Tisztelt Fórumtársak!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
viewtopic.php?f=100&t=199327
Sütés-főzés
Online
Re: Sütés-főzés
Mivel kicsit hideg van a kerti sütésekhez ide merek tenni egy mai tepsis tarját
Kipróbáltunk hozzá egy Penny-ben vett Bordói Szuperior bort (elnézést a magyarításért), ami utána olvasva a net-en egy szimpla no name házasítást jelent. Kajához jó volt, árát bőven megéri, de azért maradunk a szekszárdi Merfelsz pince vörös borainál.
Kipróbáltunk hozzá egy Penny-ben vett Bordói Szuperior bort (elnézést a magyarításért), ami utána olvasva a net-en egy szimpla no name házasítást jelent. Kajához jó volt, árát bőven megéri, de azért maradunk a szekszárdi Merfelsz pince vörös borainál.
Online
Re: Sütés-főzés
Sonkás tészta
A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben megfőzzük.
A sonkát jó éles késsel minél apróbb darabokra vágjuk, hozzáadunk tejfölt, vajat, durvára reszelt sajt felét és pépesre aprítjuk. Ízlés szerint sózzuk, a borsozzuk és beletesszük mustárt.
A sonkamasszát összekeverjük a tésztával.
Egy tepsit vagy egy sütőtálat vajjal kikenünk, eligazítjuk benne a sonkás tésztakeveréket, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal sütőben 40 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben megfőzzük.
A sonkát jó éles késsel minél apróbb darabokra vágjuk, hozzáadunk tejfölt, vajat, durvára reszelt sajt felét és pépesre aprítjuk. Ízlés szerint sózzuk, a borsozzuk és beletesszük mustárt.
A sonkamasszát összekeverjük a tésztával.
Egy tepsit vagy egy sütőtálat vajjal kikenünk, eligazítjuk benne a sonkás tésztakeveréket, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal sütőben 40 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Online
Re: Sütés-főzés
Mai ebéd, ami annak volt köszönhető, hogy reggel megemlítettem az asszonynak: Rég ettünk sonkás tésztát!
Hát ma aztán ettünk! Az egyik kedvencem!
Hát ma aztán ettünk! Az egyik kedvencem!
Online
Re: Sütés-főzés
A kenyér receptet a kovaszlabor blogon találtam itt a link:
https://www.google.hu/amp/s/kovaszlabor ... 3flayout=5
Kell hozzá kovász az is le van írva nem bonyolult.
Sütőben 230 fokon előmelegítettem az öntöttvas lábost, sütőpapírral együtt tettem bele a kenyeret és kb 45 perc alatt lett kész.
Lehet sima lábos is nem muszáj öntöttvas.
Félidőben levettem a fedőt az utolsó 10 percben kivettem a cipót a lábosból, hogy mindenhol szépen megsüljön.
YouTube - on van még videó ; Szabi a pék - kovászos kenyér. Ezt érdemes megnézni nagyon jól bemutatja a teljes folyamatot.
Én Petromax ft6 dutch oven-ben sütöttem.
https://www.google.hu/amp/s/kovaszlabor ... 3flayout=5
Kell hozzá kovász az is le van írva nem bonyolult.
Sütőben 230 fokon előmelegítettem az öntöttvas lábost, sütőpapírral együtt tettem bele a kenyeret és kb 45 perc alatt lett kész.
Lehet sima lábos is nem muszáj öntöttvas.
Félidőben levettem a fedőt az utolsó 10 percben kivettem a cipót a lábosból, hogy mindenhol szépen megsüljön.
YouTube - on van még videó ; Szabi a pék - kovászos kenyér. Ezt érdemes megnézni nagyon jól bemutatja a teljes folyamatot.
Én Petromax ft6 dutch oven-ben sütöttem.
Naim Nd5xs2 ---->Naim Supernait 2 ---->Dynaudio Special 25
Online
Re: Sütés-főzés
Kovászos kenyeret sütöttem öntöttvas lábosban.
