Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327

ValhallA világa

Moderátor: ValhallA

Online
Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12721
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 6053

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Köszönöm válaszod.
Erről a Vissza a jövőbe c. filmben Marty egyik beszólása jut eszembe, amikor a Doki a tudomány nevében elveszi tőle az Almanach-ot: "szép dolog a tudomány Doki, de mért baj az, ha keresünk is rajta?" :)

Persze ha nem az üzlet a fő szempont...

Gratulálok az új Graphene kábelhez, egy egészen biztos, hogy nagyon szép.:)
Utána olvasva (lehet hogy rosszul vettem ki a Wiki-ből), az az egy molekula vastagságú grafit réteg amit lehámoznak vezetőnek, vajon nem túlságosan sérülékeny egy hajlítgatásnak eléggé igénybe vett audio kábelhez?
Ne feledjük, hogy végül mennyi bonyodalmat okozott at Almanach és Doki minden szava igaznak bizonyult amit a hebrencs Marty-hoz intézett! :)

Az atomi szinten teljesen más dimenziók nyílnak! A grafén-t nem úgy kell elképzelni, mint egy rOtring betétet, amit ha hajlítunk eltörik. Régebben például az elektrosztatikus dipólok membránját is egyszerű grafit réteggel vonták be, ami még csak nem is egységesen egy atom vastagságú volt hanem ahogy éppen sikerült felhordani... Arról nem is beszélve, hogy ez a bizonyos grafit vezető réteg évekig, bizonyos esetekben évtizedekig a membránnal együtt végzett mozgást.
Maga a grafén réteg hajlékonyabb mint a gumi és már különböző viselhető textíliákon, emberi bőrön is sikerült ilyen vezető és nem vezető rétegeket kialakítani! Ugyanis a grafén-t némileg módosítva kialakítható nem vezető réteg is belőle! Így aztán ma még nehezen felfogható, hogy valójában milyen hatalmas lehetőségek is rejlenek az atomi szintű világ kapuját átlépve...
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Online
Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12721
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 6053

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Szerintem senki nem mondott semmi sértőt és a vélemények mindegyike teljesen érthető és jogos.
Attila felvetése különösen tetszett, mert ha én egy racionális mekkmester lennék, akkor a hazai piac rezdüléseit, kellene, illene lekövetnem. De nem! :D
Szerintem erre kielégítő válasszal szolgáltam és így talán már mindenki számára jobban érthetőek a miértek.

Forog annyi AgII és egyéb használt, klasszikus valhalla kábelből idehaza közkézen, hogy mindenki megtalálhatja a neki tetszőt az apróban és még csak különösen sokat nem is kell rá várnia.

Sajnos az olcsóbb, legtöbbször szedett-vetett, koncepció nélkül épített rendszerek a tarkabarka akármilyen kábelezésükkel megfelelő magyarázattal szolgálhatnak a gyors csereberékre, örökös próbálgatásra, újra vágyásra.
Ilyenkor jönnek azok az extrém megtapasztalások, hogy mennyivel szebben, jobban szól a spec. kábeltől a villanydrót! Egyszerűen korrekt felbontású lánc nélkül bármilyen kábel lehet "jó", "beválhat" adott körülmények között.
Ezért is tudnak olyan sokan a zavarosban halászgatni és a számuk rohamosan növekszik...
A különböző ilyen-olyan hifis facebook csoportok már tele vannak frissen megvilágosult kábeleket is „gyártó” mesterekkel és a Skála kóp szerű szlogenekkel operáló öntömjénnel. :)

A régi kábeleim sem rosszak még mai füllel sem, pláne használt árukat figyelembe véve!
Kivétel nélkül mind értéket képvisel és az éppen aktuális ízlésem, korabeli lehetőségeimet maximális kiaknázásával jöttek létre.
Már évekkel ezelőtt is nagyon jól tudtam, hogy mit szeretnék hallani és azt a hangzást tökéletesen képviselik a régebbi darabok.
Számomra az AgPt volt az igazi áttörés, mert akkor tényleg sikerült valami különlegeset létrehozni ami a folytatáshoz megfelelő lelkesedéssel és kitartással ruházott fel és kitart a mai napig.
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Avatar
murasake
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 389
Csatlakozott: 2012.07.30., hétf. 21:39
Értékelés: 217
Tartózkodási hely: Baja

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: murasake »

Kizárólag a magam nevében beszélek és az alábbiak szempontok szerint élek, dolgozom.:

