Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Sütés-főzés
- fodesz
- V.I.P.
- Hozzászólások: 8079
- Csatlakozott: 2010.12.26., vas. 23:29
- Értékelés: 5164
- Tartózkodási hely: Magyarország
Sütés-főzés
Mai sütés. Jó lett!
image.jpeg
Ajjajjjjj! Brutálisan guszta!!! Asszem ez a gasztro topik jó ötlet volt
Persze nem csak husikat lehet feldobni a faszenre...
image.jpeg
Nálunk is van saját pizza recept. Kedvelem minden formában és feltéttel. Ami pedig kint készül parázs felett ,még finomabb.
- dualcs5000
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 714
- Csatlakozott: 2007.01.03., szer. 17:38
- Értékelés: 378
Sütés-főzés
Ropogos, de nem szaraz, nem elaztatott es a gyumolcsfa darabkak miatt a fusttel is tudsz jatszani...
Sütés-főzés
Persze nem csak husikat lehet feldobni a faszenre...
Nem túl vastag a tészta?
Vagy csak a kép csalóka?
Az íze biztos finom lehet. Jól néz ki.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Online
Persze nem csak husikat lehet feldobni a faszenre...
image.jpeg
image.jpeg
Így van!
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12632
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
Persze nem csak husikat lehet feldobni a faszenre...
image.jpeg
image.jpeg
Így van!
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- dualcs5000
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 714
- Csatlakozott: 2007.01.03., szer. 17:38
- Értékelés: 378
Sütés-főzés
Persze nem csak husikat lehet feldobni a faszenre...
Sütés-főzés
Sok jó dolog egy helyen is elfér!
Nyári bulira süthetek ilyet is...
Tényleg, majd lassan arról is lehetne majd újra beszélni.
Mi július 21-től megyünk nyaralni 8 napra.
Ez a sütögetés jó ötlet lenne.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Online
Még a végén az AVX szépen lassan átváltozik Gastro-kv fórummá.
Sok jó dolog egy helyen is elfér!
Nyári bulira süthetek ilyet is...
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12632
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
Még a végén az AVX szépen lassan átváltozik Gastro-kv fórummá.
Sok jó dolog egy helyen is elfér!
Nyári bulira süthetek ilyet is...
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Sütés-főzés
Köszi!
Marha rostélyos és sertés tarja.
Még a végén az AVX szépen lassan átváltozik Gastro-kv fórummá.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Online
Hú bakker, nagyon guszta.
Köszi!
Marha rostélyos és sertés tarja.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12632
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
Hú bakker, nagyon guszta.
Köszi!
Marha rostélyos és sertés tarja.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Sütés-főzés
Mai sütés. Jó lett!
image.jpeg
Hú bakker, nagyon guszta.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Online
Mai sütés. Jó lett!
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12632
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
Mai sütés. Jó lett!
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
Kedden sütöm a dió tortát a cég 35-ik szülinapjára.
Majd beírom a receptet, meg le is fotózom.
Ma vettem 1800 Ft-ért/kg diót. Iszonyatos jó ára volt.
Isten éltesse az AVX-et! A diótorta JÓ!
- Voyager
- V.I.P.
- Hozzászólások: 4223
- Csatlakozott: 2009.03.21., szomb. 21:59
- Értékelés: 1575
- Tartózkodási hely: Interstelláris tér
Sütés-főzés
Kedden sütöm a dió tortát a cég 35-ik szülinapjára.
Majd beírom a receptet, meg le is fotózom.
Ma vettem 1800 Ft-ért/kg diót. Iszonyatos jó ára volt.
Isten éltesse az AVX-et! A diótorta JÓ!
Sütés-főzés
Kezdésnek átrakom ide a már elkezdett diskurzust.
Kedden sütöm a dió tortát a cég 35-ik szülinapjára.
Majd beírom a receptet, meg le is fotózom.
