Figyelem: a szabályzat 6.8.3.1 - es pontja alapján az adás vételi részen a "pü ment" és "válasz ment" jellegű hozzászólásokat törölni fogjuk, csakúgy mint a hely / posta adatok és ár nélkül feladott hirdetéseket.

Általában a hifiről

Avatar
wittao
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4556
Csatlakozott: 2017.01.29., vas. 12:19
Értékelés: 2934
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: wittao »

Mik voltak az eredmenyek, es mivel lett micsoda merve?
Kivancsi lennek a meresekre, hatha tanulunk valamit hogyan lehet kabelt merni.
Core Audio, TARALABS, PrimaLuna, STAX, Entreq
Elektroncsovek: PSVANE, GoldLion, TAD, JJ, EH, Sovtek, Shuguang

Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166
www.coreaudio.eu

Avatar
mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 174
Csatlakozott: 2016.10.23., vas. 16:01
Értékelés: 534

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

cables írta:
2020.09.27., vas. 06:50
A fórum célja nem az, hogy egymást lejárassuk, hanem, hogy tanuljunk dolgokból.
Gondolom eme szellemiség jegyében kellett anno bevizsgáltatnod fapaci egyik kábelét és közzétenni a mérési jegyzőkönyvet. Ja nem, mert akkor az általad használt huzalét is oda kellett volna tenni mellé. Csak hogy tanuljunk a dolgokból. ;) ...és véletlenül se merüljön fel a lejáratás szándéka.
"Az ember sajnálatos módon 0,5 ezrelékes alkoholdeficittel a vérében születik" /Finn Skårderud/

Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4149
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: cables »

Robici írta:
2020.09.26., szomb. 21:23

Ugyanarra amire cables százegyedszeri ugyanilyen története. Kéthetente előjön egy ilyen sztorival, bedobja aztán lelép.
Nem lépek le, csak nem veszek részt személyeskedő vitákban. A fórum célja nem az, hogy egymást lejárassuk, hanem, hogy tanuljunk dolgokból. Szerintem többen írnának be, ha nem lenne ez a személyeskedés. Idézek egy múlt héten nekem írt pm-ből:

"Olvasgatom egy ideje a fórumot látom hogy Cables "maga az ördög." (ez mekkora marhaság)"

Avatar
Robici
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 934
Csatlakozott: 2007.07.24., kedd 08:16
Értékelés: 588
Kapcsolat:

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Robici »

PgSpa írta:
2020.09.26., szomb. 13:06
2. Lehet, hogy túl érzékeny vagyok, vagy csak kellemes csipkelődés, de az előbbi hozzászólás mire jó?
Ugyanarra amire cables százegyedszeri ugyanilyen története. Kéthetente előjön egy ilyen sztorival, bedobja aztán lelép. Tégyleg fölösleges vele foglalkozni.

Avatar
kupecke
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 962
Csatlakozott: 2016.08.26., pén. 19:38
Értékelés: 730

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Tctronic írta:
2020.09.26., szomb. 13:14
kupecke írta:
2020.09.26., szomb. 13:04
Tctronic írta:
2020.09.26., szomb. 12:25
.....
Egyre veszélyesebb anyagokat használunk, egyre hanyagabbul...... Na csak ennyi...
https://www.fkf.hu/hulladekudvarok-koro ... valtozasok
Köszi! De Kistarcsai lakosként nem vehetem igénybe, csak Budapestiként ha jól tudom. Mi Gödöllőhöz tartozunk, de ott semmilyen veszélyes hulladékot nem vesznek át. Ha vásárolsz elektronikai eszközt a régit a forgalmazónak kötelessége átvenni, de ha nem vásárolsz nem kötelessége. Ahol elektronikai hulladékot átvesznek, ott csak számítógép stb max síkképcsöves TV-t vesznek át. Katódsugárcsöveset nem..... Jó nem ?
off, majd átmozgatják
Szerencsére már nekem is sikerült kissé kintebb tenni az otthont a fővárostól, de kb 2 hete a Tétényi úti hulladékudvar esett útba elektronikai cikkek leadása kapcsán, semmit sem kértek, sikerült leadnom, de a múlt évben pl. egy megyeszékhelyen is én szabadítottam meg hasonlóan a mamát ilyesmitől, ott sem kértek semmilyen iratot.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.09.26., szomb. 15:44-kor.
Ok: elrontott idézetszintek javítása

