Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327

Kezdő hifi - tanács kéne

Vendég

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Vendég »


Jaja max a hangfalon változtatnák
Meg a DAC-on...

Avatar
dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4879
Csatlakozott: 2008.10.12., vas. 15:22
Értékelés: 1506

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »


 
6) az általam javasolt sorrend tehát, adott szobába, 1/ hangsugárzó, 2/ hozzá erősítés, 3/ forrás, 4/ kábelek, esetleg szükséges kiegészítők, mint állvány, majd 1-2 „kell” akusztikai elem stb.
>

:taps: Ezt már én is leírtam párszor! Hozzátennék még annyit, hogy a hangsugárzón spórolj a legkevesebbet. Azt válaszd meg minél körültekintőbben, a szobád adottságainak és a zenehallgatási szokásaidnak megfelelően. A hangsugárzó megfelelő megválasztása és beállítása a szobaakusztikához, az egyik legfontosabb szvsz.

Avatar
earforce
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5789
Csatlakozott: 2009.01.21., szer. 00:18
Értékelés: 2804

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: earforce »


valóban ne felejtsük el a szobaakusztikát !
sajnos szinte mindenek előtt van a fontossági sorrendben.
 
NJ_ 1. pontjában felvetett kérdések is elég fontosak
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Avatar
NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1515
Csatlakozott: 2009.09.13., vas. 20:13
Értékelés: 507

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: NJ_ »


Ha Én még egyszer kezdőként az első rendszerem vásárlásán gondolkodnék, akkor az alábbi dolgokat megfontolnám:
 
1) az első rendszer vásárlásakor az ember általában plug-n-play megoldásban gondolkodik, azaz mindenféle nyűglődés, szobaátrendezés, szoba akusztikai módosítgatás nélkül szimplán zenét szeretne hallgatni, az asztali PC-s hangszórókhoz képest jobb minőségben. Ekkor szinte az egyetlen járható út, a meglévő szoba adottságokhoz leginkább passzoló, tetsző hangot nyújtó, legjobb ár/értékű hangsugárzó kiválasztása**. Szempontok: milyen stílusú zenéket hallgatsz zömmel, milyen átlagos hangerővel, milyen pozícióból tudod hallgatni, és hova van lehetőséged a hangsugárzókat elhelyezni, a szoba „átépítése” nélkül?! Ez számos hangsugárzót ki fog zárni, és többeket előtérbe fog helyezni.
**fülelek által tanácsolt közeltéri meghallgatás jó ötlet, pláne ha a hangsugárzót „szabadtéren” tudnád meghallgatni, de ez itt és most nem alternatíva…
2) ha megvan a hangsugárzó, akkor az hozza magával annak az ideális erősítése lehetőségeit; ugye a meghallgatáson azonnal adódik, hogy mivel demonstrálták, tehát melyik jól illesztett hangsugárzó x erősítő párost hallottad, vagy könnyen le is informálható egy jó illesztés, akár a fórumon is. Én nem biztos, hogy elsőre ’messzebbre mennék’ egy integrált erősítőtől a beépített előfok opciójával.
3) ha megvan az adott szobába ideális hangsugárzó és hozzá a jól illesztett erősítés, akkor érdemes a forrással foglalkozni. Figyelj arra, hogy egy eredendően jó kvalitású hangsugárzó sohasem nem fog jól szólni egy gyenge forrásról (akár TT, akár CDP, akár UDP, akár PC forrás) de egy eredendően közepes kvalitású hangsugárzó képes jól/jobban szólni egy jó forrásról. Ha PC-s konfigurációban gondolkodsz, akkor szentelj kiemelt figyelmet az adott árért megkapható legjobb kombónak.
4) ha eddig eljutottál, akkor valószínű a hangsugárzó kábelekre is kaptál (vmilyen) választ, hiszen a demonstrációkon voltak kábelek bekötve a rendszerekbe. De ez nem zárja ki, hogy szintén pl. a fórumon a kábelekről tapasztalati információkat kapj. Én azt mondom, ne foglalkozz első körben a kábelekkel túlzott prioritással, és pusztán azért, mert olyan az elkölthető kereted, melybe sajnos vagy szerencsére a kábelekre futja a legkevesebb…akkor meg…?!
5) majd egyelőre, és még jó ideig, ne foglalkozz mással, csak gyűjtsd a jó felvételeket, és hallgassd a ZENÉT!
 
