köszi, asszem félreértettem, azt hittem, minden készülék külön is kapott egy olyan kis tesztet, mint a mofi. Gondolom akkor ez csak a győztesnek jár. Biztos az ilyen összehasonlítás is hasznos, de engem jobban érdekelt volna, ha pl. ugyanazzal a pu-val tesztelik a lejátszókat, mert pl. a rega pu-k régen legendásan szarok voltak, a mofi meg itt nagyon erős. (Persze lehet fokozni, hogy ugyanzzal a karral a futóműveket, de a pu cserélgetés mégis csak gyakoribb, könnyebben megoldható, mint a karok variálgatása)

Avatar
LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1097
Csatlakozott: 2017.04.27., csüt. 18:06
Értékelés: 2142
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Lemezjátszó csoport teszt a Hi-Fi Chice-ban

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Klaca írta:
2020.09.05., szomb. 21:01
Fel tudnád esetleg tenni még a Rega tesztjét is? Nagyon köszi!
Ez egy összehasonlító teszt volt közel azonos árú komplett lemezjátszók között. A teljes teszt a mellékelt pdf-ben olvasható. A végén jól leírják a két finalista között hallható különbségeket. Önálló tesztem nincs róla. A neten biztosan sok teszt található róluk.
Csatolmányok
HFC_466_mofi_combined.pdf
(3.32 MiB) Letöltve 34 alkalommal.

Avatar
Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1005
Csatlakozott: 2009.05.13., szer. 20:51
Értékelés: 470

Re: Lemezjátszó csoport teszt a Hi-Fi Chice-ban

Hozzászólás Szerző: Klaca »

LIMAR írta:
2020.08.27., csüt. 15:47
A Hi-Fi Choice szeptemberi számában lemezjátszó csoporttesztet olvashatunk.
A tesztelők komplett lejátszókat hallgattak meg 1250-1600 Angol Font ársávban.
A végső győztes az MoFi StudioDeck+ és a Rega Planar 6 közül került ki.
Fel tudnád esetleg tenni még a Rega tesztjét is? Nagyon köszi!

Avatar
LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1097
Csatlakozott: 2017.04.27., csüt. 18:06
Értékelés: 2142
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Lemezjátszó csoport teszt a Hi-Fi Chice-ban

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

A Hi-Fi Choice szeptemberi számában lemezjátszó csoporttesztet olvashatunk.
A tesztelők komplett lejátszókat hallgattak meg 1250-1600 Angol Font ársávban.
A végső győztes az MoFi StudioDeck+ és a Rega Planar 6 közül került ki. Megállapították, hogy mindkét lemezjátszó magas szintet képvisel, de a Rega Planar 6 nyugalma, precizitása, felbontása nem elég jó ahhoz, hogy ő legyen legjobb.
Így a csoport teszt győztese a MoFi StudioDeck+ lett.

Mi nem ismerjük az összes többi lejátszó képességeit, a MoFi StudioDeck-ét viszont annál inkább. Szerintünk is a hangja, megépítettsége túlmutat a kategóriáján. A MoFi nagyon komoly fejlesztést és gyártástechnológiát tett bele ebbe a lemezjátszóba. Méltó a céghez ez a minőség, amit eddig a lemezeiről már megismerhettünk.
Csatolmányok
The Winner is....jpg
The Winner is....jpg (36.44 KiB) Megtekintve 1071 alkalommal
HFC_466_mofi_combined.pdf
(3.32 MiB) Letöltve 36 alkalommal.
Résztvevők.jpg
Résztvevők.jpg (305.55 KiB) Megtekintve 1074 alkalommal

Avatar
LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1097
Csatlakozott: 2017.04.27., csüt. 18:06
Értékelés: 2142
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Hírek, újdonságok

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

wittao írta:
2020.06.05., pén. 00:07
Nálam is TOP5-ben volt ez a szoba tavaly Münchenben. Ezzel a rendszerrel szóltak a legjobban a Magico-k. Az összes többi elektronikával (másik 4 helyen számoltam még Magico dobozokat) elmaradtak ettől. :smile53:
Nekünk is mindig tetszett a Soulution, amikor még nem is forgalmaztuk.
A Magico-val fantasztikusak voltak.
Tavaly viszont Rockport Technologies Cygnus hangfallal szóltak a legjobban. Pedig "csak" a Soulution középső szériájából az 511-es erősítőkkel voltak meghajtva. Nem is a felső kategóriás 701-ekkel.

