Figyelem: a szabályzat 6.8.3.1 - es pontja alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.

Általában a hifiről

Avatar
lacy
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1253
Csatlakozott: 2012.09.28., pén. 17:43
Értékelés: 637

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: lacy » 2015.07.01., szer. 20:14


szerintem meg pont az a "jó" hogy nem lehet 100%-ban az élőzenét előállítani utólag "konzervből"


merthogy pont így marad meg az a varázs, amitől az élőzene ÉLŐ lesz, és ha ezt a csodát bárki 300 ft-ból otthon is megoldhatná, akkor hová lesz a világ? :)
És ki fog elmenni a  koncertekre az élőzene kedvéért?

A már 1000x emlegetett hasonlatom, miszerint ha valaki minden nap étteremben ebédel, akkor hétvégén ha a családdal megy ünnepélyes ebédre, az mennyire lesz ünnepélyes ha az éttermi evés a napi rutin része?
Legyen az alkalom, különleges, más, mindegy, hogy élőzene, étterem vagy analóg lemez hallgatása, vagy projektoros filmnézés otthon.Avatar
audioline
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5351
Csatlakozott: 2012.03.20., kedd 10:29
Értékelés: 2660

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: audioline » 2015.07.01., szer. 20:06


Az élőért el kell menni élőzenét hallgatni! :) "Ezer" oka van, amiért otthon nem lesz pont olyan. Ez van. Már a produkció konzerválásakor elindul a "butulás" fájdalmas folyamata. Osztán azt "felnyitva" folytatódik a HiFi aktív és passzív eszközeinél és a lehallgató helység korlátainál/gyarlóságainál. "High" közelmikrofonos, kevés hangszeres felvételeknél lehet valóság közeli otthoni élményt összehozni, de dinamikában, gyorsaságban, attack-ban még mindig csak hasonlóról beszélhetünk. Lehet szépíteni - meg kinek mi az élethű... - de felesleges.


 


A felvételek sokféleségénél fogva ez egy eleve nehéz történet. A hagyományos akusztikus felvételek eleve máshogy szólnak, mint a dimamika kompis "felturbózott" anyagok. "ÉLŐ" Hajrá!!!


 


Akinek az 'otthoni élő' a végcél, az sokáig lesz elégedetlen! Egy ésszerű, kiegyensúlyozott kompromisszum szinttel jó dolog megelégedni. :)


.


Online
Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3757
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 946

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: avl2 » 2015.07.01., szer. 19:48Sziasztok !


Egy felvetéssel indítanám, kit mikor tudott becsapni a "rendszer"?


...


( Mielőtt azt gondolnátok ,nincs elég jó, és drága rendszem, de van ! ) 


engem jonehanyszor, pl. Pink Floyd: Animals-on es Roger Waters: Amused to Death albumarol is a kutyaugatas, mas zeneken is inkabb a "hangeffektek", zörejek, ajtocsapodasok, többször önkentelenül is odafordultam, vagy epp összerezzentem, hogy "mi a ..." volt ez, hol van a micsoda ?).


 


ennyire markansan sem emberi hang (beszed vagy enek) sem hangszer eseten (itt erdekes modon még kevesbe mint emberi hangnal) nem emlekszem ilyen esetekre.


 


(Dyno A52-vel is, Dali 104-gyel is ...szoval jonak jo, de nem annyira draga sugarzokkal, es pl. Evergreen A30-cal)


 


igen valoban jo lenne elönek hallani, bar igy is igen sok kellemes percet okoztak mar (szerintem a zene - es az allapotunk hozza - fontosabb az elvezetben, mint a "hifi hangzas minösege")


 


... (engem azert erdekel a "jó, és drága" rendszered, jöhet pü-ben is, köszi)Avatar
nt-1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 72
Csatlakozott: 2013.12.01., vas. 09:39
Értékelés: 27

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: nt-1 » 2015.07.01., szer. 17:14


Sziasztok !


Egy felvetéssel indítanám, kit mikor tudott becsapni a "rendszer"?