6) az általam javasolt sorrend tehát, adott szobába, 1/ hangsugárzó, 2/ hozzá erősítés, 3/ forrás, 4/ kábelek, esetleg szükséges kiegészítők, mint állvány, majd 1-2 „kell” akusztikai elem stb.
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

Avatar
charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1271
Csatlakozott: 2010.05.27., csüt. 09:45
Értékelés: 366

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »


Hát csak hallgatok, mert nincs, mit mondjak, de azért olvastam a topicot. Abban mindenképp megerősítettetek (és ha netán nincs igazam akkor sem fog senki erről lebeszélni), hogy a kábel-téma amolyan hit-kérdés, mindenkinek van valami véleménye de bizonyítani elég nehéz (ill. mindenkinek van validnak tűnő bizonyítéka). Olvastam prot és kontrát más oldalakon is már. 
Nekem a kábel is új és érdekes téma (már amennyire egy madzag az lehet...:taps: ), de gondolkodom rajta majd ha lesz mit összekötni, max kérdezek. Volt itt már tipp olcsó megoldásra amit valószínűleg alkalmazni is fogok (pl. cat7). Nem fogok 12m-es rozsdás drótot használni de 30e-t sem adok ki rá csak majd, ha idővel szükségét érzem.
 
Jelenleg még elfoglalt vagyok pár napig, aztán fizut várok, de már azelőtt el fogok nézni pár helyre. Még ennek nem igazán fogtam neki, de keresek szerintem boltlistát is a napokban (állítólag pl itt belvárosban is van pár de nem ismerem őket, nemrég lakom itt, amúgy sem vagyok "tőzsgyökeres" budapesti).
 
Nem tudom mennyivel leszek okosabb tőle, de a lényeg, hogy elvből igyekszem pár dolgot meghallgatni. Persze pár nap, akár 1-2 hét alatt a fülem sem lesz "tapasztalt" és érteni sem fogok hozzá. Attól még ha valami itt vagy máshol megtetszik, esélyesen kérdezni fogok, és senkinek nem fog a lekén száradni mert én csak elolvasom a véleményeket és majd meghozok egy (felelős - yeah right) döntést. Ez egy kicsit kísérlet is rizikókkal, szűzen ugye szerencsétlenkedik az ember, és nem mindig sül el olyan jól sőt :taps: de attól élmény
 
Végezetül, én nem bánom ha valaki ír ide mert úgy látja jónak, és el is olvasom, de annyira nem pörög a dolog, hogy naponta 2 update-et írjak, bocs. Néha impulzív tudok lenni, most megpróbálok kicsit kevésbé az lenni (majd ha 5ös lottót megnyerem akkor megveszek mindenféle hülyeséget aznap mikor áttolják a zsét a számlámra). Egyelőre csak dolgozgatom, vendégem szórakoztatom és szabadidőben olvasom a netet de így vagy úgy, minimum a végeredményt (vagy köztes dolgokat) úgyis bepostolom, bármikor is legyen, természetesen.

Szia Bencze!
 
Amikor én vettem az első Hi-Fi rendszeremet én is meglepődtem azon, hogy a megszokott kétkazis magnóhoz, tv-hez, számítógéphez képest mennyivel jobb a Hi-Fi cucc, különösen azon, hogy a nagyobb és fából készült hangfalnak nincs doboz hangja van mélye stb... Evvel bíztatni akarlak, hogy sok örömödet fogod lelni benne.
 
