GDPR/Adatvédelem: (viewforum.php?f=194) Tényleg kérdezzetek, kérdezhettek :D

Klipsch hangsugárzók

Avatar
DARTHdick
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 224
Csatlakozott: 2018.06.26., kedd 23:55
Értékelés: 70

Re: Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: DARTHdick » 2019.11.16., szomb. 07:44

tombor írta:
2019.11.15., pén. 19:56
Üdv Uraim!
Most rendeltem klipsch r-820f et.
Van ilyen valakinek? Vélemény róla?
Az R széria belépő kategória.
Vélemény? Mire kell, minek használod, mik az igények. Az R széria amúgy nem egy tigris,hozzáteszem rögtön mihez képest nem az... mondjuk egy RPhez mindjárt.
Ha rendelés előtt teszed fel a kérdésed, akkor lebeszéltelek volna az R-ről. Egy RP osztályt nem sokkal többért el lehet érni, s az azért már egész rendben van.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára DARTHdick 2019.11.16., szomb. 08:00-kor.
Sony STR-DA5700ES, Sony BDP-S5000ES,Sony UHP-H1, Sony VW95ES
Klipsch RP 7.0(280f, 450c,250s,150m)
Arendal 1723 1.5 sub
Oehlbach Rattlesnake, NF214, hdmi

Avatar
tombor
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2016.07.27., szer. 20:06
Értékelés: 3

Re: Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: tombor » 2019.11.15., pén. 19:56

Üdv Uraim!
Most rendeltem klipsch r-820f et.
Van ilyen valakinek? Vélemény róla?

Avatar
Renatto
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 242
Csatlakozott: 2012.01.20., pén. 12:37
Értékelés: 41

Szóval Klipsch vs SVS, avagy nyitott vs zárt.

Hozzászólás Szerző: Renatto » 2019.11.13., szer. 18:29

Az SVS már megjelenésében is szerényebb, jóval kisebb, kb mintha talp + reflexnyílás nélkül lenne a Klipsch és még 10 centivel a mélység is kevesebb. Szóval látványos a méretkülönbség. Helyére rakva elég szellős lett, a korábban igencsak zsúfolt hely.

Már az első perctől lehetett érezni, hogy ettől nem remeg annyira a szoba/kanapé, de gondoltam várjunk az ítélettel és majd bejáratás után próbáljuk meg újra.
A hangja az első 3 nap után változott jelentősen, illetve valahol 1 hét után újra. Végül nagyon szép telt hangja lett. Már beméréskor látszódott, az SVS gyengébb/halkabb. A korábbi -1dB beállítás helyett, +2dB értéket kaptak és ehhez jött még hozzá, hogy az előbbit -3dB-vel, míg az SVS-eket 0 -(+)3dB-vel korrigáltam (VolumeTrim). Tehát a Klipsch-eket visszább vettem, míg az SVS-ek kaptak egy kis pluszt, így ez alapból ~6dB különbség. Még állítgatom 0 és +3 között, de nagyon film függő mit érzek jónak. A Dolby Atmos demóknál a 0 jónak tűnik, még néha sok is (John Wick), viszont „sima” filmeknél, így mintha kevés lenne. Kezdem úgy érezni, eddig túl volt tolva a basszus és hallottam ott is, ahol lehet nem is kellett volna. Vagy csak simán zárt/reflexes különbség, lásd később.

Többnyire nem használok szubot zenéhez (inkább Pure Direct módot), de az rögtön feltűnt, hogy ez sokkal feszesebb (rövidebb, gyorsabb). Voltak számok, amiben a basszus a front/112SW esetén egy hosszabb dobbanásnak tűnt, de az SVS-en lehetett hallani, hogy ebben nagyon rövid megszakítások vannak (mintha pulzálna/huzogatnák :) ). A Klipsch-ek – erejük okán - jobban betöltik a teret, sőt a front pure módban többnyire túl is tölti. Az SVS-re hiába adtam a menüben maxon adható +6dB-t, a Klipsch erősebb volt, teltebb. Miután elektronikus zenét hallgatok, így ezzel nem is nagyon foglalkozok tovább. Azt viszont kijelenthetem, ha házibulit akarnék, ahol kell a nagy hangerő és a „lüktetés” akkor a Klipsch szubokat választanám.

