Megkérünk mindenkit, hogy a topikokkal kapcsolatos kéréseiteket, mint hirdetés újbóli megnyitása, cím javítás, stb... NE privát üzenet formájában jelezzétek, hanem a jelentés gomb használatával!
Köszi!

(A jelenetéseket minden moderátor és adminisztrátor látja, így a kéréseitek hamarabb teljesítésre kerülnek)

Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Moderátor: nehai

Avatar
BBalu
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 107
Csatlakozott: 2012.12.27., csüt. 23:09
Értékelés: 42

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: BBalu » 2019.06.06., csüt. 17:22

Sziasztok,

Az elmúlt hetekben tapasztalatot szereztem a Hydrasound tápszűrővel, amit most szívesen megosztok...

Röviden a háttér sztori: 1.5 éve költöztünk egy másik lakásba, a hifinek saját tápösvénye van (korábban nem volt), ami egy Furutech aljzatban végződik. Talán még Józsi kismegszakítójával lehetne finomítani a táp ellátást.
A hifi berendezések, kábelek, akusztikai elemek, stb 1:1-ben átköltöztek az új lakásba... Ahol is annak ellenére, h nagy reményeim voltak a jó minőségű, saját tápösvényen felbuzdulva, a rendszer nem mindig hozta azt a pluszt.
Két tél és két tavasz kellett, hogy feltűnjön hogy télen sokszor energiátlan, magasba húzó, idegesítő karaktert "ölt" magára a máskor nagyon is szeretett rendszerem. Aztán van h minden rendben, majd újból szenvedés. Majd jön a tavasz és helyreáll, stabilizálódik.
A társasházban ahol lakunk a megszokott fogyasztókon túl két nagy fogyasztó: 2db lég hőszivattyú plusz fűtőpatronok, és rámpa fűtés rángatja a hálózatot. Jellemzően amikor nagyon hideg volt a külső hőmérséklet a trafóim finom búsággal jelezték h valami nem jó.
Ezzel a problémával fordultam Józsihoz, és próbáltam ki a szűrőt.

Mivel kicsit későn kapcsoltam és már nem volt fűtés szezon, ezért téli üzemmódról nem tudok még beszámolni. Úgy gondolkoztam, hogy ha a jelenleg amúgy is rendben lévő produkció a szűrő által jelentősen tovább tud javulni, akkor megtartom. Ha nem hallok pozitív változást, akkor télen újabb próbát kérek.

A szűrőt bekötöttem és egyértelmű volt a változás: jobb színpadkép, tisztább, fókuszáltabb, melegebb 3D sztereó hang, és több energia a mély tartományban. A tápegységeknek az esetek 98%-ban nagyon alacsony alapzaja volt, ami szinte sosem volt zavaró. Most már nincs alapzaj, csak a síri csend, mint mellékes pozitívum. Szóval a szűrő marad. :) Az elosztóm előtt használom, így az összes készülékem profitál belőle.

Aki megengedheti magának szerintem érdemes próbát tenni, jó cucc! :tutiok:

Avatar
nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1594
Csatlakozott: 2009.02.17., kedd 13:23
Értékelés: 180

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: nehai » 2019.06.03., hétf. 06:25

Szia,

Nagyon örülök, hogy tetszik a végeredmény de ez várható is volt :) Pár kép a munkálatokról és kiegészíteném is kicsit a látottakat.

Az koncepció az volt, hogy az eredeti állapot azért amennyire lehet visszaállítható legyen és kerüljük el az erősítő teljes szétbontását, a betáp részén is lehetett volna beavatkozni de erről letettünk, mert ahhoz teljesen bontani kellett volna az erősítőt és úgy nézett ki, hogy a trafó primer vezetéke elfut az IEC aljzatig, akkor pedig csak azt lehetett volna kicserélni ha egyáltalán hozzáférhető.

Jó vastag, kb. 6mm2-es sodrott kábelekkel voltak bekötve a gyári HF aljzatok. Láthatóan előre ónozottan kerülnek beépítésre mert az átkötővel ellátott GND is le lett ónozva fölöslegesen, eléggé kapkodósan készült ez a példány mert nem voltak túl szépek a forrasztások és a jobb oldali front kábelét csak a zsugorcső tartotta szinte, kézzel meghúzva ki lehetett húzni.
CAV orig HF.jpg
CAV orig HF.jpg (232.01 KiB) Megtekintve 1210 alkalommal
A hátlap kifúrása előtt a készüléket alaposan kifóliáztam nehogy bekerüljön valami fémforgács nem kívánatos helyre, igaz gyakorlatilag a vékony anyag miatt alig keletkezett valami.
CAV fóliázás.jpg
CAV fóliázás.jpg (165.66 KiB) Megtekintve 1210 alkalommal
RCA aljzatok a készülék jobb oldalára kerültek ez volt a kérés, a nem szimmetrikus elrendezés miatt nem lehetett gyári módon a jelvezetékeket bekötni. A HF terminálok GND átkötőjét szerettem volna leszedni, de sajnos több okból fenn maradt, egyrészt a beépítésre kerülő 5.5mm2-es kábelből 3-at nem lehetett normálisan beletenni (egyet is nehéz volt) a 2.5mm2-es befogadó képességű villába, sajnos az alaplapon levő csavaros terminál nagyon keskeny villákat tudott fogadni a 6mm2-es villa már nem volt beszerelhető.
A második ok, hogy a HF terminálok le vannak lakkozva, az anya csavarok hozzáférhetetlenek kulccsal az erősítő bontása nélkül, meg az eredeti aljatok polikarbonát házai már láthatóan öregedtek vagyis apró repedések vannak az anyagban, félő, hogy ha elkezdem szétszedni és nem jön könnyen, akkor eltörhetnek.
Annyit lehetett javítani az eredeti helyzeten, hogy a frontokra lett rákötva az új kábel, gyárilag az SD-re volt kötve és az átkötőn keresztül ment a front sugárzókhoz, ami azért a legfontosabb a többcsatornásnál is.
CAV belső 1.jpg
CAV belső 1.jpg (260.39 KiB) Megtekintve 1210 alkalommal
CAV belső 2.jpg
CAV belső 2.jpg (259.76 KiB) Megtekintve 1210 alkalommal
CAV hát.jpg
CAV hát.jpg (281.18 KiB) Megtekintve 1210 alkalommal
Beépített anyagok egymáshoz szinergiában összeválogatva és külön ehhez a munkához DRES+beégetéssel kezelve, a legjobb eredmény érdekében.

