Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327

Pc alapú audio lejátszás

Avatar
kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5873
Csatlakozott: 2008.01.07., hétf. 20:53
Értékelés: 2373

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Tom40 írta:
2019.12.16., hétf. 11:46
kaef2 írta:
2019.12.16., hétf. 11:17
Tom40 írta:
2019.12.16., hétf. 10:49


Feri, mit gondolsz, erdemes lenne az SMS-200-at lecserelnem Pink Faun USB-re?
Sajnos az ilyen kérdésekre nem tudok választ adni. :)
Legfeljebb a magam útját elmondani.

Én lecseréltem, de ez azért a PC összerakása tekintében még az USB kártya árán kívül is jó pár százezer forintomba került.
Szóval ha tényleg le akarod cserélni, akkor PC-t és Audiolinuxot is kell a kártya mellé venni, meg egy jó 5V 2A külső tápot legalább a kártyának.

A végén számottevően többet költöttem, mint mondjuk az SMS 200 Ultra ára lett volna. Nekem tetszik a végeredmény és a hatását arányosnak érzem a költött pénzzel, de ez csak rám igaz.

leborulok.gif
Ja igen, ugy kulonosen nehez, ha nem adok meg minden infot hozza :-)

Egy audiora kihegyezett passziv gepem mar van, linearis tappal es jelenleg Uptone Audio JS-2 tapolja az SMS-200-at.
Anno egy PP V3 kartyam volt, amit nagyon szerettem ebben a rendszerben, de az SMS-200 jobban kihasznalhato volt, ezert csereltem le, viszont nagyon hajlok arra, hogy visszaterjek egy USB kartyara.

Az Ultra pelda azt hiszem, segitett, amit irtal, de had konkretizaljak:

a: passziv PC linearis tappal, SMS-200 JS-2 tappal
b: passziv PC linearis tappal, SMS-200 Ultra JS-2 tappal
c: Macbook pro + passziv PC linearis tappal, Pink Faun USB JS-2 tappal

Stimmel a prioritas?

Koszi! :smile53: :smile53: :smile53:
megint csak a saját példámat tudom idézni:

legegyszerűbb:
Macbook Pro - Thunderbolt 3 dock - Hydrasound lineáris táp, 20V/10A - Roon, Hqplayer - Holo Audio Spring 2 KTE DAC

picivel bonyolultabb:
Macbook Pro - Thunderbolt 3 dock - Hydrasound lineáris táp 20V/10A - Roon, Hqplayer - SMS200 Neo, Hydrasound 12V/3A lineáris táp - Netgear fémházas, földelő csapos Ethernet Switch, Hydrasound 12V/3A lineáris táp - Holo Audio Spring 2 KTE DAC

még egy picivel bonyolultabb:
Macbook Pro - Thunderbolt 3 dock - Hydrasound lineáris táp 20V/10A - Roon, Hqplayer - saját passziv PC, Pink Faun USB kártya (Hydrasound 5V, 3A táp), Hydrasound 20V/10A lineáris táp - Netgear fémházas, földelő csapos Ethernet Switch, Hydrasound 12V/3A lineáris táp - Holo Audio Spring 2 KTE DAC


amit pedig most éppen hallgatok:
Macbook Pro - Thunderbolt 3 dock - Hydrasound lineáris táp 20V/10A - Roon, Hqplayer - saját passziv PC, Pink Faun USB kártya (Bese Attila - féle 5V/9V/12V lineáris táp, 200 VA trafóval ), Hydrasound 20V/10A lineáris táp - Netgear fémházas, földelő csapos Ethernet Switch, Bese Attila - féle 5V/9V/12V lineáris táp, 200 VA trafóval - Holo Audio Spring 2 KTE DAC - Netgear Router, Bese Attila - féle 5V/9V/12V lineáris táp, 200 VA trafóval

Online
Avatar
alto
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4124
Csatlakozott: 2007.08.09., csüt. 17:47
Értékelés: 2480
Kapcsolat:

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: alto »

tamagaba írta:
2019.12.17., kedd 08:39
alto írta:
2019.12.16., hétf. 17:32
Az van, hogy az ilyen készülékek értékesítése szakértelmet, bemutatótermet igényel. 20-30 évvel ezelőtt a teljes high-end audio iparág exkluzív szalonokra alapozta az értékesítést. Ezzel az üzletpolitikával a szakkereskedéseket próbálják védeni a tömegárukat értékesítő webshopoktól. Csak éppen közben változott a világ, és ma már a túlnyomó többség az internetről tájékozódik. Ma sem jellemező az, hogy webshopról rendeljenek egy 10 millós hangfalat, viszont az sem lehet elvárni a vevőktől, hogy besétáljanak egy szalonba csak azért, hogy a kereskedő szemérmesen a fülükbe suttogja a készülék árát.
Exclusive audio szalon:
Kimegyünk Bécsbe, állok az óraszalon előtt (nem Casio)
Minden órának ott van az ára, amitől leesik az állam, de legalább bent nem kérdezek hülyeséget.
Több High-end audio cégnek szintén már a weblapján fent van az ár.
Ott van ez, ahol nincs többszörös viszonteladói szorzó. Ezt a módszert tartom egészségesebbnek, hogy a lufifújást elkerülhessük, viszont a gyártó sok esetben nem ért az üzlethez. Kár, mert egyszerűsödne az egész ügymenet
Gondolom az van lefixálva, hogy a gyártó mennyit akar, afelett annyiért adja el, amennyiért tudja - szerintem innen ered a "nem publikus ár"
tudjuk, hogy van olyan vásárlói réteg már Magyarországon is, akinek a hang csak sokadlagos: drága legyen, fényűzés, enyém a legmenőbb stb. - a többi földhöz ragadt meg szintén ne kérdezzen hüleséget (milyen a hangja meg ilyesmi)

Iszambulban a bőkereskedő a legjobb:
Bemész - sehol sincs ár - rákérdezel egy bőrkabira, a főni 7/24-ben bent van - rádnéz és mond egy árat :)
"többszörös viszonteladói szorzó" - ez egy hamis városi legenda, a hifi világában tisztességes árrés van, a drágább, nehezebben értékesíthető dolgokra valamivel magasabb, a kommersz cuccokra valamivel alacsonyabb, de többszörös szorzóról szó sincs.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Avatar
Picabia
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 114
Csatlakozott: 2015.02.14., szomb. 14:30
Értékelés: 109