Filmeknél ugye az volt az alap probléma – miután többnyire este filmezünk halkabban (-35dB) – hogy ha jön egy akciójelenet vagy „rémisztés”, túl hangos lesz. Ha lentebb tekerem, akkor viszont hiányzik a basszus. Ezt sajnos nem tudom jobban megfogalmazni. Valószínűleg a szoba is bejátszik és a Klipsch nagy hangnyomása is, de így a hang egyenletessége nem volt megfelelő – nem a szobára nézve, hanem a film folyamán – és így időről-időre (meg)zavart. A 115-öt ezért is adtam el, mert az már-már bántotta a fülem, alacsony hangerőn is (no meg annak a méretét sem tudtam megszokni).

Megnéztünk pár zenésebb filmet, The Greatest Showman, Aladdin 2019. Azért ezeken lehet érezni, ha gyorsváltásban jönnek a mélyhangok, jobban követi a zárt és tisztábbnak is hat így. Lövéseknél ugyanez, szépen hallható minden külön-külön, semmi nem mosódik el. A The Greatest elején van jó pár „dobbantás” lábbal, ahol egyértelműen érezhető, hogy - megfelelő hangerő mellett - a nyitott többet tesz hozzá a filmhez, minden téren. Olyan légmozgást generál és ettől úgy beremeg a környezet, hogy azt öröm érezni! Ettől igazán mozis lesz az egész. De ez egyben a hátránya is. Minden dobbantás egy-egy gondolattal tovább tart mint kellene, a kanapé tovább remeg, és ha figyeli az ember, feltűnik, hogy a hang és a kép valójában már tovább haladt.

Az SVS viszont más. Erőben még hozza is azt a szintet, a kanapé ugyanúgy remeg, ha kell, viszont a légkörből valami hiányzik, valószínűleg pont a mozgás. Cserébe ez megáll egy szemvillanás alatt. Dobbantás, majd volt-nincs, ahogy jött, úgy el is tűnt, pedig a kanapé ugyanúgy masszírozza a derekam, de csak egy pillanatig. Jön egy dob vagy bőgő a zárt szépen fürgén hozza, míg a reflexes picit elnyújtva adja vissza.
Akciófilmeknél hasonló a helyzet. A nyitott, nincs kétség, nagyobbat üt, jobban érzi az ember a bőrén, érezni, hogy némi szellő lengedez az ember lábánál. Vagy amikor leomlik egy ház, híd, ott is érezhető, hogy a Klipsch még egy plusz gondolatnyit „morajlik”, mielőtt megszűnne.

Van egy dolog, amit határozottan jobban ad vissza az SVS a filmekben. Amikor a filmek alatt hangulatfokozás céljából van egy elnyújtott erősödő, mély hang, amitől egyre jobban „remeg a légkör” vagy egy szívdobogás, na ez, az SVS-nél kifejezetten jobb. Mindig. Lehet pont a feszessége miatt megy neki jobban ez a remegtetés. És ilyen szinte minden filmben van. Ez lehet, azért van, mert mélyebbre megy, talán a zárt konstrukció, esetleg a jobb minőség okán, nem tudom.

A fentiek mind hangosabb használat mellett voltak jelen, jóformán tesztelés céljából. Épp ezért a Klipsch-ek hangossága itt nem lehetett probléma, sőt, itt kialakításából fakadóan pluszt is adott a filmekhez. Viszont ha a hangerőt csökkentettük az általunk megszokottra, a zárt hátránya szinte eltűnt, viszont a pontossága megmaradt. Sőt, néhol úgy érzem, alacsony hangerőn mintha lendületesebb lenne, erőteljesebb, mint a Klipsch. A mélyhang továbbra is rendben volt, ha kellett érezni, akkor erőteljesen jelen volt, viszont egyszer sem érezem, hogy zavaró vagy hangos lenne. Teljesen egyenletessé vált az egész, szóval, amit szerettem volna azt megkaptam.

