Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Sütés-főzés
Sütés-főzés
1 hour ago, Vinkler said:
Szerintem bárhol. Láttam Auchanban, Tescoban, Metroban, szakboltokban.
Ez nem a Gulyáságyú mobil aljzata?
(Bakker, pont most nem találok róla rendes képet a guglival...)
Online
10 minutes ago, greenbio said:
Hol lehet ilyen begyújtó hengert venni?
Szerintem bárhol. Láttam Auchanban, Tescoban, Metroban, szakboltokban.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
10 minutes ago, greenbio said:
Hol lehet ilyen begyújtó hengert venni?
Szerintem bárhol. Láttam Auchanban, Tescoban, Metroban, szakboltokban.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Sütés-főzés
Hol lehet ilyen begyújtó hengert venni?
Online
1 minute ago, AAttila said:
Vinkler, azon gondolkodtam, hogy amint feljebb megy a hőmérséklet 18-20 foknál, onnantól kezdve nálatok több étel készül a szabadban, mint benn.
(persze ez rendben is van )
Előtte is kb.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
1 minute ago, AAttila said:
Vinkler, azon gondolkodtam, hogy amint feljebb megy a hőmérséklet 18-20 foknál, onnantól kezdve nálatok több étel készül a szabadban, mint benn.
(persze ez rendben is van )
Előtte is kb.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
Vinkler, azon gondolkodtam, hogy amint feljebb megy a hőmérséklet 18-20 foknál, onnantól kezdve nálatok több étel készül a szabadban, mint benn.
(persze ez rendben is van )
Sütés-főzés
Vinkler, azon gondolkodtam, hogy amint feljebb megy a hőmérséklet 18-20 foknál, onnantól kezdve nálatok több étel készül a szabadban, mint benn.
(persze ez rendben is van )
Online
Bacon and friends burger.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
Bacon and friends burger.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
4 minutes ago, avl2 said:
mi "sült sajt"nak hivjuk az ilyeneket, nalunk nagyon megy, tegnap es ma reggelire is kiflibe beletöltve ugy eszi a lanyom, mint mast sosem. kis paradicsom ez-az melle. sokféle sajtbol erdemes megprobalni es többfele sütesi modon (idö, hömerseklet), mert mas lesz; lehet semennyire, kicsit, komolybban ropogos resz is benne, stb.
Nehéz lenne másnak hívni, hiszen sült sajt.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
4 minutes ago, avl2 said:
mi "sült sajt"nak hivjuk az ilyeneket, nalunk nagyon megy, tegnap es ma reggelire is kiflibe beletöltve ugy eszi a lanyom, mint mast sosem. kis paradicsom ez-az melle. sokféle sajtbol erdemes megprobalni es többfele sütesi modon (idö, hömerseklet), mert mas lesz; lehet semennyire, kicsit, komolybban ropogos resz is benne, stb.
Nehéz lenne másnak hívni, hiszen sült sajt.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Sütés-főzés
6 hours ago, Vinkler said:
...Grillen nehéz sütni, mert folyós lesz, de lapon, vagy öntöttvas serpenyőben. Megolvad és a külseje ropogóssá válik....
mi "sült sajt"nak hivjuk az ilyeneket, nalunk nagyon megy, tegnap es ma reggelire is kiflibe beletöltve ugy eszi a lanyom, mint mast sosem. kis paradicsom ez-az melle. sokféle sajtbol erdemes megprobalni es többfele sütesi modon (idö, hömerseklet), mert mas lesz; lehet semennyire, kicsit, komolybban ropogos resz is benne, stb.
Online
1 minute ago, Lemmy9 said:
Milyen sajtot használsz, mi vált be? Mi ettünk fog alatt recsegős gumiizét a múltkor. Talán Lidl.
Ezt most a Metroban vettük, nagy tömbben. A márkára nem emlékszem, talán Hajdu, de nem valami jó. A Lidl-ben még nem vettem, az Aldis egész jó tud lenni. Mondjuk nekem a halloumi nem nag kedvencem, de a gyerekek szeretik. Nyikorgú gumi az egész.
Sajtok közül camabert-eket szeretem grillezni még fűszeresen, de ami nálam sajtok közül a Nr 1, az a kefalotiri! Grillen nehéz sütni, mert folyós lesz, de lapon, vagy öntöttvas serpenyőben. Megolvad és a külseje ropogóssá válik. Görög nagykerből szoktam venni, valami mennyei.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
1 minute ago, Lemmy9 said:
Milyen sajtot használsz, mi vált be? Mi ettünk fog alatt recsegős gumiizét a múltkor. Talán Lidl.
