Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327

Kábelezzünk

Avatar
diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 509
Csatlakozott: 2012.12.06., csüt. 21:55
Értékelés: 569

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: diagnet »

ZolaBA írta:
2019.12.28., szomb. 16:31

Ahogy én olvastam Jabi is csak ezt tette, lehet hitetlenkedni, visszakérdezni vagy eltérő véleményt írni rá, de bántani vagy támadni nem!
Név nélkül idéztem egy hozzászólása néhány betűjét. Amire ő napokkal később válaszolt.
Lehet tudni hol történt támadás és személyét illetően bármi bántó megjegyzés?

Avatar
diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 509
Csatlakozott: 2012.12.06., csüt. 21:55
Értékelés: 569

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: diagnet »

wittao írta:
2019.12.28., szomb. 15:50

Komolyan tenyleg olyan vagy, hogy nagyon nehezemre esik barmit is reagalni, mintha loval kartyaznek.
Akkor minek kezdtél el nekem címezni?

Valószínű nem olvastad el a "ló" kiinduló hozzászólását, ami soundmania-nak írodott.
Ő konkrétan kategória ugrásokkal kecsegtet szintén bw termékvonalon.
A márkát ők választották. Nyilván mert ezekből adtak el a legtöbbet. Én annyit írtam, hogy kábelekkel való kategória ugrás, vagy érdembeli minőségváltozás az idézett hangsugárzók és az erősítők technológiai korlátai miatt nem lehetséges.
A hozzáadott érték hiányát utólagos kiegészítőkkel nem lehet pótolni.
Példaként állítottam össze a márkán belüli listát amivel viszonylag alacsony anyagi ráfordítás árán valóban megvalósítható a kategória váltás. Számomra csak tegnap derült ki, hogy erre valódi igény soha nem is volt.
Sehol nem állítottam, hogy 800-at bárkinek is. Ha pl. harbeth, vagy T+A-val példálóznának, akkor arra írtam volna egy költséghatékony továbblépési lehetőséget.

Az én rizsámtól senkinek nem keletkezik anyagi vesztesége. Még a kereskedőknek sem, mivel ha jó ár/érték arányú termékeket árulnak azokat külső behatás nélkül is meg fogják venni.

Vagy ha mégsem, akkor továbbra is bármire rá lehet mondani, hogy highend. Lassan úgysincs már mihez hasonlítgatni.

Avatar
audioline
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5822
Csatlakozott: 2012.03.20., kedd 10:29
Értékelés: 3160

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

asebestyen írta:
2019.12.28., szomb. 15:02
audioline írta:
2019.12.28., szomb. 14:21
giotto14 írta:
2019.12.28., szomb. 12:49
Ma hozták meg az új tápkábelemet. 2020-21-ben bejáratom :D Boldog új évet mindenkinek! :cheers1:
Tápkelgyó.jpg
Elég lesz? Nehogy vékony legyen a hangja... :D
Jól látom, hogy ez nem is ezüst? :D
Ha a réz 10 kilences alapanyag platina árnyékban, nem kell a silver... :D
.

Online
Avatar
Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3629
Csatlakozott: 2009.10.13., kedd 12:32
Értékelés: 1879

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Bécó írta:
2019.12.28., szomb. 16:51
Aki nem hisz a kábelek fontosságában az minek ír ide hisz a topic címe,hogy kábelezzünk. gondolkodik.gif
Hová írja,talán a motoros topikba? gondolkodik.gif
De senki sem azt írja hogy nem fontos a drót,csak azt hogy kezeljük a helyén,és ne rendszer probléma megoldóként tekintsünk rájuk.
Érezni kell azt hogy mi a rendszer nyűge,és mi az amit a drótokkal érhetünk el.Sokszor látom azt hogy keverednek itt a dolgok,és erre még a kábelmágusok is rátesznek egy lapáttal.Persze tudom,ilyen az üzlet,de basszus legalább itt legyünk őszinték egymáshoz,és ha valakinek nyilvánvalóan a rendszerével van a gondja,azt ne küldjük már el a kábeltótokhoz.

Avatar
ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1818
Csatlakozott: 2006.10.31., kedd 09:10
Értékelés: 1651
Tartózkodási hely: Pilisvörösvár

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

diagnet írta:
2019.12.28., szomb. 14:34
Egyik kategória sem jogosít fel senkit, hogy kábeleket jellemezzen vagy reklámozzon.
Pontosan ezt kifogásoltam Jabi hozzászólásában mikor a kábel csere után természetesebb hangokról, teltebb mélyekről és komolyabb színpadképről áradozott.
Van a fórumnak egy különleges egyensúlya, amit most szerintem nem jól értelmezel. ;)
1.)
Az anyagilag nem érdekelt hifis fórumtársak beszámolóit mindig szívesen látjuk és olvassuk, akkor is ha valamit név szerint dicsér és akkor is ha számunka az hihetetlen. Ahogy én olvastam Jabi is csak ezt tette, lehet hitetlenkedni, visszakérdezni vagy eltérő véleményt írni rá, de bántani vagy támadni nem!
2.)
Aztán van olyan is, amikor magyar gyártók, kereskedők termékei vagy szolgáltatásai kerülnek szóba, mint valóban értelmes választás (még akkor is ha ők írják, ajánlják) ezeket szintén szívesen látjuk, mert a jelenlévő gyártók szinte mindegyike korrektül és tisztességesen jár el a fórumon.
3.)
Kis számban, de vannak sajnálatos bunkó marketing jelenségek is. Ezeket szerencsére zsigerből üldözi mindenki és sosem marad el a reakció, hogy az egyensúly visszaálljon.
4.)
...És sajnos van konkrétan egy jelenség, amit szerintem többen nem értünk. Százával kelnek el és cserélnek gazdát kábelek, mégis mindig csak az egyik fajta az, ahol a vásárlás után látványos coming out mesélés van. Akármi is ennek az oka nem a mesélő fórumtag tehet róla, valószínűleg őt csak helyzetbe hozták, vannak erre jó módszerek. Ha ez valakit zavar, ne a fórumtagot bántsuk...
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Online
Avatar
Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 3629
Csatlakozott: 2009.10.13., kedd 12:32
Értékelés: 1879

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

diagnet írta:
2019.12.28., szomb. 14:34
wittao írta:

Birom az ilyen hozzaallast, meg akkor is farkast kialt (kinjaban), ha egy tacskot lat.