Avatar
zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1668
Csatlakozott: 2010.01.16., szomb. 22:11
Értékelés: 702
Tartózkodási hely: 2465

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Tctronic írta:
2020.09.26., szomb. 12:25
Paradigm Persona B. Ismereteim szerint az első (?) full berillium hangszóró készletes hangsugárzó. Több gyártónak volt, van magas vagy középmagas berillium hangszórója, de tudtommal mély-közepet még senki nem csinált. Érdekes és veszélyes kísérlet. Kíváncsi lennék a hangminőségre, mire képes a kis hangfal, bár 8600 Ł-os ár már indokolna némi hűhát.

youtu.be/Nv6wK2XenAc
]
Egy valamin viszont elgondolkodtam. Ha valamikor a közeljövőben összetörik a mély membrán, vajon a gyártó vissza fogja gyűjteni a veszélyes mérgező berilliumot ártalmatlanításra? Jobb esetben a felhasználó tisztában lesz, hogy mivel van dolga és nem fogdossa, vagy egyszerűen bedobja a szemétbe? De ha tudom miről van szó, akkor is bajba lennék hogy hova tudnám leadni ártalmatlanításra? gondolkodik.gif Azért is jutott eszembe, mert nemrég egy régi tökéletesen működő Sony katódsugárcsöves TV készüléket órákig tartott nyomoznom hova tudom leadni szabályosan, hivatalosan. (Kistarcsa és környékéről beszélek) Nem volt egyszerű. Hasonló jutott az eszembe a sok akkus kéziszerszám akkumulátoráról. Ami meghibásodik hova lehet leadni szabályosan, hivatalosan, hogy ártalmatlanítsák? Nem tudom a sok ács, kőműves stb aki ilyet használ napi szinten több db-ot is akár, hová teszik a rossz akkukat. Csak remélni merem, hogy nem a kommunális hulladék közé.... A sok robot porszívó, robot fűnyíró, E-bike stb ha a közeljövőben elromlik az akkukat ki fogja visszagyűjteni és ártalmatlanítani? Ha valaki tudja megírhatja, de én egyenlőre nem tudok ilyenről. Hasonlóan problémát fog jelenteni (és már valahol jelent is), a használt napelem panelek. Ha sérülnek, vagy elérik élettartamuk végét a visszagyűjtésük és ártalmatlanításuk komoly költség és feladat.
Egyre veszélyesebb anyagokat használunk, egyre hanyagabbul...... Na csak ennyi...
Nekem volt szerencsém hallani, egy ilyen "Perszónát" :D .
Az egyik legjobban tetsző hang volt amit valaha hallottam. Felesleges volna pufogtatnom hifis paramétereket, inkább csak azt mondom, hogy valamilyen megmagyarázhatatlan megnyugvás, magától érthetőség áradt belőle, amit még sohasem hallottam, egyetlen hangsugárzótól sem.
Egyfajta megnyugvás, jóleső érzés töltött el a hallgatása közben. Annyira magával ragadott, hogy mindegy milyen zene szólt, élveztem, felejthetetlen volt. Aztán, hogy ez a berilium hanszóróknak köszönhető-e, azt nem tudom.
Egyébként Solution elektronikákkal hajtották...
Analóg: Alphason solo, Linn Akito, Benz-Micro ACE L, Silver Cord Plus, Hiraga headamp, ARC"By fpalotás", Heed Orbit 2
Digitális: Audiomeca Mephisto, Benchmark dac 1
Rádió: Philips FT-950
Erősítő: Etalon + Conrad Johnson MF 2250
Hangsugárzó: JBL Ti 5000,
Kábelek: Kimber Hero, DIY

Avatar
robi20064
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1675
Csatlakozott: 2013.08.01., csüt. 18:07
Értékelés: 568

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: robi20064 »

Egyszeruen csak ignoralni kellene ezeket az LP gumicsontos beirasokar, mert a forgatokony mindig az amit Aszpirin is felvazolt. Ha senki sem reagalna ra, idovel megunna, de mindig akad legalabb egy ember aki raharap.

