Monnyon le!
Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Sütés-főzés
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
A vegét elfelejtettem feltenni.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
Re: Sütés-főzés
Az oldalas egyszerűbb. 120 fokos rácson
2 óra fólia nélkül
2 óra fóliázva
Kicsomagolom, bekenem házi BBQ szósszal és még 1 órára visszateszem.
A végén pár percre a parázs fölé húzom és direktbe rápirítok.
2 óra fólia nélkül
2 óra fóliázva
Kicsomagolom, bekenem házi BBQ szósszal és még 1 órára visszateszem.
A végén pár percre a parázs fölé húzom és direktbe rápirítok.
Naim Nd5xs2 ---->Naim Supernait 2 ---->Dynaudio Special 25
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Itt most malaccsászár készül.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
Re: Sütés-főzés
6,5 óra után alutálcára tettem és szorosan befóliáztam, utána még 1,5 órát sült .
DE!! Az első 1,5 órában sajnos csak 100 fokon ment a sütő, és a maghőmérőm is átvert.
Ha minden OK lett volna akkor előbb elkészül.
Elvileg 65-70 foknál kell csomagolni és 92-nél van kész.
Nekem már 96 volt mire észrevettem a hibát.
Alutálca azért jó mert így felfogom a pecsenye levet, és a végén beleforgatom a cafatokat. Ha szép mahagóni színű, és megreped egy kicsit a bark (fűszer kéreg) akkor lehet fóliázni.
DE!! Az első 1,5 órában sajnos csak 100 fokon ment a sütő, és a maghőmérőm is átvert.
Ha minden OK lett volna akkor előbb elkészül.
Elvileg 65-70 foknál kell csomagolni és 92-nél van kész.
Nekem már 96 volt mire észrevettem a hibát.
Alutálca azért jó mert így felfogom a pecsenye levet, és a végén beleforgatom a cafatokat. Ha szép mahagóni színű, és megreped egy kicsit a bark (fűszer kéreg) akkor lehet fóliázni.
Naim Nd5xs2 ---->Naim Supernait 2 ---->Dynaudio Special 25
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Mikor csomagoltad be és meddig?
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
Re: Sütés-főzés
Szétszedve:
Szívesen leírom az elkészítését részletesen ha valakit érdekel.
Szendvicsben Coleslaw salátával és házi BBQ szósszal:
Természetesen faszenes gömbgrillen, 120 fokon sütve-füstölve.Szívesen leírom az elkészítését részletesen ha valakit érdekel.
Naim Nd5xs2 ---->Naim Supernait 2 ---->Dynaudio Special 25
Online
Re: Sütés-főzés
Tegnap pulled pork készült, 2kg lapockából.
Naim Nd5xs2 ---->Naim Supernait 2 ---->Dynaudio Special 25
Online
Online
Re: Sütés-főzés
A múltkori halfüstöléses témához megtaláltam a mobil füstölőmet.
Kb. 15 éve vettem svédben 400SEK-ért, ami durván egy 10-es volt anno.
A képek alapján házilag is elkészíthető és tényleg tök jó!
Kb. 15 éve vettem svédben 400SEK-ért, ami durván egy 10-es volt anno.
A képek alapján házilag is elkészíthető és tényleg tök jó!
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Készül a bbq dagadó vacsira.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
A gyújtókemikáliák mellékiˋzűek, a faszéngyújtók használata, legyezés, hessegetés lassú.IamMenyus írta: ↑2018.07.28., szomb. 17:31Azt a gyújtófolyadékot szerintem úgy felejtsd el ahogy van, egészségtelen, és érezni az ízét is azon amit sütsz rajta.
Egy begyújtókéményt érdemesebb használni, esetleg a faszenet be lehet gyújtani mezei hőlégfűvóval is, akkor nem kerül rá semmi amit nem szeretnél megenni utána az étellel.
...
A bevált, legjobb ár-érték arányú, 10 perces megoldás: régi (maˋdam által) lecserélt hajszáriˋtó.
A keletkező vasolvasztó hő és a homogenitás miatt kevergetni szükséges a faszenet és vigyázni kell a szétrepülő zsarátnokok-izzó faszéndarabok miatt.
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Mai vacsi. Rosé kacsamell és saláta. Egyszerű és nagyszerű!
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Azt a gyújtófolyadékot szerintem úgy felejtsd el ahogy van, egészségtelen, és érezni az ízét is azon amit sütsz rajta.
Egy begyújtókéményt érdemesebb használni, esetleg a faszenet be lehet gyújtani mezei hőlégfűvóval is, akkor nem kerül rá semmi amit nem szeretnél megenni utána az étellel.
Keress rá a looftlighter nevű megoldásra, az is egy hőlégfúvó praktikus kialakítással jó drágán, ha spórolni szeretnél akkor annak a használati technikájával egy mezei obi-s gőlégfúvóval is be lehet gyújtani a faszenedet.
Egy begyújtókéményt érdemesebb használni, esetleg a faszenet be lehet gyújtani mezei hőlégfűvóval is, akkor nem kerül rá semmi amit nem szeretnél megenni utána az étellel.