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Picabia »

Aszpirin írta:
2019.12.16., hétf. 10:29
bitrograde írta:
2019.12.16., hétf. 08:44
alto írta:
2019.12.15., vas. 20:03
A legtöbbnél csak emailen vagy telefonon tudjuk lekérdezni egy adott termék aktuális elérhetőségét. Egy több ezer terméket tartalmazó webshopban manuálisan így lehetetlen frissen, naprakészen tartani a készletinformációkat.
Ettől függetlenül, ha töröltek egy kártyás rendelést, kutya kötelességük a kártyás fizetési szolgáltatónál azonnal kezdeményezni a visszatérítést, ami pár órán belüli jóváírást eredményez. Ha ez nem történt meg, érdemes kilátásba helyezni egy fogyasztóvédelmi eljárást, azt egyik kereskedő sem szereti magára húzni.
A legtöbb webshopban azért nem megoldhatatlan a termék alá odaírni, hogy "rendelés előtt érdeklődjön telefonon". Az 1-3 napos szállításról szóló információ gyakorlatilag a vásárló megtévesztése, mert könnyen előfordul, hogy a több helyen is hasonló áron kapható terméknél azt a boltot választja, ahonnan hamarabb beszerezhető az áru. A visszatérítéssel való késlekedés pedig természetesen védhetetlen.
Én meg csak annyit mondtam, hogy a legjobb rendszerbe is becsúszhat hiba. Az Octogon Audio - úgy mint akármelyik hifis forgalmazó cég - nekem senkim, egyszerű ügyfelük voltam párszor (relatíve nem is nagy értékben), de róluk pont nem feltételezem, hogy egy kábel ára miatt sumákoljanak, mert aki már járt náluk, az tudja, hogy nem egy sufnicégről van szó. Szerény véleményem szerint akkora helyszíni árukészlettel elég kevés cég dicsekedhet idehaza, és nem csak az olcsó cuccokból van nekik raktáron, megnézhető/meghallgatható módon. Nem egy "csak weben létezünk, ha megrendeled tőlünk, akkor mi is megrendeljük a forgalmazótól" bolt, a webshopban is rengeteg termék van "Készleten" mejelöléssel. Van telefonszámuk, van üzlethelyiségük és komoly bemutatótermük, és az ilyen "azóta sem válaszolnak a levelemre"-nek esetükben bőven van alternatívája, gondolom azt mindenki tudja, hogy a telefonja nem csak facebookolásra jó. Ami a fogyasztóvédelmi eljárás kilátásba helyezését illeti, persze, meg lehet tenni, és valószínűleg hatásos is lesz, de kicsit ágyúval a verébre, mert egy telefonhívás mindkét fél részéről sokkal egyszerűbb megoldás.
Miért kell mindig rögötön rosszhiszeműségre gondolni?

Én speciel kicsit fenntartásokkal kezelem azokat a webshopokat, amelyeknél az van ott, hogy "Megrendelés előtt mindenképpen érdeklődjön telefonon a készletinformációról", főleg azért, mert a webshopos vásárlásaim szinte mindig hétvégén ejtődnek meg, és olyankor persze hiába érdeklődsz, mert a legtöbb helyen nem veszik fel a telefont, csak munkaidőben.
Vannak "webshopok" (tulajdonképpen már nem is azok), ahol még az árat sem hajlandók közölni, de persze azt ki tudták írni, hogy "Érdeklőjön" az ár helyére - ez mennyivel jobb?
Ma reggel felhívtam a boltot, meghallgattam, hogy nagyon sajnálja, nem is érti, a levelemet persze látta, de azt gondolta majd a kollégája intézi, de még ma jóváírják a vásárlást. Hát, eddig még nem sikerült.
Arról nem is beszélve, hogy a rendelést azért törölték mert a forgalmazó szerint nem is várható 70cm-es kábel, de a shopban most is megrendelheted 1-3 napos szállítással.
Nem gondolom, hogy le akarnak húzni, inkább csak pont ennyire érdeklem őket mint vevő, ezzel a vacak kis kábellel.

Online
Avatar
alto
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4124
Csatlakozott: 2007.08.09., csüt. 17:47
Értékelés: 2480
Kapcsolat:

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: alto »

Aszpirin írta:
2019.12.16., hétf. 14:27
alto írta:
2019.12.16., hétf. 14:17
Hát erre is van ("árat sem hajlandók közölni") magyarázó háttér információ: Vannak bizonyos, általában high-endben utazó gyártók, akik kikötik, hogy a termékeik ne legyenek publikusan, árral feltüntve megtalálhatók webáruházban. Személy szerint én ezt 2019-ben anakronisztikus marhaságnak tartom, és szerencsére egyre kevesebb az ilyen múlt évezredben ragadt kőagyú gyártó, de pl. nálunk is akad belőle. Nem tudunk mit csinálni, ha mégis kitesszük, akkor a forgalmazás jogát kockáztatjuk.
Köszi, ezt nem tudtam, de néhány dolgot megmagyaráz, mert általam nagyra becsült forgalmazóknál is láttam ilyent, és nem tudtam mire vélni... De tényleg maradi felfogás ez, kíváncsi lennék, milyen (valós vagy vélt) előny származhat ebből a gyártó számára, vagyis mi a filozófia az ár titkolása mögött.
Az van, hogy az ilyen készülékek értékesítése szakértelmet, bemutatótermet igényel. 20-30 évvel ezelőtt a teljes high-end audio iparág exkluzív szalonokra alapozta az értékesítést. Ezzel az üzletpolitikával a szakkereskedéseket próbálják védeni a tömegárukat értékesítő webshopoktól. Csak éppen közben változott a világ, és ma már a túlnyomó többség az internetről tájékozódik. Ma sem jellemező az, hogy webshopról rendeljenek egy 10 millós hangfalat, viszont az sem lehet elvárni a vevőktől, hogy besétáljanak egy szalonba csak azért, hogy a kereskedő szemérmesen a fülükbe suttogja a készülék árát.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Avatar
Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 6090
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 5144
Tartózkodási hely: Szár