Ma vettem 1800 Ft-ért/kg diót. Iszonyatos jó ára volt.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12632
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
Kezdésnek átrakom ide a már elkezdett diskurzust.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Sütés-főzés
Van egy másik variáció is sütésre, ha érdekel azt is leírom, de ezt itt ne offoljuk tovább szerintem. Csinálok egy gasztro topicot.
Jó ötlet a gasztro topic, mindenképpen érdekel!
Nuova Simonelli Mac Cup, Quamar M80E
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12632
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
Van egy másik variáció is sütésre, ha érdekel azt is leírom, de ezt itt ne offoljuk tovább szerintem. Csinálok egy gasztro topicot.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
Pont erre. Tarjából meg egyéb sertésrészekből már én is viszonylag tisztességes grillfogásokat tudok készíteni, de marha terén még nem vagyok jártas. Sajnos cipőtalp lett az összes, hiába próbáltam lassú tüzön sütni-párolni. Hordógrillem van, két emeletes, sok szabályozható levegőnyílással, de még nem tapasztaltam ki a marhát. A rostélyossal könnyebb bánni, több a faggyú benne? Marhanyakat már elég jól tudok sütőben sütni egyben, elég szaftos és omlós lesz, de a grill az kemény dió. Locsolgatod sütés közben, hogy nem szárad ki?
Nem szabad locsolgatni és párolni sem. Első esetben megég, másodikban kiszárad. Hangsúlyozom ez nem bbq, ez most grill. A lényeg, hogy a szelet ne legyen túl vékony, sem túl vastag. Én a 3 cm körüli vastagságot szeretem. A lényeg, hogy szép márványos húst vegyünk. A külső részen lévő faggyút el kell távolítani, kert összerántja a húst, vagy rendesen be kell vágdosni. A lényeg, hogy rendesen be kell fűteni a grillt. Konstans viszonylag magas hőmérsékleten izzó faszén kell. Én azt szeretem, ha a vörösen izzó faszénen éppen megjelenik a szürke hamu. Ekkor ráhelyezem a steaket. Kb 4-5 percig sütöm az egyik oldalát, majd a másikat. Ezt követően egyszer, egyszer megforgatom 30 mp-re kb. Közben mozgatni, piszkálni szigorúan tilos! A lényeg, hogy kap egy kérget a hús, a szaft bent marad, így nem szárad ki! Finom szaftos, omlós lesz a steak. Levételt követően 2-3 percet illik pihentetni, esetleg finoman megkenni vajjal.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12632
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
Pont erre. Tarjából meg egyéb sertésrészekből már én is viszonylag tisztességes grillfogásokat tudok készíteni, de marha terén még nem vagyok jártas. Sajnos cipőtalp lett az összes, hiába próbáltam lassú tüzön sütni-párolni. Hordógrillem van, két emeletes, sok szabályozható levegőnyílással, de még nem tapasztaltam ki a marhát. A rostélyossal könnyebb bánni, több a faggyú benne? Marhanyakat már elég jól tudok sütőben sütni egyben, elég szaftos és omlós lesz, de a grill az kemény dió. Locsolgatod sütés közben, hogy nem szárad ki?
Nem szabad locsolgatni és párolni sem. Első esetben megég, másodikban kiszárad. Hangsúlyozom ez nem bbq, ez most grill. A lényeg, hogy a szelet ne legyen túl vékony, sem túl vastag. Én a 3 cm körüli vastagságot szeretem. A lényeg, hogy szép márványos húst vegyünk. A külső részen lévő faggyút el kell távolítani, kert összerántja a húst, vagy rendesen be kell vágdosni. A lényeg, hogy rendesen be kell fűteni a grillt. Konstans viszonylag magas hőmérsékleten izzó faszén kell. Én azt szeretem, ha a vörösen izzó faszénen éppen megjelenik a szürke hamu. Ekkor ráhelyezem a steaket. Kb 4-5 percig sütöm az egyik oldalát, majd a másikat. Ezt követően egyszer, egyszer megforgatom 30 mp-re kb. Közben mozgatni, piszkálni szigorúan tilos! A lényeg, hogy kap egy kérget a hús, a szaft bent marad, így nem szárad ki! Finom szaftos, omlós lesz a steak. Levételt követően 2-3 percet illik pihentetni, esetleg finoman megkenni vajjal.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Sütés-főzés
Persze. Mire vagy kíváncsi? Ez most nem klasszikus BBQ lesz. Ma sikerült gyönyörű marha rostélyost vennem. Folyamatosan jönnek a családtagok így húsvétkor ezért csak grillezni lesz időm. A fűszerből egyéb összetevőkkel csinálok egy marinádot, amiben pácolom a húst. Vettem még Tarját is, azt is ebben fogom megforgatni. Pár tisztességesebb szeletet félretettem és csak bedörzsöltem ezzel a fűszerkeverékkel. Betettem a hűtőbe, azt fogom holnap megsütni ebédre.