Én az alábbi kategóriákat különítem el: kommersz, Hi-Fi minőségű, audiofil és High End, Professzionális
 
Sztem neked (mint nekem is) a Hi-Fi minőséget célszerű belőni. Ezalatt szeparált Hi-Fi rendszert értek, mert ezeknek az élettartama megbízhatósága sokkal-sokkal jobb, mint a kommerszbe sorolt music centerek, meg ilyen mini hifik grrr....
 
100ezerből már elég jót ki lehet ám hozni, ha hajlandó vagy használttal is foglalkozni, mert most a használtnak nincs ára (a vevőknek meg gubája...)
 
Az én vesszőparipám a hangfal, abból kéne vmi jót beszerezni, mert az még egy közepes rendszeren is sokat dob nagyon!!
 
Meg lehet érdemes régi könyveket olvasnod, hogy az adatokat tudd értelmezni. Meg a régi HFM-et.
 
Ja, lehet, hogy a többiek ezt vitatják majd, de valami fogódzó: nagyjából azonos évjáratú készülékeket és egy súlycsoportba tartozókat célszerű venni, esetleg az is előnyös, ha ugyanaz a márkájuk, kivéve hangfal.
 
Ne feledd: Csak a puffin adhat neked erőt és mindent lebíró akaratot!

Ja és még egy dolog, ha hallgatózol akkor szoktasd magad hozzá, hogy a hangszínszabályzók középállásban legyenek, meg a boltban is kérd ezt. Mert ez a mérvadó!!
 
Ha máshoz szoktál, eleinte fakóbb, de 2 napig ki kell bírni, aztán már rájön az ember, hogy úgy sokkal jobb is.

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
 
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

Avatar
Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1565
Csatlakozott: 2005.02.02., szer. 10:07
Értékelés: 271

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Én meghallgatnám az annexben a System Fidelity SF-5010-et. Most 50e a pár 107e helyett. Persze a meghallgatás dönti el, hogy jó-e vagy nem.

Vendég

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A kis monitorok kevesek lesznek neki a szoba méret miatt

Avatar
earforce
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5789
Csatlakozott: 2009.01.21., szer. 00:18
Értékelés: 2804

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: earforce »


erősítő: Audio Innovations Alto ~50ezer 
hangsugárzó: SoundArt W2 - HiVox tuninggal (szigorúan!!!) ~60ezer
 
DAC: Styleaudio UD1 ~20ezer
 
kábelek: mindenhol CAT7 ~5ezer+olcsó, de minőségi dugók mindenhol~ 5ezer
 
ez 140ezer pénz összesen.
 
szerintem belépő rendszernek ez több mint elég.

Jaja max a hangfalon változtatnák :taps:

akár lehet EZ is !
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Vendég

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Vendég »


erősítő: Audio Innovations Alto ~50ezer 
hangsugárzó: SoundArt W2 - HiVox tuninggal (szigorúan!!!) ~60ezer
 
DAC: Styleaudio UD1 ~20ezer
 
kábelek: mindenhol CAT7 ~5ezer+olcsó, de minőségi dugók mindenhol~ 5ezer
 
ez 140ezer pénz összesen.
 
szerintem belépő rendszernek ez több mint elég.

Jaja max a hangfalon változtatnák

Avatar
earforce
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5789
Csatlakozott: 2009.01.21., szer. 00:18
Értékelés: 2804

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: earforce »


erősítő: Audio Innovations Alto ~50ezer
 
hangsugárzó: SoundArt W2 - HiVox tuninggal (szigorúan!!!) ~60ezer
 
DAC: Styleaudio UD1 ~20ezer
 
kábelek: mindenhol CAT7 ~5ezer+olcsó, de minőségi dugók mindenhol~ 5ezer
 
ez 140ezer pénz összesen.
 
szerintem belépő rendszernek ez több mint elég.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Avatar
charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1271
Csatlakozott: 2010.05.27., csüt. 09:45
Értékelés: 366

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »


Hát csak hallgatok, mert nincs, mit mondjak, de azért olvastam a topicot. Abban mindenképp megerősítettetek (és ha netán nincs igazam akkor sem fog senki erről lebeszélni), hogy a kábel-téma amolyan hit-kérdés, mindenkinek van valami véleménye de bizonyítani elég nehéz (ill. mindenkinek van validnak tűnő bizonyítéka). Olvastam prot és kontrát más oldalakon is már. 
Nekem a kábel is új és érdekes téma (már amennyire egy madzag az lehet...:taps: ), de gondolkodom rajta majd ha lesz mit összekötni, max kérdezek. Volt itt már tipp olcsó megoldásra amit valószínűleg alkalmazni is fogok (pl. cat7). Nem fogok 12m-es rozsdás drótot használni de 30e-t sem adok ki rá csak majd, ha idővel szükségét érzem.
 
Jelenleg még elfoglalt vagyok pár napig, aztán fizut várok, de már azelőtt el fogok nézni pár helyre. Még ennek nem igazán fogtam neki, de keresek szerintem boltlistát is a napokban (állítólag pl itt belvárosban is van pár de nem ismerem őket, nemrég lakom itt, amúgy sem vagyok "tőzsgyökeres" budapesti).
 
Nem tudom mennyivel leszek okosabb tőle, de a lényeg, hogy elvből igyekszem pár dolgot meghallgatni. Persze pár nap, akár 1-2 hét alatt a fülem sem lesz "tapasztalt" és érteni sem fogok hozzá. Attól még ha valami itt vagy máshol megtetszik, esélyesen kérdezni fogok, és senkinek nem fog a lekén száradni mert én csak elolvasom a véleményeket és majd meghozok egy (felelős - yeah right) döntést. Ez egy kicsit kísérlet is rizikókkal, szűzen ugye szerencsétlenkedik az ember, és nem mindig sül el olyan jól sőt :taps: de attól élmény
 
Végezetül, én nem bánom ha valaki ír ide mert úgy látja jónak, és el is olvasom, de annyira nem pörög a dolog, hogy naponta 2 update-et írjak, bocs. Néha impulzív tudok lenni, most megpróbálok kicsit kevésbé az lenni (majd ha 5ös lottót megnyerem akkor megveszek mindenféle hülyeséget aznap mikor áttolják a zsét a számlámra). Egyelőre csak dolgozgatom, vendégem szórakoztatom és szabadidőben olvasom a netet de így vagy úgy, minimum a végeredményt (vagy köztes dolgokat) úgyis bepostolom, bármikor is legyen, természetesen.

Szia Bencze!
 
Amikor én vettem az első Hi-Fi rendszeremet én is meglepődtem azon, hogy a megszokott kétkazis magnóhoz, tv-hez, számítógéphez képest mennyivel jobb a Hi-Fi cucc, különösen azon, hogy a nagyobb és fából készült hangfalnak nincs doboz hangja van mélye stb... Evvel bíztatni akarlak, hogy sok örömödet fogod lelni benne.
 
Én az alábbi kategóriákat különítem el: kommersz, Hi-Fi minőségű, audiofil és High End, Professzionális
 
Sztem neked (mint nekem is) a Hi-Fi minőséget célszerű belőni. Ezalatt szeparált Hi-Fi rendszert értek, mert ezeknek az élettartama megbízhatósága sokkal-sokkal jobb, mint a kommerszbe sorolt music centerek, meg ilyen mini hifik grrr....
 
100ezerből már elég jót ki lehet ám hozni, ha hajlandó vagy használttal is foglalkozni, mert most a használtnak nincs ára (a vevőknek meg gubája...)
 
Az én vesszőparipám a hangfal, abból kéne vmi jót beszerezni, mert az még egy közepes rendszeren is sokat dob nagyon!!
 
Meg lehet érdemes régi könyveket olvasnod, hogy az adatokat tudd értelmezni. Meg a régi HFM-et.
 