Azt láttam, hogy most már a legalapabb hifi kategóriában is egyre nagyobb teret nyer a kábelezés. A sejtésem sajnos beigazolódott. Szépen le is vezetted. Kihasználjátok, hogy a cikkek, blogok, vlogok, fórumok hatására elsőre mindenki a kábelekhez kapkod tüneti kezelés céljából. A kis pénzű kezdő hifisek körében a 10%-os "szabály" már 20-30%-ot tesz ki. Mert ahogy írtad, ebben az ársávban nincs az üzletekben aktív komponens. Itt mondhatnátok azt, hogy várjanak még, nem kell elkapkodni, gyűjtsenek pénzt és közben tájékozódjanak, tapasztalódjanak.
De nem ez történik. Mindegy mennyivel, de a kasszához kell fáradni. 300 Ft-tól végtelen összegig be van skálázva a megváltás reménye. Megveszik az új gombokat a kinőtt kabátra. Kis idő múlva rájönnek , hogy hiába szépek a gombok, a tükörben látott összképen nem sokat változtat. Aztán kezdődik minden elölről. Minden szinten, ahogy írtad.

Ez a 803d3 miért akadt be? Onnantól számítana a véleményem? Feljebb járok, ha ez megnyugtat, de a téma szempontjából teljesen irreleváns. Főleg, hogy cables szerint süket vagyok,mert nem hallom a tápkábelem hangját.
Egyik kategória sem jogosít fel senkit, hogy kábeleket jellemezzen vagy reklámozzon.
Pontosan ezt kifogásoltam Jabi hozzászólásában mikor a kábel csere után természetesebb hangokról, teltebb mélyekről és komolyabb színpadképről áradozott.
Mindenki erre vágyik és a bejegyzésse alapján az élmény 100e Ft-ért kábel formátumban elérhető. De vajon a 800-as szeria tulajok számára is ugyanezt jelenti a természetesebb hang, teltebb mély? Kétlem. És akkor még csak egy márka egy ágazatán belüli lehetőségeket vizsgáltuk.
Szubjektív vélemények projektálása zajlik marketing köntösben. Soha nem fogják érezni a súlyát, mert nem szembesülnek a következményekkel. Vagy csak nagyon későn.
Addigra viszont már többezren olvasták a postot...
Jól látod.A kábelezés azért is nyer ekkora teret,(azon kívül hogy jó üzlet)mert egyszerűen a rendszerek többsége alkalmatlan az élvezhető zenei reprodukcióra,nyersebben szólva sz@rok a készülékek.Nem tudnak egy kerek egészként úgy megszólalni,hogy ne keltsenek valamiféle hiányérzetet,és ezután mivel sokan azt hiszik hogy a kábelezés a megoldás,hisz ezzel etetik őket úton útfélén,így azokhoz is fordulnak segítségért,ahelyett,hogy a rendszerüket tennék zenélésre alkalmasnak.
A kábel az csak egy drót,megvan a feladata,de nem az hogy sebeket gyógyítson.Ha erre használjuk,akkor soha nem lesz olyan hangunk amivel igazán elégedettek leszünk.

Avatar
Jabi
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 15
Csatlakozott: 2015.03.14., szomb. 21:58
Értékelés: 22

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Jabi »

diagnet írta:
2019.12.28., szomb. 02:39
wittao írta:
2019.12.28., szomb. 01:39

No ezert irtam, total fogalmatlanul vagy es ugy irod az okossagaidat. Jelen esetben pontosan tudom Jabi mennyit koltott el a rendszerere, es pont ennek kapcsan szerettunk volna egy tesztet osszehozni amiben leirom egy komplett rendszer hasznalt cuccokbol nehany 100.000 Ft-bol milyen jol is tud szolni. Es nem kellenek milliok hozza. A “toldas” , meg “ketszerese” stb. es ezzel eljut valahova, amihez megint jobb kabeleket keresgelne. Most meg eljutott oda amivel tok elegedett.
Es a “lefele a lejton” idezojelbe tette, nagyon is nagy elorelepeskent eli meg a dolgait a lancaval, imad zenet hallgatni rajta (keves embert latok nalunk is a bemutatokon igy zenet hallgatni, ennyire szeretni es nem technikai dolgok utan szaladgalni... ).
Mindent osszevetve legyszi akkor es olyan dologban hozzal (ismet) verdiktet, amivel tisztaban vagy!
viewtopic.php?f=147&t=42133#p2442134
Nagyjából 100e, körüli összeget költöttem, ami lássuk be ilyen szintű javulásért és ennyi kábelért "nem sok".
viewtopic.php?f=4&p=2452567#p2452069
Pár napja jeleztem Rudolfnak, hogy nem tudok megbékülni a középtartomány apróbb hiányosságaival.

Az utolsó bejegyzésekben ez áll, onnan idéztem. Valóban fogalmatlan vagyok, hogy bevettem az etetést.
Egyszerűbb lett volna, ha már az elején (akár privátban) közlöd, hogy reklámcikket szeretnétek írni az esetből és minden eszközt felhasználsz az érdekében. Elkerülhető lett volna a felesleges rugózás.
Ha reklámcikket írtam volna,akkor nem írok a hibákról.