Nálam ez az egész High-End kábelesdi kizárólag hobbi és nem azt vizsgálom, hogy mire van szüksége a piacnak, illetve mit tudnék eladni a megfelelő dumával körítve a legnagyobb haszonnal.
Amennyiben ez így lenne akkor leginkább spec. USB, LAN meg SATA kábeleket készítenék, mert ezekre mutatkozik jelenleg a legnagyobb kereslet. A High-End Audio vonulaton belül a PC Audió és a hozzá kerekített, kozmetikai és kütyüiparban van jelenleg a legnagyobb pénz.
Tehát nem vagyok teljesen inkompetens abban sem, hogy milyen kábeleket igényel(ne) a piac. :)

Cu, CuAg, Ag, AgPt és társaikat azért nem éri meg legyártani, mert manapság ezen kábelek előállítási költsége többe kerül, mint amennyiért használtan fellelhetőek.
Egyik-másik használt kábelen csak a csatlakozók darabja 10-15ezer környékén mozog, ezzel szemben a használt, visszaszámolt(pl. ValhallA turkálója) áruk pedig az előállítási ár töredéke... Szóval ezekkel az árakkal igencsak nehéz lenne versenyre kelni. Mondhatni saját magam konkurenciája vagyok! :D
A másik tényező, hogy azonos áron, bizonyos esetekben olcsóbban, jelentősen jobb ötvözeteket vagyok képes legyárta(t)ni, ezért nyugdíjaztam a régebbi típusokat.
Az már egy más kérdés, hogy az olcsóbb rendszerekben ebből mennyi realizálható de az én láncomban az újabb kábelek irányába mutatnak a fejlesztések.
Nem állítom, hogy nem szeretem ha megtérülnek a fejlesztés költségek de a CuAg, AgPt, Aura, Aurora, Draco, Graphen-X stb. kábelek akkor is létrejöttek volna ha az a kutyát sem érdekli...
Talán szerénytelenség nélkül kijelenthetem, hogy a közel húsz esztendő alatt, amióta a témával komolyabban foglalkozom a koszon kívül némi tudás, tapasztalat is ragadt rám.

Aki személyesen ismer az tudja, hogy egy igazi ketrecharcos jellegű, fejjel a falnak típusú, öntörvényű hifista vagyok, akinek a következő lépése teljesen kiszámíthatatlan.
Gondolok itt pl. arra, hogy a nemesfém kábelek után fejest ugrottam a nem fém alapú kábelek világába...
Simán telekiabálhatnám a netet, szemellenzősen, ellentmondást nem tűrve, melldöngetve, hogy az általam költséghatékonyan gyártható kábelek a legjobbak, ahogyan teszik azt sokan mások...
Ez helyett mit csinálok?!
Egy számomra teljesen új, ingoványos, anyagi és egyéb más tekintetben is mérhetetlenül rizikós, ismeretlen világot próbálok fölfedezni, megérteni...
Miért is?
Talán azért, mert személyiségemből fakadóan kényszeresen vágyom az ismeretlenre és az új kihívásokra.
A kihívások által megtapasztalt egyéni sikerek és kudarcok gazdagítják, fejlesztik legjobban a személyiségét!
[/quote]

Köszönöm válaszod.
Erről a Vissza a jövőbe c. filmben Marty egyik beszólása jut eszembe, amikor a Doki a tudomány nevében elveszi tőle az Almanach-ot: "szép dolog a tudomány Doki, de mért baj az, ha keresünk is rajta?" :)

Persze ha nem az üzlet a fő szempont...

Gratulálok az új Graphene kábelhez, egy egészen biztos, hogy nagyon szép.:)
Utána olvasva (lehet hogy rosszul vettem ki a Wiki-ből), az az egy molekula vastagságú grafit réteg amit lehámoznak vezetőnek, vajon nem túlságosan sérülékeny egy hajlítgatásnak eléggé igénybe vett audio kábelhez?

Online
Avatar
Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3630
Csatlakozott: 2009.10.13., kedd 12:32
Értékelés: 1879

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Shimano »

