Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327

Médialejátszók

Avatar
orionr
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1094
Csatlakozott: 2008.08.06., szer. 22:30
Értékelés: 41
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: orionr »

ZolaBA írta:
2019.03.28., csüt. 11:53
Jajj, régóta meg akarom kérdezni és most végre gép előtt jutott eszembe, nem a kocsiban :)

Látott már valaki, vagy van egyáltalán olyan androidos okos tv, amin megy a kodi normálisan? Ja igen, és nem lehetetlen ráerőszakolt bizonytalan ideig működő mókolásra gondolok, hanem valódi tudásra és szolgáltatásra.
Sony tévémen rendesen megy a kodi, bár én csak alap lejátszóként használom. 75Gb-s UHD filmet is akadás mentesen lejátszotta usb-n keresztül. 8005-s széria.

Avatar
ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1818
Csatlakozott: 2006.10.31., kedd 09:10
Értékelés: 1651
Tartózkodási hely: Pilisvörösvár

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Jajj, régóta meg akarom kérdezni és most végre gép előtt jutott eszembe, nem a kocsiban :)

Látott már valaki, vagy van egyáltalán olyan androidos okos tv, amin megy a kodi normálisan? Ja igen, és nem lehetetlen ráerőszakolt bizonytalan ideig működő mókolásra gondolok, hanem valódi tudásra és szolgáltatásra.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Avatar
Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 928
Csatlakozott: 2011.11.14., hétf. 13:09
Értékelés: 1365

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: Szalon »

Virgil írta:
2019.03.26., kedd 14:03
sziasztok!
nem vett még a forumlakók közül senki az új dune max 4K-t esetleg?
készülök rá már egy ideje, de még alig van review, vagy bármi írás róla.. a technikai részét már kívülről fújom, a használati rész érdekelne már nagyon. mennyire gyors, mennyire lehet használni az andoridos részét, kodi-t fel lehet-e rá rakni, ha igen, azt mennyire lehet customizálni, milyen a képe/hangja, stb.....
Nálam van most egy ilyen. Nem volt még Dune lejátszóm, bár régóta kíváncsi voltam, mert tényleg jókat írnak róla szinte mindenhol. Valamint van mellette egy Egreat A10 is. Műszaki dolgoknak mindenki utána tud nézni, számomra mind a 2 készülék elméleti tudása elegendő, Epson TW9300 projektor a megjelenítő, 110"-os Screenline vászonra, valamint csak az aláírásomba lévő sztereóval mozizok. Filmek-sorozatok Synology nas-on. Mezei, egyszerű felhasználó vagyok, nem használok kodi-t, nem érdekelnek a borítók, nekem az számít, hogy gyorsan elérjem a saját mappáimat a nas-on. Mind a 2 készüléket wifi-n (5GHz) kapcsoltam a hálózathoz, nem éreztem hiányát egyszer sem a kábeles kapcsolatnak.
IMG_5916.JPG
IMG_5916.JPG (1.76 MiB) Megtekintve 2024 alkalommal
Külsőre az előlap szerintem ugyanazon a soron készül, teljesen megegyezik a vastagság, szálhúzás, méret... Az Egreat egésze ilyen szál húzott, a Dunének csak az előlapja. Menü ízlés kérdése, nekem a Dune gagyi az Egreat mellett, kezelése lassabb, nem annyira egyértelműek a beállítások. Mivel ez az első 2 médialejátszóm, az Egreat jött előbb, azt kb 15-20 perc alatt beállítottam, a Dune 2-3x annyi időt vitt el és folyamatosan jönnek elő apróságok. Az A10-en egyértelműbb, magától értetődőbb minden, a Dune kevésbé egyértelmű számomra, mint laikus. Pl a nas elérést az A10-en 1x végigcsináltam, könnyedén hozzá tudtam adni kedvenc mappákat a gyors eléréshez, azóta minen megy flottul, míg a Dunénél is elvileg be lehet, de nekem pl nem sikerült a gyors eléréseket összehozni, hogy fixen is ott maradjanak. (másodjára már nem is próbálkoztam) A Dunehez 2 táv jár, egy hagyományos és egy Bluetooth-os is. A hagyományost szenvedés nagyon használni, a másik tökéletesen veszi a jelt, de sajnos sokszor kell mellé a másik is. Nincs háttér világítás egyikben sem. Az Egreat irányítója hagyományos, de jobban érzékeli, mint a Dune és van háttér világítás is. Összességében itt is használhatóbb az Egreat. Érdekes módon az egyéb beállítási résznél, ahol teljesen ugyanazt a menüt látjuk mind a két készülék esetében (különbözik az alap menütől).
Kép tekintetében én nem vettem észre különbségeket egyáltalán. Mind a kettő megbirkózott minden általam használt formátummal, nem volt akadás, nem volt hiba megjelenítésben, nem tudnám eldönteni vak teszten melyikről megy éppen a film-sorozat.
Számomra kardinális pont a feliratok kezelése, mivel mindent eredeti nyelven nézek és hozzá szeretem, ha megjelenik az angol felirat is. Itt is az Egreat a felhasználóbarátabb. Könnyebb feliratot behívni, nem kell ugyanarra elnevezni, lehet egy teljesen más mappában, mint a film, könnyen lehet időzíteni, ha esetleg csúszás van. A Dunében is meg lehet szinte mindent csinálni, csak több gombnyomást, több menübe belépést igényel és ezáltal lassabbnak, nehézkesebbnek érzem az egészet.
Hang kapcsán én az analóg, sztereó RCA kimenetekről tudok csak nyilatkozni. A Dunének alacsony a kimeneti jelszintje, nem tudom be lehet-e állítani valahol, én nem találtam, ezért akár maxra is fel tudtam tekerni a hangerőt, az A10-nél normál szinten van a kimeneti jelszint. Számomra a két lejátszó közül hangban mindenképpen jobb az Egreat, teltebb, egységesebb, gyorsabb, dinamikusabb. Mélyek is gyorsabbak, pontosabbak és mintha mélyebbre is menne. Viszont én úgy gondolom, hogy számomra mindenképpen igényel még az Egreat is egy külső DAC támogatást, mivel nagyon messze van Lumin-om hangjától zenén. (meg persze mindenben)
Röviden nekem ezek lennének a benyomásaim, én nem érzem a Dune 2x-es árcédulájának a megalapozottságát, az én használati szokásaimat figyelembe véve. Kezelése számomra sokkal gördülékenyebb, gyorsabb, áttekinthetőbb, letisztultabb, egyszerűbb az Egreat-nek, valamint hangban is jobban teljesít, megjelenítésben pedig én nem éreztem különbséget.
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

