Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327

Milyen zenét hallgatsz?

Online
Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1014
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 262
Tartózkodási hely: Regöly

Re: Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Kis hazánk - szerintem - magasan legjobb zenekara: Quimby: Forradalom
https://www.youtube.com/watch?v=qQMPJhSHy7c
www.chiliout.hu

Hegel-REL-ATC

Avatar
bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2081
Csatlakozott: 2016.10.27., csüt. 11:40
Értékelés: 1817
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Avatar
kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1362
Csatlakozott: 2016.08.26., pén. 19:38
Értékelés: 1275

Re: Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Nem zenét ajánlanék, hanem néhány gondolatot. Képességeim meghaladták, hogy megfelelőbb topicot találjak neki, a moderátorok majd áthelyzik, törlik, ha valakit zavar.
Egy érdekes könyvet olvasok, Szepes Mária néni egyik remekét, melyben szó van a zene értelméről is. Gyönyörű, engem nagyon megragadott, megosztanám veletek is, ne csak kábelezzünk... :napsut:

"ZENEMÁGIA
Az évezredekké táguló pillanatok, percekké zsugorodó hónapok között Angelónak semmi más támpontja nem volt a Peter Matt-tal töltött esték, éjszakák alatt, mint a relatív idő fölé emelkedő párbeszédük szédítő hegycsúcsai. Ez a szokatlan dialógus nem mondatokká formálódó szavakban folyt mindig; zenei hangok, gondolatot érintő gondolatok, képekkel tele hallgatások közelítették benne a másképp kifejezhetetlent.
Természetesnek érezte, hogy amint az öregember másnap belépett, némán a zongora mellé ült. A billentyűk fölé görnyedve kezdett beszélni, mialatt ép bal kezével harmóniába oldódó disszonáns akkordokat ütögetett, vagy vendéglátója képzeletét vidáman gyöngyöző futamokkal csalogatta maga után a hangéter kiterjedéseibe. Mattnak mindjárt az első, nehezen kiszakadó szavai rést ütöttek egy olyan falon, amelyről Angelo legfeljebb sejtette addig, hogy ott van; öt érzékén túli rebbenésekkel figyelt rá, álmodott róla, nyugtalanító jelenlétét állandóan érezte.
– A zene… nekem sohasem volt puszta játék. Akkor sem, amikor még ügyetlen ujjakkal kapkodtam érte. Persze úgy sohasem lehetett volna megragadni a lényegét, mert… a teremtő életáramot nem érheti el ilyen durva érintés. – Peter Matt hirtelen felpillantott görnyedéséből. Arcáról Angelo töprengő, kínlódó zavart olvasott le.
Milyen nehéz lehet kifejeznie azt, amit senkivel sem közölt eddig – gondolta tehetetlenül, de fel sem merült benne, hogy ennek a megnyilatkozásnak kifelé ömlő hevességét bármi megállíthatná. Peter Matt a gondolatára felelt, vagy azt a közös gondolatot jelenítette meg, amelynek ereje elmosta külön személyiségük gátjait.
– A teremtés és az Ige kapcsolatának számos rejtjele, kallódó kulcsa hever a földön. De ki nyit be velük a titkos kapukon, amelyek visszavezetnek saját gyökereinkhez? Ezek a gyökerek persze nem itt vannak. – A klaviatúrán forrás tisztaságú hangok gyöngyöztek fölfelé. – Hány évezrede porosodik a Genezis szimbólumai között létünknek ez a legnagyobb misztériuma! Azután néhány látnók, próféta, filozófus próbálta szavak hálójába fogni. De elsikló fény volt. Platón persze, ő is. Nyilván az anyagi lét mögött lüktető, életet nemző plátói ideák vezették nyomra Goethe kortársát, a jó Chladni doktort. De Goethén kívül kevesen értették, hogy a természet teremtő gyökérhangjainak szentélyébe tört be akusztikai hangfiguráival. Finom homokot szórt egy üveglapra, és különféle magasságúra hangolt hangvillát rezdített meg fölötte. A hangrezgés a homokot – ahogyan az Ige a nyugvó ősanyagot – különféle szabályos geometriai ábrákká rendezte. Egy-egy hang mindig ugyanazokat a sajátos formákat keltette életre. S ezeknek az akusztikai hangfiguráknak tömör, plasztikus idomai voltak. Élő, anyagi testük „a föld porából”. De csak addig éltek, amíg zengő „Igéjük” mágikus tartalommal töltötte meg formavázukat. Mikor azonban a teremtő hang elnémult, a duzzadó, eleven idomok