Figyelem: a szabályzat 6.8.3.1 - es pontja alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.

Lemezek, zenék

Moderátor: cables

Online
Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4146
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Lemezek, zenék

Hozzászólás Szerző: cables »

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY szervezésében a Budapest Jazz Clubban

2020. SZEPTEMBER 25-én, PÉNTEKEN 20.00 órai KEZDETTEL az

ELEK ISTVÁN QUARTET játszik VEININGER KRISTÓF szaxofonos vendégművésszel.

A szaxofonos ELEK ISTVÁN négy évtizedes pályája során számos zenekar szólistája volt, de saját neve alatt csak 2015 elején debütált kvartettje, amely aztán nagy sikerrel szerepelt az év folyamán a fővárosban és vidéken egyaránt. A négyes minden tagja a műfaj legjobbjai közül került ki. Az együttes vezetője a nádfúvós hangszerek egész arzenálját szólaltatja meg: főként tenorszaxofonon játszik, de nem idegen számára a klarinét, az alt-, a szoprán- és a baritonszaxofon sem. WEISZ GÁBOR remek zongorajátéka mindig elbűvöli a hallgatóságot, a ritmushátteret pedig a bőgős MOLNÁR PÉTER (aki a Group ’N’ Swing együttesben is szerepel) és a legkeresettebb dobosok egyike, CSEH BALÁZS biztosítja. Műsoruk a mainstream jazz iskolapéldája, közkedvelt sztenderdek, a Nagy Amerikai Daloskönyv örökzöld darabjai, olyan nagy amerikai komponisták „jazzslágerei”, mint Duke Ellington, Cole Porter vagy Richard Rodgers, de az olyan nagy jazz zenészek ugyancsak sztenderdekké nemesült szerzeményeit is szívesen játsszák, mint Kenny Barron, Joe Henderson vagy Joe Zawinul.

A zenekarvezető Elek István hívta meg erre a koncertre tanítványát, a kirobbanóan tehetséges szaxofonos VEININGER KRISTÓFOT

Belépőjegy: 1800 forint

A BJC CÍME: BP.XIII. HOLLÁN ERNŐ U. 7.

Online
Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4146
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Lemezek, zenék

Hozzászólás Szerző: cables »

Idén is lesz Érdi Jazz Fesztivál!
szeptember 11. és 13.
Nagy öröm, hogy az Érdi Jazz Fesztivál(ka)-t idén is meg tudja rendezni az Érdi Médiacentrum. Rengeteg változat volt, kik léphetnek fel, ha egyáltalán felléphetnek február óta, főleg június és augusztus között változott folyamatosan a program. Végülis három hete megkaptuk az engedélyt a megrendezésre a várostól. Sajnos a 6 napos fesztivál idén csak 2 napos lett, bár próbáltunk támogatást kérni kisebb és nagyobb érdi cégektől, de ez sajnos idén is kudarcba fulladt, ennek még nincs meg a hagyománya Érden.

Idén a fellépő zenekaroknak is köszönhető, hogy ilyen jó műsorral tudja megrendezni az Érdi Médiacentrum a fesztivált.

A szabadtéri helyszínen minden óvintézkedést megteszünk, hogy biztonságos legyen a részvétel. Nyitva lesz a Magyar Földrajzi Múzeum, de több helyre is kiteszünk kézfertőtlenítőket, valamint lázmérés lesz.

A székeket távolabb tesszük egymástól, így csak 150 férőhelyre lehet majd jegyet vásárolni. Lehet támogatójegyet is vásárolni, ezek az első 3 sorba érvényesek.

Kérjük, időben vásárolják meg jegyeiket, nehogy elfogyjon péntekre, és hogy ne a helyszínen kelljen kiállítani az online számlákat. Jeggyel lehet használni a Múzeum Budai úti bejáratát, aki a helyszínen szeretné megvenni a jegyét, ők a Főtérről fognak tudni bejönni.

A jazzfesztivál programjában 4 fantasztikus zenekar lép fel. Ketten a legnagyobb hazai zenekarok között vannak.

A Modern Art Orchestra 19 zenésszel lép fel a színpadon és körülötte szeptember 11-én pénteken. A big band azzal a Bartók-átdolgozással érkezik, ami Fonogram- és Artisjus-díjat kapott 2018-ban, és csak nagyon ritkán hallható.
Előttük a zenekar bőgősének, Bögöthy Ádám triója debütál nálunk, ugyancsak nem mindennapi felállással, Szaniszló Richárd vibrafonozni fog, Mester Dániel pedig szaxofonozni.

