Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327

Power-R kábelek

Moderátor: cables

Avatar
cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Hozzászólások: 5070
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 2050

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: cables »


Hangforrások kábel fejlesztéshez
Nyilván mindenki a saját füle és a saját ízlése szerint próbálja fejlesztgetni a kábeleket, viszont elengedhetetlen, hogy legyenek kéznél olyan jelforrások, amelyek kivételes dinamikájúak és más szempontból is „hanghűek”, amelyeken érdemes tesztelni az új fejlesztéseket.
 
Amikor szembe kerültem ezzel a problémával rájöttem, hogy a több száz lemezes LP gyűjteményemben, meg a tekintélyes CD állományban nem sok hiteles hangúnak tekinthető darab van. Rengeteg volt a jól szóló lemez, de ez nem elég, kábel teszteléshez kivételes hangúak kellenek.
 
Az LP témában a véletlen segített. Szólt egy ismerős, hogy szomszédja az elhunyt férje lemezeit árulja, több száz darab, egyben szeretné eladni, ha érdekel, menjek el, nézzem meg. Egy elképesztő gyűjteménybe botlottam, vagy nyolcszáz lemez volt csak nyugati nyomás, komolyzene, a legjobb lemezkiadóktól. És ami a legmeglepőbb volt, az elhunyt csak gyűjtötte a lemezeket, de nem hallgatta azokat. Vadonat új állapotúak voltak.
Megvettem az egészet és találtam benne számtalan kivételes hangú lemezt közöttük két Command CLASSICS albumot, amelyeknek a hátoldalán egy különös felirat volt: Original Command master recorded on 35 mm magnetic film.
 

 
Utána néztem az Internet-en, kiderült, hogy egy 1959-ben alapított amerikai kiadó lemezei ezek, ITT lehet olvasni részleteket a koncepciójukról és a kiadott lemezekről. Talán a Command CLASSICS lehetett az egyik első audiofil lemezkiadó? Mindenesetre a robosztus mágneses hangrögzítő szalag elképesztő dinamikát vitt a felvételekbe.
 
Az én két lemezem közül az egyik egy válogatás 1962-ből (CCD-2), amely érthető okokból nem szerepel a felsorolásban, a másik a
 
CC 11028 SD - Command Performances Volume 1 - William Steinberg & Pittsburgh Symphony Orchestra
c. lemez, amely a legjobb hangú jelforrás, amit életemben hallottam. Ha új kábel dinamikáját akarom tesztelni, akkor ezt szoktam elővenni. Persze nemcsak a dinamika számít kábel tesztelésnél, hanem sok egyéb, van pár jó hangú lemezem, amelyek sokat elárulnak az elkészült kábel hangjáról.
Kettőt említenék: az egyik azt hiszem igazi ritkaság John Zaradin fiatalkori lemeze a Zaradin’s Guitar és egy nagyon szép ír album Christy Moore Ride On cimű lemeze.
 

 
 
Legközelebb a teszt CD-imről írnék valamit…

Avatar
cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Hozzászólások: 5070
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 2050

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: cables »


Egy kábel teszt tanulságai
Pénteken a kábel teszt okán tettem egy 3 órás sétát János zenei világában. Meglehetősen kellemes időtöltésnek bizonyult! Virtuálisan feltettünk vagy 30 korongot (FLAC formátumban), és ezek jó része számomra a kellemes meglepetés kategóriába tartozott. Én nem vagyok rock’N’roll és rockabilly gyűjtő, de van vagy 50 lemezem ebből a műfajból és azt hittem ismerem az előadókat. Hát nem egészen. Szinte csak nekem ismeretlen előadókat hallgattunk, de nagyon jók voltak. A zenei és képi csúcs számomra a Gibson gitárgyár Jeff Beck Rock & Roll Party: Honoring Les Paul Blu-ray lemeze, amelyre sikerült átmenteni az 50-es, 60-as évek amerikai lemezeinek nagyon dinamikus, nagyon természetes hangját. Jeff Beck vendégei közül a képen látható Imelda May előadásmódja lenyűgöző volt.
 

 
Persze nemcsak rock’N’roll-t hallgattunk amikor összeállt a rendszer hangja a Csík zenekar is sorra került. A néptáncosból lett énekesnő, Majorosi Marianna előadásában nagy Quimby sláger a "Most múlik pontosan" tényleg úgy szólt, mintha a koncerten hallgattuk volna.
 

 
Ami nekem meglepő tanulság volt, hogy mennyivel jobban szól a zene a Viba DAC-al, mint a Dune kimenetéről meg az, hogy a János által LP-ről készített FLAC-ok mennyivel jobbak, mint a netről származók, meg még az is, hogy kis lakásban is szólhat jól egy gondosan összeválogatott rendszer.
 
A kábel tesztelések során mindig hallok pár nagyon jó lemezt, amit addig nem ismertem, most is így volt. Az meg külön jó érzés volt, hogy az előkerült kedvencek a végére kicsit másképp szóltak, mint eddig.