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

alto írta:
2019.12.16., hétf. 14:17
Hát erre is van ("árat sem hajlandók közölni") magyarázó háttér információ: Vannak bizonyos, általában high-endben utazó gyártók, akik kikötik, hogy a termékeik ne legyenek publikusan, árral feltüntve megtalálhatók webáruházban. Személy szerint én ezt 2019-ben anakronisztikus marhaságnak tartom, és szerencsére egyre kevesebb az ilyen múlt évezredben ragadt kőagyú gyártó, de pl. nálunk is akad belőle. Nem tudunk mit csinálni, ha mégis kitesszük, akkor a forgalmazás jogát kockáztatjuk.
Köszi, ezt nem tudtam, de néhány dolgot megmagyaráz, mert általam nagyra becsült forgalmazóknál is láttam ilyent, és nem tudtam mire vélni... De tényleg maradi felfogás ez, kíváncsi lennék, milyen (valós vagy vélt) előny származhat ebből a gyártó számára, vagyis mi a filozófia az ár titkolása mögött.
  • All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett + B.K.Electrinics DoubleGem

Online
Avatar
alto
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4124
Csatlakozott: 2007.08.09., csüt. 17:47
Értékelés: 2480
Kapcsolat:

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: alto »

Aszpirin írta:
2019.12.16., hétf. 10:29
bitrograde írta:
2019.12.16., hétf. 08:44
alto írta:
2019.12.15., vas. 20:03
A legtöbbnél csak emailen vagy telefonon tudjuk lekérdezni egy adott termék aktuális elérhetőségét. Egy több ezer terméket tartalmazó webshopban manuálisan így lehetetlen frissen, naprakészen tartani a készletinformációkat.
Ettől függetlenül, ha töröltek egy kártyás rendelést, kutya kötelességük a kártyás fizetési szolgáltatónál azonnal kezdeményezni a visszatérítést, ami pár órán belüli jóváírást eredményez. Ha ez nem történt meg, érdemes kilátásba helyezni egy fogyasztóvédelmi eljárást, azt egyik kereskedő sem szereti magára húzni.
A legtöbb webshopban azért nem megoldhatatlan a termék alá odaírni, hogy "rendelés előtt érdeklődjön telefonon". Az 1-3 napos szállításról szóló információ gyakorlatilag a vásárló megtévesztése, mert könnyen előfordul, hogy a több helyen is hasonló áron kapható terméknél azt a boltot választja, ahonnan hamarabb beszerezhető az áru. A visszatérítéssel való késlekedés pedig természetesen védhetetlen.
Én meg csak annyit mondtam, hogy a legjobb rendszerbe is becsúszhat hiba. Az Octogon Audio - úgy mint akármelyik hifis forgalmazó cég - nekem senkim, egyszerű ügyfelük voltam párszor (relatíve nem is nagy értékben), de róluk pont nem feltételezem, hogy egy kábel ára miatt sumákoljanak, mert aki már járt náluk, az tudja, hogy nem egy sufnicégről van szó. Szerény véleményem szerint akkora helyszíni árukészlettel elég kevés cég dicsekedhet idehaza, és nem csak az olcsó cuccokból van nekik raktáron, megnézhető/meghallgatható módon. Nem egy "csak weben létezünk, ha megrendeled tőlünk, akkor mi is megrendeljük a forgalmazótól" bolt, a webshopban is rengeteg termék van "Készleten" mejelöléssel. Van telefonszámuk, van üzlethelyiségük és komoly bemutatótermük, és az ilyen "azóta sem válaszolnak a levelemre"-nek esetükben bőven van alternatívája, gondolom azt mindenki tudja, hogy a telefonja nem csak facebookolásra jó. Ami a fogyasztóvédelmi eljárás kilátásba helyezését illeti, persze, meg lehet tenni, és valószínűleg hatásos is lesz, de kicsit ágyúval a verébre, mert egy telefonhívás mindkét fél részéről sokkal egyszerűbb megoldás.
Miért kell mindig rögötön rosszhiszeműségre gondolni?

Én speciel kicsit fenntartásokkal kezelem azokat a webshopokat, amelyeknél az van ott, hogy "Megrendelés előtt mindenképpen érdeklődjön telefonon a készletinformációról", főleg azért, mert a webshopos vásárlásaim szinte mindig hétvégén ejtődnek meg, és olyankor persze hiába érdeklődsz, mert a legtöbb helyen nem veszik fel a telefont, csak munkaidőben.
Vannak "webshopok" (tulajdonképpen már nem is azok), ahol még az árat sem hajlandók közölni, de persze azt ki tudták írni, hogy "Érdeklőjön" az ár helyére - ez mennyivel jobb?
Hát erre is van ("árat sem hajlandók közölni") magyarázó háttér információ: Vannak bizonyos, általában high-endben utazó gyártók, akik kikötik, hogy a termékeik ne legyenek publikusan, árral feltüntve megtalálhatók webáruházban. Személy szerint én ezt 2019-ben anakronisztikus marhaságnak tartom, és szerencsére egyre kevesebb az ilyen múlt évezredben ragadt kőagyú gyártó, de pl. nálunk is akad belőle. Nem tudunk mit csinálni, ha mégis kitesszük, akkor a forgalmazás jogát kockáztatjuk.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Avatar
Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 935
Csatlakozott: 2010.09.08., szer. 18:06
Értékelés: 279

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

kaef2 írta:
2019.12.16., hétf. 11:17
Tom40 írta:
2019.12.16., hétf. 10:49
kaef2 írta:
2019.12.15., vas. 19:13
..... Talán még a Pink Faun USB kártyához veszek majd hamarosan egy über mega hiper OCXO clock upgradet, csak a kiváncsiság okán.
Feri, mit gondolsz, erdemes lenne az SMS-200-at lecserelnem Pink Faun USB-re?
Sajnos az ilyen kérdésekre nem tudok választ adni. :)
Legfeljebb a magam útját elmondani.