- Csatolmányok
-
- IMG_20201101_130448.jpg (2.83 MiB) Megtekintve 2311 alkalommal
Naim Nd5xs2 ---->Naim Supernait 2 ---->Dynaudio Special 25
Online
Re: Sütés-főzés
Rég nem írtam ide, mert a csodás kertes házakban élők, meg végzett szakácsok (Tibor) gusztusos kajáit nehéz felülmúlni. De van máshol is élet. Ma reggel a Pennyben vett a nejem kacsamájat én meg elkóboroltam a bor polc felé és vettem egy Takler 2019 Kékfrankost á 999 Ft.
Resztelt kacsamáj jól megszellőztetett Takler Kékrankossal... mit mondjak, szuper.
Resztelt kacsamáj jól megszellőztetett Takler Kékrankossal... mit mondjak, szuper.
- Tctronic
- Beköltözött
- Hozzászólások: 2523
- Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
- Értékelés: 2323
- Tartózkodási hely: Kistarcsa
Re: Sütés-főzés
Ha augusztus 20.-a akkor bográcsozás. Marhapökölt. Konyhában főtt krumpli uborka saláta +tejföl (szigorúan) a fehérnépnek paradicsomsaláta. Még tíz pec kö neki Egészségetekre.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 862
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 308
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Ez de jól néz ki!
Apu vadász volt, gyerekkoromban a húsfogyasztásunk jelentős része vadhús volt. A vadmalac, vaddisznó nagy kedvenc volt mindig, egyszerűen megsütve - anyu nagyon ért az ilyenekhez :-)
Csorog a nyálam, na...
Apu vadász volt, gyerekkoromban a húsfogyasztásunk jelentős része vadhús volt. A vadmalac, vaddisznó nagy kedvenc volt mindig, egyszerűen megsütve - anyu nagyon ért az ilyenekhez :-)
Csorog a nyálam, na...
-
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 586
- Csatlakozott: 2010.12.23., csüt. 22:20
- Értékelés: 455
- Tartózkodási hely: Pest megye
Re: Sütés-főzés
Vargánya a kedvenc..
a kukta jutalma: vadmalac szűzpecsenye vargányával.
Készült mellé, vadmalac pörkölt is
a kukta jutalma: vadmalac szűzpecsenye vargányával.
Készült mellé, vadmalac pörkölt is
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12683
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7375
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Nyilván más íze lesz az ételnek, he nem érintkezik a fémmel ld. Zománcos, vs hagyományos bogrács. A zománcra vigyázni kell, mert elég könnyen le tud pattanni, ettől függetlenül használható az is.AAttila írta: ↑2020.06.23., kedd 00:12Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Vennék pár új öntöttvas serpenyőt,lábast. Viszont a feleségem piros zománcos öntöttvas cuccokat szeretne. Még nem volt ilyenünk. Van valami negatív különbség a "normál" öntöttvashoz képest? Vagy csak annyi,hogy jobban kell vigyázni a zománc miatt? Gondolom másképpen tapad a zománc felület Én inkább hajlanék a hagyományos felé
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
Re: Sütés-főzés
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Vennék pár új öntöttvas serpenyőt,lábast. Viszont a feleségem piros zománcos öntöttvas cuccokat szeretne. Még nem volt ilyenünk. Van valami negatív különbség a "normál" öntöttvashoz képest? Vagy csak annyi,hogy jobban kell vigyázni a zománc miatt? Gondolom másképpen tapad a zománc felület Én inkább hajlanék a hagyományos felé
Vennék pár új öntöttvas serpenyőt,lábast. Viszont a feleségem piros zománcos öntöttvas cuccokat szeretne. Még nem volt ilyenünk. Van valami negatív különbség a "normál" öntöttvashoz képest? Vagy csak annyi,hogy jobban kell vigyázni a zománc miatt? Gondolom másképpen tapad a zománc felület Én inkább hajlanék a hagyományos felé
- halfej1980
- Nincs visszaút
- Hozzászólások: 205
- Csatlakozott: 2017.12.12., kedd 17:08
- Értékelés: 18
Re: Sütés-főzés
Koszonom. Teszek egy probat, ha nem valik be, akkor nem nagyon marad mas mint UK-bol hozatok:)))Vinkler írta: ↑2020.06.13., szomb. 21:06Én most a black rock charcoal-tól rendeltem 4 zsákkal. Szép egyenletesen izzik, nem a legtovább, de teljesen jól használható és az ára is rendben van.halfej1980 írta: ↑2020.06.13., szomb. 20:49Sziasztok. Latom megy itt a sutes-fozes. Olyan kerdesem lenne, hogy tud valaki itthon jo faszenet? Probaltam a praktikereset, meg benzinkuton is vettem mar, tuzepen, de nem vagyok elegedett veluk. Nem igazan izzanak jol, kialszik stb. UK-ban nagyon jok vannak, ott begyujtottam es szepen egyenletesen parazslik. Sokszor meg reggel is meleg volt, es hofeherre egett el. Ezzel szemben amit itthon veszek, legtobb esetben ujra kell gyujtanom parszor stb. Szoval szivesen vennem, ha valaklinek van bevalt:) Koszonom.
