trane írta: ↑2020.07.24., pén. 18:04
zoli73 írta: ↑2020.07.24., pén. 17:52
trane írta: ↑2020.07.24., pén. 17:06
én pedig évekig hallgattam T50-eket Nait3-mal
Én nem kérdőjeleztem meg, hogy mit hallottál, és mit nem, csak annyit szerettem volna közölni, hogy az én tapasztalataim alapján a ProAc sugárzók nem alkalmasak a keményebb(metál, elektronikus, stb.) műfajok hiteles megszólaltatására. Minden másra igen.
...
a haverom ProAc 2.5-ösei pedig mikor
rendes erősítést kaptak, tényleg megtáltosodtak

- és ő kizárólag roKKKot hallgat
Félre ne értsd, ez részemről nem egy keresztes háború, a ProAc sugárzók ellen.
Az én 2.5-öseim is megkapták a kellő meghajtást. Jónéhány erősítővel meghallgattam/tuk, olyan összeállításban is, ahol messze a leggyengébb láncszem volt, kilógott lefelé, de nagyon.
Mindenhol kitett magáért, transzparens, levegős, élettel teli, csak az a fránya mélytartomány...
Kiterjedt, nagyon mélyre megy, mélyebbre, mint amire a membrán és a dobozméret indokolná, csak a karaktere, intenzitása, bőven hagy kivetnivalót maga után.
A basszus abszolút nincs egyensúlyban a hangkép többi elemével, puha, hömpölygő, elomló, a mélytartomány. Jelentős hiányérzetet hagy e tekintetben.
Hiányzik belőle, a feszesség, keménység, és ez a keményebb stílusokhoz elengedhetetlen.
Onnantól kezdve, hogy ezt a karakterét kiismertem, már csak ezt hallottam, és nagyon zavaró volt, a folyamatos hiányérzet. Ezen kívűl amit hallottam ProAc-okat, kicsit különbözőek voltak ugyan, de ez a karakter mindre jellemző volt, mindből hiányzott a keménység, a feszes, ütős basszus, helyette csak huppogó, terjengős, hömpölygős mélytartományt produkált mind, amit hallottam.
Ez klasszikus zenében vagy jazz-ben, nem olyan nagy hátrány, de a rock, a metál, az elektronikus zenékhez ez alapvető lenne.
Véleményem szerint a ProAc-ok, (úgy, mint a legtöbb hangsugárzó) nem műfaj függetlenek, de ettől még jók, és szerethetőek, de a tökélettességet nem szabad elvárni tőlük.
De ezzel részemről elengedve a téma, ez itt amúgy is off.
Analóg: Alphason solo, Linn Akito, Benz-Micro ACE L, Silver Cord Plus, Hiraga headamp, ARC"By fpalotás", Heed Orbit 2
Digitális: Audiomeca Mephisto, Benchmark dac 1
Rádió: Philips FT-950
Erősítő: Etalon + Conrad Johnson MF 2250
Hangsugárzó: JBL Ti 5000,
Kábelek: Kimber Hero, DIY