Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Sütés-főzés
- elektrorudi
- V.I.P.
- Hozzászólások: 718
- Csatlakozott: 2010.02.15., hétf. 20:42
- Értékelés: 150
Sütés-főzés
Fogyókúrázom.
Uzsonnára csak egy almát hozott a feleségem a kertből....
- elektrorudi
- V.I.P.
- Hozzászólások: 718
- Csatlakozott: 2010.02.15., hétf. 20:42
- Értékelés: 150
Sütés-főzés
Bográcsozás a gázon. Két héttel ez előtt, amikor kint szakadt az eső, de vendégek viszont már megjöttek.
Pillanatkép: a zöldek hozzáadása után, de a vörösbor előtt a marhapörkölt.
A képen nem látszik, de ez egy 16 literes bogrács...
- fodesz
- V.I.P.
- Hozzászólások: 8079
- Csatlakozott: 2010.12.26., vas. 23:29
- Értékelés: 5164
- Tartózkodási hely: Magyarország
Sütés-főzés
Feleségem falusi burgonyás tekercse,sajttal-sonkával töltve+reszelt sajttal szórva a tetején. Vasárnap délután egy filmhez is első osztályú "nasi"
- Swordfish76
- V.I.P.
- Hozzászólások: 1092
- Csatlakozott: 2014.11.09., vas. 19:58
- Értékelés: 374
Sütés-főzés
Hússütés nálunk is volt két hete...
Ezekre a képekre már akkor nagyot nyeltem!
- fodesz
- V.I.P.
- Hozzászólások: 8079
- Csatlakozott: 2010.12.26., vas. 23:29
- Értékelés: 5164
- Tartózkodási hely: Magyarország
Sütés-főzés
Hússütés nálunk is volt két hete és most az elmúlt vasárnap is megismételtük.Gondoltam ha már gasztro topik van, akkor posztolok én is
Az első sütésnél a húsokat grillpáccal készítettük,most pedig volt mustáros pác, fokhagymás tejben pácolt és sörös-borsos-hagymás is.
Zseniális volt mindegyik variáció!
Kevés Maker's mark bourbon-t is felhasználtunk a húsokhoz.
Krumplit, zöldségeket sütöttünk,hagymát ,aztán saláta ,mellé öntettel.
A finomságok után sógorommal megkóstoltunk néhány ínyenc Belga trappista sört!
Ezek voltak a múltkori sütés képei:
Mellékelten csatoltam képeken melyek azok a sörök amikkel "lekísértük" a kaját,a most vasárnapi sütést követően.
Ezeket tényleg érdemes kipróbálni a tömeg átlag itthoni vízízű és csak szénsavban gazdag sörök után
Belga és Holland Trappista sörök,8,10,11% alkoholtartalommal,semmihez sem fogható ízvilággal!
A Kasteel Barista Chocolate quad nagy élmény ,az egyik legfinomabb sör amit ittam eddig.
Kávé és csokoládés ízek kényeztetnek, erőteljes barna Belga ale ,kávé fanoknak pl biztosan bejönne,kitűnő ital!
- Swordfish76
- V.I.P.
- Hozzászólások: 1092
- Csatlakozott: 2014.11.09., vas. 19:58
- Értékelés: 374
Sütés-főzés
Az étel íze sokszor az egyszerűségében rejlik.
Saját gyűjtésű vargánya és rókagomba, pörköltnek elkészítve, natúran, tejföl nélkül.
Minden falat mennyei élmény!
- Swordfish76
- V.I.P.
- Hozzászólások: 1092
- Csatlakozott: 2014.11.09., vas. 19:58
- Értékelés: 374
Sütés-főzés
Jól néz ki az étel,de elárulnád,hogy mivel tisztább a vadhús mint a sertéshús?
Erre én is kíváncsi lennék.
A vad jóesetben azt eszi, amit talál, esetleg kukoricát, terményt az etetőről.
A sertés ezzel ellentétben amit elétesznek, tápok és egyéb "tömegnövelő" szerek.
A vágás körülményeit és a stresszt már ne is említsük.