Avatar
aladin66
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 275
Csatlakozott: 2018.10.24., szer. 16:39
Értékelés: 40
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: aladin66 »

orionr írta:
2019.03.19., kedd 09:33
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy, a mostani formátumok lejátszására képes média lejátszót?
Amit most használok, az egy xtreamer prodigy. Az új nagy felbontású hangformátumú filmeknél, rendesen szaggat.
Egyelőre, egy LG fullHD projektorral használnám, de később fontos lenne a 4K tudás is. Nem akarok sokat költeni rá, így amit kinéztem az a HImedia Q10 pro. Erről van valakinek tapasztalata?
Nekem ilyenem van, de én csak "mezei" felhasználó vagyok. Mindent visz, jó a képe, zenelejátszóként nem túl jó, de nem is ez a dolga. Egyébként itt olvashatsz róla bővebben: https://prohardver.hu/tema/himedia_leja ... ml#msg8323

Avatar
Fish
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5312
Csatlakozott: 2013.06.17., hétf. 16:30
Értékelés: 2203

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: Fish »

Es meg szamtalan funkcio, pld az ujonnan es automatkusan boritozott filmek fokepernyon megjelenitese,vagy a megnezettek elrejtese vagy ,mufajokra,rendezokre,szereplokre stb.. szukites! Sokan nem ismerik igazan a kodit! Nekem van 6-700 filmem de meg is masodpercek alatt oda jutok ahova kell es nem kell ujra inditani ha boritozni kell,lehet egy gomnnyomasra is ,futas kozben is ,meg automatkusan is mikor elsonek indititod. Nagyon jo cucc aki szidja nem ismeri,es java reszt atomstabil,marmint pc- n, de ha lehall veletlenul,akkor sem fagy a pc,csak a kodit kell ujra inditani ami 5 masodperc! Ha ilyen elofordul az max 1-2 havonta 1-2 alkalom. Lattam en mar oppot is szarakodni,fagyni,hibazni kb. Szoval lehet szidni,de legalabb ez ingyen van es jo!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Avatar
Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1917
Csatlakozott: 2015.11.10., kedd 08:24
Értékelés: 695
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: Quetz »

