A fórumon megszaporodott bot-ok miatt, teszt jelleggel bevezettünk egy "biztonsági kód" rendszert.
Amikor új posztot hoztok létre, be kell írni a téma alá az alatta lévő biztonsági kódot

Sütés-főzés

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 507
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 149
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti » 2019.04.16., kedd 11:18

Nekem pont az a bajom a faszénnel (régebben csak azt vettem) , hogy sokszor csak por van a zsákban :-( Szívás, amikor kezdődne a buli, és kiderül, hogy nincs mivel sütni ;-) Bár általában több is van otthon, azért nagy katasztrófa nem szokott lenni ;-)

Amilyen hülye vagyok, ez a zsáktapizás eszembe sem jutott! Pedig logikus ;-) Na elmegyek az OBI-ba, éppen mintha lett volna Weber is akciósan, meg akkor a saját márkást is meglesem.

Üdv: Vasti

Online
Avatar
Vinkler
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 9415
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 2857
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.04.14., vas. 16:06

AAttila írta:
2019.04.14., vas. 15:55
Vinkler, a Paris-Roubaix-t nem köszöntöd valami különleges sütéssel?
Előtte bepácoltam a tarját, ha vége, akkor begyújtom a szenet és mehet a sütés. Addig sörözes és Roubaix! :rolleyes: A legjobb egynapos! ;peace;
Apple / Parasound / Audio-GD / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy folyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 627
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 327

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila » 2019.04.14., vas. 15:55

Vinkler, a Paris-Roubaix-t nem köszöntöd valami különleges sütéssel?

Online
Avatar
Vinkler
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 9415
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 2857
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.04.14., vas. 14:32

Elmo írta:
2019.04.14., vas. 14:17
A grillrácsot hogyan tisztítjátok?
Minden grillezés megkezdése előtt a faszénen tartom és pár perc múlva, amikor átforrósodott, akkor egy drótkefével (erre való hosszú nyelű) átpucolom. Egy idő után kialakul rajta egy fekete réteg, amire nem tapad az étel.
Aztán pár havonta hideg zsíroldóval lepucolom az egészet, de kell utána pár sütés, mire visszakapja azt a felületet, amin jó dolgozni.
Apple / Parasound / Audio-GD / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy folyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Elmo
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 554
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 101

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo » 2019.04.14., vas. 14:17

A grillrácsot hogyan tisztítjátok?

Online
Avatar
Vinkler
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 9415
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 2857
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.04.14., vas. 14:12

Vasti írta:
2019.04.13., szomb. 18:48
Basszus, ilyet én is pirítok a nyáron valamikor :-) Állati jól néz ki, és csupa olyan dologból van, amire a szervezetnek szüksége van: hús, szalonna, paprika, sajt, füst, stb. ;-)

Egy kicsit ide vonatkozó kérdés, mert látom, grilleztél már egyszer-kétszer ;-) Milyen szenet???
Régebben bármit vettem, megsült rajta, aminek meg kellett sülnie: faszén vagy brikett, ahol éppen jártam, megvettem, beizzítottam, és nem hogy megsült a kaja, de miután megettük, meg ment a családi beszélgetés, még nagyon sokáig szépen izzott.
Mostanában, pár éve meg nem egyszer előfordult, hogy 1-1,5 kis brikettet begyújtottunk, és nem készült el rajta a kaja, mert hamuvá vált kb. 20 percen belül! Folytathattuk serpenyőben, ciki...
Már arra gondoltam, hogy beruházok Weber brikett-be: érdemes?