Másnap sajnos kimarad, mert a helyi étterem lezárta a helyet.

Vasárnap, szeptember 13-án idén is új jazz stílus, a ragtime kerül bemutatásra. A 40 éves Budapest Ragtime Band szórakoztató jazz-zenével készül.

Előttük idén is lehetőségük lesz a kiemelten tehetséges egyetemistáknak a Zeneakadémiáról bemutatkozni. Idén a Varga Dávid énekes nevével jelzett quintet lép fel, aki Quincy Jones születésnapján is énekelt. A zenekarban idén végzett fiatalok közül többen is már nevet szereztek maguknak, a zongorista Farkas Zsolt a Snétberger Tehetségközpontban tanult, most már Szőke Niki csapatában tag. Ketten pedig már jártak nálunk két éve és tavaly, a dobos Márkosi András és a szaxofonos tehetség, Oláh Kálmán Jr. A formáció Tony Bennett, George Benson számokat is hoz Érdre.

Napi belépő 1000.- Ft, kétnapos támogató jegy: 5000.-Ft

A támogatói jegyek korlátozott számban vásárolhatók, és az első 3 sorba szólnak, ahol a számozott székek távolabb helyezkednek el egymástól. Azok, akik elővételben vásárolják meg belépőjüket, szabadon választhatnak a rendelkezésre álló ülőhelyek közül.

A helyszínen megváltott jegyeket érkezési sorrendben tudjuk biztosítani.
Jegyvásárlás: erdijazzfesztival@erdmediacentrum.hu

Kérjük, hogy egymás védelme érdekében a koncertek alatt viseljenek maszkot!

https://www.facebook.com/events/765102624282284/

https://www.facebook.com/events/808942462976793/

Szeptember 11. péntek, 17.30
Bögöthy Trió: Bögöthy Ádám - bőgő, Szaniszló Richárd - vibrafon, Mester Dániel – szaxofon
Modern Art Orchestra

Szeptember 13. vasárnap, 17.30
Varga Dávid Quintet: Varga Dávid - ének, Farkas Zsolt - zongora, Oláh Kálmán Jr. - szaxofon, Siklai István - bőgő, Márkosi András – dob
Budapest Ragtime Band feat. Varga Dávid

Sok szeretettel várjuk!
Remélem, idén is találkozunk!

Irk Réka
fesztiválmenedzser

Online
Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4146
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Lemezek, zenék

Hozzászólás Szerző: cables »

Egy fantasztikus lélekemelő blues egy fehér gitárostól...

Snowy White.jpg
Snowy White.jpg (6.5 KiB) Megtekintve 1473 alkalommal

https://www.youtube.com/watch?v=2RM0taAoCgM

Online
Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4146
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Lemezek, zenék

Hozzászólás Szerző: cables »

Jazz újdonságok a tengeren túlról


Van néhány USA jazz kiadó, amely kifejezetten a fiatal, pályakezdő zenészek lemezeivel foglalkozik.
A egyik ilyen lemezkiadó a Brooklyn-ban működő Tone Rogue Records (http://www.toneroguerecords.com/), amely mások mellett Kurt Rosenwinkel, Eric Harland, Matt Wilson, Aaron Parks, Gilad Hekselman, Dayna Stephens, Noah Preminger lemezeinek gondozását vállalta fel.

Egy érdekes lemez újdonságuk Ricardo Grilli 1962 címet viseli. Az érdekes cím választás háttere, hogy miként Grilli megelőző lemeze 1954 az édesapja születési éve, úgy ez a lemez az édesanyja születési évére utal. A zeneszerző/gitáros Grilli mindkét lemezén a múlt és a jelen, vagy talán a jövő történéseire reagál a zene nyelvén. Ha utazásnak tekintjük a két lemezre komponált zenéket, az 1954 kicsit a fellegekbe repíti a hallgatót, míg a melankolikusabb 1962 visszaviszi a földre, ahol nem minden olyan szép és emelkedett.

