Figyelem: a szabályzat 6.8.3.1 - es pontja alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.
Fül és Fejhallgatók
- tottyi
- Beköltözött
- Értékelés: 444
Re: Fül és Fejhallgatók
Tenyleg nagyon kiemel a melytartomanyban a Shure1540? Elektronikus zenere keresek fejhallgatot de a HD800 nem jott be. Tudom mondtak, hogy kabelcsere + erosito csere sokat hoz rajta de egy , hogy nem bizok benne, hogy tenyleg annyit hozna na meg joval tobbe kerulne.
Zozoweb Audio PC, DAC: Chord 2Qute, Crown PSA-2/DC300A MK-II, Hydrasound, Infinity IRS Sigma, Violectric HPA V200, Sennheiser HD800
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 9
Az 1540 nagyon kiemel ,főleg alul,(basshead is lehetne akár) nem csak lehetetnyit,magasai mêg elmegy. Jobban tudnál ajánlásokat kapni ha leírod pontosan hova,miről ,mennyiért ,zárt-nyitott,milyen zenékre kellene. Egy hd600 at nem nehéz túlszárnyalni szerintem szintben,nyitottak közülearforce írta: ↑2020.02.18., kedd 08:38Köszi!Lumberjack írta: ↑2020.02.17., hétf. 18:22Pro 900i hallottam ezek közül , én nagyon nem ajánlom . Tularazottak. Se kényelemben ,se építési minőségbe ,se hangban nincs ott szerintem ahol kellene azért az árért.
Amúgy etalon fülesek nálam: HD600/HD800. Nyilván utóbbihoz képest csak kompromisszumot tudok kötni, de ha már csak a HD600 színvonalát hozza, azzal is megelégszem. Otthon egy Shure1540-t nyúzok, kellemes és kényelmes füles, de van egy leheletnyi V karaktere, amit munka közben nem tolerálnék :)
A HD250 lin.II. picit nyers nekem, pedig egy Darkvoice OTL hajtja. Tudom a vasba most sokan belekötnek, de nekem tetszik.
Szerintetek milyen zárttal érdemes próbálkozni?
-
- Beköltözött
- Értékelés: 206
Én a magam részéről ebben az ársávban az ATH-MSR7B-t ajánlom. Bár nem tudom mire akarod használni, ha téged zavar, ha enyhén "V" hangzású valami. Sajnos a Shure-t még nem hallottam ezért nem tudok különbségeket mondani közöttük.earforce írta: ↑2020.02.18., kedd 08:38Köszi!Lumberjack írta: ↑2020.02.17., hétf. 18:22Pro 900i hallottam ezek közül , én nagyon nem ajánlom . Tularazottak. Se kényelemben ,se építési minőségbe ,se hangban nincs ott szerintem ahol kellene azért az árért.
Amúgy etalon fülesek nálam: HD600/HD800. Nyilván utóbbihoz képest csak kompromisszumot tudok kötni, de ha már csak a HD600 színvonalát hozza, azzal is megelégszem. Otthon egy Shure1540-t nyúzok, kellemes és kényelmes füles, de van egy leheletnyi V karaktere, amit munka közben nem tolerálnék :)
A HD250 lin.II. picit nyers nekem, pedig egy Darkvoice OTL hajtja. Tudom a vasba most sokan belekötnek, de nekem tetszik.
Köszi!Lumberjack írta: ↑2020.02.17., hétf. 18:22Pro 900i hallottam ezek közül , én nagyon nem ajánlom . Tularazottak. Se kényelemben ,se építési minőségbe ,se hangban nincs ott szerintem ahol kellene azért az árért.
SYNOLOGY|ZIDOO|METRUM|MUSICAL FIDELITY|MAGNEPAN|REL
-
- Nincs visszaút
Okes majd írok ha ott tartok hogy átalakító kell már csakTul írta: ↑2020.02.17., hétf. 20:31Ilyesmit inkább privátban.Lumberjack írta: ↑2020.02.17., hétf. 20:09Okes,közben râbukkantam erre is,simán megér ennyit. 8k szállítással .
https://www.amazon.com/gp/product/B011L ... OF19&psc=1
Mennyiért adod majd a tied amúgy ?