Én lecseréltem, de ez azért a PC összerakása tekintében még az USB kártya árán kívül is jó pár százezer forintomba került.
Szóval ha tényleg le akarod cserélni, akkor PC-t és Audiolinuxot is kell a kártya mellé venni, meg egy jó 5V 2A külső tápot legalább a kártyának.

A végén számottevően többet költöttem, mint mondjuk az SMS 200 Ultra ára lett volna. Nekem tetszik a végeredmény és a hatását arányosnak érzem a költött pénzzel, de ez csak rám igaz.

leborulok.gif
Ja igen, ugy kulonosen nehez, ha nem adok meg minden infot hozza :-)

Egy audiora kihegyezett passziv gepem mar van, linearis tappal es jelenleg Uptone Audio JS-2 tapolja az SMS-200-at.
Anno egy PP V3 kartyam volt, amit nagyon szerettem ebben a rendszerben, de az SMS-200 jobban kihasznalhato volt, ezert csereltem le, viszont nagyon hajlok arra, hogy visszaterjek egy USB kartyara.

Az Ultra pelda azt hiszem, segitett, amit irtal, de had konkretizaljak:

a: passziv PC linearis tappal, SMS-200 JS-2 tappal
b: passziv PC linearis tappal, SMS-200 Ultra JS-2 tappal
c: Macbook pro + passziv PC linearis tappal, Pink Faun USB JS-2 tappal

Stimmel a prioritas?

Koszi! :smile53: :smile53: :smile53:
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

Avatar
kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5873
Csatlakozott: 2008.01.07., hétf. 20:53
Értékelés: 2373

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Tom40 írta:
2019.12.16., hétf. 10:49
kaef2 írta:
2019.12.15., vas. 19:13
..... Talán még a Pink Faun USB kártyához veszek majd hamarosan egy über mega hiper OCXO clock upgradet, csak a kiváncsiság okán.
Feri, mit gondolsz, erdemes lenne az SMS-200-at lecserelnem Pink Faun USB-re?
Sajnos az ilyen kérdésekre nem tudok választ adni. :)
Legfeljebb a magam útját elmondani.

Én lecseréltem, de ez azért a PC összerakása tekintében még az USB kártya árán kívül is jó pár százezer forintomba került.
Szóval ha tényleg le akarod cserélni, akkor PC-t és Audiolinuxot is kell a kártya mellé venni, meg egy jó 5V 2A külső tápot legalább a kártyának.

A végén számottevően többet költöttem, mint mondjuk az SMS 200 Ultra ára lett volna. Nekem tetszik a végeredmény és a hatását arányosnak érzem a költött pénzzel, de ez csak rám igaz.

leborulok.gif

Avatar
Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 935
Csatlakozott: 2010.09.08., szer. 18:06
Értékelés: 279

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

kaef2 írta:
2019.12.15., vas. 19:13
..... Talán még a Pink Faun USB kártyához veszek majd hamarosan egy über mega hiper OCXO clock upgradet, csak a kiváncsiság okán.
Feri, mit gondolsz, erdemes lenne az SMS-200-at lecserelnem Pink Faun USB-re?
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

Avatar
Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 6090
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 5144
Tartózkodási hely: Szár

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

bitrograde írta:
2019.12.16., hétf. 08:44
alto írta:
2019.12.15., vas. 20:03
A legtöbbnél csak emailen vagy telefonon tudjuk lekérdezni egy adott termék aktuális elérhetőségét. Egy több ezer terméket tartalmazó webshopban manuálisan így lehetetlen frissen, naprakészen tartani a készletinformációkat.
Ettől függetlenül, ha töröltek egy kártyás rendelést, kutya kötelességük a kártyás fizetési szolgáltatónál azonnal kezdeményezni a visszatérítést, ami pár órán belüli jóváírást eredményez. Ha ez nem történt meg, érdemes kilátásba helyezni egy fogyasztóvédelmi eljárást, azt egyik kereskedő sem szereti magára húzni.
A legtöbb webshopban azért nem megoldhatatlan a termék alá odaírni, hogy "rendelés előtt érdeklődjön telefonon". Az 1-3 napos szállításról szóló információ gyakorlatilag a vásárló megtévesztése, mert könnyen előfordul, hogy a több helyen is hasonló áron kapható terméknél azt a boltot választja, ahonnan hamarabb beszerezhető az áru. A visszatérítéssel való késlekedés pedig természetesen védhetetlen.
Én meg csak annyit mondtam, hogy a legjobb rendszerbe is becsúszhat hiba. Az Octogon Audio - úgy mint akármelyik hifis forgalmazó cég - nekem senkim, egyszerű ügyfelük voltam párszor (relatíve nem is nagy értékben), de róluk pont nem feltételezem, hogy egy kábel ára miatt sumákoljanak, mert aki már járt náluk, az tudja, hogy nem egy sufnicégről van szó. Szerény véleményem szerint akkora helyszíni árukészlettel elég kevés cég dicsekedhet idehaza, és nem csak az olcsó cuccokból van nekik raktáron, megnézhető/meghallgatható módon. Nem egy "csak weben létezünk, ha megrendeled tőlünk, akkor mi is megrendeljük a forgalmazótól" bolt, a webshopban is rengeteg termék van "Készleten" mejelöléssel. Van telefonszámuk, van üzlethelyiségük és komoly bemutatótermük, és az ilyen "azóta sem válaszolnak a levelemre"-nek esetükben bőven van alternatívája, gondolom azt mindenki tudja, hogy a telefonja nem csak facebookolásra jó. Ami a fogyasztóvédelmi eljárás kilátásba helyezését illeti, persze, meg lehet tenni, és valószínűleg hatásos is lesz, de kicsit ágyúval a verébre, mert egy telefonhívás mindkét fél részéről sokkal egyszerűbb megoldás.
Miért kell mindig rögötön rosszhiszeműségre gondolni?