Avatar
Jabi
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 15
Csatlakozott: 2015.03.14., szomb. 21:58
Értékelés: 22

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Jabi »

Uraim ne vitatkozzunk.

Egy normális társadalomban, pláne azon belül is egy ilyen szűk körben, inkább az építő jellegű kritikára lenne szükség.
Nem is nagyon értem a fórumok ily mértékű elkorcsosulását.
Az Internet az emberi tudás felbecsülhetetlen tárháza csak éppen senki nem arra használja.

Javaslom inkább fogjunk össze és építkezünk, semmint romboljunk.

Szeretnék pontosítani is: Az elköltött 100.000 ft- ból természetesen lejön a régi hangfalkábelem, a tápkábelek és az RCA ára.

Így összesen + 50.000-et költöttem. Szerintem ez nem sok egy mindenképpen jobb hangért.

Amúgy én is hallottam a 10%-os ökölszabályról. De mint azt a neve is mutatja ez egy általánosított szabály, és az általános dolgok nem mindig működnek.

És még egy pillanatra térjünk vissza a fórum hasznosságára. Lehet hogy egy kicsit lokálpatrióta vagyok, de bizony nekem fontos az is, hogy a magyar fejlesztések az előtérbe kerüljenek. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy dicsérjük a rosszat csak azért mert az magyar. De arra, hogy valaki a szűkös anyagi lehetőségeihez mérten, ezen a vékony kis piacon sikereket ér el, arra büszkék lehetünk, azt már igenis megsüvegelem.

Namármost. Mint azt le is írtam, a szóban forgó termékek, nem tökéletesek. Én úgy gondoltam, hogy ezt a tapasztalatot megosztva, segíthetem a felhasználókat és a gyártót is. Szerintem ez mindenképpen jó! Talán inkább erről beszélgessünk, ezt segítsük elő!

Maximálisan tisztelem Diagnet álláspontját is, csak úgy érzem a hatása inkább negatív, mint sem jószándékú, segítőkész.

És ha már ilyen szép kis vita kerekedett a jegyzetemből, akkor most arra kérnék minden fórumlakót, hogy próbáljunk meg irányt váltani és próbáljuk meg a nálunk (sajnos) sokkal magasabb kultúrával rendelkező, egész világot átszövő HIFI-s társadalom felé tendálni és hagyjunk fel egymás szapulásával.

Hogy ne legyen reklámszagú nem írom le még egyszer a gyártó nevét, - így remélem nem tiprok senki lelkébe - de ha az ünnepek után elkészült új kábeleket leteszteltük, természetesen ismét közzéteszem az általunk tapasztaltakat.
Remélem mindenki hasznára...

Kellemes zenehallgatást és továbbra is eredményes munkát kívánva,

Üdv,

Jabi

Online
Avatar
asebestyen
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 5854
Csatlakozott: 2017.11.26., vas. 10:59
Értékelés: 7188
Tartózkodási hely: Bokod

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

audioline írta:
2019.12.28., szomb. 14:21
giotto14 írta:
2019.12.28., szomb. 12:49
Ma hozták meg az új tápkábelemet. 2020-21-ben bejáratom :D Boldog új évet mindenkinek! :cheers1:
Tápkelgyó.jpg
Elég lesz? Nehogy vékony legyen a hangja... :D
Jól látom, hogy ez nem is ezüst? :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés



 

Avatar
diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 509
Csatlakozott: 2012.12.06., csüt. 21:55
Értékelés: 569

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: diagnet »

wittao írta:

Birom az ilyen hozzaallast, meg akkor is farkast kialt (kinjaban), ha egy tacskot lat.


Azt láttam, hogy most már a legalapabb hifi kategóriában is egyre nagyobb teret nyer a kábelezés. A sejtésem sajnos beigazolódott. Szépen le is vezetted. Kihasználjátok, hogy a cikkek, blogok, vlogok, fórumok hatására elsőre mindenki a kábelekhez kapkod tüneti kezelés céljából. A kis pénzű kezdő hifisek körében a 10%-os "szabály" már 20-30%-ot tesz ki. Mert ahogy írtad, ebben az ársávban nincs az üzletekben aktív komponens. Itt mondhatnátok azt, hogy várjanak még, nem kell elkapkodni, gyűjtsenek pénzt és közben tájékozódjanak, tapasztalódjanak.
De nem ez történik. Mindegy mennyivel, de a kasszához kell fáradni. 300 Ft-tól végtelen összegig be van skálázva a megváltás reménye. Megveszik az új gombokat a kinőtt kabátra. Kis idő múlva rájönnek , hogy hiába szépek a gombok, a tükörben látott összképen nem sokat változtat. Aztán kezdődik minden elölről. Minden szinten, ahogy írtad.

Ez a 803d3 miért akadt be? Onnantól számítana a véleményem? Feljebb járok, ha ez megnyugtat, de a téma szempontjából teljesen irreleváns. Főleg, hogy cables szerint süket vagyok,mert nem hallom a tápkábelem hangját.
Egyik kategória sem jogosít fel senkit, hogy kábeleket jellemezzen vagy reklámozzon.
Pontosan ezt kifogásoltam Jabi hozzászólásában mikor a kábel csere után természetesebb hangokról, teltebb mélyekről és komolyabb színpadképről áradozott.
Mindenki erre vágyik és a bejegyzésse alapján az élmény 100e Ft-ért kábel formátumban elérhető. De vajon a 800-as szeria tulajok számára is ugyanezt jelenti a természetesebb hang, teltebb mély? Kétlem. És akkor még csak egy márka egy ágazatán belüli lehetőségeket vizsgáltuk.
Szubjektív vélemények projektálása zajlik marketing köntösben. Soha nem fogják érezni a súlyát, mert nem szembesülnek a következményekkel. Vagy csak nagyon későn.
Addigra viszont már többezren olvasták a postot...