Pont erre. Tarjából meg egyéb sertésrészekből már én is viszonylag tisztességes grillfogásokat tudok készíteni, de marha terén még nem vagyok jártas. Sajnos cipőtalp lett az összes, hiába próbáltam lassú tüzön sütni-párolni. Hordógrillem van, két emeletes, sok szabályozható levegőnyílással, de még nem tapasztaltam ki a marhát. A rostélyossal könnyebb bánni, több a faggyú benne? Marhanyakat már elég jól tudok sütőben sütni egyben, elég szaftos és omlós lesz, de a grill az kemény dió. Locsolgatod sütés közben, hogy nem szárad ki?
Nuova Simonelli Mac Cup, Quamar M80E
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar
Sütés-főzés
http://nyarspolgar-bbq.blog.hu/2014/04/ ... vWc9fnhAdU
Köszönöm, nagyon hasznos, gyakran fogom olvasgatni!
Nuova Simonelli Mac Cup, Quamar M80E
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar
Online
WOW, tudnál esetleg részleteket is írni az elkészítéséről és az alapanyagról is? Nagy BBQ rajongó vagyok!!!
Persze. Mire vagy kíváncsi? Ez most nem klasszikus BBQ lesz. Ma sikerült gyönyörű marha rostélyost vennem. Folyamatosan jönnek a családtagok így húsvétkor ezért csak grillezni lesz időm. A fűszerből egyéb összetevőkkel csinálok egy marinádot, amiben pácolom a húst. Vettem még Tarját is, azt is ebben fogom megforgatni. Pár tisztességesebb szeletet félretettem és csak bedörzsöltem ezzel a fűszerkeverékkel. Betettem a hűtőbe, azt fogom holnap megsütni ebédre.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12632
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
WOW, tudnál esetleg részleteket is írni az elkészítéséről és az alapanyagról is? Nagy BBQ rajongó vagyok!!!
Persze. Mire vagy kíváncsi? Ez most nem klasszikus BBQ lesz. Ma sikerült gyönyörű marha rostélyost vennem. Folyamatosan jönnek a családtagok így húsvétkor ezért csak grillezni lesz időm. A fűszerből egyéb összetevőkkel csinálok egy marinádot, amiben pácolom a húst. Vettem még Tarját is, azt is ebben fogom megforgatni. Pár tisztességesebb szeletet félretettem és csak bedörzsöltem ezzel a fűszerkeverékkel. Betettem a hűtőbe, azt fogom holnap megsütni ebédre.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Sütés-főzés
WOW, tudnál esetleg részleteket is írni az elkészítéséről és az alapanyagról is? Nagy BBQ rajongó vagyok!!!
http://nyarspolgar-bbq.blog.hu/2014/04/ ... vWc9fnhAdU
Sütés-főzés
A hétvégi steak pác
image.jpeg
WOW, tudnál esetleg részleteket is írni az elkészítéséről és az alapanyagról is? Nagy BBQ rajongó vagyok!!!
Nuova Simonelli Mac Cup, Quamar M80E
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar
Online
A hétvégi steak pác
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12632
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
A hétvégi steak pác
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos