Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327

Fül és Fejhallgatók

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4707
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 1623

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: avl2 »

svan írta:
2018.12.08., szomb. 15:47
...Mielőtt megvennél egy AKG K7.. fejest mindenféleképpen hallgasd meg, mert vagy tetszeni fog, vagy nagyon nem :smile32:
nekem bejönnek. fö fülesem is ezert AKG.

illetve: azert is erdemes kiprobalni, mert van aki a hurkas fejpant nyomohatasara panaszkodott (tul forumtars ezen alforumbeli beirasat is megkeresheti, akit erdekel)

Avatar
svan
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 672
Csatlakozott: 2008.04.19., szomb. 17:57
Értékelés: 183
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: svan »

nagygabor1982 írta:
2018.12.08., szomb. 14:21
K701-ről, esetleg K712 Pro-ról tapasztalatok?
Nem sokat hallani itt Akg-król. :)

Van egy Sony MDR-Z7-m, de úgy 2-3 óra után számomra már valahogy gyilkos a Bass mennyiség...

Lehet, inkább maradnék valami szolidabb mélyű nyitottnál.
De ezen még gondolkodom.
Mielőtt megvennél egy AKG K7.. fejest mindenféleképpen hallgasd meg, mert vagy tetszeni fog, vagy nagyon nem :smile32:
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: Musical Fidelity Tri-Vista 21 | TMP Classic | Dynaudio Confidence C1
Mozi:  Onkyo TX-NR807  -  Dynaudio Contour 1.1 / Dynaudio Contour SC -  Klipsch R-112SW  -  Dune HD   -  Samsung QLED

Avatar
nagygabor1982
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 752
Csatlakozott: 2017.07.03., hétf. 12:22
Értékelés: 201
Tartózkodási hely: Nagykanizsa

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: nagygabor1982 »

K701-ről, esetleg K712 Pro-ról tapasztalatok?
Nem sokat hallani itt Akg-król. :)

Van egy Sony MDR-Z7-m, de úgy 2-3 óra után számomra már valahogy gyilkos a Bass mennyiség...

Lehet, inkább maradnék valami szolidabb mélyű nyitottnál.
De ezen még gondolkodom.

Avatar
nagygabor1982
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 752
Csatlakozott: 2017.07.03., hétf. 12:22
Értékelés: 201
Tartózkodási hely: Nagykanizsa

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: nagygabor1982 »

Sziasztok!

Tudtok nekem olyan fejhallgatót mondani, melynek a hangja kb olyan, mint az AKG k242HD-é, (vagy nagyon hasonló) Csak annyi különbséggel, hogy ne fülre fekvő legyen, hanem fület körül ölelő?
AKG előnyben.

Köszi!
leborulok.gif

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2618
Csatlakozott: 2018.07.02., hétf. 13:52
Értékelés: 313

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

"Hiányérzetem egyedül az erőteljesebb rock felvételeknél volt, ahol hiányoltam a támadásnak azt a szintjét, amit például az otthoni rendszeremen hallok. Jó eséllyel persze itt jön ki, hogy egy erőteljesebb fejhallgatós rendszerrel már hallanám azt a szintű "támadás"-t (pl. Green Day - American Idiot). Később mindenképpen ki fogom próbálni néhány osztállyal feljebb játszó eszközökkel is."

Szerintem pont ezt nem hallanád semmivel...

Avatar
R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 359
Csatlakozott: 2016.10.17., hétf. 13:31
Értékelés: 56

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

Szerintem aki 2-3 hét alatt nem tud megfogalmazni korrekt szakmai véleményt (már amennyiben ténylegesen használja is, nem csak pihen a polcon) az csak egy bohóc, nem szakember.
Tudod vannak olyan forgalmazók (és nem ismerik a lelkes és pozitív énedet) akik nem akarnak egy esetleges negatív kritikát olvasni az éppen egekig magasztalt termékükről. :D
Teljesen igazad van, mindenkinek a saját zsebéhez és igényeihez mérten kell megtalálnia a legjobb megoldást. Aki ezért lenéz valakit az nem audofil, hanem egy tapló.
Hidd el, ha találnék egy fejhallgatót 20e Ft-ért ami kielégíti (a mostani) igényeimet, én lennék a legboldogabb.
[/quote]


Köszönöm, hogy ennyi időt szánsz a tanácsokra 36_1_11.gif

Sok mindennel egyetértek, amit írtál.
Valóban én is éreztem néha, például az Astell & Kern tesztelésénél, hogy egy jobb fejhallgatóval kellene kipróbálnom.

A Meze Empyrean-t természetesen nem a Fiio-val tesztelem, hanem:

1. mobil lejátszó: Astell & Kern Kann + Vorzüge Pure II +. Tudom nem csak a készülékek árától függ a hangminőségük, de ez a két eszköz együtt 530 ezer Ft.-ba kerül, és szerintem már alkalmasak az Empyrean kipróbálására, és bizony nagyon is szépen szól a társaságukban,
2. fejhallgatós rendszer: összeszedtem a nálam lévő legjobb gépeket, tudom, hogy a küldöldi fórumok alapján egy Chord Dave felelt volna meg a teszthez, vagy egy TT2 - M Scaler páros, de az - tekintettel a karácsonyi vásárlási őrületre - nem állt rendelkezésre, talán majd januárban... Helyette forrásnak a Bluesound Node 2-t használtam Audioquest Carbon CAT 7 hálózati kábellel megtáplálva digitális információval. A Node 2-t Nordost Heimdall összekötő kábellel kötöttem az Arcam rHead fejhallgató erősítőhöz. Azért ezt használtam, mert akitől kölcsönkaptam a Meze Empyrean-t 6,3 mm-es jack dugós kábelt kért hozzá, és ilyen aljzat csak az rHead-en van. Tudom lesznek itt olyanok, akik ezt az összeállítást az Empyrean szintjéhez képest gyengének értékelik, de higgyétek el nagy élmény ezzel a berendezéssel is az Empyrean-t hallgatni.
A Head-Fi-n is szoktam írogatni, és jeleztem milyen berendezéssel próbálgatom az Empyrean-t. Meglepetésemre nem leszóltak, hanem valaki, akinek sok tízezer dolláros audió berendezése van azt hangsúlyozta, hogy az Arcam rHead egy kincs, csak ezt kevesen tudják. Ez azért megnyugtatott :rolleyes: főleg ha a Black Friday idején tapasztalt 179 fontos árára gondolunk!
Amikor egyébként a Vorzügé-t hasonlítottam az Arcam-hoz kicsivel jobbnak találtam a Vorzüge-t, de nem volt lényegi különbség. Azért jövő hét elején ki fogom próbálni az Empyrean-t a Vorzüge beiktatásával is.
Elé megyek a kérdésnek, hogy akkor ha 6,3-as jack dugó van az Empyrean kábelén, akkor hogyan próbáltam ki a Kann - Vorzüge rendszeren? Vettem egy Furutech 6,3 mm - 3,5 mm átalakítót.
Remélem azért még emiatt nem kell elmennem gyónni leborulok.gif
Nyilván sokakat érdekel, hogy hogy szólt a Meze Empyrean a fent vázolt rendszeren.
Nos nem mennék elébe a részletes tesztnek, de annyit mondhatok rendkívüli hangja van.
Nagyon kellemes, nagyon muzikális, soha nem erőlködik. Valójában amikor hallgatom, nem egy eszközt hallgatok, hanem a zenét és ennél több dicséretet nem is lehet mondani egy fejhallgatóról.

Hiányérzetem egyedül az erőteljesebb rock felvételeknél volt, ahol hiányoltam a támadásnak azt a szintjét, amit például az otthoni rendszeremen hallok. Jó eséllyel persze itt jön ki, hogy egy erőteljesebb fejhallgatós rendszerrel már hallanám azt a szintű "támadás"-t (pl. Green Day - American Idiot). Később mindenképpen ki fogom próbálni néhány osztállyal feljebb játszó eszközökkel is.
Blogom

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2618
Csatlakozott: 2018.07.02., hétf. 13:52
Értékelés: 313

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

És ez így is van jól. :rolleyes:
Én is általam valamennyire megbízhatónak tartott illetve a gyártók oldalait böngészve választom ki az "áldozataimat". De többször belefutottam már olyanba mikor egy egekig magasztalt termék nekem nem tetszett vagy éppen az ellenkezője történt. Arra is van jó pár példa mikor két elismert (külföldi) tesztoldal véleménye szöges ellentétben van egymással. A "jó ár" sokaknál tudja feledtetni az esetleges hiányosságokat, de egy tesztelőnek itt mindig erőteljesen kell hangsúlyozni, hogy véleményét az ár-érték tekintetében írja.
Pontosan azért kell objektív, és nem az első lelkesedés hevében kialakult véleményt megfogalmaznod, mert olyanok olvassák akik nincsenek tisztában a dolgokkal. A netes fórumok többségére pont igaz a mondás: Egy bolond 100-at csinál. Ezt kell elkerülnöd mindenképpen, ha hosszútávon hiteles akarsz maradni, célközönségtől függetlenül.
Másrészről, feltételezve, hogy a hallásod jó és a tesztelt darabokat megfelelő minőségű és több műfajból kiválasztott zenékkel próbálod ki, szükséges, hogy hatalmas mennyiségű gyakorlati termékismereted legyen. Hiszen mi alapján döntenél élet és halál felett, ha csak pár darab fejhallgatót tudtál eddig kipróbálni nyugodt "otthoni" körülmények között? Egy párhangszeres csúcsminőségben felvett jazz szinte mindenen impresszíven tud megszólalni. De egy lendületesebb rock vagy egy lendületesebb nagyzenekari felvétel hamar megmutaja egy "mimózalelkű" fejhallgató gyengeségeit. Én ezt pl. pont 1-2 síkmágnesesnél tapasztaltam. Az emberek ízlése sokféle és pont ezen olcsóbb kategóriák vásárlói általában nem "audiofil zenék" hallgatásához keresnek partnert. Ezért a modern (populáris) zenékkel is illik őket kipróbálni. Egy jó fejhallgatóval még azok is úgy szólnak, ahogy sajnos a célközönségük lehet soha nem fogja hallani!
A tesztelés technikai feltételeinek is biztosítva kell lenni. Teljesen reális és életszerű ha egy párezres fülhallgatót egy telefonnal vagy egy kis médiaplayer-rel tesztelsz. De mi a helyzet a Meze Empyrean-el? Ha azt a kis Fiio-dal próbálgatod és az alapján írsz véleményt, nem gondolnám, hogy népszerű leszel azok között akik egy ilyen kategóriájú fejhallgatóról szeretnének ELFOGULATLAN és OBJEKTÍV véleményt olvasni. Mondjuk ehhez az is szükséges lenne, hogy ebből a kategóriából megfelelő mennyiségű gyakorlati tapasztalatod legyen.
Nálam volt Utopia, hát ... lehet én is váltanék. :ohnoohnoohno: Persze az Empyrean-t még nem "teszteltem" ezért nem is mondok róla semmit.
Szerintem aki 2-3 hét alatt nem tud megfogalmazni korrekt szakmai véleményt (már amennyiben ténylegesen használja is, nem csak pihen a polcon) az csak egy bohóc, nem szakember.
Tudod vannak olyan forgalmazók (és nem ismerik a lelkes és pozitív énedet) akik nem akarnak egy esetleges negatív kritikát olvasni az éppen egekig magasztalt termékükről. :D
Teljesen igazad van, mindenkinek a saját zsebéhez és igényeihez mérten kell megtalálnia a legjobb megoldást. Aki ezért lenéz valakit az nem audofil, hanem egy tapló.
Hidd el, ha találnék egy fejhallgatót 20e Ft-ért ami kielégíti (a mostani) igényeimet, én lennék a legboldogabb.

Avatar
nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1472
Csatlakozott: 2016.08.31., szer. 01:25
Értékelés: 402

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Avatar
R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 359
Csatlakozott: 2016.10.17., hétf. 13:31
Értékelés: 56

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

MrCollector írta:
2018.12.07., pén. 07:48
Nekem szimpatikus mikor valakit érdekel egy téma és megpróbál minél többet megtudni róla. Majd ezt a tudást és a tapasztalatait megosztja másokkal önzetlenül. A tesztoldalak mások, hiszen a szakmai hozzáértés (remélhetőleg) mellett náluk anyagi érdekek is motiválják a publikálást.
Viszont ez már némi felelősséggel is jár, hiszen lehet valaki az ő lelkesedése nyomán akar szert tenni valamire. Nagyon csínján kell bánni a szuperlatívuszokkal, mert hamar hiteltelenné tud válni maga az író. Én sajnos már találkoztam olyan magyar írással, ahol a tesztelő személyes garanciával ajánlott egy olyan fejhallgatót, ami az én véleményem szerint közel sem nyújtotta azt a zenei élményt ami a tesztben le volt írva.
Másrészt megfelelő mennyiségű gyakorlati tapasztalat szükséges ahhoz, hogy valamit be tudjunk sorolni egy kategóriába. A "hallottam már 1-2 darabot" ehhez édeskevés, félrevezető és azonnal rávilágít a "tesztelő" amatőrségére.
A legvégén és tényleg nem bántásként, ha valaki audiofilnek nevezi magát, hogyan is gondolhatja, hogy ezekben a kategóriákban megtalálja a végállomást??? Én magamat pl. maximum lelkes zenehallgatónak titulálnám, aki a lehetőségeihez képest próbálja a számára legjobb hangot megtalálni.