gyuszmo írta:
2019.03.02., szomb. 12:01
Shimano írta:
2019.03.02., szomb. 08:50
murasake írta:
2019.03.02., szomb. 07:49
Talán másokat is érdekel a kérdés, amit maga Ákos mondata vetett fel bennem: "Ez egy ma már klasszikusnak számító tápkábel és kizárólag használtan érhető el. "
Vajon mi az oka annak, hogy egy modell "kifut" és nem is lép más a helyébe?
Min múlik, hogy egy sikeres, népszerű kábel már nem rendelhető és nem készül a továbbiakban? Nem lenne értelme minden egyes kategóriából (Cu, CuAg, Ag, AgPt, stb) a legjobban sikerült változatot állandóan listán tartani?
Azt hinné az ember, hogy a rugalmasság, a piaci versenyképesség egyik fontos szegmense...
Az új kell a népnek mindenből,mert a régit megunják.
Kedves Shimano. Az az ember érzése, hogy valakik alig várják, hogy jöjjön egy ilyen topicban egy konc, amin lehet csámcsogni. A következő gondolom az a csont lenne, hogy a kábeleknek nincs, vagy nem olyan jellegű a befolyásolásuk a hangra, ami említésre méltó.
Mindenesetre szerintem ezzel a hozzászólással csúnyán mellé lőttél ebben a topicban. Elhiszem, hogy a kedvenc gyártód topicjában ódákat szoktál zengeni, és mindenki hülye, vagy fületlen, akinek nem olyan készülékei vannak, de ha valaki magasról le...ja, hogy mi kell a népnek, az pont Ákos. :D És ezt absz nem rossz indulatból mondom. Írom ezt úgy, hogy a te kedvenc gyártód készülékeiből fog remélhetőleg állni az én teljes rendszerem is (kivéve hangfal), és Ákos mancsa is rendesen be fogja piszkítani a rendszert ;)
Nem értem hogy egy ártatlan,és a tapasztalataim alapján valós megállapítás után mire is ez a Shimano csak sz@rni jár ide komment? gondolkodik.gif Amit leírtam az tény,és ugyan lehet vele nem egyetérteni,de ez akkor is így van,és így is marad.
Egyszerűen ilyenek az emberek,igénylik és keresik az újat.Hogy ezt aztán mi generálja azon kívül hogy egyszerűen megunnak emberek dolgokat,arra is van tippem,de azt már ne itt vesézzük ki.
Azt meg hogy én mit tartok jónak,és miről beszélek,az miatt meg ne kelljen már szégyenkeznem ha az valós tapasztalatokon alapul,főleg ha csak,és ezt hangsúlyozom is,tehát ha csak mások segítése a motiváció,és semmi más olyan amit esetleg még beleképzelsz.
Ákos korai munkáit ismerem,volt nekem is több belőlük.Az agii pl kifejezetten jól sikerült volt,azért tényleg kár hogy már nincs,mert sokaknak telitalálat lenne ma is forrásokhoz pl.
Szóval ez csak egy ártatlan,de a valós helyzetet mutató mondat volt,nem kell ebbe többet belelátni.
Ebben még Ákos is meg tud erősíteni,hisz az előbb írta hogy vágyik az új kihívásokra,és ez vezényli.A hifisek többsége ugyanezt teszi,csak éppen ők nem gyártanak,ha nem a kész termékeken élik ki ebbéli vágyaikat.

Ja és végszóként,vegyél hangfalat is a "kedvenc" gyártómtól,nem fogod megbánni,de ha még is,akkor azt is fogd rám,mert elbírom azt is. :D

Avatar
gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2196
Csatlakozott: 2008.09.20., szomb. 20:42
Értékelés: 852

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Shimano írta:
2019.03.02., szomb. 08:50
murasake írta:
2019.03.02., szomb. 07:49
Talán másokat is érdekel a kérdés, amit maga Ákos mondata vetett fel bennem: "Ez egy ma már klasszikusnak számító tápkábel és kizárólag használtan érhető el. "
Vajon mi az oka annak, hogy egy modell "kifut" és nem is lép más a helyébe?
Min múlik, hogy egy sikeres, népszerű kábel már nem rendelhető és nem készül a továbbiakban? Nem lenne értelme minden egyes kategóriából (Cu, CuAg, Ag, AgPt, stb) a legjobban sikerült változatot állandóan listán tartani?
Azt hinné az ember, hogy a rugalmasság, a piaci versenyképesség egyik fontos szegmense...
Az új kell a népnek mindenből,mert a régit megunják.
Kedves Shimano. Az az ember érzése, hogy valakik alig várják, hogy jöjjön egy ilyen topicban egy konc, amin lehet csámcsogni. A következő gondolom az a csont lenne, hogy a kábeleknek nincs, vagy nem olyan jellegű a befolyásolásuk a hangra, ami említésre méltó.
Mindenesetre szerintem ezzel a hozzászólással csúnyán mellé lőttél ebben a topicban. Elhiszem, hogy a kedvenc gyártód topicjában ódákat szoktál zengeni, és mindenki hülye, vagy fületlen, akinek nem olyan készülékei vannak, de ha valaki magasról le...ja, hogy mi kell a népnek, az pont Ákos. :D És ezt absz nem rossz indulatból mondom. Írom ezt úgy, hogy a te kedvenc gyártód készülékeiből fog remélhetőleg állni az én teljes rendszerem is (kivéve hangfal), és Ákos mancsa is rendesen be fogja piszkítani a rendszert ;)
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