- Neutrik Gold Rca aljzatok
- Virgo ONE belső IC kábel (DRES)
- 7N UPOCC Copper/Silver Multicore Litze speaker wire 5.5mm2 (DRES)
- Cardas Ag 4% Silver Solder
- Hydra Fuse Gold Ceramic 4x 10A
Újdonság Next + Nano kábelcsalád... Újdonság a betápvonal előtt a kismegszakító cseréje, méret azonos 38x10mm-es biztosítékházra/biztosítékra.
http://hydrasound.hu/kapcsolat.php

Avatar
albertka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 85
Csatlakozott: 2004.05.08., szomb. 01:35
Értékelés: 12

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: albertka » 2019.06.02., vas. 19:24

Sziasztok,

Egy gyors megemlékezés, mert Józsival ismét volt egy nem szokványos projectünk. Egy tuning biztosíték vásárlásnak indult, végül egy CAV A8M modding lett belőle :)

A tárgyban szereplő A8M-nek 2007 óta vagyok első tulajdonosa. Alapvetően szeretem az erősítőt, szerintem nagyon jó hangja van, de 12 év ismeretség után tökéletesnek távolról sem nevezném:

- házimozi hangja messze van a tökéletestől, elég régóta külső prociról használom
- hangos alapzaj és a hálózati zavarokat néha érhetetlen búgással hálálja meg
- RCA csatlakozói hulladékok, 4-5 ki-be dugás után szétesnek

Pár hete ránéztem a belső képeire, hogy egy biztosíték tuning quick win lehetne-e... Amikor viszont megláttam mi van a fedél alatt... Jópár levélváltás után erre jutottunk Józsival:

- oldalanként 2db gyári biztosíték csere kerámiára
- 6 db normális Neotech RCA aljzat felszerelése a hátuljára
- az előfok teljes kikötésével az új RCA aljzatok közvetlen rákötése a végfokokra Next IC huzalokkal
- a végfok panel és a hangfal csatlakozók közötti zsinór UPOCC hangfalkábelre csere
Mindezt úgy, hogy az előfok 5 perc alatt visszaköthető.

Elég sok változtatás történt egyszerre, Józsi viszont folyamatosan biztosított, hogy elég nagy előrelépésre lehet számítani.
Ez meg is történt... Mintha egy teljesen más erősítőt kaptam volna vissza. Az alapok valahol ugyanazok maradtak, de kvalitásban teljesen más ligába került az erősítő.
Az eddigi meleg de mélytónusú hangja "kiszárad", rendes magasak és közepek lettek, térérzet és részletezőképesség minimum a duplájára nőtt. Illetve most tűnt csak fel, hogy mennyire lassú a megszólalása...
Ezeket a tapasztalatokat egy Audyssey bemérés is megerősítette. Eddig a bemérésé kb egy ilyen eq-t állított be / mélyek lehúzva, közép és magas feltolva. Most viszont majdhogynem kisimult.

Jah és alapzaj, búgás, hálózati érzékenyésg teljesen eltűnt.

Mivel a sok változtatás egyszerre történt nem tudom mi minek köszönhető, találgatásba nem bonyolódnék. Egy biztos, nagyon más ligába érkeztem a beavatkozások után.
Minden CAV A8M tulajnak ajánlom figyelmébe ezt a beavatkozást - főleg ha már eleve proci elé kötve!

Józsinak mégegszer köszönöm a gyors és minőségi munkát! Nagyon boldogan távoztam a pénztártól.

Avatar
heineken
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 236
Csatlakozott: 2003.12.04., csüt. 12:03
Értékelés: 10

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: heineken » 2019.05.21., kedd 14:50

Virgo One.
Két hónapja járatom a virgo one összekötőket,processzor és végerősítők között,összesen hét szálat.Igazából túl nagy változásra nem számítottam a kimber pbj-hez képest,nem is akartam cserélni őket,de a háttércsatornák bővítése miatt mégis úgy döntöttem,hogy kipróbálom a virgo one ic-t,mivel a hangfal és tápkábeleim is ettől a gyártótól vannak.Néhány hete írtam Józsinak:
" Szia! Érdekes változásokat hozott az új IC..
Nem vártam nagy változásokat,de kellemesen csalódtam. :)

A négy háttér csatorna életre kelt,..a 6.- 7.csatorna fejlesztést teljesen feleslegesnek tartottam eddig,mert semmi pluszt nem tett hozzá.Egy alap neotech ic-t használtam ideiglenesen a hetedik csatornához.Amikor bekerült az IC-éd,értelmet nyert a bővítés,..kib@@tt  jó lett a háttér,pontosan ezt vártam ettől a bővítéstől.A front rész is fejlődött..pontosabb lett a térbeli elhelyezés,jobban előjöttek az apró részletek,mind a zenei anyagoknál és a filmeknél egyaránt.A segítségeddel induló,korábbi hangfal kábel fejlesztés során kialakult egy nagyon tiszta,dinamikus,részletgazdag hangkép,amihez sajna társult egy nyers,bántó magastartomány.Szerencsére az IC csere után ez megszelídült és egyensúlyba került,anélkül,hogy csorbát szenvedett volna a dinamika."

A véleményem természetesen szubjektív és elfogult! :-)
Csak így tovább,még sok ilyen kábelt és kiegészítőt!
Vetítő: Jvc Dla-Hd1 Processzor: Onkyo PR-SC 5509 Végfok:Rotel-RMB1075 Parasound HCA 1000 Médialejátszó :Dune prime Dvd: Rotel Rdv 1050 Hangfal: Revel Concerta F12,M12,C12,S12 Sub : 2x Rel Q400E Kábelek:Hydrasound Next+

Avatar
andrasth
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 73
Csatlakozott: 2016.11.06., vas. 16:55
Értékelés: 21

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: andrasth » 2019.05.04., szomb. 17:28

Üdvözletem Mindenkinek!
Kíváncsiságból kicseréltem Myryad MI 120 integrált erősítőm gyári biztosítékait Hydra Fuse Gold biztikre. Majd egy hete hallgatom elég intenzíven, átlag kb napi tízensok órát munka mellett, de az első néhány napban 0-24-ben szólt a zene változó hangerővel. Az IEC aljzat alatti bizti tartóba kapott 2 db Hydra Fuse Gold kerámiát. Nyilvánvaló és rögtön hallható változást hozott a hangzásban, elsősorban a dinamika, részletezés és a sztereó tér változott pozitív irányban. Ezen felbuzdulva néhány nap múlva a nyákon (jelútban) lévő kisebb értékű biztit is cseréltem üveg változatra. Ennek is jól hallható, pozitív hozadéka lett, a tér tovább mélyült, szélesedett, megfelelő minőségű felvételekkel teljesen leválik a hang a dobozokról, sokszor nem tudom megmondani honnan is jön a zene. Ez a hifis megközelítése a dolognak.
Amúgy meg egyszerűen sokkal jobb zenét hallgatni és ez a lényeg.
Mindez egy öregecske, olcsó kis láncban, melyhez egy sima 4mm Mht "ösvény-szerűségen" jön a delej - sejtettem, hogy lesz hatása, csak azt nem, hogy ennyire kézzelfogható. A biztosítékok hangja beállni látszik, az elején karcosabb volt, most simább, lágyabb. Komolyabb rendszerekben egyenesen félelmeteset mehetnek ezek a biztik. Nagyon jó produktum, bátran ajánlom! Józsi rugalmasan, kommunikatívan és gyorsan segített a témában. :smile32:
Hivox Alces3 ->Pc-Bodor Usb V2->AudioGd R2R 11->Myryad MI120->AE Aelite2
Kábelek: Tmp-Belden tápok/Harmonic Technology usb/Siltech New York IC/Belden 9497 hf

Avatar
kolyok1206
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2016.01.05., kedd 22:04
Értékelés: 3

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: kolyok1206 » 2019.04.29., hétf. 17:55

Sziasztok.

Tapasztalataimat írom le tápösvénnyel kapcsolatban.
Nagyon sok dolgot olvas az ember neten ilyen kábel olyan kábel, hangfal elhelyezés, akusztika és sorolhatnám tovább a témaköröket.
Mivel engem is mozgat hogy milyen pluszt lehet még kihozni a rendszerből, úgy gondoltam meg kell építenem az “ösvényt”. Sok fórum böngészese után már kezdtem úgy érezni nem lesz egy egyszerű feladat. Milyen kábel? átmérő?sodrott? merev 😟?!
Hogyan is folytassam tovább?
Kellene egy olyan tapasztalt ember aki jártas ebben az ügyben is.
Így jutottam el Filkor Józsefhez.
Nosza egy gyors telefon.
Józsi személyeben egy nagyon segítőkész ember ismertem meg.
A telefon beszélgetésünk után kezdtem látni a fényt az alagút vegén.🙂
Váltottunk egy jó pár emailt🧐 Rendszer elemek, kábel elvezetési lehetőségek stb...
A megbeszéltek alapján megrendeltem Tőle az ösvényt.
Beégetve, plusz olvadóbiztosíték és aljzat. A terméket meg is kaptam, 2 nap és a helyen volt.😎
És végre a várva várt tesz!
Én nem vagyok egy komoly zene hallgató, HM erősítőt használok zene hallgatásra is.
Az első zeneszám meghallgatása után éreztem más lett a rendszer - nagyobb tér és dinamika! A közép és a magas letisztultabb lett, és hangosabb 🙂
Órákon keresztül hallgattam a feleségemmel a kedvelt zene számainkat és nem akartuk abbahagyni.
Majd jött egy kis mozi is. Kedvenc jelent John Wick 2 a discóban!😃
Úgy éreztem mint ha erősítőt cseréltem volna le. Ösvény előtt mintha egy buborékban használtuk volna a rendszert! De ez most megszűnt!😎
Ami még meglepő volt minden nap kicsit finomodott még a hang.
Bocsánat kicsit hosszabbra sikeredett a beszámolóm.

Ui: Köszönöm Józsi a segítséget! Mindenkinek tudom ajánlani !!!🤗 ;peace;

Avatar
nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1594
Csatlakozott: 2009.02.17., kedd 13:23
Értékelés: 180

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: nehai » 2019.04.27., szomb. 13:36

Szia

Köszönöm a leírást, remélem másnál is beválik majd aki hasonló problémákkal küzd. A nálad megmaradt minimális "brumm" vagy zúgás meg más eredetű és nem a hálózati asszimmetria okozza sajnos, erre is jó a szűrő, hogy ki lehet vele mutatni a probléma forrását. Egyes trafókban már az alap vasmag (feltekercselt lemez) ponthegesztése sem tökéletes és így lazább a tekercselés (zöröghet), vagy olyan is van, hogy műanyag tokba teszik a vasmagot és arra tekercselik a primert, ami így még szorítani sem tudja, akkor pláne hallható lehet ha vas remegése.
Újdonság Next + Nano kábelcsalád... Újdonság a betápvonal előtt a kismegszakító cseréje, méret azonos 38x10mm-es biztosítékházra/biztosítékra.
http://hydrasound.hu/kapcsolat.php

Avatar
tafferi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 75
Csatlakozott: 2004.05.07., pén. 13:02
Értékelés: 30
Tartózkodási hely: Kazincbarcika

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: tafferi » 2019.04.25., csüt. 13:32

Sziasztok!

Az elmúlt időszakban több eszközt is kipróbáltam a rendszeremben, hogy a trafó búgást csökkentsem és a hálózati betáplálást megfelelő szűréssel lássam el.
Az alap probléma az volt, hogy a készülékek trafói időszakosan elég hangosan elkezdtek zúgni, természetesen nem egyenletesen, hanem pulzálva változó erősséggel és hangszínnel. Ez főként az esti órákban a zenehallgató székben is jól hallható volt. Késő éjszakára némileg javult a helyzet, de soha nem szűnt meg teljesen. Alapból a rendszerem teljesen szimmetrikus, elektronika részről zaj és brumm mentes, így nagyon zavart ez a helyzet.
Józsi oldalán olvastam, hogy dolgozik egy új szűrő egységen, így felvettem Vele a kapcsolatot és kértem próbára egyet.
A csomag húsvét előtti szerdán érkezett meg. Bekötöttem a rendszerbe az alábbiak szerint: a konnektorból Hades Pro VI tápkábel a szűrőbe, a kimenet pedig (ez kb 50cm fix kábel a szűrőből) az én Alces 6 elosztómba.

Első körben: a trafó búgás, nem szűnt meg teljesen, de jóval csendesebb mint volt. Ami eddig nappal kb. 1m-ről rendesen hallatszott, most oda kell hajolni a készülék közelébe, kb 30cm-ről hallom, de jóval visszafogottabb módon. Próbálom másképpen is leírni a hatást: eddig változó és pulzáló volt volna a morgás (tarfó búgása), most pedig egyenletes és csendes. Az én kis elméletem szerint eddig a mechanikai búgás és a DC gerjesztést együtt hallottam, most már csak a mechanikai felépítésből adódó zajt hallom, ez okozhatja a változást, vagyis a szűrő az időszakosan megjelenő DC komponenseket eltávolítja.

A zene elsőre mintha nyugodtabb lenne és háttér csendesebb. Csak 2-3 lemezt tudtam ekkor meghallgatni, így nem teljesen egyértelmű a változás (de van változás!).