Ja, lehet, hogy a többiek ezt vitatják majd, de valami fogódzó: nagyjából azonos évjáratú készülékeket és egy súlycsoportba tartozókat célszerű venni, esetleg az is előnyös, ha ugyanaz a márkájuk, kivéve hangfal.
 
Ne feledd: Csak a puffin adhat neked erőt és mindent lebíró akaratot!

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
 
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29303
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3307

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: AVX »


Olyan konkrétak voltunk, amennyire csak lehet:
Audio Innovations, Rotel, NAD, stb., illetve Tannoy, JPW, B&W DM4, stb., illetve kábelek.
A "réginek" is van íze.


Szerintem ajánljatok neki valami konkrétumot a használt cuccok közül és vessük össze azzal,amit én ajánlottam.

Avatar
lehoako
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5309
Csatlakozott: 2009.05.06., szer. 13:30
Értékelés: 1023

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: lehoako »


No legalább látod,hogy rajtam kívül senki sem javasolt semmi konkrétumot.

Béla!
Olyan konkrétak voltunk, amennyire csak lehet:
Audio Innovations, Rotel, NAD, stb., illetve Tannoy, JPW, B&W DM4, stb., illetve kábelek.
A "réginek" is van íze.
Azzal egyébként én is egyetértek, hogy érdemes egy jobb darabra többet költeni, aztán fejleszteni hozzá a többi komponenst.
Szegény Bencze, még nem is sejti, hogy ennek sose lesz vége

Egyelőre egy főzni nem tudót kellene megtanítani nagypályás, bonyolult kaját főzni, úgyhogy aszondanám, egyelőre kostolgassa a lehetőségeket, melyik ízlik, meg melyik fér bele a fazékba, aztán utána, miután eldöntötte, rá lehet borítani a lehetőségeket.
 
A felsorolt cuccoknak én se ismerem a 80%-át, (nem vagyok cserélgetős típus), de egész jól megvagyok a "belépő szintű" rendszeremmel. :taps:
 
És ne szuggeráljuk benczébe, hogy labirintusba fog keveredni, a cél, hogy tűrhető áron legalább egy középtávon nem változtatgatandó, élethű hangú rendszert kapjon, ahonnan már a zenére és a hangszerhangokra tud figyelni. És pont, hogy ne is jusson eszébe, hogy "jujj, akkor most AZZAL az interkonnekttel a felső tartomány fakóbb" és hasonlók.
 
Zenét szeretne hallgatni, oszt tsók. Egy idő után úgyis majdnem mindenkit elkap a gépszíj... :taps:

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29303
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3307

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: AVX »


Szegény Bencze, még nem is sejti, hogy ennek sose lesz vége

majd megtudja :taps:

Avatar
lehoako
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5309
Csatlakozott: 2009.05.06., szer. 13:30
Értékelés: 1023

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: lehoako »


Mindenkit ki kell, hogy ábrándítsak: hetero vagyok
MINDENKIT nem ábrándítottál ki, csak akik nem heterók, csini fiú!

Azért remélem, a hetero lányoknak szereztél örömet !

Ők még nem panaszkodtak. :taps: :taps:

Vendég

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Vendég »


No legalább látod,hogy rajtam kívül senki sem javasolt semmi konkrétumot.

Béla!
Olyan konkrétak voltunk, amennyire csak lehet:
Audio Innovations, Rotel, NAD, stb., illetve Tannoy, JPW, B&W DM4, stb., illetve kábelek.
A "réginek" is van íze.
Azzal egyébként én is egyetértek, hogy érdemes egy jobb darabra többet költeni, aztán fejleszteni hozzá a többi komponenst.
Szegény Bencze, még nem is sejti, hogy ennek sose lesz vége

Vendég

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Vendég »


Mindenkit ki kell, hogy ábrándítsak: hetero vagyok
MINDENKIT nem ábrándítottál ki, csak akik nem heterók, csini fiú!

Azért remélem, a hetero lányoknak :taps: szereztél örömet :taps: !

