Sütés-főzés

Online
Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9007
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3446
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2018.08.12., vas. 17:19

Itt most malaccsászár készül. 😀
56C441A4-5220-458F-A142-FC27CA7800A7.jpeg
56C441A4-5220-458F-A142-FC27CA7800A7.jpeg (2.62 MiB) Megtekintve 1449 alkalommal
7E15AF66-2AA8-452B-94F7-7949C5F21A74.jpeg
7E15AF66-2AA8-452B-94F7-7949C5F21A74.jpeg (2.77 MiB) Megtekintve 1449 alkalommal
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Arpi82
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 126
Csatlakozott: 2009.02.08., vas. 21:41
Értékelés: 28

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Arpi82 » 2018.08.12., vas. 17:12

6,5 óra után alutálcára tettem és szorosan befóliáztam, utána még 1,5 órát sült .
DE!! Az első 1,5 órában sajnos csak 100 fokon ment a sütő, és a maghőmérőm is átvert.
Ha minden OK lett volna akkor előbb elkészül.
Elvileg 65-70 foknál kell csomagolni és 92-nél van kész.
Nekem már 96 volt mire észrevettem a hibát.
Alutálca azért jó mert így felfogom a pecsenye levet, és a végén beleforgatom a cafatokat. Ha szép mahagóni színű, és megreped egy kicsit a bark (fűszer kéreg) akkor lehet fóliázni.

 Naim CD5X---->Naim Nait XS---->Sonus Faber Concerto Home

 


Online
Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9007
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3446
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2018.08.12., vas. 16:22

Arpi82 írta:
2018.08.12., vas. 11:46
Tegnap pulled pork készült, 2kg lapockából.
pull1.jpg

pull2.jpg
Mikor csomagoltad be és meddig?
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Arpi82
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 126
Csatlakozott: 2009.02.08., vas. 21:41
Értékelés: 28

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Arpi82 » 2018.08.12., vas. 11:48

Szétszedve:
pull3.jpg
pull3.jpg (1.14 MiB) Megtekintve 1135 alkalommal
Szendvicsben Coleslaw salátával és házi BBQ szósszal:
pull4.jpg
pull4.jpg (624.08 KiB) Megtekintve 1135 alkalommal
Természetesen faszenes gömbgrillen, 120 fokon sütve-füstölve.
Szívesen leírom az elkészítését részletesen ha valakit érdekel.

 Naim CD5X---->Naim Nait XS---->Sonus Faber Concerto Home

 


Avatar
Arpi82
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 126
Csatlakozott: 2009.02.08., vas. 21:41
Értékelés: 28

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Arpi82 » 2018.08.12., vas. 11:46

Tegnap pulled pork készült, 2kg lapockából.
pull1.jpg
pull1.jpg (653.9 KiB) Megtekintve 1038 alkalommal
pull2.jpg
pull2.jpg (738.36 KiB) Megtekintve 1038 alkalommal

 Naim CD5X---->Naim Nait XS---->Sonus Faber Concerto Home

 


Avatar
Arpi82
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 126
Csatlakozott: 2009.02.08., vas. 21:41
Értékelés: 28

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Arpi82 » 2018.08.12., vas. 11:45

oldalas2.jpg
oldalas2.jpg (799.92 KiB) Megtekintve 1011 alkalommal

 Naim CD5X---->Naim Nait XS---->Sonus Faber Concerto Home

 


Avatar
Arpi82
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 126
Csatlakozott: 2009.02.08., vas. 21:41
Értékelés: 28

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Arpi82 » 2018.08.12., vas. 11:43

BBQ oldalas:
A oldalas1.jpg csatolmány már nem érhető el.
oldalas1.jpg
oldalas1.jpg (1.23 MiB) Megtekintve 1008 alkalommal

 Naim CD5X---->Naim Nait XS---->Sonus Faber Concerto Home

 


Avatar
svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1234
Csatlakozott: 2012.06.28., csüt. 18:34
Értékelés: 386

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: svedmalac » 2018.08.06., hétf. 01:24

WP_20180805_22_45_13_Pro.jpg
WP_20180805_22_45_13_Pro.jpg (704.74 KiB) Megtekintve 910 alkalommal

Avatar
svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1234
Csatlakozott: 2012.06.28., csüt. 18:34
Értékelés: 386

