Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327

Sütés-főzés

Online
Avatar
cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Hozzászólások: 5086
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 2059

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: cables »

Mivel kicsit hideg van a kerti sütésekhez ide merek tenni egy mai tepsis tarját


2.jpg
2.jpg (84.99 KiB) Megtekintve 2001 alkalommal


Kipróbáltunk hozzá egy Penny-ben vett Bordói Szuperior bort (elnézést a magyarításért), ami utána olvasva a net-en egy szimpla no name házasítást jelent. Kajához jó volt, árát bőven megéri, de azért maradunk a szekszárdi Merfelsz pince vörös borainál.

Online
Avatar
cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Hozzászólások: 5086
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 2059

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: cables »

Sonkás tészta
A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben megfőzzük.
A sonkát jó éles késsel minél apróbb darabokra vágjuk, hozzáadunk tejfölt, vajat, durvára reszelt sajt felét és pépesre aprítjuk. Ízlés szerint sózzuk, a borsozzuk és beletesszük mustárt.
A sonkamasszát összekeverjük a tésztával.
Egy tepsit vagy egy sütőtálat vajjal kikenünk, eligazítjuk benne a sonkás tésztakeveréket, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal sütőben 40 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Online
Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1018
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 262
Tartózkodási hely: Regöly

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Leírnád a receptet? Köszi!
www.chiliout.hu

Hegel-REL-ATC

Online
Avatar
cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Hozzászólások: 5086
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 2059

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: cables »

Mai ebéd, ami annak volt köszönhető, hogy reggel megemlítettem az asszonynak: Rég ettünk sonkás tésztát!
Hát ma aztán ettünk! Az egyik kedvencem!

1.jpg
1.jpg (98.98 KiB) Megtekintve 2150 alkalommal
2.jpg
2.jpg (95.94 KiB) Megtekintve 2150 alkalommal
3.jpg
3.jpg (91.43 KiB) Megtekintve 2150 alkalommal
4.jpg
4.jpg (132.91 KiB) Megtekintve 2150 alkalommal

Online
Avatar
Arpi82
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 307
Csatlakozott: 2009.02.08., vas. 21:41
Értékelés: 120

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Arpi82 »

A kenyér receptet a kovaszlabor blogon találtam itt a link:
https://www.google.hu/amp/s/kovaszlabor ... 3flayout=5

Kell hozzá kovász az is le van írva nem bonyolult.
Sütőben 230 fokon előmelegítettem az öntöttvas lábost, sütőpapírral együtt tettem bele a kenyeret és kb 45 perc alatt lett kész.
Lehet sima lábos is nem muszáj öntöttvas.
Félidőben levettem a fedőt az utolsó 10 percben kivettem a cipót a lábosból, hogy mindenhol szépen megsüljön.

YouTube - on van még videó ; Szabi a pék - kovászos kenyér. Ezt érdemes megnézni nagyon jól bemutatja a teljes folyamatot.

Én Petromax ft6 dutch oven-ben sütöttem.
IMG_20201103_160829.jpg
IMG_20201103_160829.jpg (2.8 MiB) Megtekintve 2238 alkalommal
Naim Nd5xs2 ---->Naim Supernait 2 ---->Dynaudio Special 25

 

Online
Avatar
Arpi82
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 307
Csatlakozott: 2009.02.08., vas. 21:41
Értékelés: 120

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Arpi82 »

Kovászos kenyeret sütöttem öntöttvas lábosban.
IMG_20201101_102639.jpg
IMG_20201101_102639.jpg (3.48 MiB) Megtekintve 2311 alkalommal
IMG_20201101_102639.jpg
IMG_20201101_102639.jpg (3.48 MiB) Megtekintve 2311 alkalommal
Csatolmányok
IMG_20201101_130448.jpg
IMG_20201101_130448.jpg (2.83 MiB) Megtekintve 2311 alkalommal
Naim Nd5xs2 ---->Naim Supernait 2 ---->Dynaudio Special 25

 

Online
Avatar
cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Hozzászólások: 5086
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 2059

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: cables »

Rég nem írtam ide, mert a csodás kertes házakban élők, meg végzett szakácsok (Tibor) gusztusos kajáit nehéz felülmúlni. De van máshol is élet. Ma reggel a Pennyben vett a nejem kacsamájat én meg elkóboroltam a bor polc felé és vettem egy Takler 2019 Kékfrankost á 999 Ft.
Resztelt kacsamáj jól megszellőztetett Takler Kékrankossal... mit mondjak, szuper.