Avatar
wittao
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4556
Csatlakozott: 2017.01.29., vas. 12:19
Értékelés: 2934
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: wittao »

TCTRONIC:
"Egy valamin viszont elgondolkodtam. Ha valamikor a közeljövőben összetörik a mély membrán, vajon a gyártó vissza fogja gyűjteni a veszélyes mérgező berilliumot ártalmatlanításra? Jobb esetben a felhasználó tisztában lesz, hogy mivel van dolga és nem fogdossa, vagy egyszerűen bedobja a szemétbe? De ha tudom miről van szó, akkor is bajba lennék hogy hova tudnám leadni ártalmatlanításra? gondolkodik.gif Azért is jutott eszembe, mert nemrég egy régi tökéletesen működő Sony katódsugárcsöves TV készüléket órákig tartott nyomoznom hova tudom leadni szabályosan, hivatalosan. (Kistarcsa és környékéről beszélek) Nem volt egyszerű. Hasonló jutott az eszembe a sok akkus kéziszerszám akkumulátoráról. Ami meghibásodik hova lehet leadni szabályosan, hivatalosan, hogy ártalmatlanítsák? Nem tudom a sok ács, kőműves stb aki ilyet használ napi szinten több db-ot is akár, hová teszik a rossz akkukat. Csak remélni merem, hogy nem a kommunális hulladék közé.... A sok robot porszívó, robot fűnyíró, E-bike stb ha a közeljövőben elromlik az akkukat ki fogja visszagyűjteni és ártalmatlanítani? Ha valaki tudja megírhatja, de én egyenlőre nem tudok ilyenről. Hasonlóan problémát fog jelenteni (és már valahol jelent is), a használt napelem panelek. Ha sérülnek, vagy elérik élettartamuk végét a visszagyűjtésük és ártalmatlanításuk komoly költség és feladat.
Egyre veszélyesebb anyagokat használunk, egyre hanyagabbul...... Na csak ennyi..."

Ez elektromos- és elektronikai hulladékokra Magyarországon már 2004-ben szabályozás volt (264/2004-es Korm. rendelet), mely gyártó mit és hogyan gyűjtsön vissza, hogyan kell ártalmatlanítani és a tájékoztatókba minek kell szerepelnie. Termékdíjas szabályozás is ehhez kapcsolódott (többek között).

Amikor veszel egy TV-t, akkor a gyártó KÖTELES a régit díjmentesen átvenni Tőled (házhozszállítás esetén is). Ez manapság addig gyűrűzött, a gyártói előírásoknak megfelelően, hogy külön erre gyűjtőedényeket is kihelyeznek és ha nem vásárolsz akkor is bedobhatod. Több kategória van: háztartási nagygépek, hűtők, kisgépek, IT- és szórakoztató elektronika, barkácsgépek stb. Utána már szigorú előírások vannak arra vonatkozóan, hogy a hasznosítás folyamata előtt milyen alkatrészeket kell kötelezően eltávolítani, mielőtt nekikezdenek a zúzásnak. Ilyen például az általad említett képcső, Magyarországon 2db ilyen vállalkozás van, amely a mai napig végzi ezek feldolgozását. Magam is meglepődtem, mennyi ilyen készülék jön még elő a pincékből, padlásokról. Ugyanígy ki kellett dolgozni az LCD/LED/OLED feldolgozáshoz a megfelelő technikákat. Hűtőkre szintén, fénycsövekre megint csak más és más előírásokkal kell dolgozniuk. Az akkuk és elemek azok egy picit más kategóriába tartoznak, ott külön kihelyezett visszagyűjtési pontok vannak, ott le lehet díjmentesen adni őket. Ha barkácsgéppel együtt adod le, akkor a bontó intézi ezt. Autó akkut pedig benzinkúton lehet leadni. Megvan mindennek szinte a megfelelő módja, csak sajnos a tájékoztatás az nem éppen teljeskörű az utóbbi 10 évben.