Sütés-főzés
A főzés ma az én reszortom volt, a meleg miatt kuktában készült a vadpörkölt, (muflon, őz).
Szeretem a vadhúst, tisztább, mint a sertés és jóval ízletesebb!
Névtelen.jpg
Borókabogyón kívül, jól passzol bele a házi készítésű csipkelekvár is. Aki nem hiszi, tegyen egy próbát!
Mi leginkább úttörőgombóccal és kovászos uborkával szeretjük.
Jóféle Egri bikavérrel illik lekísérni.
Jól néz ki az étel,de elárulnád,hogy mivel tisztább a vadhús mint a sertéshús?
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
Tegnap esti steak szendvics.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Sütés-főzés
Sütés, főzés mellé egy kis erjesztés: barackbor, első kísérlet. Minden tipp, praktika jól jön, az evidenciák is, mert ahány helyen kérdeztem, olvastam, 2 egyforma eredmény nem volt. Cukrozás menete, mértéke, szakaszossága, víz aránya a gyümölcshöz képest.
- Swordfish76
- V.I.P.
- Hozzászólások: 1092
- Csatlakozott: 2014.11.09., vas. 19:58
- Értékelés: 374
Sütés-főzés
A főzés ma az én reszortom volt, a meleg miatt kuktában készült a vadpörkölt, (muflon, őz).
Szeretem a vadhúst, tisztább, mint a sertés és jóval ízletesebb!
Borókabogyón kívül, jól passzol bele a házi készítésű csipkelekvár is. Aki nem hiszi, tegyen egy próbát!
Mi leginkább úttörőgombóccal és kovászos uborkával szeretjük.
Jóféle Egri bikavérrel illik lekísérni.
- Swordfish76
- V.I.P.
- Hozzászólások: 1092
- Csatlakozott: 2014.11.09., vas. 19:58
- Értékelés: 374
Sütés-főzés
Nektek milyen kés vált be a konyhában? Nem kell profi séfkés, de a késacélhoz azért legyen köze.
Nálam ezek a kések váltak be:
http://www.coltello.hu/spl/688783,3/Dic ... ip-sorozat
http://www.coltello.hu/spd/Dick_8234821 ... okes-21-cm
Áruk sem olyan vészes, élüket jól tartják, persze fontos a tárolás és a fa vágódeszka használata is!
Sütés-főzés
Ez egy falu Shanghai-hoz képest.
ott sajnos csak keveset voltam, voltam azert nagyobb varosokban is (Hangzhou, ott meg Sinotruk miatt http://www.sinotrukengine.com/English/about.html http://en.cnhtc.com.cn/View/AboutUS.aspx), de a legkör, hangulat nekem talan Yulinban tetszett leginkabb. nem tudom a del, a levegöben terjengö viragszag, Buddha szelleme vagy epp a relativ kis merete vagy mi miatt (a szalloda miatt biztos nem, az ott volt a leggyengebb talan, bar januarban egy pekingi szallodaban a dermesztö hideg sem volt jo)
na azert munka szempontjabol nem idealis, mas ott a felfogas: ebed utan a helyi kollegak siman bedobtak a szunyat a besötetitett meeting room-ban, en meg vartam, hogy hajra, folytathassuk vegre, en nem ezert jöttem
Sütés-főzés
(semmi menöseg, vagy tzuristaknak szant luxus) volt a 6 millio fölötti varosban
Ez egy falu Shanghai-hoz képest.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Sütés-főzés
Csak ínyenceknek:
Kezdődik a kutyahúsfesztivál Kínában (VilágSzám)Június 21-én nyílik a kutyahúsfesztivál Julinban, Délkelet-Kínában. Az állatvédők heves tiltakozása ellenére többezer kutya esik áldozatul a gasztrómiai rendezvénynek.
dolgozni voltam ott (Yuchai, dieselmotorok http://www.cccme.org.cn/shop/cccme7918/index.aspx), nekem a varos elegge tetszett, szimpatikus volt, nem lattam nagyon turistakra berendezkedettnek, a "legmenöbb" szalloda is elegge kis lokalitas (semmi menöseg, vagy tzuristaknak szant luxus) volt a 6 millio fölötti varosban
Sütés-főzés
Csak ínyenceknek:
Kezdődik a kutyahúsfesztivál Kínában (VilágSzám)Június 21-én nyílik a kutyahúsfesztivál Julinban, Délkelet-Kínában. Az állatvédők heves tiltakozása ellenére többezer kutya esik áldozatul a gasztrómiai rendezvénynek.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Sütés-főzés
Nektek milyen kés vált be a konyhában? Nem kell profi séfkés, de a késacélhoz azért legyen köze.
