Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327

Sütés-főzés

Avatar
lehoako
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5319
Csatlakozott: 2009.05.06., szer. 13:30
Értékelés: 1023

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: lehoako »




1 hour ago, Vinkler said:




Szerintem bárhol. Láttam Auchanban, Tescoban, Metroban, szakboltokban.



 





Ez nem a Gulyáságyú mobil aljzata? 



(Bakker, pont most nem találok róla rendes képet a guglival...)


Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »




10 minutes ago, greenbio said:




Hol lehet ilyen begyújtó hengert venni?





Szerintem bárhol. Láttam Auchanban, Tescoban, Metroban, szakboltokban.



 

Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1816
Csatlakozott: 2008.01.26., szomb. 18:22
Értékelés: 382

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: greenbio »


Hol lehet ilyen begyújtó hengert venni?

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »




1 minute ago, AAttila said:




Vinkler, azon gondolkodtam, hogy amint feljebb megy a hőmérséklet 18-20 foknál, onnantól kezdve nálatok több étel készül a szabadban, mint benn. 


(persze ez rendben is van ) 





Előtte is kb.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5160
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 3133

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila »



Vinkler, azon gondolkodtam, hogy amint feljebb megy a hőmérséklet 18-20 foknál, onnantól kezdve nálatok több étel készül a szabadban, mint benn. 


(persze ez rendben is van ) 


Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »



Bacon and friends burger.




Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »




4 minutes ago, avl2 said:




mi "sült sajt"nak hivjuk az ilyeneket, nalunk nagyon megy, tegnap es ma reggelire is kiflibe beletöltve ugy eszi a lanyom, mint mast sosem.  kis paradicsom ez-az melle. sokféle sajtbol erdemes megprobalni es többfele sütesi modon (idö, hömerseklet), mert mas lesz; lehet semennyire, kicsit, komolybban ropogos resz is benne, stb.





Nehéz lenne másnak hívni, hiszen sült sajt.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4707
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 1623

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: avl2 »




6 hours ago, Vinkler said:




...Grillen nehéz sütni, mert folyós lesz, de lapon, vagy öntöttvas serpenyőben. Megolvad és a külseje ropogóssá válik....





mi "sült sajt"nak hivjuk az ilyeneket, nalunk nagyon megy, tegnap es ma reggelire is kiflibe beletöltve ugy eszi a lanyom, mint mast sosem.  kis paradicsom ez-az melle. sokféle sajtbol erdemes megprobalni es többfele sütesi modon (idö, hömerseklet), mert mas lesz; lehet semennyire, kicsit, komolybban ropogos resz is benne, stb.


Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »




1 minute ago, Lemmy9 said:




Milyen sajtot használsz, mi vált be? Mi ettünk fog alatt recsegős gumiizét a múltkor. Talán Lidl.





Ezt most a Metroban vettük, nagy tömbben. A márkára nem emlékszem, talán Hajdu, de nem valami jó. A Lidl-ben még nem vettem, az Aldis egész jó tud lenni. Mondjuk nekem a halloumi nem nag kedvencem, de a gyerekek szeretik. Nyikorgú gumi az egész.


Sajtok közül camabert-eket szeretem grillezni még fűszeresen, de ami nálam sajtok közül a Nr 1, az a kefalotiri! Grillen nehéz sütni, mert folyós lesz, de lapon, vagy öntöttvas serpenyőben. Megolvad és a külseje ropogóssá válik. Görög nagykerből szoktam venni, valami mennyei. 

Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1234
Csatlakozott: 2012.06.28., csüt. 18:34
Értékelés: 386

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: svedmalac »




2 órája, Vinkler írta:




Ma grillezés volt. Tarja, lazac, sajt.




Ez kérem nem grillezés!



Ez egy grillezésnek indult ízorgia! 


Reggel, délben, este jöhetne...


Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »



Ma grillezés volt. Tarja, lazac, sajt.




Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1818
Csatlakozott: 2006.10.31., kedd 09:10
Értékelés: 1651
Tartózkodási hely: Pilisvörösvár

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »



Kifejezetten fogyókúrás cikk! ) de a spontán hányásokért felelősséget nem vállalok :))



18+, NSFW, csak erős idegzetűeknek, stb.:




Spoiler




https://444.hu/2018/06/12/etikus-kannib ... ikai-ferfi#



Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »




On 2018. 06. 07. at 11:32 PM, svedmalac said:




Ha már van rozsdamentes grill, beszerezte a különleges füstöt eregető szénkockákat is, már csak azt lenne jó tudni, hogy vajon a hús mikor sült át rendesen. A telefonnal összepárosítható húshőmérő ezért lehet nagy találmány, mert előre szól, hogy mikor készült el az ebéd.  



Például így:



https://www.youtube.com/watch?v=wlhfY8OriwU





Az is jó lehet, ha méred a maghőmérsékletet, de egy idő után tapintással is meg fogod tudni állapítani, hogy elkészült-e a hús.

Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12631
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7304
Tartózkodási hely: Szentendre

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »



30 perces vacsi.



Baconbe tekert sertésszűz, vajon párolt spárga, hollandi mártással.




Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
stx
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 746
Csatlakozott: 2011.06.15., szer. 09:13
Értékelés: 358
Tartózkodási hely: Csonka-Magyarország, Középfölde
Kapcsolat:

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: stx »




On 2018. 06. 06. at 8:46 AM, Hat Te said:




Így is lehet, füstölni:  









 





Kifúrom HR-V-t

Avatar
svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1234
Csatlakozott: 2012.06.28., csüt. 18:34
Értékelés: 386

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: svedmalac »



Ha már van rozsdamentes grill, beszerezte a különleges füstöt eregető szénkockákat is, már csak azt lenne jó tudni, hogy vajon a hús mikor sült át rendesen. A telefonnal összepárosítható húshőmérő ezért lehet nagy találmány, mert előre szól, hogy mikor készült el az ebéd.  



Például így:



https://www.youtube.com/watch?v=wlhfY8OriwU


Online
Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1014
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 262
Tartózkodási hely: Regöly

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »




14 órája, nor írta:




Ha nem akartok venni füstölőt, akkor kell egy régi kacsasütő, aminek van fedele, arra fúrni pár lukat, alulra rácsot, alá a tölgyfa vagy más chips és mehet a füstölés




Szerintem egy grillsütő is jó a célra, ha van teteje és lehet szellőztetni

www.chiliout.hu

Hegel-REL-ATC

Hat Te
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 586
Csatlakozott: 2010.12.23., csüt. 22:20
Értékelés: 455
Tartózkodási hely: Pest megye

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Hat Te »



Így is lehet, füstölni:  









 


Avatar
nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 427
Csatlakozott: 2010.03.07., vas. 18:45
Értékelés: 380

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: nor »



Sőt pontyból is!



Ha nem akartok venni füstölőt, akkor kell egy régi kacsasütő, aminek van fedele, arra fúrni pár lukat, alulra rácsot, alá a tölgyfa vagy más chips és mehet a füstölés
Garrard 301, Sony PUA 1600L, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Focal Onyx, kábelek DIY (Schmidt Ferenc), tápkábelek (saját DIY)

Avatar
svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1234
Csatlakozott: 2012.06.28., csüt. 18:34
Értékelés: 386

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: svedmalac »



A füstölt pisztráng a legfincsibb hal szerintem.



A lazac is isteni, csak teljesen más karakter ugye...



Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de harcsából nem lehet ilyet csinálni vajon?


Online
Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1014
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 262
Tartózkodási hely: Regöly

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »



A hétvégén elkészült a füstölt pisztráng.



Pikkelyezés után 2l vízben úsztak fél napig, amihez adtam 1 ek. cukrot és 4 ek. sót. Szárítás után mentek a füstölőbe és kb. 45 perc után készen is lettek. Kis bors, füstölt paprika, citrom, rukkolával és retekkel az egyik legfinomabb halétel volt amit valaha ettem. Ja, a száraz fehérbor sem maradt el.
www.chiliout.hu

Hegel-REL-ATC

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4707
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 1623

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: avl2 »




14 hours ago, nor said:




Íme a képek...mellesleg a szenyóhoz szintén én sütöttem a kenyeret és kevertem egy kis guacamolét ...





azert "downvote"-ot nem adtam a kepekre !  


en kifliket szoktam sütni, kenyer talan nagyobb falat/darab. erdekesebb reszletei erdekelnenek.



kiflit en fele feher, fele teljes kiörlesü (buza vagy rozsliszt) lisztböl szoktam, kinyujtas utan aszalt paradicsomdarabaok, es/vagy tökmag, szezammag ra, es ugy tekerem össze, nehanyra reszelt sajt. a sütö aljan edeny vizzel.   nem szokott rank szaradni.


Avatar
nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 427
Csatlakozott: 2010.03.07., vas. 18:45
Értékelés: 380

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: nor »




11 hours ago, avl2 said:




tilos kepet felrakni !   hogy gondolod ?  igy is alig birom ki !        jó lehet.





Íme a képek...mellesleg a szenyóhoz szintén én sütöttem a kenyeret és kevertem egy kis guacamolét











 







Garrard 301, Sony PUA 1600L, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Focal Onyx, kábelek DIY (Schmidt Ferenc), tápkábelek (saját DIY)

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4707
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 1623

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: avl2 »




3 hours ago, nor said:




A lazacot én tisztítás után whiskyvel locsolgatom, kap némi borsot és utána a barnacukor és só keverék kérget. Egy műanyag dobozban egymásra rakom a darabokat (egy filét 3 részre vágok) és lenyomtatom egy kilós sóval. Általában egy hétig érlelem a hűtőben. Utána mosás, majd szeletelés. Este rakok fel képet.




tilos kepet felrakni !   hogy gondolod ?  igy is alig birom ki !        jó lehet.


Avatar
nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 427
Csatlakozott: 2010.03.07., vas. 18:45
Értékelés: 380

Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: nor »


A lazacot én tisztítás után whiskyvel locsolgatom, kap némi borsot és utána a barnacukor és só keverék kérget. Egy műanyag dobozban egymásra rakom a darabokat (egy filét 3 részre vágok) és lenyomtatom egy kilós sóval. Általában egy hétig érlelem a hűtőben. Utána mosás, majd szeletelés. Este rakok fel képet.
Garrard 301, Sony PUA 1600L, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Focal Onyx, kábelek DIY (Schmidt Ferenc), tápkábelek (saját DIY)

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”