Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Sütés-főzés
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 6134
- Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
- Értékelés: 5191
- Tartózkodási hely: Szár
Re: Sütés-főzés
Ma és holnap fügelekvár-főzés.
Az első adag ma elkészült, az eredmény 22 darab 4 decis befőttesüvegnyi finom lekvár, ami már pokrócokba majd hálózsákba bugyolálva elkezdte háromnapos szárazdunsztját.
Finomítatlan nádcukorral készítettem (egy kiló a kb 10 literes lábost színültig töltő fügemennyiséghez), 2 citrommal levével, egyik lereszelt héjával, és némi frissen bontott, kőmozsárban porrá zúzott kardamom-maggal ízesítettem.
A fügefám még mindig majdnem úgy néz ki, mintha nem szedtek volna róla semmit, szóval holnap ugyanekkora adag készül majd, es ha minden igaz, jövő hétvégén ismét akár két főzetes akció (ha lesz elég befőttesüveg)... nem panaszkodhatok az idei termésre.
Az első adag ma elkészült, az eredmény 22 darab 4 decis befőttesüvegnyi finom lekvár, ami már pokrócokba majd hálózsákba bugyolálva elkezdte háromnapos szárazdunsztját.
Finomítatlan nádcukorral készítettem (egy kiló a kb 10 literes lábost színültig töltő fügemennyiséghez), 2 citrommal levével, egyik lereszelt héjával, és némi frissen bontott, kőmozsárban porrá zúzott kardamom-maggal ízesítettem.
A fügefám még mindig majdnem úgy néz ki, mintha nem szedtek volna róla semmit, szóval holnap ugyanekkora adag készül majd, es ha minden igaz, jövő hétvégén ismét akár két főzetes akció (ha lesz elég befőttesüveg)... nem panaszkodhatok az idei termésre.
- Csatolmányok
-
- 08894903-BC32-4053-9828-3E23B56E78E3.jpeg (867.51 KiB) Megtekintve 3901 alkalommal
-
- 1A9C7330-08FE-425D-BFFD-D189211B6745.jpeg (812.28 KiB) Megtekintve 3901 alkalommal
- All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett + B.K.Electrinics DoubleGem
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12681
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7369
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Van itthon brikett és faszén is. (10-20 kg) Mikor mire van kedvem, vagy szükségem...dualcs5000 írta: ↑2018.09.05., szer. 23:04Szia Vinkler!
Ha komolyan gondolod es igazi hardcore BBQ-s vagy, felejtsd el a brikettet.
Egy masik vilag fog feltarulni elotted az izekben.
Udv
Dulci
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- dualcs5000
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 714
- Csatlakozott: 2007.01.03., szer. 17:38
- Értékelés: 378
Re: Sütés-főzés
Szia Vinkler!
Ha komolyan gondolod es igazi hardcore BBQ-s vagy, felejtsd el a brikettet.
Egy masik vilag fog feltarulni elotted az izekben.
Udv
Dulci
Ha komolyan gondolod es igazi hardcore BBQ-s vagy, felejtsd el a brikettet.
Egy masik vilag fog feltarulni elotted az izekben.
Udv
Dulci
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12681
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7369
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
47 dekás rib eye steak.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12681
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7369
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Mai mics.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
A nyálhullám semlegesíti!
Az nagyon erős ám...
Az nagyon erős ám...
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 862
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 308
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Egyszerűen rosszul vagyok, amikor azt látom, hogy emberek képesek ilyen undorító, zsíros, bőrös, ráadásul a grillezés miatt erősen rákkeltő gusztustalanságokat magukba tömni!
;-) ;-)
;-) ;-)
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12681
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7369
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12681
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7369
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
A vegét elfelejtettem feltenni.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Az oldalas egyszerűbb. 120 fokos rácson
2 óra fólia nélkül
2 óra fóliázva
Kicsomagolom, bekenem házi BBQ szósszal és még 1 órára visszateszem.
A végén pár percre a parázs fölé húzom és direktbe rápirítok.
2 óra fólia nélkül
2 óra fóliázva
Kicsomagolom, bekenem házi BBQ szósszal és még 1 órára visszateszem.
A végén pár percre a parázs fölé húzom és direktbe rápirítok.
Naim Nd5xs2 ---->Naim Supernait 2 ---->Dynaudio Special 25
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12681
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7369
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Itt most malaccsászár készül.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
6,5 óra után alutálcára tettem és szorosan befóliáztam, utána még 1,5 órát sült .
DE!! Az első 1,5 órában sajnos csak 100 fokon ment a sütő, és a maghőmérőm is átvert.
Ha minden OK lett volna akkor előbb elkészül.
Elvileg 65-70 foknál kell csomagolni és 92-nél van kész.
Nekem már 96 volt mire észrevettem a hibát.