Még egy dolgot fontos megnézni, hogy veszélyes hulladék-e vagy sem... ez egy EU szinten sokat elővett kérdés. Aki szerint veszélyes, az például egy eltört képcsőből kihulló por miatt jogosan mondja. De a másik oldalt is meg kell nézni: ma nézem a TV-t, elromlik, innentől már hulladék (ha lemondok róla és nem javíttatom és nem is szándékozom megjavíttatni). Ha veszélyes hulladék lenne, akkor hogy lehetne a házamban? Hogy nyúlhatnék hozzá? Hogy rakhatnám be az autómba és vihetném el mondjuk egy átvevőhöz? Ekkor csak engedéllyel rendelkező jöhetne ki (pénzért), foghatná meg és vihetné el a hasznosítás helyére. Ezért azt mondták, hogy a hulladékká vált e+e hulladékokat a birtokosa engedély nélkül átadhatja, szállíthatja. (én is ez utóbbit tartom jó döntésnek, hiszen ha ma néztem a TV-t és elromlott, semmivel sem vált veszélyesebbé mint 1 nappal korábban).
Core Audio, TARALABS, PrimaLuna, STAX, Entreq
Elektroncsovek: PSVANE, GoldLion, TAD, JJ, EH, Sovtek, Shuguang

Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166
www.coreaudio.eu

Online
Avatar
Aszpirin
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 3593
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 2358
Tartózkodási hely: Szár

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

PgSpa írta:
2020.09.26., szomb. 13:06
Lehet, hogy túl érzékeny vagyok, vagy csak kellemes csipkelődés, de az előbbi hozzászólás mire jó? Miért nem tiszteljük más véleményét? Az egész magyar társadalom ilyen, párbeszéd helyett mindenütt vita folyik, mindig győztest akarnak hirdetni...
Nem a véleménnyel van gond, hanem az örökzöld mantrával, miszerint jobb az LP.

cables olyan történeteket oszt meg mindegyre, amelyek szerinte ezt igazolják. Nem tudjuk, hogy milyen DAC-nál, milyen erősítővel, milyen phonóval, stb szól a mostani delikvens szerint jobban, egyszerűen csak az ő fülének jobban szól a régi cucc, mint a “nemtudjukmi”, tehát “jobb az LP”.

Amikor formátumokról van szó, akkor mintha semmi más nem számítana.
Ja, és azzal, hogy előbb-utóbb úgyis becsempésződik a vitába egy finom kis partizán-önreklám...
  • Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS | Linn Unidisk 1.1 | Mac + CoreAudio Karuna + Wadia 121 → PrimaLuna ProLogue Premium → AudioPhysic Classic 10
  • Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon 5.0 + Alteco C1 + BKE DoubleGem
  • BlueSound Powernode2 → Dynaudio Audience 50

Avatar
Tctronic
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1490
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 1010
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

kupecke írta:
2020.09.26., szomb. 13:04
Tctronic írta:
2020.09.26., szomb. 12:25
.....
Egyre veszélyesebb anyagokat használunk, egyre hanyagabbul...... Na csak ennyi...
https://www.fkf.hu/hulladekudvarok-koro ... valtozasok
Köszi! De Kistarcsai lakosként nem vehetem igénybe, csak Budapestiként ha jól tudom. Mi Gödöllőhöz tartozunk, de ott semmilyen veszélyes hulladékot nem vesznek át. Ha vásárolsz elektronikai eszközt a régit a forgalmazónak kötelessége átvenni, de ha nem vásárolsz nem kötelessége. Ahol elektronikai hulladékot átvesznek, ott csak számítógép stb max síkképcsöves TV-t vesznek át. Katódsugárcsöveset nem..... Jó nem ?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.09.26., szomb. 15:46-kor.
Ok: elrontott idézetszintek javítása
Analóg: Technics 1210MKII, Ortofon Blue, Palotás féle phono
Digitál:   Marantz CD67 futómű, Holo Audio Spring 2 DAC
Erősítés: Mark Levinson 38 + Hibrid By Szabó Tamás.
Hangfal: DIY (Onken doboz, JBL 2226, TAD4002+JBL2343)
Kábelek: Fapaci, AQ, Kimber          

Avatar
PgSpa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 332
Csatlakozott: 2017.07.02., vas. 18:21
Értékelés: 67

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Robici írta:
2020.09.26., szomb. 08:49
cables írta:
2020.09.26., szomb. 07:05
Elővette apja régi Akai lemezjátszóját, amivel volt valami mechanikai probléma azt kijavította, vett egy Ortofon hangszedőt és elég jól szól a rendszer. Jobb az LPk hangja, mintha CDt hallgat.
Ez egy egészen hihetetlen és tanulságos történet, ritkán íródik ebbe a topikba ilyesmi, mérhetetlen örömmel tölt el, hogy megosztottad! Már nézem is az aukciókat merre vannak még ilyen Akaik meg Orfotonok és én asszem egyből kettőt veszek mert szterejóban szeretném hallgatni!
Két dolgot tennék hozzá:

1. Az LP terjedése nem a hangminőségnek, hanem a nosztalgia faktornak köszönhető. Sajnos. Ha nem lett volna pár száz LP otthon, biztosan nem fejlesztettem volna mostanában a lejátszóra. Így viszont haszonélvezője lehettem a felfutásnak, mert pl. a kilencvenes évek végén, a mélyponton nem tudtam volna az általam elérhető alsó középkategóriában sem lemezjátszó, sem hangszedő ügyben úgy válogatni, mint most. Egy biztos, az sem normális, hogy a full digitális felvételeket kinyomják LP-re, aztán mindenki csorgatja a nyálát, hogy hú de jó... Az új nyomásokról még annyit, hogy egy éve elcsábultam, hogy egy Pink Floyd indiai nyomású LP-met egy MM-ban vett szép újra cseréljem. Hát mit mondjak, nem ájultam el tőle...
2. Lehet, hogy túl érzékeny vagyok, vagy csak kellemes csipkelődés, de az előbbi hozzászólás mire jó? Miért nem tiszteljük más véleményét? Az egész magyar társadalom ilyen, párbeszéd helyett mindenütt vita folyik, mindig győztest akarnak hirdetni...

Avatar
kupecke
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 962
Csatlakozott: 2016.08.26., pén. 19:38
Értékelés: 730

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Tctronic írta:
2020.09.26., szomb. 12:25
Azért is jutott eszembe, mert nemrég egy régi tökéletesen működő Sony katódsugárcsöves TV készüléket órákig tartott nyomoznom hova tudom leadni szabályosan, hivatalosan. (Kistarcsa és környékéről beszélek) Nem volt egyszerű. Hasonló jutott az eszembe a sok akkus kéziszerszám akkumulátoráról. Ami meghibásodik hova lehet leadni szabályosan, hivatalosan, hogy ártalmatlanítsák? Nem tudom a sok ács, kőműves stb aki ilyet használ napi szinten több db-ot is akár, hová teszik a rossz akkukat. Csak remélni merem, hogy nem a kommunális hulladék közé.... A sok robot porszívó, robot fűnyíró, E-bike stb ha a közeljövőben elromlik az akkukat ki fogja visszagyűjteni és ártalmatlanítani? Ha valaki tudja megírhatja, de én egyenlőre nem tudok ilyenről. Hasonlóan problémát fog jelenteni (és már valahol jelent is), a használt napelem panelek. Ha sérülnek, vagy elérik élettartamuk végét a visszagyűjtésük és ártalmatlanításuk komoly költség és feladat.
Egyre veszélyesebb anyagokat használunk, egyre hanyagabbul...... Na csak ennyi...
https://www.fkf.hu/hulladekudvarok-koro ... valtozasok

Online
Avatar
Aszpirin
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 3593
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 2358
Tartózkodási hely: Szár

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

OFF
Én úgy tudom, hogy az eredeti forgalmazónak ill. a hazai márkaképviseletnek kötelező az elektronikai veszélyes hulladékokat begyűjteni és kezelni. De ebben nem vagyok biztos, csak mintha olvastam volna róla. Persze hogy mit csinálsz egy Alibabás termékkel, az jó kérdés.
  • Thorens 206 + Goldring 2200 + Pointe Record TS | Linn Unidisk 1.1 | Mac + CoreAudio Karuna + Wadia 121 → PrimaLuna ProLogue Premium → AudioPhysic Classic 10
  • Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon 5.0 + Alteco C1 + BKE DoubleGem
  • BlueSound Powernode2 → Dynaudio Audience 50

Avatar
wittao
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4556
Csatlakozott: 2017.01.29., vas. 12:19
Értékelés: 2934
Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: wittao »

Yamaha NS1000: BE csipogo, BE kozep

Ennel nagyobb Berilium-ot nem nagyon vallaltak be, az 5000-esnel is atalltak valami Zylon fantazianevu cuccra, ahol azt mondjak a Be-mal megegyezo dolgokra kepes. Hat nem tudom.
Az mondjuk kemeny, hogy 30-40 evvel ezelottrol beszelunk.
Kivancsi lennek ez a Paradigm hogy szol.
Core Audio, TARALABS, PrimaLuna, STAX, Entreq
Elektroncsovek: PSVANE, GoldLion, TAD, JJ, EH, Sovtek, Shuguang