A Húsvéti pihenés és folyamatos használat után összeszedtem mit is tapasztaltam a folytatásban.
A szűrő mintha megtalálta volna a helyét. A trafó búgás csak a CD-ből hallatszik egy kicsit. Esti teljes csendben meghallgattam, a szűrővel kb 0,5 m távolságig hallom ( régebben szűrő nélkül a székemből is kivehető volt valami búgás) de mint írtam ez kevésbé zavaró, mint régebben, mert egyenletes, nem ingadozó. Ha a szűrő bent van, leülve nem hallok semmit.
A tápkábeleket is cserélgettem a fali konnektor és a szűrő között. Volt bent Pro VI, Zeus III, Hades One (a rendszer többi részéhez nem nyúltam!). A Hades One maradt, valahogy azzal volt a legjobb, a Pro VI a legkevésbé jó (természetesen nem óriási a különbség, bármelyikkel tudnám hallgatni. A One húsosabb, nyíltabb, a Zeus szárazabb, a Pro VI fojtottabb.

Az egyes hangszerek hangja nagyon jól elkülöníthető. Nagyon jól hallani, hogy a dobos máshol üti meg a dobot, letisztult a hangzás, nagyon szép erőteljes, dinamikus hangszerhangokkal. A tér is változott. Az eddig első sík a hangfalak vonalától kb. 1 m-re előrébb került. A hátulja eddig is nagyon mélyen volt, nem tudom eldönteni, hogy bővült vagy sem. Mindenesetre ezen a területen belül, nagyon jól elkülönül minden, szinte látni az előadókat. A mély tartomány ütősebb, tisztább, energikusabb, szép hosszú a lecsengése mindennek. Összességében nem árt a rendszernek, ha ez a szűrő be van kötve :-) (az eddigi próbálkozásaim során mindig azt éreztem, hogy a szűréssel fakóbb, sávhatárolt, dinamikátlan lett a rendszerem), azt gondolom, nagyon jól sikerült megtalálni az egyensúlyt a szűrő hatás és a használhatóság között. Két-három nap használat után határozottan hiányérzetet generál ha kikötöm, tehát marad.

Javaslom, hogy hasonló problémák esetén tegyetek próbát a Hydra eXtreme Power filterrel, nálam hozta a leírt előnyöket, hátrányok nélkül!

Avatar
heineken
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 236
Csatlakozott: 2003.12.04., csüt. 12:03
Értékelés: 10

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: heineken » 2019.03.03., vas. 14:57

Virgo One Ic-vel a 7.1 rendszerem,teljesen egységes kábelezést kapott. :rolleyes:
Vetítő: Jvc Dla-Hd1 Processzor: Onkyo PR-SC 5509 Végfok:Rotel-RMB1075 Parasound HCA 1000 Médialejátszó :Dune prime Dvd: Rotel Rdv 1050 Hangfal: Revel Concerta F12,M12,C12,S12 Sub : 2x Rel Q400E Kábelek:Hydrasound Next+

Avatar
heineken
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 236
Csatlakozott: 2003.12.04., csüt. 12:03
Értékelés: 10

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: heineken » 2019.03.03., vas. 14:53

20190303_144315.jpg
20190303_144315.jpg (1.81 MiB) Megtekintve 2482 alkalommal
20190303_144713.jpg
20190303_144713.jpg (1.87 MiB) Megtekintve 2482 alkalommal
20190303_144624.jpg
20190303_144624.jpg (1.77 MiB) Megtekintve 2482 alkalommal
Vetítő: Jvc Dla-Hd1 Processzor: Onkyo PR-SC 5509 Végfok:Rotel-RMB1075 Parasound HCA 1000 Médialejátszó :Dune prime Dvd: Rotel Rdv 1050 Hangfal: Revel Concerta F12,M12,C12,S12 Sub : 2x Rel Q400E Kábelek:Hydrasound Next+

Avatar
Zsolesz02
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 14
Csatlakozott: 2015.04.10., pén. 17:59
Értékelés: 1

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: Zsolesz02 » 2019.02.19., kedd 16:14

Sziasztok.

Nemrégiben én is rendeltem Józsitól egy kisebb csomagot a házimozimhoz,de nálam nem a felső kategórián volt a hangsúly,inkább az alsóbb kategóriából válogatott,de az összhatás így is nagyon meggyőző lett! Onkyo RZ 810 és Magnat hangfalak vannak a rendszerben ehhez készített Józsi kábeleket. Ezek kerültek a rendszerbe:
Hydra Power 6 Mk3
Hades Pro Mk2 1.8M
2db Hades Pro Mk2 1M
2db Virgo Red Line SUB 1M
Titan II bi-amp 2X2m
Next SD center 1.5M
Hydra Fuse Gold

A háttérsugárzók kábelei még nem lettek cserélve,az majd a nappali padlócseréje után lesz valamikor. :)
Tapasztalat: Nagyobb tér,tisztább közép magas,szebb beszédhangok,a mélyek elsőre úgy tűntek,hogy kevesebbek,de ez csak a látszat,mert nem dübörög annyira! A minőségük lett sokkal jobb. Megfogottabb,pontosabb. A TV-n kellett kicsit állítanom is,mert más lett a kontraszt,ott is teltebbek a színek,és jobb a kép.
Összességében rengeteget javult,nagyobb élmény a filmnézés!
Mind ez kb két Next tápkábel árából kijött,és még is megdöbbentő a javulás! Mindenkinek csak ajánlani tudom,bátran válogasson ne csak a topp kategóriában!
Józsinak itt is megköszönöm a remek hozzáállását,ás segítségét!

Üdv: Molnár Zsolt

Avatar
Hores
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 55
Csatlakozott: 2018.10.18., csüt. 18:38
Értékelés: 33

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: Hores » 2019.01.16., szer. 18:34

Ismét írnék pár sort kábel ügyben, amit akár a "kábelezzünk" topikba is írhatnék, de mivel egy Zeus III H.R.C. volt az egyik tesztalany, így itt osztanám meg tapasztalatom.

Használtan került hozzám "jó" áron ez a már felső kategóriás kábel, amit az elosztóba (Hydra 6 MK3) kötöttem be. Mivel a biztosítékokkal majdnem egy időben került be a rendszerbe, nem tudtam eldönteni, mi mennyit hozott, változtatott a hangon, de nagyon nagy tér, és teljes szobát betöltő hang lett a két dolog összességéből.

A szoba 24 m2, de nem hosszában, hanem keresztben van elhelyezve a "zene", ami így 3,5m -es távolságot enged a hangsugárzóktól. A sugárzó (Qudral Shogum) mögött a fal mindössze 35-40cm-re van, de sikerült egész jól elhelyezni, így nincsenek mélyhang problémák. A "színpad" hátrafelé jóval a fal mögé nyúlik, de régebben oldal irányban nem nagyon hallottam a sugárzókon túlról szólni hangszereket. Most van, hogy a zongora jobbról az "ágyról" szól, vagy a szekrényből is zenélnek bal kéz felől ... Ennél érdekesebb, hogy felfelé is kitágult a tér, és a hangok úgy áramlanak felém, ahogy eddig nem tapasztaltam.