Grilli_1954.jpg
Grilli_1954.jpg (34.02 KiB) Megtekintve 1563 alkalommal
Grilli_1962.jpg
Grilli_1962.jpg (40.44 KiB) Megtekintve 1563 alkalommal

Egy másik érdekes lemezkiadó a Párizsban működő French Paradox (https://www.french-paradox.paris/), amelynek legújabb albuma a zeneszerző/dobos Raphaël Pannier első albuma, amely a Faune címet viseli. Ez egy kiváló hangminőségű, igen érdekes lemez, amely magán viseli a zenei rendező Miguel Zénon hatását. A Puerto Ricói szaxofonos nemcsak zenei mentora Panniernek, hanem fontos szerepe volt abban, hogy a fiatal dobos megtalálja a zenei összhangot a lemezen elhangzó saját szerzemények, a francia klasszikus zenei és az amerikai jazz standard-ek között.

French_Paradox_logo.jpg
French_Paradox_logo.jpg (4.85 KiB) Megtekintve 1563 alkalommal
Pannier_Cover.jpg
Pannier_Cover.jpg (58.58 KiB) Megtekintve 1563 alkalommal

Online
Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4146
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Lemezek, zenék

Hozzászólás Szerző: cables »

Tudom sokan nem értenek egyet ezzel, de számomra a zene igazi formáját a lemezek jelentik. A kedvenc zenéimre lemezek formájában gondolok, tudom hol vannak a polcon, vagy a szekrényben és tudom hogy fognak megszólalni az én rendszeremben.

Egyre többen PC audió rendszereken hallgatnak zenét, nekem ezzel két problémám van. Egyrészt nem lenne időm a PC rendszerek folyamatosan változó szoftver és hardver fejlesztéseit követni, másrészt nekem nem kell "minden zene", elég, amit szeretek, amit a lemezeimen meg tudok bármikor hallgatni.

Aztán van még egy oka a lemez imádatomnak. Nagyon szerencsés vagyok, mert szinte folyamatosan kapok lemezeket több kiadótól, többek között amerika egyik legnyitottabb, legváltozatosabb programú lemezkiadójától, az Origin/OA2 Records-tól (https://originarts.com/).

Ime néhány új lemezük:

2020julynewreleases.jpg
2020julynewreleases.jpg (166.21 KiB) Megtekintve 1591 alkalommal

Online
Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4146
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Lemezek, zenék

Hozzászólás Szerző: cables »

Portrait Session.jpg
Portrait Session.jpg (69.39 KiB) Megtekintve 1586 alkalommal
Tér-Zene: ingyenes koncertek

https://www.parlament.hu/web/orszaghaz/ ... ear=2020-7

Online
Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4146
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Lemezek, zenék

Hozzászólás Szerző: cables »

Audiofil album újdonságok

Gondolkodtam a címen, mert azok a kiadók, amelyeknek a lemezeiről szó lesz alább nem audiós köröknek szánt referencia lemezeket készítenek, a zenei tartalom egyértelműen fontosabb számukra, mint a hangzás, viszont nagy gondot fordítanak a felvételekre.

Ez egy kis válogatás az utóbbi hetekben hozzám került CD újdonságokból. Sok CD lemezt kapok még manapság is lemezkiadóktól, de már kezd elterjedni a WAV formátumú minták küldése, azokból egyre több érkezik.
Dán folk lemezek. Erling Olsen és cége a GO’ Danish Folk Music (http://www.gofolk.dk/) 1997 óta ad ki folk lemezeket. Egyik új kiadványuk a Pernambuk, amelyen a kiváló hegedűs/zeneszerző Kristine Heebøll és Timo Alakotila zongoraművész nagyon egyedi hangzású kettőse hallható. A folk zene, a régi népek zenéje, amit nagyon nem könnyű új, modern irányba terelve művelni, de ez a két kiváló művész sikerrel oldja meg ezt a nehéz feladatot.

Egy másik folk újdonság a Fiolministeriet Et nyt Liv (Egy új élet) című lemeze. Ezt bátran merem ajánlani akár rendszer teszteléshez is, mert nagyon szól. Az együttest a borító kép alapján három nagyon vagány fiatal hölgy alkotja. A lemezen a legrégebbi dán folk dallamok, főként dalok saját szerzeményekkel keverve hangzanak fel és ha belefeledkezünk a zenéjükbe csak úgy repül az idő.

