Figyelem: a szabályzat 6.8.3.1 - es pontja alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.

Sütés-főzés

Avatar
Hat Te
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 360
Csatlakozott: 2010.12.23., csüt. 22:20
Értékelés: 217
Tartózkodási hely: Pest megye

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Hat Te » 2019.08.02., pén. 16:23

“Gasztro-hifi”

Sorry! A kést kiszedtem (bár tetszett), de a Google 18-as karikájába nem fér bele sajnos.
Vinkler
Luxman 507 II, Luxman DA-250, Auralic Aries G2, Wireworld Micro Platinum7 XLR, Wireworld Micro Platinum7 USB, Tellurium Q Ultra Black II, Wireworld Silver Electra 7, Power-R http://gallery.site.hu/d/25154438-1/201 ... MG_0046.jp

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3697
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 900

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: avl2 » 2019.07.28., vas. 11:03

Lemmy9 írta:
2019.07.27., szomb. 22:58
...varjú ...
:smile29:

Online
Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9162
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3567
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.07.28., vas. 08:45

Lemmy9 írta:
2019.07.27., szomb. 22:58
Na hol a fotó arról a varjú steakről?
Wagyu rump steak, grillezett koktélparadicsommal és újhagymával. A pirított édesburgonyáról nem csináltam képet.
A031B622-88E3-4A56-B3EE-28C0F5A602EF.jpeg
A031B622-88E3-4A56-B3EE-28C0F5A602EF.jpeg (1.06 MiB) Megtekintve 1147 alkalommal
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9162
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3567
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.07.01., hétf. 13:52

earforce írta:
2019.07.01., hétf. 09:54
Vinkler írta:
2019.06.27., csüt. 17:02
Csevapcsicsa és cheddarral töltött gombafejek. Sütöttem még paprikát is, de azt a csípős juhsajtkrémbe kevertem.
12671940-5A36-402A-8844-54C0EECBF9E5.jpeg
Ez a fotó annyira guszta hogy meg kell kérdeznem milyen effektet használtál a képeiden?
Instagram filterek vannak rajta, de nem emlészem pontosan, hogy mik.
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
earforce
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5562
Csatlakozott: 2009.01.21., szer. 00:18
Értékelés: 1830

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: earforce » 2019.07.01., hétf. 09:54

Vinkler írta:
2019.06.27., csüt. 17:02
Csevapcsicsa és cheddarral töltött gombafejek. Sütöttem még paprikát is, de azt a csípős juhsajtkrémbe kevertem.
12671940-5A36-402A-8844-54C0EECBF9E5.jpeg
Ez a fotó annyira guszta hogy meg kell kérdeznem milyen effektet használtál a képeiden?
SYNOLOGY|DUNE|METRUM|MUSICAL FIDELITY|MAGNEPAN|REL

Avatar
kökény
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 907
Csatlakozott: 2006.03.03., pén. 12:23
Értékelés: 66

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: kökény » 2019.06.29., szomb. 23:15

Tőled indult az ötlet, gyöngyhagymát nem kaptam, újhagymával pótoltam, de nem ezen ment el, eccerűen nem akarták, h újra én nyerjek :-)) Amúgy nagyon király kis étel, először csináltam, de nem utoljára ;-)

Online
Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9162
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3567
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.06.29., szomb. 23:11

kökény írta:
2019.06.29., szomb. 22:52
Céges főzőversenyen holtverseny után a zsűrielnök nem a javamra döntött. Boeuf Bourguignont készítettem bográcsban, a vicc, hogy egy hagyományos marhapöri vert meg. :-)) Jah tavaly én nyertem palóclevessel csakhogy kicsit dicsekedjek.
Ez a franciák marhapöri utánérzése. Jól néz ki, de hol van pl. a gyöngyhagyma? gondolkodik.gif
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
kökény
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 907
Csatlakozott: 2006.03.03., pén. 12:23
Értékelés: 66

