Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327

Sütés-főzés

Avatar
elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 718
Csatlakozott: 2010.02.15., hétf. 20:42
Értékelés: 150

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »


Fogyókúrázom.
Uzsonnára csak egy almát hozott a feleségem a kertből....
 


Avatar
elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 718
Csatlakozott: 2010.02.15., hétf. 20:42
Értékelés: 150

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »


Bográcsozás a gázon. Két héttel ez előtt, amikor kint szakadt az eső, de vendégek viszont már megjöttek.
Pillanatkép:  a zöldek hozzáadása után, de a vörösbor előtt a marhapörkölt.
A képen nem látszik, de ez egy 16 literes bogrács...


Avatar
fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 8079
Csatlakozott: 2010.12.26., vas. 23:29
Értékelés: 5164
Tartózkodási hely: Magyarország

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: fodesz »


Feleségem falusi burgonyás tekercse,sajttal-sonkával töltve+reszelt sajttal szórva a tetején. Vasárnap délután egy filmhez is első osztályú "nasi"
 


Avatar
Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1092
Csatlakozott: 2014.11.09., vas. 19:58
Értékelés: 374

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »



 
Hússütés nálunk is volt két hete...

Ezekre a képekre már akkor nagyot nyeltem! 

Avatar
fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 8079
Csatlakozott: 2010.12.26., vas. 23:29
Értékelés: 5164
Tartózkodási hely: Magyarország

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: fodesz »


Hússütés nálunk is volt két hete és most az elmúlt vasárnap is megismételtük.Gondoltam ha már gasztro topik van, akkor posztolok én is
 
Az első sütésnél a húsokat grillpáccal készítettük,most pedig volt mustáros pác, fokhagymás tejben pácolt és sörös-borsos-hagymás is.
Zseniális volt mindegyik variáció!
Kevés Maker's mark bourbon-t is felhasználtunk a húsokhoz.
Krumplit, zöldségeket sütöttünk,hagymát ,aztán saláta ,mellé öntettel.
A finomságok után sógorommal megkóstoltunk néhány ínyenc Belga trappista sört!
 
Ezek voltak a múltkori sütés képei:
 

 

 

 
 
Mellékelten csatoltam képeken melyek azok a sörök amikkel "lekísértük" a kaját,a most vasárnapi sütést követően.
Ezeket tényleg érdemes kipróbálni a tömeg átlag itthoni vízízű és csak szénsavban gazdag sörök után
Belga és Holland Trappista sörök,8,10,11% alkoholtartalommal,semmihez sem fogható ízvilággal!   
 

 


 
A Kasteel Barista Chocolate quad nagy élmény ,az egyik legfinomabb sör amit ittam eddig.
Kávé és csokoládés ízek kényeztetnek, erőteljes barna Belga ale ,kávé fanoknak pl biztosan bejönne,kitűnő ital!
 




Avatar
Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1092
Csatlakozott: 2014.11.09., vas. 19:58
Értékelés: 374

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »


Az étel íze sokszor az egyszerűségében rejlik.
 
Saját gyűjtésű vargánya és rókagomba, pörköltnek elkészítve, natúran, tejföl nélkül.
 
Minden falat mennyei élmény!
 


Avatar
Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1092
Csatlakozott: 2014.11.09., vas. 19:58
Értékelés: 374

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »


Jól néz ki az étel,de elárulnád,hogy mivel tisztább a vadhús mint a sertéshús?
 
 
Erre én is kíváncsi lennék.
A vad jóesetben azt eszi, amit talál, esetleg kukoricát, terményt az etetőről.
A sertés ezzel ellentétben amit elétesznek, tápok és egyéb "tömegnövelő" szerek.
A vágás körülményeit és a stresszt már ne is említsük. 

Avatar
lacee
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2634
Csatlakozott: 2015.02.10., kedd 18:22
Értékelés: 1078

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: lacee »



A főzés ma az én reszortom volt, a meleg miatt kuktában készült a vadpörkölt, (muflon, őz).
 
Szeretem a vadhúst, tisztább, mint a sertés és jóval ízletesebb!
 
Névtelen.jpg
 
 
 
Borókabogyón kívül, jól passzol bele a házi készítésű csipkelekvár is. Aki nem hiszi, tegyen egy próbát!
 
Mi leginkább úttörőgombóccal és kovászos uborkával szeretjük.
 
