Az úgy volt, hogy pénteken megkívántam a steak-et. Én melóztam, ezért a zasszonyt elküldtem Marcihoz, a hentesemhez. Mondtam, hogy hozzon 2 szelet 4 cm-es rib eye steak-et. Marci mondta a, hogy ez a rib eye nem az, ami nekem megfelelne, de megutatja és hívjon fel. Megbeszéltük, hogy ez valóban nem elég márványos szerkezetű, de mondta, hogy az érlelt t-bone jól nez ki. Mondom, akkor abból hozzon kettőt. Mivel azt már elfelejtettem mondani, hogy t-bone-ból nem kell 4 cm-es, csak 2,5-3, így az lett, hogy kaptam 2 db, közel 1 kg-os húst...
Mondom ennek fele sem tréfa, körettel, sali
val (szereztem gránátalma ecetet a salihoz), ha lehet nem túrnék be ennyit, így megállapodtunk, hogy 2 felvonásos lesz a történet.
Az érlelt húshoz, meg amúgy is a marha steak-ekhez nem használok pácot, (csak a migninokhoz).
Hűtőből ki, sütés előt jóval, hogy barátkozzon a hőmérséklettel. Aztán a faszénre fel! 2x annyi perc oldalanként, amit elégnek tartok (3,4,5). Aztán, só, bors és vissza 1-1 percre. Aztán pihentetni. Most saját fűszervaj alatt tette ezt.
Alapból a t-bonet szoktam meleg füstön is pihentetni pár percet, de mivel este későn értem haza, brutál éhesen, ez kimaradt. Így lett rare, a medium rare helyett. De nehm baaaaj!
Más.
A másik témában emlegetted az ételeket, de ott italozunk és itt eszünk. Légyszi, legyen így!
Nahszóval, a sütőtök leves csak úgy jó, ha elősütött tökből van, nem kell bele alma, de pici narancsot, narancshéjat tehetsz bele, az jó!
Tetejére pirított tökmag jár!
Fehér kolbász. Ha az aldiban jársz Valentins búzasörért (egyébként most láttam Erdingert is a napokban ott), nézd meg a fehér kolbászt, mert nagyon jó szerintem és csomagolnak hozzá mézes mustárt IS!
A pék résznél, meg lehet perecet venni!
Nyilván nem olyan vajas perec, mint a Kalász pékségben, de vállalható a fehér kolbihoz!
Jó étvágyat!