visszahulltak alaktalan nyugvásukba. Azóta fizikai kísérletté szegényedett ez a csoda. A vakok előtt. „Kezdetben vala az Ige!” – Peter Matt keze két súlyos akkordot ütött le. – A Pistis Sophia, a gnosztikusok ma is megfejthetetlen szentkönyvének kopt nyelven írt szövege szerint: „A teremtő Isten akkor kimozdult az én Atyám állapotából, és háromszor ezt kiáltotta: IE! IE! IE! – Az akkordok: egyik a klaviatúra mélységében, másik a magasságában egyre zengtek, és fullasztó izgalommal telítették a szobát. – Az I és az E. A kettes. A lét kabalisztikus kulcsszáma. Az I betű őshieroglifája a varázspálca, a phallosz, a nemző férfierő gyökérhangja. Az E a feminin kehely, a Hold, az anyaméh, a Mater, a megtermékenyülő matéria. A Kettő nászából születik minden életforma. A Kettőből vetül ki a többi szám, az egész számsor. A Kettő lüktet a lét valamennyi síkján az éj és a nappal, a hő és a hideg, a vonzás és a taszítás, az élet és a halál váltakozásában. – A sürgető, követelő, ismétlődő akkordok zúgásában Angelo racionális agyának mindez elvakítóan homályos volt, de valamire éles fényt, ragyogó világosságot vetett benne. Peter Matt keze lesiklott a zongoráról, megfordult, és szembe nézett Angelóval.
– Ön szerint, mi a zene értelme? – szögezte neki a kérdést.
Angelo annyira meglepődött, hogy zavart sem érzett, csak tanácstalanságot. Peter Mattnak tudnia kell, hogy az ő szempontjából egyelőre képtelen volt olyan megfogalmazást találni, amely megközelíthetné a lényeget. Az sem bosszantotta, hogy megismételte a kérdést, mint a készületlen diák, aki időt akar nyerni. Minden más szempont eltörpült, mellékessé vált ebben az egyetlen célra törő szellemi mérkőzésben.
– Azt várja tőlem, én mondjam meg, mi a zene értelme? – Angelo hangjában bosszús hitetlenség csengett.
– Igen.
– Egy csomó közhelyet ismételnék. Vagy körülírhatnám, körültapogathatnám, mint a vak, aki…
– Próbálja meg!
– Nos… a zenét én valamiféle alkímiai folyamatnak érzem, amely…
– Folytassa. Nem rossz.
– Ez az alkímiai operáció egy rejtett, benső tégely tüzében addig forralja a sűrű, zavaros érzelmi energiákat, amíg azok oldódni, tisztulni kezdenek és…
– Rendben van. – Az öregember most már újra halkan, dünnyögve beszélt, és visszafordult a zongorához. Bal keze rásiklott a billentyűkre. – Bizonyos akartam lenni benne, hogy ez a véna milyen erővel cirkulál közöttünk. A zene szüntelenül teremtő és romboló tevékenység. Benne rejlik az élet kötő és oldó formulája. Azoknak az idő-tér kiterjedéseiben megszilárduló jelenségeknek a valójában rezgő, lüktető „Ige-energiák”, amelyeket kohézió tart össze átmenetileg. Minden életforma bizonyos eszméket fejez ki, egyfajta Ige köré kristályosodik, s csak addig tartja fenn anyagi vázát, míg rejtelmes célú alkímiai folyamatai lejátszódnak ebben a sajátos tégelyben. Azután a forma porrá válik, szétesik, elfoszlik, mint a felhő. A zene a világfolyamatok lényegének mágikus közlése. A zenélés célja a lélek legrombolóbb és legnagyobbszerűbb szenvedélyeinek, törekvéseinek összevont időben, emberfeletti síkokon magasabb tudatállapotban való átélése. Zenélni, zenében élni annyi, mint önkéntesen máglyára lépni. Ez a tűz a testet porrá égeti, de a szellemet kiemeli a halál gubójából. – Hallgatott egy ideig. – Minden emberi léleknek, állati, növényi, sőt kristályos formának megvan a maga „rezgésszáma”, alapformulája, gyökérhangja. A természet Igéje lendíti működésbe az élet szerveződését. Anyagát minden egyes megszólaltatásnál újra teremti. Az ősvénából előömlő zene hatása ezért kivédhetetlen. Meztelen idegekbe, rejtett érzésekbe, ösztöncentrumokba markol. Felkorbácsol, és elnyugtat. Megtermékenyít, és elöl. Fertőz, és gyógyít. Elhitet, és bálványokat rombol. Mert: „Kezdetben vala az Ige. És az Ige Istennél vala.” – Az öregember felállt. Több szó nem esett közöttük aznap.
Amikor elment, a levegő elhangzott, de soha el nem némuló hangoktól rezgett: a két akkord sürgetően tovább ismétlődött a szobában. Az I és az E. A kettő misztériuma. A nemzése és a fogamzásé. A szerelemé és a halálé."