Északról, de egy másik műfaj egy másik országból. A norvég Kirkelig kiadó LP formátumú lemezén "Ballads and Blues from the 20s Vol 1" a kiváló blues zenész Knut Reiersrud 6 saját szerzeményben mesél a mai világról. Hogy mennyire mai ez a zene, azt semmi sem igazolja jobban, mint a tény, hogy a felvételkor a zenészek egymástól 2 m távolságban ülve játszottak és énekeltek, szóval ez egy igazi Covid zeneszám.

Végül még egy LP kiadványról, egy nemzetközi együtt működésről adnék hírt. A francia szaxofon művész Stéphane Spira Improkofiev című albumán egy kiváló olasz zongoraművész Giovanni Mirabassi a partner. A lemez címe elárulja, hogy a stílus improvizatív jazz valamint, hogy a zene, a szerzemények Szergej Prokofjev zenéjéhez kapcsolódnak. Spira figyelmét 15 éve hívták fel az első Hegedűversenyre. Azóta is nagy hatással van rá a csodálatos melódia, ennek köszönhető ez a különleges album, amely a komolyzene és a jazz egymásra hatásának kiváló példája.

albumok.jpg
albumok.jpg (34.78 KiB) Megtekintve 1683 alkalommal

Online
Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4146
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Lemezek, zenék

Hozzászólás Szerző: cables »

Egy csodálatos koncert felvétel

DireStraits.jpg
DireStraits.jpg (60.15 KiB) Megtekintve 1943 alkalommal

Online
Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4146
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Lemezek, zenék

Hozzászólás Szerző: cables »

Egy most megjelent jazz CD-ről
Keith Oxman: Two Cigarettes In The Dark


Oxman.jpg
Oxman.jpg (42.75 KiB) Megtekintve 1936 alkalommal

Ez a cím már önmagában nosztalgikus. Gyerek koromban a filmekben még szinte kötelező jelleggel dohányoztak a sztárok, gondolom a dohány gyárak fizettek is érte, persze ma már ez nem sikk. Sikk viszont a lassú, hangulatos jazz zene , mint a veterán szaxofonos Keith Oxman új albuma. Az 1983-ban alapított Capri lemezkiadónál megjelent lemezen nem nagy nevek játszanak, hanem egy profi, egymást nagyon jól ismerő igazi csapat. A hangszerelés egyediségét a a két tenor szaxofon hang adja, Oxman mellett Houston Person kiérlelt, lágy hangvételű tenor játékára is érdemes figyelni. Kitűnő a ritmus szekció is, Jeff Jenkins zongora játéka mellett Ken Walker bőgőn játszik és Paul Romaine ül a doboknál. Két számban énekel Annette Murrell akinek finom éneke tökéletesen illik a CD hangulatába.

Ha valamit kell írnom befejezésnek, akkor azt mindanám, hogy ezt a lemezt nem szabad kihagyni, annyira jó!

Online
Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4146
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Lemezek, zenék

Hozzászólás Szerző: cables »

Mottónk: "Mindig a próba. Mindig a bukás. Sebaj. Kezdd újra. Bukj újra. Bukj jobban. – Samuel Beckett

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY – MOTTÓJÁHOZ HÍVEN – ÚJABB LÁTVÁNYOS BUKÁSRA KÉSZÜL
2020. ÁPRILIS 1-ÉN (nem vicc!), SZERDA ESTE 9 ÓRAKOR.
ÚJRA MEGPRÓBÁLJUK ÉLŐBEN KÖZVETÍTENI LIANE CARROLL KARANTÉNKONCERTJÉT.

Caroll.jpg
Caroll.jpg (51.6 KiB) Megtekintve 1951 alkalommal

Ez most csak 45 perc lesz, viszont elvileg már minden adott, ahogy ez az egy héttel ezelőtti videókból is kiderül. Persze a részletekben rejlő ördög sosem alszik. Várunk újra minden jazzkedvelőt 21 órakor a Harmónia Jazzműhely Facebook oldalán. Reméljük jobban bukunk!

Online
Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4146
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Lemezek, zenék

Hozzászólás Szerző: cables »

Mitől avantgárd egy jazz lemez?