Audio blogom: https://wittaozeneszobaja.blog.hu
Core Audio: http://www.avx.hu/forum/viewforum.php?f=166
www.coreaudio.eu

Avatar
Tctronic
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1490
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 1010
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Paradigm Persona B. Ismereteim szerint az első (?) full berillium hangszóró készletes hangsugárzó. Több gyártónak volt, van magas vagy középmagas berillium hangszórója, de tudtommal mély-közepet még senki nem csinált. Érdekes és veszélyes kísérlet. Kíváncsi lennék a hangminőségre, mire képes a kis hangfal, bár 8600 Ł-os ár már indokolna némi hűhát.

youtu.be/Nv6wK2XenAc
]
Egy valamin viszont elgondolkodtam. Ha valamikor a közeljövőben összetörik a mély membrán, vajon a gyártó vissza fogja gyűjteni a veszélyes mérgező berilliumot ártalmatlanításra? Jobb esetben a felhasználó tisztában lesz, hogy mivel van dolga és nem fogdossa, vagy egyszerűen bedobja a szemétbe? De ha tudom miről van szó, akkor is bajba lennék hogy hova tudnám leadni ártalmatlanításra? gondolkodik.gif Azért is jutott eszembe, mert nemrég egy régi tökéletesen működő Sony katódsugárcsöves TV készüléket órákig tartott nyomoznom hova tudom leadni szabályosan, hivatalosan. (Kistarcsa és környékéről beszélek) Nem volt egyszerű. Hasonló jutott az eszembe a sok akkus kéziszerszám akkumulátoráról. Ami meghibásodik hova lehet leadni szabályosan, hivatalosan, hogy ártalmatlanítsák? Nem tudom a sok ács, kőműves stb aki ilyet használ napi szinten több db-ot is akár, hová teszik a rossz akkukat. Csak remélni merem, hogy nem a kommunális hulladék közé.... A sok robot porszívó, robot fűnyíró, E-bike stb ha a közeljövőben elromlik az akkukat ki fogja visszagyűjteni és ártalmatlanítani? Ha valaki tudja megírhatja, de én egyenlőre nem tudok ilyenről. Hasonlóan problémát fog jelenteni (és már valahol jelent is), a használt napelem panelek. Ha sérülnek, vagy elérik élettartamuk végét a visszagyűjtésük és ártalmatlanításuk komoly költség és feladat.
Egyre veszélyesebb anyagokat használunk, egyre hanyagabbul...... Na csak ennyi...
Analóg: Technics 1210MKII, Ortofon Blue, Palotás féle phono
Digitál:   Marantz CD67 futómű, Holo Audio Spring 2 DAC
Erősítés: Mark Levinson 38 + Hibrid By Szabó Tamás.
Hangfal: DIY (Onken doboz, JBL 2226, TAD4002+JBL2343)
Kábelek: Fapaci, AQ, Kimber          

Avatar
Robici
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 934
Csatlakozott: 2007.07.24., kedd 08:16
Értékelés: 588
Kapcsolat:

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Robici »

cables írta:
2020.09.26., szomb. 07:05
Elővette apja régi Akai lemezjátszóját, amivel volt valami mechanikai probléma azt kijavította, vett egy Ortofon hangszedőt és elég jól szól a rendszer. Jobb az LPk hangja, mintha CDt hallgat.
Ez egy egészen hihetetlen és tanulságos történet, ritkán íródik ebbe a topikba ilyesmi, mérhetetlen örömmel tölt el, hogy megosztottad! Már nézem is az aukciókat merre vannak még ilyen Akaik meg Orfotonok és én asszem egyből kettőt veszek mert szterejóban szeretném hallgatni!

Avatar
zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 1668
Csatlakozott: 2010.01.16., szomb. 22:11
Értékelés: 702
Tartózkodási hely: 2465

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

cables írta:
2020.09.26., szomb. 07:05
Egy meglepő beszélgetésről
Tegnap vettem egy DAC-ot és egy fejhallgató erősítőt. Nehogy már mindig másra legyek utalva, ha USB kábelt akarok tesztelni. Az eladó vállalta, hogy elhozza és üzembe is helyezi nálam. Egy nagyon fiatal szimpatikus fiú jelent meg, megtörtént az üzembe helyezés, aztán megkérdeztem, hogy miért adja el a cuccokat. A válasz: Megunta, hogy csak fejhallgatón tud jó minőségben zenét hallgatni, jobban szereti ha nyilt térben, a szobában szól a zene. Elővette apja régi Akai lemezjátszóját, amivel volt valami mechanikai probléma azt kijavította, vett egy Ortofon hangszedőt és elég jól szól a rendszer. Jobb az LPk hangja, mintha CDt hallgat.