Online
Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12721
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 6053

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Vajon mi az oka annak, hogy egy modell "kifut" és nem is lép más a helyébe?
Min múlik, hogy egy sikeres, népszerű kábel már nem rendelhető és nem készül a továbbiakban? Nem lenne értelme minden egyes kategóriából (Cu, CuAg, Ag, AgPt, stb) a legjobban sikerült változatot állandóan listán tartani?
Azt hinné az ember, hogy a rugalmasság, a piaci versenyképesség egyik fontos szegmense...
Kizárólag a magam nevében beszélek és az alábbiak szempontok szerint élek, dolgozom.:

Nálam ez az egész High-End kábelesdi kizárólag hobbi és nem azt vizsgálom, hogy mire van szüksége a piacnak, illetve mit tudnék eladni a megfelelő dumával körítve a legnagyobb haszonnal.
Amennyiben ez így lenne akkor leginkább spec. USB, LAN meg SATA kábeleket készítenék, mert ezekre mutatkozik jelenleg a legnagyobb kereslet. A High-End Audio vonulaton belül a PC Audió és a hozzá kerekített, kozmetikai és kütyüiparban van jelenleg a legnagyobb pénz.
Tehát nem vagyok teljesen inkompetens abban sem, hogy milyen kábeleket igényel(ne) a piac. :)

Cu, CuAg, Ag, AgPt és társaikat azért nem éri meg legyártani, mert manapság ezen kábelek előállítási költsége többe kerül, mint amennyiért használtan fellelhetőek.
Egyik-másik használt kábelen csak a csatlakozók darabja 10-15ezer környékén mozog, ezzel szemben a használt, visszaszámolt(pl. ValhallA turkálója) áruk pedig az előállítási ár töredéke... Szóval ezekkel az árakkal igencsak nehéz lenne versenyre kelni. Mondhatni saját magam konkurenciája vagyok! :D
A másik tényező, hogy azonos áron, bizonyos esetekben olcsóbban, jelentősen jobb ötvözeteket vagyok képes legyárta(t)ni, ezért nyugdíjaztam a régebbi típusokat.
Az már egy más kérdés, hogy az olcsóbb rendszerekben ebből mennyi realizálható de az én láncomban az újabb kábelek irányába mutatnak a fejlesztések.
Nem állítom, hogy nem szeretem ha megtérülnek a fejlesztés költségek de a CuAg, AgPt, Aura, Aurora, Draco, Graphen-X stb. kábelek akkor is létrejöttek volna ha az a kutyát sem érdekli...
Talán szerénytelenség nélkül kijelenthetem, hogy a közel húsz esztendő alatt, amióta a témával komolyabban foglalkozom a koszon kívül némi tudás, tapasztalat is ragadt rám.

Aki személyesen ismer az tudja, hogy egy igazi ketrecharcos jellegű, fejjel a falnak típusú, öntörvényű hifista vagyok, akinek a következő lépése teljesen kiszámíthatatlan.
Gondolok itt pl. arra, hogy a nemesfém kábelek után fejest ugrottam a nem fém alapú kábelek világába...
Simán telekiabálhatnám a netet, szemellenzősen, ellentmondást nem tűrve, melldöngetve, hogy az általam költséghatékonyan gyártható kábelek a legjobbak, ahogyan teszik azt sokan mások...
Ez helyett mit csinálok?!
Egy számomra teljesen új, ingoványos, anyagi és egyéb más tekintetben is mérhetetlenül rizikós, ismeretlen világot próbálok fölfedezni, megérteni...
Miért is?
Talán azért, mert személyiségemből fakadóan kényszeresen vágyom az ismeretlenre és az új kihívásokra.
A kihívások által megtapasztalt egyéni sikerek és kudarcok gazdagítják, fejlesztik legjobban a személyiségét!
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Avatar
bazzs
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 584
Csatlakozott: 2011.06.17., pén. 00:24
Értékelés: 305

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: bazzs »

es van olyan is, hogy az uj kicsit jobb, de olcsobb is. Akkor meg minek fusson a regi?!
Finesse !