Mennyire is hifi a hifi ?


Amikor is azt hiszed, hogy tényleg eredeti a hang forrása, a lejátszóberendezésen keresztül ! Volt már veletek ilyen eset? ( Azt most hagyjuk hogy millionydollár a rendszerem, mindig így szól, mert ez egyszerűen kamu, hallottam párat, NAGYON JÓL SZÓLTAK, de végig tudtam, felvétel.)


Összetéveszteni az eredetit a lejátszottal, na akkor ott a pont ! Folyamatában számomra elképzelhetetlen. Vagy világosítson fel valaki.


Nálam két alkalommal volt ilyen, egyszer az ARTHOTEL- ben ( ha jól írom) tartott hifi- kiállítás keretében, valami csöves erősítő monstrum, és a greenwave hangfalai csaptak be, kb. 6 méterre a szoba bejáratától gondoltam azt, hogy valakinek de jó kedve kerekedett hogy itt fütyörészik....,kiderült, a zenében volt. Bent a szobában, további zeneanyagnál már nem volt ez a varázs.


Második: otthon, TV-ről !!!!!!!!! koncertközvetítés ,Denon házimozierősítőn erősítvel !!!!!!!! Monaudió hangfalszett az effektekhez+ center, 150 Ft-os kábelen !!!!!! , mikor jött le a gyerek a nappaliba, hiszen nem láttam lejönni, és mégis itt köhög a sarokban.( A koncerten köhögött valaki, de élő volt.)


 


Magukat oly sokra tartó cégek, gyártók, mikor érnek el oda, ( soha ) hogy össze tudjam téveszteni akár csukott ajtónál is mi szól, a felvétel, vagy az eredeti?


 


Minap tojásért voltunk a nejemmel,( mert háztól vesszük ) a házigazda gyakorolt a szaxofonján, leeresztett redőnynél, az utcáról autóban ülve is nyilvánvaló volt a hangszer maga.Ezt egyetlen rendszer sem tudja. 


Huszonéve hifizek én is, csak az áttörés késik valahol.


( Mielőtt azt gondolnátok ,nincs elég jó, és drága rendszem, de van ! )


 


 


 


 Avatar
audioline
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5351
Csatlakozott: 2012.03.20., kedd 10:29
Értékelés: 2660

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: audioline » 2015.06.06., szomb. 21:57Ez nem világfájdalom,hanem tény,és csak így lehet reálisan látni...!


Gyuri :napsut:Lehet máshogy is...tudod, mint a HiFi-ben! :)


.


Vendég

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Vendég » 2015.06.06., szomb. 20:44

Lassan át is lehetne nevezni a témát: "Általában akármiről".


Avatar
fapaci
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12671
Csatlakozott: 2003.03.27., csüt. 22:09
Értékelés: 6430
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: fapaci » 2015.06.06., szomb. 18:51Ez nem világfájdalom,hanem tény,és csak így lehet reálisan látni...!


Gyuri :napsut:Hát ha csak így lehet, akkor nincs vita, tehát kuss mindenkinek!  :)Avatar
vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1116
Csatlakozott: 2009.05.14., csüt. 11:52
Értékelés: 225

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: vidor2009 » 2015.06.06., szomb. 16:52


Ekkora világfájdalommal a puttonyában képes-e bárki is reálisan látni a körülötte zajló folyamatokat? Hősünk nem igazán veszi észre, hogy az általa annyira megvetett fogyasztói társadalom kialakulása pontosan olyan alapokra tudott sikeresen építkezni, mint pl. a HiFi és a hasonló, emberek közötti versengésre lehetőséget adó hobbik. Azt meg én nem értem, hogy miért volt jobb hifizni abban a korszakban, amikor kishazánk szakboltjaiban négyféle normális erősítőt lehetett eséllyel beszerezni és csak az tudott feljebb lépni, akinek voltak nyugati kapcsolatai és/vagy igen sok pénze.


