Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Sütés-főzés
Sütés-főzés
58 perce, Elmo írta:
Vettem egy szelet lazacot is. Ne füstöljem együtt a pisztránggal?
Szerintem ne...
Ezt esetleg érdemes átolvasni, nem rossz:
http://blogkocsma.blog.hu/2017/01/13/fu ... le_hazilag
Sütés-főzés
12 minutes ago, Elmo said:
Vettem egy szelet lazacot is. Ne füstöljem együtt a pisztránggal?
ne. nekem ma ez volt: kis so+bors örölve ra, forro serpenyöben 2-2 perc (vastagsagfüggö, nekem egyik oldala börös volt, ott kezdve) es hami-hami. kicsit draganak tartom, de finom
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Sütés-főzés
3 órája, svedmalac írta:
A lazac olajos hal, teljesen másképp viselkedik.
Vettem egy szelet lazacot is. Ne füstöljem együtt a pisztránggal?
Sütés-főzés
A lazac olajos hal, teljesen másképp viselkedik.
A füstölőm tetejét résnyire nyitva szoktam hagyni...
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Sütés-főzés
1 órája, svedmalac írta:
Ez kb. egy két darab egymás mellé fektetett hal szélességű és hal hosszúságú doboz (talán 40x30x15cm), melynek a teteje nyitható. (Mint egy régi fém sütis doboz)
Benne rács a halnak, alatta egy tálca fűrészpornak (van többféle "ízben").
Alulról spiritusz melegíti
Eddig ugyanaz. Gondolom, ez meleg füstölésnek számít. Az enyém lent - fent szellőztethető. Addig értem, hogy alul adok neki levegőt de fent is kell egy kis nyílás, vagy zárjam le teljesen? Még soha nem füstöltem halat, csak ettem. https://www.google.hu/search?q=redfish+ ... tnSvM7VjhM:
Sütés-főzés
Nekem van svédből származó (amúgy kanadai) cuccom pisztráng méretű halak füstöléséhez.
Ez kb. egy két darab egymás mellé fektetett hal szélességű és hal hosszúságú doboz (talán 40x30x15cm), melynek a teteje nyitható. (Mint egy régi fém sütis doboz)
Benne rács a halnak, alatta egy tálca fűrészpornak (van többféle "ízben").
Alulról spiritusz melegíti. Kb. 15 perc múlva brutál finom halacskák jönnek ki belőle! Sajnos épp nem tudom, hol van, az asszonyt majd megkérdezem.
Volt valami gaszto műsor tavaly a tévében, amit csak úgy hallgattam unalmamban, erre a műsorvezető és a vendége kimentek valami sziklás partra és egy régi fém süteményes dobozt használtak hasonló módon...
Láttam a Marcsi műsorában olyat is, ami valami zalai módszer volt régen.
Egy darab deszkára (bükk?) két szöggel felrakták a halat és a parázs felett kb. 30 centivel volt a hal feje.
A deszka egy fának volt támasztva.
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Sütés-főzés
Ezt a módszert még nem hallottam; már érdemes volt megkérdezni. Pisztrángot fogok füstölni, majd leírom, hogy milyen lett.
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Sütés-főzés
3 órája, Lemmy9 írta:
Lazacot csináltunk bőrösen! 1/1 cukor-só keverékkel betakarni 24 órára, majd hidegfüstölés bükkfával. Mi nem fűszereztük. Isteni lett.
A sót-cukrot vízbe kevertétek és ellepte a halakat? Ha igen, meg kellett szárítani őket?
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Sütés-főzés
Hétvégén halat szeretnék füstölni. Csinált már valaki ilyet? Elfogadnék néhány ötletet, tanácsot.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 6090
- Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
- Értékelés: 5144
- Tartózkodási hely: Szár
Sütés-főzés
3 órája, lehoako írta:
Van ablak a konyhán, úgy látom. Nem bonyolítanék be szagelszívóval, minden szempontból felesleges. SZVSZ.
Köszi a választ! Azt mondod ezzel, hogy minden konyhában, ahol van ablak, fölösleges a páraelszívó?
Nekem ez jó hír (lenne), mert kedvem sincs nagyon a macerához, illetve a pénzt is van mire egyébre elköltenem...
Tarsuk mindig nyitva az ablakot? Télen is?
- All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett + B.K.Electrinics DoubleGem
Online
köszi a válaszokat. gondolom minél vastagabb lemezből van (vagy netalán önöttvas) annál drágább. de 6 számjegyet nem feltétlenül szeretnék erre költeni, nem grillezünk minden második/harmadik nap. pedig jó lenne
Sütés-főzés
köszi a válaszokat. gondolom minél vastagabb lemezből van (vagy netalán önöttvas) annál drágább. de 6 számjegyet nem feltétlenül szeretnék erre költeni, nem grillezünk minden második/harmadik nap. pedig jó lenne
Sütés-főzés
1 minute ago, Vinkler said:
Nézd meg, hogy milyen vastag az anyaga. Ha nagyon vékony, akkor nem hőstabil. Általában ennyiert az velük a baj.
hötartas: kinel mennyivel a tervezett sütes elött indul a "befütes" ? es plane: mennyivel az elsö elkeszült "husfalatok" elött ?