Az Intakt jazz lemezkiadó újdonságába volt alkalmam belehallgatni ma délután. Az Inside Rhytmic Falls lemez a kubai születésű zongoraművész Aruán Ortiz régi vágyálmát valósítja meg: Készíteni egy olyan lemezt, amely visszaadja a hétköznapi kubai élet hangulatát egy avantgárd jazz zenész gondolati szűrőjén keresztül. Ortiz életének első 23 évét Santiago de Cubában töltötte és máig élénken él benne a kubai ritmus és dallamvilág.

A avantgárd művészet nem az élmények sablonos visszaadása, hanem az élmények mögött rejlő gondolati tartalmak érzékeltetése. Pontosan ez érezhető ennek a lemeznek a zenéjét hallgatva. A komolyzenei képzettségű, Bartók, Sztravinszkij és Ligeti zenéjét jól ismerő zeneszerző ebben a lemezben izgalmas elegyét adja ennek a két igen eltérő kultúrának. A lemez mind a tíz száma Ortiz szerzeménye, ennek ellenére, vagy talán éppen ezért minden szám más és más hangulatot idéz, rendkívül izgalmas élménnyé téve a lemez meghallgatását.

Nem tudom milyen szerepe van a jelenlegi visszafogott életnek abban, hogy jobban szólnak a zenék, de az utóbbi időben ez már a sokadik lemez, amely szokatlan dinamikával és hangszer hűséggel szólal meg az én rendszeremben.

Aruán_Ortiz.jpg
Aruán_Ortiz.jpg (52.16 KiB) Megtekintve 1994 alkalommal

Online
Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4146
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Lemezek, zenék

Hozzászólás Szerző: cables »

Hát ez a CD nem hiszem, hogy bárkinek is meglenne. Talán még az Internetre se rakták fel, pedig nagyon jól szól és a zene is kiváló. Egy kis, egyszemélyes magán stúdióban készült, két utcazenész külsejű előadó játszik rajta, de azért a dologhoz hozzátartozik, hogy a harmonikás Paul Orta a Hohner harmonikagyár sponzorált művésze. Én a kiadótól kaptam a CDt és ha valami új kábelt akartam tesztelni hát elő szoktam venni. Nyers, polírozatlan blues zene.

http://www.great-recordings.com/Paul_Orta.htm

Orta.jpg
Orta.jpg (151.5 KiB) Megtekintve 2009 alkalommal

Online
Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4146
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Lemezek, zenék

Hozzászólás Szerző: cables »

Most hallgassunk jó zenéket!
Leállt szinte teljesen az élet és valamiért most nagyon jól szólnak az audió rendszerek. Nem nagyon érthető ez, mert nyilván mindenki otthon van és használja az elektronikus készülékeket, tehát a lakások hálózatán van zajforrás bőven, de mégis ez van.

Szóval jól lehet hallgatni zenéket és idő is van rá. Felteszek néhány nem túl ismert CD-ről adatokat. Nagyon jó hangú lemezek, érdemes rájuk hallgatni jó minőségben (Internet)

Az első egy amerikai zenész és studió vezető Joe Weed lemeze. Un-pluged, akusztikus felvételek brilliáns hangszerelés, virtúóz zenészek. Weed is kiadta az albumot, nekem a TopMusic ujra-maszterelt, 24k Gold Disc 583 sorszámú lemeze van meg. Élmény a zene, élmény a minőség.

https://www.youtube.com/watch?v=h16GSlMEPSY

Vultures.jpeg
Vultures.jpeg (117.96 KiB) Megtekintve 1983 alkalommal

Online
Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4146
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Lemezek, zenék

Hozzászólás Szerző: cables »

Gondolatok egy hír kapcsán

Tiszta a víz a Velencei lagunákban. Látszanak a halak a vízben, a vizi madarak is kezdenek visszatérni. A vírus veszély miatt lezárt városba kezd visszaköltözni a természet.

Pár éve egy szlovén társasút programjaként voltam a Velencei Karneválon. Egy rémálom volt ez az egynapos kirándulás. A környező kikötőkből zsúfolásig telt vizibuszok öntik az ember tömeget a városba, lépni nem lehet az utcákon, fárasztó zaj, kiabáló, ernyőjüket lengető idegetvezetők, megtelt éttermek. A csendesebb külső részen találtunk egy éttermet, ahol megengedték, hogy várjunk, amig felszabadul egy asztal. A visszaút volt a legborzalmasabb. Jó másfél órát vártunk, amig a minket szállító vizibusz be tudott állni a kikötőhelyre. Végig állni kellett a vissza hajó út alatt...