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: svedmalac » 2018.08.06., hétf. 01:22

A múltkori halfüstöléses témához megtaláltam a mobil füstölőmet.
Kb. 15 éve vettem svédben 400SEK-ért, ami durván egy 10-es volt anno.
A képek alapján házilag is elkészíthető és tényleg tök jó!
WP_20180805_22_48_07_Pro.jpg
WP_20180805_22_48_07_Pro.jpg (656.74 KiB) Megtekintve 902 alkalommal

Online
Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9007
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3446
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2018.08.04., szomb. 18:14

Készül a bbq dagadó vacsira.
BC358299-7960-474F-9F36-5FBBF6928AB0.jpeg
BC358299-7960-474F-9F36-5FBBF6928AB0.jpeg (2.66 MiB) Megtekintve 921 alkalommal
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
HeZ
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 57
Csatlakozott: 2013.10.03., csüt. 12:31
Értékelés: 6

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: HeZ » 2018.08.04., szomb. 17:46

IamMenyus írta:
2018.07.28., szomb. 17:31
Azt a gyújtófolyadékot szerintem úgy felejtsd el ahogy van, egészségtelen, és érezni az ízét is azon amit sütsz rajta.

Egy begyújtókéményt érdemesebb használni, esetleg a faszenet be lehet gyújtani mezei hőlégfűvóval is, akkor nem kerül rá semmi amit nem szeretnél megenni utána az étellel.
...
A gyújtókemikáliák mellékiˋzűek, a faszéngyújtók használata, legyezés, hessegetés lassú.
A bevált, legjobb ár-érték arányú, 10 perces megoldás: régi (maˋdam által) lecserélt hajszáriˋtó.
A keletkező vasolvasztó hő és a homogenitás miatt kevergetni szükséges a faszenet és vigyázni kell a szétrepülő zsarátnokok-izzó faszéndarabok miatt.

Online
Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9007
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3446
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2018.08.03., pén. 22:20

Mai vacsi. Rosé kacsamell és saláta. Egyszerű és nagyszerű! 👌
5F86CF2C-FBB9-4745-8665-12E3E1729AEE.jpeg
5F86CF2C-FBB9-4745-8665-12E3E1729AEE.jpeg (846.33 KiB) Megtekintve 909 alkalommal
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 523
Csatlakozott: 2005.03.03., csüt. 08:33
Értékelés: 150

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: IamMenyus » 2018.07.28., szomb. 17:31

Azt a gyújtófolyadékot szerintem úgy felejtsd el ahogy van, egészségtelen, és érezni az ízét is azon amit sütsz rajta.

Egy begyújtókéményt érdemesebb használni, esetleg a faszenet be lehet gyújtani mezei hőlégfűvóval is, akkor nem kerül rá semmi amit nem szeretnél megenni utána az étellel.
Keress rá a looftlighter nevű megoldásra, az is egy hőlégfúvó praktikus kialakítással jó drágán, ha spórolni szeretnél akkor annak a használati technikájával egy mezei obi-s gőlégfúvóval is be lehet gyújtani a faszenedet.
greenbio írta:
2018.07.26., csüt. 10:28
.... a faszen ez kis gyujtofolyadekkal nyakon öntve, begyujtva. ha pl. keves a fa, akkor kinlodok (en is)

Online
Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9007
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3446
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2018.07.27., pén. 17:18

Lemmy9 írta:
2018.07.26., csüt. 11:06
Az sem jó ha nagyok a faszéndarabok. A kb. tojásnyi darabok a jók, szépen el lehet egyenletesen teríteni.
A nagyokat kézzel szét kell törni.
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3628
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 839

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: avl2 » 2018.07.26., csüt. 11:03

greenbio írta:
2018.07.26., csüt. 10:28
....érdekes módon mire vége volt a sütésnek (2 óra múlva minimum) pedig átizzott az egész, és olyan forró volt...
avval kezdem, hogy itt sokakhoz kepest amatör vagyok, egyszerüen a tapasztalat hianya miatt (masok biztos többet gyujtottak mar grillezeshez, mint en

a fenti tapasztalat nalam is volt mar joparszor

en a begyujtashoz mar a berakasnal figyelek, ez a bevalt modszer: alul papir, fölötte vekonykabb, fölötte vastagabb fadarabok (pl. szaraz gallyakbol), fölötte a faszen ez kis gyujtofolyadekkal nyakon öntve, begyujtva. ha pl. keves a fa, akkor kinlodok (en is)