Én speciel kicsit fenntartásokkal kezelem azokat a webshopokat, amelyeknél az van ott, hogy "Megrendelés előtt mindenképpen érdeklődjön telefonon a készletinformációról", főleg azért, mert a webshopos vásárlásaim szinte mindig hétvégén ejtődnek meg, és olyankor persze hiába érdeklődsz, mert a legtöbb helyen nem veszik fel a telefont, csak munkaidőben.
Vannak "webshopok" (tulajdonképpen már nem is azok), ahol még az árat sem hajlandók közölni, de persze azt ki tudták írni, hogy "Érdeklőjön" az ár helyére - ez mennyivel jobb?
  • All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett + B.K.Electrinics DoubleGem

Avatar
bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2081
Csatlakozott: 2016.10.27., csüt. 11:40
Értékelés: 1817
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

alto írta:
2019.12.15., vas. 20:03
A legtöbbnél csak emailen vagy telefonon tudjuk lekérdezni egy adott termék aktuális elérhetőségét. Egy több ezer terméket tartalmazó webshopban manuálisan így lehetetlen frissen, naprakészen tartani a készletinformációkat.
Ettől függetlenül, ha töröltek egy kártyás rendelést, kutya kötelességük a kártyás fizetési szolgáltatónál azonnal kezdeményezni a visszatérítést, ami pár órán belüli jóváírást eredményez. Ha ez nem történt meg, érdemes kilátásba helyezni egy fogyasztóvédelmi eljárást, azt egyik kereskedő sem szereti magára húzni.
A legtöbb webshopban azért nem megoldhatatlan a termék alá odaírni, hogy "rendelés előtt érdeklődjön telefonon". Az 1-3 napos szállításról szóló információ gyakorlatilag a vásárló megtévesztése, mert könnyen előfordul, hogy a több helyen is hasonló áron kapható terméknél azt a boltot választja, ahonnan hamarabb beszerezhető az áru. A visszatérítéssel való késlekedés pedig természetesen védhetetlen.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Avatar
Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 342
Csatlakozott: 2006.01.19., csüt. 16:07
Értékelés: 30

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Jolida »

b_t írta:
2019.12.15., vas. 18:47
Ha jól tudom az Intel NUC-ra van és minden mással szívás.
Telepítették már a ROCK-ot mindenre, épp csak intelligens hűtőszekrényre nem. :D
https://community.roonlabs.com/t/mock-t ... /26349/176

Mondjuk én is egy NUC8i3-on használom (Akasa házban).
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

Online
Avatar
alto
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4124
Csatlakozott: 2007.08.09., csüt. 17:47
Értékelés: 2480
Kapcsolat:

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: alto »

Picabia írta:
2019.12.15., vas. 18:33
Aszpirin írta:
2019.12.14., szomb. 14:24

Hosszabbítóval is megpróbálhatod, lehet, hogy van értelme, kábel minőségétől függ, de az eredmény nem garantált.
Viszont, amit javasolhatok: én egy 8m hosszú Supra USB kábelt használok, maximális elégedettséggel, ezzel tuti nincs gond: https://octogonaudio.hu/termekek/supra- ... o-kabel-8m Ha zet nem drágállod, szerintem inkább erre költs. Nemrég felbukkant itt az AVX-en is egy használt, természetesen jóval olcsóbban.
Az octogonaudio-val óvatosan. Még november végén rendeltem tőlük egy Supra USB kábelt, ki is fizettem kártyával. A webshopban 1-3 napos beszerzést jeleztek. Másnap küldtek egy levelet, hogy 4-5 nap türelmet kérnek, aztán egy hét múlva szó nélkül törölték a rendelésemet, a pénzem azóta is náluk, levélre természetesen nem válaszolnak. A kábel jelenleg is elérhető a webshopban 1-3 napos szállítással.
Nem tisztem a konkurenciát védeni, de némi háttér információval árnyalhatom a képet. A legtöbb hifi kereskedő számos importőrrel, nagykereskedővel áll kapcsolatban. Mi nagyjából 15 különböző partnertől szerzünk be árut, a saját import mellett. Ebből a 15-ből egyetlenegy olyan van, amelyik olyan rendszert biztosít, amely naprakész készlet információkkal szolgál a webshopunk automatikus készlet frissítéséhez. A legtöbbnél csak emailen vagy telefonon tudjuk lekérdezni egy adott termék aktuális elérhetőségét. Egy többezer terméket tartalmazó webshopban manuálisan így lehetetlen frissen, naprakészen tartani a készletinformációkat.
Ettől függetlenül, ha töröltek egy kártyás rendelést, kutya kötelességük a kártyás fizetési szolgáltatónál azonnal kezdeményezni a visszatérítést, ami pár órán belüli jóváírást eredményez. Ha ez nem történt meg, érdemes kilátásba helyezni egy fogyasztóvédelmi eljárást, azt egyik kereskedő sem szereti magára húzni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Avatar
Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 6090
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 5144
Tartózkodási hely: Szár

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Picabia írta:
2019.12.15., vas. 18:33
Aszpirin írta:
2019.12.14., szomb. 14:24

Hosszabbítóval is megpróbálhatod, lehet, hogy van értelme, kábel minőségétől függ, de az eredmény nem garantált.
Viszont, amit javasolhatok: én egy 8m hosszú Supra USB kábelt használok, maximális elégedettséggel, ezzel tuti nincs gond: https://octogonaudio.hu/termekek/supra- ... o-kabel-8m Ha zet nem drágállod, szerintem inkább erre költs. Nemrég felbukkant itt az AVX-en is egy használt, természetesen jóval olcsóbban.
Az octogonaudio-val óvatosan. Még november végén rendeltem tőlük egy Supra USB kábelt, ki is fizettem kártyával. A webshopban 1-3 napos beszerzést jeleztek. Másnap küldtek egy levelet, hogy 4-5 nap türelmet kérnek, aztán egy hét múlva szó nélkül törölték a rendelésemet, a pénzem azóta is náluk, levélre természetesen nem válaszolnak. A kábel jelenleg is elérhető a webshopban 1-3 napos szállítással.
Ez fura. Nekem eddig 4 rendelésem volt tőlük, köztük a Supra USB kábeles is (akkor is 1-3 nap volt jelölve, és 2 nap alatt meg is volt, de akkor szereléssel kértem hangfalkábelt is tőlük, azzal is elkészültek nagyon gyorsan... még fel is hívtak egyeztetésre) és egyetlen dolgot tapasztaltam, hogy az utolsó két esetben a megrendelt cuccok átvehetőségéről nem jött levél, vagyis valami gond lehet a levelezőrendszerükkel. Ezt kb 1 hónapja szóvá is tettem, az ott lévő “öregúr” azt mondta, szól az IT-snak. A honlapjukon megnéve viszont mutatja a megrendelésnél, hogy átvehető-e. Épp pénteken jártam náluk két Audioquest kábelért (egy szerelt Type2 hangfalkábel és egy Golden Gate RCA-jack IC, mindkettő az új hálószobai zajkeltőmhöz), az is flottul ment, bár az átvételi lehetőségről nem jött mail.
Javaslom a telefonos vagy személyes elérést, nagyon komoly boltjuk van bemutatószobával és igen nagy árukészlettel, nem hinném, hogy egy kábel árával akarnának sumákolni. Valami emberi tévedés lehet, amit simán el tudsz intézni - szerintem - telefonon vagy személyesen.
  • All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett + B.K.Electrinics DoubleGem