Avatar
cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Hozzászólások: 5070
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 2050

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: cables »


Valóban fontosak a tápkábelek? (II.rész)
 
A legnagyobb probléma az audio rendszerekben, hogy nagyon sok minden befolyásolja a hangminőséget. És ami még nagyobb baj, nem mindegyik egyforma mértékben. Sajnos nemigen tudhatjuk, hogy az adott rendszerben melyik hatás ront legtöbbet a hangon. Valamilyen hatásra gondolunk, teszünk ellene és nem javul a hang. Esetleg egyenesen rosszabb lesz. Ennek oka, hogy abban a rendszerben nem az a hatás dominál, ami ellen próbáltunk tenni, hanem egy másik, amely erősödik a beavatkozásunk miatt.
 
Sokan keveslik a magas hangot a rendszerükben és átkábelezik a hangfalaikat ezüst vezetékkel. Én ezt nagyon nem jó megoldásnak tartom. Egy magára valamit is adó hangfalgyár alaposan teszteli a termékeit, így azokról feltételezhetjük, hogy jó hangfal kábellel optimálisan szólnak. Az átkábelezés lehet, hogy több magasat fog hozni és ezzel kompenzáljuk a hangfal kábel hiányosságát, de ez a kompenzálás nagyon messze fog vinni minket a természetes hangtól. A rossz elem, a hangfal kábel cseréje helyett a jó elemet, a hangszórót is el rontottuk, így már két hibaforrás lesz a rendszerünkben. Ettöl kezdve annak a rendszernek szinte lehetetlen javítani a hangzásán.
 
A tápellátás területén is követhetünk el hibákat. Például általánosan elfogadott elv, hogy a hálózati tápvezeték legyen minél vastagabb rézhuzal. Darvas László Az ideális hálózat című értekezése sokak figyelmét irányította a táp-ösvény kiépítés irányába. Nem egyszerű feladat ez és főleg akkor nem, ha a - minél vastagabb a vezeték, annál jobb - utat járja az illető.
 
Az audio készülékek számára kialakított tápösvény kiépítésekor két cél lebeg szemünk előtt: javítsuk a készülékeink energia ellátását és válasszuk ez az audio készülékeket a lakás egyéb, elektromos zajt termelő készülékeitől. Ehhez ajánlott a minél vastagabb huzal. Pedig ennek kettős hatása van
 
- a vastag huzal kisebb ellenállást jelent, ezért javul a készülékeink energia ellátása
- a vastagabb huzal kisebb induktivitás miatt a zavarok csillapítása romlik.

 
Nyilván van egy optimális huzal átmérő, és egyáltalán nem biztos hogy az a szinte hajlithatalanul vastag rézhuzal jót tesz a rendszerünk hangjának. Az én személyes tapasztalataim szerint jobb megoldás, ha vékonyabb huzalból több ösvényt építünk ki, mert ekkor a különböző ösvényhez kapcsolt készülékeink között is hatékony zajszűrés lesz. Valószínüleg a legjobb megoldás, ha külön ösvény vezet minden készülékhez!
 
Persze az ösvény kiépítés igen költséges és nem minden lakásban megoldható (pl. beton panel lakások). Ilyen esetekben a front fokozatok: CD játszó/média lejátszó tápkábelét érdemes kifejezetten zajszűrő tápra cserélni. Az nagyon sokat javít a rendszer hangján. Akit ilyen megoldás érdekel írjon nekem cables@freemail.hu.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5689
Csatlakozott: 2007.01.12., pén. 13:38
Értékelés: 1171

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: akvapark »


Nekem is tetszett a két klf. hálózati kábel teljesítménye.
De:
- Az én rendszeremben a "más" nem biztos hogy jobb, hosszú távon hallgathatóbbat jelent.
- Jelenleg más irányban próbálok változtatni a Quad 11L2-n, egy kábel csere nagyon megbolondítaná a helyzetet.
Pontosabban:
1./ Kicseréltem az eddigi tapasztalataim alapján - Epos 12i - a hangra nagyon rossz hatású kés összekötőket a magas és mély szekció közt 2mm2-es rézdrótra. Még a hangsugárzó kábelemből készülő jumper próbája hátra van.
2./ a 2xkét basszreflexnyílás modifikálása.
a./ mindét nyílás betömése tömör szivaccsal, ill csak az egyiké,
b./ mindkét nyílás betömése lukas - un csőszigetelő - 1,5"-os szivaccsal vagy csak az egyik, és
c./ ezek kombinációja.
Látható a variációk száma oly nagy, hogy egy kábelcsere ebbe már nem fért bele.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Avatar
bj13
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 301
Csatlakozott: 2006.02.04., szomb. 19:28
Értékelés: 33

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: bj13 »



Minden kötekedés nélkül, DE ...


 
Szintén minden kötekedés nélkül, de nem mellőzve némi célzatosságot ....
 
Visszafordítva a kérdést, miért van az, hogy ha valaki megpróbál egy terméket bemutatni, rögtön megindul a fikázás. Jönnek kereskedők, jönnek másik szekta hívei. Nem kritizálnak, hanem epét hánynak. Teszik ezt úgy, hogy meg sem hallgatták azt, amibe belekötnek. Érdekes lenne utánajárni, az itt fanyalgók közül hányan szántak időt Radnai úr kábeleire.
 
Miért baj az, ha valaki saját örömére kísérletezik valamivel, ami szerinte jól működik és azt meg szeretné osztani másokkal?
Nincs vásárlási kényszer!!
Tegnap a 3 órás demó zenehallgatás után nem vettem semmit, bár később tervezem.
Szerintem az a baj, hogy meg sem tudják ítélni néhányan, meddig tart a lelkes hifista, honnan kezdődik az üzletember.
 