Viszont volt egy-egy film ahol nem tudtam eldönteni, hogy a film hangja van „rosszul” keverve vagy - a fentebb már említett eset van – hogy esetleg korábban túlhúzott méllyel használtam a rendszert. Netán mindkettő. Két példa. Hobbs &Show, sétálás közben a bakancs szépen „dübög”, már-már sok is, viszont egy robbanás már nem annyira erőteljes, mint szeretném. Fordított eset, Skull Island, lezuhan a repülő, robban, semmi komolyabb löket, majd jön Kong, lerakja a mancsát és szinte leomlik a szoba. A túl erős mélyre mindenképp gondolnék, mert egy ajtó becsapódásakor, lövéskor néha többet szeretnék, viszont később egy robbanásnál érzem, hogy ez viszont pont elég volt így. Ehhez több idő kell még, mire megtudom, megtapasztalom, hogy is lenne tökéletes, de lehet az lesz a vége, hogy „A kevesebb néha több!”.


Száz szónak is egy a vége, szerintem, ha valaki többnyire relatíve hangosan mozizik, akár nagyobb térben, úgy egy reflexes (kettő), bizonyosan jobb lehet, mert nagyobb „cirkuszt” tud csinálni, de ezért némi részletről le kell mondania, miután kicsit nagyzol. Bár ez amúgy valakinél előny is lehet. Viszont ha valaki halkabban néz filmeket, kisebb szobában és szeretne minden apró részletet hallani, netán több zenés filmet néz, esetleg koncerteket is, akkor egy zárt jobb választás lehet. Így én az utóbbira szavazok és az SVS-eket tartom meg.
Klipsch Reference Premiere DOLBY ATMOS 5.2.4 - RP-280F - RP-450C - RP-250S - RP-140SA - SVS SB12-NSD
LG OLED65C9 - Yamaha RX-A2080 - Himedia Q30 - Xbox One X Project Scorpio Edition

Avatar
Renatto
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 242
Csatlakozott: 2012.01.20., pén. 12:37
Értékelés: 41

Re: Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Renatto » 2019.11.13., szer. 07:30

Kicsit off, de felkerültek a BF akciók és lesz benne Klipsch is bőven, illetve az a Yamaha RX-A2070 360.000 JóMagyarForintért... :smile29: https://bf.extremeaudio.hu/bf19-hifi.php
Klipsch Reference Premiere DOLBY ATMOS 5.2.4 - RP-280F - RP-450C - RP-250S - RP-140SA - SVS SB12-NSD
LG OLED65C9 - Yamaha RX-A2080 - Himedia Q30 - Xbox One X Project Scorpio Edition

Avatar
Renatto
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 242
Csatlakozott: 2012.01.20., pén. 12:37
Értékelés: 41

Re: Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Renatto » 2019.11.05., kedd 13:03

Mindenképp beszámolok, de nem akarok elhamarkodott döntést hozni. A bejáratás már szerintem jól alakul, de a filmek amiket mostanában választottam, basszus ügyileg - is - elég laposak voltak (pedig több horror volt). A demók szépen mutatják amit kell, de nem filmrészeletre akarok alapozni, hanem teljes filmekre. Előljáróban azt mondanám, a célját tudja, mivel halkabb/gyengébb (kb 6dB), egyenletesebb hangot hallok (nem térben, hanem a film folyamán nincsenek hangerő kiugrások), szóval úgy érzem hamarosan lesz kettő eladó R-112SW-m. :rolleyes:
Klipsch Reference Premiere DOLBY ATMOS 5.2.4 - RP-280F - RP-450C - RP-250S - RP-140SA - SVS SB12-NSD
LG OLED65C9 - Yamaha RX-A2080 - Himedia Q30 - Xbox One X Project Scorpio Edition