Online
Avatar
Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3630
Csatlakozott: 2009.10.13., kedd 12:32
Értékelés: 1879

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Shimano »

wittao írta:
2019.03.02., szomb. 09:43
Shimano írta:
2019.03.02., szomb. 08:50
murasake írta:
2019.03.02., szomb. 07:49
Talán másokat is érdekel a kérdés, amit maga Ákos mondata vetett fel bennem: "Ez egy ma már klasszikusnak számító tápkábel és kizárólag használtan érhető el. "
Vajon mi az oka annak, hogy egy modell "kifut" és nem is lép más a helyébe?
Min múlik, hogy egy sikeres, népszerű kábel már nem rendelhető és nem készül a továbbiakban? Nem lenne értelme minden egyes kategóriából (Cu, CuAg, Ag, AgPt, stb) a legjobban sikerült változatot állandóan listán tartani?
Azt hinné az ember, hogy a rugalmasság, a piaci versenyképesség egyik fontos szegmense...
Az új kell a népnek mindenből,mert a régit megunják.
Vagy az uj jobb, erre is van “neha” pelda.
Ja,a New egy varázsszó,és jól is működik. :D

Online
Avatar
Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3630
Csatlakozott: 2009.10.13., kedd 12:32
Értékelés: 1879

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Shimano »

murasake írta:
2019.03.02., szomb. 07:49
Talán másokat is érdekel a kérdés, amit maga Ákos mondata vetett fel bennem: "Ez egy ma már klasszikusnak számító tápkábel és kizárólag használtan érhető el. "
Vajon mi az oka annak, hogy egy modell "kifut" és nem is lép más a helyébe?
Min múlik, hogy egy sikeres, népszerű kábel már nem rendelhető és nem készül a továbbiakban? Nem lenne értelme minden egyes kategóriából (Cu, CuAg, Ag, AgPt, stb) a legjobban sikerült változatot állandóan listán tartani?
Azt hinné az ember, hogy a rugalmasság, a piaci versenyképesség egyik fontos szegmense...
Az új kell a népnek mindenből,mert a régit megunják.

Avatar
murasake
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 389
Csatlakozott: 2012.07.30., hétf. 21:39
Értékelés: 217
Tartózkodási hely: Baja

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: murasake »

Talán másokat is érdekel a kérdés, amit maga Ákos mondata vetett fel bennem: "Ez egy ma már klasszikusnak számító tápkábel és kizárólag használtan érhető el. "
Vajon mi az oka annak, hogy egy modell "kifut" és nem is lép más a helyébe?
Min múlik, hogy egy sikeres, népszerű kábel már nem rendelhető és nem készül a továbbiakban? Nem lenne értelme minden egyes kategóriából (Cu, CuAg, Ag, AgPt, stb) a legjobban sikerült változatot állandóan listán tartani?
Azt hinné az ember, hogy a rugalmasság, a piaci versenyképesség egyik fontos szegmense...

Online
Avatar
arthur3d
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 56
Csatlakozott: 2017.12.02., szomb. 10:22
Értékelés: 187

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: arthur3d »

Ha jól látom és gondolom, akkor az az AgPt-R Amp kábel hozzám került :) Ahogy Józsi írta lentebb a tapasztalatait, csak megerősíteni tudom. Nálam annyi különbséggel, hogy az én erősítőmön nem hozott túl nagy változást az AgPt-RxF -hez képest, ellenben, amikor az Audiolab M-DAC+ -ra kötöttem és az erősítő kapta meg az RxF kábelt (ezen volt az RxF, ergo megcseréltem a két tápkábelt) ismét feljebb lépett a rendszerem zene élvezeti faktora :) - szóval, csak ismételni tudnám Józsi szavait. :)

Külön köszönöm a nagyon gyors és korrekt üzletet Józsinak és Ákosnak egyaránt!
It's not enough to have talent, you also have to be Hungarian. Robert Capa (1913-1954)

Online
Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12721
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 6053

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Józsi hozzászólásához annyit fűznek hozzá, hogy az általa próbált kábel egy beszámított AgPt-R Amp típus volt. Ez egy ma már klasszikusnak számító tápkábel és kizárólag használtan érhető el.
Persze ez semmit nem von le a kábel minőségéből, produkciójából!
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Online
Avatar
Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1690
Csatlakozott: 2012.12.19., szer. 09:33
Értékelés: 231
Tartózkodási hely: Kecskemét

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Jozef76 »