Holnap írd meg a kábel tapasztaltakat

Ilyesmit inkább privátban.Lumberjack írta: ↑2020.02.17., hétf. 20:09Okes,közben râbukkantam erre is,simán megér ennyit. 8k szállítással .
-
- Nincs visszaút
Okes,közben râbukkantam erre is,simán megér ennyit. 8k szállítással .
Természetesen 4 pines.Lumberjack írta: ↑2020.02.17., hétf. 19:404pin az xlr vêge ugye? Lehet megveszem a feketêt másikat ,ha eladod, de előbb meg kell érkezzen az új fejesem németből ,az még nem derült ki mikor tudjak küldeni .
Majd szólj, ha szükség lesz rá.
Vegul mire esett a valasztas?Lumberjack írta: ↑2020.02.17., hétf. 19:404pin az xlr vêge ugye? Lehet megveszem a feketêt másikat ,ha eladod, de előbb meg kell érkezzen az új fejesem németből ,az még nem derült ki mikor tudjak küldeni .
-
- Nincs visszaút
4pin az xlr vêge ugye? Lehet megveszem a feketêt másikat ,ha eladod, de előbb meg kell érkezzen az új fejesem németből ,az még nem derült ki mikor tudjak küldeni .
Ismétlem, csináltamLumberjack írta: ↑2020.02.17., hétf. 19:00Emlékszel hol vetted? Ên már az 5.weboldalt néztem és nem találok.

Van egy tök fekete is. Viablue EPC-4-ből.
-
- Nincs visszaút
“ XLR-jack (3,5) átalakító” na ilyen kellene most nekem 1db. Emlékszel hol vetted? Ên már az 5.weboldalt néztem és nem találok.Tul írta: ↑2020.02.17., hétf. 18:44Nem tudom pontosan - ajánlás nyomán keltette fel az érdeklődésem, a hangját pedig most fogom mustra alá venni. A honlapjuk szerint réz, ón, ezüst.Lumberjack írta: ↑2020.02.17., hétf. 18:36Kiváncsi leszek ráViablue EPC-4 milyen vezető pontosan? Jól láttam az alsó képen van xlr mama - 6.3 vagy 3.5 átalakító ? Pont keresek én is ilyet nem tudom van -e itthon, vagy külföldről kell rendelnem. Mármint xlr mama - 3.5jack átalakító.
Igen, az XLR-jack (3,5) átalakító. Csináltam kettőt a Viablueból.
Nem tudom pontosan - ajánlás nyomán keltette fel az érdeklődésem, a hangját pedig most fogom mustra alá venni. A honlapjuk szerint réz, ón, ezüst.Lumberjack írta: ↑2020.02.17., hétf. 18:36Kiváncsi leszek ráViablue EPC-4 milyen vezető pontosan? Jól láttam az alsó képen van xlr mama - 6.3 vagy 3.5 átalakító ? Pont keresek én is ilyet nem tudom van -e itthon, vagy külföldről kell rendelnem. Mármint xlr mama - 3.5jack átalakító.
Igen, az XLR-jack (3,5) átalakító. Csináltam kettőt a Viablueból.
-
- Beköltözött
Tul írta: ↑2020.02.17., hétf. 18:29Sikerült, igen. Holnap lesz nagy tesztLumberjack írta: ↑2020.02.17., hétf. 18:24Tul: sikerült megcsinalni a kácsa ezüst kábelt a beyerhez vagy még nem?
Ugyanolyan hossz és csatlakozók mind a Kácsa ezüst, mind a Viablue EPC-4-én (bár a második képen, a Viabluen pont semmi nem látszik..)
IMG_20200217_182621.jpg
IMG_20200217_182655.jpg