Alutálca azért jó mert így felfogom a pecsenye levet, és a végén beleforgatom a cafatokat. Ha szép mahagóni színű, és megreped egy kicsit a bark (fűszer kéreg) akkor lehet fóliázni.
DE!! Az első 1,5 órában sajnos csak 100 fokon ment a sütő, és a maghőmérőm is átvert.
Ha minden OK lett volna akkor előbb elkészül.
Elvileg 65-70 foknál kell csomagolni és 92-nél van kész.
Nekem már 96 volt mire észrevettem a hibát.
Alutálca azért jó mert így felfogom a pecsenye levet, és a végén beleforgatom a cafatokat. Ha szép mahagóni színű, és megreped egy kicsit a bark (fűszer kéreg) akkor lehet fóliázni.
Naim Nd5xs2 ---->Naim Supernait 2 ---->Dynaudio Special 25
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12681
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7369
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Mikor csomagoltad be és meddig?
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Szétszedve:
Szívesen leírom az elkészítését részletesen ha valakit érdekel.
Szendvicsben Coleslaw salátával és házi BBQ szósszal:
Természetesen faszenes gömbgrillen, 120 fokon sütve-füstölve.Szívesen leírom az elkészítését részletesen ha valakit érdekel.
Naim Nd5xs2 ---->Naim Supernait 2 ---->Dynaudio Special 25
Re: Sütés-főzés
Tegnap pulled pork készült, 2kg lapockából.
Naim Nd5xs2 ---->Naim Supernait 2 ---->Dynaudio Special 25
Re: Sütés-főzés
A múltkori halfüstöléses témához megtaláltam a mobil füstölőmet.
Kb. 15 éve vettem svédben 400SEK-ért, ami durván egy 10-es volt anno.
A képek alapján házilag is elkészíthető és tényleg tök jó!
Kb. 15 éve vettem svédben 400SEK-ért, ami durván egy 10-es volt anno.
A képek alapján házilag is elkészíthető és tényleg tök jó!
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12681
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7369
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Készül a bbq dagadó vacsira.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
A gyújtókemikáliák mellékiˋzűek, a faszéngyújtók használata, legyezés, hessegetés lassú.IamMenyus írta: ↑2018.07.28., szomb. 17:31Azt a gyújtófolyadékot szerintem úgy felejtsd el ahogy van, egészségtelen, és érezni az ízét is azon amit sütsz rajta.
Egy begyújtókéményt érdemesebb használni, esetleg a faszenet be lehet gyújtani mezei hőlégfűvóval is, akkor nem kerül rá semmi amit nem szeretnél megenni utána az étellel.
...
A bevált, legjobb ár-érték arányú, 10 perces megoldás: régi (maˋdam által) lecserélt hajszáriˋtó.
A keletkező vasolvasztó hő és a homogenitás miatt kevergetni szükséges a faszenet és vigyázni kell a szétrepülő zsarátnokok-izzó faszéndarabok miatt.
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12681
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7369
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Mai vacsi. Rosé kacsamell és saláta. Egyszerű és nagyszerű!
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Azt a gyújtófolyadékot szerintem úgy felejtsd el ahogy van, egészségtelen, és érezni az ízét is azon amit sütsz rajta.
Egy begyújtókéményt érdemesebb használni, esetleg a faszenet be lehet gyújtani mezei hőlégfűvóval is, akkor nem kerül rá semmi amit nem szeretnél megenni utána az étellel.
Keress rá a looftlighter nevű megoldásra, az is egy hőlégfúvó praktikus kialakítással jó drágán, ha spórolni szeretnél akkor annak a használati technikájával egy mezei obi-s gőlégfúvóval is be lehet gyújtani a faszenedet.
Egy begyújtókéményt érdemesebb használni, esetleg a faszenet be lehet gyújtani mezei hőlégfűvóval is, akkor nem kerül rá semmi amit nem szeretnél megenni utána az étellel.
Keress rá a looftlighter nevű megoldásra, az is egy hőlégfúvó praktikus kialakítással jó drágán, ha spórolni szeretnél akkor annak a használati technikájával egy mezei obi-s gőlégfúvóval is be lehet gyújtani a faszenedet.
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12681
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7369
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
A nagyokat kézzel szét kell törni.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
avval kezdem, hogy itt sokakhoz kepest amatör vagyok, egyszerüen a tapasztalat hianya miatt (masok biztos többet gyujtottak mar grillezeshez, mint en
a fenti tapasztalat nalam is volt mar joparszor
en a begyujtashoz mar a berakasnal figyelek, ez a bevalt modszer: alul papir, fölötte vekonykabb, fölötte vastagabb fadarabok (pl. szaraz gallyakbol), fölötte a faszen ez kis gyujtofolyadekkal nyakon öntve, begyujtva. ha pl. keves a fa, akkor kinlodok (en is)