ZolaBA írta:
2019.03.27., szer. 21:10
A frissítésre is két verzió van, beállítható, hogy induláskor magától frissítsen (ez lefut háttérben is) vagy kézzel indított frissítés amit 3 másodperc elindítani jobbra lépek bármelyik mappában és rányomok a frissítésre. Ennyi.
Valamint van/volt watchdog plugin, ami automatikusan frissített, és a normálisabb torrentek, ha valaki ilyet használna, meg tudnak hívni scripteket amikor befejezték a dolgukat. A Kodi pedig rendelkezik JSON-RPC API-val, indítható célzott frissítés is.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Avatar
ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1818
Csatlakozott: 2006.10.31., kedd 09:10
Értékelés: 1651
Tartózkodási hely: Pilisvörösvár

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

cisco írta:
2019.03.27., szer. 10:51
Ezt a Kodi-t nem értem én, meg úgy a poszteres böngészést.

Tegye fel a kezét akinek 200 filmnél több van otthon és nem mindig a legújabb 2-3 filmet nézi meg, majd törli is? Az összes ilyen appal az a gond, hogy ha változik a kínálat újra kell futtatni kb, és a kínálat napi/heti szinten változik. Az hogy 1 sorozat 5 része teljesen eltérő helyeken jelenik meg maga a rémálom, az hogy ezt adminisztrálni kell meg a másik.

Én bekapcsolom a player-t, megfelelő mappa enter, 600 cím, 10mp alatt odamegyek ahol van a nézendő és play. Ugyanez a mutatvány Kodival 3 perc legalább, hogy hogy is hívják a SW 5. részét, jah Empire...vagy Birodalom, nem tudom megnézem, jah nem az, hanem a másik. Vége lett, mi a 6. rész címe, újabb keresgélés, lapozgatás.

Én tudom mit akarok nézni és hamar megtalálom, ha meg keresgélek, úgyis végiglapozom az egészet, csak most egy oldalra kifér 15 cím, borítóval meg mondjuk 8.
ööö... a legnagyobb tisztelettel de azért ez nem így van :rolleyes:
Összehasonlítod az egy mappában mindent majd rá a kodi egy általad felállított átlátható mappaszerkezetben böngészéssel.

Nálam pl. így néz ki:
nas (de ugyanez megosztásról vagy külső winyóról is megy) rajta a saját logikám szerinti mappák és kodi (minix neo u1, libreelec-el).
A kodiban be vannak állítva kedvenc mappák, bekapcsolom a lejátszót, pici boot és egyből látom a 8 kedvenc mappám nevét (film-12, film-18, mentett film, sorozat új, mentett sorozat, mese, képek, zene), ha belépek valamelyikbe akkor pedig vagy újabb almappákat (mert azt állítottam be) vagy a filmek mappáit borítóképként, leírással.
Na most ha az SW5 érdekel pl., akkor: bekapcs, mentett filmek -> többrészes filmek -> Star wars -> benne a 6 borítóképpel. Nincs 15 másodperc a navigálás és indítás...
(persze ehhez fel kell építeni a mappaszerkezet logikát és aszerint menteni, de ha jól értem ezt te is megtetted :)

Illetve az, hogy ha változik a kínálat újra kell futtatni. Nem... alapvetően látom a mappaszerkezetet, ha letöltötte már a borítót meg leírást akkor a borítót ha új van közte akkor fehér mappa ikont meg a nevét. A frissítésre is két verzió van, beállítható, hogy induláskor magától frissítsen (ez lefut háttérben is) vagy kézzel indított frissítés amit 3 másodperc elindítani jobbra lépek bármelyik mappában és rányomok a frissítésre. Ennyi.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Online
Avatar
Virgil
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 490
Csatlakozott: 2013.09.17., kedd 16:56
Értékelés: 55

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: Virgil »