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: kökény » 2019.06.29., szomb. 22:52

Céges főzőversenyen holtverseny után a zsűrielnök nem a javamra döntött. Boeuf Bourguignont készítettem bográcsban, a vicc, hogy egy hagyományos marhapöri vert meg. :-)) Jah tavaly én nyertem palóclevessel csakhogy kicsit dicsekedjek.
Csatolmányok
6545024C-BDF7-44AD-9BCE-1E409A867DB9.jpeg
6545024C-BDF7-44AD-9BCE-1E409A867DB9.jpeg (1.83 MiB) Megtekintve 1277 alkalommal
0CE9DC1E-F707-45C2-A741-69DDD06AE32C.jpeg
0CE9DC1E-F707-45C2-A741-69DDD06AE32C.jpeg (3.63 MiB) Megtekintve 1277 alkalommal
AFFF9DF7-A20A-42F7-9C37-E44106844DE9.jpeg
AFFF9DF7-A20A-42F7-9C37-E44106844DE9.jpeg (4.53 MiB) Megtekintve 1277 alkalommal
46EB7AEA-764B-4747-A875-5103DB35DBAB.jpeg
46EB7AEA-764B-4747-A875-5103DB35DBAB.jpeg (3.76 MiB) Megtekintve 1277 alkalommal

Online
Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9162
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3567
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.06.27., csüt. 17:02

Csevapcsicsa és cheddarral töltött gombafejek. Sütöttem még paprikát is, de azt a csípős juhsajtkrémbe kevertem.
12671940-5A36-402A-8844-54C0EECBF9E5.jpeg
12671940-5A36-402A-8844-54C0EECBF9E5.jpeg (1.02 MiB) Megtekintve 1131 alkalommal
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
kökény
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 907
Csatlakozott: 2006.03.03., pén. 12:23
Értékelés: 66

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: kökény » 2019.06.27., csüt. 15:48

Oké, köszi! :smile53:

Online
Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9162
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3567
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.06.27., csüt. 15:30

kökény írta:
2019.06.27., csüt. 15:05
Vinkler írta:
2019.06.27., csüt. 14:15
kökény írta:
2019.06.27., csüt. 13:13
Nagyon pazar, pár kérdés, az a vas(?)fazék az honnan? nekem kell egy olyan :) husit brassóihoz milyen fűszerrel pácolod?Krumplit előfőzöd és utána pirítod vagy egyből? :smile53:
Ez öntöttvas lábas, van fedele is, csak most nem használtam. Perfect home gyártmány. Netről rendelte a jézuska. karácsony2
Nem pácolom a husit a brassóihoz, csak sóval és birssal ízesítem és szigorúan sertésszüzet használok. Azzal kezdem az egészet, hogy a húst a szalonna előtt a forró edényben lepirítom. Aztán kiszedem és félreteszem.
A krumpli valogatja. Ez apró szemű újburgonya volt 4 db-ba vágva. Ez annyira zsenge, hogy nem szabad előfőzni, mert szétesik. Kis piritás frituban 90%-osra, aztán friss fokhagymát rátörni és összerottyantani a raguval. :rolleyes:
Köszi, pácolást azért kérdeztem, mert lentebb ezt írtad: "Én sertés szűzből szoktam készíteni, amit előre bepácolok, majd sütés után félre."
De akkor most már tiszta ;)
Azt a tárcsás változatra írtam. Ott érdemes bepácolni előtte egy nappal. Az edényben nem, hiszen ott nem csak alulról éri hő. Persze ott is lehet, de nekem megfelelő a só, bors, majoranna, fokhagyma, hagyma, paprika, paradicsom szaftos ízvilága, ami bezáródik a sütőbe, ahol finoman keveredik a füsttel.
A tárcsán ez más egy picit.