Vegyél Dick tőkéző kést. Széles, hosszú penge, korrekt acél, sok évig kiszolgál, főleg ha vizes kövön élezed.
Garrard 301, Sony PUA 1600L, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Focal Onyx, kábelek DIY (Schmidt Ferenc), tápkábelek (saját DIY)
Sütés-főzés
Amit tanczi is írt mézes mustáros, az örök klasszikus. Mindig jó. Mostanában csináltam paprikás-fokhagymás, citromos-fokhagymás, paradicsomos-bazsalikomosat is. Jó még a zöld fűszeres-joghurtos is.
Közben találtam egy párat, megosztom veletek:
http://gasztrovilag.hu/nagy-recepttar/s ... llezeshez/
Összejöhetnénk egyszer egy közös grillezésre valamikor?
Sütés-főzés
Valakinek van tapasztala esetleg kerámia késekkel? A közhiedelemmel ellentétben ezeket is kell egy idő után élezni azt olvastam valahol...
Illetve ne ejtsd le mert eltörik
Sütés-főzés
Nektek milyen kés vált be a konyhában? Nem kell profi séfkés, de a késacélhoz azért legyen köze.
Mi a családi klasszikus, ún. "disznóölős", de biztosan több generációs késeket használjuk.
Az újak között is vannak jók, de én ezeknél is a régebbi "nagyvasakat" preferálom
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
Sütés-főzés
16 étterem a bakancslistán: itt enned kell - csodás fotók (NLCafé - g, 2016.06.16 19:24)Ezek a látványos éttermek nem csak gasztronómiai, hanem életre szóló vizuális élményben is részesítenek!Forrás: Nők Lapja Café: 16 étterem a bakancslistán: itt enned kell - csodás fotók
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Sütés-főzés
Nektek milyen kés vált be a konyhában? Nem kell profi séfkés, de a késacélhoz azért legyen köze.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
Csirke és pujkamell, valamint tarja, ez megy mostanában. Csirkecomb is a későbbiekben.
Amit tanczi is írt mézes mustáros, az örök klasszikus. Mindig jó. Mostanában csináltam paprikás-fokhagymás, citromos-fokhagymás, paradicsomos-bazsalikomosat is. Jó még a zöld fűszeres-joghurtos is.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
Elsőre tényleg olyannak TŰNIK, de nagyon sokat kísérleteztem ezzel is, mire meglett.,,
Így kevésbé "szájbarúgósan" füstös a végén, nincs olyan érzésed, mintha húsnak álcázott csikkeket szopogatnál
+ sokkal jobban kijön a pác, ill. illenek hozzá borok.
(és ami nagyon fontos: a nem kevés létszámú vendégeink is szoktak csodálkozni a folyamaton, de a végén azt mondják, hogy: jé )
Ok, így is lehet, csak az nem grillezés...
Ha brutál füstös, ott megint van valami baj. Én most sertés dagadót sütöttem egyben csak a grillen, nem volt vele baj...
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Sütés-főzés
Ez olyan, mintha vbk-t innál és a végén tolnál tisztán egy pohár bort. : D
Elsőre tényleg olyannak TŰNIK, de nagyon sokat kísérleteztem ezzel is, mire meglett.,,
Így kevésbé "szájbarúgósan" füstös a végén, nincs olyan érzésed, mintha húsnak álcázott csikkeket szopogatnál
+ sokkal jobban kijön a pác, ill. illenek hozzá borok.
(és ami nagyon fontos: a nem kevés létszámú vendégeink is szoktak csodálkozni a folyamaton, de a végén azt mondják, hogy: jé )
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500