Jóféle Egri bikavérrel illik lekísérni.
Jól néz ki az étel,de elárulnád,hogy mivel tisztább a vadhús mint a sertéshús?

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »


Tegnap esti steak szendvics.
 

 

Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
venomer
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1709
Csatlakozott: 2008.08.02., szomb. 14:09
Értékelés: 409

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: venomer »

Sütés, főzés mellé egy kis erjesztés: barackbor, első kísérlet. Minden tipp, praktika jól jön, az evidenciák is, mert ahány helyen kérdeztem, olvastam, 2 egyforma eredmény nem volt. Cukrozás menete, mértéke, szakaszossága, víz aránya a gyümölcshöz képest.

Avatar
Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1092
Csatlakozott: 2014.11.09., vas. 19:58
Értékelés: 374

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »


A főzés ma az én reszortom volt, a meleg miatt kuktában készült a vadpörkölt, (muflon, őz).
 
Szeretem a vadhúst, tisztább, mint a sertés és jóval ízletesebb!
 

 
Borókabogyón kívül, jól passzol bele a házi készítésű csipkelekvár is. Aki nem hiszi, tegyen egy próbát!
 
Mi leginkább úttörőgombóccal és kovászos uborkával szeretjük.
 
Jóféle Egri bikavérrel illik lekísérni.

Avatar
Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1092
Csatlakozott: 2014.11.09., vas. 19:58
Értékelés: 374

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »


Nektek milyen kés vált be a konyhában? Nem kell profi séfkés, de a késacélhoz azért legyen köze.
Nálam ezek a kések váltak be:
 
http://www.coltello.hu/spl/688783,3/Dic ... ip-sorozat
 
http://www.coltello.hu/spd/Dick_8234821 ... okes-21-cm
 
Áruk sem olyan vészes, élüket jól tartják, persze fontos a tárolás és a fa vágódeszka használata is! 

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4707
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 1623

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: avl2 »


Ez egy falu Shanghai-hoz képest.
ott sajnos csak keveset voltam, voltam azert nagyobb varosokban is (Hangzhou, ott meg Sinotruk miatt http://www.sinotrukengine.com/English/about.html  http://en.cnhtc.com.cn/View/AboutUS.aspx), de a legkör, hangulat nekem talan Yulinban tetszett leginkabb. nem tudom a del, a levegöben terjengö viragszag, Buddha szelleme vagy epp a relativ kis merete vagy mi miatt (a szalloda miatt biztos nem, az ott volt a leggyengebb talan, bar januarban egy pekingi szallodaban a  dermesztö hideg sem volt jo)
 
na azert munka szempontjabol nem idealis, mas ott a felfogas: ebed utan a helyi kollegak siman bedobtak a szunyat a besötetitett meeting room-ban, en meg vartam, hogy hajra, folytathassuk vegre, en nem ezert jöttem

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29316
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3307

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AVX »


(semmi menöseg, vagy tzuristaknak szant luxus) volt a 6 millio fölötti varosban
Ez egy falu Shanghai-hoz képest.

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4707
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 1623

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: avl2 »



Csak ínyenceknek:
 
Kezdődik a kutyahúsfesztivál Kínában (VilágSzám)Június 21-én nyílik a kutyahúsfesztivál Julinban, Délkelet-Kínában. Az állatvédők heves tiltakozása ellenére többezer kutya esik áldozatul a gasztrómiai rendezvénynek.  

 
dolgozni voltam ott (Yuchai, dieselmotorok  http://www.cccme.org.cn/shop/cccme7918/index.aspx), nekem a varos elegge tetszett, szimpatikus volt, nem lattam nagyon turistakra berendezkedettnek, a "legmenöbb" szalloda is elegge kis lokalitas (semmi menöseg, vagy tzuristaknak szant luxus) volt a 6 millio fölötti varosban

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29316
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3307

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AVX »


Csak ínyenceknek:
  Kezdődik a kutyahúsfesztivál Kínában (VilágSzám)Június 21-én nyílik a kutyahúsfesztivál Julinban, Délkelet-Kínában. Az állatvédők heves tiltakozása ellenére többezer kutya esik áldozatul a gasztrómiai rendezvénynek.  