Örülök, hogy ilyen jó kis eszmecsere alakult itt ki a blogomról és annak meg pláne, hogy ez kulturált keretek között került megfogalmazásra. :rolleyes:

Nos alapvetően pozitív ember vagyok, ez átjön a blogomról is.
Nem terveztem azt, hogy a 2016. őszi bejegyzésem után még írni fogok, akkor az első lelkesedésemet akartam másokkal is megosztani. Napjainkban egy digitális zenei forradalom zajlik ez határozott meggyőződésem, és igen ezért én nagyon tudok lelkesedni. Egyre olcsóbban egyre jobb készülékeket dobnak piacra. A blogomról olvasható lelkesedés azért van, mert én nem úgy választok tesztkészüléket, hogy begyűjtök egy csomó kütyüt, és mindegyikről írok, leírva, hogy a kétharmada ennek szemét, hanem sokat olvasok fórumokat, webes audió készülékeket tesztelő oldalakat, és mondjuk ki: csemegézek, kiválasztom azokat a termékeket, amelyekre nagyon kíváncsi vagyok, és ár-érték arányban a legjobbnak tartják.
A blogom célközönsége tekintetében pedig ne Magatokból induljatok ki. Ti akik rendszeresen írtok ide, számotokra nyilvánvalóan meghatározó hobbi ez, sőt több annál, egyfajta alapvetés.
A blogomat viszont sok olyan ember olvassa, akik alapból ha valamilyen zenelejátszót, fülhallgatót, fejhallgatót vennének, akkor bemennének a Mediamarkt-ba, ahol jó eséllyel eladnának nekik egy Bose zajcsökkentő fülest, ők pedig nagyon boldogok lennének vele. Én viszont azt szeretném, ha hozzám hasonlóan minél több ember értesülne arról, hogy a középszernek van alternatívája, ugyanis a Bose áráért egy Fiio BTR3 - KZ ZS5 (spéci kábellel) meggyőződésem, hogy teljesen más élményt képes nyújtani.
Amúgy köszönettel veszem a kritikátokat és meg is fogadom azt, visszább veszek majd a jelzőkből :smile53:
Ami a 6000 Ft-ért beszerzett végállomást illeti:
Én soha nem írtam le olyat, hogy ez a csúcs, ennél nincs feljebb, felejtsünk el minden mást, mert megérkeztünk a nirvánába. Szerintem egy audiofil (én annak érzem magam és ezen nem is szeretnék változtatni) számára nincs igazi végállomás. Olvassatok bele a Head-Fi Meze Empyrean topikjába, ahol a 3200 dolláros árú Focal Utopia-val rendelkező fórumozók Meze Empyrean-ra akarnak váltani. Persze persze az ilyen beszerzéseket az anyagi helyzet is befolyásolja, de nem irigylem azokat, akiknek a kezükben van valami kincs, és mégis másik kincsre vágynak. Lám lám a túlzott gazdagság is lehet ártalmas :ohnoohnoohno:
A fél évig való ismerkedésről: kezdődő párkapcsolatban ez természetesen így van :napsut:
Sajnos nekem nem adnak fél évre kölcsön egy készüléket, jó ha 2 hétig nálam lehet.
Vannak olyan kereskedők, akik simán a kezembe tesznek egy 1,3 millió forintos DAP-ot, míg egy másik kereskedőtől egy 110 ezer forintos DAC-ot kértem volna el tesztelésre, de még csak a válasszal sem tiszteltek meg...
Bevallom boldoggá tesz az a tény, hogy a blogomon egyre többen jelzik az ajánlásomra megvettek valamit, amivel nagyon elégedettek. Igen az a célom, hogy minél több honfitársunk élvezzen minőségi zenét és ha ehhez én hozzá tudok járulni, már megérte. Ja és gondoljunk a szegényebb néprétegekre, lehet, hogy számukra egy olcsó kínai fülhallgató egy nemvárt örömöt jelenthet az ünnepekre.
Abban tökéletesen egyetértek, hogy ez a műfaj szubjektív nagyon, mindenkinek más hang tetszik...ennek ellenére a jövőben is be fogok itt és a blogomon is számolni a legérdekesebb hírekről érdekességekről, legyen az 3700 forintos kínai belső füles, vagy 975 ezer forintos román-ukrán fejhallgató. :kiss:
Blogom

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2618
Csatlakozott: 2018.07.02., hétf. 13:52
Értékelés: 313

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

Nekem szimpatikus mikor valakit érdekel egy téma és megpróbál minél többet megtudni róla. Majd ezt a tudást és a tapasztalatait megosztja másokkal önzetlenül. A tesztoldalak mások, hiszen a szakmai hozzáértés (remélhetőleg) mellett náluk anyagi érdekek is motiválják a publikálást.
Viszont ez már némi felelősséggel is jár, hiszen lehet valaki az ő lelkesedése nyomán akar szert tenni valamire. Nagyon csínján kell bánni a szuperlatívuszokkal, mert hamar hiteltelenné tud válni maga az író. Én sajnos már találkoztam olyan magyar írással, ahol a tesztelő személyes garanciával ajánlott egy olyan fejhallgatót, ami az én véleményem szerint közel sem nyújtotta azt a zenei élményt ami a tesztben le volt írva.
Másrészt megfelelő mennyiségű gyakorlati tapasztalat szükséges ahhoz, hogy valamit be tudjunk sorolni egy kategóriába. A "hallottam már 1-2 darabot" ehhez édeskevés, félrevezető és azonnal rávilágít a "tesztelő" amatőrségére.
A legvégén és tényleg nem bántásként, ha valaki audiofilnek nevezi magát, hogyan is gondolhatja, hogy ezekben a kategóriákban megtalálja a végállomást??? Én magamat pl. maximum lelkes zenehallgatónak titulálnám, aki a lehetőségeihez képest próbálja a számára legjobb hangot megtalálni.

RIEC

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: RIEC »

[/quote]
...Ez az írásmód átgondolása mellett azzal jár, hogy elkötelezettségeidet némileg átgondolod, s szélesíted a tapasztalataid tárházát, s kedvenc referencia készülékeid mellett megpróbálsz másra is figyelni, s a negatívumokat is éppúgy igyekszel rögzíteni, mint azt, hogy mi mennyire, de mennyire jó.
Örülök, hogy rendszeresen irkálsz (ide is)...
[/quote]

Kedves András!

Eleinte én is furcsállottam az eufórikus lelkesedésed ami átsütött az írásaidból aztán rájöttem, hogy te ilyen vagy, neked ez a habitusod, egy rajongó lélek vagy, neked a 7 is páros. Kaptál már itt elég hideg vizet a nyakadba amit a kezdeti szárnypróbálgatásoknak tudok be, de ezt a bloggozást is tanulni kell és mára egészen jól belemelegedtél. Nem állítom, hogy én vagyok a célközönséged - teljesen más módon és okokból hallgatok zenét mint te -, de disznóság volna részemről nem akceptálni azt az igyekezetet amit beleraksz egy-egy cikkedbe. Meg miért kellene neked úgy írnod mint másoknak? Ha nincsenek világmegváltó szándékaid akkor bőven elegendő arról írnod ami foglalkoztat és ha neked az a véleményed amit megfogalmazol és úgy ahogy megfogalmazod akkor azt én elhiszem, legfeljebb nem feltétlen értek veled egyet. Téged a kevéssé drága holmik hoznak lázba - én tuti, hogy a planart le sem venném a fülemről nemhogy az olcsó kínait hallgassam helyette - és rajtad kívűl sokan vannak még ezzel így. Vagy ott van az MQA? Van aki köpköd rá, Michael Fremer meg azért nem veszi meg a Moon Audio dacját mert az nem MQA képes. A hifizés egy nagy csatatér ahol az ellenfelek jó mélyen beásták magukat a talajba és szinte lehetetlen akárcsak egy métert is előrenyomulni anélkül, hogy egy srapnel el ne találna.