Avatar
wittao
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4376
Csatlakozott: 2017.01.29., vas. 12:19
Értékelés: 2632
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

Re: Hírek, újdonságok

Hozzászólás Szerző: wittao »

Nálam is TOP5-ben volt ez a szoba tavaly Münchenben. Ezzel a rendszerrel szóltak a legjobban a Magico-k. Az összes többi elektronikával (másik 4 helyen számoltam még Magico dobozokat) elmaradtak ettől. :smile53:
Core Audio, TARALABS, PrimaLuna, STAX, Entreq
Elektroncsovek: PSVANE, GoldLion, TAD, JJ, EH, Sovtek, Shuguang

Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166
www.coreaudio.eu

Avatar
LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1097
Csatlakozott: 2017.04.27., csüt. 18:06
Értékelés: 2142
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Soulution 760 Leedh volume

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

A Soulution is alkalmazza Leedh Processing hangerő szabályozást a 760-as csúcs DAC-jában.
Münchenben tavaly egy ilyen rendszer szólt valami elképesztően realisztikus megszólalással.
Csatolmányok
Soulution 760 Leedh Volume.jpg
Soulution 760 Leedh Volume.jpg (333.91 KiB) Megtekintve 1930 alkalommal
Soulution System Leedh Volume.jpg
Soulution System Leedh Volume.jpg (411.88 KiB) Megtekintve 1930 alkalommal

Avatar
LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1097
Csatlakozott: 2017.04.27., csüt. 18:06
Értékelés: 2142
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

LUMIN LEEDH processing

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

A Lumin LEEDH Processing néven veszteségmentes digitális hangerőszabályzást tesz lehetővé az összes Lumin terméken.

Részletek itt olvashatók:

Leedh Processing is an innovative new digital volume adjustment algorithm that eliminates rounding errors and modifies the digital signal amplitude exactly, without any changes to its shape and free from any kind of information loss.

We are very excited to announce that with LUMIN firmware v13, all LUMIN users now have the option to use (at no additional cost) Leedh Processing Volume Control instead of the default processing algorithm.

Read more here: www.luminmusic.com/support-leedh-processing.html
Csatolmányok
Lumin LEEDH Processing.jpg
Lumin LEEDH Processing.jpg (101.52 KiB) Megtekintve 2040 alkalommal

Avatar
LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1097
Csatlakozott: 2017.04.27., csüt. 18:06
Értékelés: 2142
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

MoFi UltraDeck+M teszt a HiFi Choiceban

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Adam Smith a Mobil Fidelity lemezkiadó igen ígéretes, a kategóriája csúcsát sejtető lemezjátszó csomagját vette górcső alá.

A következtetések:
Ismervén a fejlesztésének történetét és további lehetőségeit, úgy vélem, hogy a MoFi UltraDeck lemezjátszója kiváló készülék lesz, de már a jelen állapotában is lenyűgözően sokat tud, hihetetlenül sokat nyújt az áráért. Még többet kap, ha szán még rá egy kis pénzt és a lemezleszorítót is megveszi hozzá.

AZ ITÉLET:
MELLETTE: Tiszta hang-zás, leképezés, kiváló mélyek, kiviteli minőség
ELLENE: Gyengének tűnnek a zsanérok a védőtető tömegéhez.
ÍGY LÁTJUK: Hihetetlenül jól megépített lemezjátszó csomag elképesztően jó hanggal
ÖSSZESSÉGÉBEN: Öt csillag

A saját és eddigi vásárlóink tapasztalata is megegyezik ezzel.
Csatolmányok
UltraDeck + M HiFi Choice teszt.docx
(1.65 MiB) Letöltve 54 alkalommal.

Avatar
LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1097
Csatlakozott: 2017.04.27., csüt. 18:06
Értékelés: 2142
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

MoFi UlraPhono teszt a HiFi Newsban

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Újabb nagyszerű elismerés a MoFI termékeknek. Ezúttal az UltraPhonoról készült teszt a Hi-fi-Newsban.
A tesztet Ken Kessler és Paul Miller készítette.