Avatar
nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 427
Csatlakozott: 2010.03.07., vas. 18:45
Értékelés: 380

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: nor »


Nektek milyen kés vált be a konyhában? Nem kell profi séfkés, de a késacélhoz azért legyen köze.
Vegyél Dick tőkéző kést. Széles, hosszú penge, korrekt acél, sok évig kiszolgál, főleg ha vizes kövön élezed.
Garrard 301, Sony PUA 1600L, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Focal Onyx, kábelek DIY (Schmidt Ferenc), tápkábelek (saját DIY)

Avatar
greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1816
Csatlakozott: 2008.01.26., szomb. 18:22
Értékelés: 382

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: greenbio »


Amit tanczi is írt mézes mustáros, az örök klasszikus. Mindig jó. Mostanában csináltam paprikás-fokhagymás, citromos-fokhagymás, paradicsomos-bazsalikomosat is. Jó még a zöld fűszeres-joghurtos is.
Közben találtam egy párat, megosztom veletek:
http://gasztrovilag.hu/nagy-recepttar/s ... llezeshez/
 
Összejöhetnénk egyszer egy közös grillezésre valamikor?

Avatar
greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1816
Csatlakozott: 2008.01.26., szomb. 18:22
Értékelés: 382

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: greenbio »


Valakinek van tapasztala esetleg kerámia késekkel? A közhiedelemmel ellentétben ezeket is kell egy idő után élezni azt olvastam valahol...
Illetve ne ejtsd le mert eltörik

Avatar
tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1640
Csatlakozott: 2013.07.29., hétf. 10:31
Értékelés: 794

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: tanczi »


Nektek milyen kés vált be a konyhában? Nem kell profi séfkés, de a késacélhoz azért legyen köze.
 
Mi a családi klasszikus, ún. "disznóölős", de biztosan több generációs késeket használjuk.
Az újak között is vannak jók, de én ezeknél is a régebbi "nagyvasakat" preferálom 
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29316
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3307

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AVX »

16 étterem a bakancslistán: itt enned kell - csodás fotók (NLCafé - g, 2016.06.16 19:24)Ezek a látványos éttermek nem csak gasztronómiai, hanem életre szóló vizuális élményben is részesítenek!Forrás: Nők Lapja Café: 16 étterem a bakancslistán: itt enned kell - csodás fotók

Avatar
venomer
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1709
Csatlakozott: 2008.08.02., szomb. 14:09
Értékelés: 409

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: venomer »

Nektek milyen kés vált be a konyhában? Nem kell profi séfkés, de a késacélhoz azért legyen köze.

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »


Csirke és pujkamell, valamint tarja, ez megy mostanában. Csirkecomb is a későbbiekben.
Amit tanczi is írt mézes mustáros, az örök klasszikus. Mindig jó. Mostanában csináltam paprikás-fokhagymás, citromos-fokhagymás, paradicsomos-bazsalikomosat is. Jó még a zöld fűszeres-joghurtos is.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »



Elsőre tényleg olyannak TŰNIK, de nagyon sokat kísérleteztem ezzel is, mire meglett.,,
Így kevésbé "szájbarúgósan" füstös a végén, nincs olyan érzésed, mintha húsnak álcázott csikkeket szopogatnál 
+ sokkal jobban kijön a pác, ill. illenek hozzá borok.
 
(és ami nagyon fontos: a nem kevés létszámú vendégeink is szoktak csodálkozni a folyamaton, de a végén azt mondják, hogy: jé   )

Ok, így is lehet, csak az nem grillezés...
Ha brutál füstös, ott megint van valami baj. Én most sertés dagadót sütöttem egyben csak a grillen, nem volt vele baj...
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1640
Csatlakozott: 2013.07.29., hétf. 10:31
Értékelés: 794

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: tanczi »


Ez olyan, mintha vbk-t innál és a végén tolnál tisztán egy pohár bort. : D
 
Elsőre tényleg olyannak TŰNIK, de nagyon sokat kísérleteztem ezzel is, mire meglett.,,
Így kevésbé "szájbarúgósan" füstös a végén, nincs olyan érzésed, mintha húsnak álcázott csikkeket szopogatnál   
+ sokkal jobban kijön a pác, ill. illenek hozzá borok.
 
(és ami nagyon fontos: a nem kevés létszámú vendégeink is szoktak csodálkozni a folyamaton, de a végén azt mondják, hogy: jé   )
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”