Nemrég Ákos jóvoltából pár napig vendégeskedett nálam egy AgPt Referenc tápkábel. A képen a külső a többi CuAg-Xn és Cu-X tápkábelek. Primare A30 MkII erősítőmbe ment a hangfalam Canton Ct800 újjá építve a hangváltó és új magassugárzót is kapott.Chord 2qute dac AgPt koax, AgPt-Rfx ic, Nordost Red Dawn hangfalkábel. Az újabb tápkábel mikor az erősítő hátuljára került és megszólalt a zene azonnali volt a hatása nagyobb dinamika, nagyobb felbontás, nagyobb és tisztább tér volt, na a mélyek lentebb kezdtek el dolgozni! Semmi kiemelés meg puffogás nem volt csak megtudtam hogy mit tud a 25 cm mélysugárzó mikor belendűl. Ez a mutatvány a mély hangokkal annyira jól sikerült hogy a falszomszédom átjött hogy a basszust tekerjem le mert érzékeli a szobába ő is! Meginvitáltam egy kis zenehallgatásra és megmutattam hogy nem lehet állítani az erősítőn semmit. A végén mondta hogy nagyon tetszett neki meg minden, de a mély az akkor is sok azzal csináljak valamit. A pár nap alatt míg nálam volt a kábel szépen végig hallgattam a zenegyűjteményt nagyon részét, élvezetes volt a produkció amit hallottam, de a szomszéd békesség véget tovább is ment sajnos a kábel.
Köszönöm szépen a lehetőséget Ákos!
IMG_20190218_120346.jpg
IMG_20190218_120346.jpg (2.53 MiB) Megtekintve 2810 alkalommal

Online
Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12721
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 6053

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Csatolmányok
11.png
11.png (622.27 KiB) Megtekintve 2915 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Online
Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12721
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 6053

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Az megvan, hogy Fabio-nak már 95-ben Infinity IRS-V volt a háttérsugárzója???! :)

Szerintem sokan nem is tudják a fiatalabbak közül, hogy ki az a Fabio, így talán célszerű ha azzal kezdem.
Szappanopera sztár, „filmszínész” és „férfi modell”, akinek fénykora a nyolcvanas-kilencvenes évekre datálható.
Az ürge megjelenése kb. olyan, mintha David Hasselhoff-ot összemixelnénk Kiszel Tündével és Hulk Hogan-el… :D
Történelmi jelentőségű filmes karrierje leginkább arról szól(t), hogy saját magát alakítja száz meg száz alkalommal pár másodperces cameókban.

Szóval az Audio Video Interiors 95-ös novemberi számában van egy cikk az akkori rendszeréről… Ebből kb. ki lehet következtetni, hogy nem szenved különösebben hiányt semmiben egy másodvonalas amcsi celeb...

Ebben a rendszerben kettő legendás, „KELL” típusú hangsugárzó is bekerült, a korabeli tonnányi KRELL elektronikáról nem is beszélve amelyekért egy vérbeli audiophile a fél karját odaadná! :)
Az egyik a Martin Logan-Statement(A mai napig nem létezik ettől nagyobb méretű elektrosztatikus panellel rendelkező ML! Ez és az ezt követő Statement Evo-II volt Martin Gayle Sanders legnagyobb dobása.) a másik pedig az Infinity IRS-V.

https://www.martinlogan.com/uploads/doc ... tement.pdf

http://www.infinity-classics.de/models/ ... y_irs.html


Pont a napokban láttam hirdetni az audiomarkt-on Egy Statement-et, ami Európában található és konkrétan a 01-es példányszámot viseli és a fentebb taglalt első generációs Statement-ről van szó ami még sokkal ritkábban bukkan fel, mint az Evolution II.
Amennyiben valaki nem sokall egy közel harminc éves „dobozért” 60ezer EUR-t az övé lehet! :) Sokkal érzékenyebb, jobban integrált lehet egy ultramodern Neolith de valahogy engem jobban vonz egy hatalmas méretű sub tornyos rendszer, mint egy anyahajó méretűre nagyított egybe-hibrid. (A nem racionális, fejjel a falnak, kütyüzős énem inkább egy ilyen régi nagyvadra áhítozna.)

Az Infinity IRSV-ről annyit kell tudni, hogy ez az utolsó és egyben legmodernebb, legjobb hangú verzió és a the absolute sound beválasztotta a tizenkét legjelentősebb hangsugárzó közé…!
A mai napig ilyen dobozt használ a fejlesztésekhez, kritikus meghallgatásokhoz a PS Audio fő tervezője Paul McGowan.

Elnézve a Fabio installációt kb. a szobaakusztikával senki nem foglalkozott egy másodpercet sem. Csupasz falak, márvány padló, hatalmas üveg felületek.
Nyilván ez a minőségű cucc már az akusztikát magasról szembe vizelve is hozta a kötelezőt de sokkal butább elhelyezést nem nagyon lehetett volna kikotlani a szolizás, gyúrás és melíroztatás közötti szünetekben.
Egy iszonyatos hangtornádót produkáló dobozt pofával összefordítani egy vitorla méretű elektrosztatikus panellel, szintén nem a világ legjobb ötlete…