Üdv: Vasti
Én a brikettet kevesbé szeretem, de van előnye is (Nagyon jól adagolható a grillezés megkezdése után is). Azt egyébként az Aldiban szoktam venni, eddig jó volt, bár most a legutóbbi eléggé könnyen töredezett. Eddig azonban hibatlanul elmtudtam használni az utolsó darabig úgy, hogy semennyi morzsa nem maradt a zacskóban. Régebben próbáltam pár horror árú misztikust is, de nem emlekeszem semmi különösre. Arra figyelni kell, hogy a briketten lévő elégett hamu szigetel, ezáltal egy idő után csökken a hőleadás. Én egyszer minimum megkapirgálom, hogy lehulljon a hamu.
A faszenet jobban szeretem. Itt tényleg kipróbaltam mindent is. Tavasztól-őszig átlagosan elfogy 2 hetente egy nagy zsák. Ősztől-tavaszig pedig havonta egy, így viszonylag nagy fogyasztónak számítok és nem mindegy, hogy mennyiért veszem. Az egzotikus méregdraga faszenet mára kerülöm, mert annyival nem jobb, viszont sokkal drágább. Vásárláskor ha tetszik, ha nem percekig tapizgatom a zsákokat és úgy válogatok (néha tapizni kell, na :rolleyes:), igaz ehhez rendelkezek kb. 25 éves tapasztalattal.
Ami az utóbbi pr évben nekem bejött (de hangsúlyozom MINDIG meg kell vizsgálni a beltartalmat, mert mindenből van tört, hamus vacak) az az OBI-ban is kapható Grill Profi Holzkohle. A másik, amit a legtöbbször veszek a Metro-ban kapható saját márkás faszén. Az első kicsit drágább, de annyival jobb is szerintem.
Régebben vettem a bukkfaszen.hu-ról is, de egyszer kaptam egy silány szállítmányt és nem voltak túlságosan megértőek, így hanyagoltam őket, de idén lehet újra kipróbálom.
Hirtelen kb. ennyi.
Apple / Parasound / Audio-GD / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy folyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 507
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 149
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti » 2019.04.13., szomb. 18:48

Basszus, ilyet én is pirítok a nyáron valamikor :-) Állati jól néz ki, és csupa olyan dologból van, amire a szervezetnek szüksége van: hús, szalonna, paprika, sajt, füst, stb. ;-)

Egy kicsit ide vonatkozó kérdés, mert látom, grilleztél már egyszer-kétszer ;-) Milyen szenet???
Régebben bármit vettem, megsült rajta, aminek meg kellett sülnie: faszén vagy brikett, ahol éppen jártam, megvettem, beizzítottam, és nem hogy megsült a kaja, de miután megettük, meg ment a családi beszélgetés, még nagyon sokáig szépen izzott.
Mostanában, pár éve meg nem egyszer előfordult, hogy 1-1,5 kis brikettet begyújtottunk, és nem készült el rajta a kaja, mert hamuvá vált kb. 20 percen belül! Folytathattuk serpenyőben, ciki...
Már arra gondoltam, hogy beruházok Weber brikett-be: érdemes?

Üdv: Vasti

Online
Avatar
Vinkler
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 9415
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 2857
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.04.10., szer. 15:03

Sorry srácok! Legözelebb nem fotózok... :party:
Apple / Parasound / Audio-GD / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy folyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Lemmy9
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4365
Csatlakozott: 2012.07.24., kedd 08:02
Értékelés: 1800

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Lemmy9 » 2019.04.10., szer. 14:46

Ügyes gyerek. Ömlik a nyálam.
Szerintem.
És kijelentem, hogy recece!

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3016
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 583

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: avl2 » 2019.04.10., szer. 13:49

AAttila írta:
2019.04.10., szer. 12:18
Ne haragudj, de elsőre ez bukott ki belőlem: Menj a picsába :D Még egyszer bocs!
Nagyon jól néznek ki a rácson, gondolom az ízükkel sincs semmi baj :tutiok:
hasonlot gondoltam, csak nem irtam be.

felháborító !! (kiszállítást vállalsz ? ...persze csak a húsvéti böjt után !)

Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 627
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 327

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila » 2019.04.10., szer. 12:18

Ne haragudj, de elsőre ez bukott ki belőlem: Menj a picsába :D Még egyszer bocs!
Nagyon jól néznek ki a rácson, gondolom az ízükkel sincs semmi baj :tutiok:

Online
Avatar
Vinkler
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 9415
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 2857
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.04.09., kedd 20:56

Szóval!

