Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
https://avxforum.hu/forum/viewtopic.php?f=100&t=199327
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
https://avxforum.hu/forum/viewtopic.php?f=100&t=199327
---
Felhívjuk minden kedves hirdető fórumtársunk figyelmét, hogy a fórumszabályzat adásvételi alfórumáról szóló fejezete kiegészült az 5.8.15-ös ponttal, amelynek értelmében a meghirdetett áruk előélete visszakövethetőségének érdekében szabályosan feladott eladási hirdetéseket ill. hirdetési topikokat 2024.04.20-ától kezdve nem törlünk, az ezirányú kéréseket a moderátorok nem teljesítik.
Továbbá a 4. fejezet kiegészült a támogató tag fogalmával, valamint az új, 4.9-4.11-es pontok által szabályozott fizetett szolgáltatás fogalom definíciójával.
A szabályzat verziószáma egyúttal 3.1-re változott. A fórumszabályzat változásáról mindenkit külön-külön is értesítettünk.
Továbbá a 4. fejezet kiegészült a támogató tag fogalmával, valamint az új, 4.9-4.11-es pontok által szabályozott fizetett szolgáltatás fogalom definíciójával.
A szabályzat verziószáma egyúttal 3.1-re változott. A fórumszabályzat változásáról mindenkit külön-külön is értesítettünk.
Sütés-főzés
Online
A faszenet jobban szeretem. Itt tényleg kipróbaltam mindent is. Tavasztól-őszig átlagosan elfogy 2 hetente egy nagy zsák. Ősztől-tavaszig pedig havonta egy, így viszonylag nagy fogyasztónak számítok és nem mindegy, hogy mennyiért veszem. Az egzotikus méregdraga faszenet mára kerülöm, mert annyival nem jobb, viszont sokkal drágább. Vásárláskor ha tetszik, ha nem percekig tapizgatom a zsákokat és úgy válogatok (néha tapizni kell, na ), igaz ehhez rendelkezek kb. 25 éves tapasztalattal.
Ami az utóbbi pr évben nekem bejött (de hangsúlyozom MINDIG meg kell vizsgálni a beltartalmat, mert mindenből van tört, hamus vacak) az az OBI-ban is kapható Grill Profi Holzkohle. A másik, amit a legtöbbször veszek a Metro-ban kapható saját márkás faszén. Az első kicsit drágább, de annyival jobb is szerintem.
Régebben vettem a bukkfaszen.hu-ról is, de egyszer kaptam egy silány szállítmányt és nem voltak túlságosan megértőek, így hanyagoltam őket, de idén lehet újra kipróbálom.
Hirtelen kb. ennyi.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12706
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7400
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Én a brikettet kevesbé szeretem, de van előnye is (Nagyon jól adagolható a grillezés megkezdése után is). Azt egyébként az Aldiban szoktam venni, eddig jó volt, bár most a legutóbbi eléggé könnyen töredezett. Eddig azonban hibatlanul elmtudtam használni az utolsó darabig úgy, hogy semennyi morzsa nem maradt a zacskóban. Régebben próbáltam pár horror árú misztikust is, de nem emlekeszem semmi különösre. Arra figyelni kell, hogy a briketten lévő elégett hamu szigetel, ezáltal egy idő után csökken a hőleadás. Én egyszer minimum megkapirgálom, hogy lehulljon a hamu.Vasti írta: ↑2019.04.13., szomb. 18:48Basszus, ilyet én is pirítok a nyáron valamikor :-) Állati jól néz ki, és csupa olyan dologból van, amire a szervezetnek szüksége van: hús, szalonna, paprika, sajt, füst, stb. ;-)
Egy kicsit ide vonatkozó kérdés, mert látom, grilleztél már egyszer-kétszer ;-) Milyen szenet???
Régebben bármit vettem, megsült rajta, aminek meg kellett sülnie: faszén vagy brikett, ahol éppen jártam, megvettem, beizzítottam, és nem hogy megsült a kaja, de miután megettük, meg ment a családi beszélgetés, még nagyon sokáig szépen izzott.
Mostanában, pár éve meg nem egyszer előfordult, hogy 1-1,5 kis brikettet begyújtottunk, és nem készült el rajta a kaja, mert hamuvá vált kb. 20 percen belül! Folytathattuk serpenyőben, ciki...
Már arra gondoltam, hogy beruházok Weber brikett-be: érdemes?