hötartas kapcsan: mi gyakran mar mindent befejezünk, lehet mosogatni, mikor meg böven annyi maradekhö van, amivel ujra lehetne kezdeni a grillezest
Online
3 minutes ago, Elmo said:
Szerintem ez jó. Van most 10% kedvezmény rá. https://www.praktiker.hu/kert/grill/fas ... n-panel2-1
Nézd meg, hogy milyen vastag az anyaga. Ha nagyon vékony, akkor nem hőstabil. Általában ennyiert az velük a baj.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12628
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
3 minutes ago, Elmo said:
Szerintem ez jó. Van most 10% kedvezmény rá. https://www.praktiker.hu/kert/grill/fas ... n-panel2-1
Nézd meg, hogy milyen vastag az anyaga. Ha nagyon vékony, akkor nem hőstabil. Általában ennyiert az velük a baj.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Sütés-főzés
2 órája, greenbio írta:
sziasztok!
valami jobb minőségő faszenes grillt szeretnék venni. legyen benne hőmérő és lehajtható fedele legyen és ne legyen atom drága. tudtok valami jó tippet? Köszi
Szerintem ez jó. Van most 10% kedvezmény rá. https://www.praktiker.hu/kert/grill/fas ... n-panel2-1
Online
sziasztok!
valami jobb minőségő faszenes grillt szeretnék venni. legyen benne hőmérő és lehajtható fedele legyen és ne legyen atom drága. tudtok valami jó tippet? Köszi
Sütés-főzés
sziasztok!
valami jobb minőségő faszenes grillt szeretnék venni. legyen benne hőmérő és lehajtható fedele legyen és ne legyen atom drága. tudtok valami jó tippet? Köszi
Sütés-főzés
On 2018. 05. 08. at 10:05 PM, Sonny said:
Mai vacsi
Próbáld sima vöröshagymából készült lekvárral (minimális szárított fügével benne), sima félbarna kenyérrel és rá búzasör. Csúnyán odabax :-))). Tudom, nekem ebben a műfajban ez a kedvencem :-).
Egs!
Sütés-főzés
On 2018. 05. 09. at 3:17 PM, Aszpirin said:
Sziasztok! Mivel már volt itt páraelszívós téma, hátha akad itt válasz a kérdésre...
Az alábbi képen látható, hogy hová kellene nekem egy páraelszívó: a sarokba helyezett főzőlap fölé.
A sarok elszívók, amit néztem, egyrészt nem nyúlnak be eléggé, másrészt magasra is kellene tennem, harmadrészt pedig rohadtdrága egy normálisabb megoldás. Ezért olyan jutott eszembe, hogy a mennyezetről lógatok be egy sziget elszívót. Ez jó ötlet, vagy inkább másban gondolkodjak?
A páraelvezetésre pedig két megoldás jönne szóba:
- a baloldali falon ki kellene hozni az ablak fölé, akkor a szabadba menne. Ha hátrébb viszem ki, akkor a garázsba menne, ami nem annyira jó ötlet, azt hiszem (ahol a vízforraló látható, ott a fal túloldalán már a garázs van)
- vagy a mennyezeten át a padlástérbe (??? - a padlás nincs használatban, de mégsem biztos, hogy jó odavezetni a párát) vagy még tovább ki a háztetőn/cserepeken keresztül?
Ötlet esetleg? Páraelszívóra és elvezetésre is jól jönnének alternatív ötletek...
Van ablak a konyhán, úgy látom. Nem bonyolítanék be szagelszívóval, minden szempontból felesleges. SZVSZ.
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Sütés-főzés
10 órája, svedmalac írta:
Egy kis friss infó a grillezés káros hatásairól...
https://index.hu/tudomany/egeszseg/2018 ... grillezes/
Olvastam én is. Rendeltem is gyorsan egy halfüstölőt/grillezőt.
Sütés-főzés
Egy kis friss infó a grillezés káros hatásairól...
https://index.hu/tudomany/egeszseg/2018 ... grillezes/
Online
On 2018. 05. 22. at 1:28 AM, Elmo said:
Ahogy a nagykönyvben. Csorog a nyálam.
Köszi! Ez most tényleg nagyon jól sikerült!
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12628
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
On 2018. 05. 22. at 1:28 AM, Elmo said:
Ahogy a nagykönyvben. Csorog a nyálam.
Köszi! Ez most tényleg nagyon jól sikerült!
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Sütés-főzés
6 órája, Vinkler írta:
Bélszín grillen.
Ahogy a nagykönyvben. Csorog a nyálam.
Online
Bélszín grillen.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12628
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
Bélszín grillen.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Sütés-főzés
Kipróbáltam végre tarjával is.
Kettő személyre tökéletes. Gyors, könnyű elmosni. Panini is jó lett benne.
Zöld helyett most pale ale . . .
ui: töröltem a képet, rajta volt a sör
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 6090
- Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
- Értékelés: 5144
- Tartózkodási hely: Szár
Sütés-főzés
1 órája, Lemmy9 írta:
ZolaBA: építs egy odaillő kürtőt gipszkartonból, kell egy alsó takarórács meg világítás és tegyél be egy erős csőventillátort.
Halk is lesz, odaillő is lesz.
Ezt úgy sejtem, inkább nekem írtad.
Az ötlet kiváló, csak a gipszkartonhoz nem értek (tudom, lassan meg kell tanulnom még néhány szakmát, mert “piti” munkákra mint pl egy kb 20m2-es kerti terület lebetonozása. vagy letérkövezése, vagy egy ilyen gipszkarton kürtő, soha nem találok szakembert felénk. Egyszerűen akik vannak, annyira el vannak látva nagy munkákkal, hogy piti dolgokat nem vállalnak...
szóval előbb-utóbb kipépzem magam DIY gipszkartonosnak, kőművesnek, kertésznek, stb...
Köszi a tippet!
- All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett + B.K.Electrinics DoubleGem