A pác egyszerű. Bors, majoranna, olivaolaj, pici mustár, mustármag, fokhagyma, worcester szósz.
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
kökény
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 907
Csatlakozott: 2006.03.03., pén. 12:23
Értékelés: 66

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: kökény » 2019.06.27., csüt. 15:05

Vinkler írta:
2019.06.27., csüt. 14:15
kökény írta:
2019.06.27., csüt. 13:13
Nagyon pazar, pár kérdés, az a vas(?)fazék az honnan? nekem kell egy olyan :) husit brassóihoz milyen fűszerrel pácolod?Krumplit előfőzöd és utána pirítod vagy egyből? :smile53:
Ez öntöttvas lábas, van fedele is, csak most nem használtam. Perfect home gyártmány. Netről rendelte a jézuska. karácsony2
Nem pácolom a husit a brassóihoz, csak sóval és birssal ízesítem és szigorúan sertésszüzet használok. Azzal kezdem az egészet, hogy a húst a szalonna előtt a forró edényben lepirítom. Aztán kiszedem és félreteszem.
A krumpli valogatja. Ez apró szemű újburgonya volt 4 db-ba vágva. Ez annyira zsenge, hogy nem szabad előfőzni, mert szétesik. Kis piritás frituban 90%-osra, aztán friss fokhagymát rátörni és összerottyantani a raguval. :rolleyes:
Köszi, pácolást azért kérdeztem, mert lentebb ezt írtad: "Én sertés szűzből szoktam készíteni, amit előre bepácolok, majd sütés után félre."
De akkor most már tiszta ;)

Online
Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9162
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3567
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.06.27., csüt. 14:15

kökény írta:
2019.06.27., csüt. 13:13
Nagyon pazar, pár kérdés, az a vas(?)fazék az honnan? nekem kell egy olyan :) husit brassóihoz milyen fűszerrel pácolod?Krumplit előfőzöd és utána pirítod vagy egyből? :smile53:
Ez öntöttvas lábas, van fedele is, csak most nem használtam. Perfect home gyártmány. Netről rendelte a jézuska. karácsony2
Nem pácolom a husit a brassóihoz, csak sóval és birssal ízesítem és szigorúan sertésszüzet használok. Azzal kezdem az egészet, hogy a húst a szalonna előtt a forró edényben lepirítom. Aztán kiszedem és félreteszem.
A krumpli valogatja. Ez apró szemű újburgonya volt 4 db-ba vágva. Ez annyira zsenge, hogy nem szabad előfőzni, mert szétesik. Kis piritás frituban 90%-osra, aztán friss fokhagymát rátörni és összerottyantani a raguval. :rolleyes:
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
kökény
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 907
Csatlakozott: 2006.03.03., pén. 12:23
Értékelés: 66

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: kökény » 2019.06.27., csüt. 13:13

Nagyon pazar, pár kérdés, az a vas(?)fazék az honnan? nekem kell egy olyan :) husit brassóihoz milyen fűszerrel pácolod?Krumplit előfőzöd és utána pirítod vagy egyből? :smile53:

Online
Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9162
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3567
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.06.25., kedd 18:12

Lemmy9 írta:
2019.06.24., hétf. 15:15
Bitangul betyárrrrosan jól néz ki. :smile32:
Akár meg is lehetne fürdeni benne.
:D
Mi inkább megettük. :D
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9162
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3567
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.06.23., vas. 12:18