Amúgy meg csak az irigység beszél belőlem! :D
Csatolmányok
fabio0.jpg
fabio0.jpg (89.85 KiB) Megtekintve 2997 alkalommal
fabio10-11.jpg
fabio10-11.jpg (99.5 KiB) Megtekintve 2997 alkalommal
fabio02-03.jpg
fabio02-03.jpg (114.39 KiB) Megtekintve 2997 alkalommal
fabio01.jpg
fabio01.jpg (107.57 KiB) Megtekintve 2997 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Online
Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12721
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 6053

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

A "megszokott látványt jelentő járólapokon" estem a napokban egy 9,5pontosat és nagyon megütöttem a bal könyökömet. Tegnap még azt hittem, hogy sokkal komolyabb a gond, mert az esés után még órákig nem nagyon tudtam mozgatni a karomat...
Nagyon kemény cucc az a bizonyos referencia járólap! :smile29:
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Avatar
nickjames
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 80
Csatlakozott: 2016.08.10., szer. 22:27
Értékelés: 52

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: nickjames »

Már egy ideje követem Ákos topikját, és még élénken él bennem a "döbbenet", amikor megláttam az első képeket a Draco hálózati kábelről. Mint "ledugózott" porszívócső, úgy néztek ki a megszokott látványt jelentő járólapokon. Aztán érkeztek a beszámolók is, néhol olyan gondolatokkal, melyek "hangi megtestesülését" nehéz elképzelni. De csak addig, amíg meg nem hallgatjuk, mert akkor hirtelen értelmet nyernek a korábban "elvont" fogalmak.

Szóval úgy alakult, hogy a rendszerembe került egy Draco HC kábel. Amikor kezembe vettem, két dolog "lepett meg". Élőben (számomra) még vastagabb, mint a képeken, illetve a tömege kisebb, mint amit feltételeztem. De hát nem tömör kábel, hanem (részben) a légszigetelés miatt ilyenek a méretei. Méretei ellenére, ahogy az korábban már említésre került, viszonylag jól hajlítható, a "csavarás" az már más tészta...

Bekötés után: kell neki idő, mire valódi arcát mutatja, de akkor tud meglepetést okozni. Van tapasztalatom Ákos hálózati kábeleivel (AgPt RX Ultimate, Aura V 2/2 Ref.), melyek mind remek darabok, de van, amiben a Draco "többet tud". Az egyik a háttér "csendje", ezt is említették már. A hangszerek és énekhang "mögött" tényleg "kitisztul a levegő", és egy korábban nem tapasztalt nyugodtság költözik a zenébe. A másik a dinamika, energia. Ez a kábel tényleg nem lesz szűk keresztmetszet az erősítő energia ellátásában, és ez meg is jelenik a hangban. Élvezetes, mosolygósabb, érzékibb. Mikor milyen zene szól. Mondjuk nehezebb is pusztán "háttérnek" hallgatni vele zenét, könnyen magára vonzza a figyelmet, elterelve például a Draco HC kábelről szóló post írásáról a fókuszt :D Érdemes még megemlíteni a kontrolláltabb és kissé mélyebbre menő basszust, a nagyobb felbontást és teret. Mindez a nálam muzsikáló Nu-Vista 800 esetében igaz, mellyel nagyon egymásra találtak. Fontos megjegyeznem, hogy az összehasonlító teszteléssel voltak problémáim, mert azon túl, hogy számomra a kábelcserében való aktív részvétel mindig megnehezíti az összehasonlítást, a Draco érzékenynek tűnik a ki-be kötögetés folyamatára. A véleményem így inkább a "hosszabb" távú tapasztalatokra alapoztam. Itt a cserélgetés mindig hasonló eredményt hozott, a Draco visszatérte utáni órákban, napokban azonos érzések erősödtek fel: tiszta, energikus, harmonikus és élvezetes.

Avatar
DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 450
Csatlakozott: 2016.04.06., szer. 08:32
Értékelés: 162
Tartózkodási hely: Budaörs
Kapcsolat:

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: DHT1 »

Nagyon köszönöm a válaszodat! Igazán kiváncsivá tettél. :rolleyes:
72audio.com

Online
Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12721
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 6053

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Csatolmányok
111.jpg
111.jpg (104.44 KiB) Megtekintve 3056 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Online
Avatar
petimre
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 663
Csatlakozott: 2008.04.03., csüt. 09:04
Értékelés: 576

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: petimre »

Ákos Mester!

Ha ki akarnád dobni ezt a "vékony hangú szar" madzagot, :smile53: akkor azért pár hónapig egy-egy minimálbért felajánlanék érte...

leborulok.gif :tutiok:

Üdv.
Imi
Lyngdorf - AP Avanti I.