Mivel volt egy kis időm, gondoltam kipróbálom egy sima tápkábellel az elosztót, és meglátjuk mi lesz az eredmény, tényleg van-e értelme pénzt áldozni az elosztó előtti betáp kábelre. Az eredmény mondhatni elég "szemléletes", persze ezt nem látni, hanem hallani kell :)

A tér minden irányban beszűkült, de a legnagyobb érvágás, hogy a hangok egy láthatatlan falnak ütközve, nem töltik meg a szobát, nem áramlanak felém úgy ahogy eddig, olyan, mint ha egy nagy "dobozból" szólna a zene. A valóságérzet veszik el rögtön! Korábban egy belépő 4m2-es kábel volt az elosztóban, ami lényegesen jobb volt, mint a sima PC-s tápkábel, de ezzel
a Zeus-sal és a biztosítékok cseréjével egy új világ nyílt meg a szobában.

A konklúzió, hogy van értelme, és kell is a tápellátással foglalkozni, mert nem biztos, hogy az erősítő, vagy a hangfal miatt nem olyan a hang, mint szeretnénk.

Üdv!
HZ

Avatar
hubee
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1020
Csatlakozott: 2010.01.22., pén. 09:05
Értékelés: 120

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: hubee » 2019.01.14., hétf. 14:57

High-Level subkábelt most is készítesz? Ha igen, mit lehet róla tudni és milyen árban van?
Előre is köszi!
nehai írta:
2016.06.13., hétf. 16:29
Az áttdolgozott füleskábel... Remélhetőleg most már sokkal komfortosabb lesz és a minőség is megmarad
 

 
 
Gold Line REL High-Level SUB.
 
 

Szeretem a változatosságot :)


---------------------------------Avatar
Hores
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 55
Csatlakozott: 2018.10.18., csüt. 18:38
Értékelés: 33

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: Hores » 2019.01.12., szomb. 10:04

Sziasztok!

Második hete "tesztelem" a Fuse Gold H.R.C. biztosítékokat, 2db kellett az erősítőbe. Ugyan Józsi mondta, hogy próbáljam ki őket, mikor az elosztót és kábeleket rendeltem, de nem éreztem a "bátorságot" egyedül szerelgetni az elektronikát. Talán így fogalmazott akkor, hogy hoz annyit, mint a kábelek, ... és tényleg.

Ha minden szép és jó, akkor nem ugrottam volna neki a cserének, de meghallgattam több rendszert, és az énekhangok "tisztaságával", hangsúlyával nem voltam megelégedve, és mivel több biztosítékos tapasztalat (nem csak Hydra) szerint tisztulnak az énekhangok, így gondoltam teszek egy próbát, mert tényleg nem nagy beruházás.

A bizti csere úgy gondolom, hogy mindenre pozitívan hatott, halk hangerőn sokkal kontúrosabb lett az ének, és tisztább is, a mélyek még valóságosabbak, nagy hangerőn sincs nyoma torzításnak, nem folyik össze a sok hangszer, ha valaki épp kocert hangerőt kívánna, az énekhang pedig így is tökéletesen tiszta marad. Több helyen olvastam már, hogy "folyékony" lett a zene, biztos van ennél még "szebb, jobb, okosabb", de folyékonyabb lett nálam is minden, az biztos.

Én is csak megerősíteni tudom, hogy az egyik, ha nem a legjobb ár/érték arányú beruházás a bizti "tuning", ahol a Fuse Gold H.R.C. egy tökéletes választás lehet.

Üdv!
HZ

Avatar
nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1594
Csatlakozott: 2009.02.17., kedd 13:23
Értékelés: 180

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: nehai » 2018.12.21., pén. 04:48

Kedves vásárlóim, szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik megtiszteltek bizalmukkal ebben az évben is.

Mindenkinek Áldott és Boldog Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánok!
Újdonság Next + Nano kábelcsalád... Újdonság a betápvonal előtt a kismegszakító cseréje, méret azonos 38x10mm-es biztosítékházra/biztosítékra.
http://hydrasound.hu/kapcsolat.php

Avatar
nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1594
Csatlakozott: 2009.02.17., kedd 13:23
Értékelés: 180

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: nehai » 2018.12.21., pén. 04:47

Befejeződött a Next Nano kábel paletta tesztelése, első próbák megvoltak, visszajelzések nagyon biztatóak, ezzel az új sorozattal fogom kezdeni az Új Évet.

Még az év elején várható a Next Nano IC kifejezetten XLR kiépítésű változata, mellyet a népszerű ONE összekötőtől szeretnék magasabb szintre helyezni.

Jövő év újdonsága lesz a kínálatban még nem szereplő top kategóriás kábelcsalád (IC, táp, hangfal), az első tagja az összekötőkábel lesz ami fejlesztés alatt áll.
Újdonság Next + Nano kábelcsalád... Újdonság a betápvonal előtt a kismegszakító cseréje, méret azonos 38x10mm-es biztosítékházra/biztosítékra.
http://hydrasound.hu/kapcsolat.php

Avatar
nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1594
Csatlakozott: 2009.02.17., kedd 13:23
Értékelés: 180

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: nehai » 2018.12.05., szer. 05:02

ATX24 DC tápkábel HDplex külső táphoz, vagy bámilyen más kiépítéssel, Molex, SATA táp. stb. Egy más világba viszi a PC-s zenehallgatást, kiterjedt dinamika és sávszélek, kiváló felbontás, garantáltan a legjobb ár/érték arányú befektetés a high-end HTPC-nél.

Hydra HDPlex ATX24 Power 24x16AWG
OCC Ultra Pure Copper Conductors
Cryogen & Demagnetized Treatment
Lenght: 30CM
25eFt


Hydra HDPlex ATX24 Power 24x15AWG
OCC Ultra Pure Polish Copper Conductors
Cryogen & Demagnetized Treatment
Lenght: 30CM
40eFt

ATX 24 kicsi.jpg
ATX 24 kicsi.jpg (165.51 KiB) Megtekintve 4035 alkalommal
Újdonság Next + Nano kábelcsalád... Újdonság a betápvonal előtt a kismegszakító cseréje, méret azonos 38x10mm-es biztosítékházra/biztosítékra.
http://hydrasound.hu/kapcsolat.php

Avatar
nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1594
Csatlakozott: 2009.02.17., kedd 13:23
Értékelés: 180

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: nehai » 2018.12.04., kedd 10:48

Felkerült pár HRC tápkábel a használtba, érdemes számbavenni kifejezetten jó ár/érték arány mindegyik darab...
http://hydrasound.hu/hasznaltkabelek.php
Újdonság Next + Nano kábelcsalád... Újdonság a betápvonal előtt a kismegszakító cseréje, méret azonos 38x10mm-es biztosítékházra/biztosítékra.
http://hydrasound.hu/kapcsolat.php

Avatar
nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1594
Csatlakozott: 2009.02.17., kedd 13:23
Értékelés: 180

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: nehai » 2018.11.25., vas. 09:59

nehai írta:
2018.10.26., pén. 05:14
Ár leszállítás!!!