Végül most nem a tárcsán, hanem a grillben, öntöttvas edényben készítettem tegnap a brassói aprópecsenyét.
DA4CD702-DCB2-44F6-9FCA-86E9973AFD45.jpeg
DA4CD702-DCB2-44F6-9FCA-86E9973AFD45.jpeg (262.04 KiB) Megtekintve 1140 alkalommal
29457347-7311-43ED-B551-247FDDE28EDF.jpeg
29457347-7311-43ED-B551-247FDDE28EDF.jpeg (357.34 KiB) Megtekintve 1140 alkalommal
3BF9E433-4082-40C0-BB17-42A7F39C2FBB.jpeg
3BF9E433-4082-40C0-BB17-42A7F39C2FBB.jpeg (320.58 KiB) Megtekintve 1140 alkalommal
AA047A9D-76D1-49C7-9ED0-EE373F34C5D7.jpeg
AA047A9D-76D1-49C7-9ED0-EE373F34C5D7.jpeg (334.83 KiB) Megtekintve 1140 alkalommal
17C34130-BA76-46F8-A670-85FDDB5DCDF4.jpeg
17C34130-BA76-46F8-A670-85FDDB5DCDF4.jpeg (274.15 KiB) Megtekintve 1140 alkalommal
07B4C780-2AF9-4FFD-A3EF-9B1EED250977.jpeg
07B4C780-2AF9-4FFD-A3EF-9B1EED250977.jpeg (394.58 KiB) Megtekintve 1140 alkalommal
B6D41D78-D0D1-44C1-9918-2A99A3447D60.jpeg
B6D41D78-D0D1-44C1-9918-2A99A3447D60.jpeg (535.22 KiB) Megtekintve 1140 alkalommal
6BAD5A6A-D605-4C39-813A-D7412085CD28.jpeg
6BAD5A6A-D605-4C39-813A-D7412085CD28.jpeg (248.75 KiB) Megtekintve 1140 alkalommal
12FF0E7B-688C-4CAC-AB66-968C50B519A7.jpeg
12FF0E7B-688C-4CAC-AB66-968C50B519A7.jpeg (468.88 KiB) Megtekintve 1140 alkalommal
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9162
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3567
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.06.13., csüt. 16:17

Szerintem ez a világ legfinomabb sajtja sütve. Egy dologra kell vigyázni, hogy serpenyőben kell elkészíteni, mivel sütés közben folyóssá válik de aztán kialakul egy keményebb kéreg rajta. Erre öntöttvas serpenyőt használok.

https://culinaris.hu/item/kefalotyri
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
mechazseni
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 330
Csatlakozott: 2015.02.28., szomb. 14:03
Értékelés: 123

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: mechazseni » 2019.06.13., csüt. 15:40

Lemmy9 írta:
2019.06.09., vas. 08:10
Van valami jobb minőség ezekből? Aldi, Lidl az nyekereg mint a tekerőlant. :D
Aldiból ezt szoktuk....finom.
Csatolmányok
A586AFE1-04D5-4C63-A2B9-6119ABDB2C3B.jpeg
A586AFE1-04D5-4C63-A2B9-6119ABDB2C3B.jpeg (116.99 KiB) Megtekintve 1217 alkalommal
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7

Online
Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9162
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3567
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.06.09., vas. 19:57

Lemmy9 írta:
2019.06.09., vas. 08:10
Van valami jobb minőség ezekből? Aldi, Lidl az nyekereg mint a tekerőlant. :D
Ez a fajta sajt ilyen. A görög halloumi ilyen nyikorgós. Nem azért, mert gagyi, hanem mert ilyen sajt.
Én sokszor csinálok olivaolajjal és fűszerekkel megkent camambert sajtot, be kell csomizni alufóliába.
A sajtkészítményeket hanyagoljátok.
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3697
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 900

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: avl2 » 2019.06.09., vas. 11:39

Lemmy9 írta:
2019.06.08., szomb. 21:54
Ezek a grillsajtok valami rettentően kakik. Nyegereg a fogam alatt mint egy bringabelső.
Szoktatok grillsajtot venni?
ritkan, hasonloan az altalad emlitett ok miatt, illetve mert:
nalunk jobban bejön a (tapadasmentes pl. keramia) serpenyöben minimalis olajon olvasztott vagy/illetve reszben ropogosra odapiritott (barmilyen mas, a legsimabb trappista is) sajt. ajanlom kiprobalni

Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1274
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 629

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila » 2019.06.09., vas. 01:17

A feleségem imádja ezeket a grill sajtokat, ezért mindig készítek a husik mellé. Én nem nagyon komálom, pont amiatt, amit említettél.