Avatar
R.G.
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 745
Csatlakozott: 2012.04.12., csüt. 10:45
Értékelés: 127

Re: Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: R.G. » 2019.10.30., szer. 10:50

arra én is kíváncsi lennék én is :):)
az örök kérdés....
Hangfalak: Emotiva T2, C2, B1, sub: hamarosan, Erősítő: 2db Crown XTi 2002, XTi 4002, Proci: Marantz AV8801, TV: Sony 55", Mediaplayer: Zidoo X9S, NAS: Synology DS218play, Kábelek: Supra, Furukawa, Van Damme,

Avatar
DARTHdick
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 224
Csatlakozott: 2018.06.26., kedd 23:55
Értékelés: 70

Re: Klipsch vs SVS

Hozzászólás Szerző: DARTHdick » 2019.10.30., szer. 08:23

Renatto írta:
2019.10.28., hétf. 19:04
Nem bírtam magammal és vettem 2 két zárt SVS SB12-NSD-t, hogy megnézzem a reflexes vagy a zárt az én zsánerem. Kíváncsi vagyok, hogy az elmúlt 2 év után - amit az R-112SW-kel töltöttem - mit fogok tapasztalni, hallani/érezni. gondolkodik.gif

.

SVS_Klipsch1cut.jpg
.

SVS_Klipsch2cut.jpg
várjuk a fejleményt...
Sony STR-DA5700ES, Sony BDP-S5000ES,Sony UHP-H1, Sony VW95ES
Klipsch RP 7.0(280f, 450c,250s,150m)
Arendal 1723 1.5 sub
Oehlbach Rattlesnake, NF214, hdmi

Avatar
Renatto
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 242
Csatlakozott: 2012.01.20., pén. 12:37
Értékelés: 41

Klipsch vs SVS

Hozzászólás Szerző: Renatto » 2019.10.28., hétf. 19:04

Nem bírtam magammal és vettem 2 két zárt SVS SB12-NSD-t, hogy megnézzem a reflexes vagy a zárt az én zsánerem. Kíváncsi vagyok, hogy az elmúlt 2 év után - amit az R-112SW-kel töltöttem - mit fogok tapasztalni, hallani/érezni. gondolkodik.gif

.
SVS_Klipsch1cut.jpg
SVS_Klipsch1cut.jpg (36.77 KiB) Megtekintve 720 alkalommal
.
SVS_Klipsch2cut.jpg
SVS_Klipsch2cut.jpg (40.58 KiB) Megtekintve 720 alkalommal
Klipsch Reference Premiere DOLBY ATMOS 5.2.4 - RP-280F - RP-450C - RP-250S - RP-140SA - SVS SB12-NSD
LG OLED65C9 - Yamaha RX-A2080 - Himedia Q30 - Xbox One X Project Scorpio Edition

Avatar
DARTHdick
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 224
Csatlakozott: 2018.06.26., kedd 23:55
Értékelés: 70

Re: Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: DARTHdick » 2019.10.19., szomb. 21:21

:kave:
Sony STR-DA5700ES, Sony BDP-S5000ES,Sony UHP-H1, Sony VW95ES
Klipsch RP 7.0(280f, 450c,250s,150m)
Arendal 1723 1.5 sub
Oehlbach Rattlesnake, NF214, hdmi

Avatar
Renatto
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 242
Csatlakozott: 2012.01.20., pén. 12:37
Értékelés: 41

Re: Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Renatto » 2019.09.26., csüt. 09:19

Klipsch RF-7 III "teszt/bemutató" cikk: https://www.av-online.hu/hangfal/klipsc ... teszt_2870
Klipsch Reference Premiere DOLBY ATMOS 5.2.4 - RP-280F - RP-450C - RP-250S - RP-140SA - SVS SB12-NSD
LG OLED65C9 - Yamaha RX-A2080 - Himedia Q30 - Xbox One X Project Scorpio Edition

Avatar
DARTHdick
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 224
Csatlakozott: 2018.06.26., kedd 23:55
Értékelés: 70