Stilisztikai és tartalmi kérdéseket nem feszegetnék mert sem irodalmár sem műszaki ember nem vagyok, inkább a felelősség az amire felhívnám a figyelmet. Mert nagyon nem mindegy, hogy egy termék dícsérése mögött mekkora tapasztalat húzódik meg. Fremernél is fél évet, évet időzik el egy-egy holmi mire érdemben mer róla nyilatkozni. Nekem ez így szimpatikus. Ez különbözteti meg a kritikust a szimpla termékismertetőtől. És ez lesz az amiért idővel oda fognak figyelni minden szavára. Gondolom neked is vannak ilyen ambícióid különben minek ölnél bele annyi időt a projektbe?

Avatar
bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2081
Csatlakozott: 2016.10.27., csüt. 11:40
Értékelés: 1817
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

R_Andras írta:
2018.12.06., csüt. 18:17
Arra nem gondolsz, hogy rendelsz egyet és meghallgatod?
Ha itt megnézed a korábbi bejegyzéseket már van olyan fórumtárs, aki rendelt egyet és már nyersen (bejáratás közben) annyira tetszik neki, hogy azon gondolkodik, hogy minden családtagjának rendel egyet.

Azért hogy a kérdésedre is válaszoljak...
A felvázolt füles jellemzői:
- kiváló transzparencia,
- nagyon jó mély hang visszaadás, nem túl sok, pont jó,
- remek térérzet,
- élő felvételeknél nagyszerű jelenlét élmény,
- meglepően jó dinamika,
- zajt soha nem hallani róla,
- torzítást soha nem hallani róla,
- nagyon jó magas hang visszaadás
- hihetetlenül minőségi hang ennyi pénzért.

A fentiek csak a memóriahabos zenedugó (fülilleszték) használatával érvényesek, mert a gyári szilikon dugók csak néhány felhasználónak ideálisak, mivel nem képesek felvenni a hallójárat alakját.

Ami hátrány, hogy a közép tartomány kissé visszafogott, de ezekre az olcsó, kínai fülesekre az úgynevezett V forma jellemző (mély és magas OK. közép halványabb).

Én megértem ha valaki hezitál egy több százezres füles megvásárlása előtt és sokakat megkérdez milyennek látják a kiválasztottat, de ha ismerkedni akarsz ezzel a szegmenssel, egyszerűen vegyél egy KZ ZSN-t 11,5 euróért, mint én a hét elején (Ebay-Hongkong), járasd be kb. 4-5 napig a kábelével együtt, próbáld ki és ha nagyon gagyinak tartod, maximum úgy jártál, hogy azt mondod Magadnak: ebben a gyors étteremben többet nem eszek hamburgert :rolleyes:

Amúgy nem jellemző rám a pénz szórás, de karácsonykor a fiam KZ ZS5-t, a lányom KZ ZSN-t és a két unkahúgom KZ ZST-t fog kapni mások mellett ajándékba...és csodálkoznék ha nem azt mondanák, hogy kenterbe veri a gyári mobiltelfonjukhoz adott füleseket....jó tudom, az nem nagy kunszt :D

Gondolhatod, hogy jól szólt, ha itt van nálam egy Meze Empyrean és 1 órán át a kínai belső fülest hallgattam az új kábelével, és nem az Empyreant, amely egyébként zseniális hangú fejhallgató!
Kedves András!
Ez most nem a fej- és fülhallgatókról fog szólni egy kicsit, hanem arról, hogy hogyan írsz.
A kiemelt rész egyrészt minden hifista nedves álma, másrészt egy halom elcsépelt klisé, harmadrészt pedig a minimum elvárás minden tisztességes fej- és fülhallgatóval szemben. Ezek így egyszerre. Éppen ezért nehezen hihető. Belenéztem a blogodban írottakba is. Nem nagyon láttam nyomát annak, hogy neked bármi valaha is nem tetszett volna. Lelkesedésed töretlen, mintha független lenne attól, amit hallgatsz, vagy attól, amit hallasz. Nem fukarkodsz a jelzőkkel, melyek szinte mindegyike szuperlatívuszban fordul elő az ezáltal teljesen egyneművé váló mondataidban. Nincs különbség, nincs viszonyítási alap, melyhez képest megítélhetné egyszeri olvasód mondandód komolyságát. Ezért aki egy kicsit is másképp gondolkodik az általad pozitívan értékelt eszközökről, technikai megoldásokról, eljárásokról, zenékről, stb. az nem egy ponton fog vitatkozni veled, hanem az egész mondandódat kérdőjelezi meg egy mozdulattal, mert teljességgel elfogultnak fog tartani. (Én például hajmeresztőnek tartom az MQA kapcsán általad leírtakat, hogy hatezer forintos kínai vackokat tüntetsz ki az audiofil jelzővel, stb.)
Félre ne érts, nem azt mondom, hogy minden, amit írsz hamisság, csak azt, hogy ha azt szeretnéd, hogy mondandódat komolyabban vegyék, akkor egyrészt másképp kellene írnod, s árnyalni azt a tapasztalatot, érzékletesebbé, viszonyíthatóvá tenni mások számára is. Ez az írásmód átgondolása mellett azzal jár, hogy elkötelezettségeidet némileg átgondolod, s szélesíted a tapasztalataid tárházát, s kedvenc referencia készülékeid mellett megpróbálsz másra is figyelni, s a negatívumokat is éppúgy igyekszel rögzíteni, mint azt, hogy mi mennyire, de mennyire jó.
Örülök, hogy rendszeresen irkálsz (ide is), és szeretném, ha soraimat nem vennéd személyeskedésnek, csak egy fórum- és hobbitárs segítő szándékú tanácsának.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2618
Csatlakozott: 2018.07.02., hétf. 13:52
Értékelés: 313

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

R_Andras írta:
2018.12.06., csüt. 18:17
Tehát szerinted jobban szól, mint pl. egy MDR-7506, egy ATH-M50x, egy Momentum2 ? Amik mondjuk szerintem az említett Meze-től jobbak. Mitől szól jobban? Tisztábbak, valósághűbbek a hangok? Kiegyenlítettebb a hangzás? Nagyobb a dinamika? Jobb a térérzet? Milyen zenékkel? Nem kötekedésképpen, de ha már egy ilyen (hihetetlen) véleményt megfogalmazol lehetnél egy kicsit konkrétabb. Ha csak simán úgy fogalmaztál volna, hogy ennyiért nagyon jó egy szót sem szóltam volna...



Arra nem gondolsz, hogy rendelsz egyet és meghallgatod?
Ha itt megnézed a korábbi bejegyzéseket már van olyan fórumtárs, aki rendelt egyet és már nyersen (bejáratás közben) annyira tetszik neki, hogy azon gondolkodik, hogy minden családtagjának rendel egyet.

Azért hogy a kérdésedre is válaszoljak...
A felvázolt füles jellemzői:
- kiváló transzparencia,
- nagyon jó mély hang visszaadás, nem túl sok, pont jó,
- remek térérzet,
- élő felvételeknél nagyszerű jelenlét élmény,
- meglepően jó dinamika,
- zajt soha nem hallani róla,
- torzítást soha nem hallani róla,
- nagyon jó magas hang visszaadás
- hihetetlenül minőségi hang ennyi pénzért.

A fentiek csak a memóriahabos zenedugó (fülilleszték) használatával érvényesek, mert a gyári szilikon dugók csak néhány felhasználónak ideálisak, mivel nem képesek felvenni a hallójárat alakját.