Online
Avatar
mishow
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4409
Csatlakozott: 2007.11.13., kedd 22:13
Értékelés: 2239
Tartózkodási hely: Jászberény

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: mishow »


Mindenkit ki kell, hogy ábrándítsak: hetero vagyok
MINDENKIT nem ábrándítottál ki, csak akik nem heterók, csini fiú!

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29303
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3307

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: AVX »


Érdekes lehet azonban egy olyan változat is, ahol az egyik komponensre többet költesz, mondjuk találsz egy jobb hangfalat, és mint egy leendő rendszerfejlesztés alapját megveszed, aztán nézel hozzá egy olcsóbb, de még jó erősítőt és kábeleket. Aztán ha lesz pénzed a hangfal megtartása mellett erősítő vonalon lépsz tovább, és nem kell megint előröl kezdeni mindent. Én így tennék, mivel alapvetően a hangfalat tartom a rendszer legkritikusabb elemének. Tehát én úgy költeném el a pénzed :taps:, hogy a hangfalra áldoznám a keret 50-60 %-át, az erősítőre a 30-40 %-át és a kábelekre a fennmaradó 5-10 %-ot.


Ez jó ötlet:

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29303
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3307

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: AVX »


Hát csak hallgatok, mert nincs, mit mondjak, de azért olvastam a topicot.
No legalább látod,hogy rajtam kívül senki sem javasolt semmi konkrétumot.
Beszélj meg Lacival egy időpontot és menj el egy fülelésre.
Ez nem kerül egy vasadba sem.
Ennyi pénzből használtakat is nehéz lesz vásárolnod.
Mégegyszer leírom,hogy mit ajánlottam:
Jungson JA66C-49900 Ft
CAV DP265-39900 Ft
Carat UD1-19900 Ft
Összesen:109700 Ft
A kábelekből a legolcsóbbakat ajánlanám megvenni ehhez a rendszerhez.
Abból nyugodtan vehetsz használtat is.
 
Ezekre mindre egy év garancia van.
Ha használt cuccot veszel,akkor azon sem fogsz spórolni szinte semmit és garancia sem lesz rá.

Avatar
lehoako
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5309
Csatlakozott: 2009.05.06., szer. 13:30
Értékelés: 1023

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: lehoako »


Lehoako meleg

ajaj

Mindenkit ki kell, hogy ábrándítsak: hetero vagyok :taps: :taps: .

Avatar
bencze
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 100
Csatlakozott: 2010.05.25., kedd 15:50
Értékelés: 3

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: bencze »


Hát csak hallgatok, mert nincs, mit mondjak, de azért olvastam a topicot. Abban mindenképp megerősítettetek (és ha netán nincs igazam akkor sem fog senki erről lebeszélni), hogy a kábel-téma amolyan hit-kérdés, mindenkinek van valami véleménye de bizonyítani elég nehéz (ill. mindenkinek van validnak tűnő bizonyítéka). Olvastam prot és kontrát más oldalakon is már.
 
Nekem a kábel is új és érdekes téma (már amennyire egy madzag az lehet...:taps: ), de gondolkodom rajta majd ha lesz mit összekötni, max kérdezek. Volt itt már tipp olcsó megoldásra amit valószínűleg alkalmazni is fogok (pl. cat7). Nem fogok 12m-es rozsdás drótot használni de 30e-t sem adok ki rá csak majd, ha idővel szükségét érzem.
 
Jelenleg még elfoglalt vagyok pár napig, aztán fizut várok, de már azelőtt el fogok nézni pár helyre. Még ennek nem igazán fogtam neki, de keresek szerintem boltlistát is a napokban (állítólag pl itt belvárosban is van pár de nem ismerem őket, nemrég lakom itt, amúgy sem vagyok "tőzsgyökeres" budapesti).
 
