kimber írta: ↑2020.01.09., csüt. 21:14
Azt mondta, hogy senki kedvéért nem változtat a stílusán, ha nem zárjuk ki ugyanott folytatja, ahol abbahagyta, mindezt a már ismert stílusban. Hiába vártunk volna vele, kénytelen lett volna ott folytatni ahol abbahagyta, mert magának sem hagyott már menekülési utat. Intézett egy kihívást, amitől a saját csapdájába került. Hidd el kérlek, hogy én sem ezt akartam, és legalább annyira sajnálom, mint Ti, hogy így alakultak a dolgok.
Megértem, hogy vannak akik sajnálják, Te is, és Ajkamici is igaz barátai vagytok, mindenkinek ilyen barátokra volna szüksége, de egy barát pozitív irányban elfogult, és tartok tőle, hogy Ti is csak a saját reményeiteket fogalmazzátok meg amikor a változásról beszéltek..
Mondom, sztem, hogy mit mondott, szájhősködött, az egy dolog, azt kellett volna előbb megnézni, hogy meg is csinálja-e. De nekem végül is mindegy, ti döntötök, csak gondoltam jelzem, hogy részemről van egy szavazat a visszavétele mellett.
Ja, és egyébként ez a "barát" dolog tényleg vicces. Egyáltalán nem vagyunk barátok, nem azért kértem. Éppen annak ellenére mondtam, amit mondtam, hogy nem vagyunk barátok. Hogy megidézzem kedves emlékeimet Chorddal kapcsolatban, az ő kedvenc kifejezése rám, az "ősellenség" volt. (És én is számtalanszor kifejtettem, hogy mind tartalmilag, mind formailag, mind mennyiségét tekintve néha kissé nevetségesnek tartom a "munkásságát" (őt magát, ismétlem, nem ismerem, és el tudom képzelni, hogy élőben tök más). Bár barátom nem volt (nem is nagyon van nekem olyan (sajnos)), én ellenségnek sem tartottam, mert sztem egy ilyen netes felületen sem barátok sem ellenségek nem képződhetnek, és ez talán még (utoljára) lényeges lehet ebben a témában is (i.e. a hogyan moderáljunk stb...kérdéskörben.)
Ez ugyanis világosan mutatja, hogy egy ilyen helyen összeverődött emberek nem alkotnak "közösséget", (ezért nem lehet sztem úgy, ahogyan alább Brittrográd teszi, a közösségi viselkedés alapnormáit számonkérni itt valakin). Nincs közöttünk személyes viszony, sem pozitív, sem negatív. Ez már csak egy ilyen elidegenedett közeg, ami sztem ennek megfelelően elidegenedett moderálási szabályokat kíván. Van egy két viszonylag objektív szabály (nem lehet erkölcstelen, trágár, rasszista okok miatt kirekesztő vagy OFF hozzászólás...) de egyébként mehet bármi (akár olyan is, ami egy normál közegben arrogáns, bántó, stb). Egy ilyen elidegenedett "közösségben" a dolog lényege miatt kb. olyan tág szabályoknak kell érvényesülnie, mint a ketrecharcban. Sztem Chord semmi ilyen szabályt nem sértett meg, (még akkor sem, ha egy normális közösségben valszeg nem maradhatna meg ilyen jellegű kommunikációval). A netes "közösség" nem ilyen "normális", de, éppen ezért, itt nincs helye sértődésnek, és nem lehet igazán (a fenti tág kereteket betartva) a sértést sem értelmezni (ahhoz is személyes viszony, ismeretség kell). Ezt lehet nem szeretni, ezt meg is értem, én sem vagyok nagyon aktív ebben az elidegenedett közegben, de másrészt ugye itt megvan az az előny az egyéb normális közösségekkel szemben, hogy nem kell a másik kommentjeit olvasni (lehet "görgetni"), mindig van "hely" ahová továbbállhatunk, de szigorú értelemben nem is lehet senkit kiszorítani , mert bárki hozzászólhat akkor is, ha valaki igyekszik leuralni a dolgot stb, stb.