Avatar
fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 6944
Csatlakozott: 2005.08.08., hétf. 20:44
Értékelés: 4677
Tartózkodási hely: Csobánka

Re: Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Jópofa mondást olvastam: "Jesus playing Bach to enhance his skills" ;peace;

youtu.be/1AtOPiG5jyk

Avatar
fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 6944
Csatlakozott: 2005.08.08., hétf. 20:44
Értékelés: 4677
Tartózkodási hely: Csobánka

Re: Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Aszpirin írta:
2020.06.16., kedd 20:56
janesz írta:
2020.06.16., kedd 20:43
image.jpgimage.jpg
Ezt villámgyorsan beszerezted... (2020 május 28-án jelent meg, elvileg)
30-án már fenn volt a rutrackeren... ;peace;

Avatar
Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 6124
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 5179
Tartózkodási hely: Szár

Re: Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

janesz írta:
2020.06.16., kedd 21:11
Igyekszik az ember😊, Prestonal akciós. Zene 10, előadás 10, hangminőségnek 10 pont.
Köszi és gratula a sebességért!
Megjelenés után pár nappal (múlt előtti hétvégén) én is meghallgattam HRA-n (Tidalon nincs fenn), nagyon tetszett :smile32:
  • All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett + B.K.Electrinics DoubleGem

Avatar
BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1201
Csatlakozott: 2017.12.11., hétf. 20:17
Értékelés: 935
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: BLX »


Avatar
janesz
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 676
Csatlakozott: 2010.11.24., szer. 11:45
Értékelés: 406
Tartózkodási hely: Dunaújváros

Re: Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: janesz »

Igyekszik az ember😊, Prestonal akciós. Zene 10, előadás 10, hangminőségnek 10 pont.
EAD UD2000, Lavardin IT, Verity Audio Finn, Acoustic Zen, Shunyata R. Hydra, Finite Elemente Spider

Avatar
Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 6124
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 5179
Tartózkodási hely: Szár

Re: Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

janesz írta:
2020.06.16., kedd 20:43
image.jpgimage.jpg
Ezt villámgyorsan beszerezted... (2020 május 28-án jelent meg, elvileg)
  • All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett + B.K.Electrinics DoubleGem

Avatar
janesz
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 676
Csatlakozott: 2010.11.24., szer. 11:45
Értékelés: 406
Tartózkodási hely: Dunaújváros

Re: Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: janesz »

image.jpg
image.jpg (1.57 MiB) Megtekintve 2533 alkalommal
image.jpg
image.jpg (1.57 MiB) Megtekintve 2533 alkalommal
Csatolmányok
image.jpg
image.jpg (1.88 MiB) Megtekintve 2533 alkalommal
EAD UD2000, Lavardin IT, Verity Audio Finn, Acoustic Zen, Shunyata R. Hydra, Finite Elemente Spider

Avatar
Pooli1971
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 286
Csatlakozott: 2019.03.26., kedd 14:00
Értékelés: 242
Tartózkodási hely: Szarvas

Re: Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Pooli1971 »

Aszpirin írta:
2020.06.13., szomb. 12:13
Boney James - Solid (2020)

TLDR: nagyon dögös ez az album, első hallgatásra bekerült a kedvenceim közé.
Szia!