-
- Nincs visszaút
Kiváncsi leszek ráTul írta: ↑2020.02.17., hétf. 18:29Sikerült, igen. Holnap lesz nagy tesztLumberjack írta: ↑2020.02.17., hétf. 18:24Tul: sikerült megcsinalni a kácsa ezüst kábelt a beyerhez vagy még nem?
Ugyanolyan hossz és csatlakozók mind a Kácsa ezüst, mind a Viablue EPC-4-én (bár a második képen, a Viabluen pont semmi nem látszik..)
IMG_20200217_182621.jpg
IMG_20200217_182655.jpg

Talán így.
Sikerült, igen. Holnap lesz nagy tesztLumberjack írta: ↑2020.02.17., hétf. 18:24Tul: sikerült megcsinalni a kácsa ezüst kábelt a beyerhez vagy még nem?

Ugyanolyan hossz és csatlakozók mind a Kácsa ezüst, mind a Viablue EPC-4-én (bár a második képen, a Viabluen pont semmi nem látszik..

-
- Nincs visszaút
Tul: sikerült megcsinalni a kácsa ezüst kábelt a beyerhez vagy még nem?
-
- Nincs visszaút
Pro 900i hallottam ezek közül , én nagyon nem ajánlom . Tularazottak. Se kényelemben ,se építési minőségbe ,se hangban nincs ott szerintem ahol kellene azért az árért.
Valaki ismeri az UItrasone márkát? Hallott már ilyen fülest?
Pro 900i, ill. az Edition M keltette fel az érdeklődésem. A csöves OTL erősítőmhöz keresek irodába zárt fejhallgatót. Most egy HD 250 linear II-t hallgatok, ami ár/érték arányban véleményem szerint kiváló füles, de kipróbálnék mást is.

Pro 900i, ill. az Edition M keltette fel az érdeklődésem. A csöves OTL erősítőmhöz keresek irodába zárt fejhallgatót. Most egy HD 250 linear II-t hallgatok, ami ár/érték arányban véleményem szerint kiváló füles, de kipróbálnék mást is.

SYNOLOGY|ZIDOO|METRUM|MUSICAL FIDELITY|MAGNEPAN|REL
- tuli079
- Nincs visszaút
- Értékelés: 13
Próbáld ki az AQ dragonfly Red-et. Szerintem nagyon jó ár/érték tekintetében.
kiegészítés: kőzben megnéztem hogy ez planár fejes, lehet kevés lesz neki a Red, de az is biztos hogy jobb lesz mint a ipad.
head-fi-n külön thread van neki szentelve érdemes végigolvasni :-)
DAP: AK SP1000M, AK70MK2
Erösítő: Lehmann BCL, Poppulse T180, 300B-SE
Hangfal: Hivi M1, Dragonweed
Kábelek: ez is az is
Fejhallgató: ZMF Atticus, Audeze LCD2.2, Audeze Mobius, Audeze sine, B&W PX
IEM: CA Solaris, CCA C12, Shuoer Tape, TRN V90, Sennheiser TWS
Erösítő: Lehmann BCL, Poppulse T180, 300B-SE
Hangfal: Hivi M1, Dragonweed
Kábelek: ez is az is
Fejhallgató: ZMF Atticus, Audeze LCD2.2, Audeze Mobius, Audeze sine, B&W PX
IEM: CA Solaris, CCA C12, Shuoer Tape, TRN V90, Sennheiser TWS
-
- Beköltözött
Az egyik nagy kedvencem, az MDR-Z7, kapott egy új kábelt.
-
- Beköltözött
"Mert akkor inkább maradok messzi
"