Avatar
Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2523
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 2323
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Ha augusztus 20.-a akkor bográcsozás. Marhapökölt. Konyhában főtt krumpli uborka saláta +tejföl (szigorúan) a fehérnépnek paradicsomsaláta. Még tíz pec kö neki :D Egészségetekre. :cheers1:
WP_20200820_11_22_14_Pro.jpg
WP_20200820_11_22_14_Pro.jpg (428.44 KiB) Megtekintve 2422 alkalommal
WP_20200820_12_42_08_Pro.jpg
WP_20200820_12_42_08_Pro.jpg (329.77 KiB) Megtekintve 2422 alkalommal
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Avatar
Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 862
Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
Értékelés: 308
Tartózkodási hely: Ausztria

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vasti »

Ez de jól néz ki!

Apu vadász volt, gyerekkoromban a húsfogyasztásunk jelentős része vadhús volt. A vadmalac, vaddisznó nagy kedvenc volt mindig, egyszerűen megsütve - anyu nagyon ért az ilyenekhez :-)

Csorog a nyálam, na...

Hat Te
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 586
Csatlakozott: 2010.12.23., csüt. 22:20
Értékelés: 455
Tartózkodási hely: Pest megye

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Hat Te »

Vargánya a kedvenc..

Kép

a kukta jutalma: vadmalac szűzpecsenye vargányával.

Kép
Kép

Készült mellé, vadmalac pörkölt is

Kép

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12683
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7375
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

AAttila írta:
2020.06.23., kedd 00:12
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Vennék pár új öntöttvas serpenyőt,lábast. Viszont a feleségem piros zománcos öntöttvas cuccokat szeretne. Még nem volt ilyenünk. Van valami negatív különbség a "normál" öntöttvashoz képest? Vagy csak annyi,hogy jobban kell vigyázni a zománc miatt? Gondolom másképpen tapad a zománc felület gondolkodik.gif Én inkább hajlanék a hagyományos felé :rolleyes:
Nyilván más íze lesz az ételnek, he nem érintkezik a fémmel ld. Zománcos, vs hagyományos bogrács. A zománcra vigyázni kell, mert elég könnyen le tud pattanni, ettől függetlenül használható az is.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5235
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 3177

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Vennék pár új öntöttvas serpenyőt,lábast. Viszont a feleségem piros zománcos öntöttvas cuccokat szeretne. Még nem volt ilyenünk. Van valami negatív különbség a "normál" öntöttvashoz képest? Vagy csak annyi,hogy jobban kell vigyázni a zománc miatt? Gondolom másképpen tapad a zománc felület gondolkodik.gif Én inkább hajlanék a hagyományos felé :rolleyes:

Avatar
halfej1980
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 205
Csatlakozott: 2017.12.12., kedd 17:08
Értékelés: 18

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: halfej1980 »

Vinkler írta:
2020.06.13., szomb. 21:06
halfej1980 írta:
2020.06.13., szomb. 20:49
Sziasztok. Latom megy itt a sutes-fozes. Olyan kerdesem lenne, hogy tud valaki itthon jo faszenet? Probaltam a praktikereset, meg benzinkuton is vettem mar, tuzepen, de nem vagyok elegedett veluk. Nem igazan izzanak jol, kialszik stb. UK-ban nagyon jok vannak, ott begyujtottam es szepen egyenletesen parazslik. Sokszor meg reggel is meleg volt, es hofeherre egett el. Ezzel szemben amit itthon veszek, legtobb esetben ujra kell gyujtanom parszor stb. Szoval szivesen vennem, ha valaklinek van bevalt:) Koszonom.
Én most a black rock charcoal-tól rendeltem 4 zsákkal. Szép egyenletesen izzik, nem a legtovább, de teljesen jól használható és az ára is rendben van.
Koszonom. leborulok.gif Teszek egy probat, ha nem valik be, akkor nem nagyon marad mas mint UK-bol hozatok:)))