A MoFi UltraPhono Outstanding Product elismerést kapott.
Csatolmányok
MoFi UltraPhono.jpg
MoFi UltraPhono.jpg (149.18 KiB) Megtekintve 2751 alkalommal
MoFi UltraPhono HFNR_HU.pdf
(614.04 KiB) Letöltve 68 alkalommal.
MoFi UltraPhono HFNR HU.docx
(1.31 MiB) Letöltve 31 alkalommal.

Avatar
LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1097
Csatlakozott: 2017.04.27., csüt. 18:06
Értékelés: 2142
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Nem áprilisi tréfa

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

A Limar Audio bemutatótermében meghallgatható és megvásárolható a Plinius Audio Reference A-300-as teljesítményerősítője. A részletek itt: viewtopic.php?f=32&t=144451

Partnerei: Soulution 525-ös előfok, Lumin X-1 hálózati audio lejátszól, Mobile Fidelity Ultradeck+ lemezjátszó Studiodeck phonoval, Siltech Royal Signature, Kubala Sosna Elation, Crytsal Cable kábelek, Martin Logan ESL-13 hangfal.

A képen látható Martin Logan Aerius i hangfal Soulution 330 integrált erősítővel (DAC/Streamer modullal és Phono modullal) meghallgatható és megvásárolható.

Az Ayre AX-8-as integrált erősítő beépített DAC/Streamer modullal hamarosan meghallgatható.
Csatolmányok
20200417_130644.jpg
20200417_130644.jpg (5.21 MiB) Megtekintve 3039 alkalommal

Avatar
LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1097
Csatlakozott: 2017.04.27., csüt. 18:06
Értékelés: 2142
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Hírek, újdonságok

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

eos32 írta:
2020.04.16., csüt. 20:00
Üdv.

A MoFi UltraPhono "csak" a fejes erősítővel több a StudioPhono-nál? A phono elektronika ugyanaz?
Esetleg otthoni hallgatózás lehetséges?
Köszönöm.
A phono elektronika azonos.
Tudunk demo példányt adni otthoni meghallgatásra letét ellenében.
Privátban keress, hogy egyeztetni tudjunk időpontot.

Avatar
eos32
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 52
Csatlakozott: 2010.01.12., kedd 11:04
Értékelés: 3
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Hírek, újdonságok

Hozzászólás Szerző: eos32 »

Üdv.

A MoFi UltraPhono "csak" a fejes erősítővel több a StudioPhono-nál? A phono elektronika ugyanaz?
Esetleg otthoni hallgatózás lehetséges?
Köszönöm.

Avatar
fireman74
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 411
Csatlakozott: 2013.12.26., csüt. 08:44
Értékelés: 78

Re: Hírek, újdonságok

Hozzászólás Szerző: fireman74 »

Nemrég vásároltam egy Cocktail Audio X14-t és ezúton szeretném megköszönni Gábornak a korrektségét és a segítségét. :tutiok:
Ui. tényleg olyan jó mint mondtad, de fele képességét sem tudom kiaknázni még
Michell Orbe - SME 309 Arm- Benz Micro Ref 3- The Head TX4,
Lumin D2,
Audio Note Soro Phono PP,
Audio Note E SPx,
Kondo LP1, AN Vx IC,
AN QSSC Hangsugárzó és
Kondo Persimmon és KSL-SPc Hálózati kábelek,
Solid Tech Rack Of Silence REFERENCE Állvány.

Avatar
supravox
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1439
Csatlakozott: 2013.09.01., vas. 07:28
Értékelés: 684

Re: MoFi StudioDeck+

Hozzászólás Szerző: supravox »

LIMAR írta:
2020.04.04., szomb. 08:13
HiFi News teszt a MoFi StudioDeck+ lemezjátszóról magyarul.

"Izgulhatnak a versenytársak?"
Hát nem akarok márkákat sorolni de sok
ismert gyártó lemezjátszója elbújhat.
Én hallottam a gépezetet a Gáboréknál és komolyan meglepett mennyire pontos,
feszes,RITMUSOS, és zenei hang volt a produkció.
Ha nem lenne a Technics a "szerelmem" erősen elgondolkodnék a MoFi-n pedig
nem is DD😀😀
Bodor Pc,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, ATC SCA2 előfok,ATC SCM100asl hangfal
Technics 1200G ,ASR Basis Exclusive phono,Dynavector XV1S pickup.WW Microplatinum8 phono,WW Gold Eclipse 8,WW Platinum8 aes/ebu, Stealth T-selected v2 usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Stax SR007-SRM353X

Avatar
LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1097
Csatlakozott: 2017.04.27., csüt. 18:06
Értékelés: 2142
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

MoFi StudioDeck+

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

HiFi News teszt a MoFi StudioDeck+ lemezjátszóról magyarul.