Mivel a koaxon nem megy át a HD hang
bocs, azt kifelejtetettem, hogy a HD-hang sem érdekel.. tehát semmi, csak a flac-jeimnek 2ch, az mkv-gyűjteményemnek a dd/dts-hangja. sose volt, nem is lesz hd-receiverem, nem érdekel. tehát: 48-192khz 2ch hang és dd/dts-hang. ennyi, de mindez egy kimeneten, egy jó kábellel átkötve. csak ennyivel élek.
és éppen ezért nem volt nekem jó a külső dac-os megoldások sem soha, mert ott ugye csak két csatornát kapok végeredményül. ..ami fasza, de a sokcsatornámat külön kell még megoldanom mellette, ebben a dune-ben az tetszik, hogy mintha kitalálták volna végre valahára az én álmomat és nekem csináltak volna egy gépet: a (legalábbis papíron) kiemelt minőségű koaxot. meg egy jó tápot mögé. én ennek örülök, hiába szóljátok le hogy így meg úgy nem ér semmit, hány éve megy a sírás, hogy a mediaplayereknek így szar meg úgy szar a tápja.. próbálkoztak már mindennel. a franciák tunningolt toroidos external tápjai a popcornokhoz, a vicc microsoftos tápegységek.. :)
most itt van végre egy toroidos mediaforrás, én örvendek neki. kap egy komolyabb tápkábelt mögé, egy ssd-t a hasába a zenékkel és hajrá..
rettentesen kíváncsi leszek a gyakorlatban, mit tud. holnap megyek és adok neki
:)

Avatar
Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1917
Csatlakozott: 2015.11.10., kedd 08:24
Értékelés: 695
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Virgil írta:
2019.03.27., szer. 09:57
Mert amíg digital domain-ben marad az adat, addig fölösleges a toroid trafó. A jitter reduction pedig csak a sztereó kimenetre van hatással, házimozis felhasználóknak ez kevéssé értékes fejlesztés.
nézd, oké. lehet. viszont én mindig is, most is csakis koax kimenet használtam zenére is, és a mozira is. tehát mindenre.
Mivel a koaxon nem megy át a HD hang, kapásból visszafogtad a rendszeredet a veszteséges tömörítésű DD/DTS hangra. Ez homlokegyenest ellentmond annak, hogy te a legjobb minőséget keresed. Azt csak akkor kapod meg, ha:
- HDMI-n bitstreameled a hangot
- A lejátszód sokpontegy analóg RCA vagy XLR kimenetekkel rendelkezik és azon keresztül kötöd be a végfokba.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Avatar
cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1205
Csatlakozott: 2003.03.22., szomb. 19:05
Értékelés: 164

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: cisco »

Ezt a Kodi-t nem értem én, meg úgy a poszteres böngészést.

Tegye fel a kezét akinek 200 filmnél több van otthon és nem mindig a legújabb 2-3 filmet nézi meg, majd törli is? Az összes ilyen appal az a gond, hogy ha változik a kínálat újra kell futtatni kb, és a kínálat napi/heti szinten változik. Az hogy 1 sorozat 5 része teljesen eltérő helyeken jelenik meg maga a rémálom, az hogy ezt adminisztrálni kell meg a másik.

Én bekapcsolom a player-t, megfelelő mappa enter, 600 cím, 10mp alatt odamegyek ahol van a nézendő és play. Ugyanez a mutatvány Kodival 3 perc legalább, hogy hogy is hívják a SW 5. részét, jah Empire...vagy Birodalom, nem tudom megnézem, jah nem az, hanem a másik. Vége lett, mi a 6. rész címe, újabb keresgélés, lapozgatás.

Én tudom mit akarok nézni és hamar megtalálom, ha meg keresgélek, úgyis végiglapozom az egészet, csak most egy oldalra kifér 15 cím, borítóval meg mondjuk 8.

Mindenki a "legjobb" képet és hangot keresi, meg a Kodi-t...Engem inkább a 2 óra tartalom stabil lejátszása érdekel, mint hogy a Kodi ne fagyjon ki, meg gyors legyen vagy csak egyáltalán legyen.

Eleve nincs legjobb és ha lenne akkor meg a vetítő lenne túl gyenge hozzá. Számomra a legjobb mindig azt jelentette, hogy 1:1-be kiadja a jelet amit kell, belenyúlás mentesen. Hang bitstream-be, kép meg adott tartalom felbontásán ami igazából 99,9%-ban full HD akárcsak a megjelenítő.