Ami hátrány, hogy a közép tartomány kissé visszafogott, de ezekre az olcsó, kínai fülesekre az úgynevezett V forma jellemző (mély és magas OK. közép halványabb).

Én megértem ha valaki hezitál egy több százezres füles megvásárlása előtt és sokakat megkérdez milyennek látják a kiválasztottat, de ha ismerkedni akarsz ezzel a szegmenssel, egyszerűen vegyél egy KZ ZSN-t 11,5 euróért, mint én a hét elején (Ebay-Hongkong), járasd be kb. 4-5 napig a kábelével együtt, próbáld ki és ha nagyon gagyinak tartod, maximum úgy jártál, hogy azt mondod Magadnak: ebben a gyors étteremben többet nem eszek hamburgert :rolleyes:

Amúgy nem jellemző rám a pénz szórás, de karácsonykor a fiam KZ ZS5-t, a lányom KZ ZSN-t és a két unkahúgom KZ ZST-t fog kapni mások mellett ajándékba...és csodálkoznék ha nem azt mondanák, hogy kenterbe veri a gyári mobiltelfonjukhoz adott füleseket....jó tudom, az nem nagy kunszt :D

Gondolhatod, hogy jól szólt, ha itt van nálam egy Meze Empyrean és 1 órán át a kínai belső fülest hallgattam az új kábelével, és nem az Empyreant, amely egyébként zseniális hangú fejhallgató!
[/quote]

Tudod a pénzt én sem szoktam szórni. Nem szeretem a fülhallgatókat semmi szükségem sincs rá. Még az sem ér meg ennyit nekem, hogy esetleg rádcáfoljak. De szívesen benne vagyok egy közös meghallgatásban, az említett fejhallgatókkal szemben. Hidd el, amennyiben igazad van, én is leírom ide (de azt is ha nincs).
"Gondolhatod, hogy jól szólt, ha itt van nálam egy Meze Empyrean és 1 órán át a kínai belső fülest hallgattam az új kábelével, és nem az Empyreant, amely egyébként zseniális hangú fejhallgató!"
Ezek után több dologra is tudok gondolni. :D

Avatar
R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 359
Csatlakozott: 2016.10.17., hétf. 13:31
Értékelés: 56

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

Tehát szerinted jobban szól, mint pl. egy MDR-7506, egy ATH-M50x, egy Momentum2 ? Amik mondjuk szerintem az említett Meze-től jobbak. Mitől szól jobban? Tisztábbak, valósághűbbek a hangok? Kiegyenlítettebb a hangzás? Nagyobb a dinamika? Jobb a térérzet? Milyen zenékkel? Nem kötekedésképpen, de ha már egy ilyen (hihetetlen) véleményt megfogalmazol lehetnél egy kicsit konkrétabb. Ha csak simán úgy fogalmaztál volna, hogy ennyiért nagyon jó egy szót sem szóltam volna...
[/quote]




Arra nem gondolsz, hogy rendelsz egyet és meghallgatod?
Ha itt megnézed a korábbi bejegyzéseket már van olyan fórumtárs, aki rendelt egyet és már nyersen (bejáratás közben) annyira tetszik neki, hogy azon gondolkodik, hogy minden családtagjának rendel egyet.

Azért hogy a kérdésedre is válaszoljak...
A felvázolt füles jellemzői:
- kiváló transzparencia,
- nagyon jó mély hang visszaadás, nem túl sok, pont jó,
- remek térérzet,
- élő felvételeknél nagyszerű jelenlét élmény,
- meglepően jó dinamika,
- zajt soha nem hallani róla,
- torzítást soha nem hallani róla,
- nagyon jó magas hang visszaadás
- hihetetlenül minőségi hang ennyi pénzért.

A fentiek csak a memóriahabos zenedugó (fülilleszték) használatával érvényesek, mert a gyári szilikon dugók csak néhány felhasználónak ideálisak, mivel nem képesek felvenni a hallójárat alakját.

Ami hátrány, hogy a közép tartomány kissé visszafogott, de ezekre az olcsó, kínai fülesekre az úgynevezett V forma jellemző (mély és magas OK. közép halványabb).

Én megértem ha valaki hezitál egy több százezres füles megvásárlása előtt és sokakat megkérdez milyennek látják a kiválasztottat, de ha ismerkedni akarsz ezzel a szegmenssel, egyszerűen vegyél egy KZ ZSN-t 11,5 euróért, mint én a hét elején (Ebay-Hongkong), járasd be kb. 4-5 napig a kábelével együtt, próbáld ki és ha nagyon gagyinak tartod, maximum úgy jártál, hogy azt mondod Magadnak: ebben a gyors étteremben többet nem eszek hamburgert :rolleyes:

Amúgy nem jellemző rám a pénz szórás, de karácsonykor a fiam KZ ZS5-t, a lányom KZ ZSN-t és a két unkahúgom KZ ZST-t fog kapni mások mellett ajándékba...és csodálkoznék ha nem azt mondanák, hogy kenterbe veri a gyári mobiltelfonjukhoz adott füleseket....jó tudom, az nem nagy kunszt :D

Gondolhatod, hogy jól szólt, ha itt van nálam egy Meze Empyrean és 1 órán át a kínai belső fülest hallgattam az új kábelével, és nem az Empyreant, amely egyébként zseniális hangú fejhallgató!
Blogom

Avatar
nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1472
Csatlakozott: 2016.08.31., szer. 01:25
Értékelés: 402

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: nadtom »

RIEC írta:
2018.12.06., csüt. 11:54
Kedvencem az amikor megérkezik az új cucc, be sincs járatva de már kábelekre költenek. Elárulom, hogy pl a HD600 cipómadzagja annyira jó, hogy a Furutech kábelt csak a 4 tűs XLR csatlakozó miatt vettem meg hozzá. Ha lenne egy Pass Labs HA1 a szobámban tuti, hogy nem vásárolom meg. Ugyanakkor megértem ha vki egy MrSpeakers Etherhez vesz egy másikat, egy általa jobbnak véltet mert neki kell az az 5% + javulás is ami a gyári kábellel elvész. Van amire érdemes költeni van amire teljességgel felesleges, de mindenki úgy vasvillázza ki a pénzt az ablakán ahogy neki tetszik.
Ha ezt nekem címezted, akkor elárulom, hogy nem vettem volna kábelt, ha elég hosszú lett volna a gyári 1,2m-es kábel. ;)
A gyári rövid kábellel viszont csak kínlódok, mert a dac-tól nem ér el a hallgatási pozicíóba.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Avatar
nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1472
Csatlakozott: 2016.08.31., szer. 01:25
Értékelés: 402

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: nadtom »

R_Andras írta:
2018.12.06., csüt. 14:35

Nekem ez a KZ ZS5 az első belső fülesem (IEM). Nem tudom hát ebben a műfajban mihez hasonlítani.
Én a mindennapokban Meze 99 Classics-ot hallgatok nagy megelégedéssel, aminek a hangja értelemszerűen jobb, mint a 12.800-ért vett kínai fülesé.