Re: Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: DARTHdick » 2019.08.15., csüt. 07:57

1650E648-24B9-44BD-BC99-41C5D78B0324.jpeg
1650E648-24B9-44BD-BC99-41C5D78B0324.jpeg (2.1 MiB) Megtekintve 1157 alkalommal
Up
Sony STR-DA5700ES, Sony BDP-S5000ES,Sony UHP-H1, Sony VW95ES
Klipsch RP 7.0(280f, 450c,250s,150m)
Arendal 1723 1.5 sub
Oehlbach Rattlesnake, NF214, hdmi

Avatar
DARTHdick
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 224
Csatlakozott: 2018.06.26., kedd 23:55
Értékelés: 70

Re: Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: DARTHdick » 2019.06.28., pén. 16:16

B3BE9215-DE0D-429C-A7D8-53D76DCDF5AA.jpeg
B3BE9215-DE0D-429C-A7D8-53D76DCDF5AA.jpeg (1.26 MiB) Megtekintve 1380 alkalommal
Az előző helyemen;-)
Sony STR-DA5700ES, Sony BDP-S5000ES,Sony UHP-H1, Sony VW95ES
Klipsch RP 7.0(280f, 450c,250s,150m)
Arendal 1723 1.5 sub
Oehlbach Rattlesnake, NF214, hdmi

Avatar
DeLorean
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 804
Csatlakozott: 2019.02.28., csüt. 15:45
Értékelés: 259

Re: Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: DeLorean » 2019.06.23., vas. 17:00

Cutler írta:
2019.06.23., vas. 14:26
DeLorean írta:
2019.06.08., szomb. 18:07
... akkor amit én tervezek még érdekesebb lesz.
4 Klipsch THX szub lesz a szobában és a surround + surround back is a "THX szettes cucc" lesz.
A 4 felső meg valaki levetett Klipsch hangfalai lesznek. :D
Jól hangzik, kivéve az utolsó mondatod ;)
Mostohán bánsz az atmosokkal és ez érződni is fog a leendő végeredményen.
Ha az a véleményed, hogy az atmos nem érdemel több figyelmet, mint hogy valaki levetett hangfalait biggyeszd oda, gondolom a meghajtásuk is jóval szerényebb lesz, mint a többié, akkor inkább engedd el az egész felső szekciót.
Pl. Quetz fórumtárs aki olyan, hogy egyszerűen nem hallja a felsőket, így nem is gondolkozik atmos kiépítésben. Szerintem teljesen jól is teszi.
Nem vetted figyelembe a smiley-t.
A Klipsch legnagyobb beépíthető hangfalai lesznek a felsők.

Dehogy engedem el a felső szekciót! Eddig is használtam.
A meghajtásuk szerényebb lesz, de "valakinek" eladtam a szuper erős végfokaimat és így szerényebb lesz a felső, mint az alsó, de egységesen mindegyik Lexicon a procival együtt. ;peace;
A Klipsch-et egyébként nem nagyon kell hajtani.
Referencia hangerőn a teljes rendszer alig "fogyaszt" valamit. Talán 700watt körül van, amikor már szétszedi a házat.
(Ez 7x300 wattos végfokkal, plusz 4x125 wattos végfokkal és a többi kütyüvel, projektorral együtt)
Az IMG végfokokkal még sokkal kevesebb nafta kellett neki, de a nagy Lexicon végfok azért másabb.

Avatar
Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2367
Csatlakozott: 2009.01.25., vas. 20:21
Értékelés: 886

Re: Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Cutler » 2019.06.23., vas. 14:26

DeLorean írta:
2019.06.08., szomb. 18:07
... akkor amit én tervezek még érdekesebb lesz.
4 Klipsch THX szub lesz a szobában és a surround + surround back is a "THX szettes cucc" lesz.
A 4 felső meg valaki levetett Klipsch hangfalai lesznek. :D
Jól hangzik, kivéve az utolsó mondatod ;)
Mostohán bánsz az atmosokkal és ez érződni is fog a leendő végeredményen.
Ha az a véleményed, hogy az atmos nem érdemel több figyelmet, mint hogy valaki levetett hangfalait biggyeszd oda, gondolom a meghajtásuk is jóval szerényebb lesz, mint a többié, akkor inkább engedd el az egész felső szekciót.
Pl. Quetz fórumtárs aki olyan, hogy egyszerűen nem hallja a felsőket, így nem is gondolkozik atmos kiépítésben. Szerintem teljesen jól is teszi.