Most azt írják, hogy ha visszatér az élet a vírus veszély után, korlátozni fogják a látogatók számát. Nagyon jó lesz, csak sikerüljön is betartani. Mert Velence és a tenger, aminek a partjára épült gyönyörű.

Egy ideillő szám Charles Trenet szerzeménye "A tenger" egy szép jazz feldolgozásban. Érdemes végig hallgatni...


https://www.youtube.com/watch?v=uvtj8yi3B_8

Aquino.jpg
Aquino.jpg (49.03 KiB) Megtekintve 1966 alkalommal

Online
Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4146
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Lemezek, zenék

Hozzászólás Szerző: cables »

Egy csodás hangú új jazz lemezről

Nem ismerem Falkner Evans eddig megjelent négy lemezét. Azt is csak az albumhoz mellékelt Press sheet-ből tudom, hogy az első három lemezen csak a saját zongora-triójával játszik és csak a 2011-ben megjelent The Point of the Moon albumon bővült a zenészek sora szaxofonnal és trombitával. Ez az új album is beleillik a trendbe, ezen kis túlzással már egy All-star Band hallható rendkívül igényesen készült felvételeken. A Marbles lemezen hallható számok egy kivétellel Falkner szerzeményei. A kivétel az utolsó szám, Duke Ellington Things Ain't What They Used To Be című száma. Azoknak ajánlanám a lemezt, akik kényesek a jó hangzásra és szeretik a dinamikus fúvós jazzt.

Marbles.jpg
Marbles.jpg (36.91 KiB) Megtekintve 1973 alkalommal

Online
Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4146
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Lemezek, zenék

Hozzászólás Szerző: cables »

V4jazz.jpg
V4jazz.jpg (41.02 KiB) Megtekintve 1971 alkalommal

V4 Jazz Fest 1. nap - Kamila Drabek Tercet (PL)
2020.03.04. 20:00 (szerda)
Ingyenes

V4 Jazz Fest 2. nap - AghaRTA Band (CZ)
2020.03.05. 20:00 (csütörtök)
Ingyenes

V4 Jazz Fest 3. nap - Nothing But Swing (SK)
2020.03.06. 20:00 (péntek)
Ingyenes

V4 Jazz Fest 4. nap - Oláh Krisztián Quartet - At the Back of My Mind lemezbemutató
2020.03.07. 20:00 (szombat)
Ingyenes

Online
Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4146
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Lemezek, zenék

Hozzászólás Szerző: cables »

Kedves jazzkedvelők!

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban

2020. FEBRUÁR 25-én KEDDEN, 20.00 órai KEZDETTEL TARTJA MEG IDEI ELSŐ JAZZ-CSILLAGVIZSGÁLÓját

EZ ALKALOMMAL ÖT RAGYOGÓ, FIATAL ÉNEKESNŐT FOGUNK BEMUTATNI A LISZT FERENC ZENEMŰVÉSZETI EGYETEM TANÁRA, LAKATOS ÁGNES AJÁNLÁSÁRA.
KONCZ KRISZTA,
LAKATOS GABRIELLA,
BAKOS BETTINA,
CAUSSANEL IZABELLA és
CASTAGNO CLAUDIA

hangjában gyönyörködhet aznap este a nagyérdemű. A ritmus szekciót

KAPOLCSI SZABÓ LEVENTE - zongora
SZERECEÁN TIHAMÉR – basszusgitár és
MAJSAI ROLAND – dob

alkotja

Aki nem sznob, nem csak a már bevezetett nagy nevekre utazik, itt olyan zenészeket hallhat, kiknek koncertjeire néhány even belül a jazz kedvelők tódulni fognak.

A BELÉPÉS INGYENES!

A BJC CÍME: BP.XIII. HOLLÁN ERNŐ U. 7.