A KZ ZS5 a Yinyoo kábellel szerintem jobban szól, mint bármelyik fejhallgató a Meze Neo ára alatt (ami most 60 ezer Ft.)
Hallottam ebben a kategóriában olcsóbb Audio-Technika és AKG füleseket.
Szerintem a mai állapotában a KZ ZS5 jobban szól náluk!
Ami viszont biztos, a Sennheiser Bluetooth fülesemnél lényegesen jobban szól a Fiio BTR3-al használva!
Direkt összehasonlítást most nem tudok tenni, de érdemes kipróbálni, nem fogsz csalódni benne.
A Meze 99 Classics-ot én is hallottam, de nekem az még messze volt a jó hangtól (és ezt abszolút nem bántásként mondom). Szerintem a Meze egy mindenevő füles amit amolyan loudness-esre hangoltak, mindenesetre a Sonus Faber fülesétől jobban szólt (ami akciósan is drágább volt, mint a Meze). A jó hang persze nagyon relatív, kinek mi tetszik.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2618
Csatlakozott: 2018.07.02., hétf. 13:52
Értékelés: 313

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

R_Andras írta:
2018.12.06., csüt. 14:35
Én sosem zárkózom el olcsóbb dolgok vételétől (SŐT!!!), de sajnos nem nagyon találkoztam még olyannal, hogy valami töredék áron jobb minőséget nyújtana. Kivétel, ha valami le van árazva töredék árára. Arra viszont van bőven példa, hogy valami közel sem ér annyit amennyiért árulják. Természetesen a kínai netes árak alapból sokkal olcsóbbak, mint az itthoni forintosak.
"Határozottan meg vagyok győződve arról, hogy ennyi pénzért ilyen szenzációs hangot nemigen lehet hallani." Én inkább azt kérdezném meg, hogy mi az ami szerinted így vagy már jobban szól (lehetőleg valami ismert darabhoz hasonlítsd kérlek ne egy másik kínai csodához)? Ugyanis kíváncsi vagyok számodra mit jelent a "szenzációs hang".
Nekem ez a KZ ZS5 az első belső fülesem (IEM). Nem tudom hát ebben a műfajban mihez hasonlítani.
Én a mindennapokban Meze 99 Classics-ot hallgatok nagy megelégedéssel, aminek a hangja értelemszerűen jobb, mint a 12.800-ért vett kínai fülesé.

A KZ ZS5 a Yinyoo kábellel szerintem jobban szól, mint bármelyik fejhallgató a Meze Neo ára alatt (ami most 60 ezer Ft.)
Hallottam ebben a kategóriában olcsóbb Audio-Technika és AKG füleseket.
Szerintem a mai állapotában a KZ ZS5 jobban szól náluk!
Ami viszont biztos, a Sennheiser Bluetooth fülesemnél lényegesen jobban szól a Fiio BTR3-al használva!
Direkt összehasonlítást most nem tudok tenni, de érdemes kipróbálni, nem fogsz csalódni benne.
[/quote]

Tehát szerinted jobban szól, mint pl. egy MDR-7506, egy ATH-M50x, egy Momentum2 ? Amik mondjuk szerintem az említett Meze-től jobbak. Mitől szól jobban? Tisztábbak, valósághűbbek a hangok? Kiegyenlítettebb a hangzás? Nagyobb a dinamika? Jobb a térérzet? Milyen zenékkel? Nem kötekedésképpen, de ha már egy ilyen (hihetetlen) véleményt megfogalmazol lehetnél egy kicsit konkrétabb. Ha csak simán úgy fogalmaztál volna, hogy ennyiért nagyon jó egy szót sem szóltam volna...

Avatar
R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 359
Csatlakozott: 2016.10.17., hétf. 13:31
Értékelés: 56

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

Én sosem zárkózom el olcsóbb dolgok vételétől (SŐT!!!), de sajnos nem nagyon találkoztam még olyannal, hogy valami töredék áron jobb minőséget nyújtana. Kivétel, ha valami le van árazva töredék árára. Arra viszont van bőven példa, hogy valami közel sem ér annyit amennyiért árulják. Természetesen a kínai netes árak alapból sokkal olcsóbbak, mint az itthoni forintosak.
"Határozottan meg vagyok győződve arról, hogy ennyi pénzért ilyen szenzációs hangot nemigen lehet hallani." Én inkább azt kérdezném meg, hogy mi az ami szerinted így vagy már jobban szól (lehetőleg valami ismert darabhoz hasonlítsd kérlek ne egy másik kínai csodához)? Ugyanis kíváncsi vagyok számodra mit jelent a "szenzációs hang".
[/quote]

Nekem ez a KZ ZS5 az első belső fülesem (IEM). Nem tudom hát ebben a műfajban mihez hasonlítani.
Én a mindennapokban Meze 99 Classics-ot hallgatok nagy megelégedéssel, aminek a hangja értelemszerűen jobb, mint a 12.800-ért vett kínai fülesé.

A KZ ZS5 a Yinyoo kábellel szerintem jobban szól, mint bármelyik fejhallgató a Meze Neo ára alatt (ami most 60 ezer Ft.)
Hallottam ebben a kategóriában olcsóbb Audio-Technika és AKG füleseket.
Szerintem a mai állapotában a KZ ZS5 jobban szól náluk!
Ami viszont biztos, a Sennheiser Bluetooth fülesemnél lényegesen jobban szól a Fiio BTR3-al használva!
Direkt összehasonlítást most nem tudok tenni, de érdemes kipróbálni, nem fogsz csalódni benne.
Blogom

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2618
Csatlakozott: 2018.07.02., hétf. 13:52
Értékelés: 313

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

R_Andras írta:
2018.12.06., csüt. 10:41
nadtom írta:
2018.12.05., szer. 20:01
Bitrograde fórumtárs javasolta a Triton Audio-t (http://tritonaudiocables.com), akik nagyon jó füles kábeleket csinálnak, így rendeltem is tőlük az AR-H1-eshez egy upgrade kábelt (az eredeti sajnos csak 1,2m). Nagyon segítőkész David, hétvégén is válaszolt. Leírtam milyen hangkaraktert szeretnék, illetve utánna olvasott a fülesemnek, ennek megfelelően javasolt 2 kábeltípust.
Ez már az én kábelem, és úton van. :D
B4800643-5C2E-4625-8425-549865691651.jpeg
Itt ritkán esik szó belső fülesekről (IEM), de ma meg kell osszam Veletek az élményt, ha már kábelről esett szó.
Most ezt hallgatom:

F412137C-AF6D-49B3-9E0E-D99C6B9D2D20.jpeg

Fioo BTR3 lejátszó - Vorzüge Pure II + fejhallgató erősítő - KZ ZS5 IEM az új Yinyoo 8 szálas ezüstözött kábellel és nem hiszek a fülemnek 36_1_11.gif

A már alapból remek ZS5 ezzel az akcióban 13 dollárért vett zseniális kábellel valami döbbenetesen szól!

A KZ ZS5 + Comply memóriahabos zenedugó + a Yinyoo kábel együtt 12.800 Ft-ba került!!!

Határozottan meg vagyok győződve arról, hogy ennyi pénzért ilyen szenzációs hangot nemigen lehet hallani.

Próbáljatok ki Ti is :napsut:
Szia!

