A Fórum 2020-09-18-án pénteken frissítésre került.
Ha problémát láttok vagy hiányzik valami, kérjük jelezzétek!
Figyelem: a szabályzat 6.8.3.1 - es pontja alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.

Sütés-főzés

Avatar
Palm
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 889
Csatlakozott: 2018.01.09., kedd 15:46
Értékelés: 168

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Palm »

Vinkler írta:
2019.11.10., vas. 16:18
Palm írta:
2019.11.10., vas. 16:12
Vinkler írta:
2019.11.10., vas. 10:43


Mi az, hogy bbq sütő? Azért ez így elég tág fogalom...
Tudtommal olyan sütő, ami füstöli is a bent sülő húst.
Akkor olvass egy picit, találd ki első körben, hogy mit is szeretnél...
https://nyarspolgar-bbq.blog.hu/2014/03 ... cgptcq6qf0
Kösz!
A gravitációs szekrény típus felelne meg nekem.

Kép
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9155
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3669
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Palm írta:
2019.11.10., vas. 16:12
Vinkler írta:
2019.11.10., vas. 10:43
Palm írta:
2019.11.10., vas. 07:54
Barbecue sütőt akarok csinálni a leendő kerti helyiségbe. Tippek? Tanácsok?
Mi az, hogy bbq sütő? Azért ez így elég tág fogalom...
Tudtommal olyan sütő, ami füstöli is a bent sülő húst.
Akkor olvass egy picit, találd ki első körben, hogy mit is szeretnél...
https://nyarspolgar-bbq.blog.hu/2014/03 ... cgptcq6qf0
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Palm
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 889
Csatlakozott: 2018.01.09., kedd 15:46
Értékelés: 168

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Palm »

Vinkler írta:
2019.11.10., vas. 10:43
Palm írta:
2019.11.10., vas. 07:54
Barbecue sütőt akarok csinálni a leendő kerti helyiségbe. Tippek? Tanácsok?
Mi az, hogy bbq sütő? Azért ez így elég tág fogalom...
Tudtommal olyan sütő, ami füstöli is a bent sülő húst.

Kép
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1739
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 813

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Hozzá vagy utána pedig somersby apple.
(tegnap is sütöttem, azt ilyen lében :D )

Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1739
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 813

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Tegnap délután pácoltam, ma reggel 3/4 8-kor került a sütőbe, most pihen egy picit. :rolleyes:

Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1739
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 813

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Kész a vasárnapi malackodás:
IMG_20191110_120340.jpg
IMG_20191110_120340.jpg (4.29 MiB) Megtekintve 927 alkalommal

Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9155
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3669
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Palm írta:
2019.11.10., vas. 07:54
Barbecue sütőt akarok csinálni a leendő kerti helyiségbe. Tippek? Tanácsok?
Mi az, hogy bbq sütő? Azért ez így elég tág fogalom...
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Palm
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 889
Csatlakozott: 2018.01.09., kedd 15:46
Értékelés: 168

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Palm »

Barbecue sütőt akarok csinálni a leendő kerti helyiségbe. Tippek? Tanácsok?
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9155
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3669
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

dhcodoki írta:
2019.08.21., szer. 19:51
Használ valaki ProQ, vagy Weber töltényszmókert?
Ez alapján nem sok különbség van köztük. Talán a ProQ egy hajszállal jobb, illetve olcsóbb.
https://www.forfoodsmokers.co.uk/acatal ... ntain.html

Strapabíró lehet? Kezdőként vásárolnék. Élőben sajna nincs lehetőségem meglesni őket.
Szerintem mindegy, hogy melyiket veszed. Mindkettővel lehet dolgozni... :tutiok:
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 2723
Csatlakozott: 2012.01.22., vas. 11:07
Értékelés: 2145

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Használ valaki ProQ, vagy Weber töltényszmókert?
Ez alapján nem sok különbség van köztük. Talán a ProQ egy hajszállal jobb, illetve olcsóbb.
https://www.forfoodsmokers.co.uk/acatal ... ntain.html

Strapabíró lehet? Kezdőként vásárolnék. Élőben sajna nincs lehetőségem meglesni őket.