A fenti képletbe rondított bele az uhd formátum a hdr-el, meg a szélesebb színtérbe, mert ez konverzió nélkül natívba semmi sem tudja megmutatni, ami sok millió forint alatt van.

Online
Avatar
Virgil
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 490
Csatlakozott: 2013.09.17., kedd 16:56
Értékelés: 55

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: Virgil »

Mert amíg digital domain-ben marad az adat, addig fölösleges a toroid trafó. A jitter reduction pedig csak a sztereó kimenetre van hatással, házimozis felhasználóknak ez kevéssé értékes fejlesztés.
nézd, oké. lehet. viszont én mindig is, most is csakis koax kimenet használtam zenére is, és a mozira is. tehát mindenre. éppen ezért nekem mindig is egy a lehető legjobb minőségű ilyen kimenet kellett. ezért próbáltam végig az összes playert az évek során, ami koaxos volt. qnap-ot, a popcorn-okat, a dune-ket, az oppo-kat, aztán htpc..
na de most ez.
Ráadásul hiába a jó hardver, ha hazavágják az Androiddal. Az telefonra való, nem média lejátszóba.
igen, ez egyértelmű. én is utálom a droidot, ios-t használó vagyok, viszont a KODI-t szeretném lejátszó-szoftvernek, nekem az a legjobb univerzális cucc. ahhoz meg most akkor ez adott lehet, egyáltalán a lehetőség a dune-nél, hogy felpattinthassunk rá egy kodi-t
a nagy kérdésem csakis szoftveres kérdés lesz pont ezért: mennyire stabilan, gyorsan tud nekem majd ezen a hardveren a kodi működni

a színkiemenetes sztori sem biztos, h érinteni fog, nem érdekel sem hdr, sem 10bit, sem 4k.. a legjobb elérhető 1080p-s kép, koax bitstream hanggal kell és egy stabil kodi szoftver.

Avatar
Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5827
Csatlakozott: 2005.09.08., csüt. 00:27
Értékelés: 2564

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Virgil írta:
2019.03.26., kedd 23:45
Lemmy9 írta:
2019.03.26., kedd 20:43
egy androidos átdobozolt "szutykot", csak a név miatt..
naa, azért ne
újraidőzített, alacsony jitteres XMOS-alapú dedikált coax out, toroid táppal, két belső vinyós lehetőség, egy elég komoly házban?.. azért ne legyen már olyan szutyok
de ha az, ha nem, nekem ez kell. mert erre a felállásra várok több mint 10éve, mint media-forrás

egyébként beszéltem ma a lejátszó-sokkal, egy szállítmányuk már volt, azt mind elvitték viszonylag gyorsan, köv szállítmány most érkezik. egy db meg ott van náluk, fedetlenül, lehet próbálgatni...
úgyhogy, megyek is
Valószínű ugyanúgy gondjai vannak a kimeneti színmélységgel, mint az elődnek. Hiccusz tud erről nyilatkozni.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Avatar
ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1818
Csatlakozott: 2006.10.31., kedd 09:10
Értékelés: 1651
Tartózkodási hely: Pilisvörösvár

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Virgil írta:
2019.03.26., kedd 14:03
nem vett még a forumlakók közül senki az új dune max 4K-t esetleg?
Realtek RTD1295 van benne. (link1)
Az meg gyengébb, mint az Amlogic S912. (link2)
Az S912 nem igazán mérföldkő az S905 után, a teljesítmények szinte egyformák (link3)

Gyakorlatilag topog az iparág. 2/16giga és azonos teljesítmény van évek óta, miközben egy telefon már jóval erősebb... pl. antutu benchmark ezeknél a boxoknál 35-40.000 miközben az átlagos honor 10 telefonomé 213 ezer..... nem értem ezt az egészét :smile30: Vagy csak "mi vagyunk a hülyék" mert ugyanazt a szart megvesszük évről évre új csomagolásban? gondolkodik.gif