Online
Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4146
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Lemezek, zenék

Hozzászólás Szerző: cables »

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY szervezésében a Budapest Jazz Clubban

2020.FEBRUÁR 14-én, PÉNTEKEN A SZERELMESEK NAPJÁN

20.00 órai KEZDETTEL a többszörös nemzetközi díjnyertes acappella vokálegyüttes

JAZZATION lép fel!
Öt énekes, négy album, három hölgy és két úriember egy közös harmóniában: ez a Jazzation. A budapesti székhelyű acappella együttes a legrangosabb nemzetközi versenyeken lopta már magát a zsűri szívébe, az elmúlt években Grazból, Pinerolóból, Lipcséből és Aarhusról tért haza első helyezéssel. Mégis arra a legbüszkébbek, hogy olyan csodás zenészekkel játszhattak már együtt, mint a világhírű Bobby McFerrin, vagy a modern acappella svéd nagyágyúja, a The Real Group. A Jazzation fő profilja a jazz, az együttes a világ népzenéiből is merít, virtuóz feldolgozásaik és saját szerzeményeik itthon és külföldön egyaránt óriási sikert aratnak.

HOMOR MÁTÉ és FÁBIÁN ATTILA ének-zene-karvezetés végzettségűek; és míg Máté szuperképessége az egyházzene szakirány, Attiláé az, hogy gyakorló gimnáziumi tanár. VÁRALLYAY KATUS a Jazzation drámapedagógusa és világzene-felelőse. Népzenéből nála a csapaton belül csak BOLYKI SÁRA képzettebb, aki a magyar mellett a grúz népzenében is otthon van, sőt, jazz-éneket is végzett a Bartók Konziban. KANIZSA GINA a mainstream jazz nagyasszonya, diplomás jazz-énekes és jazzének-tanár.

Belépőjegy: 2000 forint

A BJC CÍME: BP.XIII. HOLLÁN ERNŐ U. 7.

Online
Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4146
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Lemezek, zenék

Hozzászólás Szerző: cables »

Mit, milyen zenéket hallgat egy francia hifista?

Egy korosztályom beli francia hifistával levelezek egy ideje. Tegnap kaptam tőle pár CDt, amit nekem írt saját lemezről.
Kiváncsian tettem be a játszóba. Nagyon jól szóltak, igényes zenék, nyilván az ő személyes kedvencei hallhatók a lemezeken.

francia.jpg
francia.jpg (111.75 KiB) Megtekintve 2032 alkalommal

Online
Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4146
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Lemezek, zenék

Hozzászólás Szerző: cables »

Új CDk a tengeren túlról

originOa22020jan.jpg
originOa22020jan.jpg (73.39 KiB) Megtekintve 2019 alkalommal


Az elmúlt héten két újdonság érkezett az USA Seattle városában müködő Origin/OA2 kiadótól. Az egyik brazil jazz lemez egy kiváló fuvolaművész ANDREA bRACHFELD új albuma, amely a latin jazz fényes hagyományainak méltó folytatása.

A másik CDn a Dél-Indiai születésű de hosszú évek óta az USA-ban élő PURNAPRAJNA BANGERE hegedűs és együttese a Purna Loka Ensemble hallható. Ez az album a világzene (world music) kategóriába sorolható.

A kiadó honlapja itt található: https://originarts.com/

Online
Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4146
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Lemezek, zenék

Hozzászólás Szerző: cables »

Hétfőn hiába mentem be a kedvenc antikváriumomba nem találtam érdekes LPt. Mérgemben átfutottam a használt CD dobozokat és megakadt a szemem egy dupla válogatáson.

altermoments.jpg
altermoments.jpg (13.36 KiB) Megtekintve 1966 alkalommal
Hát ez aztán nem alternatív válogatás, viszont jó zenék, nekem főleg a 2. lemez tetszett pl. ez a szám

https://www.youtube.com/watch?v=4qQyUi4zfDs

Online
Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4146
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Lemezek, zenék

Hozzászólás Szerző: cables »

Bizonyos múltbeli levelezgetéseimnek köszönhetően rendszeresen kapok új jazz CD lemezeket különböző kiadóktól. Hetente 2-3 darab érkezik, az utóbbi időban kicsit azért csökken ezek száma, mert az Internet-alapú zenehallgatás erősen átalakítja a lemezpiacot, sok lemez már csak fájl alakban kapható. Ha lemezeket kapok az első dolgom miután hazatértem, hogy belehallgatok. Mert nagyon várok a csodára. Hogy olyan lemez érkezik, aminek a hangja az első pillanatban lebilincsel, elvarázsol. Hát ilyen nemigen szokott jönni. De ma jött egy.