Tényleg nagyon jó Zene, köszönöm, hogy megosztottad!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.06.15., hétf. 09:57-kor.
Ok: elrontott idézetszint javítása
Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > Destiny DC 222T Mk II Hybrid >Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Dragonfly Cobalt - vagy Bluesound nod 2i - Sennheiser HD 58X - Helot 2x headphone tube amp

Avatar
janesz
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 676
Csatlakozott: 2010.11.24., szer. 11:45
Értékelés: 406
Tartózkodási hely: Dunaújváros

Re: Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: janesz »

C92C7E7E-82EA-4ADC-97D3-5DA286EA51A2.jpeg
C92C7E7E-82EA-4ADC-97D3-5DA286EA51A2.jpeg (1.68 MiB) Megtekintve 2581 alkalommal
A3E1C677-5FBB-4002-A51E-30B2CD754DFF.jpeg
A3E1C677-5FBB-4002-A51E-30B2CD754DFF.jpeg (1.57 MiB) Megtekintve 2581 alkalommal
EAD UD2000, Lavardin IT, Verity Audio Finn, Acoustic Zen, Shunyata R. Hydra, Finite Elemente Spider

Avatar
hp1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 58
Csatlakozott: 2007.12.02., vas. 11:09
Értékelés: 22

Re: Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: hp1 »

Sziasztok,

Bár jellemzően nem ilyeneket hallgatok, most megtettem, mert a kisebbik gyerekem hozta össze ezt a darabot néhány csoporttársával. Nem vagyok otthon a stílusban, de első próbálkozásra szerintem nem is rossz. Azért tettem fel ide, mert érdekelne azok véleménye, akik jobban benne vannak ebben a stílusban.

Köszönöm,

üdv, hp1

https://www.youtube.com/watch?v=Gh3kZ4I ... exEIEH-kOY

Avatar
Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 6124
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 5179
Tartózkodási hely: Szár

Re: Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Boney James - Solid (2020)

TLDR: nagyon dögös ez az album, első hallgatásra bekerült a kedvenceim közé.

Mai szombati szokásos zenematiném második darabja ez (amúgy az első John Scofield Swallow Tales c., pár napja megjelent “új” albuma volt, amit nem tartok érdemesnek bemutatni, unalmas összeállítás régebbi darabokból, ami ráadásul inkább Steve Swallow albumaként kellett volna megjelenjen, csak hát ugye Scofield híresebb...)

Képzeld el legjobb kompozíciós formájában lévő Marcus Miller ritmus- és dallamvilágát (mint pl az M2-n, ami számomra örök nagy kedvenc), de úgy, hogy a “prímet” nem a basszusgitár, hanem egy szaxofon viszi. Nos, ha ezt így el tudtad képzelni, akkor már van egy meglehetősen jó megközelítésed Boney James idei albumán található zenéhez. Amúgy nincs köze Millerhez, csak a leírás kedvéért vetettem be Marcus Miller nevét.

Ezen az albumon a kompozíció durván ledominálja az improvizációt, tehát könnyen befogadható, fülbemászó dallamokat fogsz hallani, nagyon erőteljes, és szintén nem túlbonyolított ritmusszekcióval. It bizony a dobos nem simogatja a dobokat és cintányérokat, hanem üti-veri, és a lábdobot meg a basszusgitárt is a melledben fogod érezni - megfelelő rendszer tolmácsolásában of course.

Remek muzsika. Lehet, hogy a pretenciósabb zenéket kedvelőknek nem fog tetszeni a hiphopposabb hangzás és ritmus miatt, de én egy próba erejéig mindenképp ajánlom. 24/96-ban hallgattam végig a HRA Streaming-en, de minden bizonnyal Tidalon is fönn van, mint ahogy YouTube-on is:
.

youtu.be/zZ3TJxrqnNc
  • All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett + B.K.Electrinics DoubleGem

Avatar
nonamenemo
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2012.06.06., szer. 14:12
Értékelés: 0

Re: Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: nonamenemo »

Paradigma - Trianon 100


youtu.be/7xtmzGZUlB4

Avatar
BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1201
Csatlakozott: 2017.12.11., hétf. 20:17
Értékelés: 935
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: BLX »

Yelena Eckemoff - Nocturnal Animals album

Első track:



youtu.be/MF_IzwXb79c




Tidal album link:
https://tidal.com/browse/album/127262545

Avatar
janesz
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 676
Csatlakozott: 2010.11.24., szer. 11:45
Értékelés: 406
Tartózkodási hely: Dunaújváros