Többen kértétek az Armadillo tojás receptet.
Itt egy alap youtube video:

youtu.be/ZO348H1-CiA


Amit én máskép csinálok:
- A jalapeno-ba csak érett, vörös cheddar megy, nem keverem krémsajttal.
- A darált hús nálam 50% marha, 50% sertés. Én a fűszerekkel és a sóval összekeverem. Most fűszerészes bbq fűszert, borsot, sót és egy kis worcester szószt használtam.
- Több bacon-t használtam a betekerésnél. Egyet hosszába és kettőt keresztbe.

Indirekt sütéssel, meleg füstön, 2x forgatva kb 125 fokon 1,5 órát gyógyult, aztán bekentem saját bbq szósszal és oldalanként kb. 10 percet kapott még.

A szósz: vajon, tört fokhagymát megfuttatok, ketchup, melasz, tamari, kis chili a végén egy kis whiskeyvel összeforralva. Melegítés után még egy darabka vajat beleeobok, hogy felolvadjon benne, de utána már nem melegítem.

Mellékelek pár képet:
21C3F086-19AE-4663-B6A5-CE06FE6BFA99.jpeg
21C3F086-19AE-4663-B6A5-CE06FE6BFA99.jpeg (267.94 KiB) Megtekintve 644 alkalommal
4EDDA1E8-1D6E-4FDE-B19C-8A519E71B7F0.jpeg
4EDDA1E8-1D6E-4FDE-B19C-8A519E71B7F0.jpeg (251.79 KiB) Megtekintve 644 alkalommal
9D43A2D1-BDED-41A0-A42F-06DC1D57CAD4.jpeg
9D43A2D1-BDED-41A0-A42F-06DC1D57CAD4.jpeg (290.94 KiB) Megtekintve 644 alkalommal
DB34B2A5-8798-47C6-B686-BA15501DE363.jpeg
DB34B2A5-8798-47C6-B686-BA15501DE363.jpeg (320.26 KiB) Megtekintve 644 alkalommal
Apple / Parasound / Audio-GD / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy folyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
tonya
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 830
Csatlakozott: 2003.10.22., szer. 16:46
Értékelés: 342

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: tonya » 2019.04.01., hétf. 14:02

greenbio írta:
2019.04.01., hétf. 10:10
ilyen éhes voltál, hogy a sörösdobozra is ráharaptál? :D
Inkább ilyen szomjas, hogy foggal téptem a dobozt. :D
Sok régi kacat.

Avatar
greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1196
Csatlakozott: 2008.01.26., szomb. 18:22
Értékelés: 120

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: greenbio » 2019.04.01., hétf. 10:10

ilyen éhes voltál, hogy a sörösdobozra is ráharaptál? :D

Online
Avatar
tonya
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 830
Csatlakozott: 2003.10.22., szer. 16:46
Értékelés: 342

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: tonya » 2019.04.01., hétf. 07:35

Mi is :smile49:
IMG_20190331_115010.jpg
IMG_20190331_115010.jpg (275.5 KiB) Megtekintve 607 alkalommal
Sok régi kacat.

Avatar
fülelek
Törzsgárda
Törzsgárda
Hozzászólások: 5592
Csatlakozott: 2005.08.08., hétf. 20:44
Értékelés: 2270
Tartózkodási hely: Csobánka

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: fülelek » 2019.03.31., vas. 21:23

grillezzünk...
Csatolmányok
grill.gif
grill.gif (342.1 KiB) Megtekintve 600 alkalommal

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 507
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 149
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti » 2019.03.13., szer. 17:03

Ja tényleg, dől a kép :-) A mai, mobilos álló és mindenfelé dőlő képek és videók világában fel sem tűnik már...

A sonka jó, ha jó! Nemrég vett az após a piacon hihetetlenül finoman pácolt és füstölt szűzpecsenyét: rágni sem kellett, és az az íííííz! Nyami :-)

Erről jut eszembe: régen gyakran ettem, olyat, hogy jófajta füstölt fehérpecsenye (ha jól mondom, szóval karaj ;-) , vékonyan szeletelve, rá finom házias friss kenyérre, amit előtte fokhagymával bedörzsöltem, és egy kicsit meglocsoltam olívaolajjal Az sem rossz ám ;-) (Valami főzős csatornán láttam, nem saját találmány)

Avatar
Elmo
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 554
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 101

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo » 2019.03.13., szer. 14:41

Vasti írta:
2019.03.12., kedd 16:54
Ez eléggé diétás... De azért balra fent látok még husikákat ;-)

Amit mi szeretünk: többféle sajt, finom sonka, alma, szőlő, kapribogyó, dió, valami kis jóféle kenyér, körülülni, és csipegetni :-)
Annak jobbra fent kéne lennie:) Diétásnak azért nem mondanám; a házi sonkából elfogyott vagy 5-6 szelet.