Még egy dolog, ami szerintem különösen szomorú:
Igazából nem vagyok akkora magyar, mint itt sokan.
Nem piros-fehér-zöld az aláírásom, nem nagymagyarország az avatarom, nem rovásírással készül a nick-em.
Sokkal inkább vagyok a mai fogalmak szerint kockafejű büdös panelproli.
Így viszont még inkább nem értem, hogy miért támadnak mindent, ami magyar.
Ahelyett, hogy örülnénk, hogy hazánkban is vannak gondolkodó-kísérletező emberek, akik esetleg sikeresek is lehetnek, ha világhírűek nem is.
Ömlik az országba a kínai cucc, közben igyekeznek porig alázni az egyik magyar gyártót.
Miért?
Ennyire nem megy a bolt, ennyire gáz a konkurencia?
Valaki kitalál valamit, nagyon kisipari méretben árulja, erre jönnek a másik, kicsit nagyobbacska gyártócska szektájának tagjai agyaskodni.
Sőt, még egy hivatalos márka képviselője is bevágódik sarazni.
Miért kell ez?
Ki a francot érdekel, hogy a gyártó megeszi-e a tökfőzeléket, milyen néven hirdet másik fórumban, netán otthon női ruhában illegeti magát.
Nem a személyét szeretném birtokolni, hanem a tudását, illetve annak eredményét.
Erősítő:Misical Fidelity M6si
Média: Matrix Audio Element M
Tuner: Orion ST 240
Deck:Technics RS-BX606, Orion SM 250
LP:Taya DP510+Ortofon 2M Red
Táp:VibaVoice Omega 500
Hangfal:Elac FS248
Füles:Sennheiser HD600
Kábelek:VibaVoice+Néhai+Power-R

Avatar
bj13
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 301
Csatlakozott: 2006.02.04., szomb. 19:28
Értékelés: 33

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: bj13 »


Megpróbálom leírni a tapasztalataimat.
 
Eddig a rendszeremben nem voltak "hú, de nagyon jó" kábelek.
CAT7 a hangfalkábel, néhány helyen az összekötő is. Hálózati kábel szintén CAT7-ből készült, Bals dugókkal. Meg innen, a fórumról vásárolt Gotham is van.
Tehát nem voltam elkényeztetve, bár a 2 db VibaVoice Omega 500 tette a dolgát.
 
Tegnap 3 órán át hallgattuk Rudolf kábeleit.
A dolog működik.
A hang jobb lett, mint volt.
A hálózati kábelek tették a dolgukat, kb ugyanazt, talán jobbat produkáltak, mint a régiek a VBV táppal.
Aztán bekötöttük az Omega 500-at (nem sorba a kettőt, mint előzőleg volt, csak egyet!) és jelentősen megváltozott a hang.
Dinamikusabb lett, a hangszerek hangja különvált, pengetett bőgőnél (rockabilly) meg tudtam különböztetni a húrokat.
Mondom ezt úgy, hogy szerencsére elég sok elő zenét hallgattam/hallgatok, egy ideig magam is műveltem.
Több típust is kipróbáltunk, az egyiknél olyan érzésem volt, mintha egyet nyomtam volna a táv volume+ gombján.
Utána bekötöttük a hangfalkábeleket is
A Csík zenekar unásig ismert "Most múlik pontosan" dalánál kinyílt, mélyebb lett a tér.
Feleségem szerint olyan volt, mintha egy zárt terem helyett szabadtéri színpad előtt ülne.
Jeff Beck koncertjén (http://www.blu-ray.com/movies/Jeff-Beck ... ray/18791/) pedig kiválóan meg volt a klubhangulat pohárcsörgéssel, a közönség duruzsolásával. Érdekes volt hallgatni a gyakran cserélt gitárok közti különbséget.
Történt ez úgy, hogy a hangfalkábelek rövidsége miatt a dobozokat nem tudtam visszatenni az eredeti helyükre.
 
Nem állítom, hogy ezek a világ legjobb kábelei.
Biztosan nem.
Nem is lenne érdemes összeereszteni a nagy, millás nevekkel.
Szerintem nem is ez a cél.
Az én rendszeremben javulást hoztak.
Olyan javulást, ami megéri a befektetett összeget.
Hiszen azt is mérlegelni kell, hogy a változás megér-e 100-150 ezrest, vagy csak egy 20-ast.
Erősítő:Misical Fidelity M6si
Média: Matrix Audio Element M
Tuner: Orion ST 240
Deck:Technics RS-BX606, Orion SM 250
LP:Taya DP510+Ortofon 2M Red
Táp:VibaVoice Omega 500
Hangfal:Elac FS248
Füles:Sennheiser HD600
Kábelek:VibaVoice+Néhai+Power-R

Vendég

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: Vendég »


Minden kötekedés nélkül, DE valaki magyarázza már meg nekem hogy miért e jelenség. Miszerint amint felbukkan egy kábel összeszerelő úriember a színen, egyből lesz pár ember - senkit nem szeretnék ezzel megbántani persze - , aki sosem hallott még ilyen jó hangot. Rögvest lecseréli e kábelekre az övéit, majd egy két- hónap múlva ez a tűz is elmúlik (mint a többi), senki nem futtatja már a termékcsaládot. Ezután szép lassan elkezdenek felbukkanni eladó kábelek az apróban...
 