Én sosem zárkózom el olcsóbb dolgok vételétől (SŐT!!!), de sajnos nem nagyon találkoztam még olyannal, hogy valami töredék áron jobb minőséget nyújtana. Kivétel, ha valami le van árazva töredék árára. Arra viszont van bőven példa, hogy valami közel sem ér annyit amennyiért árulják. Természetesen a kínai netes árak alapból sokkal olcsóbbak, mint az itthoni forintosak.
"Határozottan meg vagyok győződve arról, hogy ennyi pénzért ilyen szenzációs hangot nemigen lehet hallani." Én inkább azt kérdezném meg, hogy mi az ami szerinted így vagy már jobban szól (lehetőleg valami ismert darabhoz hasonlítsd kérlek ne egy másik kínai csodához)? Ugyanis kíváncsi vagyok számodra mit jelent a "szenzációs hang".

Avatar
bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2081
Csatlakozott: 2016.10.27., csüt. 11:40
Értékelés: 1817
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

RIEC írta:
2018.12.06., csüt. 11:54
Gyanúsan olcsó dolgokat illik döbbenetes jelzővel illetni? Én kicsit szkeptikus vagyok amikor filléres holmikat ajánl valaki a nagyszerű zenei élmény reményében.
Nekem is hasonló érzéseim vannak. Arra lennék kíváncsi - ellenpróbaképp, hogy András mit hallott például kutyaütőnek (sok pénzért vagy egy kicsit kevesebbért)?
RIEC írta:
2018.12.06., csüt. 11:54
De legyen neked igazad! Sajnos sokkal drágább holmikat is ajnároztak már itt, hogy hű de nagyszerű meg, hogy mennyivel jobb mint a 20 éve megingathatatlan zászlóshajó és még olcsóbb is nála aztán 1 hétre rá embereink már árulták is az erre szolgáló topikban miközben már be is rendelték a laptop ára másik fülest. Még csak ki sem próbálták rendesen. Kedvencem az amikor megérkezik az új cucc, be sincs járatva de már kábelekre költenek. Elárulom, hogy pl a HD600 cipómadzagja annyira jó, hogy a Furutech kábelt csak a 4 tűs XLR csatlakozó miatt vettem meg hozzá. Ha lenne egy Pass Labs HA1 a szobámban tuti, hogy nem vásárolom meg. Ugyanakkor megértem ha vki egy MrSpeakers Etherhez vesz egy másikat, egy általa jobbnak véltet mert neki kell az az 5% + javulás is ami a gyári kábellel elvész. Van amire érdemes költeni van amire teljességgel felesleges, de mindenki úgy vasvillázza ki a pénzt az ablakán ahogy neki tetszik.
Szerény tapasztalataim szerint kábelekre fülhallgatók esetében is érdemes költeni. Nem csak a szimmetrikus meghajtásra való áttérés miatt, hanem mert vannak esetek, amikor a kábel képes változtatni a tónusokon, de akár a fejhallgató gyorsaságát is meghatározhatja. Nem is olyan rég a Hifiman HE-400i kapcsán adódott olyan tapasztalatom, hogy mennyire másképp szól az alapkábelével, a Bordor-féle DIY-kábellel, illetve a Tiglon Audio ezüst-réz kábelével. Nem ég és föld, de a Tiglon adta meg a végső lökést, hogy megtartottam a Hifimant.
RIEC írta:
2018.12.06., csüt. 11:54
Kísérletezés? Én túlságosan szegény vagyok ahhoz, hogy megengedhessem magamnak az olcsó portékát. Sajna. Nem a fióknak vásárolok. Másrészt ha azt nézem, hogy a zenehallgatás vad szenvedélyem és nem csupán háttérbeli zajkeltés akkor meg végképp odafigyelek a minőségi hangzásra.
Teljesen egyetértek veled, nem szabad az olcsó portéka elpazatrolni az ember forrásait. Nekem is most először van életemben két saját fejhallgatóm. Eddig mindig a "csak egy maradhat" elvét követtem, de most a Hifiman és a Sennheiser nagyon jól kiegészítik egymást. Nyilván az lehet az oka (többek között), hogy nem csak komolyzenét hallgatok.
RIEC írta:
2018.12.06., csüt. 11:54
A kiemelkedő minőségért egyelőre fizetni kell. Spórolni talán csak az erősítő részen tudunk. De azt a vásárlást is érdemes jól megfontolni.
Na, pont azon nehéz "spórolni". Különösen a nagy impedanciás fejeseknél nem mindegy, mivel próbálkozik az egyszeri zenehallgató. Az alsóbb (és közepes) árkategóriában hihetetlen sok rossz erősítő van, vagy akár csak olyan, mely nem passzol az éppen kézre kerített füleshez. Kevés olyan alap készülék van, különösen DAC/ampból, amire többfelé elindulva lehet építkezni. Chord, Centrance, Resonessence, én kb. ennyiről tudok.
De persze te DAP-ról hallgatod a zenét, azt a világot nem ismerem annyira. Remélem, mesélsz majd róla.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Avatar
R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 359
Csatlakozott: 2016.10.17., hétf. 13:31
Értékelés: 56

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

Gyanúsan olcsó dolgokat illik döbbenetes jelzővel illetni?

A kiemelkedő minőségért egyelőre fizetni kell. Spórolni talán csak az erősítő részen tudunk. De azt a vásárlást is érdemes jól megfontolni.
[/quote]

Már majdnem válaszoltam is Neked, az előbb elküldött post-ban :D

A döbbenetes jelzőt úgy kell érteni, hogy amikor ezeket a tényleg nagyon olcsó kínai füleseket meghallgatom az jár a fejemben, hogy ha kitavaszodik és megyek futni a szigetre, akkor korábban elképzelhetetlenül jó hangminőséget fogok élvezni a Fiio BTR3 és egy kínai füles segítségével. A döbbenetes tehát nem azt jelenti, hogy jobb, mint az általad említett presztízs fejhallgatók, hanem azt, hogy sokkal jobb, mint a korábban futáshoz, edzéshez használt Sennheiser pxc 310 bt fülesem és azon vagyok megdöbbenve, hogy ezt ennyi pénzért produkálják, miközben a Sennheiser annak idején akcióban került 60 ezerbe!
Blogom

Avatar
R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 359
Csatlakozott: 2016.10.17., hétf. 13:31
Értékelés: 56