Avatar
b_t
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 453
Csatlakozott: 2006.08.28., hétf. 10:24
Értékelés: 372
Kapcsolat:

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: b_t »

Köszi! A jelenlegi beállításokat az auto config javasolta, de mintha az orange nekem is jobban tetszett volna. Érdekes, rápróbálok még.

Most a samba-val küzdök, mert csak ip címmel látja a NAS-om (Roon-ban, mikor beállítom) és nem értem miért. Na mindegy :)
kaef2 írta:
2019.12.15., vas. 19:13
b_t írta:
2019.12.15., vas. 18:58
A "musictoram" opciót te használod?

A zenei file-ok NAS-on vannak, nem lokálisan vannak a gépen, meg ugye Tidal. Nem tudom ebben az esetben számít-e.

AL_config.jpg
kaef2 írta:
2019.12.15., vas. 18:10


Legalább egy fél tucat gépre telepítettem, Xeonostól AMD CPU-ig, de általában nem volt vele semmi különösebb gond.
A hivatalosan nem LInux kompatibilis AN/EVGA Nu Audio kártya beüzemelése tartott egy-két napig, de aztán az is megfejtődött (már nem emlékszem, hogyan, ha valaki ezügyben akarna keresni, nem fogok tudni segíteni). Kiváncsiságból még a Pink Faun 2.16 szerverén futó PF verziót is letöröltem egyszer, ott megfürödtem az újrainstallal, be kellett vonnom a PF fejlesztőket, de egy pár óra alatt ott is megoldottunk mindent.

Számomra tökéletesen megfelel az AL, kb 16-17 év Apple használat után, teljesen átálltam a 2 gépes (Roon Core Macbook Pron, Hqplayer + Roon Bridge, Hqplayer NAA AL Xeonos munkaállomás hardveren, teljesen passzív kivitel, ECC RAM, USB stickről RAMroot - minden táp lineáris, Pink Faun USB kártya most éppen Bese Attila - féle 5/9/12V táppal) megoldásra. Ezzel szerintem el leszek egy darabig. Kb egy fél évet kisérleteztem midenféle Windows megoldással is, de az AL nálam jobban is szól és kevesebb a gond is vele, sokkal. Szóval ez a rész egy jó időre kilőve. Talán még a Pink Faun USB kártyához veszek majd hamarosan egy über mega hiper OCXO clock upgradet, csak a kiváncsiság okán.

A magam részéről mindenkinek bátran tudom ajánlani az AL-t, annyi pénzt nagyon megér amibe kerül
Nálam ugye nincs semmilyen tároló a gépben, csak a 16 GB ECC RAM. USB stickről a memóriába bootolok és csak hálózatról játszok zenét, igy nem láttam értelmét a Musictoram használatának, és mivel csak 25 W TDP a 4 magos Xeon cpu (ezért nem valami nagyon zöld módon elismerem), nem szoktam kikapcsolni praktikusan soha. Nem használom sem a boot mode: extreme, sem a prioritiy extreme beállításokat, az alap standard beállítással jobban tetszik.
http://carbon4copy.blogspot.com/

Avatar
kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5873
Csatlakozott: 2008.01.07., hétf. 20:53
Értékelés: 2373

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

b_t írta:
2019.12.15., vas. 18:58
A "musictoram" opciót te használod?

A zenei file-ok NAS-on vannak, nem lokálisan vannak a gépen, meg ugye Tidal. Nem tudom ebben az esetben számít-e.

AL_config.jpg
kaef2 írta:
2019.12.15., vas. 18:10
b_t írta:
2019.12.15., vas. 12:26
Felraktam a Luxor PC-re az audio-linux-ot (headless verzió, csak roon core fut rajta).

http://www.audio-linux.com/#GUIDE

Próbálta más is?

Hangra úgy tűnik tényleg hoz a konyhára a standard ubuntu studio-hoz képest. Igazából nem is keveset.

De hogy mennyit szívtam a telepítéssel...mondjuk a support szuper volt, csak éppen az univerzum ott állt bele a dologba, ahol tudott. Minden is volt.
Legalább egy fél tucat gépre telepítettem, Xeonostól AMD CPU-ig, de általában nem volt vele semmi különösebb gond.
A hivatalosan nem LInux kompatibilis AN/EVGA Nu Audio kártya beüzemelése tartott egy-két napig, de aztán az is megfejtődött (már nem emlékszem, hogyan, ha valaki ezügyben akarna keresni, nem fogok tudni segíteni). Kiváncsiságból még a Pink Faun 2.16 szerverén futó PF verziót is letöröltem egyszer, ott megfürödtem az újrainstallal, be kellett vonnom a PF fejlesztőket, de egy pár óra alatt ott is megoldottunk mindent.

Számomra tökéletesen megfelel az AL, kb 16-17 év Apple használat után, teljesen átálltam a 2 gépes (Roon Core Macbook Pron, Hqplayer + Roon Bridge, Hqplayer NAA AL Xeonos munkaállomás hardveren, teljesen passzív kivitel, ECC RAM, USB stickről RAMroot - minden táp lineáris, Pink Faun USB kártya most éppen Bese Attila - féle 5/9/12V táppal) megoldásra. Ezzel szerintem el leszek egy darabig. Kb egy fél évet kisérleteztem midenféle Windows megoldással is, de az AL nálam jobban is szól és kevesebb a gond is vele, sokkal. Szóval ez a rész egy jó időre kilőve. Talán még a Pink Faun USB kártyához veszek majd hamarosan egy über mega hiper OCXO clock upgradet, csak a kiváncsiság okán.