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12683
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7375
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

halfej1980 írta:
2020.06.13., szomb. 20:49
Sziasztok. Latom megy itt a sutes-fozes. Olyan kerdesem lenne, hogy tud valaki itthon jo faszenet? Probaltam a praktikereset, meg benzinkuton is vettem mar, tuzepen, de nem vagyok elegedett veluk. Nem igazan izzanak jol, kialszik stb. UK-ban nagyon jok vannak, ott begyujtottam es szepen egyenletesen parazslik. Sokszor meg reggel is meleg volt, es hofeherre egett el. Ezzel szemben amit itthon veszek, legtobb esetben ujra kell gyujtanom parszor stb. Szoval szivesen vennem, ha valaklinek van bevalt:) Koszonom.
Én most a black rock charcoal-tól rendeltem 4 zsákkal. Szép egyenletesen izzik, nem a legtovább, de teljesen jól használható és az ára is rendben van.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
halfej1980
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 205
Csatlakozott: 2017.12.12., kedd 17:08
Értékelés: 18

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: halfej1980 »

Sziasztok. Latom megy itt a sutes-fozes. Olyan kerdesem lenne, hogy tud valaki itthon jo faszenet? Probaltam a praktikereset, meg benzinkuton is vettem mar, tuzepen, de nem vagyok elegedett veluk. Nem igazan izzanak jol, kialszik stb. UK-ban nagyon jok vannak, ott begyujtottam es szepen egyenletesen parazslik. Sokszor meg reggel is meleg volt, es hofeherre egett el. Ezzel szemben amit itthon veszek, legtobb esetben ujra kell gyujtanom parszor stb. Szoval szivesen vennem, ha valaklinek van bevalt:) Koszonom.

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12683
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7375
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Karaj.
7756FACE-74AC-4C4D-A5E7-8BD963196170.jpeg
7756FACE-74AC-4C4D-A5E7-8BD963196170.jpeg (2.83 MiB) Megtekintve 3007 alkalommal
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

alfaati

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: alfaati »

A civilizációs betegségek és táplálkozás közötti összefüggéseket kutatva kb. egy éve rábukkantam egy érdekes videóra mely a kenyérre volt kihegyezve, - "mindennapi kenyerünk" címmel - mely azonnal meghatározó lett számomra. A videó hatására nagyjából egy évig vásároltam a kovászos kenyeret ami valószínűleg csak kovászolt kenyér volt. Pár hete viszont Szabi a pék youtube csatorna segítségével magam készítem a tradícionális kovászos kenyeret. Számomra nagy kihívás volt, mivel városi gyerek vagyok és nincs érzékem az ilyesmihez.
Buzdítok mindenkit, hogy süssön kovászos kenyeret! Megéri a vesződést amivel jár...
Csatolmányok
20200524_181809.jpg
20200524_181809.jpg (2.46 MiB) Megtekintve 3087 alkalommal
20200601_180810.jpg
20200601_180810.jpg (2.69 MiB) Megtekintve 3087 alkalommal
20200524_171358.jpg
20200524_171358.jpg (2.67 MiB) Megtekintve 3087 alkalommal

Online
Avatar
Arpi82
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 307
Csatlakozott: 2009.02.08., vas. 21:41
Értékelés: 120

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Arpi82 »

Ma felavattam a Petromax Ft6 Dutch oven-t. Marhapörkölt készült benne, isteni lett. Kényelmesen befér a Weber gömbgrillbe.
IMG_20200524_122326.jpg
IMG_20200524_122326.jpg (4.47 MiB) Megtekintve 3120 alkalommal
Naim Nd5xs2 ---->Naim Supernait 2 ---->Dynaudio Special 25

 

Avatar
Doky
Törzsgárda
Törzsgárda
Hozzászólások: 6942
Csatlakozott: 2007.05.19., szomb. 21:20
Értékelés: 1028
Tartózkodási hely: Dusnok (Bács-Kiskun)

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Doky »

Vinkler írta:
2020.05.10., vas. 08:23
Tegnap este összedobtam egy gyors grillvacsit. A tarja 4 órát pihent a pácban, de így is szuper omlós lett!
Ha jol látom ez a deszka látott már ezt meg azt... :)
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Online
Avatar
Arpi82
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 307
Csatlakozott: 2009.02.08., vas. 21:41
Értékelés: 120