Colossus HRC hangfalkábel 2x2.5méter 70.000Ft (eredeti ár 200eFt)
Elkelt!
Újdonság Next + Nano kábelcsalád... Újdonság a betápvonal előtt a kismegszakító cseréje, méret azonos 38x10mm-es biztosítékházra/biztosítékra.
http://hydrasound.hu/kapcsolat.php

Avatar
nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1594
Csatlakozott: 2009.02.17., kedd 13:23
Értékelés: 180

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: nehai » 2018.11.22., csüt. 10:23

Black Friday! November 23-25 között korlátozott mennyiségben pár termék akciós áron lesz rendelhető. Több kábel rendelése esetén akár további kedvezmény vagy részletfizetés! Ha a standard méretektől eltérőre lenne szükség akkor, arra egyedileg tudok árat adni de az is nagyon kedvező lesz.

Next+ nano tápkábel 1.0M 180e Ft Black Friday ár 130e Ft
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Next+ tápkábel 1.0M 150e Ft Black Friday ár 100e Ft
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Next+ hangfalkábel 2x2.5M 150eFt Black Friday ár 120e Ft
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Next+ Nano IC 1M 150e Ft Black Friday ár 120e Ft
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Virgo One IC 1M 100eFt Black Friday ár 80e Ft
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zeus Power HRC elosztó 150e Ft Black Friday ár 100e Ft
Újdonság Next + Nano kábelcsalád... Újdonság a betápvonal előtt a kismegszakító cseréje, méret azonos 38x10mm-es biztosítékházra/biztosítékra.
http://hydrasound.hu/kapcsolat.php

Avatar
heineken
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 236
Csatlakozott: 2003.12.04., csüt. 12:03
Értékelés: 10

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: heineken » 2018.11.18., vas. 13:10

Üdv!Néhány hete kaptam kézhez az új,Next+ nano kezeléssel ellátott hangsugárzó kábeleket,ezzel kapcsolatban szeretném megosztani tapasztalataim veletek.Az idén terveztem egy teljes kábelcserét az audióláncon,mert a több komponens cserét látott Kimber 4tc és pbj ic drótok már régen használtban voltak és úgy gondoltam,hogy feljebb lépek.A rendszerem jelenlegi tagjai a következőkből áll:
Revel Concerta sorozat,a hozzátartozó Revel B12 és egy Rel Q400 zárt szub,ezeket hajtja egy Onkyo pr-sc 5509 proci és egy Rotel rmb 1075 ötcsatornás végfok,egy Dune Prime médialejátszó forrással,egy dedikált moziszobában elhelyezve.
Az idén ősszel kerestem meg Józsit,hogy segítsen egységesíteni a szub kábeleim.El is küldött néhány kábelt minden kötöttség nélkül,hogy meghallgassam és válasszam ki a nekem tetszőt.Hosszas próbálgatás után sikerült is,..nagyon elégedett voltam az eredménnyel,ezért felkértem,hogy csináljon nekem teljes tápkábel cserét a rendszerben.A betáppal kezdte,az Alces elosztóm elé készített egy egyedi tápkábelt,folytatásként,pedig Hades Pro II és Hades Pro VI MK3 következett.Először nem voltam elégedett a kapott hanggal,de némi állítgatás és dugdosás után meglett a megfelelő helyük a kábeleknek és hang is rendben volt.Ezután következett a hangsugárzó kábelek cseréje és szerencsére pont ekkor készült el Józsi újabb fejlesztésű hf kábele a Next+ nano.Néhány levélváltás után eldöntöttem,hogy ezt fogom kipróbálni és a megbeszélt időpontra el is készült.Teljes kábelezést kaptak a hangfalak,még háttérsugárzók is,hogy egységes legyen a hangkép.Miután bekötöttem,elindítottam a kedvenc,jól ismert tesztanyagokat.Az első benyomásom az volt,hogy rendkívül tiszta és részletgazdag lett a hangzás,olyan hangszerek tűntek fel a semmiből,amit előtte nem hallottam.A kapott hang nagyon kiegyensúlyozott,nem emel ki semmit,óriási teret varázsolt a szobába,pedig azt hittem az eddig rendben volt.Különösen jól sikerült a háttérsugárzó kábel,teljes egységben szólal meg a frontrésszel,amit eddig nagyon hiányoltam.Azon kaptam magam,hogy nem állítom le a sokat hallgatott tesztanyagom,hogy másikat indítsak,hanem hagyom,hogy végig menjen a koncert.A legjobban az tetszik ebben a kábelben,hogy iszonyat dinamikát hozott,anélkül,hogy bántó lenne,soha nem hallottam ebben a szobában ilyen energiát.Nagyon elégedett vagyok,úgy gondolom,hogy nagyon jó befektetésnek bizonyult ez a fejlesztés.Józsi a végső simításra még ellátogat hozzám Nyíregyházára,hogy segítsen,milyen jellegű kábelekkel tegyünk pontot a végére.
Vetítő: Jvc Dla-Hd1 Processzor: Onkyo PR-SC 5509 Végfok:Rotel-RMB1075 Parasound HCA 1000 Médialejátszó :Dune prime Dvd: Rotel Rdv 1050 Hangfal: Revel Concerta F12,M12,C12,S12 Sub : 2x Rel Q400E Kábelek:Hydrasound Next+

Avatar
nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1594
Csatlakozott: 2009.02.17., kedd 13:23
Értékelés: 180

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: nehai » 2018.11.17., szomb. 16:19

albertka írta:
2018.11.17., szomb. 15:27
Sziasztok,

Az utóbbi hónapokban Józsival volt pár érdekes kalandunk...
Nagyon köszönöm neked is :) felettébb kalandos és izgalmas volt kitalálni és megoldani a komplex tápegységet HTPC-hez, a HD plex félig-meddig szabványos bekötései miatt a gyártóval is kellett pár levélváltást eszközölni, a hűtés terezése és kivitelezése sem volt probléma mentes, ráadásul a kiszemelt házban a végére csak pár milliméter hely maradt :) egyszóval volt vele küzdelem, az egyedi termékeknél sosem látni a végét előre sokszor kell improvizálni, problémát megoldani, igazi agymunka (is) de a lényeg, hogy megérte mert elégedett vagy és ez a legfontosabb a számomra. :)

Itt is írnék egy-két sort pár új termékről, a DC tápjaim DC kábeleihez elérhető immárom egy komolyabb upgrade kétféle alapanyagból lehet választani.