Ezt most a Metroban vettük, nagy tömbben. A márkára nem emlékszem, talán Hajdu, de nem valami jó. A Lidl-ben még nem vettem, az Aldis egész jó tud lenni. Mondjuk nekem a halloumi nem nag kedvencem, de a gyerekek szeretik. Nyikorgú gumi az egész.
Sajtok közül camabert-eket szeretem grillezni még fűszeresen, de ami nálam sajtok közül a Nr 1, az a kefalotiri! Grillen nehéz sütni, mert folyós lesz, de lapon, vagy öntöttvas serpenyőben. Megolvad és a külseje ropogóssá válik. Görög nagykerből szoktam venni, valami mennyei.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Sütés-főzés
2 órája, Vinkler írta:
Ma grillezés volt. Tarja, lazac, sajt.
Ez kérem nem grillezés!
Ez egy grillezésnek indult ízorgia!
Reggel, délben, este jöhetne...
Online
Ma grillezés volt. Tarja, lazac, sajt.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
Ma grillezés volt. Tarja, lazac, sajt.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1818
- Csatlakozott: 2006.10.31., kedd 09:10
- Értékelés: 1651
- Tartózkodási hely: Pilisvörösvár
Sütés-főzés
Kifejezetten fogyókúrás cikk! ) de a spontán hányásokért felelősséget nem vállalok :))
18+, NSFW, csak erős idegzetűeknek, stb.:
Spoiler
https://444.hu/2018/06/12/etikus-kannib ... ikai-ferfi#
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Online
On 2018. 06. 07. at 11:32 PM, svedmalac said:
Ha már van rozsdamentes grill, beszerezte a különleges füstöt eregető szénkockákat is, már csak azt lenne jó tudni, hogy vajon a hús mikor sült át rendesen. A telefonnal összepárosítható húshőmérő ezért lehet nagy találmány, mert előre szól, hogy mikor készült el az ebéd.
Például így:
https://www.youtube.com/watch?v=wlhfY8OriwU
Az is jó lehet, ha méred a maghőmérsékletet, de egy idő után tapintással is meg fogod tudni állapítani, hogy elkészült-e a hús.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
On 2018. 06. 07. at 11:32 PM, svedmalac said:
Ha már van rozsdamentes grill, beszerezte a különleges füstöt eregető szénkockákat is, már csak azt lenne jó tudni, hogy vajon a hús mikor sült át rendesen. A telefonnal összepárosítható húshőmérő ezért lehet nagy találmány, mert előre szól, hogy mikor készült el az ebéd.
Például így:
https://www.youtube.com/watch?v=wlhfY8OriwU
Az is jó lehet, ha méred a maghőmérsékletet, de egy idő után tapintással is meg fogod tudni állapítani, hogy elkészült-e a hús.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
30 perces vacsi.
Baconbe tekert sertésszűz, vajon párolt spárga, hollandi mártással.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Sütés-főzés
30 perces vacsi.
Baconbe tekert sertésszűz, vajon párolt spárga, hollandi mártással.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- stx
- V.I.P.
- Hozzászólások: 746
- Csatlakozott: 2011.06.15., szer. 09:13
- Értékelés: 358
- Tartózkodási hely: Csonka-Magyarország, Középfölde
- Kapcsolat:
Sütés-főzés
On 2018. 06. 06. at 8:46 AM, Hat Te said:
Így is lehet, füstölni:
Kifúrom HR-V-t
Sütés-főzés
Ha már van rozsdamentes grill, beszerezte a különleges füstöt eregető szénkockákat is, már csak azt lenne jó tudni, hogy vajon a hús mikor sült át rendesen. A telefonnal összepárosítható húshőmérő ezért lehet nagy találmány, mert előre szól, hogy mikor készült el az ebéd.