Feltevésem teljesen személytelen csak itt jutott eszembe a dolog, persze nem véletlenül.

Avatar
bj13
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 301
Csatlakozott: 2006.02.04., szomb. 19:28
Értékelés: 33

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: bj13 »



Miért vitte el?


 
Hogy másnak is megmutathassa!
A hangfalkábelek rövidek voltak, a hálózati kábelek hosszúak.
Majd készít megfelelő méretűeket.
Erősítő:Misical Fidelity M6si
Média: Matrix Audio Element M
Tuner: Orion ST 240
Deck:Technics RS-BX606, Orion SM 250
LP:Taya DP510+Ortofon 2M Red
Táp:VibaVoice Omega 500
Hangfal:Elac FS248
Füles:Sennheiser HD600
Kábelek:VibaVoice+Néhai+Power-R

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29316
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3307

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: AVX »



Most ment el tőlünk Rudolf.
Elvitte a kábeleit is.
Nekem most nem jó, nem szól úgy a cucc.


 
Miért vitte el?

Avatar
bj13
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 301
Csatlakozott: 2006.02.04., szomb. 19:28
Értékelés: 33

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: bj13 »


Most ment el tőlünk Rudolf.
Elvitte a kábeleit is.
Nekem most nem jó, nem szól úgy a cucc.
Erősítő:Misical Fidelity M6si
Média: Matrix Audio Element M
Tuner: Orion ST 240
Deck:Technics RS-BX606, Orion SM 250
LP:Taya DP510+Ortofon 2M Red
Táp:VibaVoice Omega 500
Hangfal:Elac FS248
Füles:Sennheiser HD600
Kábelek:VibaVoice+Néhai+Power-R

Avatar
cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Hozzászólások: 5070
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 2050

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: cables »


Jó reggelt, szép napot mindenkinek!
Aki a Balatonnál élvezi a nyarat, annak hűs habokat és hideg sört, aki meg idehaza szenved, annak jó zenehallgatást. Ehhez egy javaslat: az audiophile kiadónak kikiáltott kanadai ALMA RECORDS One Take sorozatának lemezei. Aki járatos a jazz világában az tudja, hogy nem könnyű egy teljes lemezanyagot elsőre feljátszani, oda már "zenészek" kellenek …
 
És továbbra is tápkábel akció ld. alább!
 
Ehhez egy adalék
 
Valóban fontosak a tápkábelek? (I.rész)
A kábel látszólag a legegyszerűbb eleme az audio rendszereknek. De ez csak a látszat. Ennek pont az ellenkezője igaz. A kábel, a benne lévő huzalokkal, a szigeteléssel, ha van a kábelen, az árnyékolással rendkívül összetett hálózatot jelent. A zenei hanghoz tartozó meglehetősen széles frekvencia tartományban ennek a hálózatnak az elemei áttekinthetetlenül bonyolult kölcsönhatásba kerülnek a csatolt készülékek ki- és bemeneti impedanciáival és mindez döntően befolyásolja a rendszerünk hangját. A hálózati kábelek ugyan nem vesznek részt a hangjel továbbításban mégis döntően befolyásolják a rendszer hangját.
 
Sőt a tapasztalatok szerint, ha kábelek cseréjével akarjuk javítani egy adott rendszer hangját, akkor azt az adott készülékekhez legjobban illeszkedő tápkábelek kiválasztásával érdemes kezdeni. Ha ezt megoldottuk, akkor a készülékek a tőlük telhető legjobb hangot fogják produkálni, ezután van értelme a hangjeleket átvivő kábelek kiválasztásának, cseréjének.
 
Hogy mennyire fontos a tápkábel a rendszerekben, azt jól mutatja egy külön erről szóló topik egy német audió fórumon:
 
Power Cord : The most important cable in a hifi setup?
A topik bevezetőjében egy érdekes dologra derül fény: Lars Kristensen (Nordost) szerint a rendszer első fokozatában a legjobb tápkábelt (Odin) használva egy Blue Heaven kábeles rendszer jobb hangú lesz, mintha végig a jóval drágább Valhallával kábelezték volna.
 

 
„According to Lars, introducing a single Odin power cord into a system makes a far significant difference than the change of interconnects. Lars claims that even a system equipped with Nordost's far more modestly priced Blue Heaven can sound better than a system entirely wired with Valhalla when you change the initial power cable to Odin. $11,000 is not exactly a minor investment, but if a single Odin power cable can make that much of a difference, I certainly think it worth checking out. I certainly hope to do so sometime before I head to the great Blue Heaven”
 
A Lars Kristensennel készített teljes interjú ITT olvasható.
Bár a magyar rendszerekbe aligha fog sok a milliós Odin tápkábelből kerülni, maga a tény, a tápkábel kiemelkedő fontossága jól látható ebből a példából!

Avatar
jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1550
Csatlakozott: 2007.03.12., hétf. 01:15
Értékelés: 303

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: jott/ment »


Minden szónál többet mond egy kép.


Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29316
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3307

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ez tényleg jó.