Avatar
audioline
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5822
Csatlakozott: 2012.03.20., kedd 10:29
Értékelés: 3160

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

giotto14 írta:
2019.12.28., szomb. 12:49
Ma hozták meg az új tápkábelemet. 2020-21-ben bejáratom :D Boldog új évet mindenkinek! :cheers1:
Tápkelgyó.jpg
Elég lesz? Nehogy vékony legyen a hangja... :D
.

Avatar
giotto14
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1907
Csatlakozott: 2015.08.27., csüt. 07:28
Értékelés: 303
Tartózkodási hely: Pest megye

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: giotto14 »

Mivel sokan kérdeztétek, hogy mibe szánom a lenti kábelt... íme :smile29:
s-l640.jpg
"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/

Avatar
giotto14
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1907
Csatlakozott: 2015.08.27., csüt. 07:28
Értékelés: 303
Tartózkodási hely: Pest megye

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: giotto14 »

Ma hozták meg az új tápkábelemet. 2020-21-ben bejáratom :D Boldog új évet mindenkinek! :cheers1:
Tápkelgyó.jpg
Tápkelgyó.jpg (107.16 KiB) Megtekintve 2020 alkalommal
"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/

Avatar
ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1818
Csatlakozott: 2006.10.31., kedd 09:10
Értékelés: 1651
Tartózkodási hely: Pilisvörösvár

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Jabi írta:
2019.12.26., csüt. 16:03
Pár napja jeleztem Rudolfnak, hogy nem tudok megbékülni a középtartomány apróbb hiányosságaival.

Még aznap válaszolt és felajánlotta, hogy épít három különböző USB kábelt, valamint ad két másik tápkábelt és egy pár hangfalkábelt, próbáljam ki azokat és tartsam meg a számomra legjobbnak ítéltet.
hogy áll a helyzet? kijavították az új kábelek a középtartományt?
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Avatar
diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 509
Csatlakozott: 2012.12.06., csüt. 21:55
Értékelés: 569

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: diagnet »

wittao írta:
2019.12.28., szomb. 01:39

No ezert irtam, total fogalmatlanul vagy es ugy irod az okossagaidat. Jelen esetben pontosan tudom Jabi mennyit koltott el a rendszerere, es pont ennek kapcsan szerettunk volna egy tesztet osszehozni amiben leirom egy komplett rendszer hasznalt cuccokbol nehany 100.000 Ft-bol milyen jol is tud szolni. Es nem kellenek milliok hozza. A “toldas” , meg “ketszerese” stb. es ezzel eljut valahova, amihez megint jobb kabeleket keresgelne. Most meg eljutott oda amivel tok elegedett.
Es a “lefele a lejton” idezojelbe tette, nagyon is nagy elorelepeskent eli meg a dolgait a lancaval, imad zenet hallgatni rajta (keves embert latok nalunk is a bemutatokon igy zenet hallgatni, ennyire szeretni es nem technikai dolgok utan szaladgalni... ).
Mindent osszevetve legyszi akkor es olyan dologban hozzal (ismet) verdiktet, amivel tisztaban vagy!
viewtopic.php?f=147&t=42133#p2442134
Nagyjából 100e, körüli összeget költöttem, ami lássuk be ilyen szintű javulásért és ennyi kábelért "nem sok".
viewtopic.php?f=4&p=2452567#p2452069
Pár napja jeleztem Rudolfnak, hogy nem tudok megbékülni a középtartomány apróbb hiányosságaival.

Az utolsó bejegyzésekben ez áll, onnan idéztem. Valóban fogalmatlan vagyok, hogy bevettem az etetést.
Egyszerűbb lett volna, ha már az elején (akár privátban) közlöd, hogy reklámcikket szeretnétek írni az esetből és minden eszközt felhasználsz az érdekében. Elkerülhető lett volna a felesleges rugózás.

Avatar
diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 509
Csatlakozott: 2012.12.06., csüt. 21:55
Értékelés: 569

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: diagnet »

wittao írta:
2019.12.27., pén. 20:36

Es amugy szerinted azt az 50-60.000 Ft-ot ugyan melyik aktiv komponensere kellett volna radobnia hatekony komponenscserekent?
(Azon tul, hogy teljes megelegedessel tolti el a mostani atkabelezett rendszere)
A legutolsó 604s3 250-ért ment itt el. Azt írta 100-at költött kábelekre. Ha a kettő összegét megtoldotta volna 150-el akár 804n-et is hallgathatna. Vagy ha rádob még egy százast 804s-t.

Avatar
diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 509
Csatlakozott: 2012.12.06., csüt. 21:55
Értékelés: 569

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: diagnet »

wittao írta:
2019.12.27., pén. 15:16
Kedves diagnet,

Igen, az altalad kepviselt vaktaban lovoldozos influenszer antimarketing na az aztan sok forumtars nagy segitsegere volt. Koszonjuk!
Kedves Wittao,

Mint az látható Jabi megszólítására választoltam. Nem szokásom vaktában lövöldözni.
Közzétette, hogy a hangsugárzója használtpiaci árának felét költötte kábelekre és továbbra sincs megelégedve a középtartománnyal.
Erre tettem utalást, hogy az amúgy is szűkös költségvetés miatt inkább a hatékonyabb komponens cserére tartalékolja a krediteket, mert az elkerülhetetlen lesz.

Reméljük, hogy a képviseletetek által hamar békére lel és nem fog milliós ráfordítások után is bentragadni a zavaró középszerű hifi kategóriában, mint ahogy az rengeteg sorstársával megtörténik.

Avatar
diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 509
Csatlakozott: 2012.12.06., csüt. 21:55
Értékelés: 569

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: diagnet »

Jabi írta:
2019.12.26., csüt. 16:03

Szia Diagnet!