Re: Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: janesz »

64CB4EC0-D5F0-4484-A0BC-2A4989D1618A.jpeg
64CB4EC0-D5F0-4484-A0BC-2A4989D1618A.jpeg (1.59 MiB) Megtekintve 2729 alkalommal
9E4C24E7-07E3-4359-92AD-B9B3A3E1F7AF.jpeg
9E4C24E7-07E3-4359-92AD-B9B3A3E1F7AF.jpeg (1.87 MiB) Megtekintve 2729 alkalommal
EAD UD2000, Lavardin IT, Verity Audio Finn, Acoustic Zen, Shunyata R. Hydra, Finite Elemente Spider

Avatar
muhamma-dali
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 161
Csatlakozott: 2015.06.30., kedd 11:41
Értékelés: 71

Re: Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: muhamma-dali »

Nettó libabőr mindig...
(minőségtől, rendszertől függetlenül).

youtu.be/QnyAufwNfAY

Online
Avatar
feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 303
Csatlakozott: 2009.08.07., pén. 19:51
Értékelés: 217

Re: Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: feket663 »

Valakinek megvan esetleg Michel Godard Monteverdi albumáról a Trace of Grace cmű dal 24/96 vagy 24/192 verzióban? Esetleg tud webhelyet, ahonnan csak ezt az egy zeneszámot meg tudnám vásárolni? Egy teszthez kellene, mert nem tudom, hogy a DAC-om torzít vagy a hangszóróm.

Köszönöm a segítséget!
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000

Avatar
BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1201
Csatlakozott: 2017.12.11., hétf. 20:17
Értékelés: 935
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: BLX »

Borlai Gergőnek új albuma jelent meg "The Missing Song" címmel.

Tidal album link: https://tidal.com/browse/album/139001078

Az első szám a lemezről:


youtu.be/FKCx8SSMAZE

Online
Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1014
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 262
Tartózkodási hely: Regöly

Re: Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Joss Stone: This Ain't Love
Libabőr
https://www.youtube.com/watch?v=CT3mw5v ... ex=42&t=0s
www.chiliout.hu

Hegel-REL-ATC

Hat Te
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 586
Csatlakozott: 2010.12.23., csüt. 22:20
Értékelés: 455
Tartózkodási hely: Pest megye

Re: Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Hat Te »


Online
Avatar
earforce
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5789
Csatlakozott: 2009.01.21., szer. 00:18
Értékelés: 2804

Re: Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: earforce »

Yussef Dayes hasonló mesterműve:


youtu.be/Pd8UiYI2hhg
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Avatar
lehoako
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5309
Csatlakozott: 2009.05.06., szer. 13:30
Értékelés: 1023

Re: Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: lehoako »


Avatar
Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Hozzászólások: 6124
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 5179
Tartózkodási hely: Szár

Re: Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Dimash Kudaibergen... a zene Dzsingisz kánja... miután 22 évesen szó szerint egyik napról a másikra bevette Ázsiát, mára már a nyugati világ is felfedezte ezt a 25 éves srácot, Londonban, New Yorkban tavaly már tízezres tömegek előtt koncertezett. Nálunk valahogy még alig esik szó róla, pedig már a szakemberek is csak szuperlatívuszokkal tudják jellemezni a hangbéli képességeit. Nem csak egészen elképesztő (állítólag 6 oktávos) hangterjedelmét, hanem egészen elképesztő énektechnikáját, amellyel képes pillanatok alatt és erőlködés nélkül mindenféle stílus (opera, világzene, pop, rock, ...), regiszter, hangszín között váltani, és mintha a tüdeje is kifogyhatalan lenne. Aki nem hiszi, keressen rá a youtube-on, egészen elképesztő dolgokra fog akadni. Sokan már odáig merészkedtek, hogy a világ legjobb élő énekesének titulalták. Nem tudom, lehet benne valami.
És akkor itt a legújabb videója, amiben a képességeinek csak igen kis töredékét villantja fel, és mégis, hátborzongatóan jó lett ez a kazakh népdal-feldolgozás. Persze mellette a két zenész is valami egészen ezoterikusat produkál...

Érdemes megnézni, nem hosszú.

youtu.be/UvMRkiYu3Js
  • All-in-one Hifi: NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett + B.K.Electrinics DoubleGem

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”