Avatar
earforce
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5798
Csatlakozott: 2009.01.21., szer. 00:18
Értékelés: 2796

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: earforce »



Cables fórumtárs = Instrument nevű hifipiacos emberke


Igen, így van.
Asszem ez a PDF még nem volt, ld. melléklet.
 
Még valami, a hifipiacon szerintem a marketingje extra, nem értem miért nem lehetett így indítani
 
>>>
Lehet, hogy még Ön sem tudja mire képes az erősítője dinamikában!
Speciális zajszűrő hálózati kábelek CD játszókhoz és erősítőkhöz! Elég komoly javulás érhető el velük dinamikában és részletezésben.
Vélemények: http://www.muszeroldal.hu/news/Erosito tapkabel.pdf
 
>>>
Speciális zajszűrő hálózati kábel CD játszókhoz és erősítőkhöz! Jelentősen javít a dinamikán és részletezésben. Aki meghallgatta meg is vette!
 
>>>
Darvas László Az ideális hálózat című értekezése sokak figyelmét irányította a táp-ösvény kiépítés irányába. Nem egyszerű feladat ez és főleg akkor nem, ha a - minél vastagabb a vezeték, annál jobb - utat járja az illető.
Egész más szempontok számítanak, és ezeket nem árt ismerni! Sok fáradságot lehet ezzel elkerülni. Részletekért hívjon, vagy írjon!
 
>>>
Minden audio rendszerben meg van a jó hangzás lehetősége. A készülékek önmagukban erre általában alkalmasak. Hogy ez érvényesüljön egy dolgot kell mindenekelőtt biztosítani: azt, hogy csak az audio jelvezetékeken kapcsolódjanak egymáshoz. Más szóval: ne befolyásolják egymás működését a tápvezetékeken keresztül. A hálózati elosztó/szűrő egységek ezt hivatottak elérni, de legtöbbször inkább rontanak a helyzeten. Többszörözik a zavarokat és emellett rontanak a rendszer dinamikáján. Ha egy jobb és olcsóbb megoldás érdekli hívjon vagy írjon!
 
>>>
Zajszűrő tápkábelek kaphatók igény szerinti méretre, különböző változatban (CD/D-A, erősítő. Nagymértékben megnő vele a dinamika, teltebb mélyek, tisztább magasak lesznek! Profi csatlakozókkal, most bevezető áron!
 
>>>
Ha nem érzi tökéletesnek a rendszere hangját ne készülék cserében gondolkodjon. Minden lejátszó lánc olyan erős, mint a leggyengébb láncszeme. Ez általában a tápkábel. A megfelelő tápkábel hatalmas javulást hoz hangban. És nem is olyan drága.
Ha jó tápkábel érdekli kedvező áron hívjon vagy írjon! 359-1781 este
 
>>>
Természetes hangú, egyedi gyártású, kiemelkedő minőségű kábelek most akciós áron kaphatók!
 
Egy kábel "hangjáról" nem mond semmit a gyártó név, a teszt vélemények, de még mások véleménye sem. Csak a saját rendszerben való meghallgatás ad biztos támpontot!
Tel: 481-1256 napközben, 359-1781 este
 
>>>
Hogy érdemes kábelt venni?
Semmiképpen sem mások tapasztalatai vagy hirdetések üres frázisai alapján. Csak a saját rendszerben való meghallgatás ad biztos támpontot. Az új kábelnek egyértelműen jobban kell szólnia, nagyobb dinamikával, nagyobb sávszéleséggel. Ha már vissza kell próbálni a régi kábelt, akkor nincs olyan különbség, ami miatt érdemes váltani.
Nem szabad abban bízni, hogy majd bejáródik a kábel. A bejáródás csak finomít a hangon, nem okoz alapvető javulást. Ha továbbiak érdeklik írjon vagy hívjon!
 
>>>
US Navy kutatások igazolták, hogy megbízhatóan természetes jelátvitel csak azonos fémből készült vezetékeken lehetséges. Hogy ez mennyire igaz ön is megtapasztalhatja egységes szemlélettel, több mint 50 éves ma is high tech-nek számító huzalokból készült kábelekkel. Táp-, IC, Hangfalkábel egyszerre cserélve elhozza szobájába a természetes hangot! Ráadásul meglepően olcsó a váltás!
 
>>>
Miért rossz egyes kábelek hangja?
 
A zenei hang átviteléhez a nagyfrekvenciás jelösszetevőket is át kell vinni. Ezek viszont reflektálódnak (visszaverődnek) a kábelek és a készülékek csatlakozási pontjain, ezért a zenei jel eltorzul. Reflexió mindig van, csak a mértéke nagyon eltérő, elsősorban ettől függ a rendszerek hangminősége. Ha érdekli hogyan csökkenthető a reflexió hatása hívjon fel. 481-1256 napközben, 359-1781 lakás.
 
>>>
Nagyon finom vezető anyagú XLR kábel, természetes, igen részletező hanggal méretre készítve. Teszt példány kipróbálható! Ha érdekli írjon, vagy hívjon!
Ugyanebből a különleges vezetőből RCA kábel is van, a lánc másik helyére. Sőt hangfal kábel is a teljes szinergiához.
 