Nem tudom mennyivel leszek okosabb tőle, de a lényeg, hogy elvből igyekszem pár dolgot meghallgatni. Persze pár nap, akár 1-2 hét alatt a fülem sem lesz "tapasztalt" és érteni sem fogok hozzá. Attól még ha valami itt vagy máshol megtetszik, esélyesen kérdezni fogok, és senkinek nem fog a lekén száradni mert én csak elolvasom a véleményeket és majd meghozok egy (felelős - yeah right) döntést. Ez egy kicsit kísérlet is rizikókkal, szűzen ugye szerencsétlenkedik az ember, és nem mindig sül el olyan jól sőt :taps: de attól élmény
 
Végezetül, én nem bánom ha valaki ír ide mert úgy látja jónak, és el is olvasom, de annyira nem pörög a dolog, hogy naponta 2 update-et írjak, bocs. Néha impulzív tudok lenni, most megpróbálok kicsit kevésbé az lenni (majd ha 5ös lottót megnyerem akkor megveszek mindenféle hülyeséget aznap mikor áttolják a zsét a számlámra). Egyelőre csak dolgozgatom, vendégem szórakoztatom és szabadidőben olvasom a netet de így vagy úgy, minimum a végeredményt (vagy köztes dolgokat) úgyis bepostolom, bármikor is legyen, természetesen.
Linux / MPD -> Hivox usb/spdif converter -> Lupus C MK III -> Musical Fidelity X-A1 -> AS Mini

Avatar
Tiamat
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 141
Csatlakozott: 2007.01.22., hétf. 13:53
Értékelés: 33
Tartózkodási hely: Szekszárd

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Tiamat »


Pontosan az összhang miatt írtam, hogy számomra értelmezhetetlenek azok a vélemények, miszerint bármelyik komponens fontosabb egy rendszerben.
Volt már pár ajánlás, Benczénél van a labda.
Azt azért talán nem felesleges leírni még egyszer, hogy minél több összeállítást hallgasson meg, mielőtt bármit is vesz, mert így tudja elkerülni a csalódásokat. Nem lóverseny ez, és ha van türelme, akkor össze tud szedni jól használható rendszert ennyi pénzből. Tapasztalatot, viszont jobb mások kárán gyűjteni

Vendég

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Vendég »



 
a hangzást egy kábel alapvetően nem befolyásolja, sokkal inkább egy erősítő, de méginkább egy hangsugárzó.
 


Ezzel nem értek egyet.
 
Miért lenne fontosabb a hangsugárzó, mint az erősítő?

A kettő összhangja a fontos. Egy jól összállított rendszer összhangját pedig szerencsétlen esetben bármilyen kábel durván befolyásolhatja, negatív irányba is. Csak emiatt mondom, hogy a kábelekkel később is ráér foglalkozni, ha már tűrhetően szól az a hifi. (Ráadásul könnyen elképzelhető, hogy a már emlitett Gotham összekötő sokkal inkább beválik majd, mint egy >10eFt értékű speckábel.)

Vendég

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Vendég »


Tehát, ha ebben a 100e-s rendszerben az összes kábel 1 milliós kategóriára cserélnénk, akkor is kisebb lenne az elérhető változás érzete, mintha bármely komponenst mondjuk a 2 vagy 3x árura cserélnénk.
Ebben addig ne légy biztos, amíg nem próbáltad... az eddigi legérdekesebb ellenpéldám egy Pio F99X tuner>>Unitra WS311D>>Linn Helix lánc volt. Használt értékben nem sokkal haladja meg a 100 ezret, mégis, a szomszéd szobából, akár netezés közben is könnyen észrevehetőek egy igazán jó interkonnekt előnyei. Megkockáztatom, hogy a nagyobb teljesítményét leszámítva, ott nem szólt volna jobban egy, az Orczyn kapható legolcsóbb madzagokkal bekötött NAD3020. Más kérdés, hogy a próbált kábel önmagában többet ér... A kábelezést, legyen az viszonylag olcsó vagy drága, a rendszer részeként kell kezelni.

Mondjuk pont nem a használt értékben gondolkodtam.
Amúgy olvass még picit előrébb

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”