Online
Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12721
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 6053

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Esetleg bővebben? :rolleyes: leborulok.gif
A lényeg, hogy sikerült pár drága és egy irtózatosan drága világklasszis fém kábelt egy helyiségbe szuszakolni a boldog tulajdonosaikkal együtt.
Nem nagyon tudom úgy részletezni, hogy konkrétumokat ne írnék a kábelekről, arra pedig a tulajdonosok nem hatalmaztak fel.

Bármilyen eredmény is születik egy szubjektív meghallgatáson én ezekből nem vonok le messzemenő következtetéseket melldöngetés közepette...
A Graphene-X sem univerzális kábel, mint ahogyan a világon egyetlen összekötő sem!
Amiben talán nagyon különleges, hogy a nagyzenekari műveket úgy tolmácsolja, hogy szinte lecsupaszítja azokat, mintha valamiféle, szájtátósra demózható, High-End Show alapanyagként szolgáló Trio Jazz-t hallgatna az ember. :)
Amikor a többi tesztelt kábelnél már kicsit kezdtek tömbösödni, összekuszálódni a szálak itt még mindig tűélesen elkülöníthetőek maradtak az egyes pozíciók, apró részletek, hangerőtől függetlenül.

Annyi kritika érte a kábelt, hogy többen hiányoltak némi extra testet, melegséget.
Ezt a kritikát azért nem fogadtam el feltételek nélkül, mert abban mindenki egyetértett, hogy a Graphene-X megy a legmélyebbre az összes tesztelt kábel közül...
Inkább arról lehet szó, hogy egységekkel kevesebb felrakódás, torzítás tapasztalható ennél a kábelnél, ami bizonyos audiophilek számára teljesen új jellegű megtapasztalás.
A mindent is tudó, mindent is hallot fúrumszócsövek az ilyen jellegű kábelekre szokták írni, hogy "vékony hangú szar"! :D
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Avatar
DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 450
Csatlakozott: 2016.04.06., szer. 08:32
Értékelés: 162
Tartózkodási hely: Budaörs
Kapcsolat:

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: DHT1 »

ValhallA írta:
2019.02.18., hétf. 20:19
A hétvégén egy meghallgatás keretein belül, nagy meglepetést okozott a tisztán fém kábelekhez szokott füleknek a Graphene-X... :rolleyes:
Esetleg bővebben? :rolleyes: leborulok.gif
72audio.com

Online
Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12721
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 6053

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Újabb infómorzsa az Audiobyte ígéretes új fejlesztésű 1bit-es FPGA DAC-ról…
Az új képen már a szeparált tápegység is látható...!
Csatolmányok
1.jpg
1.jpg (217.41 KiB) Megtekintve 2895 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Online
Avatar
ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12721
Csatlakozott: 2008.02.11., hétf. 20:48
Értékelés: 6053

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

A hétvégén egy meghallgatás keretein belül, nagy meglepetést okozott a tisztán fém kábelekhez szokott füleknek a Graphene-X... :rolleyes:
Csatolmányok
1.jpg
1.jpg (227.58 KiB) Megtekintve 2867 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Avatar
gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2196
Csatlakozott: 2008.09.20., szomb. 20:42
Értékelés: 852

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Igen, van úgy, hogy jól esik harcba menni az északiakkal (https://www.youtube.com/watch?v=1s6Fz8BATWE), vagy elveszni pl. Gavin Harrisonnal (Porcupine Tree, The Pinapple thief), amikor "hétben" van (https://www.youtube.com/watch?v=O3h7Xbzd2bE), de elmélkedni a zene szépségén Debussy-vel (https://www.youtube.com/watch?v=Cfu9s89C-pc) vagy elcsendesedni Eric Satie-val (https://www.youtube.com/watch?v=_fuIMye31Gw) is felemelő tud lenni.
De adott esetben megelégedhetünk egy jazz trio-val is Juhász Gábor vezetésével, akit a 2007-es Fények című albumán olyan senkiháziak kísérnek, mint Papesch Péter (basszusgitár), vagy a tehetségtelen Borlai Gergő (dob) 31_1_21.gif .
Ha történetesen valaki egy használt zsebkendő, és Szandi Tínédzser lámur kazettájával összefogva kukába akarja dobni a Juhász Gábor Trio - Fények című cd-jét, akkor előtte legyen szíves keressen meg, mert bár Gáborral felvettem a kapcsolatot, azt mondta, sajnos nagyon keveset nyomtak belőle, és neki sincs. :rolleyes:
Jó zenét! ;)

https://www.youtube.com/watch?v=GsO8L9xDWqI
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

Válasz küldése

Vissza: “ValhallA kábelek”