"Izgulhatnak a versenytársak?"
Csatolmányok
StudioDeck+.jpg
StudioDeck+.jpg (18.98 KiB) Megtekintve 3527 alkalommal
MoFi StudioDeck_HFNR_HU.pdf
(1.64 MiB) Letöltve 97 alkalommal.
MoFi_Electronics.pdf
(148.92 KiB) Letöltve 34 alkalommal.

Avatar
LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1097
Csatlakozott: 2017.04.27., csüt. 18:06
Értékelés: 2142
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Advance Acoustic Xi 1100

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Néhány kép az új Xi 1100 integrált erősítőről.
Csatolmányok
Xi1100FrontMask.png
Xi1100FrontMask.png (8.81 MiB) Megtekintve 3664 alkalommal
X-i1100 inside2.jpg
X-i1100 inside2.jpg (2.01 MiB) Megtekintve 3664 alkalommal
Xi1100 rear.png
Xi1100 rear.png (8.22 MiB) Megtekintve 3664 alkalommal

Avatar
LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1097
Csatlakozott: 2017.04.27., csüt. 18:06
Értékelés: 2142
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Advance Acoustic újdonságok

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Az Advance Acoustic több új termékkel jelentkezett.
Fő jellemzőjük, hogy integrált megoldást kínálnak azoknak, akik nem szeretnének készülékek sokaságát felhalmozni a lakásukban.
Egy készülék oldja meg a ma oly fontos digitális hálózati forrás funkcióját, DAC funkciót, analóg előfok funkcióját, különböző teljesítményű végfok funkcióját. Más-más digitális funkciót kínálnak a készülékek különböző teljesítményű erősítőkkel. Így mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb összeállítást egy készüléken belül.
Az eddig beérkezett termékek hangminősége is meggyőző. A streamer funkciójuk stabil, az Advance mobil aplikációja jól kezelhető.

1. MyConnect 150 all in one készülék CD futóművel is
2. Advance Paris Xi-1100 nagy teljesítményű integrált erősítő digitális bemenetekkel
3. PlayStream A5 és A7 kompakt megoldás hálózati és digitális bemenetekkel különböző teljesítményű végfokokkal
Csatolmányok
20200204_072212.jpg
20200204_072212.jpg (3.42 MiB) Megtekintve 3899 alkalommal
MyConnect 150 Product Datasheet NR.pdf
(433.05 KiB) Letöltve 41 alkalommal.
Advance Paris amplifier Xi1100 .pdf
(756.67 KiB) Letöltve 46 alkalommal.
Playstream A7 Product Datasheet.pdf
(1.22 MiB) Letöltve 44 alkalommal.
Playstream A5 Product Datasheet.pdf
(1.13 MiB) Letöltve 30 alkalommal.

Avatar
LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1097
Csatlakozott: 2017.04.27., csüt. 18:06
Értékelés: 2142
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

SME 12

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Az SME 12-es lemezjátszó újabb nagyszerű elismerésben részesült ezúttal a német Stereo Magazine tesztjében.
A saját tapasztalatunkkal is egybevág az általuk hallott, mért eredmény.

A hangminősége a Stereo Magazine szerint: Sound Level Turntable: 100%

Külön öröm, hogy már a legkisebb SME lemezjátszó is csodás mérési eredményeket produkált:

Lab Commentary

Thanks to fine adjustment, we were able to set the speed exactly to 33.33 rpm. The fantastic synchronization values (above) don‘t show any secondary maxima and are among the best we‘ve ever measured. The extremely low rumble values – especially in connection with the measuring coupler – underline the quality of the plate bearing.


https://stereo-magazine.com/review/sme-model-12-review
Csatolmányok
SME Model 12.jpg
SME Model 12.jpg (299.71 KiB) Megtekintve 4359 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Limar Audio”