Avatar
tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1581
Csatlakozott: 2013.07.29., hétf. 10:31
Értékelés: 757

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: tanczi » 2018.07.26., csüt. 10:50

Lemmy9 írta:
2018.07.26., csüt. 10:05
Ott valami nem jó. 40 perc nagyon sok. 15 perc és izzik az égész gyönyörűen nekem. Lidlis faszén, pici aprófával alágyújtva.
Lehet, hogy az a román faszén mégsem olyan jó.
Brikettet is próbáltam, az is pikk-pakk, de én nem szeretem.
Alá papír vékonyan (max azt kicsit meglocsolni gyújtófolyadékkal felülről, míg a szént nem rakod bele), én középen egy kisebb téglára szoktam tenni a begyújtókockát a papír közé (hogy közelebb legyen a szénhez, azért emelem meg).

Sztem fontos, hogy ne a földön vagy síkon legyen a begyújtós kémény: én a grillen szoktam begyújtani (a hússütő rácsot kiveszem természetesen, így lekerül az égéstérbe az alja).
Alul / alatta kinyitom a hamutartós szellőzőt, mert akkor abban is lesz egyfajta kémény-effektus felfelé.

A kémény oldalán általában lehet látni, ahogy megy felfele a forróság (elszíneződik a meleg hatására).
Ha az alsó csík már elkapta (izzik), meg szoktam rázni 8-10-szer, 3-4 alkalommal le-fel. Ez még jobban meghuzatolja, gyorsítja. Az egész így 20-30 perc alatt felizzik a tetejéig.
Ennyi :-)
"- Nappali, garázs, iroda, 'apa szobája', hálószoba... Minek ennyi hificucc mindenhová?
- Mert jó és kell..."

2 db sztereó rendszer + 2 db 5.2 rendszer. Nem átlagosak, nem divatosak: hangra gyúrok.

Már majdnem elég :-W

Online
Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9007
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3446
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2018.07.26., csüt. 10:42

greenbio írta:
2018.07.26., csüt. 09:52
Vinkler írta:
2018.07.26., csüt. 09:44
greenbio írta:
2018.07.26., csüt. 09:01
Papírral? az ellobban hamar! a kocka meg sokáig ég és hosszú lánggal. elég a 40 perc vagy várjak tovább?
Jah, ha tudod, hogy kell, akkor miért kérdezed? 😀
Addig várj, amíg jó nem lesz, de 40 perc általában elég szokott lenni.
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1383
Csatlakozott: 2008.01.26., szomb. 18:22
Értékelés: 157

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: greenbio » 2018.07.26., csüt. 10:28

Lemmy9 írta:
2018.07.26., csüt. 10:05
Ott valami nem jó. 40 perc nagyon sok. 15 perc és izzik az égész gyönyörűen nekem. Lidlis faszén, pici aprófával alágyújtva.
Lehet, hogy az a román faszén mégsem olyan jó.
Brikettet is próbáltam, az is pikk-pakk, de én nem szeretem.
de jó :) viszonylag nagy darabok, nem a lapokra széttördelt fajta. érdekes módon mire vége volt a sütésnek (2 óra múlva minimum) pedig átizzott az egész, és olyan forró volt, hogy 40cm-re a széntől nem tudtam a tenyerem a grill fölött tartani 3 sec-nél tovább.
köszi a tanácsokat, tovább kísérletezem...