Üdv: Vasti
A faszenet jobban szeretem. Itt tényleg kipróbaltam mindent is. Tavasztól-őszig átlagosan elfogy 2 hetente egy nagy zsák. Ősztől-tavaszig pedig havonta egy, így viszonylag nagy fogyasztónak számítok és nem mindegy, hogy mennyiért veszem. Az egzotikus méregdraga faszenet mára kerülöm, mert annyival nem jobb, viszont sokkal drágább. Vásárláskor ha tetszik, ha nem percekig tapizgatom a zsákokat és úgy válogatok (néha tapizni kell, na ), igaz ehhez rendelkezek kb. 25 éves tapasztalattal.
Ami az utóbbi pr évben nekem bejött (de hangsúlyozom MINDIG meg kell vizsgálni a beltartalmat, mert mindenből van tört, hamus vacak) az az OBI-ban is kapható Grill Profi Holzkohle. A másik, amit a legtöbbször veszek a Metro-ban kapható saját márkás faszén. Az első kicsit drágább, de annyival jobb is szerintem.
Régebben vettem a bukkfaszen.hu-ról is, de egyszer kaptam egy silány szállítmányt és nem voltak túlságosan megértőek, így hanyagoltam őket, de idén lehet újra kipróbálom.
Hirtelen kb. ennyi.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 862
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 308
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Basszus, ilyet én is pirítok a nyáron valamikor :-) Állati jól néz ki, és csupa olyan dologból van, amire a szervezetnek szüksége van: hús, szalonna, paprika, sajt, füst, stb. ;-)
Egy kicsit ide vonatkozó kérdés, mert látom, grilleztél már egyszer-kétszer ;-) Milyen szenet???
Régebben bármit vettem, megsült rajta, aminek meg kellett sülnie: faszén vagy brikett, ahol éppen jártam, megvettem, beizzítottam, és nem hogy megsült a kaja, de miután megettük, meg ment a családi beszélgetés, még nagyon sokáig szépen izzott.
Mostanában, pár éve meg nem egyszer előfordult, hogy 1-1,5 kis brikettet begyújtottunk, és nem készült el rajta a kaja, mert hamuvá vált kb. 20 percen belül! Folytathattuk serpenyőben, ciki...
Már arra gondoltam, hogy beruházok Weber brikett-be: érdemes?
Üdv: Vasti
Egy kicsit ide vonatkozó kérdés, mert látom, grilleztél már egyszer-kétszer ;-) Milyen szenet???
Régebben bármit vettem, megsült rajta, aminek meg kellett sülnie: faszén vagy brikett, ahol éppen jártam, megvettem, beizzítottam, és nem hogy megsült a kaja, de miután megettük, meg ment a családi beszélgetés, még nagyon sokáig szépen izzott.
Mostanában, pár éve meg nem egyszer előfordult, hogy 1-1,5 kis brikettet begyújtottunk, és nem készült el rajta a kaja, mert hamuvá vált kb. 20 percen belül! Folytathattuk serpenyőben, ciki...
Már arra gondoltam, hogy beruházok Weber brikett-be: érdemes?
Üdv: Vasti
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12706
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7400
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Sorry srácok! Legözelebb nem fotózok...
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
hasonlot gondoltam, csak nem irtam be.
felháborító !! (kiszállítást vállalsz ? ...persze csak a húsvéti böjt után !)
Re: Sütés-főzés
Ne haragudj, de elsőre ez bukott ki belőlem: Menj a picsába Még egyszer bocs!
Nagyon jól néznek ki a rácson, gondolom az ízükkel sincs semmi baj
Nagyon jól néznek ki a rácson, gondolom az ízükkel sincs semmi baj
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12706
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7400
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Szóval!
Többen kértétek az Armadillo tojás receptet.
Itt egy alap youtube video:
youtu.be/ZO348H1-CiA
Amit én máskép csinálok:
- A jalapeno-ba csak érett, vörös cheddar megy, nem keverem krémsajttal.
- A darált hús nálam 50% marha, 50% sertés. Én a fűszerekkel és a sóval összekeverem. Most fűszerészes bbq fűszert, borsot, sót és egy kis worcester szószt használtam.
- Több bacon-t használtam a betekerésnél. Egyet hosszába és kettőt keresztbe.