Avatar
szepi0808
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2833
Csatlakozott: 2013.10.22., kedd 20:15
Értékelés: 1319

Re: Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: szepi0808 » 2019.06.11., kedd 16:26

Túl van "puhítva" a szoba.
Ez sajnos így van, nem dolgoznak tökéletesen, főleg a mélytartományhoz, szinte hozzá sem nyúlnak.
Sony VPL-VW270ES, Epson EH-TW9400
Screenline Fashion 136" Diamond 4K
Egreat A10 V2 Pro
Anthem AVM60
6db. CROWN XLS 1502
MILLER & KREISEL S150/MP150/IC95 
3db. SVS SB4000 Tower
AQ, IsoTek, Supra, Inakustik

AVmax Rendszertechnika

Avatar
DeLorean
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 804
Csatlakozott: 2019.02.28., csüt. 15:45
Értékelés: 259

Re: Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: DeLorean » 2019.06.11., kedd 14:39

A túlcsillapításnak mi az oka?

A grafikonból csak az derül ki számomra, hogy az YPAO hasonlóan az Audyssey-hez szenved az ARC-hez és a Dirac-hoz képest.
Valamit csinál, de nem igazán simít ki semmit.

Az ARC és Dirac egészen más.
anthem.jpg
anthem.jpg (60.99 KiB) Megtekintve 1460 alkalommal
dirac.PNG
dirac.PNG (219.75 KiB) Megtekintve 1460 alkalommal

Avatar
szepi0808
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2833
Csatlakozott: 2013.10.22., kedd 20:15
Értékelés: 1319

Re: Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: szepi0808 » 2019.06.11., kedd 13:36

DeLorean írta:
2019.06.08., szomb. 18:07
szepi0808 írta:
2019.06.08., szomb. 17:54
Renatto írta:
2019.06.08., szomb. 14:09
Klipsch THX hangsugárzók az Octogon Audio moziszobájában: https://www.av-online.hu/teszt/elmenytu ... _2765?stat
Én állítottam be a hangot ;)
Milyen lett a végeredmény?
Sokan kérdeztek a mérési eredményekről, inkább ide teszem fel.
Ez még a diffúzorok nélküli mérés. Kissé túl van csillapítva, de az egyenletes, így a hangzási egyensúly is jó.
Natúr SPL.jpg
Natúr SPL.jpg (60.17 KiB) Megtekintve 1463 alkalommal
RT60.jpg
RT60.jpg (50.51 KiB) Megtekintve 1463 alkalommal
Spect..jpg
Spect..jpg (94.17 KiB) Megtekintve 1463 alkalommal
Torzítás.jpg
Torzítás.jpg (80.16 KiB) Megtekintve 1463 alkalommal
Piros: Natúr
Zöld: YPAO
Kék: Igazított
SPL3.jpg
SPL3.jpg (70.34 KiB) Megtekintve 1463 alkalommal
Sony VPL-VW270ES, Epson EH-TW9400
Screenline Fashion 136" Diamond 4K
Egreat A10 V2 Pro
Anthem AVM60
6db. CROWN XLS 1502
MILLER & KREISEL S150/MP150/IC95 
3db. SVS SB4000 Tower
AQ, IsoTek, Supra, Inakustik

AVmax Rendszertechnika

Avatar
szepi0808
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2833
Csatlakozott: 2013.10.22., kedd 20:15
Értékelés: 1319

Re: Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: szepi0808 » 2019.06.08., szomb. 22:06

DeLorean írta:
2019.06.08., szomb. 18:07
szepi0808 írta:
2019.06.08., szomb. 17:54
Renatto írta:
2019.06.08., szomb. 14:09
Klipsch THX hangsugárzók az Octogon Audio moziszobájában: https://www.av-online.hu/teszt/elmenytu ... _2765?stat
Én állítottam be a hangot ;)
Milyen lett a végeredmény?