Avatar
earforce
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5445
Csatlakozott: 2009.01.21., szer. 00:18
Értékelés: 1689

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: earforce » 2019.03.12., kedd 19:58

Elmo írta:
2019.03.10., vas. 20:03
Mai vacsora. 20190310_185101.jpg
Ilyet én is vacsiztam a minap.
IMG_20181212_211447_Bokeh-1382x1843.jpg
IMG_20181212_211447_Bokeh-1382x1843.jpg (327.36 KiB) Megtekintve 657 alkalommal
SYNOLOGY|DUNE|METRUM|MUSICAL FIDELITY|MAGNEPAN|REL

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 507
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 149
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti » 2019.03.12., kedd 16:54

Ez eléggé diétás... De azért balra fent látok még husikákat ;-)

Amit mi szeretünk: többféle sajt, finom sonka, alma, szőlő, kapribogyó, dió, valami kis jóféle kenyér, körülülni, és csipegetni :-)

Avatar
Elmo
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 554
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 101

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo » 2019.03.10., vas. 20:03

Mai vacsora.
20190310_185101.jpg
20190310_185101.jpg (2.23 MiB) Megtekintve 649 alkalommal

Online
Avatar
Vinkler
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 9415
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 2857
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.01.02., szer. 17:07

Újévi malacsütés.
8F741890-EC9F-4E4C-B3E6-378FBD02B69E.jpeg
8F741890-EC9F-4E4C-B3E6-378FBD02B69E.jpeg (312.37 KiB) Megtekintve 884 alkalommal
C6DF1296-7068-4AFB-A164-484EA0E07403.jpeg
C6DF1296-7068-4AFB-A164-484EA0E07403.jpeg (383.72 KiB) Megtekintve 884 alkalommal
4B3AF114-A776-4E63-8B81-34CE3F183F43.jpeg
4B3AF114-A776-4E63-8B81-34CE3F183F43.jpeg (333.01 KiB) Megtekintve 884 alkalommal
1EE576D8-ACBC-4161-B84D-3360EDD58FE5.jpeg
1EE576D8-ACBC-4161-B84D-3360EDD58FE5.jpeg (316.42 KiB) Megtekintve 884 alkalommal
182D1216-E833-4490-B8C9-BE9241E974F1.jpeg
182D1216-E833-4490-B8C9-BE9241E974F1.jpeg (410.57 KiB) Megtekintve 884 alkalommal
502F4E23-6354-415E-83C7-EFDD208269F2.jpeg
502F4E23-6354-415E-83C7-EFDD208269F2.jpeg (347.45 KiB) Megtekintve 884 alkalommal
Apple / Parasound / Audio-GD / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy folyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1196
Csatlakozott: 2008.01.26., szomb. 18:22
Értékelés: 120

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: greenbio » 2018.12.22., szomb. 19:05

Nem házi, Teszkós :) a pogácsa marha és sertéshús mix. Élőben jobban nézett ki :rolleyes:

Online
Avatar
Vinkler
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 9415
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 2857
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2018.12.22., szomb. 17:57

greenbio írta:
2018.12.22., szomb. 17:38
Ma hamburger volt ebédre :smile46:
ham.jpg
Házi buci?
Milyen volt a húspogácsa?
Apple / Parasound / Audio-GD / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy folyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1196
Csatlakozott: 2008.01.26., szomb. 18:22
Értékelés: 120

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: greenbio » 2018.12.22., szomb. 17:38

Ma hamburger volt ebédre :smile46:
ham.jpg
ham.jpg (79.82 KiB) Megtekintve 850 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”