Keress rá a looftlighter nevű megoldásra, az is egy hőlégfúvó praktikus kialakítással jó drágán, ha spórolni szeretnél akkor annak a használati technikájával egy mezei obi-s gőlégfúvóval is be lehet gyújtani a faszenedet.
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
A nagyokat kézzel szét kell törni.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
avval kezdem, hogy itt sokakhoz kepest amatör vagyok, egyszerüen a tapasztalat hianya miatt (masok biztos többet gyujtottak mar grillezeshez, mint en
a fenti tapasztalat nalam is volt mar joparszor
en a begyujtashoz mar a berakasnal figyelek, ez a bevalt modszer: alul papir, fölötte vekonykabb, fölötte vastagabb fadarabok (pl. szaraz gallyakbol), fölötte a faszen ez kis gyujtofolyadekkal nyakon öntve, begyujtva. ha pl. keves a fa, akkor kinlodok (en is)
Re: Sütés-főzés
Alá papír vékonyan (max azt kicsit meglocsolni gyújtófolyadékkal felülről, míg a szént nem rakod bele), én középen egy kisebb téglára szoktam tenni a begyújtókockát a papír közé (hogy közelebb legyen a szénhez, azért emelem meg).
Sztem fontos, hogy ne a földön vagy síkon legyen a begyújtós kémény: én a grillen szoktam begyújtani (a hússütő rácsot kiveszem természetesen, így lekerül az égéstérbe az alja).
Alul / alatta kinyitom a hamutartós szellőzőt, mert akkor abban is lesz egyfajta kémény-effektus felfelé.
A kémény oldalán általában lehet látni, ahogy megy felfele a forróság (elszíneződik a meleg hatására).
Ha az alsó csík már elkapta (izzik), meg szoktam rázni 8-10-szer, 3-4 alkalommal le-fel. Ez még jobban meghuzatolja, gyorsítja. Az egész így 20-30 perc alatt felizzik a tetejéig.
Ennyi :-)
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
de jó :) viszonylag nagy darabok, nem a lapokra széttördelt fajta. érdekes módon mire vége volt a sütésnek (2 óra múlva minimum) pedig átizzott az egész, és olyan forró volt, hogy 40cm-re a széntől nem tudtam a tenyerem a grill fölött tartani 3 sec-nél tovább.
köszi a tanácsokat, tovább kísérletezem...
Re: Sütés-főzés
Papírral? az ellobban hamar! a kocka meg sokáig ég és hosszú lánggal. elég a 40 perc vagy várjak tovább?Vinkler írta: ↑2018.07.26., csüt. 09:44Papírral gyújts alá, de, ha az nem jön be, akkor kemikáliázz. Nem kell sok! Ne tedd tele. És ne rázd össze! 3/4-ig. Amikor már csak a faszén izzik, a gyújtós nem, akkor rázd meg és öntsd tele. Ezt megismételheted még egyszer.greenbio írta: ↑2018.07.26., csüt. 09:01Vettem begyújtó kéményt az OBI-ban. teleraktam jó minőségű darabos román faszénnel, alágyújtottam kockákkal. 40 perc múlva kiöntöttem a grillbe, és az eredmény: kevés és nem elég meleg, sütni szinte nem lehet rajta. mi a hiba? a szén biztosan nem. többet nem tudok a kéménybe tenni, mert így is tele volt már. hogyan tudok megbízhatóan nagyobb mennyiségű faszenet átizzítani??? már sokat szendvetem ezzel, de a kémény nem hozta a kívánt megoldást...
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12631
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7304
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Papírral gyújts alá, de, ha az nem jön be, akkor kemikáliázz. Nem kell sok! Ne tedd tele. És ne rázd össze! 3/4-ig. Amikor már csak a faszén izzik, a gyújtós nem, akkor rázd meg és öntsd tele. Ezt megismételheted még egyszer.greenbio írta: ↑2018.07.26., csüt. 09:01Vettem begyújtó kéményt az OBI-ban. teleraktam jó minőségű darabos román faszénnel, alágyújtottam kockákkal. 40 perc múlva kiöntöttem a grillbe, és az eredmény: kevés és nem elég meleg, sütni szinte nem lehet rajta. mi a hiba? a szén biztosan nem. többet nem tudok a kéménybe tenni, mert így is tele volt már. hogyan tudok megbízhatóan nagyobb mennyiségű faszenet átizzítani??? már sokat szendvetem ezzel, de a kémény nem hozta a kívánt megoldást...
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Vettem begyújtó kéményt az OBI-ban. teleraktam jó minőségű darabos román faszénnel, alágyújtottam kockákkal. 40 perc múlva kiöntöttem a grillbe, és az eredmény: kevés és nem elég meleg, sütni szinte nem lehet rajta. mi a hiba? a szén biztosan nem. többet nem tudok a kéménybe tenni, mert így is tele volt már. hogyan tudok megbízhatóan nagyobb mennyiségű faszenet átizzítani??? már sokat szendvetem ezzel, de a kémény nem hozta a kívánt megoldást...
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 6090
- Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
- Értékelés: 5144
- Tartózkodási hely: Szár
Re: Sütés-főzés
No, ez tényleg pazar cucc
Nem fogok rohanni érte a boltba, de azért jópofa
- All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett + B.K.Electrinics DoubleGem