Például így:
https://www.youtube.com/watch?v=wlhfY8OriwU
Online
14 órája, nor írta:
Ha nem akartok venni füstölőt, akkor kell egy régi kacsasütő, aminek van fedele, arra fúrni pár lukat, alulra rácsot, alá a tölgyfa vagy más chips és mehet a füstölés
Szerintem egy grillsütő is jó a célra, ha van teteje és lehet szellőztetni
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Sütés-főzés
14 órája, nor írta:
Ha nem akartok venni füstölőt, akkor kell egy régi kacsasütő, aminek van fedele, arra fúrni pár lukat, alulra rácsot, alá a tölgyfa vagy más chips és mehet a füstölés
Szerintem egy grillsütő is jó a célra, ha van teteje és lehet szellőztetni
-
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 586
- Csatlakozott: 2010.12.23., csüt. 22:20
- Értékelés: 455
- Tartózkodási hely: Pest megye
Sütés-főzés
Így is lehet, füstölni:
Sütés-főzés
Sőt pontyból is!
Ha nem akartok venni füstölőt, akkor kell egy régi kacsasütő, aminek van fedele, arra fúrni pár lukat, alulra rácsot, alá a tölgyfa vagy más chips és mehet a füstölés
Garrard 301, Sony PUA 1600L, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Focal Onyx, kábelek DIY (Schmidt Ferenc), tápkábelek (saját DIY)
Sütés-főzés
A füstölt pisztráng a legfincsibb hal szerintem.
A lazac is isteni, csak teljesen más karakter ugye...
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de harcsából nem lehet ilyet csinálni vajon?
Online
A hétvégén elkészült a füstölt pisztráng.
Pikkelyezés után 2l vízben úsztak fél napig, amihez adtam 1 ek. cukrot és 4 ek. sót. Szárítás után mentek a füstölőbe és kb. 45 perc után készen is lettek. Kis bors, füstölt paprika, citrom, rukkolával és retekkel az egyik legfinomabb halétel volt amit valaha ettem. Ja, a száraz fehérbor sem maradt el.
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1014
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Sütés-főzés
A hétvégén elkészült a füstölt pisztráng.
Pikkelyezés után 2l vízben úsztak fél napig, amihez adtam 1 ek. cukrot és 4 ek. sót. Szárítás után mentek a füstölőbe és kb. 45 perc után készen is lettek. Kis bors, füstölt paprika, citrom, rukkolával és retekkel az egyik legfinomabb halétel volt amit valaha ettem. Ja, a száraz fehérbor sem maradt el.
Sütés-főzés
14 hours ago, nor said:
Íme a képek...mellesleg a szenyóhoz szintén én sütöttem a kenyeret és kevertem egy kis guacamolét ...
azert "downvote"-ot nem adtam a kepekre !
en kifliket szoktam sütni, kenyer talan nagyobb falat/darab. erdekesebb reszletei erdekelnenek.
kiflit en fele feher, fele teljes kiörlesü (buza vagy rozsliszt) lisztböl szoktam, kinyujtas utan aszalt paradicsomdarabaok, es/vagy tökmag, szezammag ra, es ugy tekerem össze, nehanyra reszelt sajt. a sütö aljan edeny vizzel. nem szokott rank szaradni.
Sütés-főzés
11 hours ago, avl2 said:
tilos kepet felrakni ! hogy gondolod ? igy is alig birom ki ! jó lehet.
Íme a képek...mellesleg a szenyóhoz szintén én sütöttem a kenyeret és kevertem egy kis guacamolét
Garrard 301, Sony PUA 1600L, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Focal Onyx, kábelek DIY (Schmidt Ferenc), tápkábelek (saját DIY)
Sütés-főzés
3 hours ago, nor said:
A lazacot én tisztítás után whiskyvel locsolgatom, kap némi borsot és utána a barnacukor és só keverék kérget. Egy műanyag dobozban egymásra rakom a darabokat (egy filét 3 részre vágok) és lenyomtatom egy kilós sóval. Általában egy hétig érlelem a hűtőben. Utána mosás, majd szeletelés. Este rakok fel képet.
tilos kepet felrakni ! hogy gondolod ? igy is alig birom ki ! jó lehet.
Sütés-főzés
A lazacot én tisztítás után whiskyvel locsolgatom, kap némi borsot és utána a barnacukor és só keverék kérget. Egy műanyag dobozban egymásra rakom a darabokat (egy filét 3 részre vágok) és lenyomtatom egy kilós sóval. Általában egy hétig érlelem a hűtőben. Utána mosás, majd szeletelés. Este rakok fel képet.
Garrard 301, Sony PUA 1600L, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Focal Onyx, kábelek DIY (Schmidt Ferenc), tápkábelek (saját DIY)