"Lehet, hogy én értettem félre valamit, de az is lehet, hogy csak rosszul esett és lenézőnek éreztem azt, amit írtál. Természetesen nem ellened szólt a bejegyzés, sőt sok mindenben egyet is értek veled. De engedd meg, hogy másoknak, más legyen a véleménye.

A másik: szó sincs marketing jellegű szereplésről, semmilyen érdekem nem fűződik az eladásokhoz. Rudit nem is ismertem ezelőtt, de értékeket véltem felfedezni benne és ezért írtam ezt a pár dicsérő szót a termékeiről.
Mindig sokra becsültem azokat, akik előre tekintenek és le is tesznek valamit az asztalra. "

DE EGY BIZTOS. NAGYON ÉLVEZEM A "LEFELÉ SZÁGULDÁST"!

Üdv,
Jabi
Sajnos nem Te vagy az egyetlen aki a társadalmi felelősségvállalásra való felhívást személyes sértésnek, vagy "ekézésnek" veszi.

Lehetséges, hogy nem tudtál róla, de ha a bejegyzéseidben szuperlatívuszokban mesélsz termékekről az áruk és forgalmazóik megjelölésével, akkor az nem magánvélemény, hanem közönséges influenszer marketing.
(más platformokon már szankcionálják)
Csak sajnos a hifinél ez nem olyan egyértlelmű mint pl. egy krém esetén, amitől ha reggelig nem fiatalodsz 10 évet legfeljebb kidobod és nem veszel többet.
Mert ha itt szerepet vállalsz e rendkívül káros folyamat katalizálásában, a rövid távon szerzett vélt, vagy valós piti nominális előnyök nem fogják kompenzálni a hosszabb távon bekövetkező reál veszteséget.

A "lefelé a lejtőn" prejoratív értelmű kifejezés. A jó dolgokhoz mindig felfelé vezet az út. Fáradtsággal, alázattal kikövezve.
Akik meglöktek a lejtőn pontosan tudják, hogy megfelelő "kezeléssel" annak mélysége végtelen és a zuhanás örök.
Lefelé és ha feleszmélsz évek múlva felfelé is fizetned kell a felvonóért. Csak a retúr jegyre általában nem marad pénz, se idő.

Avatar
Jabi
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 15
Csatlakozott: 2015.03.14., szomb. 21:58
Értékelés: 22

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Jabi »

diagnet írta:
2019.12.25., szer. 23:55
Jabi írta:
2019.12.25., szer. 20:38

Kedve Diagnet!

Én voltam a valaki, aki leírta a Power R kábelek hatását a "satnya rendszeren"
Tudod nem túl kedves dolog leszólni más cuccait, (még ha igazad van is) de sajnos én csak ezt engedhetem meg magamnak.

Biztosan a te érzékszerveid a legjobbak a világon, de hidd el én is hallottam már egyet-mást. És kérlek hidd el nekem azt is, hogy nem csak a saját véleményemet írtam le, hanem egy elég komoly kis High-End-es csapat segített összerakni ezt a satnyaságot.

Meg szeretnék tőled kérdezni két dolgot is:

- Hol láttad azt leírva, hogy kategóriát ugrott?
- Valamint, te is itt voltál nálam? Hallottad a különbséget? Ha nem, akkor miért irkálsz tuti véleményt?

Én/mi csak azt írtuk le amit tapasztaltunk. Azt írtam, hogy jobb lett...
És ugye mi vezetünk félre.

De nyilván te jobban tudod.....

Áldott Békés Karácsonyt Kívánok Neked!
Kedves Jabi!

Kérlek ne vedd személyeskedésnek, hogy egy másik topikban példaként használtam fel a meglehetősen félrevezető hozzászólásod néhány elemét, a pontos típus és szerző megjelölése nélkül.
Becsülendő, hogy felvállalod az álláspontod, de sajnos a termékjellemzésnek indult reklám esszéd továbbra sem hiteles. Akárki adta hozzá a szavakat.
Audiofil, highend kategóriákat emlegetsz, közben pedig a leírásban szereplő termékek egyike sem az. A bowers 600-as széria a cégcsoport fenntartására készülő alapmodellje. "audiofil", highend" felhasználásra nem alkalmas. Akárcsak a cdm széria és az ezekhez mellérendelt erősítők. Teljesen magánügy, hogy ki mit engedhet meg magának. Nem a rendszered értékét kifogásoltam.
A marketing célú szerepeltetéssel van a probléma.

A kategória ugrásról szóló hozzászólást magad is beidézted. Mindegy, hogy ki és mire írta. A valóságban ilyen nem lehetséges. Különben nem lenne szükség termékkategóriákra, csak hozzáadott hangzásjavító kábelcsomagokra.

Természetesen nem voltam nálad, viszont birtokoltam egy időben és légtérben az általad használt típust és a cdm szériát is. Tisztában vagyok a képességeikkel. Kábelek "hangjának" jellemzésére egyik sem alkalmas. Nem kell az érzékszerveimre hagyatkozni, nyugodtan kérd ki a gyártó véleményét.

Viszont megosztanék egy történetet ami a későbbiekben segíthet kikerülni a "high-end csapatok" által épített útvesztőkből:

Évekkel ezelőtt meghirdettem itt egy pár cdm7nt dobozt. Másodlagos rendszerben használtam de közben lett mellé egy 803-as. A rotáció elve alapján a gyengébbnek mennie kellett.
Megérkezett innen a vevő, aki szintén 604-el rendelkezett. Meghallgatta, egyértelműen érezte a változást és azonnal kifizette. Közben kiderült, hogy százezreket költött már kábelekre...
Nyugtáztam, majd indulás előtt kérte, hogy had hallgassa meg a 803-at. Éreztem, hogy baj lesz, de bekötöttem.
Átdugtam az 500Ft-os OFC kábelt és azonnal látszott rajta, ahogy átesett a korai highend küszöbén.
Közölte, hogy sajnálja, de vagy ráfizet és ezt viszi, vagy eláll az üzlettől. Odaadtam.
Realizálta, hogy alig egy órája indult el otthonából de már két kategóriát ugrott az eddig kábelekre locsolt pénzösszegből.