A magam részéről mindenkinek bátran tudom ajánlani az AL-t, annyi pénzt nagyon megér amibe kerül
Nálam ugye nincs semmilyen tároló a gépben, csak a 16 GB ECC RAM. USB stickről a memóriába bootolok és csak hálózatról játszok zenét, igy nem láttam értelmét a Musictoram használatának, és mivel csak 25 W TDP a 4 magos Xeon cpu (ezért nem valami nagyon zöld módon elismerem), nem szoktam kikapcsolni praktikusan soha. Nem használom sem a boot mode: extreme, sem a prioritiy extreme beállításokat, az alap standard beállítással jobban tetszik.

Avatar
b_t
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 453
Csatlakozott: 2006.08.28., hétf. 10:24
Értékelés: 372
Kapcsolat:

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: b_t »

A "musictoram" opciót te használod?

A zenei file-ok NAS-on vannak, nem lokálisan vannak a gépen, meg ugye Tidal. Nem tudom ebben az esetben számít-e.
AL_config.jpg
AL_config.jpg (55.34 KiB) Megtekintve 2695 alkalommal
kaef2 írta:
2019.12.15., vas. 18:10
b_t írta:
2019.12.15., vas. 12:26
Felraktam a Luxor PC-re az audio-linux-ot (headless verzió, csak roon core fut rajta).

http://www.audio-linux.com/#GUIDE

Próbálta más is?

Hangra úgy tűnik tényleg hoz a konyhára a standard ubuntu studio-hoz képest. Igazából nem is keveset.

De hogy mennyit szívtam a telepítéssel...mondjuk a support szuper volt, csak éppen az univerzum ott állt bele a dologba, ahol tudott. Minden is volt.
Legalább egy fél tucat gépre telepítettem, Xeonostól AMD CPU-ig, de általában nem volt vele semmi különösebb gond.
A hivatalosan nem LInux kompatibilis AN/EVGA Nu Audio kártya beüzemelése tartott egy-két napig, de aztán az is megfejtődött (már nem emlékszem, hogyan, ha valaki ezügyben akarna keresni, nem fogok tudni segíteni). Kiváncsiságból még a Pink Faun 2.16 szerverén futó PF verziót is letöröltem egyszer, ott megfürödtem az újrainstallal, be kellett vonnom a PF fejlesztőket, de egy pár óra alatt ott is megoldottunk mindent.

Számomra tökéletesen megfelel az AL, kb 16-17 év Apple használat után, teljesen átálltam a 2 gépes (Roon Core Macbook Pron, Hqplayer + Roon Bridge, Hqplayer NAA AL Xeonos munkaállomás hardveren, teljesen passzív kivitel, ECC RAM, USB stickről RAMroot - minden táp lineáris, Pink Faun USB kártya most éppen Bese Attila - féle 5/9/12V táppal) megoldásra. Ezzel szerintem el leszek egy darabig. Kb egy fél évet kisérleteztem midenféle Windows megoldással is, de az AL nálam jobban is szól és kevesebb a gond is vele, sokkal. Szóval ez a rész egy jó időre kilőve. Talán még a Pink Faun USB kártyához veszek majd hamarosan egy über mega hiper OCXO clock upgradet, csak a kiváncsiság okán.

A magam részéről mindenkinek bátran tudom ajánlani az AL-t, annyi pénzt nagyon megér amibe kerül
http://carbon4copy.blogspot.com/

Avatar
b_t
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 453
Csatlakozott: 2006.08.28., hétf. 10:24
Értékelés: 372
Kapcsolat:

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: b_t »

Ha jól tudom az Intel NUC-ra van és minden mással szívás. Nekem nem az van. De amúgy szimpatikus a Rock is, persze.
zenta írta:
2019.12.15., vas. 17:24
b_t írta:
2019.12.15., vas. 12:26
Felraktam a Luxor PC-re az audio-linux-ot (headless verzió, csak roon core fut rajta).

http://www.audio-linux.com/#GUIDE

Próbálta más is?

Hangra úgy tűnik tényleg hoz a konyhára a standard ubuntu studio-hoz képest. Igazából nem is keveset.

De hogy mennyit szívtam a telepítéssel...mondjuk a support szuper volt, csak éppen az univerzum ott állt bele a dologba, ahol tudott. Minden is volt.
Ha csak Roon core-t futtatsz, akkor miért nem a Roon saját linuxos operációs rendszerét a ROCK-ot telepítetted? Habár nem tudom, hogy a Luxor PC-re telepíthető-e?
https://kb.roonlabs.com/Roon_Optimized_Core_Kit
Én lineáris táppal ellátott, ventillátor mentes házba épített Intel NUC-on használom a ROCK-ot, nagyon jó tapasztalatokkal (hang és stabilitás).
http://carbon4copy.blogspot.com/

Avatar
Picabia
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 114
Csatlakozott: 2015.02.14., szomb. 14:30
Értékelés: 109

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Picabia »

Aszpirin írta:
2019.12.14., szomb. 14:24

Hosszabbítóval is megpróbálhatod, lehet, hogy van értelme, kábel minőségétől függ, de az eredmény nem garantált.
Viszont, amit javasolhatok: én egy 8m hosszú Supra USB kábelt használok, maximális elégedettséggel, ezzel tuti nincs gond: https://octogonaudio.hu/termekek/supra- ... o-kabel-8m Ha zet nem drágállod, szerintem inkább erre költs. Nemrég felbukkant itt az AVX-en is egy használt, természetesen jóval olcsóbban.
Az octogonaudio-val óvatosan. Még november végén rendeltem tőlük egy Supra USB kábelt, ki is fizettem kártyával. A webshopban 1-3 napos beszerzést jeleztek. Másnap küldtek egy levelet, hogy 4-5 nap türelmet kérnek, aztán egy hét múlva szó nélkül törölték a rendelésemet, a pénzem azóta is náluk, levélre természetesen nem válaszolnak. A kábel jelenleg is elérhető a webshopban 1-3 napos szállítással.