Megszívlelendő tanács !dragonweed írta: ↑2020.02.15., szomb. 11:09Drága Lumberjack Barátom...Lumberjack írta: ↑2020.02.15., szomb. 00:29
“ hogy ilyen hangnemben kritizál másokat.” mutasd már meg melyik hozzászólásomban kritizáltam akárkit , meg milyen hangnemben?![]()
![]()
Min akadtál ki egyáltalán TE? nem is volt rólad szó . Valamit nagyon félreêrtettetek.. nem írtam semmi mást , csak azt ,hogy egy jó fejhallgatónak igenis van tere, és Tér mélysége is ,és hozzáfűztem hogy melyik árkategóriában lehet azt elérni ,ugyanis a másik fórumtárs azt állította hogy neki a fejhallgatók csak a fejében szólnak meg mögülük, ami nettó hülyeség ,csak tapasztalatlanság miatt tudható be ez a vélemény. Aztán jöttêl azzal,hogy az ên egyik fejesem mennyibe kerül . Wtf? Meg messziről jött emberezel.. te vagy a közeli akkor,mert itt töltöd az életed egy fórumon , meg cuccokat “árulgatsz”.? Mert akkor inkább maradok messzi![]()
Bár nem szokásom már küzdeni a sötét oldallal, de sajnos úgy tűnik néha mégis kell, mert ha hagyják burjánzik mint a tarack.
A "nettó hülyeség", meg "tapasztalatlanság" menüponthoz: jó 45 éve csinálom ezt a szakmát, hobbi, meg hivatásszinten is.
Hogy milyen sikerrel annak a megfelelő fórumon utánanézhetsz, persze nem fogsz, mert annál hiúbb vagy.![]()
Igen valószínű, hogy több hangsugárzót terveztem, építettem, modifikáltam eddig mint amit Te valaha fényképen láttál, de ettől még nem fogom azt írni hogy hülyeség és tapasztalatlanság (+indulat) amit írsz, bár meg kell adni, jórészt az.![]()
Úgyhogy ha lehet gondold át mielőtt odavágsz valamit valakinek fiatalos lendületben, mert néha vissza tud ám nyalni a fagyi.![]()
-
- Nincs visszaút
Akkor sajnos így ezekkel az infókkal még kiábrándítóbb,amit írtál korábban ,de hagyjuk tényleg nem érdekel,szèp napotdragonweed írta: ↑2020.02.15., szomb. 11:09Drága Lumberjack Barátom...Lumberjack írta: ↑2020.02.15., szomb. 00:29
“ hogy ilyen hangnemben kritizál másokat.” mutasd már meg melyik hozzászólásomban kritizáltam akárkit , meg milyen hangnemben?![]()
![]()
Min akadtál ki egyáltalán TE? nem is volt rólad szó . Valamit nagyon félreêrtettetek.. nem írtam semmi mást , csak azt ,hogy egy jó fejhallgatónak igenis van tere, és Tér mélysége is ,és hozzáfűztem hogy melyik árkategóriában lehet azt elérni ,ugyanis a másik fórumtárs azt állította hogy neki a fejhallgatók csak a fejében szólnak meg mögülük, ami nettó hülyeség ,csak tapasztalatlanság miatt tudható be ez a vélemény. Aztán jöttêl azzal,hogy az ên egyik fejesem mennyibe kerül . Wtf? Meg messziről jött emberezel.. te vagy a közeli akkor,mert itt töltöd az életed egy fórumon , meg cuccokat “árulgatsz”.? Mert akkor inkább maradok messzi![]()
Bár nem szokásom már küzdeni a sötét oldallal, de sajnos úgy tűnik néha mégis kell, mert ha hagyják burjánzik mint a tarack.
A "nettó hülyeség", meg "tapasztalatlanság" menüponthoz: jó 45 éve csinálom ezt a szakmát, hobbi, meg hivatásszinten is.
Hogy milyen sikerrel annak a megfelelő fórumon utánanézhetsz, persze nem fogsz, mert annál hiúbb vagy.![]()
Igen valószínű, hogy több hangsugárzót terveztem, építettem, modifikáltam eddig mint amit Te valaha fényképen láttál, de ettől még nem fogom azt írni hogy hülyeség és tapasztalatlanság (+indulat) amit írsz, bár meg kell adni, jórészt az.![]()
Úgyhogy ha lehet gondold át mielőtt odavágsz valamit valakinek fiatalos lendületben, mert néha vissza tud ám nyalni a fagyi.![]()