Ahogy olvasom a cikkben nem mindenhová Klipsch-et tettek? gondolkodik.gif
Miért?

Ha viszont ez az egyetlen olyan moziszoba, ahol a Klipsch THX meghallgatható - akkor amit én tervezek még érdekesebb lesz.
4 Klipsch THX szub lesz a szobában és a surround + surround back is a "THX szettes cucc" lesz.
A 4 felső meg valaki levetett Klipsch hangfalai lesznek. :D

;peace;
Mikor ott voltam még nem voltak atmos sugárzók, az a mennyezeti diffúzorokkal kerülnek majd fel, de itt sem látom a képeken, hogy már fent lenne.
Tetszett a szoba, de nem volt tökéletes akusztika állapotban, amit a mérések is mutattak, de nem is volt készen, mivel a mennyezeti panelek még hiányoztak, mint említettem.
Szükség volt a beállítások finomhangolására (hangnyomásgörbe, főleg a suboknál és a fázis sem volt a helyén, hangszinteknél is volt eltérés, stb)
Végül sokkal jobb lett a végeredmény.
Dinamika, gyorsaság, térleképzés, kellő hangnyomással szólt a rendszer, szerintem jó lett.
Kiemelném a Parasound végfokokat, hatalmas erő és dinamika van bennük.
Partnerek vagyunk az Octogon audióval is, szívből ajánlom őket, rendes srácok.
Ha kész lesz a szobád, remélem lesz alkalmam meghallgatni azt is, addig is jó munkát és kitartást az építéshez.
Sony VPL-VW270ES, Epson EH-TW9400
Screenline Fashion 136" Diamond 4K
Egreat A10 V2 Pro
Anthem AVM60
6db. CROWN XLS 1502
MILLER & KREISEL S150/MP150/IC95 
3db. SVS SB4000 Tower
AQ, IsoTek, Supra, Inakustik

AVmax Rendszertechnika

Avatar
DeLorean
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 804
Csatlakozott: 2019.02.28., csüt. 15:45
Értékelés: 259

Re: Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: DeLorean » 2019.06.08., szomb. 18:07

szepi0808 írta:
2019.06.08., szomb. 17:54
Renatto írta:
2019.06.08., szomb. 14:09
Klipsch THX hangsugárzók az Octogon Audio moziszobájában: https://www.av-online.hu/teszt/elmenytu ... _2765?stat
Én állítottam be a hangot ;)
Milyen lett a végeredmény?

Ahogy olvasom a cikkben nem mindenhová Klipsch-et tettek? gondolkodik.gif
Miért?

Ha viszont ez az egyetlen olyan moziszoba, ahol a Klipsch THX meghallgatható - akkor amit én tervezek még érdekesebb lesz.
4 Klipsch THX szub lesz a szobában és a surround + surround back is a "THX szettes cucc" lesz.
A 4 felső meg valaki levetett Klipsch hangfalai lesznek. :D

;peace;

Avatar
szepi0808
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2833
Csatlakozott: 2013.10.22., kedd 20:15
Értékelés: 1319

Re: Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: szepi0808 » 2019.06.08., szomb. 17:54

Renatto írta:
2019.06.08., szomb. 14:09
Klipsch THX hangsugárzók az Octogon Audio moziszobájában: https://www.av-online.hu/teszt/elmenytu ... _2765?stat
Én állítottam be a hangot ;)
Sony VPL-VW270ES, Epson EH-TW9400
Screenline Fashion 136" Diamond 4K
Egreat A10 V2 Pro
Anthem AVM60
6db. CROWN XLS 1502
MILLER & KREISEL S150/MP150/IC95 
3db. SVS SB4000 Tower
AQ, IsoTek, Supra, Inakustik