Hat Te
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 463
Csatlakozott: 2010.12.23., csüt. 22:20
Értékelés: 237
Tartózkodási hely: Pest megye

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Hat Te »

“Gasztro-hifi”

Sorry! A kést kiszedtem (bár tetszett), de a Google 18-as karikájába nem fér bele sajnos.
Vinkler
Luxman L-507 II, Auralic Vega G2.1
Lessloss DFPC Reference, Wireworld Micro Platinum XLR
http://gallery.site.hu/d/25154438-1/201 ... G_0046.jpg

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3854
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 1041

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Lemmy9 írta:
2019.07.27., szomb. 22:58
...varjú ...
:smile29:

Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9155
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3669
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Lemmy9 írta:
2019.07.27., szomb. 22:58
Na hol a fotó arról a varjú steakről?
Wagyu rump steak, grillezett koktélparadicsommal és újhagymával. A pirított édesburgonyáról nem csináltam képet.
A031B622-88E3-4A56-B3EE-28C0F5A602EF.jpeg
A031B622-88E3-4A56-B3EE-28C0F5A602EF.jpeg (1.06 MiB) Megtekintve 1344 alkalommal
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9155
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3669
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

earforce írta:
2019.07.01., hétf. 09:54
Vinkler írta:
2019.06.27., csüt. 17:02
Csevapcsicsa és cheddarral töltött gombafejek. Sütöttem még paprikát is, de azt a csípős juhsajtkrémbe kevertem.
12671940-5A36-402A-8844-54C0EECBF9E5.jpeg
Ez a fotó annyira guszta hogy meg kell kérdeznem milyen effektet használtál a képeiden?
Instagram filterek vannak rajta, de nem emlészem pontosan, hogy mik.
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
earforce
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5617
Csatlakozott: 2009.01.21., szer. 00:18
Értékelés: 1897

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: earforce »

Vinkler írta:
2019.06.27., csüt. 17:02
Csevapcsicsa és cheddarral töltött gombafejek. Sütöttem még paprikát is, de azt a csípős juhsajtkrémbe kevertem.
12671940-5A36-402A-8844-54C0EECBF9E5.jpeg
Ez a fotó annyira guszta hogy meg kell kérdeznem milyen effektet használtál a képeiden?
SYNOLOGY|DUNE|METRUM|MUSICAL FIDELITY|MAGNEPAN|REL

Avatar
kökény
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 882
Csatlakozott: 2006.03.03., pén. 12:23
Értékelés: 66

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: kökény »

Tőled indult az ötlet, gyöngyhagymát nem kaptam, újhagymával pótoltam, de nem ezen ment el, eccerűen nem akarták, h újra én nyerjek :-)) Amúgy nagyon király kis étel, először csináltam, de nem utoljára ;-)

Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9155
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3669
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

kökény írta:
2019.06.29., szomb. 22:52
Céges főzőversenyen holtverseny után a zsűrielnök nem a javamra döntött. Boeuf Bourguignont készítettem bográcsban, a vicc, hogy egy hagyományos marhapöri vert meg. :-)) Jah tavaly én nyertem palóclevessel csakhogy kicsit dicsekedjek.
Ez a franciák marhapöri utánérzése. Jól néz ki, de hol van pl. a gyöngyhagyma? gondolkodik.gif
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
kökény
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 882
Csatlakozott: 2006.03.03., pén. 12:23
Értékelés: 66

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: kökény »

Céges főzőversenyen holtverseny után a zsűrielnök nem a javamra döntött. Boeuf Bourguignont készítettem bográcsban, a vicc, hogy egy hagyományos marhapöri vert meg. :-)) Jah tavaly én nyertem palóclevessel csakhogy kicsit dicsekedjek.
Csatolmányok
6545024C-BDF7-44AD-9BCE-1E409A867DB9.jpeg
6545024C-BDF7-44AD-9BCE-1E409A867DB9.jpeg (1.83 MiB) Megtekintve 1474 alkalommal
0CE9DC1E-F707-45C2-A741-69DDD06AE32C.jpeg
0CE9DC1E-F707-45C2-A741-69DDD06AE32C.jpeg (3.63 MiB) Megtekintve 1474 alkalommal
AFFF9DF7-A20A-42F7-9C37-E44106844DE9.jpeg
AFFF9DF7-A20A-42F7-9C37-E44106844DE9.jpeg (4.53 MiB) Megtekintve 1474 alkalommal
46EB7AEA-764B-4747-A875-5103DB35DBAB.jpeg
46EB7AEA-764B-4747-A875-5103DB35DBAB.jpeg (3.76 MiB) Megtekintve 1474 alkalommal

Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9155
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3669
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Csevapcsicsa és cheddarral töltött gombafejek. Sütöttem még paprikát is, de azt a csípős juhsajtkrémbe kevertem.
12671940-5A36-402A-8844-54C0EECBF9E5.jpeg
12671940-5A36-402A-8844-54C0EECBF9E5.jpeg (1.02 MiB) Megtekintve 1328 alkalommal
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
kökény
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 882
Csatlakozott: 2006.03.03., pén. 12:23
Értékelés: 66

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: kökény »

Oké, köszi! :smile53:

Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9155
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3669
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

kökény írta:
2019.06.27., csüt. 15:05
Vinkler írta:
2019.06.27., csüt. 14:15
kökény írta:
2019.06.27., csüt. 13:13
Nagyon pazar, pár kérdés, az a vas(?)fazék az honnan? nekem kell egy olyan :) husit brassóihoz milyen fűszerrel pácolod?Krumplit előfőzöd és utána pirítod vagy egyből? :smile53:
Ez öntöttvas lábas, van fedele is, csak most nem használtam. Perfect home gyártmány. Netről rendelte a jézuska. karácsony2
Nem pácolom a husit a brassóihoz, csak sóval és birssal ízesítem és szigorúan sertésszüzet használok. Azzal kezdem az egészet, hogy a húst a szalonna előtt a forró edényben lepirítom. Aztán kiszedem és félreteszem.
A krumpli valogatja. Ez apró szemű újburgonya volt 4 db-ba vágva. Ez annyira zsenge, hogy nem szabad előfőzni, mert szétesik. Kis piritás frituban 90%-osra, aztán friss fokhagymát rátörni és összerottyantani a raguval. :rolleyes:
Köszi, pácolást azért kérdeztem, mert lentebb ezt írtad: "Én sertés szűzből szoktam készíteni, amit előre bepácolok, majd sütés után félre."
De akkor most már tiszta ;)
Azt a tárcsás változatra írtam. Ott érdemes bepácolni előtte egy nappal. Az edényben nem, hiszen ott nem csak alulról éri hő. Persze ott is lehet, de nekem megfelelő a só, bors, majoranna, fokhagyma, hagyma, paprika, paradicsom szaftos ízvilága, ami bezáródik a sütőbe, ahol finoman keveredik a füsttel.
A tárcsán ez más egy picit.

A pác egyszerű. Bors, majoranna, olivaolaj, pici mustár, mustármag, fokhagyma, worcester szósz.
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
kökény
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 882
Csatlakozott: 2006.03.03., pén. 12:23
Értékelés: 66

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: kökény »

Vinkler írta:
2019.06.27., csüt. 14:15
kökény írta:
2019.06.27., csüt. 13:13
Nagyon pazar, pár kérdés, az a vas(?)fazék az honnan? nekem kell egy olyan :) husit brassóihoz milyen fűszerrel pácolod?Krumplit előfőzöd és utána pirítod vagy egyből? :smile53:
Ez öntöttvas lábas, van fedele is, csak most nem használtam. Perfect home gyártmány. Netről rendelte a jézuska. karácsony2
Nem pácolom a husit a brassóihoz, csak sóval és birssal ízesítem és szigorúan sertésszüzet használok. Azzal kezdem az egészet, hogy a húst a szalonna előtt a forró edényben lepirítom. Aztán kiszedem és félreteszem.
A krumpli valogatja. Ez apró szemű újburgonya volt 4 db-ba vágva. Ez annyira zsenge, hogy nem szabad előfőzni, mert szétesik. Kis piritás frituban 90%-osra, aztán friss fokhagymát rátörni és összerottyantani a raguval. :rolleyes:
Köszi, pácolást azért kérdeztem, mert lentebb ezt írtad: "Én sertés szűzből szoktam készíteni, amit előre bepácolok, majd sütés után félre."
De akkor most már tiszta ;)

Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9155
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3669
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

kökény írta:
2019.06.27., csüt. 13:13
Nagyon pazar, pár kérdés, az a vas(?)fazék az honnan? nekem kell egy olyan :) husit brassóihoz milyen fűszerrel pácolod?Krumplit előfőzöd és utána pirítod vagy egyből? :smile53:
Ez öntöttvas lábas, van fedele is, csak most nem használtam. Perfect home gyártmány. Netről rendelte a jézuska. karácsony2
Nem pácolom a husit a brassóihoz, csak sóval és birssal ízesítem és szigorúan sertésszüzet használok. Azzal kezdem az egészet, hogy a húst a szalonna előtt a forró edényben lepirítom. Aztán kiszedem és félreteszem.
A krumpli valogatja. Ez apró szemű újburgonya volt 4 db-ba vágva. Ez annyira zsenge, hogy nem szabad előfőzni, mert szétesik. Kis piritás frituban 90%-osra, aztán friss fokhagymát rátörni és összerottyantani a raguval. :rolleyes:
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
kökény
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 882
Csatlakozott: 2006.03.03., pén. 12:23
Értékelés: 66

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: kökény »

Nagyon pazar, pár kérdés, az a vas(?)fazék az honnan? nekem kell egy olyan :) husit brassóihoz milyen fűszerrel pácolod?Krumplit előfőzöd és utána pirítod vagy egyből? :smile53:

Avatar
Vinkler
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 9155
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 3669
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Lemmy9 írta:
2019.06.24., hétf. 15:15
Bitangul betyárrrrosan jól néz ki. :smile32:
Akár meg is lehetne fürdeni benne.
:D
Mi inkább megettük. :D
Apple / Parasound / Pro-Ject / Diy ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”