Szerinted milyen kábellel és áron tudta volna ezt az élmény szintet elérni? Illetve ha tovább olvassa ezeket a hamis reményekkel kecsegtető hozzászólásokat melyik úton megy tovább?
Vajon a Te "highend" csapatod mondott le valaha a számukra előnyösebb üzleti variációról az érdekedben?

Boldog karácsonyt!
Szia Diagnet!

Lehet, hogy én értettem félre valamit, de az is lehet, hogy csak rosszul esett és lenézőnek éreztem azt, amit írtál. Természetesen nem ellened szólt a bejegyzés, sőt sok mindenben egyet is értek veled. De engedd meg, hogy másoknak, más legyen a véleménye. Hidd el soha nem írtam volna le a javulást, ha nem lenne markánsan halható. És még egyszer mondom, szó sincs kategóriaugrásról. Én is tisztában vagyok a rendszerem képességével(elnézést, hogy belépő audiofilnek képzeltem), valamint a helyemmel a "nagy HIFI"-sek világában. Éppen ezért eszemben sincs leírni a nagy igazságot, de kezdő hifistaként megdöbbentett a változás mértéke a kábelek kicserélése után.
És ennyi.

Én - lehet hogy tévesen - a következőként képzelem el a zenehallgatást és az "audiofileket":

http://bariblogja.hu/audiofil-jelentese/

Ezt sem én írtam, de az én véleményemet tükrözi.

A másik: szó sincs marketing jellegű szereplésről, semmilyen érdekem nem fűződik az eladásokhoz. Rudit nem is ismertem ezelőtt, de értékeket véltem felfedezni benne és ezért írtam ezt a pár dicsérő szót a termékeiről.
Mindig sokra becsültem azokat, akik előre tekintenek és le is tesznek valamit az asztalra.

És most én is szeretnék elmesélni valamit.
Pár napja jeleztem Rudolfnak, hogy nem tudok megbékülni a középtartomány apróbb hiányosságaival.

Még aznap válaszolt és felajánlotta, hogy épít három különböző USB kábelt, valamint ad két másik tápkábelt és egy pár hangfalkábelt, próbáljam ki azokat és tartsam meg a számomra legjobbnak ítéltet.
INGYEN!!!!
Szerintem ezt sem kell tovább magyaráznom.

A nyolcszázas széria nekem is nagy álmom, de valószínűbb egy 703-as csere (az elérhetőbb). De szerintem már ahhoz is kevés lesz az I20-as, úgyhogy párhuzamosan elkezdtem keresni egy Primare I30-at.

Szóval csak szépen lassan.... :)

Mindenesetre ahogy a barátaim mondták elindultam a lejtőn, innen nincs megállás. És csak egy egész kicsit kellett lökni rajtam. (Köszi Öcsi és CORE AUDIO!) bocs.gif

DE EGY BIZTOS. NAGYON ÉLVEZEM A "LEFELÉ SZÁGULDÁST"!

Üdv,
Jabi

Avatar
lehoako
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5319
Csatlakozott: 2009.05.06., szer. 13:30
Értékelés: 1023

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Aszpirin írta:
2019.12.26., csüt. 13:20
lehoako írta:
2019.12.26., csüt. 09:17
Beugró szintű Monster és beugró szintű Nordost között volt akkora különbség, h Monster ugrott be a kukába.
Egy nemrég feltett hirdetés megkísértett, hogy legalább próbáljak ki egy beugró szintű Nordost hangfalkábelt (a Blue Heaven Revision II gondolom a beugró szint), főleg azért is, mert a lapos geometriája óriási előny lenne nálam. Utánaolvastam külföldi véleményeknek, és bizony eléggé sok lehúzó vélemény akadt erről a madzagról. A legtöbben a túl vékony, magasba húzó hangját kifogásolják (volt olyan, aki odáig "merészkedett", hogy az AQ Type4-et javasolta helyette). Ez is csak azt mutatja számomra, hogy teljesen általános megállapításokat nehéz tenni, mert bőven lehet ízlés és rendszer-szinergia kérdése is egy (beugró szintű) kábel teljesítményének megítélése mögött.

Eléggé motoszkál bennem, hogy kipróbálom, ha még megvan és megoldható (itt az AVX-en hirdeti a gazdája), ha más nem, azért, hogy megértsem ezt a Nordost-rajongást, és remélem tényleg jobban fog szólni a beugró szintjük nálam is, mint bármi egyéb márka beugró szintje.

Esetleg más tapasztalt fórumlakó véleménye is érdekel a konkrét típusról: Nordost Blue Heaven Revision II.
A beugró szintű nálam a Flatline Gold volt, illetve a biwire-es változata, a Super Flatline, Akusztikában konfekcionált Nordost "Z"-dugókkal. Nagyon szerettem ezt a kábelt, még mindig nagyon szeretem, és maradt is volna az 1.4-gyel is, hacsak nem tudok 3 rendkívül szerencsés momentumot kihasználva (1 házimozifelszámolás, 1 véletlenül talált eldugott hirdetés, 1 utolsó 6m-es kábeldob kiakciózása) összesen 2x3m tripla Ocoshoz jutni. Az Ocos (ebben a keresztmetszetben) sokkal nagyobb felbontású, kiegyenlítettebb, érzékenyebb kábel, megölni is sokkal könnyebb, Cardas ródiumos villa, ahogy már írtam párszor, gyököt vont belőle.

