wittao írta: ↑2019.11.18., hétf. 09:31
Nehany megoldasra varo javaslat:
- uzenetkuldeskor amikor elonezetben meg utoljara ra akarok nezni, 1 kepnel tobb eseten az elso kivetelevel a tobbi eltunt regen (nem tudom hogy van ez, egy ideje mar nem merek kiserletezni vele :) )
Ezt a problémát már jó ideje megoldották, most már lehet nyugodtan több képet hozzáadni, előnézetben is O.K. lesz.
- elonezet utan mi szuksege van a biztonsagi kodot ujra beirni?
jogos felvetés, előnézethez nem kellene biztonsági kód
- mikozben irom a hsz-t es masok is irnak, mielott kitenne hsz-emet megmutatja az alatt milyen tovabbi hsz-ek szulettek (ez tok jo), de ilyenkor megint ker biztonsagi kodot
Jogos, én erre a "megmutatja milyen hozzászólások születtek"-re írtam, hogy teljesen föl9ösleges funkció, amely csak félreértéseket szül. Vágni kellene, ha lehet.
- uj hsz szerkesztesekor jo lenne, ha nem BB-koddal kellene szorakozni, tobben emiatt is keptelenek normalisan idezni. Nem egyszeru a szinek, felkover, alahuzott stb. kinyomozasa egy hsz soran, sokkal jobb lenne ha a vegleges format lathatnank. Vannak erre BB beepulo megoldasok, nem lehetnr rzek kozul hasznalni?
jogos. Régi téma WISIWYG-editor. Nagyot lendítene a használhatóságon. És tudtommal létezik (bár verziógondok lehetnek, és a karbantartást is megnehezítheti).
- uj kep csatolasakor a hsz-be a kepet lemeretezi a motor valami kisebbre automatikusan? En mar alapbol megprobalom a kepeimet redukalni 1 mega ala, mielott benyomom csatolmanykent
nem, csak megjelenítésben kisebb, de ha a képre nyomsz jobbkattot, és "megnyít új ablakban/fülün", akkor eredeti (feltöltésnél használt" méretben is le lehet hívni. Ez szerintem így pont jó is. 1 megás korlát ebben a fórummotorban nincs, az a réginél volt.
- kereses: “audio pc” na erre konkretan nem dob ki semmit, pedig sok hirdetes szuletik igy. Mivel az audio szo sokszor szerepel (nem meglepo modon egy hifis forumon), azt eldobja, a pc pedig ketto karakter... ez nagyban kinyirja a hasznalatot egy sok ezer hsz-es topikban
Ezen csandaz nem fog tudni segíteni, sajnos a fórummotor egyik alapvető hiányossága a nagyon faramuci keresési stratégia (egész szavas indexelés, a leggyakoribb szavak és egy bizonyos beállított karakterszámnál rövidebb szavak, valamint nyelvi kivételfájlban szeereplő szavak elhagyásával). Egyszer már leírtam valahol, hogy mi okozza ezeket a jelenségeket, mert megtaláltam a phpBB kódjában. Az indexfájl méretének csökkentése miatt az "audio"-t direkt hagyja ki az indexelő, mert az egyik leggyakrabban használt szó, a pc-t pedig valószínűleg azért, mert csak 2 betű (vagy szintén a gyakoriság miatt). Így aztán semmire nem tudsz rákeresni, ami pl "audio"-t külön szóként tartalmaz, lásd pl Audio Note, stb... mindez egy hifi fórumban, nagyon bosszantó, nem? Arról nem is beszélve, hogy csak teljes szavas keresés megy, tehát szavak részére nem lehet így keresni (pedig maga az egész szavas indexelés mint paradigma ezt nem zárná ki).
De ezekkel attól tartok csandaz sem tud mit kezdeni, mert javítani nagyjából felérne egy új fórummotor kifejlesztésével, annyira mélyen van a gond. Paraméterezni lehet, hogy kevesebb ilyen probléma legyen a keresésnél, de teljesen eltüntetni valószínűleg soha.
- kereses az uzenetek kozott: az nagyon hianyzik, de ahogy hallottam nem fog osszejonni (nem, nem fogom felhasznalonkent konyvtarazni az uzentek mappamat, nincs ra 2 hetem :) ).
Igen, jogos, ez a keresés anomáliái mellett a legdurvább hiányosság, sajnos mindenki belefut, akinek sok privát üzenetváltása van.