Indirekt sütéssel, meleg füstön, 2x forgatva kb 125 fokon 1,5 órát gyógyult, aztán bekentem saját bbq szósszal és oldalanként kb. 10 percet kapott még.
A szósz: vajon, tört fokhagymát megfuttatok, ketchup, melasz, tamari, kis chili a végén egy kis whiskeyvel összeforralva. Melegítés után még egy darabka vajat beleeobok, hogy felolvadjon benne, de utána már nem melegítem.
Mellékelek pár képet:
Többen kértétek az Armadillo tojás receptet.
Itt egy alap youtube video:
youtu.be/ZO348H1-CiA
Amit én máskép csinálok:
- A jalapeno-ba csak érett, vörös cheddar megy, nem keverem krémsajttal.
- A darált hús nálam 50% marha, 50% sertés. Én a fűszerekkel és a sóval összekeverem. Most fűszerészes bbq fűszert, borsot, sót és egy kis worcester szószt használtam.
- Több bacon-t használtam a betekerésnél. Egyet hosszába és kettőt keresztbe.
Indirekt sütéssel, meleg füstön, 2x forgatva kb 125 fokon 1,5 órát gyógyult, aztán bekentem saját bbq szósszal és oldalanként kb. 10 percet kapott még.
A szósz: vajon, tört fokhagymát megfuttatok, ketchup, melasz, tamari, kis chili a végén egy kis whiskeyvel összeforralva. Melegítés után még egy darabka vajat beleeobok, hogy felolvadjon benne, de utána már nem melegítem.
Mellékelek pár képet:
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Inkább ilyen szomjas, hogy foggal téptem a dobozt.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Re: Sütés-főzés
ilyen éhes voltál, hogy a sörösdobozra is ráharaptál?
Re: Sütés-főzés
Mi is
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 862
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 308
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Ja tényleg, dől a kép :-) A mai, mobilos álló és mindenfelé dőlő képek és videók világában fel sem tűnik már...
A sonka jó, ha jó! Nemrég vett az após a piacon hihetetlenül finoman pácolt és füstölt szűzpecsenyét: rágni sem kellett, és az az íííííz! Nyami :-)
Erről jut eszembe: régen gyakran ettem, olyat, hogy jófajta füstölt fehérpecsenye (ha jól mondom, szóval karaj ;-) , vékonyan szeletelve, rá finom házias friss kenyérre, amit előtte fokhagymával bedörzsöltem, és egy kicsit meglocsoltam olívaolajjal Az sem rossz ám ;-) (Valami főzős csatornán láttam, nem saját találmány)
A sonka jó, ha jó! Nemrég vett az após a piacon hihetetlenül finoman pácolt és füstölt szűzpecsenyét: rágni sem kellett, és az az íííííz! Nyami :-)
Erről jut eszembe: régen gyakran ettem, olyat, hogy jófajta füstölt fehérpecsenye (ha jól mondom, szóval karaj ;-) , vékonyan szeletelve, rá finom házias friss kenyérre, amit előtte fokhagymával bedörzsöltem, és egy kicsit meglocsoltam olívaolajjal Az sem rossz ám ;-) (Valami főzős csatornán láttam, nem saját találmány)
Online
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1018
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Re: Sütés-főzés
Annak jobbra fent kéne lennie:) Diétásnak azért nem mondanám; a házi sonkából elfogyott vagy 5-6 szelet.
Re: Sütés-főzés
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 862
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 308
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Ez eléggé diétás... De azért balra fent látok még husikákat ;-)
Amit mi szeretünk: többféle sajt, finom sonka, alma, szőlő, kapribogyó, dió, valami kis jóféle kenyér, körülülni, és csipegetni :-)
Amit mi szeretünk: többféle sajt, finom sonka, alma, szőlő, kapribogyó, dió, valami kis jóféle kenyér, körülülni, és csipegetni :-)
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12706
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7400
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Újévi malacsütés.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Nem házi, Teszkós :) a pogácsa marha és sertéshús mix. Élőben jobban nézett ki
Online
Milyen volt a húspogácsa?
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12706
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7400
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Házi buci?
Milyen volt a húspogácsa?
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Ma hamburger volt ebédre
Online
Online
Online
Külön dícséret,hogy a gombaragu nem áztatta el a tésztát.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12706
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7400
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Nekem határozottan annak tűnik.
Külön dícséret,hogy a gombaragu nem áztatta el a tésztát.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online