>>>
Bi-wire kényeztetés
 
Kényeztesse hangszóróit és saját fülét bi-wire hangfal kábellel.
Nagyon spéci és ritka vezetékből most bevezető áron, méretre készítve!
 
>>>
Természetes hangú kábelek
 
Az emberi fül csodálatosan érzékeny műszer. Az aggyal való kapcsolata révén keletkezik a hallott hang és ezen a módon a múltban rögzült emlékek végtelen sora adja képességünket a természetes hangok felismerésére.
A fülünk tehát igen kritikus érzékelő. Valamennyien a természetes hangokat szeretjük, mert minden ami nem természetes az fáraszt és idegesít bennünket.
Ha érdeklik méretre készített természetes hangú kábelek a tápkábeltől a hangszóró kábelig. Irjon vagy hívjon
 
>>>
Finom réz kábel akció
IC, hangfal és tápkábel akció. Méretre, speciális réz huzal anyagból. Nagyon jó hanggal!
vevok_irtak.pdf
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Avatar
istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4636
Csatlakozott: 2007.10.21., vas. 17:39
Értékelés: 3102

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: istvan01 »



 
Hit?
Üzlet?
Tapasztalat?
 


 
Igen ez mind három
 
tudod sokan vannak itt az avx-en is akik 25-30éve kezdtek a kábelekre figyelni nem csak a HM akkori 4. dimenziója okán, nem csak Martin Colloms tesztelgetésein felbuzdulva, hanem mi is elkezdtünk próbálgatni és hallgatózni hogyan is viselkednek a különböző drótok különböző elektronikákkal. Sokan vannak közöttünk akik BME-s villamosmérnök diplomával is bírunk és mégis arra a következtetésre jutottunk, hogy nagyon kicsi a korreláció a felállított elméletek és a tényleges, környezettől is erősen függő szubjektív kábel megítélés között.
 
Én meglepődve tapasztaltam több esetben, itt ezen a fórumon is, hogy néhány fórumtársunk láthatóan kevés háttér tudással és tapasztalattal, pár helyről összeollózott szakvéleményből felállított tudása alapján máris gyártja fórumtársainak a különböző kígyóbőrbe dugott szuper kábeleket. Nem egyszer tapasztaltam, hogy közöttük van olyan is, aki összekeverte az ohm törvényt Kirchhoff törvénnyel, miközben azért elárulja, hogy ő kijárta a főiskolát elektronikából, de mára kábelből (és más hifi tudományból) perfekt) bizonyára gyorsan tanul ....
 
de mondok mást, érdemes végig lapozni itt a kábeltopicokat ...
 
Amit most írtam, az nem Radnai Rudolf úr munkásságára értetettem.

Avatar
bj13
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 301
Csatlakozott: 2006.02.04., szomb. 19:28
Értékelés: 33

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: bj13 »



Jó reggelt mindenkinek!
Ujoncként az AVX-en nagyon örülök a segítő, jószándékú észrevételeknek, várom is ezeket!
Viszont nem szeretnék foglalkozni az olyan beírásokkal, amelyek célja a gúnyolódás, személyeskedés, vagy az alap nélküli rosszindulatú fikázás.


 
Ha valakit ennyien támadnak, az érdekessé teszi a dolgot!
Tulajdonképpen nem is értem, mi az oka?
Hit?
Üzlet?
Tapasztalat?
 
Úgy gondolom, egy elkötelezettség nélküli próbát megér.
Legfeljebb nem válik be.
De szeretem a kihívásokat.
Jelenleg is olyan magyar gyártó készülékeit használom, akivel itt szintén nem viselkedtek túl elegánsan ...
 
A tegnapi választ kicsit későn néztem meg, ma este hívlak.
Erősítő:Misical Fidelity M6si
Média: Matrix Audio Element M
Tuner: Orion ST 240
Deck:Technics RS-BX606, Orion SM 250
LP:Taya DP510+Ortofon 2M Red
Táp:VibaVoice Omega 500
Hangfal:Elac FS248
Füles:Sennheiser HD600
Kábelek:VibaVoice+Néhai+Power-R

Avatar
cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Hozzászólások: 5070
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 2050

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: cables »


Jó reggelt mindenkinek!
Ujoncként az AVX-en nagyon örülök a segítő, jószándékú észrevételeknek, várom is ezeket!
Viszont nem szeretnék foglalkozni az olyan beírásokkal, amelyek célja a gúnyolódás, személyeskedés, vagy az alap nélküli rosszindulatú fikázás.
 
Tápkábel akció most!!!
 
Power-R kábelek
Megfelelő szakismeret (BME Hiradástechnika szak, Mikrohullámú ágazat), különleges anyagokhoz való hozzájutás, nagyon sok kísérletezés és tanulság levonás után ma már - ha hinni lehet a felhasználóknak - különleges minőségű kábelek készülnek elfogadható áron. A kábelek Budapesten saját rendszerben kipróbálhatók. (Kontakt: Küldj emailt, Tel: 359-1781 este)
 
TápkábelPower-R táp (réz vezetők, teflon és pamut szigetelés, speciális zaj-elnyomó geometria, földelt vagy földeletlen kivitel) ár, hossztól függően: 25… 35 eFt (1…2 m)
 
Hangfal kábelPower-R hangfal (speciális réz vezetők, teflon és pamut szigetelés, normál vagy bi-kábeles kivitel, választható csatlakozók) ár hossztól, kiviteltől és csatlakozótól függően: 25… 50 eFt
 
IC kábelPower-R IC (speciális réz vezetők, teflon és pamut szigetelés, RCA vagy XLR kivitel) ár hossztól, és csatlakozótól függően: 25… 60 eFt
 
Az árak tájékoztató jellegűek, esetenként 30% akciós árkedvezmény! Érdeklődés csak priviben!
 