Avatar
greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1383
Csatlakozott: 2008.01.26., szomb. 18:22
Értékelés: 157

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: greenbio » 2018.07.26., csüt. 09:52

Vinkler írta:
2018.07.26., csüt. 09:44
greenbio írta:
2018.07.26., csüt. 09:01
Vettem begyújtó kéményt az OBI-ban. teleraktam jó minőségű darabos román faszénnel, alágyújtottam kockákkal. 40 perc múlva kiöntöttem a grillbe, és az eredmény: kevés és nem elég meleg, sütni szinte nem lehet rajta. mi a hiba? a szén biztosan nem. többet nem tudok a kéménybe tenni, mert így is tele volt már. hogyan tudok megbízhatóan nagyobb mennyiségű faszenet átizzítani??? már sokat szendvetem ezzel, de a kémény nem hozta a kívánt megoldást...
Papírral gyújts alá, de, ha az nem jön be, akkor kemikáliázz. Nem kell sok! Ne tedd tele. És ne rázd össze! 3/4-ig. Amikor már csak a faszén izzik, a gyújtós nem, akkor rázd meg és öntsd tele. Ezt megismételheted még egyszer.
Papírral? az ellobban hamar! a kocka meg sokáig ég és hosszú lánggal. elég a 40 perc vagy várjak tovább?

Online
Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9007
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3446
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2018.07.26., csüt. 09:44

greenbio írta:
2018.07.26., csüt. 09:01
Vettem begyújtó kéményt az OBI-ban. teleraktam jó minőségű darabos román faszénnel, alágyújtottam kockákkal. 40 perc múlva kiöntöttem a grillbe, és az eredmény: kevés és nem elég meleg, sütni szinte nem lehet rajta. mi a hiba? a szén biztosan nem. többet nem tudok a kéménybe tenni, mert így is tele volt már. hogyan tudok megbízhatóan nagyobb mennyiségű faszenet átizzítani??? már sokat szendvetem ezzel, de a kémény nem hozta a kívánt megoldást...
Papírral gyújts alá, de, ha az nem jön be, akkor kemikáliázz. Nem kell sok! Ne tedd tele. És ne rázd össze! 3/4-ig. Amikor már csak a faszén izzik, a gyújtós nem, akkor rázd meg és öntsd tele. Ezt megismételheted még egyszer.
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1383
Csatlakozott: 2008.01.26., szomb. 18:22
Értékelés: 157

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: greenbio » 2018.07.26., csüt. 09:01

Vettem begyújtó kéményt az OBI-ban. teleraktam jó minőségű darabos román faszénnel, alágyújtottam kockákkal. 40 perc múlva kiöntöttem a grillbe, és az eredmény: kevés és nem elég meleg, sütni szinte nem lehet rajta. mi a hiba? a szén biztosan nem. többet nem tudok a kéménybe tenni, mert így is tele volt már. hogyan tudok megbízhatóan nagyobb mennyiségű faszenet átizzítani??? már sokat szendvetem ezzel, de a kémény nem hozta a kívánt megoldást...

Avatar
Aszpirin
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 2724
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 1631
Tartózkodási hely: Szár

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Aszpirin » 2018.07.26., csüt. 02:09

svedmalac írta:
2018.07.26., csüt. 00:23
Ezt ismeritek?

https://shop.pto.hu/grill-feliratozo.html
No, ez tényleg pazar cucc :smile29:
Nem fogok rohanni érte a boltba, de azért jópofa :D
  • Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS | Linn Unidisk 1.1 | Mac + Core Audio Karuna + Wadia 121 → PrimaLuna ProLogue Premium → Audio Physic Classic 10
  • Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon 5.0 + Alteco C1 + BKE DoubleGem
  • BlueSound Powernode 2 → Dali Zensor 1

Avatar
svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1234
Csatlakozott: 2012.06.28., csüt. 18:34
Értékelés: 386

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: svedmalac » 2018.07.26., csüt. 00:23


Online
Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9007
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3446
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2018.07.25., szer. 10:29

Egy kis nyársalás a családdal.
7538EE8C-8159-401B-B1D2-C3144955F2E5.jpeg
7538EE8C-8159-401B-B1D2-C3144955F2E5.jpeg (1.15 MiB) Megtekintve 581 alkalommal
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 611
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 186
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti » 2018.07.21., szomb. 08:57

Kb. egy hónapja vettem ilyet itt Ausztriában a Penny-ben, 4,99€ volt! Kétszer megnéztem, hogy nincs-e a szám előtt egy egyes ;-) Nem lehetett nem megvenni, és tényleg hasznos cucc.

(Bár otthon grillezünk mindig a családdal, van műhely, és a bátyám - unokaöcsém lazán megoldja a grillgyújtást: sűrített levegővel beizzítják úgy 10 perc alatt, hogy gyönyörű homogén vörös akármi az egész ;-)

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”