Mennyire kell "őt" kiszolgálni és főként mennyire helyigényes?
Vagy maradjak egy Chario academy millenium 1 nél?
Sokat kell utaznom értük,de nyilván meghallgatom előtte.
Köszönöm

Amondó vagyok, hogy gyűjtsél még, és lépj nagyobbat, időben tartósabbat. Akár DIY módon. Ebben tudok segíteni.Gergo22 írta: ↑2020.10.22., csüt. 12:53Köszönöm, akkor mit tudsz ajánlani? Kiűritetted a listámatfülelek írta: ↑2020.10.21., szer. 16:56A jelzett Tannoy két és félutas, az alsó mély 400Hz-től lefelé működik, ez azt jelenti, hogy nagyon el kell húzni a hátsó faltól, különben garantáltan túl sok lesz a mély. Mivel a szoba kis méretű, ezért ezt nem ajánlom oda.
A Focal Chorusokat is húzd ki vastag filccel, méltatlan a beltartalmuk a Focal névhez és hagyományokhoz. Nem a műanyag mélyhangszóró kosárral van a bajom, hanem minden mással. Hosszabb zenehallgatásra nagyon nem ajánlott -semennyiért.
A Triangle ugyanúgy 2,5 utas, nem lesz jó adott szobába.
Egy igen jó akusztikai adottságokkal rendelkező hangdoboz állvány könnyen megoldható minőségi klinker (kisméretű minőségi kéménytégla) téglából, kb 2x4 ezer forintért.![]()
Köszönöm, akkor mit tudsz ajánlani? Kiűritetted a listámatfülelek írta: ↑2020.10.21., szer. 16:56A jelzett Tannoy két és félutas, az alsó mély 400Hz-től lefelé működik, ez azt jelenti, hogy nagyon el kell húzni a hátsó faltól, különben garantáltan túl sok lesz a mély. Mivel a szoba kis méretű, ezért ezt nem ajánlom oda.
A Focal Chorusokat is húzd ki vastag filccel, méltatlan a beltartalmuk a Focal névhez és hagyományokhoz. Nem a műanyag mélyhangszóró kosárral van a bajom, hanem minden mással. Hosszabb zenehallgatásra nagyon nem ajánlott -semennyiért.
A Triangle ugyanúgy 2,5 utas, nem lesz jó adott szobába.
Egy igen jó akusztikai adottságokkal rendelkező hangdoboz állvány könnyen megoldható minőségi klinker (kisméretű minőségi kéménytégla) téglából, kb 2x4 ezer forintért.
Köszönöm!bitrograde írta: ↑2020.10.20., kedd 11:52Mivel az állókat sem zártad ki, ezt vedd fel a meghallgatási listádra.
Mivel az állókat sem zártad ki, ezt vedd fel a meghallgatási listádra.
Köszönöm bízom benned!fülelek írta: ↑2020.10.19., hétf. 22:04Meghallgatás nélkül NE vegyél hangsugárzót, semmilyet, hacsak nem annyira olcsó, hogy simán tovább tudod adni.
Ezek a dobozok gyári állapotban elég harmatosan szólnak, mindegy, mit hozsannáztak róla akárhol. Hogy ne csak ítélkezzek, hanem ajánljak valamit, a te szobádba sokkal jobb lenne egy Dynaudio A40, A42 (ezek azonos minőségűek, és a A50-52-nél jobbak, hiába az nagyobb meg drágább), A Quad 11L2 is kitűnő doboz, hogy legyen még alternatíva, deha ki tudnál köhögni egy kicsit többet, most van az apróban egy Dynaudio contour1.3MKII, nagyon megéri a kért árát.
A kérdésed átkerült a helyére.
Aszpirin írta: ↑2020.07.24., pén. 16:45Ha azt akarod, hogy a DAC-ra menő jellel az esetleges kikódoláson kívül semmi ne történjen (ne legyen EQ-zás, keverés, egyéb DSP-zés), akkor ("Pure", "Direct", "Pure Direct" vagy valami hasonló nevű módot kell választani). Ekkor ha a bemeneti (digitális) jel sztereó, akkor csak a frontok szólalnak meg, ha 5.0, akkor a center és a szatelitek is, ha 7.1 akkor mindezekhez még a hátsók meg a szub is, stb.
Én úgy tudom, hogy a "Stereo" módban a HM-erősítők processzor része minden bemeneti csatornát rákever a két frontra, ráadásul ilyenkor a szoba-Eq és egyéb "nyalánkságok" is működnek. Tehát a relé ugyan fizikailag leválasztja a többi hangfalat, de a frontokhoz tartozó DAC-egység(ek)-re már digitálisan összemixelt, szét-EQ-zott és DSP-zett sztereó csatornák mennek. De lehet, hogy tévedek.kolko írta: ↑2020.07.24., pén. 15:36Azt gondolnám a stereo módba, amikor belépek és meghúz a relé, akkor egy olyan része megy az erősítőnek, ami teljesen független a sok pont egytől, mert a relé azt fizikailag leválasztja. Szóval itt is elvesztettem a fonalat, hogy a stereo most miért jobb, már nem akarom érteni.
Ez jó ötlet, én egyébként nagyobb összeggel mernék fogadni rá, hogy a hallgatási pozícióban bizonyos frekvencián kioltás van a szoba geometriájából és a hangsugárzó pozíciójából adódóan. Szerintem a tisztán látáshoz és a probléma kezeléséhez mindenképpen mérésre lenne szükség.