A kábelekről
A kábelekről sokat lehet mesélni, érdekeseket mondani, meg sok olyat, amitől a szegény olvasó azt se tudja fiú-e vagy lány, annyira nem érti. De azért egy dolog a legfontosabb: a kábel hangja. Az én kábeleimnek nincs semmi titka: nagyon öreg, megnyugodott (kristályszerkezetileg visszarendeződött) huzalokból készülnek, kézi munkával, természetes, vagy azt nagyon közelítő szigeteléssel. A végükre olyan csatlakozó kerül, amilyet az érdeklődő kiván. Ezért is nem mennék jobban bele az árba. Azt is elárulom, hogy nem egy érdeklődőnek ingyen is adtam már kábelt. Mindenesetre ha Neked, vagy másnak pontos elképzelése van arról, hogy mit akar, az írjon nekem, névvel és telefon elérhetőséggel, válaszolni fogok rá.
 
Megkérdezheti bárki, hogy miért jók a nagyon régi huzalból készült kábelek?
 
Sokan és sokféle vezető anyagból készítenek kábeleket, valamennyihez születik megfelelő ideológia, amit leírnak. Van aki elhiszi ezeket van aki nem. A legjobban az jár aki saját fülével dönti el, hogy milyen anyagból készült kábel szól a legjobban a saját rendszerében. A puding próbája az evés, ahogy azt mondani szokták. Jómagam a nagyon régi réz vezetőkre esküszök, és ezekből készítek kábeleket. Nekem ezek hangja tűnik a legtermészetesebbnek és úgy tapasztalom egyre többen osztják ezt a véleményt.
 
Hogyan érdemes kábelt venni?
Semmiképpen sem mások tapasztalatai, mások rendszerében hallott hang vagy ne adj Isten a céges hirdetések ömlengő dicsekvései alapján. Az egyes készülékek ki- és bemeneti áramkörei nagyon eltérőek, minden készülék más és más kábelekkel szól a legjobban. Nincs legjobb kábel, amely minden rendszerben a legjobb!
 
Éppen ezért, csak a saját rendszerben való meghallgatás ad biztos támpontot ha új kábelt akarunk venni. Ha javítani akarunk a rendszerünk hangján, a kábelek cseréjét célszerű a tápkábelekkel kezdeni. Miért pont azzal? Erre nagyon egyszerű a válasz: a táplálás minőségétől függ az egyes készülékek hangja. Ha a tápellátás nem tökéletes az adott készülék torz vagy zajos kimenőjelet produkál és az megy tovább a rendszer hátralévő elemei felé. Az ideális tápkábelnek jó a hasznos energia átbocsátó képessége és, ami talán még fontosabb mindkét irányban zajszűrő.
 
A tápkábelre és minden más kábelre igaz, hogy rendszerünknek az új kábellel egyértelműen jobban kell szólnia, nagyobb dinamikával, nagyobb sávszéleséggel. Ha már vissza kell próbálni a régi kábelt, akkor nincs olyan különbség, ami miatt érdemes váltani. A teszteléshe általunk jól ismert, dinamikus hangforrást használjuk, mielőtt betennénk az új kábelt hallgassuk meg hogy szól a zene a régi kábellel, majd a kábelt cserélve azonos hangerővel(!) ugyanabból a zeneszámból hallgassunk meg rövid részletet. Ha jobb az új kábel, azt azonnal hallanunk kell!
 
Nem szabad abban bízni, hogy majd bejáródik a kábel, később lesz igazi a hangja. A bejáródás csak finomít a hangon, szebbé teszi azt, de nem okoz alapvető, drasztikus javulást. Ha továbbiak érdeklik írjon vagy hívjon! Küldj emailt, Tel: 359-1781 este
 


akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5689
Csatlakozott: 2007.01.12., pén. 13:38
Értékelés: 1171

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: akvapark »


Elküldve: 2012 április 29 - 20:08
 
Egy kis csemege:
 
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... e__st__260
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Avatar
istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4636
Csatlakozott: 2007.10.21., vas. 17:39
Értékelés: 3102

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: istvan01 »




 
Holnaptól lehet, én is kábelgyártó leszek, mert tényleg úgy szaporodnak az önjelölt guruk, mint égen a csillag.
Lelopom a Múzeumba került Discovery űrsiklóról a kábeleket, feldugózom a paksi atomerőműben a műszerekhez használt banándugókkal, táltos által megszentelt fehér ló vérébe mártom telihold napján éjfélkor, aztán had pörögjön a business.

.


 
10-ből négy lesz az kábelbábelguru ...
Akkor legyen egy újabb kategória, a második világháborúban partok közelében elsüllyesztett torpedónaszádok 500 és 1000m mélységeiből felhozott 60 évig 4fokos sós-tengervízben átkristályosított ezüstbevonatos drótokkal kell egy superdream kategóriát nyitni. Persze ezt a minőségével arányos áron kell-lehet csak kínálni, nem beszélve a mélytengeri búvár munka költségeinek figyelembe vételéről.