Ez nem világfájdalom,hanem tény,és csak így lehet reálisan látni...!


Gyuri :napsut:Avatar
audioline
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5351
Csatlakozott: 2012.03.20., kedd 10:29
Értékelés: 2660

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: audioline » 2015.06.05., pén. 19:10


Más


 


Időnként belebotlani a HiFi 'misztikumainak' megvitatása közben azon álláspontba, miszerint ami tudományosan nem megmagyarázható, az nem is létezik. A kábelezés okozta - vélt? valós? - változások, pl. bejáródás - hogy az egyik legérzékenyebb területre tapintsak - viszonylag kiemelt a témában. De a különböző ezoterikus jellegű kiegészítők, alátétek/feltétek stb. beiktatása, és azok esetleges/néhol pozitív (?) hatása is erős vihart szokott kavarni a szkeptikusabb műkedvelők körében. A napokban olvastam egy cikket,  "A Tudomány korlátai"  mely részemről megér egy kommentet. Mondanivalója megérhet egy misét a "megmagyarázhatatlan audio jelenségek" kapcsán.


 


"...sokkal kevesebb a már megismert tudásanyag, mint a még megismerésre váró rejtély. Ezért számomra a tudományos munka lényegét éppen a rácsodálkozás képessége jelenti, valamint a nyitottság a dogmatizmus helyett. A kozmológusok becslése szerint a világegyetem 95 százalékban műszerekkel nem látható és nem kimutatható valamiből áll. A tudomány valóban rengeteget fejlődött, de számos tudós elismeri, hogy még mindig sok az ismeretlen, és talán a megismerhetetlen is. „Soha nem jutunk a dolgok végére” – mondta Steven Weinberg Nobel-díjas fizikus a természet megértésére utalva. Martin Rees professzor, brit királyi csillagász ezt írta: „Alighanem vannak olyan dolgok, amelyeket az emberek soha nem fognak megérteni.” Az az igazság, hogy a természet jó része még mindig rejtély a modern tudomány számára, a parányi sejttől kezdve a hatalmas világegyetemig. Vajon lesz olyan idő, amikor már mindent meg tudnak magyarázni a világegyetemmel kapcsolatban? Mindenképpen elismerésre méltó, hogy mennyit fejlődött már a tudomány, és milyen sok hasznunk származott ebből, de arról se feledkezzünk meg, hogy vannak korlátai. Paul Davies fizikus megállapította: „Ha valaki egy olyan, logikus magyarázat után kutat, amely mindenre kiterjed, és mentes az ellentmondásoktól, az kudarcra van ítélve.” 


 


Mindezzel lehet nyilván egyet és egyet nem érteni...számomra hasznos volt. 


.


Avatar
arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1802
Csatlakozott: 2006.02.03., pén. 10:49
Értékelés: 473
Tartózkodási hely: Budapest

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: arzachel » 2015.06.04., csüt. 20:49


Ez most így van:  győzött a világméretű összeesküvés


 


A választ magad írtad le... :D


Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 9000.-Ft


LP:Audiomeca Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat Ruby, MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL,TUNER: Marantz 18, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power +Townshend supertweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Organisation ZO 28


Avatar
fapaci
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12671
Csatlakozott: 2003.03.27., csüt. 22:09
Értékelés: 6430
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: fapaci » 2015.06.04., csüt. 20:47Valószínűleg te nem hifiztél akkoriban mert akkor tudnád,hogy akkoriban ez egy igazi közösségi élmény volt.


Az emberek egymáshoz jártak zenét hallgatni...A 80-as évek végén HiFi klubot vezettem Pécsett, a 90-es évek elején Zalaegerszegen és Kaposváron, néhány évvel később HiFi és számítástechnikai témájú műsorom volt az egyik pécsi rádióban, mellette 25 évig zenéltem, gyakorlatilag együtt éltem a zenekarommal. Hozzám a mai napig járnak zenét hallgatni a barátaim és én is járok hozzájuk, csak a kütyüzés érdekel kevésbé.Vendég

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Vendég » 2015.06.04., csüt. 20:25Valószínűleg te nem hifiztél akkoriban mert akkor tudnád,hogy akkoriban ez egy igazi közösségi élmény volt.