https://widescreenreview.com/news_detail.php?id=21394
https://www.minipcdb.com/articles/Amlog ... 3798C-V200
https://www.cnx-software.com/2016/09/19 ... omparison/
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Avatar
Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1917
Csatlakozott: 2015.11.10., kedd 08:24
Értékelés: 695
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Virgil írta:
2019.03.26., kedd 23:45
naa, azért ne
újraidőzített, alacsony jitteres XMOS-alapú dedikált coax out, toroid táppal, két belső vinyós lehetőség, egy elég komoly házban?.. azért ne legyen már olyan szutyok
de ha az, ha nem, nekem ez kell. mert erre a felállásra várok több mint 10éve, mint media-forrás
Ha ez kell neked, azzal nem lehet vitatkozni, de a következő szöveg lássuk be, csupán marketing BS:
Tervezésnél a fő szempont az volt, hogy mind a képet, mind a hangot a lehető legjobb digitális formában küldje tovább a feldolgozást végző erősítő és megjelenítő számára.
Mert amíg digital domain-ben marad az adat, addig fölösleges a toroid trafó. A jitter reduction pedig csak a sztereó kimenetre van hatással, házimozis felhasználóknak ez kevéssé értékes fejlesztés.
Ráadásul hiába a jó hardver, ha hazavágják az Androiddal. Az telefonra való, nem média lejátszóba.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Online
Avatar
Virgil
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 490
Csatlakozott: 2013.09.17., kedd 16:56
Értékelés: 55

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: Virgil »

Lemmy9 írta:
2019.03.26., kedd 20:43
egy androidos átdobozolt "szutykot", csak a név miatt..
naa, azért ne
újraidőzített, alacsony jitteres XMOS-alapú dedikált coax out, toroid táppal, két belső vinyós lehetőség, egy elég komoly házban?.. azért ne legyen már olyan szutyok
de ha az, ha nem, nekem ez kell. mert erre a felállásra várok több mint 10éve, mint media-forrás

egyébként beszéltem ma a lejátszó-sokkal, egy szállítmányuk már volt, azt mind elvitték viszonylag gyorsan, köv szállítmány most érkezik. egy db meg ott van náluk, fedetlenül, lehet próbálgatni...
úgyhogy, megyek is

Online
Avatar
Virgil
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 490
Csatlakozott: 2013.09.17., kedd 16:56
Értékelés: 55

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: Virgil »

sziasztok!
nem vett még a forumlakók közül senki az új dune max 4K-t esetleg?
készülök rá már egy ideje, de még alig van review, vagy bármi írás róla.. a technikai részét már kívülről fújom, a használati rész érdekelne már nagyon. mennyire gyors, mennyire lehet használni az andoridos részét, kodi-t fel lehet-e rá rakni, ha igen, azt mennyire lehet customizálni, milyen a képe/hangja, stb.....

Avatar
G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1320
Csatlakozott: 2014.08.09., szomb. 11:12
Értékelés: 835

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

dune solo + xbox táp

Avatar
kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 395
Csatlakozott: 2013.03.15., pén. 08:51
Értékelés: 12

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: kalmi22 »

s70071 írta:
2019.03.19., kedd 21:18
kalmi22 írta:
2019.03.19., kedd 17:02
Sziasztok!

Adott zappiti one 4k hdr lejátszó!Abban szeretnék segítséget kérni,hogy lehet filmeket másolni usb c,vagy usb 3 útvonalon?
Illetve,aki épített már ki otthoni hálózatot,leírhatná,hogy csinálta,mert elakad a dolog,valami hitelesítésnél és -1 hibakódot ír ki....
Segítségeket előre is köszönöm!
Az explorerben látnod kell az usb-re rakott tárolókat. Másolás beillesztés. Ami meg van osztva a helyi hálózaton az explorerben böngészhetőnek kellene lennie.
Nem látja sajnos,de a pc se ad hangot,hogy új eszköz lett rádugva!Nem is értem,pedig ennek egyszerűnek kellene lenni...

Avatar
s70071
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 110
Csatlakozott: 2006.12.26., kedd 18:26
Értékelés: 2

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: s70071 »

kalmi22 írta:
2019.03.19., kedd 17:02
Sziasztok!

Adott zappiti one 4k hdr lejátszó!Abban szeretnék segítséget kérni,hogy lehet filmeket másolni usb c,vagy usb 3 útvonalon?
Illetve,aki épített már ki otthoni hálózatot,leírhatná,hogy csinálta,mert elakad a dolog,valami hitelesítésnél és -1 hibakódot ír ki....
Segítségeket előre is köszönöm!
Az explorerben látnod kell az usb-re rakott tárolókat. Másolás beillesztés. Ami meg van osztva a helyi hálózaton az explorerben böngészhetőnek kellene lennie.