Avatar
zenta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 131
Csatlakozott: 2018.10.04., csüt. 23:22
Értékelés: 83
Tartózkodási hely: Győr

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zenta »

Kriss írta:
2019.12.15., vas. 18:00
zenta írta:
2019.12.15., vas. 17:24
Én lineáris táppal ellátott, ventillátor mentes házba épített Intel NUC-on használom a ROCK-ot, nagyon jó tapasztalatokkal (hang és stabilitás).
Milyen házba lett átépítve?
Nem én építettem át, késztermék, itt:
https://www.cirrus7.com/produkte/cirrus ... 2/overview
Én csak a ROCK-ot telepítettem.
Rega P6/Goldring 1042, Heed Obelisk DT, cirrus7 ROCK szerver, Border Patrol SE DAC, Mastersound BOX, Falcon Acoustics IMF 100

Avatar
kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5873
Csatlakozott: 2008.01.07., hétf. 20:53
Értékelés: 2373

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

b_t írta:
2019.12.15., vas. 12:26
Felraktam a Luxor PC-re az audio-linux-ot (headless verzió, csak roon core fut rajta).

http://www.audio-linux.com/#GUIDE

Próbálta más is?

Hangra úgy tűnik tényleg hoz a konyhára a standard ubuntu studio-hoz képest. Igazából nem is keveset.

De hogy mennyit szívtam a telepítéssel...mondjuk a support szuper volt, csak éppen az univerzum ott állt bele a dologba, ahol tudott. Minden is volt.
Legalább egy fél tucat gépre telepítettem, Xeonostól AMD CPU-ig, de általában nem volt vele semmi különösebb gond.
A hivatalosan nem LInux kompatibilis AN/EVGA Nu Audio kártya beüzemelése tartott egy-két napig, de aztán az is megfejtődött (már nem emlékszem, hogyan, ha valaki ezügyben akarna keresni, nem fogok tudni segíteni). Kiváncsiságból még a Pink Faun 2.16 szerverén futó PF verziót is letöröltem egyszer, ott megfürödtem az újrainstallal, be kellett vonnom a PF fejlesztőket, de egy pár óra alatt ott is megoldottunk mindent.

Számomra tökéletesen megfelel az AL, kb 16-17 év Apple használat után, teljesen átálltam a 2 gépes (Roon Core Macbook Pron, Hqplayer + Roon Bridge, Hqplayer NAA AL Xeonos munkaállomás hardveren, teljesen passzív kivitel, ECC RAM, USB stickről RAMroot - minden táp lineáris, Pink Faun USB kártya most éppen Bese Attila - féle 5/9/12V táppal) megoldásra. Ezzel szerintem el leszek egy darabig. Kb egy fél évet kisérleteztem midenféle Windows megoldással is, de az AL nálam jobban is szól és kevesebb a gond is vele, sokkal. Szóval ez a rész egy jó időre kilőve. Talán még a Pink Faun USB kártyához veszek majd hamarosan egy über mega hiper OCXO clock upgradet, csak a kiváncsiság okán.

A magam részéről mindenkinek bátran tudom ajánlani az AL-t, annyi pénzt nagyon megér amibe kerül

Avatar
Kriss
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 44
Csatlakozott: 2016.10.21., pén. 21:23
Értékelés: 1
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Kriss »

zenta írta:
2019.12.15., vas. 17:24
Én lineáris táppal ellátott, ventillátor mentes házba épített Intel NUC-on használom a ROCK-ot, nagyon jó tapasztalatokkal (hang és stabilitás).
Milyen házba lett átépítve?

Avatar
Kriss
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Hozzászólások: 44
Csatlakozott: 2016.10.21., pén. 21:23
Értékelés: 1
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Kriss »

tamagaba írta:
2019.12.15., vas. 16:38
Milyen dobozod is van? Hogy néz ki a szobád? Kicsit elvesztettem a fonalat a voltoknál.
Canton Karat 60, a szoba kb: 3.5m x 3.2m.

Avatar
zenta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 131
Csatlakozott: 2018.10.04., csüt. 23:22
Értékelés: 83
Tartózkodási hely: Győr

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zenta »

b_t írta:
2019.12.15., vas. 12:26
Felraktam a Luxor PC-re az audio-linux-ot (headless verzió, csak roon core fut rajta).

http://www.audio-linux.com/#GUIDE

Próbálta más is?

Hangra úgy tűnik tényleg hoz a konyhára a standard ubuntu studio-hoz képest. Igazából nem is keveset.

De hogy mennyit szívtam a telepítéssel...mondjuk a support szuper volt, csak éppen az univerzum ott állt bele a dologba, ahol tudott. Minden is volt.
Ha csak Roon core-t futtatsz, akkor miért nem a Roon saját linuxos operációs rendszerét a ROCK-ot telepítetted? Habár nem tudom, hogy a Luxor PC-re telepíthető-e?
https://kb.roonlabs.com/Roon_Optimized_Core_Kit
Én lineáris táppal ellátott, ventillátor mentes házba épített Intel NUC-on használom a ROCK-ot, nagyon jó tapasztalatokkal (hang és stabilitás).
Rega P6/Goldring 1042, Heed Obelisk DT, cirrus7 ROCK szerver, Border Patrol SE DAC, Mastersound BOX, Falcon Acoustics IMF 100

Avatar
b_t
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 453
Csatlakozott: 2006.08.28., hétf. 10:24
Értékelés: 372
Kapcsolat:

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: b_t »

Felraktam a Luxor PC-re az audio-linux-ot (headless verzió, csak roon core fut rajta).

http://www.audio-linux.com/#GUIDE

Próbálta más is?

Hangra úgy tűnik tényleg hoz a konyhára a standard ubuntu studio-hoz képest. Igazából nem is keveset.

De hogy mennyit szívtam a telepítéssel...mondjuk a support szuper volt, csak éppen az univerzum ott állt bele a dologba, ahol tudott. Minden is volt.
http://carbon4copy.blogspot.com/

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”