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12683
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7375
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Én most a black rock charcoal-tól rendeltem 4 zsákkal. Szép egyenletesen izzik, nem a legtovább, de teljesen jól használható és az ára is rendben van.halfej1980 írta: ↑2020.06.13., szomb. 20:49Sziasztok. Latom megy itt a sutes-fozes. Olyan kerdesem lenne, hogy tud valaki itthon jo faszenet? Probaltam a praktikereset, meg benzinkuton is vettem mar, tuzepen, de nem vagyok elegedett veluk. Nem igazan izzanak jol, kialszik stb. UK-ban nagyon jok vannak, ott begyujtottam es szepen egyenletesen parazslik. Sokszor meg reggel is meleg volt, es hofeherre egett el. Ezzel szemben amit itthon veszek, legtobb esetben ujra kell gyujtanom parszor stb. Szoval szivesen vennem, ha valaklinek van bevalt:) Koszonom.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- halfej1980
- Nincs visszaút
- Hozzászólások: 205
- Csatlakozott: 2017.12.12., kedd 17:08
- Értékelés: 18
Re: Sütés-főzés
Sziasztok. Latom megy itt a sutes-fozes. Olyan kerdesem lenne, hogy tud valaki itthon jo faszenet? Probaltam a praktikereset, meg benzinkuton is vettem mar, tuzepen, de nem vagyok elegedett veluk. Nem igazan izzanak jol, kialszik stb. UK-ban nagyon jok vannak, ott begyujtottam es szepen egyenletesen parazslik. Sokszor meg reggel is meleg volt, es hofeherre egett el. Ezzel szemben amit itthon veszek, legtobb esetben ujra kell gyujtanom parszor stb. Szoval szivesen vennem, ha valaklinek van bevalt:) Koszonom.
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12683
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7375
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Karaj.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
A civilizációs betegségek és táplálkozás közötti összefüggéseket kutatva kb. egy éve rábukkantam egy érdekes videóra mely a kenyérre volt kihegyezve, - "mindennapi kenyerünk" címmel - mely azonnal meghatározó lett számomra. A videó hatására nagyjából egy évig vásároltam a kovászos kenyeret ami valószínűleg csak kovászolt kenyér volt. Pár hete viszont Szabi a pék youtube csatorna segítségével magam készítem a tradícionális kovászos kenyeret. Számomra nagy kihívás volt, mivel városi gyerek vagyok és nincs érzékem az ilyesmihez.
Buzdítok mindenkit, hogy süssön kovászos kenyeret! Megéri a vesződést amivel jár...
Buzdítok mindenkit, hogy süssön kovászos kenyeret! Megéri a vesződést amivel jár...
- Csatolmányok
-
- 20200524_181809.jpg (2.46 MiB) Megtekintve 3087 alkalommal
-
- 20200601_180810.jpg (2.69 MiB) Megtekintve 3087 alkalommal
-
- 20200524_171358.jpg (2.67 MiB) Megtekintve 3087 alkalommal
Online
Re: Sütés-főzés
Ma felavattam a Petromax Ft6 Dutch oven-t. Marhapörkölt készült benne, isteni lett. Kényelmesen befér a Weber gömbgrillbe.