Nemrég talán ebben a topikban beszélgettünk arról, hogy mi lesz az audiofil zenehallgatás jövője, fog egyáltalán valaki LPt hallgatni? Ezek szerint fog.
Szép, de ahogy szokták mondani, egy fecske még nem csinál nyarat.
Azt meg csak remélem, hogy ez a hozzászólásod nem megint a hitvitát hivatott gerjeszteni...
Analóg: Alphason solo, Linn Akito, Benz-Micro ACE L, Silver Cord Plus, Hiraga headamp, ARC"By fpalotás", Heed Orbit 2
Digitális: Audiomeca Mephisto, Benchmark dac 1
Rádió: Philips FT-950
Erősítő: Etalon + Conrad Johnson MF 2250
Hangsugárzó: JBL Ti 5000,
Kábelek: Kimber Hero, DIY

Avatar
cables
Őslakos
Őslakos
Hozzászólások: 4149
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 1319

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: cables »

Egy meglepő beszélgetésről
Tegnap vettem egy DAC-ot és egy fejhallgató erősítőt. Nehogy már mindig másra legyek utalva, ha USB kábelt akarok tesztelni. Az eladó vállalta, hogy elhozza és üzembe is helyezi nálam. Egy nagyon fiatal szimpatikus fiú jelent meg, megtörtént az üzembe helyezés, aztán megkérdeztem, hogy miért adja el a cuccokat. A válasz: Megunta, hogy csak fejhallgatón tud jó minőségben zenét hallgatni, jobban szereti ha nyilt térben, a szobában szól a zene. Elővette apja régi Akai lemezjátszóját, amivel volt valami mechanikai probléma azt kijavította, vett egy Ortofon hangszedőt és elég jól szól a rendszer. Jobb az LPk hangja, mintha CDt hallgat.

Nemrég talán ebben a topikban beszélgettünk arról, hogy mi lesz az audiofil zenehallgatás jövője, fog egyáltalán valaki LPt hallgatni? Ezek szerint fog.

Online
Avatar
cannonball
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 570
Csatlakozott: 2019.04.12., pén. 13:29
Értékelés: 175
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: cannonball »

phyton71 írta:
2020.09.06., vas. 19:22
Kizárólag az empátia vagyis megléte tudja garantálni egy fórum magas szinten tartását, én ennek hiányát tartom a mai társadalom legnagyobb agysorvasztó ill kapcsolatok ellenségének.
...És ezen a fórumon -hála a rendes moderációnak- relatív kevés a frusztrált, agysérült ember -troll.
Mert van, ahol csak az arc nélküli beszólogatás, meg a f@rokméregetés megy. Mint a való életben: ott is mindenki okosabbnak hiszi magát a másiknál, de átérezni a másik gondját, és érdemben segíteni neki az már nem menő...

Avatar
vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1197
Csatlakozott: 2009.05.14., csüt. 11:52
Értékelés: 248

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

avl2 írta:
2020.09.05., szomb. 19:07
cables írta:
2020.09.05., szomb. 09:40
...Beszélgetések, vitaműsorok olyan művelt emberekkel, akiknek minden szavát érdemes volt meghallgatni.

Na ez ami ma hiányzik nekem!
probalj podcastok között keresni ! (csak 1 példa, fogalmam sincs Neked bejön-e: https://azeletmegminden.hu/ )


Ezt komolyan gondolod??? gondolkodik.gif
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2020.09.07., hétf. 18:05-kor.
Ok: elrontott idézetszintek helyretétele

Avatar
phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1416
Csatlakozott: 2013.12.06., pén. 19:18
Értékelés: 446

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Kizárólag az empátia vagyis megléte tudja garantálni egy fórum magas szinten tartását, én ennek hiányát tartom a mai társadalom legnagyobb agysorvasztó ill kapcsolatok ellenségének.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Avatar
avl2
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4052
Csatlakozott: 2007.08.23., csüt. 14:50
Értékelés: 1143

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: avl2 »

teljesen felesleges tv-t nézni

cables írta:
2020.09.05., szomb. 09:40
...Beszélgetések, vitaműsorok olyan művelt emberekkel, akiknek minden szavát érdemes volt meghallgatni.