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3697
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 900

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: avl2 » 2019.06.07., pén. 11:19

Vinkler írta:
2019.06.07., pén. 11:02
...
Most nincs képem, de ha nem felejtem el, akkor lefotózom.
Jó étvágyat! ...
De elötte jelezd 18-as karikával! 36_1_11.gif

Online
Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9162
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3567
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.06.07., pén. 11:02

ZolaBA írta:
2019.06.07., pén. 05:10

Visszatérve a tárcsára, szerintem hatalmas találmány és remekül használható szelet és apró húsokhoz, zöldségekhez. A brassóis ötlettel bevallom megleptetek! Pláne, hogy a kedvenc kajám, ki fogom próbálni...
Amire nem jó a tárcsa mert nincs burája, az a nagyobb darab húsok és egész húsok átpuhítása.
Egy ideje gondolkodom a szuvidos verzión, sokan használják, vákuumzacskóban szuvidálják a húst és a grillen csak melegíteni meg kérget képezni kell. Nagy előnye, hogy tökéletesen átpuhul, átjárja a fűszer és a grillezés sokkal gyorsabb és hibamentes, biztosan nem lesz rágós vagy sületlen belül :)
Nem tudom, mekkora tárcsád van? Nekem a nagy. Nem kell alá nagy tűz. A szalonnát megolvasztom, aztán félretolom a szélére, ott csak melegen taródik. Én sertés szűzből szoktam készíteni, amit előre bepácolok, majd sütés után félre. Kis lecsós alapot is lepirítom (nagyon apróra vágom) és az is félre. Mindent kb 80%-osra készítek, a húst 70.
Végül, ha kell, teszek középre még zsiradékot és megsütöm benne a burgonyát.
A végén a középső részen maradt zsiradkot kimerem és összesütöm az egészet, végén török rá fokhagymát.

Most nincs képem, de ha nem felejtem el, akkor lefotózom.
Jó étvágyat! :rolleyes:

Lehet előre varázsolni a húson, nem ördögtől való, bár én nem szoktam. Én csak pácolok, száraz, nedves, esetleg sóoldat. A hőkezelén nálam kizárólag a grillen, tárcsán, stb.-n történik.
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9162
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3567
Tartózkodási hely: Budakalász

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler » 2019.06.07., pén. 07:14

Alkoholmentes sör, guminő, gázgrill... :D
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1190
Csatlakozott: 2006.10.31., kedd 09:10
Értékelés: 733
Tartózkodási hely: Pilisvörösvár

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: ZolaBA » 2019.06.07., pén. 05:10

A wikipédia szerint a grillezés nyílt lángon sütés :) ebbe belefér a tárcsa, de persze nem veszünk össze és/vagy nem érdekel más mit gondol :D Btw. akkor fogalom szerint az elektromos ill. kontakt grill sőt a grill csirke is sánta. Engem spec. a gázos grill inkább zavar, bár sokan odavannak érte.
Visszatérve a tárcsára, szerintem hatalmas találmány és remekül használható szelet és apró húsokhoz, zöldségekhez. A brassóis ötlettel bevallom megleptetek! Pláne, hogy a kedvenc kajám, ki fogom próbálni...
Amire nem jó a tárcsa mert nincs burája, az a nagyobb darab húsok és egész húsok átpuhítása.
Egy ideje gondolkodom a szuvidos verzión, sokan használják, vákuumzacskóban szuvidálják a húst és a grillen csak melegíteni meg kérget képezni kell. Nagy előnye, hogy tökéletesen átpuhul, átjárja a fűszer és a grillezés sokkal gyorsabb és hibamentes, biztosan nem lesz rágós vagy sületlen belül :)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”