A madzag minőségét nem tudod megítélni az erősítő minősége nélkül, sokszor ez okozza a félreértéseket, a felfújt vitákat. A Nordostot nem reklámként írtam, ez volt a konkrét gyártója a konkrét kábelnek. :D

Az erősítő egy kis Magnum 170es volt, audiofil hanggal, a forrás egy Marantz CD 6000 KI. Interkonnekt volt egy azóta kivont Nordost Solar Wind. (Blue Heaven alatti szint volt akkor.)

Avatar
Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 6090
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 5144
Tartózkodási hely: Szár

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

lehoako írta:
2019.12.26., csüt. 09:17
Beugró szintű Monster és beugró szintű Nordost között volt akkora különbség, h Monster ugrott be a kukába.
Egy nemrég feltett hirdetés megkísértett, hogy legalább próbáljak ki egy beugró szintű Nordost hangfalkábelt (a Blue Heaven Revision II gondolom a beugró szint), főleg azért is, mert a lapos geometriája óriási előny lenne nálam. Utánaolvastam külföldi véleményeknek, és bizony eléggé sok lehúzó vélemény akadt erről a madzagról. A legtöbben a túl vékony, magasba húzó hangját kifogásolják (volt olyan, aki odáig "merészkedett", hogy az AQ Type4-et javasolta helyette). Ez is csak azt mutatja számomra, hogy teljesen általános megállapításokat nehéz tenni, mert bőven lehet ízlés és rendszer-szinergia kérdése is egy (beugró szintű) kábel teljesítményének megítélése mögött.

Eléggé motoszkál bennem, hogy kipróbálom, ha még megvan és megoldható (itt az AVX-en hirdeti a gazdája), ha más nem, azért, hogy megértsem ezt a Nordost-rajongást, és remélem tényleg jobban fog szólni a beugró szintjük nálam is, mint bármi egyéb márka beugró szintje.

Esetleg más tapasztalt fórumlakó véleménye is érdekel a konkrét típusról: Nordost Blue Heaven Revision II.
  • All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett + B.K.Electrinics DoubleGem

Avatar
lehoako
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5319
Csatlakozott: 2009.05.06., szer. 13:30
Értékelés: 1023

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

diagnet írta:
2019.12.25., szer. 23:55

Természetesen nem voltam nálad, viszont birtokoltam egy időben és légtérben az általad használt típust és a cdm szériát is. Tisztában vagyok a képességeikkel. Kábelek "hangjának" jellemzésére egyik sem alkalmas. Nem kell az érzékszerveimre hagyatkozni, nyugodtan kérd ki a gyártó véleményét.
Nekem is volt. Alkalmas rá, bőségesen. Beugró szintű Monster és beugró szintű Nordost között volt akkora különbség, h Monster ugrott be a kukába.
Más, ha a a gyártók véleménye vezet ebben a hobbiban, meg más, ha az érzékszerveid. Utóbbit hívjuk tapasztalásnak, az előbbit marketingkajálásnak. Ha mankónak kell a céges marketing, mert saját magad sem bízol a hallásodban, hogyan állíthatod, hogy jobban tudod, mint az, aki a fülére hagyatkozik?

Másrészt meg le kéne szállni a fórumtársak ekézéséről. Ha zavar, h fül után döntenek, regelj be a prohardverre. :smile32:

Avatar
diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 509
Csatlakozott: 2012.12.06., csüt. 21:55
Értékelés: 569

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: diagnet »

Jabi írta:
2019.12.25., szer. 20:38

Kedve Diagnet!

Én voltam a valaki, aki leírta a Power R kábelek hatását a "satnya rendszeren"
Tudod nem túl kedves dolog leszólni más cuccait, (még ha igazad van is) de sajnos én csak ezt engedhetem meg magamnak.

Biztosan a te érzékszerveid a legjobbak a világon, de hidd el én is hallottam már egyet-mást. És kérlek hidd el nekem azt is, hogy nem csak a saját véleményemet írtam le, hanem egy elég komoly kis High-End-es csapat segített összerakni ezt a satnyaságot.

Meg szeretnék tőled kérdezni két dolgot is:

- Hol láttad azt leírva, hogy kategóriát ugrott?
- Valamint, te is itt voltál nálam? Hallottad a különbséget? Ha nem, akkor miért irkálsz tuti véleményt?

Én/mi csak azt írtuk le amit tapasztaltunk. Azt írtam, hogy jobb lett...
És ugye mi vezetünk félre.

De nyilván te jobban tudod.....

Áldott Békés Karácsonyt Kívánok Neked!
Kedves Jabi!

Kérlek ne vedd személyeskedésnek, hogy egy másik topikban példaként használtam fel a meglehetősen félrevezető hozzászólásod néhány elemét, a pontos típus és szerző megjelölése nélkül.
Becsülendő, hogy felvállalod az álláspontod, de sajnos a termékjellemzésnek indult reklám esszéd továbbra sem hiteles. Akárki adta hozzá a szavakat.
Audiofil, highend kategóriákat emlegetsz, közben pedig a leírásban szereplő termékek egyike sem az. A bowers 600-as széria a cégcsoport fenntartására készülő alapmodellje. "audiofil", highend" felhasználásra nem alkalmas. Akárcsak a cdm széria és az ezekhez mellérendelt erősítők. Teljesen magánügy, hogy ki mit engedhet meg magának. Nem a rendszered értékét kifogásoltam.
A marketing célú szerepeltetéssel van a probléma.

A kategória ugrásról szóló hozzászólást magad is beidézted. Mindegy, hogy ki és mire írta. A valóságban ilyen nem lehetséges. Különben nem lenne szükség termékkategóriákra, csak hozzáadott hangzásjavító kábelcsomagokra.

Természetesen nem voltam nálad, viszont birtokoltam egy időben és légtérben az általad használt típust és a cdm szériát is. Tisztában vagyok a képességeikkel. Kábelek "hangjának" jellemzésére egyik sem alkalmas. Nem kell az érzékszerveimre hagyatkozni, nyugodtan kérd ki a gyártó véleményét.