Az emberek egymáshoz jártak zenét hallgatni...Ez most is így van: én az utóbbi néhány évben nagyon sok zenét hallottam sok kedves barátomnál. És négynél biztosan több erősítőt.


Nem tudom, mi lehet a baj. Elmúlt a fiatalság? Összeomlott a kommunista rezsim és győzött a világméretű összeesküvés? Vagy csak cinikus vénemberek lettünk mindahányan? Helyes megfejtéseket jeligével, felbélyegzett válaszborítékot mellékelve kérjük a kiadóba.Avatar
arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1802
Csatlakozott: 2006.02.03., pén. 10:49
Értékelés: 473
Tartózkodási hely: Budapest

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: arzachel » 2015.06.04., csüt. 20:18


 Azt meg én nem értem, hogy miért volt jobb hifizni abban a korszakban, amikor kishazánk szakboltjaiban négyféle normális erősítőt lehetett eséllyel beszerezni és csak az tudott feljebb lépni, akinek voltak nyugati kapcsolatai és/vagy igen sok pénze.


 


Valószínűleg te nem hifiztél akkoriban mert akkor tudnád,hogy akkoriban ez egy igazi közösségi élmény volt.


Az emberek egymáshoz jártak zenét hallgatni...


Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 9000.-Ft


LP:Audiomeca Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat Ruby, MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL,TUNER: Marantz 18, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power +Townshend supertweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Organisation ZO 28


Avatar
jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1241
Csatlakozott: 2007.03.12., hétf. 01:15
Értékelés: 240

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: jott/ment » 2015.06.04., csüt. 14:48


egy mondatban a "felvilágosodást" (vagy ú.n., vagy idézőjel, a kettőt nem használjuk együtt) kárhoztatni, és arról beszélni, hogy milyen jó, hogy egyeseknek "felnyílt a szemük".


Mert nem elég nyitottak az érzékeid a finom külömbségekre !!!! A zidézőjeles "felvilágosodás" csak úgynevezett, míg azoknak a bizonyos egyeseknek a szemük felnyílása minden mismásolás nélkülöz, úgy frankó, ahogy van .


;) Vendég

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Vendég » 2015.06.04., csüt. 13:42


A cikk végül is nem rossz, csak nincs benne semmi újdonság.

Nekem azért mindig tud meglepetést okozni, hogy valaki két lépésben bárhonnan el tud találni a világméretű politikai összeesküvésekig, ami aztán megmagyaráz mindent, s eközben siránkozik a kultúra, a civilizáció, stb. hanyatlásáról, melynek éppen eklatáns példáját nyújtja. Milyen remek például egy mondatban a "felvilágosodást" (vagy ú.n., vagy idézőjel, a kettőt nem használjuk együtt) kárhoztatni, és arról beszélni, hogy milyen jó, hogy egyeseknek "felnyílt a szemük".

Avatar
Indy
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2598
Csatlakozott: 2011.08.30., kedd 11:06
Értékelés: 1228
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Indy » 2015.06.04., csüt. 13:19


Ajánlott távolságtartással és szkepszissel kezelni egy olyan írást, amiben a mondandó alátámasztására Hihetetlen magazinos cikket linkelnek.