AVmax Rendszertechnika

Avatar
Renatto
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 242
Csatlakozott: 2012.01.20., pén. 12:37
Értékelés: 41

Re: Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Renatto » 2019.06.08., szomb. 14:09

Klipsch THX hangsugárzók az Octogon Audio moziszobájában: https://www.av-online.hu/teszt/elmenytu ... _2765?stat
Klipsch Reference Premiere DOLBY ATMOS 5.2.4 - RP-280F - RP-450C - RP-250S - RP-140SA - SVS SB12-NSD
LG OLED65C9 - Yamaha RX-A2080 - Himedia Q30 - Xbox One X Project Scorpio Edition

Avatar
irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Hozzászólások: 3277
Csatlakozott: 2015.05.28., csüt. 22:11
Értékelés: 1094

Re: Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: irishcream » 2019.06.05., szer. 18:43

61648592_2049649128491289_431892844804447292_n.jpg
61648592_2049649128491289_431892844804447292_n.jpg (65.44 KiB) Megtekintve 1411 alkalommal

Avatar
DARTHdick
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 224
Csatlakozott: 2018.06.26., kedd 23:55
Értékelés: 70

Re: Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: DARTHdick » 2019.06.02., vas. 21:03

Renatto írta:
2019.06.02., vas. 11:45
Van itt olyan, aki 80Hz alatt vágja a hangfalakat? Azon gondolkodok lehet meg kellene próbálnom 60Hz-en. Van értelme/nincs? Vagy csak kínoznám a hangfalakat feleslegesen? A center/hátsó 58Hz-ig van elvileg. A 60Hz vágás miatt, ott már beeshet a hang?
én ugyan ezt a konfigot használom,a mélyláda kivételével,a frontokat 40hzen vágom a centert és a háttereket 80hzen.(5.1)
nekem a legtetszetősebb hang az így lett.
úgy gondolom és tapasztaltam,hogy ahhoz hogy vágjunk a frekiken,annak egy alapvető függvénye a jobb féle mélyláda,ami képes az LFE csatornát és a többi vágott alsó frekvenciát egy időben minőségben megszólaltatni.
Sony STR-DA5700ES, Sony BDP-S5000ES,Sony UHP-H1, Sony VW95ES
Klipsch RP 7.0(280f, 450c,250s,150m)
Arendal 1723 1.5 sub
Oehlbach Rattlesnake, NF214, hdmi

Avatar
Renatto
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 242
Csatlakozott: 2012.01.20., pén. 12:37
Értékelés: 41

Re: Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Renatto » 2019.06.02., vas. 11:45

Van itt olyan, aki 80Hz alatt vágja a hangfalakat? Azon gondolkodok lehet meg kellene próbálnom 60Hz-en. Van értelme/nincs? Vagy csak kínoznám a hangfalakat feleslegesen? A center/hátsó 58Hz-ig van elvileg. A 60Hz vágás miatt, ott már beeshet a hang?
Klipsch Reference Premiere DOLBY ATMOS 5.2.4 - RP-280F - RP-450C - RP-250S - RP-140SA - SVS SB12-NSD
LG OLED65C9 - Yamaha RX-A2080 - Himedia Q30 - Xbox One X Project Scorpio Edition

Avatar
norman-bates
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 457
Csatlakozott: 2011.06.20., hétf. 15:47
Értékelés: 20

Re: Klipsch hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: norman-bates » 2019.05.31., pén. 18:38

Most írtam ki.
Ha tényleg érdekel szívesen látlak.
Azt nem állítom ,hogy tökéletesen ki lenne aknázva az amit a heresy tud ,de azért így is élmény hallgatni.
Tidal---Bladelius usb dac---Hidiamond reference black gold ic kábel---Horiton se csöves erősítő---Hidiamond power +1 hangfalkábel---Klipsch Heresy I. hangfal
Grado 325is füles
Eladó cuccaim: Amity füles erősítő, Nordost Purple Flare

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”