Vendég

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: Vendég »



mosolyogva olvasom ezt a kábeles topicot. A mosolyom oka az hogy nem túl széles hifis ismeretségi körömből kb 10 lelkes amatőrből legalább 3 kábelgurunak tartja magát olyképpen, hogy a tudása termékét értékesíteni képes, és igyekszik is azt reklámozni tisztán kereskedelmi csatornán vagy amit én nem szívlelek, DIY környezetben, DIY fórumokon.
Miközben tudjuk, a kábel ez egyik legszubjektívebb hifi eszköz, magát a fémvezető drótot garázskörnyezetben előállítani nem lehet, a drót határozza meg a hangtulajdonságok 95%-át, csavargatni, árnyékolni, vagy éppen szigetelésétől megszabadítani, meg szentelt egérnyálba mártogatva legszebb beszámolókat tartani róla olyan csábítóan könnyű dolog. És mégis mozog a föld, akarom mondani megy ez az üzleti forma.
Miért? mert a profinak mondott gyártók nagy-része is ezt teszi.



 
 
Holnaptól lehet, én is kábelgyártó leszek, mert tényleg úgy szaporodnak az önjelölt guruk, mint égen a csillag.
Lelopom a Múzeumba került Discovery űrsiklóról a kábeleket, feldugózom a paksi atomerőműben a műszerekhez használt banándugókkal, táltos által megszentelt fehér ló vérébe mártom telihold napján éjfélkor, aztán had pörögjön a business.

 
.

Vendég

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: Vendég »



meg szentelt egérnyálba mártogatva


 
István ez nagyon tettszett.
Jó ez a topic.
 
Jaj majd elfelejtettem...
Cables fórumtárs = Instrument nevű hifipiacos emberke

Avatar
cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Hozzászólások: 5070
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 2050

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: cables »



Budapestieknek, saját rendszerben való meghallgatás a készítő közreműködésével, némi beszélgetéssel körítve, véleményem szerint egy pohár ásványvíznél nagyobb veszélyt nem rejt. Legfeljebb, ha megtetszik.....
Távolabb élők számára kicsit körülményesebb megoldás lehet a személyes találkozás, ami alapján el lehet dönteni, hogy érdemes-e letét ellenében hazavinni a kábeleket vagy sem. Némi kötöttség, de ezidáig - úgy tudom - Rudolf nem alkalmazta a Fórumon jellemző csomagküldés módszerét, ami az ő joga.


Ez a beszéd! Viszont a beírásban pontozott veszélyforrás igen nagy valószínűséggel valósággá válhat
 
Komolyra fordítva a szót: Mi a Forumon jellemző csomagküldési módszer? Én nem ismerem.

Avatar
Nexus
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 316
Csatlakozott: 2010.11.01., hétf. 09:33
Értékelés: 45

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: Nexus »


"Es most jon a csattano: a Nirvana kabelt felhasznaltam belso kabelezesre es akkor dobbentem ra hogy a rez szerkezete es tipusa ugyanolyan mint a Rudolf altal gyartott kabele."


"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."
 
Nexus=ex Specialized001

Avatar
zsolti-i
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 101
Csatlakozott: 2010.01.10., vas. 14:54
Értékelés: 39

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: zsolti-i »


Budapestieknek, saját rendszerben való meghallgatás a készítő közreműködésével, némi beszélgetéssel körítve, véleményem szerint egy pohár ásványvíznél nagyobb veszélyt nem rejt. Legfeljebb, ha megtetszik.....
Távolabb élők számára kicsit körülményesebb megoldás lehet a személyes találkozás, ami alapján el lehet dönteni, hogy érdemes-e letét ellenében hazavinni a kábeleket vagy sem. Némi kötöttség, de ezidáig - úgy tudom - Rudolf nem alkalmazta a Fórumon jellemző csomagküldés módszerét, ami az ő joga.

Avatar
istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4636
Csatlakozott: 2007.10.21., vas. 17:39
Értékelés: 3102

Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: istvan01 »


mosolyogva olvasom ezt a kábeles topicot. A mosolyom oka az hogy nem túl széles hifis ismeretségi körömből kb 10 lelkes amatőrből legalább 3 kábelgurunak tartja magát olyképpen, hogy a tudása termékét értékesíteni képes, és igyekszik is azt reklámozni tisztán kereskedelmi csatornán vagy amit én nem szívlelek, DIY környezetben, DIY fórumokon.
Miközben tudjuk, a kábel ez egyik legszubjektívebb hifi eszköz, magát a fémvezető drótot garázskörnyezetben előállítani nem lehet, a drót határozza meg a hangtulajdonságok 95%-át, csavargatni, árnyékolni, vagy éppen szigetelésétől megszabadítani, meg szentelt egérnyálba mártogatva legszebb beszámolókat tartani róla olyan csábítóan könnyű dolog. És mégis mozog a föld, akarom mondani megy ez az üzleti forma.
Miért? mert a profinak mondott gyártók nagy-része is ezt teszi.

Válasz küldése

Vissza: “Power-R kábelek”