Pedig tanult ember írta!  :smile24:


Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Avatar
dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2701
Csatlakozott: 2006.08.17., csüt. 09:26
Értékelés: 393

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: dörmögi » 2015.06.04., csüt. 11:46A cikk végül is nem rossz, csak nincs benne semmi újdonság.LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS AudioHeed Thesis rendszerAvatar
fapaci
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12671
Csatlakozott: 2003.03.27., csüt. 22:09
Értékelés: 6430
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: fapaci » 2015.06.04., csüt. 11:20Ekkora világfájdalommal a puttonyában képes-e bárki is reálisan látni a körülötte zajló folyamatokat? Hősünk nem igazán veszi észre, hogy az általa annyira megvetett fogyasztói társadalom kialakulása pontosan olyan alapokra tudott sikeresen építkezni, mint pl. a HiFi és a hasonló, emberek közötti versengésre lehetőséget adó hobbik. Azt meg én nem értem, hogy miért volt jobb hifizni abban a korszakban, amikor kishazánk szakboltjaiban négyféle normális erősítőt lehetett eséllyel beszerezni és csak az tudott feljebb lépni, akinek voltak nyugati kapcsolatai és/vagy igen sok pénze.Avatar
vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1116
Csatlakozott: 2009.05.14., csüt. 11:52
Értékelés: 225

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: vidor2009 » 2015.06.04., csüt. 10:59


Avatar
jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1241
Csatlakozott: 2007.03.12., hétf. 01:15
Értékelés: 240

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: jott/ment » 2015.06.04., csüt. 10:59 


 


Ezt mindenkinek el kell olvasnia. Ha néhányaknak segít tisztábban látni a világot, már az is nagy előrelépés.


 


 


Sajnos aki eddig sem látta tisztán a mai helyzetet, az e remek írás elolvasása után sem fogja. 


Ajánlott távolságtartással és szkepszissel kezelni egy olyan írást, amiben a mondandó alátámasztására Hihetetlen magazinos cikket linkelnek.Avatar
GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4706
Csatlakozott: 2003.11.20., csüt. 11:45
Értékelés: 499
Tartózkodási hely: Sopron/Budapest

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: GTomi » 2015.06.04., csüt. 10:11

a kettő az stimmel, és egy ember szeretné összerakni a cuccát, illetve a sima pc+pc hangfal összeállítás ami dívik, de az is max háttérnek.

hivox 3 utas zártmonitor, hivox dac, konverter, erősítő, mm phono, alces 4, hivox/ hidiamond, diy kábelek, revox b226, lenco l75 diy

Online
Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9206
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3597
Tartózkodási hely: Budakalász

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2015.06.04., csüt. 10:09napokban ismerősi, baráti és munkatársi körben csináltam egy villám felmérést, hány embernek van otthon "hifije", vagy bármi más hangkeltő eszköz (20 emberből).


 


van köztük zenész, énekes, időnként zenélő, zeneszerető ember.


 


lehet tippelni....Én is kérdezgettem anno ismerősöket. :) Meglepően magas szám jött ki. 10/10. Ebből mondjuk, aki picit is figyel a minőségi zenehallgatásra 10/4. 6-nak mindegy mi van, csak szóljon valahogy.


Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
audioline
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5351
Csatlakozott: 2012.03.20., kedd 10:29
Értékelés: 2660

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: audioline » 2015.06.04., csüt. 10:07napokban ismerősi, baráti és munkatársi körben csináltam egy villám felmérést, hány embernek van otthon "hifije", vagy bármi más hangkeltő eszköz (20 emberből).


 


van köztük zenész, énekes, időnként zenélő, zeneszerető ember.


 


lehet tippelni....Sztem egyiknek sincs... (szőrös dolby nagyobb arányban elő szokott fordulni...)


.


Avatar
muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1671
Csatlakozott: 2010.10.24., vas. 16:44
Értékelés: 447

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: muvimi » 2015.06.04., csüt. 10:03

O


Avatar
Quadlipi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 640
Csatlakozott: 2007.08.22., szer. 19:56
Értékelés: 180

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Quadlipi » 2015.06.04., csüt. 09:59napokban ismerősi, baráti és munkatársi körben csináltam egy villám felmérést, hány embernek van otthon "hifije", vagy bármi más hangkeltő eszköz (20 emberből).


 


van köztük zenész, énekes, időnként zenélő, zeneszerető ember.


 


lehet tippelni....


2

"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu  facebook/Audophile Room


Válasz küldése

Vissza: “Hifi”