Naim Nd5xs2 ---->Naim Supernait 2 ---->Dynaudio Special 25
- Doky
- Törzsgárda
- Hozzászólások: 6942
- Csatlakozott: 2007.05.19., szomb. 21:20
- Értékelés: 1028
- Tartózkodási hely: Dusnok (Bács-Kiskun)
Re: Sütés-főzés
Ha jol látom ez a deszka látott már ezt meg azt... :)
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Online
Re: Sütés-főzés
Sima illetve paprikás nachos, vörösbab, póréhagyma, kukorica, californiai paprika kockázva, házi bbq szósz, jalapeno, lime leve, chedar sajt. Előzőleg lesütöttem egy csirkemellet, az is ment bele felkockázva. Így rétegezve az egészet 2x. Indirekten egy kis szilva fával kb. 140 fokon 30-45 perc.
Naim Nd5xs2 ---->Naim Supernait 2 ---->Dynaudio Special 25
Online
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1018
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 262
- Tartózkodási hely: Regöly
Re: Sütés-főzés
Bár nem öntöttvas, csak vas de szeretem: https://vasserpenyo.hu/termek/de-buyer- ... sserpenyo/venomer írta: ↑2020.05.10., vas. 10:02De-de.
Az öntöttvas vonalra kattantam rá erőst. Eddig is jelen volt, lát ilyet az ember úton-útfélen, talán még birtokol is a család felmenők okán 1-2 ilyet, de semmi, aztán egyszer csak BAMM, megszövődött a szerelmi szál. Serpenyő, tepsi, dutch oven, kacsasütő. Mázolt, natúr. Műfajában a legjobbnak érzem.
Hogy kikoptak a vasedény szaküzletek! Pedig külön élmény volt ellátogatni.
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12683
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7375
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Szeretek öntöttvas edényben főzni...
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
De-de.
Az öntöttvas vonalra kattantam rá erőst. Eddig is jelen volt, lát ilyet az ember úton-útfélen, talán még birtokol is a család felmenők okán 1-2 ilyet, de semmi, aztán egyszer csak BAMM, megszövődött a szerelmi szál. Serpenyő, tepsi, dutch oven, kacsasütő. Mázolt, natúr. Műfajában a legjobbnak érzem.
Hogy kikoptak a vasedény szaküzletek! Pedig külön élmény volt ellátogatni.
Az öntöttvas vonalra kattantam rá erőst. Eddig is jelen volt, lát ilyet az ember úton-útfélen, talán még birtokol is a család felmenők okán 1-2 ilyet, de semmi, aztán egyszer csak BAMM, megszövődött a szerelmi szál. Serpenyő, tepsi, dutch oven, kacsasütő. Mázolt, natúr. Műfajában a legjobbnak érzem.
Hogy kikoptak a vasedény szaküzletek! Pedig külön élmény volt ellátogatni.
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 12683
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 7375
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Ezt nem mondod komolyan, hogy van, aki olajon gyógyítja a szalonnát?!venomer írta: ↑2020.05.10., vas. 08:42Leld sok örömöd a késben, még képen is szép. Külön köszi, hogy nem olajon indítottad a szalonnát. Valamiért a magyar főzőcskébe erősen beépült ez az okosság. Nem értettem sosem. A szalonna elindítja magát prímán. Arról nem is beszélve, hogy az olaj előbb füstöl el, azaz ég oda, a zsír meg magasabb hőn is maximum eldisszipál, de nem szenesíti oda magát az edényre.
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Leld sok örömöd a késben, még képen is szép. Külön köszi, hogy nem olajon indítottad a szalonnát. Valamiért a magyar főzőcskébe erősen beépült ez az okosság. Nem értettem sosem. A szalonna elindítja magát prímán. Arról nem is beszélve, hogy az olaj előbb füstöl el, azaz ég oda, a zsír meg magasabb hőn is maximum eldisszipál, de nem szenesíti oda magát az edényre.