Bailey.png
Bailey.png (293.15 KiB) Megtekintve 1993 alkalommal

Egy fehér trombitás tisztelgése a példaképe előtt. John Bailey kocsijának rendszáma állitólag DIZ4PREZ. Ami annyit tesz Dizzyt elnöknek. John Birks "Dizzy" Gillespie 1964-ben indult az elnökválasztáson. A dolog egy promóciós fogás volt, de sokan elgondolkozhattak azon, hogy mi lenne, ha ez ez mindig vidám, viccelődő jazz kiválóság ülne a Fehér Házban. Hát innét a különleges borító és a lemez tematikája, hangulata.

Nem értek igazán a jazz zenéhez, nem szakértő füllel hallgatom a lemezeket, ítélem meg a zenészek játékát. Ami lebilincsel az a hangzás, és ez a lemez nagyon jól szól.

Online
Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4146
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Lemezek, zenék

Hozzászólás Szerző: cables »

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY szervezésében a Budapest Jazz Clubban

2020. JANUÁR 17-én, 20.00 órai KEZDETTEL az

ELSA VALLE JAZZ LATIN SYNDICATE játszik
A Magyarországon élő kubai énekesnő, ELSA VALLE, a közönség egyik nagy kedvence, mindig is magához illő kísérettel lép fel. Az énekesnő elsöprő sikerrel lépett fel a legendás londoni 606 Clubban, ahová az idén is visszavárják. Elsa férje, a francia kritikusok által Európa legegyedibb jazzénekesének tartott WINAND GÁBOR a kíséretben is fog jeleskedni szaxofonon és fuvolán. A zongorista a magyar jazzvilág doyenje, SZAKCSI LAKATOS BÉLA, a bőgőn a hangszer egyik legdinamikusabb sztárja, ORBÁN GYÖRGY kápráztatja el a közönséget, míg dobon a hangszer nagymestere, KŐSZEGI IMRE hallható.

Belépőjegy: 2000 forint


A BJC CÍME: BP.XIII. HOLLÁN ERNŐ U. 7.

Online
Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4146
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Lemezek, zenék

Hozzászólás Szerző: cables »

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban
2020. JANUÁR 10-én, PÉNTEKEN 20.00 órai KEZDETTEL a
KŐSZEGI QUARTET
koncertjével ünnepli meg a névadó dobos 75. születésnapját

A Liszt Ferenc díjjal és a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett KŐSZEGI IMRE, a magyar jazzélet egyik legjelentősebb dobosa, aki immár hatvanéves pályafutást tudhat maga mögött.
Élete során olyan hazai és külföldi világsztárokkal játszott, - teljesség igénye nélkül - mint Pege Aladár, Lakatos „ Ablakos” Dezső, Balogh „ Csibe” Jenő, Vukán György, Szakcsi Lakatos Béla, Csík Gusztáv ,Frank Zappa, Teddy Wilson, Kenny Wheeler, Art Farmer, Frank Foster, Charlie Mariano, Steve Grossman, Gary Bartz, Lew Tabackin, Trilok Gurtu, Michael "Patches" Stewart stb.
Kőszegi Imre fellépett Európa és Magyarország legjelentősebb koncerttermeiben (többek között a stuttgarti Lierderhalle-ban, a frankfurti Alte Operben és a berlini Filharmóniában), fesztiváljain ( Nürnbergi Ost-West, Pori Jazz, Varsói jazz fesztivál), és klubjaiban (Blue Note – Milano, Ronnie Scott's – London, Unterfahrt, Domicil – München).
Triójában már tíz éve ROZSNYÓI PÉTER zongorázik és ORBÁN GYÖRGY bőgőzik. Saját szerzeményeket és jazz standardeket játszanak a jazztörténet legjelentősebb muzsikusaitól. A kvartett formációban BACSÓ KRISTÓF (szaxofon) is játszik.

Belépőjegy: 2000 forint

A BUDAPEST JAZZ CLUB CÍME: XIII. KERÜLET HOLLÁN ERNŐ U.7.

Online
Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4146
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Lemezek, zenék

Hozzászólás Szerző: cables »

angel.jpg
angel.jpg (43.22 KiB) Megtekintve 2084 alkalommal

https://www.youtube.com/watch?v=FQY8zGt ... adio=1#t=0

Válasz küldése

Vissza: “Power-R kábelek”