Választható az alap kábeltől jobb 2féle DC kábel. Mindkettő teljesen új alapanyag, részben ez kerül az új elosztóba, tápszűrőbe is. Cryogen és demagnetizált OCC réz.

- Monokristályos rézből (sima középtartomány, nagyon jó mélyek) 8e Ft/1M
- Polírozott monokristályos rézből (kiegyenlített, nagyon muzikális, dinamikus hang) 15e Ft/1M

Az HDPlex ATX 24 tápkábele pedig az olcsóbbik kábelből készült, az ára 30cm-es kábelnek 25e Ft és hallhatóan nagyon sokat tud hozni a gyári kábelekhez képest, ha valakit érdekel bármilyen más kiépítésben is elkészíthető, az drágábbik kábelből sajnos ez 40e Ft lenne, mivel 7M kábelt felemészt és elég sok munka a 48 kontaktot elkészíteni.
Újdonság Next + Nano kábelcsalád... Újdonság a betápvonal előtt a kismegszakító cseréje, méret azonos 38x10mm-es biztosítékházra/biztosítékra.
http://hydrasound.hu/kapcsolat.php

Avatar
nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1594
Csatlakozott: 2009.02.17., kedd 13:23
Értékelés: 180

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: nehai » 2018.11.17., szomb. 15:59

Hores írta:
2018.11.15., csüt. 09:21
Sziasztok!

Én jó ideje (20+év) nem foglalkoztam a minőségi zenehallgatással...
Nagyon köszönöm a részletes ismertetést, remélem hasznos lesz mások számára is, ennek apropóján had osszak meg pár dolgot az új Hydra 6 Mk4-es elosztóról, teljesen megújult a belső kábelezése (egy teljesen új alapanyagnak köszönhetően, mely visszaköszön több új termékben is) és annak kialakítása. Hangja zeneibb irányba mozdult és kiterjedtebb lett a sávszéleken, ár érték aránya tovább javult. Ára természetesen nem változott.
Újdonság Next + Nano kábelcsalád... Újdonság a betápvonal előtt a kismegszakító cseréje, méret azonos 38x10mm-es biztosítékházra/biztosítékra.
http://hydrasound.hu/kapcsolat.php

Avatar
albertka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 85
Csatlakozott: 2004.05.08., szomb. 01:35
Értékelés: 12

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: albertka » 2018.11.17., szomb. 15:27

Sziasztok,

Az utóbbi hónapokban Józsival volt pár érdekes kalandunk és mivel ezek a standard kínálatában nem feltétlenül előforduló termékek voltak így pár szóban megemlíteném ezeket, hátha más hifistát is érdekelnek vagy táplálékot adnak az állandóan motoszkáló hifibogárnak.

Rövid intro: sokirányú az érdeklődésem, mindig is olyan rendszerben gondolkoztam, amiben házimozizni, játszani, zenét hallgatni is élevezetes az én standardjaim szerint. A fő rendszerem relative gyorsan kiépült, egy CAV A8M erősítővel a közepén és Swans M3 hangfalakkal körülötte, forrásként pedig csak és kizárólag számítógép (még jóval a HTPC és audiopc láz előtt döntöttem így). Az idő múlásával folyamatosan fejlesztettem a rendszert, először kábelek, utána külön nas, gyári DC tápegységek cseréje és ahogy kezdtek terjedni az audio PC komponensek úgy próbáltam minél több mindent beinstallálni a mezei PC-mbe. A végeredménnyel elégedett voltam, de Józsi DC tápjainak a sikerei folyamatosan piszkáltak, hogy ha pl. egy NAS táp csere sokat hozott a konyhára akkor ha a PC tápját is sikerülne valami normálisra kicserélni mennyiben javulna az audiovizuális élmény…

Több audiopc készítőnél érdeklődtem tápok iránt de kevés sikerrel. Audiopc-t én nem akartam venni olyat tápot pedig amit én szerettem volna ők nem akartak csinálni. A közes metszet nem volt meg és nekem sem volt létfontosságú, mert jól elvoltam a rendszeremmel. Idén nyáron teljesen váratlanul elkapott a hév és megkerestem Józsit, hogy egy HDPLEX-hez tudna-e min 400-500 wattos tápot csinálni. Innét pedig nem volt megállás, sok utánaolvasás és levelezés után kialakult mindkettőnkben a kép, hogy részemről pontosan mit szeretnék és Józsi mit tudna elkészítani. Így készült el egy tápegység, amiben 3 különálló tápegység dolgozik. 1 20V-os ág egy 400W-os HDPLEX-re lett rákötve, 1 12V-os ág közvetlenül a CPU-ra van rátéve és még 1 12V-os pedig a VGA kártyára. Azt még hozzátenném, hogy az USB kártyára Józsi által készített külön tápegységem volt eddig is, illetve ugyanez mondható el a NAS-ra és a NAS-hoz csatolt USB-s merevlemezekre.
Nem tudtam mit várjak egy ilyen tápegységtől, de finoman szólva is leesett az állam, amikor az első számot elindítottam. Szerintem kategóriákat ugrott a rendszer minden tekintetben. Eddig egy EVGA tápom volt, amit JonnyGuru is 10/10-re értékelt, de a két tápot egymás után hallgatva kb. megye 3 az EVGA Józsi tápjához képest. Audióban sokkal nagyobb volt az előrelépés (USB -> SPDIF -> Lexicon Proci -> Erősítő), igazi határozott de zenei, szellős és kellemes hangja lett a rendszernek. Kép tekintetében is jócskán tetten érhető volt a javulás, de mivel az teljesen digitálisan megy a TV-be, akkora előrelépés nem volt, mint audio irányában. Viszont ha a kettőt egybe nézem, akkor házimoziban igazi audiovizuális orgia lett a vége 😊

Itt viszont nem állt meg ennyiben a történet, mert Józsival folytatott beszélgetéseink során újabb tápoldani tuning lehetőségek merültek fel, mégpedig:
- Biztosíték tuning a meglévő DC tápjaimban (a PC tápba eleve ezek mentek)
- Tápok DC kábeleinek upgradje
- Minőségi DC tápkábel készítése a HDPLEX és az alaplap ATX csatlakozója közé

Mivel a tuning biztosítékok és a tápok kábeleinek cseréje egyszerre történt így külön-külön nem tudom melyik mennyit hozott a konyhára, de a végeredmény nagyon impozáns lett. Egyszerűen a megszólalása a rendszeremnek nagyon zenei lett és a térábrázolás javult sokat. Illetve mivel a NAS és Router-re menő tápok is részesültek ezekből a tuningokból, olyan szemmel/füllel könnyen észlelhető javulások álltak elő a lakás más helyiségeiben, amit le sem merek írni….