Avatar
heineken
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 509
Csatlakozott: 2003.12.04., csüt. 12:03
Értékelés: 129
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: heineken »

orionr írta:
2019.03.19., kedd 09:33
HImedia Q10 pro. Erről van valakinek tapasztalata?
Úgy tudom,hogy ez egy stabil gép,de jó alternatíva lehet még ebben az ársávban a Dune is.Én egy prime-ot használok kb 7 éve,semmi gondom nincs vele,..a popcornnal ellenben rendszeresen problémám akadt.

Avatar
kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 395
Csatlakozott: 2013.03.15., pén. 08:51
Értékelés: 12

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: kalmi22 »

Sziasztok!

Adott zappiti one 4k hdr lejátszó!Abban szeretnék segítséget kérni,hogy lehet filmeket másolni usb c,vagy usb 3 útvonalon?
Illetve,aki épített már ki otthoni hálózatot,leírhatná,hogy csinálta,mert elakad a dolog,valami hitelesítésnél és -1 hibakódot ír ki....
Segítségeket előre is köszönöm!

Avatar
orionr
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1094
Csatlakozott: 2008.08.06., szer. 22:30
Értékelés: 41
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: orionr »

Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy, a mostani formátumok lejátszására képes média lejátszót?
Amit most használok, az egy xtreamer prodigy. Az új nagy felbontású hangformátumú filmeknél, rendesen szaggat.
Egyelőre, egy LG fullHD projektorral használnám, de később fontos lenne a 4K tudás is. Nem akarok sokat költeni rá, így amit kinéztem az a HImedia Q10 pro. Erről van valakinek tapasztalata?

Avatar
kalmi22
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 395
Csatlakozott: 2013.03.15., pén. 08:51
Értékelés: 12

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: kalmi22 »

s70071 írta:
2019.03.15., pén. 22:11
viragok írta:
2019.03.15., pén. 17:00
kalmi22 írta:
2019.03.15., pén. 15:28
Üdv. mindenkinek!

Vettem használtan egy zappiti one 4k hdr tipusú lejátszót.
Hogy lehet beállítani új fiókhoz a TOKEN számot?A gép azt írja ki,hogy a token szám más fióknál használatban van!
Hátha más is küzdött már ilyen problémával...
Szia!
Én is így jártam sajnos, engem is érdekelne,ha van rá megoldás. leborulok.gif
Ki kell léptetni az előző tulaj regisztrációjával a token-t. Amennyiben nem áll rendelkezésre, akkor írni a supportnak. Megoldják.
Köszi!:)

Avatar
s70071
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 110
Csatlakozott: 2006.12.26., kedd 18:26
Értékelés: 2

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: s70071 »

viragok írta:
2019.03.15., pén. 17:00
kalmi22 írta:
2019.03.15., pén. 15:28
Üdv. mindenkinek!

Vettem használtan egy zappiti one 4k hdr tipusú lejátszót.
Hogy lehet beállítani új fiókhoz a TOKEN számot?A gép azt írja ki,hogy a token szám más fióknál használatban van!
Hátha más is küzdött már ilyen problémával...
Szia!
Én is így jártam sajnos, engem is érdekelne,ha van rá megoldás. leborulok.gif
Ki kell léptetni az előző tulaj regisztrációjával a token-t. Amennyiben nem áll rendelkezésre, akkor írni a supportnak. Megoldják.

Avatar
viragok
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 335
Csatlakozott: 2015.04.16., csüt. 10:32
Értékelés: 28

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: viragok »

kalmi22 írta:
2019.03.15., pén. 15:28
Üdv. mindenkinek!

Vettem használtan egy zappiti one 4k hdr tipusú lejátszót.
Hogy lehet beállítani új fiókhoz a TOKEN számot?A gép azt írja ki,hogy a token szám más fióknál használatban van!
Hátha más is küzdött már ilyen problémával...
Szia!
Én is így jártam sajnos, engem is érdekelne,ha van rá megoldás. leborulok.gif

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”