Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327

Sütés-főzés

Avatar
fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 8079
Csatlakozott: 2010.12.26., vas. 23:29
Értékelés: 5164
Tartózkodási hely: Magyarország

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: fodesz »



Mai sütés. Jó lett!
 
image.jpeg

 
:rolleyes:   Ajjajjjjj! Brutálisan guszta!!!  Asszem ez a gasztro topik jó ötlet volt
 

Persze nem csak husikat lehet feldobni a faszenre...
 
image.jpeg

 
Nálunk is van saját pizza recept. Kedvelem minden formában és feltéttel. Ami pedig kint készül parázs felett ,még finomabb.
 

Avatar
dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 714
Csatlakozott: 2007.01.03., szer. 17:38
Értékelés: 378

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 »

Ropogos, de nem szaraz, nem elaztatott es a gyumolcsfa darabkak miatt a fusttel is tudsz jatszani...

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29316
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3307

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AVX »



Persze nem csak husikat lehet feldobni a faszenre...
 
 

Nem túl vastag a tészta?
Vagy csak a kép csalóka?
Az íze biztos finom lehet. Jól néz ki.

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12632
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »



Persze nem csak husikat lehet feldobni a faszenre...
image.jpeg
image.jpeg

Így van!
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
dualcs5000
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 714
Csatlakozott: 2007.01.03., szer. 17:38
Értékelés: 378

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: dualcs5000 »


Persze nem csak husikat lehet feldobni a faszenre...
 

 
 


Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29316
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3307

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AVX »



Sok jó dolog egy helyen is elfér!
Nyári bulira süthetek ilyet is...

Tényleg, majd lassan arról is lehetne majd újra beszélni.
Mi július 21-től megyünk nyaralni 8 napra.
 
Ez a sütögetés jó ötlet lenne.

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12632
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »


Még a végén az AVX szépen lassan átváltozik Gastro-kv fórummá.
Sok jó dolog egy helyen is elfér!
Nyári bulira süthetek ilyet is...
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29316
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3307

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AVX »



Köszi!
Marha rostélyos és sertés tarja.

 
Még a végén az AVX szépen lassan átváltozik Gastro-kv fórummá.

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12632
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »


Hú bakker, nagyon guszta. 
Köszi!
Marha rostélyos és sertés tarja.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29316
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3307

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AVX »



Mai sütés. Jó lett!
 
image.jpeg

Hú bakker, nagyon guszta. 

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12632
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »


Mai sütés. Jó lett!
 

Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29316
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3307

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AVX »


Isten éltesse az AVX-et! A diótorta JÓ!
aha, köszi.

Online
Avatar
Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4223
Csatlakozott: 2009.03.21., szomb. 21:59
Értékelés: 1575
Tartózkodási hely: Interstelláris tér

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Voyager »



Kedden sütöm a dió tortát a cég 35-ik szülinapjára.
Majd beírom a receptet, meg le is fotózom.
Ma vettem 1800 Ft-ért/kg diót. Iszonyatos jó ára volt.

 
Isten éltesse az AVX-et! A diótorta JÓ!

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29316
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3307

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AVX »


Kezdésnek átrakom ide a már elkezdett diskurzust.
Kedden sütöm a dió tortát a cég 35-ik szülinapjára.
Majd beírom a receptet, meg le is fotózom.
Ma vettem 1800 Ft-ért/kg diót. Iszonyatos jó ára volt.

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12632
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Kezdésnek átrakom ide a már elkezdett diskurzust.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Begicafe
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 508
Csatlakozott: 2013.11.15., pén. 21:48
Értékelés: 75

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Begicafe »


Van egy másik variáció is sütésre, ha érdekel azt is leírom, de ezt itt ne offoljuk tovább szerintem. Csinálok egy gasztro topicot.
Jó ötlet a gasztro topic, mindenképpen érdekel!
Nuova Simonelli Mac Cup, Quamar M80E
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12632
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Van egy másik variáció is sütésre, ha érdekel azt is leírom, de ezt itt ne offoljuk tovább szerintem. Csinálok egy gasztro topicot.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12632
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »


Pont erre.   Tarjából meg egyéb sertésrészekből már én is viszonylag tisztességes grillfogásokat tudok készíteni, de marha terén még nem vagyok jártas. Sajnos cipőtalp lett az összes, hiába próbáltam lassú tüzön sütni-párolni. Hordógrillem van, két emeletes, sok szabályozható levegőnyílással, de még nem tapasztaltam ki a marhát. A rostélyossal könnyebb bánni, több a faggyú benne? Marhanyakat már elég jól tudok sütőben sütni egyben, elég szaftos és omlós lesz, de a grill az kemény dió. Locsolgatod sütés közben, hogy nem szárad ki?
Nem szabad locsolgatni és párolni sem. Első esetben megég, másodikban kiszárad. Hangsúlyozom ez nem bbq, ez most grill. A lényeg, hogy a szelet ne legyen túl vékony, sem túl vastag. Én a 3 cm körüli vastagságot szeretem. A lényeg, hogy szép márványos húst vegyünk. A külső részen lévő faggyút el kell távolítani, kert összerántja a húst, vagy rendesen be kell vágdosni. A lényeg, hogy rendesen be kell fűteni a grillt. Konstans viszonylag magas hőmérsékleten izzó faszén kell. Én azt szeretem, ha a vörösen izzó faszénen éppen megjelenik a szürke hamu. Ekkor ráhelyezem a steaket. Kb 4-5 percig sütöm az egyik oldalát, majd a másikat. Ezt követően egyszer, egyszer megforgatom 30 mp-re kb. Közben mozgatni, piszkálni szigorúan tilos! A lényeg, hogy kap egy kérget a hús, a szaft bent marad, így nem szárad ki! Finom szaftos, omlós lesz a steak. Levételt követően 2-3 percet illik pihentetni, esetleg finoman megkenni vajjal.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Begicafe
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 508
Csatlakozott: 2013.11.15., pén. 21:48
Értékelés: 75

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Begicafe »


Persze. Mire vagy kíváncsi? Ez most nem klasszikus BBQ lesz. Ma sikerült gyönyörű marha rostélyost vennem. Folyamatosan jönnek a családtagok így húsvétkor ezért csak grillezni lesz időm. A fűszerből egyéb összetevőkkel csinálok egy marinádot, amiben pácolom a húst. Vettem még Tarját is, azt is ebben fogom megforgatni. Pár tisztességesebb szeletet félretettem és csak bedörzsöltem ezzel a fűszerkeverékkel. Betettem a hűtőbe, azt fogom holnap megsütni ebédre.
Pont erre.   Tarjából meg egyéb sertésrészekből már én is viszonylag tisztességes grillfogásokat tudok készíteni, de marha terén még nem vagyok jártas. Sajnos cipőtalp lett az összes, hiába próbáltam lassú tüzön sütni-párolni. Hordógrillem van, két emeletes, sok szabályozható levegőnyílással, de még nem tapasztaltam ki a marhát. A rostélyossal könnyebb bánni, több a faggyú benne? Marhanyakat már elég jól tudok sütőben sütni egyben, elég szaftos és omlós lesz, de a grill az kemény dió. Locsolgatod sütés közben, hogy nem szárad ki?
Nuova Simonelli Mac Cup, Quamar M80E
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar

Avatar
Begicafe
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 508
Csatlakozott: 2013.11.15., pén. 21:48
Értékelés: 75

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Begicafe »


http://nyarspolgar-bbq.blog.hu/2014/04/ ... vWc9fnhAdU
Köszönöm, nagyon hasznos, gyakran fogom olvasgatni! 
Nuova Simonelli Mac Cup, Quamar M80E
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12632
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »


WOW, tudnál esetleg részleteket is írni az elkészítéséről és az alapanyagról is? Nagy BBQ rajongó vagyok!!!
Persze. Mire vagy kíváncsi? Ez most nem klasszikus BBQ lesz. Ma sikerült gyönyörű marha rostélyost vennem. Folyamatosan jönnek a családtagok így húsvétkor ezért csak grillezni lesz időm. A fűszerből egyéb összetevőkkel csinálok egy marinádot, amiben pácolom a húst. Vettem még Tarját is, azt is ebben fogom megforgatni. Pár tisztességesebb szeletet félretettem és csak bedörzsöltem ezzel a fűszerkeverékkel. Betettem a hűtőbe, azt fogom holnap megsütni ebédre.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Veterán
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 15
Csatlakozott: 2014.09.23., kedd 19:30
Értékelés: 1

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Veterán »


WOW, tudnál esetleg részleteket is írni az elkészítéséről és az alapanyagról is? Nagy BBQ rajongó vagyok!!!
http://nyarspolgar-bbq.blog.hu/2014/04/ ... vWc9fnhAdU

Avatar
Begicafe
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 508
Csatlakozott: 2013.11.15., pén. 21:48
Értékelés: 75

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Begicafe »



A hétvégi steak pác
 
image.jpeg

WOW, tudnál esetleg részleteket is írni az elkészítéséről és az alapanyagról is? Nagy BBQ rajongó vagyok!!!
Nuova Simonelli Mac Cup, Quamar M80E
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29316
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3307

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AVX »



A hétvégi steak pác
 
image.jpeg

Jujj

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12632
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »


A hétvégi steak pác
 

Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”