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

Tul írta:
2018.12.05., szer. 14:13
Jaj, egyébként hogy az alsó végről is essen némi szó..
R_Andras tapasztalatait olvasva hirtelen felindulásból rendeltem egy KZ ZS6-ot kínából, nem egész 5000Ft-ért, tuning kábellel együtt :)
Tegnap kezdtem el hallgatni, tehát még bőven bejáratós, de az a nagyon nagy helyzet, hogy már most annyira meggyőző, hogy szerintem rendelek minden családtagomnak :smile32:
Egy kicsit még érdesen szól és mélydúsan, de állítólag ezen pontokon a bejáratás nagyon sokat hoz. Na meg ez a karakter valószínű csak a kifinomultabb füleknek igényli a járatást, az utca emberének szerintem ez az igazi, vágyott hang. Egyértelműen a legjobb bedugós füles, amit eddig hallottam, igaz, hogy a Sennheiser IE8-tól feljebb még nem merészkedtem - - bár ezután nem is fogok :)
Valakinek van esetleg?
Örülök, hogy tetszik, szerintem ár - érték arányban ezek a KZ fülesek verhetetlenek.
Még egy tipp:
Kann ZSN szobor (FILEminimizer).jpg
Kann ZSN szobor (FILEminimizer).jpg (486.91 KiB) Megtekintve 1658 alkalommal
Kipróbáltam az épp tesztelésre nálam lévő Astell & Kern Kann-al az október végén piacra dobott KZ ZSN-t és azt mondtam magamban: Hogyan képesek ezek a Kínaiak a kakiból is aranyat csinálni :smile53:
Akinek a ZS5 vagy a ZS6 ára sok, az bátran vegye meg a KZ ZSN-t, néhány napja rendeltem magamnak is (a képen látható darab a lányomhoz kerül karácsonykor) Ebay-ről egy Hong Kong-i kereskedő ingyen ideszállítja, írd és mondd 3772 Forintért gondolkodik.gif
Az árához képest nemcsak elképesztően minőségi hang jellemzi, hanem kifejezetten szép kivitel is, a gyári kábele sokkal jobb, mint a ZS5-höz adott. Ja és ma miután meghallgattam az új Yinyoo kábellel a ZS5-t, és kitágultak a pupilláim rendeltem a ZSN-hez 6 euróért (!) egy 100 szálas (!!!) ezüstözött KZ upgrade kábelt, majd beszámolok róla milyen, ha megjön.

Higgyétek el most épp van komoly összehasonlítási alapom, mert ezen a héten nálam van az idei év egyik legnagyobb fejhallgató szenzációja, a 975 ezer Forintos árú Meze Empyrean.
Majd arról is beszámolok, csak kicsit már bánom, hogy az olcsó CHI-FI fülesekre és kábelekre már elhasználtam majdnem az összes jelzőt :rolleyes:
Blogom

RIEC

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: RIEC »

R_Andras írta:
2018.12.06., csüt. 10:41
Fioo BTR3 lejátszó - Vorzüge Pure II + fejhallgató erősítő - KZ ZS5 IEM az új Yinyoo 8 szálas ezüstözött kábellel és nem hiszek a fülemnek
A már alapból remek ZS5 ezzel az akcióban 13 dollárért vett zseniális kábellel valami döbbenetesen szól!
A KZ ZS5 + Comply memóriahabos zenedugó + a Yinyoo kábel együtt 12.800 Ft-ba került!!!
Határozottan meg vagyok győződve arról, hogy ennyi pénzért ilyen szenzációs hangot nemigen lehet hallani.
Gyanúsan olcsó dolgokat illik döbbenetes jelzővel illetni? Én kicsit szkeptikus vagyok amikor filléres holmikat ajánl valaki a nagyszerű zenei élmény reményében. De legyen neked igazad! Sajnos sokkal drágább holmikat is ajnároztak már itt, hogy hű de nagyszerű meg, hogy mennyivel jobb mint a 20 éve megingathatatlan zászlóshajó és még olcsóbb is nála aztán 1 hétre rá embereink már árulták is az erre szolgáló topikban miközben már be is rendelték a laptop ára másik fülest. Még csak ki sem próbálták rendesen. Kedvencem az amikor megérkezik az új cucc, be sincs járatva de már kábelekre költenek. Elárulom, hogy pl a HD600 cipómadzagja annyira jó, hogy a Furutech kábelt csak a 4 tűs XLR csatlakozó miatt vettem meg hozzá. Ha lenne egy Pass Labs HA1 a szobámban tuti, hogy nem vásárolom meg. Ugyanakkor megértem ha vki egy MrSpeakers Etherhez vesz egy másikat, egy általa jobbnak véltet mert neki kell az az 5% + javulás is ami a gyári kábellel elvész. Van amire érdemes költeni van amire teljességgel felesleges, de mindenki úgy vasvillázza ki a pénzt az ablakán ahogy neki tetszik.

Kísérletezés? Én túlságosan szegény vagyok ahhoz, hogy megengedhessem magamnak az olcsó portékát. Sajna. Nem a fióknak vásárolok. Másrészt ha azt nézem, hogy a zenehallgatás vad szenvedélyem és nem csupán háttérbeli zajkeltés akkor meg végképp odafigyelek a minőségi hangzásra.

Planar fejhallgató? MrSpeaker Ether C. Az jó. kb 800 (!) órát tettem bele komolyzenei vonalon és soha csalódást nem okozott. Érdemes vele is egy próbát tenni mint ahogyan minden MrSpeakers termékkel. És nem is kerül 1 millióba mint a Meze. Viszont kicsit drágább mint KZ ZS5.

A kiemelkedő minőségért egyelőre fizetni kell. Spórolni talán csak az erősítő részen tudunk. De azt a vásárlást is érdemes jól megfontolni.

Avatar
R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 359
Csatlakozott: 2016.10.17., hétf. 13:31
Értékelés: 56

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

nadtom írta:
2018.12.05., szer. 20:01
Bitrograde fórumtárs javasolta a Triton Audio-t (http://tritonaudiocables.com), akik nagyon jó füles kábeleket csinálnak, így rendeltem is tőlük az AR-H1-eshez egy upgrade kábelt (az eredeti sajnos csak 1,2m). Nagyon segítőkész David, hétvégén is válaszolt. Leírtam milyen hangkaraktert szeretnék, illetve utánna olvasott a fülesemnek, ennek megfelelően javasolt 2 kábeltípust.
Ez már az én kábelem, és úton van. :D
B4800643-5C2E-4625-8425-549865691651.jpeg
Itt ritkán esik szó belső fülesekről (IEM), de ma meg kell osszam Veletek az élményt, ha már kábelről esett szó.
Most ezt hallgatom:
F412137C-AF6D-49B3-9E0E-D99C6B9D2D20.jpeg
F412137C-AF6D-49B3-9E0E-D99C6B9D2D20.jpeg (570.45 KiB) Megtekintve 1654 alkalommal
Fioo BTR3 lejátszó - Vorzüge Pure II + fejhallgató erősítő - KZ ZS5 IEM az új Yinyoo 8 szálas ezüstözött kábellel és nem hiszek a fülemnek 36_1_11.gif

A már alapból remek ZS5 ezzel az akcióban 13 dollárért vett zseniális kábellel valami döbbenetesen szól!

A KZ ZS5 + Comply memóriahabos zenedugó + a Yinyoo kábel együtt 12.800 Ft-ba került!!!

Határozottan meg vagyok győződve arról, hogy ennyi pénzért ilyen szenzációs hangot nemigen lehet hallani.

Próbáljatok ki Ti is :napsut:
Blogom

Avatar
nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1472
Csatlakozott: 2016.08.31., szer. 01:25
Értékelés: 402

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Bitrograde fórumtárs javasolta a Triton Audio-t (http://tritonaudiocables.com), akik nagyon jó füles kábeleket csinálnak, így rendeltem is tőlük az AR-H1-eshez egy upgrade kábelt (az eredeti sajnos csak 1,2m). Nagyon segítőkész David, hétvégén is válaszolt. Leírtam milyen hangkaraktert szeretnék, illetve utánna olvasott a fülesemnek, ennek megfelelően javasolt 2 kábeltípust.
Ez már az én kábelem, és úton van. :D
B4800643-5C2E-4625-8425-549865691651.jpeg
B4800643-5C2E-4625-8425-549865691651.jpeg (185.56 KiB) Megtekintve 1683 alkalommal
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”