Na ez ami ma hiányzik nekem!
probalj podcastok között keresni ! (csak 1 példa, fogalmam sincs Neked bejön-e: https://azeletmegminden.hu/ )

Avatar
fapaci
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Hozzászólások: 12833
Csatlakozott: 2003.03.27., csüt. 22:09
Értékelés: 6747
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: fapaci »

juliush írta:
2020.09.05., szomb. 14:48
Érdekes megfigyelni, hogy annak idején a rendszerváltást követő időszakban (90-es évek, még a 2000-es éves eleje is) a konzumer média is megpróbált úgymond "értékesebb tartalmakkal", érdekes véleményeket felvonultató műsorokkal IS operálni (pl. Kepes András beszélgetős műsorai ugranak be elsőre), de a NAGYközönség oldaláról megfigyelhető érdektelenség, a számszerűsíthető nézettségbeli deficit ezeket a profitorientált vállalkozásokat hamar más irányba mozdította el! Íme a Kapitalizmus teljes gőzzel!
A magyar televíziózás fénykorát a 90-es években élte, de ahogy írod, néhány év alatt kiderült, hogy a tömeg nem igényli a magas kultúrát, ezért a média pont oda süllyedt vissza, ahol előtte volt: Mónika Show, Barátok közt, Dáridó, Megasztár... a mai napig ezek a műsorok tartják a nézettségi rekordokat. Szóval lehet nyávogni, csak talán nem érdemes, mert a fekália ma pontosan olyan büdös, mint régen.

Online
Avatar
juliush
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1819
Csatlakozott: 2009.04.29., szer. 14:46
Értékelés: 1924

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: juliush »

Az itt kialakult közhangulat fényében némiképp félve jegyzem meg, hogy nem kis nosztalgiát vélek felfedezni egy olyan korszak után, melyben pont azért volt 1~1,5 csatorna, mert a pártállami vezetés ezt épp elegendőnek találta a Szocialista Ember számára, az általa értékesnek tartott és a párt eszméivel egybecsengő, azokat megfelelő módon kommunikáló tartalommal megtöltve.
Érdekes megfigyelni, hogy annak idején a rendszerváltást követő időszakban (90-es évek, még a 2000-es éves eleje is) a konzumer média is megpróbált úgymond "értékesebb tartalmakkal", érdekes véleményeket felvonultató műsorokkal IS operálni (pl. Kepes András beszélgetős műsorai ugranak be elsőre), de a NAGYközönség oldaláról megfigyelhető érdektelenség, a számszerűsíthető nézettségbeli deficit ezeket a profitorientált vállalkozásokat hamar más irányba mozdította el! Íme a Kapitalizmus teljes gőzzel!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
 

Avatar
mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 174
Csatlakozott: 2016.10.23., vas. 16:01
Értékelés: 534

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

cables írta:
2020.09.05., szomb. 09:40
Na most elmondok a fiataloknak valamit, amit nem tudhatnak, a korukból eredően. A rendszerváltás előtt volt 2-3 TV csatorna. Este 10-ig mentek a buta sorozatok, a még butább vetélkedők, aztán amikor az emberek többsége lefeküdt jöttek az értelmes műsorok. Beszélgetések, vitaműsorok olyan művelt emberekkel, akiknek minden szavát érdemes volt meghallgatni.

Na ez ami ma hiányzik nekem!
Rudi bácsi, most olyan vagy, mint Poldi bácsi. :P

youtu.be/z-2jArNPad8


Egyébként meg jól lehúztad a WC-n Vágó István - Van benne valami, Egri János - Elmebajnokság, Chrudinák Alajos - Panoráma, Rockenbauer Pál - Másfélmillió lépés Magyarországon című műsorát. Ezek mind 10 előtt mentek és mai napig sincsen párjuk. Esetleg a nézőik voltak buták? A fene se tudja. gondolkodik.gif
"Az ember sajnálatos módon 0,5 ezrelékes alkoholdeficittel a vérében születik" /Finn Skårderud/

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”