A HDPLEX kábel szintén a nem tudom mit várjak tőle kategóriába esett. Szerencsére ugyanúgy jártam vele, mint a PC táppal, az állam szintén a padlóra csapódott. Itt a mai napig nem értem mi történik, mert kb. a tápegység beiktatásával egyenértékű javulást kaptam egy 30 cm-es kábel cseréjével…

Összességében minden új komponens vagy upgrade egyértelmű javulást erdményezett a legnagyobb megelégedésemre. Árazásban viszont mindezek elég széles skálán mozogtak, ami szerintem absolute best buy az a HDPLEX ATX DC kábel volt – mondjuk a történethez itt is hozzátartozik, hogy valószínű egy normális tápegység is kell a HDPLEX elé, hogy ez a kábel ekkorát tudjon javítani. Akinek hasonló komponens van a rendszerében érdemes lehet egy próbát tenni!

Józsinak pedig köszönöm a munkáját és a türelmet. Ez a pár gondolat kb. három hónap munkáját és 100+ email váltást ölelt fel, de azt kell mondjam a végeredmény nagyon megérte!

Avatar
Hores
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 55
Csatlakozott: 2018.10.18., csüt. 18:38
Értékelés: 33

Re: Hydrasound Audio (Néhai kábelek)

Hozzászólás Szerző: Hores » 2018.11.15., csüt. 09:21

Sziasztok!

Én jó ideje (20+év) nem foglalkoztam a minőségi zenehallgatással, de öcsémnél (Sonny) járva kedvet kaptam egy hallgatható rendszer kialakításához. Volt egy régi rádiós erősítőm, amihez először vettem egy új akciós hangfalkábelt (QED Silver Anniversary XT), majd egy jobb jack-RCA-t, mivel számítógépről szólt a zene. Itt teljesen meglepődve tapasztaltam, hogy az addigi kétutas polcsugárzóból milyen hangok törtek elő, számomra váratlanul. Ekkor nekifogtam a "fejlesztésnek". Használt cuccokban gondolkodtam, 15 évesnél, a kondik és egyéb okok miatt nem akartam öregebb erősítőt, hansugárzót (össz. max. 150e). DAC-ból is olcsóbbat (20e+ használtan) néztem ki, ami így nem lett tetemes taulópénz. Sajnos az olcsó forrás nem lesz soha "olyan". Vettem aztán egy Aune S6-ot, ami már élvezetessé tudta(ja) tenni a zenehallgatást. Hogy a kábelekhez kanyarodjak, volt egy régi CD lejátszóm, gondoltam összeszedem a régi lemezeket, aztán nosztalgiázom picit. A fiamtól már 1-2 héttel előtte hallottam, hogy nem mindegy, hogyan dugjuk be az eszközöket a konnektorba (youtube-on nézett valami videót), de mikor öcsém itthon volt, mondta, hogy nézzem meg, hogy lesz jobb hangja a CD-nek, próbáljam fázishelyesen bedugni. Elkezdtem "tesztelgetni", és tényleg .... A helytelen bekötés - fátyolos hangot, pontatlanabb mélyeket, nem olyan tiszta énekhangot eredményez. Itt még a Musiland DAC-om volt, és az áram hangra gyakorolt hatását itt is megtapasztaltam. A sávszélek nem voltak jók, fedett volt a hangja, stb. Mikor a számítógépet, szünetmentest, minden nem HiFi-s eszközt egy hosszabbító segítségével egy másik konnektorra raktam, minden eszközt fázishelyesen kötöttem be, a hang kitisztult, a magas hangok is előkerültek.

Itt jön a képbe a Hydrasound Audio, mivel a fenti tapasztalatok után elhatároztam, hogy tovább javítanám a tápellátástól kezdve a kábelezést. Kell egy elosztó, ami akkor már legyen zavarszűrt és túláram védelemmel ellátott. Kell tápkábel hozzá, a forráshoz és az erősítőhöz is. Az hamar eldőlt nálam, hogy hazai kisiparostól fogom beszerezni a termékeket, végül Józsi lett a befutó. A Hydra 6 MK4 -es elosztót kaptam már, hozzá a Hydra Power 4 / 1,5m-es kábelt, az erősítőhöz pedig a Hydra Power 2.5-ből szintén 1,5m-t rendeltem. A forráshoz egy jó árú használt kábelt sikerült beszereznem, még picit korábban.

Az erősítő hangja "teresebb", tisztább lett, amin azért meglepődtem, mert én nüanszokra számítottam. Ami picit fura volt, (és később ez be is igazolódott) hogy a hang nagyon "vékony" volt, hiányzott a dinamika, nem tudta megtölteni a létrejött nagyobb teret. Egy olcsó gyári kábel volt még a rendszerben, az Aune USB kábele, aminek a cseréjét ekkor már tervbe vettem, de nem szerettem volna erre sem sokat költeni. Itt is a magyar kábelkészítők termékei kerültek előtérbe, de nekem az 1m picit kevéske volt, amilyeneket általában készítenek, 130-140cm kellett legalább. Szerencsémre Józsi honlapján a "Használt kábelek" menüpont alatt rátaláltam erre - Argo Silver III USB 2.0 1.3m - 50% kedvezménnyel, ami még így is egy picit több volt, mint amit elképzeltem, de ma már nem bánom :)

A maradék fedettség eltűnt, a mélyek teljesen kitisztultak, a basszus gitár húrjai úgy pengenek, ahogy még soha. A tér pedig megtelt zenével, a hang testes lett, élvezetes. Írtam is Józsinak, hogy szerintem nagyon sokan alábecsülik a kábelek jelentőségét, nem is gondolják, hogy egy olcsóbb rendszer is tudna máshogy is "szólni".

Röviden összegezném a történetet, aminek a tanulsága, hogy mindenképpen érdemes áldozni a kábelekre, talán egy kategóriával drágábbakra is, mint amit terveztünk, hosszabb távon biztos hogy megtérül. Venni kell egy fázisceruzát, ez alap, még ha kevés helyen említik is, mint fontos tényezőt. A kábelek beszerzéséhez pedig egy minden igényt kielégítő "hely" a HydraSound - http://hydrasound.hu/kapcsolat.php - weblapja, ahol Józsi segítőkész, rugalmas hozzáállása garantált.

Tisztelettel:
HZ

Válasz küldése

Vissza: “Néhai kábelek”