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Arpi82 »

Vinkler írta:
2020.05.10., vas. 08:19
Arpi82 írta:
2020.04.21., kedd 16:39
Tegnapi vacsora; nachos grillen.
IMG_20200420_190634.jpg
Mit raktál bele?
Sima illetve paprikás nachos, vörösbab, póréhagyma, kukorica, californiai paprika kockázva, házi bbq szósz, jalapeno, lime leve, chedar sajt. Előzőleg lesütöttem egy csirkemellet, az is ment bele felkockázva. Így rétegezve az egészet 2x. Indirekten egy kis szilva fával kb. 140 fokon 30-45 perc.
Naim Nd5xs2 ---->Naim Supernait 2 ---->Dynaudio Special 25

 

Online
Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1018
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 262
Tartózkodási hely: Regöly

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »

venomer írta:
2020.05.10., vas. 10:02
De-de.

Az öntöttvas vonalra kattantam rá erőst. Eddig is jelen volt, lát ilyet az ember úton-útfélen, talán még birtokol is a család felmenők okán 1-2 ilyet, de semmi, aztán egyszer csak BAMM, megszövődött a szerelmi szál. Serpenyő, tepsi, dutch oven, kacsasütő. Mázolt, natúr. Műfajában a legjobbnak érzem.

Hogy kikoptak a vasedény szaküzletek! Pedig külön élmény volt ellátogatni.
Bár nem öntöttvas, csak vas de szeretem: https://vasserpenyo.hu/termek/de-buyer- ... sserpenyo/
www.chiliout.hu

Hegel-REL-ATC

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12683
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7375
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Szeretek öntöttvas edényben főzni... :rolleyes:
51965573-797E-4937-8235-B58BC0D6FA9C.jpeg
51965573-797E-4937-8235-B58BC0D6FA9C.jpeg (394.58 KiB) Megtekintve 3257 alkalommal
61A91726-C2AA-4C56-8096-9F734F5FBB7B.jpeg
61A91726-C2AA-4C56-8096-9F734F5FBB7B.jpeg (279.25 KiB) Megtekintve 3257 alkalommal
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
venomer
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1715
Csatlakozott: 2008.08.02., szomb. 14:09
Értékelés: 412

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: venomer »

De-de.

Az öntöttvas vonalra kattantam rá erőst. Eddig is jelen volt, lát ilyet az ember úton-útfélen, talán még birtokol is a család felmenők okán 1-2 ilyet, de semmi, aztán egyszer csak BAMM, megszövődött a szerelmi szál. Serpenyő, tepsi, dutch oven, kacsasütő. Mázolt, natúr. Műfajában a legjobbnak érzem.

Hogy kikoptak a vasedény szaküzletek! Pedig külön élmény volt ellátogatni.

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12683
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 7375
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

venomer írta:
2020.05.10., vas. 08:42
Elmo írta:
2020.05.08., pén. 12:17
szalonnakockákat pirítottam
Leld sok örömöd a késben, még képen is szép. Külön köszi, hogy nem olajon indítottad a szalonnát. Valamiért a magyar főzőcskébe erősen beépült ez az okosság. Nem értettem sosem. A szalonna elindítja magát prímán. Arról nem is beszélve, hogy az olaj előbb füstöl el, azaz ég oda, a zsír meg magasabb hőn is maximum eldisszipál, de nem szenesíti oda magát az edényre.
Ezt nem mondod komolyan, hogy van, aki olajon gyógyítja a szalonnát?! :nonononono:
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
venomer
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1715
Csatlakozott: 2008.08.02., szomb. 14:09
Értékelés: 412

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: venomer »

Elmo írta:
2020.05.08., pén. 12:17
szalonnakockákat pirítottam
Leld sok örömöd a késben, még képen is szép. Külön köszi, hogy nem olajon indítottad a szalonnát. Valamiért a magyar főzőcskébe erősen beépült ez az okosság. Nem értettem sosem. A szalonna elindítja magát prímán. Arról nem is beszélve, hogy az olaj előbb füstöl el, azaz ég oda, a zsír meg magasabb hőn is maximum eldisszipál, de nem szenesíti oda magát az edényre.

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”