Viszont megosztanék egy történetet ami a későbbiekben segíthet kikerülni a "high-end csapatok" által épített útvesztőkből:

Évekkel ezelőtt meghirdettem itt egy pár cdm7nt dobozt. Másodlagos rendszerben használtam de közben lett mellé egy 803-as. A rotáció elve alapján a gyengébbnek mennie kellett.
Megérkezett innen a vevő, aki szintén 604-el rendelkezett. Meghallgatta, egyértelműen érezte a változást és azonnal kifizette. Közben kiderült, hogy százezreket költött már kábelekre...
Nyugtáztam, majd indulás előtt kérte, hogy had hallgassa meg a 803-at. Éreztem, hogy baj lesz, de bekötöttem.
Átdugtam az 500Ft-os OFC kábelt és azonnal látszott rajta, ahogy átesett a korai highend küszöbén.
Közölte, hogy sajnálja, de vagy ráfizet és ezt viszi, vagy eláll az üzlettől. Odaadtam.
Realizálta, hogy alig egy órája indult el otthonából de már két kategóriát ugrott az eddig kábelekre locsolt pénzösszegből.


Szerinted milyen kábellel és áron tudta volna ezt az élmény szintet elérni? Illetve ha tovább olvassa ezeket a hamis reményekkel kecsegtető hozzászólásokat melyik úton megy tovább?
Vajon a Te "highend" csapatod mondott le valaha a számukra előnyösebb üzleti variációról az érdekedben?

Boldog karácsonyt!

Avatar
Jabi
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 15
Csatlakozott: 2015.03.14., szomb. 21:58
Értékelés: 22

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Jabi »

diagnet írta:
2019.12.21., szomb. 00:56
SoundMania írta:
2019.12.20., pén. 18:21
De amit ismét tudok példának mondani, hogy már egy Arcam+ B&w cdm1 rendszerben egy ilyen kábel egyértelműen kategóriákat tud dobni.


Azért arra figyelhetnétek, hogy olyan példákkal dobálózzatok amik nincsenek minden 2. háztartásban. Valaki a héten már ugyanezt leirta egy még satnyább rendszerre(bw 604+primare). Aki ilyen belépő szintű készülékeken kijelenti a kábelek általi kategória ugrást, annak súlyos probléma van az érzékelésével, vagy szándékosan manipulál.
Először csak magatoknak, de később másoknak is kárt okozva.

Kedve Diagnet!

Én voltam a valaki, aki leírta a Power R kábelek hatását a "satnya rendszeren"
Tudod nem túl kedves dolog leszólni más cuccait, (még ha igazad van is) de sajnos én csak ezt engedhetem meg magamnak.

Biztosan a te érzékszerveid a legjobbak a világon, de hidd el én is hallottam már egyet-mást. És kérlek hidd el nekem azt is, hogy nem csak a saját véleményemet írtam le, hanem egy elég komoly kis High-End-es csapat segített összerakni ezt a satnyaságot.

Meg szeretnék tőled kérdezni két dolgot is:

- Hol láttad azt leírva, hogy kategóriát ugrott?
- Valamint, te is itt voltál nálam? Hallottad a különbséget? Ha nem, akkor miért irkálsz tuti véleményt?

Én/mi csak azt írtuk le amit tapasztaltunk. Azt írtam, hogy jobb lett...
És ugye mi vezetünk félre.

De nyilván te jobban tudod.....

Áldott Békés Karácsonyt Kívánok Neked!

Avatar
kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5873
Csatlakozott: 2008.01.07., hétf. 20:53
Értékelés: 2373

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

juliush írta:
2019.12.21., szomb. 13:28
Ez már kezd OFF-ba hajlani a kábelezés perspektívájából, de ha Dante, akkor az alábbi megkerülhetetlen:
https://www.audinate.com/
Ajánlom figyelmetekbe a "Find Dante-enabled Products from AV Manufacturers" pontot, melyben többszáz Dante-képes termék között keresgethettek!
Ugyanakkor fontosnak tartom megkülönböztetni az olyan otthoni felhasználásra, elsősorban hálózati tárolókon, médiaszervereken, weben elérhető anyagok szimpla stream-elésére kidolgozott protokollokat, mint a DLNA/UPnP vagy a Roon, a stúdiókban használatos, számos nagyfelbontású, általában egymáshoz szinkronizált audio és video csatorna közvetítését alacsony késleltetéssel megvalósító specializált protokolloktól (AES67, Dante, Ravenna, stb.) és azokat támogató eszközöktől!
Igen. Az un AOIP (Audio over IP) technológiákról sokat irtam magam is 2-3 éve. A My Reel Club felvételek során az A/D konverterként használt Merging Hapi is egyfajta AOIP eszköz, Ravenna protokollt használ, amely az egyetlen jelenleg, ami lehetővé teszi a 192 kHz/24 bit feletti illetve DSD mintavételezést (Az AES67 az átjárhatóságot biztosítja a különböző prtokollok között, nem önálló prtokoll abban az értelemben mint a Dante, vagy a Ravenna vagy az AVB). A mi felvételeink is DSD256-ban készülnek, na persze szalagon is, de az egy másik történet.

A kis testvére, a Merging Anubis mostanában fogja megkapni a DSD firmware upgradet és úgy bizony ár/érték arányban verhetetlen A/D, D/A konverter, előfok és fejhallgató erősítő lesz belőle így.
merging_anubis_top_back_web.jpg
merging_anubis_top_back_web.jpg (150.39 KiB) Megtekintve 2503 alkalommal
merging-anubis-premium_117441_2_1.jpg
merging-anubis-premium_117441_2_1.jpg (125.61 KiB) Megtekintve 2503 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”